Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-31, 10:39   #2401
Almariel
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Obejrzałam zdjęcia na mailu.
Kasiam - pięknie wyglądałaś. Boska sukienka.
Anusia- słodziachny synek.
Kalpana fajny brzusio.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 10:40   #2402
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
położna na zajęciach z sr mówiła, żeby nie kupować tych z belli właśnie dlatego, że są bardzo kiepskie. ile w tym prawdy?
podobno strasznie sie ruszaja w rozne strony
ale skoro maja takie kiepskie opinie to wole wydac wiecej i kupie te z hartmana
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 10:42   #2403
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Kurde a mi zaś lekarz mówił że są git
w takim razie, jak z każdym produktem - co osoba to opinia. nie ma wyjścia trzeba testować samemu i dobierać wedle własnych preferencji

BTW "kartę rossne" w rossmanie można po rejestracji na stronie sobie odebrać? Bo dziś jakoś nie jestem w stanie czytać ze zrozumieniem tego, co ta instrukcja chce mi przekazać pogoda kiepska, zbiera się na deszcz, ciśnienie chyba spada, bo zaczyna mnie głowa boleć, więc czas na małą kawkę...

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 10:42   #2404
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Bafi, bardzo przykre jest to co, piszesz.... my co prawda nie znamy jeszcze płci, ale trochę na zapas obawiam się o reakcję mojego męża. Jest święcie przekonany, że będzie chłopak. niby wszyscy patrząc na mnie chłopca mi wróżą (w kształt i wysokość brzucha i "piękny" wygląd w ciąży nie wierzę, jakoby były powiązane z płcią maleństwa).
czy ci faceci nie wiedzą, że to ich plemniki decydują o płci dziecka a kobieta nie ma na to wpływu?? czy spali na tych lekcjach biologii? Jak im płeć nie pasuje, to powinni mieć pretensje sami do siebie, bo sami taką zrobili (mówiąc troche wulgarnie)!!

chyba znów powinnam się do lekarza wybrać. pisałam Wam kiedyś o tym, że mam jakieś dziwne krwawienia z ucha. konsultowałam z laryngologiem ze 3 tyg. temu i niby miała być to jakaś ranka (może się paznokciem zadrapałam, czy coś). Goiło mi się długo i dopiero od kilku dni wyglądało na całkowicie zagojone. A dziś w nocy budzę się z całkowicie zatkanym uchem. Zastanawiając się co jest (czy to jakaś ropa, czy co) poleciałam do łazienki a tam krew z ucha się sączy, cała poduszka we krwi... jakoś mi się udało to zatamować i nie wiem, czy powinnam znów do laryngologa lecieć. Znów mi powie, że sobie paznokciem zadrapałam - tyle, że śpiąc nie grzebię w uszach a na dodatek mam akurat tak krótkie paznokcie, że nie miałabym jak tego zrobić. A może to jakaś "dolegliwość" w ciąży, jak np. krwawienie z nosa. nie chce mi się czekać u rodzinnego po skierowanie i znów zapisywać się na za kilka dni do laryngologa, który nic mi nie poradzi.... mam nadzieję, że to tylko żadnego wpływu na maleństwo nie ma. Jak do jutra nic sie nie zmieni to pewnie powędruje do lekarza i jeszcze w na poniedziałkowej wizycie gina dopytam
Tak to Maggie jest z tymi facetami, a czy oni nie zdają sobie sprawy, że rania nas tymi swoimi egoistycznymi pobudkami, że zamiast się cieszyć że w ogóle moga mieć jakiekolwiek dzieci - co mają powiedzieć ci którzy ich miec nie mogą albo rodzą im się dzieci bardzo chore.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 10:44   #2405
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Śliczne zdjęcia, pięknie wyglądasz

Anulka Twój synek słodki jest
Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Kasiam bardzo ładnie wyglądałaś (zdj. ze ślubu), a sukienka prześliczna
dziękuje dziewczyny

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Obejrzałam zdjęcia na mailu.
Kasiam - pięknie wyglądałaś. Boska sukienka.
Anusia- słodziachny synek.
Kalpana fajny brzusio.

dzięki

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 10:50   #2406
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
No jakbym wzięla tego Twojego męża to bym mu nogi z tyłka wyrwala.przecieź to nie koncert życzeń. Zamiast sie cieszyc,że dzidzia zdrowa to on jaakies obrazy. Nie wiem co Ci doradzić. Daj mu troche czasu niech sie oswoi chociaź ja to bym mu leb urwala od razu i nie mial by czasu juz na nic.

