|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Hej z rana
![]() ![]() ![]() teraz lezy pod karuzelka a ja nadrabiam, udalo mi sie juz troche chalupe ogarnac ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
A co do cesarki, to podczas wykonywania powiedzieli, że w związku z tym mięśniakiem jeśli chcemy mieć jeszcze dzieci, to będziemy musieli się zacząć dość szybko starać... bo ten mięśniak raczej nie da się usunąć sam (tylko z całą macicą) no i jak będzie rósł to nie będzie szans na rodzeństwo dla Hani
![]() Jeszcze nie byłam na wizycie kontrolnej u mojej gin, ale wtedy się dowiem ile mamy czekać i kiedy będzie można zacząć starania o Tomka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja Ania też nie lubi za bardzo jak się ją trzymam tak standardowo albo toleruje to przez chwilę odbije i muszę jej zmienić pozycję. No może Twoja Hania też nie lubi po prostu takiej pozycji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#364 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to szefowa się nie popisała. I co mąż wolnego nie dostanie? a może masz kogo innego, żeby poprosić o pomoc? O widzę w podpisie, że nowa pasja w realizacji ![]() ![]() gkatarzynka moje dziecko lubi każdą pozycję na rękach ![]() ![]() ![]() To trzymam kciuki, żeby jednak mięśniak umożliwił kolejną ciążę ![]()
![]() |
#365 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja tak samo z tym noszeniem na rękach jak Laura evvci W pionie to ona uwielbia być trzymana, ledwo jej się głowa trzyma, ale musi popatrzeć tu i tam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nowa pasja nie wiem co z tego wyjdzie potrzebowałabym jakieś literatury do poczytania będę próbować dalej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() z tym rodzenie martwych dzieci ![]() ![]() A kwestia kiedy po cc można się zacząć starać to jest kwestia indywidualna i to lekarz najlepiej widzi w jakim stanie jest macica , jak się zagoiła itd. więc pewnie będą przypadki ,że lekarz jednym każe się wstrzymać dłużej a innym każe działać szybciej, a poza tym liczy się też kondycja matki, która np. po odkarmieniu dzieciaczka musi się czasem zregenerować, żeby w przyszłości nie mieć np. osteoporozy itp. schorzeń .....to ocenić może też lekarz , który widzi pacjentkę i ma taką możliwość. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#368 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Flower i jak pobieranie krwi Morfeuszkowi? Moja Kaja miała wczoraj pobieraną i była mega dzielna! ![]() Powodzenia dla Was! ![]() Co do Karmi to ja też nie lubię.. Ostatnio co prawda próbowałam o smaku malinowym no i o niebo lepsze niż to klasyczne, no ale mimo wszystko zachwycona nie byłam.. Muszę spróbowac tej Bavarii.. ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Zakorzenienie
|
Evcia gratki 10 tyg
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- DIDA u mnie niestety pozytywne myslenie nic nie dalo ... peklo wraz z chwilami gdy moje dziecko wrecz zanosilo sie z placzu bo glodne, a przystawione do piersi krzyczalo jakby je do wrzatku wsadzano ... a tak bardzo chcialam cyckiem karmic.. Szybko myslicie o nastepnym bobasku ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje! ![]() ![]() My dziś mamy 7 tygodni!!! ![]() ![]() ![]() A co to jest sznek? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#371 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ciekawskie te córy mamy jak nic ![]() Cytat:
![]() Wytrwałości w pasji życzę ![]() Cytat:
![]() Rodzenie martwych dzieci to jest dla mnie jakaś maskara ![]() ![]() Moja ciotka miała dwa lata temu cesarkę i teraz też w lipcu będzie miała, odczekała właśnie tyle ile lekarz jej zalecił, a miała dużo badań zrobionych też ze względu na wiek (ma 35lat).
![]() |
#372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak liczymy w tygodniach a za chwilę będziemy liczyć w latach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#373 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Sznek (czy tam szneka - nie wiem dokładnie, Poznanianki może mi podpowiedzą ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#374 |
Zakorzenienie
|
gkatarzynka może niewygodnie Hani w takiej pozycji?
