|
|
#1741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Najlepsze horrory i thrillery ...!!!
Cytat:
Cytat:
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio oglądałam Martyrs, bo wiem, że o nim duzo pisałyście a ja byłam do tyłu. Cóż, nie przepadam za takimi horrorami, więc i ten tez był taki średni i to chyba nawet bardzo. TU jest dostępny w całości http://www.youtube.com/watch?v=VIu0N27YfNs . Chciałabym jeszcze obejrzeć "Dziewczynę z sąsiedztwa" bo też dużo o tym słyszałam a nie mam sposobności by to zobaczyć i ocenić
|
|
|
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się,że ktoś skorzystał.
|
|
#1744 |
|
Holy Crap!
|
A jak interpretujecie "American Psycho"?
Swoją drogą genialny film i Bale
|
|
#1745 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Awakening, The (2011)
Caaaaałkiem dobry. Nie spodziewałam się. Drażniąca główna aktorka i to chyba sprawiło, że dałam jednak 8/10 a nie 9. Dobrze rozwijająca się fabuła, nieprzewidywalna - co rzadko się zdarza w obecnych czasach dobra końcówka (cały czas nie wiem czy przeżyła, czy jednak umarła ), horror z sensem!! - to też się rzadko zdarza ostatnio. Bez niepotrzebnej przemocy, żadnego łubudubu, nie ma krwi ani flaków, a jednak pozostawia jakiś taki dziwny niepokój. Nie chcę mówić, że jest tak dobry jak "Naznaczony", bo nie jest, ale dla mnie to troszkę takie "American Horror Sory" (jak chodzi o przenikanie się świata duchów ze światem żywych), a troszkę "Kręgosłup diabła" (jak chodzi o problematykę, dramat, sierociniec, morderstwo itp).Podsumowując - polecam.
|
#1746 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ten film jest okrutny do granic możliwości...
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.filmweb.pl/film/Dochodzenie-2008-130387
Dochodzenie ![]() Nie radzę nic o nim szukać przed obejrzeniem bo przypadkiem przeczyta się spojler i po filmie. Ja co prawda szybko się domyśliłam o co kamą ale ze mnie już stara wyjadaczka wszelakich thrillerów ![]() I mimo tego film oglądało mi się świetnie. Jest ciut zakręcony, trochę brutalny a sposób kręcenia wydaje się szorstki. Wyprodukowany przez samego Davida Lyncha, reżyserowała Jennifer Chambers Lynch. Kawał dobrego kina. 8/10
Edytowane przez miss kitsch Czas edycji: 2012-05-17 o 09:47 |
|
|
|
#1748 |
|
Holy Crap!
|
Powtórzyłam sobie Innych, bo oglądałam dobrych kilka lat temu. I jednak nie jest taki straszny jak mi się wydawało co nie zmienia faktu, że Kidman świetnie zagrała a cały film trzyma w małym napięciu. Plus za fabułę, która wciąga do samego końca.
|
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
Jakies dobre horrory ktos ostatnio ogladal?
|
|
|
|
#1750 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie? Podpisuje się pod pytaniem
|
#1751 |
|
Rozeznanie
|
Harry Angel z Mickey Rourke i Robertem De Niro, film jest naprawdę bardzo dobry, połączenie thrillera i kryminału, historia wciąga i przeraża, ja miałam kilka podejść, zanim obejrzałam film do końca.
Lśnienie - klimat z książki bardzo dobrze oddany,powiedziałabym nawet, że lepiej, gra aktorska na wysokim poziomie. Można powiedzieć, że klasyk. Drakula z 1992 roku
|
|
|
|
#1752 |
|
Raczkowanie
|
Pozwól mi wejść ( Låt den rätte komma in) - straszny, nie polubilam go, ale moze kogos zachwyci...
|
|
|
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie jestem po obejrzeniu filmu "Sierota" http://www.filmweb.pl/film/Sierota-2009-467339 , który poleciła mi koleżanka. Super film. Pierwsze 40 minut troszkę się dłuży i mało się dzieje, bardziej przypomina to dramat czy film obyczajowy, ale potem stopniowo się rozkręca, a końcówka to już cały czas trzyma w napięciu. Polecam.
