|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2009 część XVI :)
Sylwia
|
|
#4652 |
|
Ola-Unhola
|
czeko, pokaż strój?
![]() Svi, jakiej firmy hybrydy robiłaś? Jaki kolorek? agga, czasami tak jest, ze wywala lekko, a potem się stabilizuje - taka forma oczyszczenia. Mam nadzieję, że u Ciebie się poprawi z czasem. Co tam?
|
#4653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie miałam pisać na pw, ze w obu jedynkach są ubytki
|
|
|
#4654 |
|
Ola-Unhola
|
Ale, ze próchnica tak? Czy bardziej uszkodzenie szkliwa?
A dlaczego worek masz na głowie?
|
#4655 |
|
Zakorzenienie
|
próchnica - worek, bo nie chciałam tego pisać wprost
|
|
#4656 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Ola gelish
na nogach mam french a na rekach neonowy zolty ![]() a Ty na czym robisz? pewnie na shellacu? gdzie kupujesz? ![]() bo najtaniej jest na nailetc.com i sa tam roznych firm i stwierdzilam, ze teraz sobie zamowie startowke bo jednak zawsze jak robie u kogos to cos mi nie pasuje, takie zboczenie mi zostalo poza tym zaplacilam dzis 190zl, w sumie 200zl bo dalam napiwek to za ta kase moge kupic sobie baze, nablyszczacz i jakis kolor, lampe itp mam bo przeciez tipsy robilam, ostatnio sprawdzilam, ze mam jeszcze zele nowe, to zn otwarte ale cale sloiki i tak sie zastanawiam bo widze, ze orly tez wypuscilo hybrydy, lakiery maja dobre wiec moze zele tez? zestaw startowy niespelna 100$ kosztuje a jest w nim kilka kolorow, usuwacz i cos tam ejszcze
|
|
#4657 |
|
Ola-Unhola
|
Ok. Nie ma się czego bać
![]() Antek ma coś takiego jakby zeby-15-rocznego-dziecka-przed-i-po-nalozeniu-koron-na-zeby-mleczne-korony-wykonywane-sa-736.jpg Tak jak na zdjęciu wyżej. Kurcze, no nic Trzeba się wybrać do dentysty w takim razie i coś zaradzić. Szczotkę mamy colgate, paste aquafresh, czyli jak normalni ludzie. Myjemy dwa razy dziennie, słodyczy nie dużo. Raczej wafelki, czekolada, baton - ten typ, a najprędzej flipsy itp. Hmmm sama nie wiem. Bartek tak nie miał, a higiena taka sama. Lakowanie pomoze, czy raczej coś innego?
|
#4658 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ja na Gelaq z SunFlowera, ale zastanawiam się nad Shellac i Gelish właśnie. Klientki zadowolone, długo się nawet trzyma. Ale musze się dowiedzieć jakiej firmy mi w zeszłym roku zrobiła laska, bo wtedy trzymało mi się 4 tyg, a ten który robię to tak srednio 2 się trzyma. O to drogo, u mnie taniej ![]() Ja musze jakieś kolorki dokupić i tez sobie zrobić, ale u mnie babki w kółko tylko czerwony i czerwony. Zwykle lakiery to samo. W ogóle inych nie używam, tylko na sobie ![]() No pewnie. Masz wprawę, ślicznie malujesz to kup sobie ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Doczytałam, ze lapisowanie, czyli czarnuchy
|
|
#4659 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Ola z tymi zebami to chyba nie ma reguly
moj Eryk w wieku trzech lat mial juz prochnice, a pozniej mial tak wyzarte mleczaki, ze w ogole z przodu nie mial, czekalam na stale jak na zbawienie a Marci ma piekne biale zabki, a tak samo higiena ta sama ja chyba kupie ten starter kit z ORLY, bardzo lubie ta firme, mysle, ze sie nie zawiode a powiedz mi - bazy sie nie zmywa cleanerem? bo z tego co widzialam dzis w salonie i przed chwila na filmiku orly to sciaga sie na sucho jakby nadmiar, potem kolor w ogole bez przemywania i dopiero coat i przemywanie cleanerem
|
|
#4660 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Każda firma ma inaczej, tzn sa 3 metody. U mnie można przemyć cleanerem, albo w ogóle nie przemywać i nie ściagać. Przemywanie zalecają tylko przy marszczeniu sie bazy lub koloru. Takie konieczne przemycie cleanerem to dopiero po top coat-cie. U mnie baza i top coat to ten sam "lakier", takie 2 w1. A jak Ci robiła? Od razu cała dłoń i do lampy, czy po dwa palce i kciuk sam na końcu? A zamrażała Ci po każdej warstwie 20 sek?