mój mąż chciał córke,ale będzie chlopczyki nie zachowywal sie tak. Powiedzial,że liczyl na corke,ale wazne,że maly jest zdrowy i będzie mial dwoch synkow na ryby i,żeby w pilke graća może kiedys trzecia będzie córcia. Bez jakis fochow czy obrazy.
nie smutaj sie
To Anusia u nas podobnie,możemy sobie podać ręceteż chcieliśmy córeczkę a jest drugi synuś.I to chyba nawet ja bardziej czułam się niespełniona,bo nie urodzę córeczki,ale widocznie miałam być mamą 2chłopcówa co jeszcze mi Bóg szykuje....czas pokaże.
Teraz jestem szczęśliwa,że dzidziuś jest zdrowy i niedługo będzie nas więcej.Tylko chyba bardziej wkurzają mnie komentarze ludzi,że nie parka będzieco za typy

Witam się z Wami Mamusiami!!!
Na nogach od 6.00.Musiałam zanieść siuśki i wypić tą pyszną glukozemyślałam, żeLedwo wytrzymałam 2godziny.Dziś już będę miała wyniki.A wiecie co miałam na śniadanko po takiej porcji glukozy?-pączusia z konfiturkątak się patrzył na mnie w sklepie i nie mogłam sobie odmówić

Później nadrobię,bo koleżanka ma wpaść i wybywamy na miasto.
Tylko nie naprodukujcie dużo,bo wczoraj co nadrobiłam stone,to już nowa Pa,

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 10:53   #2407
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Tak to Maggie jest z tymi facetami, a czy oni nie zdają sobie sprawy, że rania nas tymi swoimi egoistycznymi pobudkami, że zamiast się cieszyć że w ogóle moga mieć jakiekolwiek dzieci - co mają powiedzieć ci którzy ich miec nie mogą albo rodzą im się dzieci bardzo chore.
rozumiem, że można mieć preferencje (tak jak ja chciałabym dziewczynkę, ale przecież jak chłopiec będzie to przecież też nad życie będę kochała i nie będę zawiedziona) ale żeby z takim podejściem.... fochem.. oskarżeniami... jeszcze jakby cokolwiek od nas zależało, nie? a tu nie dość, że facet się nie natrudzi, nie musi znosić dolegliwości ciążowych, to jeszcze mu źle, bo oczekiwał chłopca a żona na złość mu dziewczynkę urodziła! średniowiecze! aż mi brak słów

http://allegro.pl/nowosc-wozek-verdi...355769703.html bardzo fajnie się prezentuje ten wózek; ciekawe jak z jakością, wytrzymałością, wykonaniem...
te koła przednie nie są dużo węziej rozstawione niż tylne, więc myślę, że nie wpływają na stabilność wózka a co najważniejsze przy standardowych podjazdach dla wózków (ze schodkami pośrodku) da radę bez namęczenia się nim wjechać

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2012-05-31 o 10:58

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-31, 10:54   #2408
lourose
Wtajemniczenie

Monarika,
wózek wygląda fajnie najlepiej byłoby zobaczyć go w jakimś sklepie, cena - jeśli jest dobrej jakości - jest super.

Ja czekam na wózek - kupiłam używanego Tutka, mam nadzieję że się nie nacięłam
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 10:54   #2409
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Bafi, bardzo przykre jest to co, piszesz.... my co prawda nie znamy jeszcze płci, ale trochę na zapas obawiam się o reakcję mojego męża. Jest święcie przekonany, że będzie chłopak. niby wszyscy patrząc na mnie chłopca mi wróżą (w kształt i wysokość brzucha i "piękny" wygląd w ciąży nie wierzę, jakoby były powiązane z płcią maleństwa).
czy ci faceci nie wiedzą, że to ich plemniki decydują o płci dziecka a kobieta nie ma na to wpływu?? czy spali na tych lekcjach biologii? Jak im płeć nie pasuje, to powinni mieć pretensje sami do siebie, bo sami taką zrobili (mówiąc troche wulgarnie)!!