To podobno normalne że dziciaczki mają też swoje upodobania odnośnie pozycji spania czy noszenia, czy też wolą bardziej jedną pierś od drugiej ![]() Trzymam kciuki i życze powodzenia w staraniach o Tomka ![]() ![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-05-31 o 09:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#375 | |
Zakorzenienie
|
Nowaken pytałaś o książkę o robieniu zdjęć ...polecam Nowy podręcznik fotografii, John Hedgecoe, są tam wszystkie niezbędne informacje o fotografowaniu
![]() http://merlin.pl/Nowy-podrecznik-fot...213-4377-8.jpg ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aaaaa muszę to imię jakieś do kościoła wymyślić , Joanna ( fajna święta) lub Katarzyna ( niby Kaja od Katarzyna pochodzi)....niby tylko to do kościoła, ale w przysiędze małżeńskiej będzie używane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#376 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No muszę dać radę. Już uruchomiłam myślenie i zobaczyłam co z tego wyjdzie. No rodzenie martwych dzieci to dla mnie też czynność której nie potrafię sobie wyobrazić. ![]() No 35 jeszcze nie taki zły wiek na dzieci ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#377 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i tlumaczyla mi (ona ma juz 2 synow) ze ona pamieta kazda skurcz, jaki wtedy czula, pamieta dokladnie rodzaj bolu, kazdy maly szczegol ... ponoc szczesliwe mamy zapominaja o bolu porodowym przez hormony szczescia jakie sie wydzielaja po porodzie - po ''szczesliwym'' porodzie... u niej tego nie bylo, nie zapomniala ... Cytat:
![]() ![]() no szybko nam te pociechy rosna ![]() A zapomnialam powiedziec, ze super wygladalas w tej sukience ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Zakorzenienie
|
Lena_mi gratulacje
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jakie imię ma w akcie urodzenia wpisane ?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#381 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja jeszcze 2 kg i bedzie 10 niej niz przed ciaza, ale lodziki , piwko i stoje w miejscu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze faktycznie się tu smutnawo zrobiło
![]() ![]() Konia no właśnie jak Kaja ma w papierach? Myślałam że do chrztu i w akcie urodzenia musi byc to samo :P |
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 |
Zakorzenienie
|
Dziekujemy.. ano zleciało szybko to 7 tygodni.. Człowiek sie nacieszyc nie może swoim Maleństwem..!
![]() Myślałam że macierzyński wolniej leci, a tu jeszcze tylk 3 miesiace podstawowego zostały. Już napisalam wniosek o dodatkowe 4 tygodnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#386 |
Zadomowienie
|
Evcia gratuluję 10 tygodnia Laurki a Lenka Tobie 7 tygodnia Kajci..czas leci jak szalony
![]() Lenka ![]() ![]() Robiłam mu TSH (bo ja mam niedoczynność a w szpitalu mu nie zbadali) a przy okazji morfo i bilirubinę bo przy koleżanki synku to mój żołty jak chińczyk jest i jeszcze oczka ma trochę żóltawe...fakt że on urodził się z ciemnymi włoskami i taką nieco ciemniejszą karnacją ale na wszelki wypadek wolę mu zbadać... No i ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#387 | |
Zakorzenienie
|
eh, co do smuntych tematów, to ne potrafie sobie tego wyobrazic, i nawet nie chce myslec o tym, bo zaraz mam łzy w oczach.. Współczuje wszystkich kobietom, które muszą przez to przejśc..
Cytat:
Ona już wprawiona bo już tyle razy była kłuta.. Biedulka Moja. Dobrze że sprawdzacie bilirubinę, my też kontrolujemy cały czas. NO i warto sprawdzic TSH. Dzielny Morfeuszek ![]() ![]() Trzeba kiedyś w końcu zapoznac te nasze dzielne Dzieciaczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Zadomowienie
|
No koniecznie trzeba ich zapoznać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Rozeznanie
|
lena gratulacje z okazji 7 tygodni
![]() ![]() flowerbombka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.