|
|
#4661 |
|
Zakorzenienie
|
Moja kuzynka urodziła Emilkę
a bratowa jutro jedzie do szpitala wiec dalej czekamy
|
#4662 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
W końcu tesco ma sklep internetowy. Dostałam właśnie maila o rozpoczęci sprzedaży z dostawą do domu
|
|
#4663 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Ola robila mi 4 palce a na koncu same kciuki
co masz na mysli przez zamrazanie? jesli cos innego niz utwardzanie w lampie to nie i nie wiem co to znaczy a jesli chodzi Ci o utwardzanie to minute kazda warstwe widze, ze w orlym kaza 30sek utwardzac
|
|
#4664 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Tzn na 20 sek włożyc do lampy zanim pomalują resztę, zeby lakier się nie rozlał. Przy tipsach też ta czasami robią. Ale w tym wypadku o żel chodzi, żeby krzywa C się nie rozpłaszczyła ![]() Co firma to inaczej. U mnie jest 2-3 minuty kolor, 1 min baza, 2 min top.
|
|
#4665 |
|
Zakorzenienie
|
a odezwę się ;D Może szybciej wątek zakończymy Svi kochana, wiesz że bardzo cię lubię ale odnoszę wrażenie że przez Marciego próbujesz wykupić błedy Eryka (żywienie) W temacie mamby,pani wczoraj dzieliła na placu zabaw.Każde dziecko żuło ![]() Będziesz w stanie przetrawić to co będą małemu dawać do jedzenia w przedszkolu? ![]() A swoją drogą ta mleczna kanapka to łakoć jak nic co się kusi,że kanapka czy że mleczna?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4666 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My po wizycie mamy w książeczce wpisane zalecenia, m.in. żeby unikać słodyczy obklejających zęby, takich jak chrupki, herbatniki, gumy rozpuszczalne, więc może te flipsy? Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4667 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Powinnam się bardziej przejąć? ![]() No wiesz, ze nie oszczędzam i nie kupuję tanich past za 1 zł ![]() Hmm, może i tak. Dużo nie je, ale wydawało mi się, że one jakby lepszy gatunek słodyczy, a tu proszę. W sensie lepszy - prawie "neutralny".
|
|
#4668 | |
|
Zakorzenienie
|
A co Ci się tak śpieszy?
![]() Cytat:
![]() A takie są? ![]() Przy zębach chyba też geny mają duże znaczenie, więc może i te chrupki niewinne
|
|
|
#4669 | |||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
Cytat:
cala moja rodzine tak odzywiam, po drugie jak pisalam juz wczesniej kiedys nie mialam swiadomosci tego co sie je, bylam mloda i glupia, po trzecie zmienilo sie tez to po czesci przez moja tesciowa, ktora ma kompletnego hopla na tym punkcie i jezdzi specjalnie do niemiec po ciastka bez cukru, to tylko przyklad bo masa jest takich rzeczy, warzywa tylko z ogrodu nie pryskane itp, no chyba, ze zima to ze sklepu ze zdrowa zywnoscia z certyfikatami 2. jezeli maly dostanie na placu mambe itp to mu przeciez pozwole zjesc, slodycze tez sa dla dzieci, tyle ze z umiarem, a nie np cala paczke cukierkow czy cala czekolade ![]() co do przedszkola - nie martw sie wybralam takie, w ktorym moje dziecko bedzie zdrowo odzywiane ![]() 3. ale czy ja powiedzialam, ze moje dzieci nie jedza w ogole slodyczy? owszem jedza ale z umiarem i maly poki jest maly nie je wszystkiegodaje mu czasem mleczna kanapke, czy wafelka, ciastko rowniez nie daje mu po prostu czekolady, cukierkow i lizakow Cytat:
![]() to zn nie takie typowe soki tylko rozcienczone z woda bardzo mocno albo slabe herbatki ale jednak pil ale widzisz - mloda i glupia bylam i sie nie znalam, nie pomyslalam, teraz w zyciu bym nie dawala dziecku pic w nocy
|
|
|
#4670 | |||
|
Wtajemniczenie
|
cześc kobietki
Cytat:
![]() dlatego u mnie w grę wchodzi póki co przechowanie w lodówce a muszę zrobic bo chce sprawdzic czy nie ma krwi w kupce (przedostatnio coś podejrzanego wylukałam) jak na razie: to od jednej babci to od cioci i laptop pol-ang od drugiej babci /teściowej/ czyli jeszcze jakieś prezenty na nią czekają ![]() Cytat:
wszystkiego naj naj naj dla Antosia ![]() no nieźle :/ Cytat:
jednak jestem bliżej tego co pisze Svi oczywiście mi samej zdarzy się dac Zuzi mleczną kanapkę czy ciasteczko (a reguły jednak jak już to np z tych dzieciowych), lizaka jak kupię to poliże kilka razy i tyle, loda czasem poliże i zje wafelek bo ja nie lubię ![]() ciasto domowe mambę spróbowała raz jeden i przykleiła jej się do zęba - skończyło się płaczem ![]() jak jest karmiona słodkim to z reguły w jej imieniu odmawiam delikatnie - zreszta mam argument jakim jest kupka (wiecie co i jak więc nie rozwijam tematu) czipsa tez spróbowała kilka razy, ale nie mialam serca jej odmówic tak prosiła ale np ma koleżankę która z czipsami jej za pan brat i potrafi zjeśc naprawdę sporo... ost widziałam dziewczynkę (max 2 lata) która jechała w wózku i wcinała lays'y :/ *** oddalam się na razie, obowiązki wzywaja
|
|
#4671 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
maja mamy ten sam argument
a w sklepie jak chce np lizaka to mowie mu, ze nie moze bo bedzie go pupka bolala znowu niestety u nas dalej jest tak, ze jak Marci je slodycze albo produkty zatwardzajace to od razu mamy problemy
|
|
#4672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
My dziś mieliśmy wynik - ujemny
|
|
|
#4673 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Jola wody nie
|
|
#4674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czy tak fajnie
![]() Cytat:
Lepiej ujęłaś to, co ja miałam na myśli, niż ja samaTeż mi się tak wydawało ![]() Cytat:
|
|
#4675 |
|
Ola-Unhola
|
Jola, wcale nie jak do wroga
Maju, fajne prezenty angy, co tam? ![]() Małż wołą do mnie: Śmierdzi mi stechlizną w pokoju Ja: To sie umyj Idę na razie.