chyba znów powinnam się do lekarza wybrać. pisałam Wam kiedyś o tym, że mam jakieś dziwne krwawienia z ucha. konsultowałam z laryngologiem ze 3 tyg. temu i niby miała być to jakaś ranka (może się paznokciem zadrapałam, czy coś). Goiło mi się długo i dopiero od kilku dni wyglądało na całkowicie zagojone. A dziś w nocy budzę się z całkowicie zatkanym uchem. Zastanawiając się co jest (czy to jakaś ropa, czy co) poleciałam do łazienki a tam krew z ucha się sączy, cała poduszka we krwi... jakoś mi się udało to zatamować i nie wiem, czy powinnam znów do laryngologa lecieć. Znów mi powie, że sobie paznokciem zadrapałam - tyle, że śpiąc nie grzebię w uszach a na dodatek mam akurat tak krótkie paznokcie, że nie miałabym jak tego zrobić. A może to jakaś "dolegliwość" w ciąży, jak np. krwawienie z nosa. nie chce mi się czekać u rodzinnego po skierowanie i znów zapisywać się na za kilka dni do laryngologa, który nic mi nie poradzi.... mam nadzieję, że to tylko żadnego wpływu na maleństwo nie ma. Jak do jutra nic sie nie zmieni to pewnie powędruje do lekarza i jeszcze w na poniedziałkowej wizycie gina dopytam
Dobrze piszesz maggie. Co zrobili to mają.

Idź koniecznie do laryngologa, zuszami nie ma żartów. Wiem coś o tym, sama chodziłam do lekarza i niby wszystko było ok, a potem nagle któregoś dnia ropa zaczęła mi wypływać z ucha... Może warto iść do innego specjalisty.

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
my dzisiaj smutne jesteśmy w sumie od wczoraj wieczora już nawet mi się nie chce pisac, ale mąż mój zachował się jak dziecko dzwonił z pracy od razu z pytaniem i jak tam pokazał siusiaka? to ja mu mówie, że będzie dziewczynka, on czy na pewno wrócił do domu jak obrażony pokazałam mu foto niuni buzi, a on, że co to za zdjęcie, czemu nie płci, on tu nic nie widzi tak mi się przykro zrobiło, że masakra nie chciał rozmawiac o imieniu dla niej, ani nie zadzwonił do swoich rodziców ;( przed snem się go pytam, bo już mnie szlak trafiał, czemu się tak zachowuje, a on, że miał nadzieję, że będzie chłopak ale najważniejsze, że zdrowe. Na ostatniej wizycie lekarz wstepnie powiedział, że będzie dziewczynka, więc miał prawie miesiąc, żeby przestac się łudzic, a tu takie gówniarskie zachowanie Ciekawe jak się dzisiaj zachowa po powrocie z pracy
powinnam zadzwonic do jego rodziców i powiedziec im o płci? co sądzicie?
Ojej, angel to bardzo smutne co piszesz. Strasznie niedojrzałe i co tu dużo mówić - brzydkie jest zachowanie Twojego męża. Oby szybko zrozumiał, że jego zachowanie jest niedopuszczalne.
Mój mąż też po cichu liczył na synka, ale żeby się o tym dowiedzieć musiałam go nieźle pociągnąć za język. :p Ale to pewnie dlatego, że już mamy córeczkę i nie chciał być całkiem zdominowany przez baby.

Tamlin, fajne mieszkanko. Powodzenia z kredytem.

Ja już zaczynam 24-ty tydzień. Jeszcze tylko lub aż 16.

Gratuluję wszystkim Mamusiom, które poznały płeć. Widzę, że obrodziło w dziewczynki.

Opuścić ten wątek na kilka dni to jak samobójstwo. Nie do nadrobienia.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 10:56   #2410
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
rozumiem, że można mieć preferencje (tak jak ja chciałabym dziewczynkę, ale przecież jak chłopiec będzie to przecież też nad życie będę kochała i nie będę zawiedziona) ale żeby z takim podejściem.... fochem.. oskarżeniami... jeszcze jakby cokolwiek od nas zależało, nie? a tu nie dość, że facet się nie natrudzi, nie musi znosić dolegliwości ciążowych, to jeszcze mu źle, bo oczekiwał chłopca a żona na złość mu dziewczynkę urodziła! średniowiecze! aż mi brak słów
bo córka królową nie zostanie i na tron wejdzie ktoś inny z rodziny

nie powiem, bo mój tż też bardziej chciał chłopca, ale ucieszył się z córeczki i czasami gada do brzucha jak najęty

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 11:00   #2411
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
bo córka królową nie zostanie i na tron wejdzie ktoś inny z rodziny

nie powiem, bo mój tż też bardziej chciał chłopca, ale ucieszył się z córeczki i czasami gada do brzucha jak najęty
na kiedy masz termin ? bo tak po suwaczkach widze, że chyba cos w tych samych dniach co ja

