|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę o rade
Wiem, że decyzję muszę podjąc sama, ale nie wiem co mam robic i musze sobie napsiac tutaj to może mi to pomoże
.Sytuacja jest taka, że chodzę z chłopakiem 3 miesiące, a za 2 tygodnie wylatuję do USA na 2,5 miesiąca. Zapsiałam się na ten obóz wcześniej przed jego poznaniem. Chodzi o to, że on się mnie pyta czy ma na mnie czekac czy nie, ja nie wiem na 100% czy ten to właśnie ten. Chciałabym żeby na mnie czekał i jak wrócę wszystko było ok, ale z drugiej strony zastanawiam się co mam robic, bo może okazac się ze jednak on to nie on, a nie moge czekac bo chce wiedziec teraz co robic i mam mętlik w głowie. Jest cudownym facetem, może to wynika z mojego charakteru. Ja zawsze utrudniałam sobie życie, nie wiem na 100% czy on jest tym jedynym, czuje niepewnośc, ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie życia bez niego i wiem, że jest mi z nim dobrze, ale nie moge byc wróżką i zagwarantowac co będzie. On cały czas mówi mi, że go w tych Stanach zdradze, a to nieprawda. Nie jade z takim zamiarem, chciałam tylko poznac kawałek świata, a nie wiem jak mam go o tym zapewnic. Nie wiem czy dobrze rozróżniam miłośc, zawsze wydawało mi się, że powinno byc BUM na poczatku, a ja z nim tak nie miałam. wiem, że mam wątpliwości czy to akurat ten jeden na całe zycie, a chyba jak się kogoś naparwde kocha tych wątpliowsci nie ma?
|
|
#2 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Proszę o rade
Cytat:
Nie każda miłość zaczyna się od BUM niektóre bardzo powoli się rozwijają bez wszystkich fajerwerków/stanu szalonego zakochania co nie świadczy, że taka miłość nie ma prawa się rozwinąć
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Nie wylatujesz na 5 lat, tylko na 2,5 miesiąca, więc powinien poczekać
jest skype, GG i cała masa innych komunikatorów, przez które możecie się kontaktować
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
Przecież możecie ze sobą gadać przez internet przez ten czas. To tylko 2,5 miesiąca. Dziwne jest jego pytanie, czy ma na Ciebie czekać - jakby to był chociaż rok. ![]() Powiedz, że chcesz z nim dalej być, że chcesz pozostać w kontakcie i jak wrócisz to znowu będziecie się normalnie spotykać ![]() Niech nie wymaga od Ciebie teraz deklaracji, bo to zbyt krótko żebyś wiedziała, czego tak naprawdę chcesz. Póki co jest dobrze i nie ma co tego psuć.
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, ale on mi powiedział że chce wiedziec bo ma 26 lat i nie bedzie na mnie czekał,a później mu powiem, że go nie chce bo wcześniej jak gadaliśmy powiedziałam, że nie jestem jeszcze pewnna na 100% bo znamy się dwa miesiace. No skąd ja mam wiedziec czy bede z nim całe zycie.
Ja wiem, że on mnie kocha o mi to mówi, jest dobry itp. Z jednej strony ja go rozumiem, ale z drugiej ja sama nie wiem. Zawsze wydawało mi się, że miłośc to takie szaleństwo a ja z nim tak nie miałam, i nie wiem czy to jest to może jak na pocżatku trafiłoby mnie tak bez opamietania to bym to wiedziała
|
|
#6 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rzadko się spotyka faceta, który ma parcie na stały związek (w domyśle ślub) ![]() Wiesz, co bez urazy. Ale jakby mi facet takie durnoty gadał to bym go wyśmiała. Spotykacie się 3 miesiące i on już chce deklaracji, bo nie będzie na Ciebie czekał, bo mu się może nie opłacać. Poza tym deklaracje miłości po 3 miesiącach są lekko dziwne i ja bym nie ufała takiemu panu za bardzo. Tym bardziej, że to wygląda jakby chciał na Tobie wymusić także wyznanie miłości i obietnicę, że będziesz z nim zawsze. O to mu chodzi? Według mnie masz zdrowe podejście, a on przesadza. Powiedziałabym mu, że albo niech nie robi tragedii z Twojego (tylko) 2,5 miesięcznego wyjazdu, bo niebawem wrócisz i będziecie pracować nad związkiem albo jeżeli uważa, że traci swój cenny czas (bo ma aż 26 lat) niech poszuka laski, co mu wyzna uczucie po miesiącu i weźmie z nim rychły ślub
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego, co autorka pisze to on się obawia, że ona go zdradzi. A po co komu związek bez zaufania, skoro on nie ufa jej już na początku? I tak dziwi mnie takie podejście - jego. Straci okazję na to żeby kogoś poznać? A okazja jest tylko jedna? Całe życie przed nim, bez przesady.
|
|
|
#10 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale rozumiem, że chce wiedzieć na czym stoi. Mi by było szkoda 2,5 miesiąca, na dodatek wakacji, na kogoś, kto i tak kopnie mnie w dupę jak przyjedzie, bo stwierdzi, że nic do mnie nie czuje.
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona nie ma magicznej kuli i nie wie, co będzie za jakiś czas. Lepiej nie obiecywać, jak się nie wie, co będzie. Ja nawet bez wyjazdu bym nie obiecała facetowi z którym jestem 3 miesiące, że będę z nim już zawsze
Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2012-05-31 o 11:32 |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
To 2,5 miesiąca. Tylko. Jak już macie takie wątpliwości, z jednej i z drugiej strony, to może rzeczywiście to nie ten.
|
|
#14 |
|
Rozeznanie
|
Ja się udzielę trochę, bo miałam bardzo podobną sytuację. Ja wyjeżdżałam po 2,5 miesiącach znajomości i to na pół roku.
Tyle, że my byliśmy strasznie w sobie zakochani (też się zastanawiam, jak mogło to się tak szybko rozwinąć, ale tak było ), więc sami bez żadnych deklaracji wiedzieliśmy, że na siebie czekamy, chociaż każde z nas miało jakieś tam wątpliwości, czy to w ogóle przetrwa. Jakoś daliśmy radę, jednak chyba głównie dlatego, że odwiedziłam Polskę w połowie tego czasu, bo jednak mały kryzys się powoli wyłaniał ![]() I powiem Ci, że jeśli nie jesteś pewna swoich uczuć, może być Ci ciężko. Niby nie jedziesz tam z zamiarem romansu, ale na pewno jedziesz tam między innymi, by poznać nowych ludzi, a co za tym idzie, jakieś flirty się na pewno wkradną. Do tego Twój TŻ może być zazdrosny, że się dobrze bawisz bez niego, a to wcale nie ułatwia rozmów przez skypa. Ale myślę, że nie ma co stwierdzić przed wyjazdem "Nie czekaj na mnie". Zawsze możesz to powiedzieć będąc tam - może łatwiej będzie Ci spojrzeć z dystansu na swoje uczucia względem niego. |
|
|
|
|
#15 | |
|
Zadomowienie
|
Powiedz Mu aby poczekał, gdyby w USA coś się wydarzyło też będziesz mogła dać Mu znać.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.

.

niektóre bardzo powoli się rozwijają bez wszystkich fajerwerków/stanu szalonego zakochania co nie świadczy, że taka miłość nie ma prawa się rozwinąć
jest skype, GG i cała masa innych komunikatorów, przez które możecie się kontaktować