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się, że "Sierota" bardzo dobry, jeśli jeszcze ktoś nie oglądał, to warto polecić
Ja teraz planuję obejrzeć "Babycall", oglądał już ktoś, jakie opinie?
|
#1755 |
|
Konto usunięte
|
Ja ostatnio widziałam film Milczenie Owiec. Dawno nie wciągnełam się w oglądanie, jak w tym filmie, naprawde przerażający. No i Jodie Foster mnie w nim nie wkurzała, byla przyjemna, w Kontakcie jakos tak irytowała mnie. I fakt, ze romansowała w tym filmie z o wiele młodziej wyglądającym kolesiem
a Wy co sądzicie o tym filmie?Na Filmwebie jakos nie lubie dyskutowac bo tam zawsze sie znajdują tacy co wszystkich skłócają pisząc jakies bzdury, powszechnie nazywani trollami.. |
|
|
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
Mój też, klasyk
Przy okazji mogę polecić film "Oskarżeni" z 1988 roku, może nie do końca thriller (chociaż na filmwebie tak go zaklasyfikowano), ale warto zobaczyć. Genialna rola Foster.
|
#1758 | |
|
Holy Crap!
|
Cytat:
|
|
|
#1759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A oglądała któraś z Was juz ten Dom w głebi lasu czy jakos tak? |
|
|
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio oglądałam "ATM" (2012). Były niedociągnięcia, ale szybka akcja zrekompensowała mi to. Dawno nic nie oglądałam już z tego gatunku, to też może dlatego, ale generalnie uważam, że można obejrzeć
.Ja też bardzo lubię "Sierotę". Główna bohaterka świetna w roli "diabolicznej" dziewczynki! Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2012-05-29 o 23:59 |
|
|
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam na tym w kinie i chciałam wyjść w połowie... Beznadzieja.
|
|
|
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli wiem, czego na r azie nie wybierać
dzięki dziewczyny
|
|
|
|
#1764 |
|
Zadomowienie
|
Ja ostatni 'horror' jaki obejrzałam to 1408, pamiętam jak go jeszcze kiedyś reklamowali jako bardzo straszny, a w sumie wynudziłam się na maxa. Dopiero po filmie przeczytałam że to było na podstawie książki Kinga więc może przeczytam książkę, na pewno będzie milion razy lepsza jak film. również sie podpisuje, ostatnio nic nie ma dobrego
|
|
|
|
#1765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chciałam pójść do kina, ale niestety grali tylko w Cinema City, a ja tam mam nie po drodze.
|
|
#1766 |
|
Zakorzenienie
|
muszę kilka podanych przez Was pozycji nadrobić
Kobieta w czerni - poza krukiem wypadającym z kominka nic mnie nie przestraszyło i cały film pilnowałam psa uważam, że w horrorach nie powinno być zwierząt - to nie na moje serce i się skupić nie mogę za to na moją liste top od zawsze może liczyć delikatna (z Calistą Flokhart - mogłam pokręcić imię i nazwisko ale wiadomo chyba o kogo chodzi ) ogólnie uwielbiam tematykę duchowo tajemniczo paranormalną :P
|
#1767 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Horrorów jako takich nie lubię, ale lubię lekko straszne filmy z klimatem typu "Sierociniec", "Kręgosłup diabła" i "No-Do Wezwani". Jest klimat, a nie ma rozlewu krwi i flaków. |
|
|
|
|
#1768 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja polecam "Łowcy głów" (w oryginale "Hodejegerne") skandynawski film twórcy serii " Millenium"
|
|
|
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
Ja polecam na początek horror Joga. Może nie jest mega straszny, ale jak na azjatyckie horrory przystało nie do końca jasny, przynajmniej ja końcówki do końca nie rozgryzłam. No i warto obejrzeć dla samej jogi, która jest tam pięknie przedstawiana.
Treningi 2016: 117/100 2017: 71/100 Edytowane przez SekretnyWachlarz Czas edycji: 2012-06-08 o 11:21 |
|
|
|
#1770 |
|
Konto usunięte
|
A widziałyście film ,,Nie czas na łzy'' z Hilary Swank? Co o nim sądzicie?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

dobra końcówka (cały czas nie wiem czy przeżyła, czy jednak umarła