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 11:02   #2412
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
na kiedy masz termin ? bo tak po suwaczkach widze, że chyba cos w tych samych dniach co ja
28 wrzesień chciałam ustawić suwaczek na tygodnie, ale nawet 2 tygodnie rozbieżności jest

Mysza

-15kg

Stary 2012-05-31, 11:02   #2413
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
czytałam o nich dobre opinie

Cytat:
Napisane przez aaliyah;34422994:[/QUOTE

gratuluje

ja zaczynam jutro 26.w ogole babcia mi wczoraj powiedziała że Leoś chyba bedzie bardziej sierpniowy i ja też mam takie przeczucia

w ogóle kupiłam sobie wczoraj na giełdzie kwiatowej całą skrzynke begonii.sa takie śliczne.ale bede miała ładnie na balkonie

Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Czas edycji: 2012-05-31 o 11:04
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 11:03   #2414
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Marsz do lekarza!!!

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość

Dziewczyny a co myślicie o tym wózku??
Mi strasznie się podoba wizualnie ale nie mam pojęcia czy to, że np ma tak koła blisko siebie to dobrze czy źle bo tżtowi się wydaje, że może być niestabilny z racji tych kół...

http://allegro.pl/nowosc-wozek-verdi...355769703.html
Mi się podoba. Tylko cena mnie zastanawia. Dlaczego taki tani?

A co do płci to przecież faceci są za to odpowiedzialni. Ich plemniki. To o co chodzi?

A jeszcze gadałam ostatnio z mamą na temat traktowania ciężarnych w autobusach, miejscach publicznych itp. Bo oburzyło mnie to co kilka z Was spotkało. I powiedziała, że w socjalizmie to kobiety w ciąży nie stały w kolejkach. I też jest w szoku, że dzisiaj przy takiej tolerancji, rozwijaniu się, akcjom itp. takie rzeczy.
Potem to zmienili, ale tylko dlatego, że jak było wszystko na kartki to taka ciężarna potrafiła obskoczyć kilka sklepów i znajomym też kupować. Co było jawnym wykorzystywaniem
Ale dzisiaj przecież żadna z nas nie liczy na jakieś specjalne traktowanie tylko respektowanie naszego prawa jak kasa pierwszeństwa. Z czym jak widać różnie bywa.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 11:11   #2415
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Marsz do lekarza!!!

A co do płci to przecież faceci są za to odpowiedzialni. Ich plemniki. To o co chodzi?

A jeszcze gadałam ostatnio z mamą na temat traktowania ciężarnych w autobusach, miejscach publicznych itp. Bo oburzyło mnie to co kilka z Was spotkało. I powiedziała, że w socjalizmie to kobiety w ciąży nie stały w kolejkach. I też jest w szoku, że dzisiaj przy takiej tolerancji, rozwijaniu się, akcjom itp. takie rzeczy.
Potem to zmienili, ale tylko dlatego, że jak było wszystko na kartki to taka ciężarna potrafiła obskoczyć kilka sklepów i znajomym też kupować. Co było jawnym wykorzystywaniem
Ale dzisiaj przecież żadna z nas nie liczy na jakieś specjalne traktowanie tylko respektowanie naszego prawa jak kasa pierwszeństwa. Z czym jak widać różnie bywa.
teraz to niestety działa na zasadzie 'zachciało Ci się brzucha, to postoisz dłużej' kiedyś byliśmy z moim na zakupach w Auchan, stwierdziliśmy że pójdziemy do kasy pierwszeństwa, bo skoro jest to czemu nie skorzystać, ale jak podeszliśmy pod nią, to jakaś laleczka wypakowywała swój wózek, generalnie zakupów chyba za 500zł i wcale na zaciążoną nie wyglądała, ale daliśmy sobie siana, szybciej wyszliśmy ze zwykłej kasy.

chociaż nie powiem, w tramwajach jak jest tłoczno, to starsze panie nieraz ustąpiły mi miejsca, chociaż mówiłam, żeby siedziały. miłe to było