|
#4676 |
|
Wtajemniczenie
|
dobry
![]() Pierwsza jestem ?? oooo ![]() Angy bo wiesz, my jak bratnie dusze więc i cery podobne ![]() Ola no ładnie potraktowałaś męża. Co on na to? Dziewczyny, z tymi słodyczami to u nas też sa ograniczenia. Może to tak zabrzmiało że alan je tylko słodycze i nic więcej. Ostatnio zauwazyłam że po czekoladzie odrazu Go wysypuje na buzi, więc Jego ukochana kinder niespodzianka poszła w odstawkę. Ale jeśli jestesmy w sklepie i prosi o słodycz to czemu mam mu odmówić? Wiadomo, że paczki chipsów nie dostanie ale jak zje lizaka albo herbatniki albo misia lubisia to nic sie nie stanie, co? Czy ja źle mysle? Przeciez to dziecko i w dodatku nie ma pół roczku tylko 3 lata więc wiadomo, że kocha słodycze A i jeszcze Svi uważam że taki sklepowy wafelek(chyba że dajesz jakieś domowe) ma taki sam śmieciowy skład jak lizak![]() Idę sie doprowadzicdo kultury bo nawet zęby jeszcze brudne.
Mój łobuziak Alanek ur. 12.07.2009 Pola jest z nami od 03.XI.2015 Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2012-05-31 o 08:37 |
|
|
|
#4677 | |
|
Zakorzenienie
|
Druga ![]() Cytat:
![]() Aga kochana-przestań się tłumaczyć To Twoja sprawa i tylko Twoja![]() Osobiście robię tak jak Ty ![]() Właśnie Ola-i co powiedział??
|
|
#4678 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja dzisiaj znowu do dentysty u nas odkad Werka dostala sie do szpitala wszelkie slodycze poszly w odstawke,oczywiscie nie to zebym wczesniej karmila ja czekoladą ale wafelek czy ciastko zjadala, a teraz nic nawet jak sa jakies slodycze stole to Werka po nie nie siega tylko pyta mnie czy moze a ja czesto mowie ze nie brzuszek bedzie bolali bardziej mi blizej do wypowiedzi Unholy Kasiu Sto lat i spełnienia marzeń
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2012-05-31 o 08:49 |
|
|
|
#4679 |
|
Wtajemniczenie
|
eeee temat słodyczy to temat rzeka i co głowa to inne postepowanie
Ale porozmawiać można![]() Kasia? Nasza Kasia? Urodziny? To od nas też lecą setki buziaków Czeko
|
#4680 | ||
|
Zadomowienie
|
Z oczkami lepiej, dzisiaj Tymek poszedł już do przedszkola. Dyskusji o żywieniu, to już tu było mrowie, tak szczerze to nawet nie chce mi się czytać kolejnej, a tym bardziej wypowiadać, bo to dyskusja typu co było pierwsze jajko czy kura A w przedszkolu (przynajmniej u nas) chyba nie da się bez słodyczy, Tymek tam zjada takie rzeczy, o których nie śniło mi się nawet, że będzie je jadł w tym wieku i w tej ilości Tylko czy dobrze postępujemy dowiemy się myślę za kilka-kilkanaście lat, bo ja np. teraz nie wiem I koniec, kropka ![]() Angy, szkoda martnesów, a takie ładne były ![]() Wojtusia, ja smarowałam w zeszłym roku ukąszenia Fenistilem, nawet nie wiem czy jest coś innego, nie sprawdzałam. Dziewczyny, zamawiałyście kiedyś z halens.pl ? Widzę, że tam są ubranka Next'a też dla dzieci. Muszę sprawdzić jak te ceny w porównaniu z allegrowymi wypadają. .
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:15.

gdzie kupujesz?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
co się kusi,że kanapka czy że mleczna?