Mysza

-15kg

Stary 2012-05-31, 11:13   #2416
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Maggie źle zrozumiałaś. Ja nie liczę na niczyją śmierć, bo niech dziadki żyją jak najdłużej. Po prostu teraz nie przeprowadzilibyśmy się tam, bo nawet teściowa powiedziała, że by nam nie pozwoliła, bo byśmy nerwowo nie wytrzymali. To są starsi ludzie, którzy od prawie 30lat żyją sami i ciężko by im się było dogadać z młodymi. Dom jest przepisany na teściową, więc jeśli nikt w nim nie będzie mieszkał, to i tak zostanie sprzedany. Więc nie rozumiem o czym mówisz twierdząc, że chcemy na kimś żerować? A żeby iść na swoje zwyczajnie nas nie stać, bo za 2000zł miesięcznie na 3 osoby raczej dużo nie odłożymy, no chyba żeby napaść na bank i za to kupić mieszkanie czy dom? Trochę mi się to śmieszne wydaje, bo jest mnustwo ludzi, którzy właśnie remontują stare domy i tam mieszkają, bo na nowy do końca życia by nie zapracowali. No chyba że tylko w moim otoczeniu są tacy ludzie. Tego już nie wiem.

Martusia właśnie mam taki zamiar kupić sama, bo to mi sprawia radość i czuję, że będę mamą. Do dziadków teraz się nie przeprowadzimy, bo babcia jest cóż.... jak teściowa i druga babcia TŻta w jednym i to jeszcze mało.... Tak jak wyżej napisałam od 30lat mieszkają tylko we dwoje i wątpię, żeby mogli się przystosować do mieszkania z młodymi ludźmi i maleńkim dzieckiem.

Elena to nie takie proste, bo później będę tą złą. Jeśli coś mnie już strasznie wkurza, to reaguję, ale na ogół staram się nie reagować, bo trzeba by się kłócić co chwilę.

Kasiam dziękuję Też mam taką nadzieję, że się ułoży tak jakbym chciała....

Mnie wszyscy wróżą chłopaka, tylko jedna osoba dziewczynkę, ale zobaczymy czy się sprawdzi. Na razie tyle się nasłuchałam, że będzie chłopak, że sama zaczynam myśleć o dziecku jako o chłopcu

Kalpana mi też się marzy dom po babci i nie widzę w tym nic złego w końcu tam jest moje miejsce na ziemi
Nie rozumiem czemu masz być złą - dziewczyno tak czy siak to wykończą cię tam psychicznie. Nie daj się bo potem będziesz żałować.Nawet jak poboli teraz to zaczną szanować twoje zdanie. Przecież nie musisz robić rewolucji ani wyskakiwać na nich nie wiadomo o co. Konsekwentnie trzymaj się swojego zdania i rób po swojemu. Nie daj się

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 11:16   #2417
mala mysz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Wiesz co ja mysle, że te delikatne bajeczki co teraz dla dzieci puszczają to są gorsze niż te "agresywne". Dzieciaki są wogóle nieprzystosowane do życia. Moja bratanica ogladała tą sieczkę z CBeebis i Jim Jam. Puściłam jej krecika dla odmiany. I tam był negatywny bohater w postaci kotka, który potem musiał się ewakuować z nogą w gipsie. Mała beczała jak bóbr bo kotkowi się krzywda stała Także czasem zastanawiam się co gorsze. Ona nawet króla lwa nie chce oglądać bo tam się komuś coś złego może zdażyć.
wiesz co, ja stara jestem i wychowana na tych starych bajkach a tez nie lubie oglądac krola lwa bo jest mi wtedy smutno. to chyba kwestia wrazliwosci po prostu. nie ogladam filmow gdzie komus sie krzywda dzieje bo pozniej noc mam z glowy

Cytat:

ojjj idz kobieto do lekarza... nie ma zartów.
mala mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 11:16   #2418
Kalpana
Zakorzenienie

Katiem mnie się wydaje, że niby jest taki postęp w technice i rozwoju, a tak naprawdę, to ludzie się cofają. Chamstwo i tyle. Nikt nie ma do nikogo szacunku, kiedyś ludzie spotykali się, śpiewali, robili ogniska itd, a teraz każdy w domu siedzi przed kompem i nawet sąsiadów nie zna, brak szacunku do osób starszych, syn ojca zabija bo mu zabronił iść na zabawę, każdy się boi z domu wyjść po zmroku, dzieci skaczą rodzicom po głowach, bo jest "bezstresowe wychowanie". Ja rozumiem, żeby nie być dzieci non-stop o wszystko, no ale kurde, jak zasłużą, to i klapsa trzeba dać i przede wszystkim tłumaczyć.... Kiedyś faceci przepuszczali kobiety w drzwiach, czy miejsca ustępowali, a teraz to sporadyczny widok, gówniarze siedzą, a starsze osoby, które widać, że są chore stoją, czy kobieta z wielkim brzuchem, która lada dzień zacznie rodzić.... To jest przede wszystkim brak szacunku...

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 11:17   #2419
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
chociaż nie powiem, w tramwajach jak jest tłoczno, to starsze panie nieraz ustąpiły mi miejsca, chociaż mówiłam, żeby siedziały. miłe to było
patrzcie, jak to dziwnie jest... w pierwszej kolejności miejsce w autobusie ustąpi staruszeczka, niż ktoś młody, kto udaje, że w ogóle cię nie ma.... a od dziadka to jeszcze się usłyszy obelgi pod własnym adresem!
tyle się teraz mówi o małej liczbie rodzących się dzieci, wprowadza pseudo programy prorodzinne (bo z prorodzinnością to przecież nic wspólnego nie mają) a jak już jakaś kobieta w ciąży jest i tylko ze swojego prawa chce skorzystać, to patrzą na nią jak na dziwoląga. a przecież to nasze dzieci będą w przyszłości utrzymywały ten cały chory system, tak jak my robimy to teraz...

Zapraszam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-31, 11:17   #2420
coventry
Raczkowanie

Napisane przez monarika

Dziewczyny a co myślicie o tym wózku??
Mi strasznie się podoba wizualnie ale nie mam pojęcia czy to, że np ma tak koła blisko siebie to dobrze czy źle bo tżtowi się wydaje, że może być niestabilny z racji tych kół...

http://allegro.pl/nowosc-wozek-verdi...355769703.html

całkiem fajnie się prezentuje, poszukam go żeby zobaczyć na żywo do tej pory wahałam się miedzy tutkiem, coletto albo navingtonem
coventry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 11:18   #2421
mala mysz
Raczkowanie

uciekam dziewczyny,
ide cos do jedzenia upolować i szykuje się na to usg
paaa
mala mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 11:20   #2422
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:

http://allegro.pl/nowosc-wozek-verdi...355769703.html bardzo fajnie się prezentuje ten wózek; ciekawe jak z jakością, wytrzymałością, wykonaniem...
te koła przednie nie są dużo węziej rozstawione niż tylne, więc myślę, że nie wpływają na stabilność wózka a co najważniejsze przy standardowych podjazdach dla wózków (ze schodkami pośrodku) da radę bez namęczenia się nim wjechać
Mi raczej chodzi o to, że przednie koła są blisko tylnych i czy to nie będzie przeszkadzało
A co do jego wytrzymałości i wykonania to właśnie nie mogę znaleźć o nim żadnych opinii
Ktoś kto go sprzedaje ma kilka negatywnych i neutralnych opinii i właśnie ludzie tam piszą, ze wózek źle się prowadzi ale gościu sprzedaje różne wózki i nie wiem czy to jest opinia o tym akurat wózku czy innym

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Monarika,
wózek wygląda fajnie najlepiej byłoby zobaczyć go w jakimś sklepie, cena - jeśli jest dobrej jakości - jest super.

No właśnie muszę pojeździć po sklepach tylko nie wiem czy gdzieś go znajdę

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
heh no właśnie ale ładny jest
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 11:22   #2423
lourose
Wtajemniczenie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34423166]czytałam o nich dobre opinie

ja zaczynam jutro 26.w ogole babcia mi wczoraj powiedziała że Leoś chyba bedzie bardziej sierpniowy i ja też mam takie przeczucia

w ogóle kupiłam sobie wczoraj na giełdzie kwiatowej całą skrzynke begonii.sa takie śliczne.ale bede miała ładnie na balkonie[/QUOTE]

Nasi znajomi bardzo polecali te wózki, też czytaliśmy dobre opinie, obejrzeliśmy nowe w sklepie. Ma dużą gondolę więc to będzie istotne Tylko żeby był w tak dobrym stanie jak go opisywali
Czas leci chyba za szybko, z jednej strony czuje że ta ciąża trwa już wieki, a jak sobie pomyślę że to już w październiku to...

Cytat:
teraz to niestety działa na zasadzie 'zachciało Ci się brzucha, to postoisz dłużej' kiedyś byliśmy z moim na zakupach w Auchan, stwierdziliśmy że pójdziemy do kasy pierwszeństwa, bo skoro jest to czemu nie skorzystać, ale jak podeszliśmy pod nią, to jakaś laleczka wypakowywała swój wózek, generalnie zakupów chyba za 500zł i wcale na zaciążoną nie wyglądała, ale daliśmy sobie siana, szybciej wyszliśmy ze zwykłej kasy.

O, mam takie same odczucia. Chciałaś brzucha, to masz.
Ja dodatkowo wyglądam dość młodo, góra 24 lata więc mam czasem wrażenie że ludzie uważają że wpadłam :/ oprócz miłego wyjątku w Ikei nikt się nie przejmuje. Chociaż z drugiej strony - chora nie jestem, czasem spotykałam gupie *** które zachowywały się jak królowe. Podaj mi to, podaj mi tamto, to chcę, tego nie chcę.

Edytowane przez lourose
Czas edycji: 2012-05-31 o 11:24
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 11:23   #2424
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Katiem mnie się wydaje, że niby jest taki postęp w technice i rozwoju, a tak naprawdę, to ludzie się cofają. Chamstwo i tyle. Nikt nie ma do nikogo szacunku, kiedyś ludzie spotykali się, śpiewali, robili ogniska itd, a teraz każdy w domu siedzi przed kompem i nawet sąsiadów nie zna, brak szacunku do osób starszych, syn ojca zabija bo mu zabronił iść na zabawę, każdy się boi z domu wyjść po zmroku, dzieci skaczą rodzicom po głowach, bo jest "bezstresowe wychowanie". Ja rozumiem, żeby nie być dzieci non-stop o wszystko, no ale kurde, jak zasłużą, to i klapsa trzeba dać i przede wszystkim tłumaczyć.... Kiedyś faceci przepuszczali kobiety w drzwiach, czy miejsca ustępowali, a teraz to sporadyczny widok, gówniarze siedzą, a starsze osoby, które widać, że są chore stoją, czy kobieta z wielkim brzuchem, która lada dzień zacznie rodzić.... To jest przede wszystkim brak szacunku...
oj zgadzam się z tym w 100%
według mnie nie ma czegos takiego jak bezstresowe wychowanie. Może mnie tu zlinczujecie, ale jak dziecko jest niegrzeczne i żadne tłumaczenie nie skutkuje to delikatny klaps nie zaszkodzi. Nie mówię oczywiście o przemocy, wykorzystywaniu swojej przewagi fizycznej, znęcaniu się nad dzieckiem, stosowaniu klapsów jako codziennej metody, bo dziecko "wyprowadziło z równowagi" - nad sobą i swoimi nerwami i reakcjami trzeba panować! ale czasami dziecko nie rozumie w inny sposób... a jak się pozwala na wszystko, daje wszystko, to później rośnie maluch w landrynkowym świecie i na pewnym etapie przekonuje sie boleśnie, że świat taki różowy nie jest! Czy ktoś kiedyś słyszał o samobójstwach z powodu jedynki w szkole bądź niezdanego egzaminu? A teraz o tym coraz głośniej i częściej. Dzieciaki wykształcone, przeładowane zajęciami dodatkowymi mają słabą psychikę, nie potrafią radzić sobie z porażkami, bo nikt ich na to nie przygotował..

Zapraszam
Stary 2012-05-31, 11:26   #2425
Konto usunięte

[QUOTE=kaczuszka69;3442332 9
chociaż nie powiem, w tramwajach jak jest tłoczno, to starsze panie nieraz ustąpiły mi miejsca, chociaż mówiłam, żeby siedziały. miłe to było [/QUOTE]

to mieszkasz w jakimś miłym miescie bo jak mi sie zdarzylo jechac komunikacja miejska to wstretne babiszony patrzyły sie na mnie jak na wariatke jak usiadłąm na miejscu dla inwalidów bo cały autobus był zatłoczony i innego miesca nie było a pozniej jak staruchy wstretne wsiadały całą chmara pod cmentarzem to uwagi mi robiły że na ich miejscu siedze.
na sczescie przeprowadzilismy sie z tżtem pod krk i nie mam innego wyscia tylko samochodem sie poruszac
Stary 2012-05-31, 11:27   #2426
Kalpana
Zakorzenienie

Elena no bo właśnie Maggie zrozumiała moją wypowiedź, jakbym tylko czekała aż dziadki umrą, żeby wparować im do domu, a tak nie jest.... Nie jestem taką osobą, która chce dojść do celu po trupach- liczę się z innymi i to niestety w niektórych przypadkach chyba aż za bardzo. Ja bym tylko chciała mieszkać na swoim, żeby nikt mnie nie kontrolował, żebym nie wyżywała się przez to na TŻcie, bo to jest powód większości naszych kłótni, a i dzidzia na tym cierpi..... Ale jakoś muszę wytrzymać dla dziecka i dla TŻta.... Może kiedyś się spełni to moje marzenie. Jak mi się ktoś zacznie ładować w wychowywanie dziecka, to na pewno nie będę na to patrzyła. Teraz jeszcze nie jest tak źle, bo i tak robię tak jak chcę, tylko muszę najpierw wysłuchiwać wszystkich złotych rad i denerwuje mnie, że szwagierka zrobiłaby to tak i tak, albo wzięłaby taki lek, bo już jest w 2 ciąży, to wie więcej,k a ja nic.... grrrr.... Właśnie to gadanie mnie wykańcza najbardziej.
No i nauczyłam się, że nic nie mogę powiedzieć, bo wszyscy będą wiedzieli... No ale uczymy się na błędach.

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 11:27   #2427
coventry
Raczkowanie

u mnie z płcią tez były przeboje otórz mąż liczył na mała kiężniczkę a będzie książe, ale ogólnie bardzo się cieszy z chłopca, najważniejsze że zdrowy, a poza tym wkoło nas same dziewczynki teściowie mają 2 wnuczki 2 latka jedna a druga 9 miesiecy, a u moich rodziców to pierwsze wnucze, a i same dziewczynki u znajomych mają się urodzić tylko u nas chłopiec, a ja się bardzo ciesze bo nie ukrywam że liczyłam na chłopca, ale jak poznaliśmy płec to miałąm nieprzyjemną sytuację w rodzinie - poiwdziałam siostrze mojej mamy, z którą jestem nawet dość blisko że będzie u nas synus, a ona mi na to napewo lekarz się pomylił i bedzie dziewczynka, bo jej się nie widzi żeby u nas był chłopiec, nosz kuwa sobie pomyślałam a co ty masz do tego i pożniej jeszcze parę razy coś docieła ale mój mąż powiedział że my sie bardzo cieszymy a poza tym najważniejsze ze silny i zdrowy, wkurza mnie jak ktoś komentuje płeć naszego dziecka, mnie podobała się reakcja obu przyszłych dziadków jak się dowiedzieli ze chłopiec to mało nie oszaleli a już mój teść to szczegółnie, ale fakt nazwisko jego przetrwa
coventry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 11:27   #2428
Konto usunięte

Cytat:
według mnie nie ma czegos takiego jak bezstresowe wychowanie. Może mnie tu zlinczujecie, ale jak dziecko jest niegrzeczne i żadne tłumaczenie nie skutkuje to delikatny klaps nie zaszkodzi. Nie mówię oczywiście o przemocy, wykorzystywaniu swojej przewagi fizycznej, znęcaniu się nad dzieckiem, stosowaniu klapsów jako codziennej metody, bo dziecko "wyprowadziło z równowagi" - nad sobą i swoimi nerwami i reakcjami trzeba panować! ale czasami dziecko nie rozumie w inny sposób... a jak się pozwala na wszystko, daje wszystko, to później rośnie maluch w landrynkowym świecie i na pewnym etapie przekonuje sie boleśnie, że świat taki różowy nie jest! Czy ktoś kiedyś słyszał o samobójstwach z powodu jedynki w szkole bądź niezdanego egzaminu? A teraz o tym coraz głośniej i częściej. Dzieciaki wykształcone, przeładowane zajęciami dodatkowymi mają słabą psychikę, nie potrafią radzić sobie z porażkami, bo nikt ich na to nie przygotował..
maggie ja też nie jestem entuzjastką bezstesowego wychowania ale klapsa nigdy bym dziecku nie dała
Stary 2012-05-31, 11:30   #2429
kaczuszka69
potworkowa

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34423665]to mieszkasz w jakimś miłym miescie bo jak mi sie zdarzylo jechac komunikacja miejska to wstretne babiszony patrzyły sie na mnie jak na wariatke jak usiadłąm na miejscu dla inwalidów bo cały autobus był zatłoczony i innego miesca nie było a pozniej jak staruchy wstretne wsiadały całą chmara pod cmentarzem to uwagi mi robiły że na ich miejscu siedze.
na sczescie przeprowadzilismy sie z tżtem pod krk i nie mam innego wyscia tylko samochodem sie poruszac[/QUOTE]
dziwne, bo to w Krakowie było na trasie Starowiślna - Bronowice Małe

Mysza

-15kg

Stary 2012-05-31, 11:31   #2430
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Maggie - zgadzam się z tobą w pełnej zupełności.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości