|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2401 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Obejrzałam zdjęcia na mailu.
![]() Kasiam - pięknie wyglądałaś. Boska sukienka. ![]() Anusia- słodziachny synek. ![]() Kalpana fajny brzusio. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2402 |
Konto usunięte
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
|
![]() ![]() |
![]() |
#2403 |
Zakorzenienie
|
w takim razie, jak z każdym produktem - co osoba to opinia. nie ma wyjścia trzeba testować samemu i dobierać wedle własnych preferencji
BTW "kartę rossne" w rossmanie można po rejestracji na stronie sobie odebrać? Bo dziś jakoś nie jestem w stanie czytać ze zrozumieniem tego, co ta instrukcja chce mi przekazać ![]()
#2404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2405 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
dzięki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2406 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Teraz jestem szczęśliwa,że dzidziuś jest zdrowy i niedługo będzie nas więcej.Tylko chyba bardziej wkurzają mnie komentarze ludzi ![]() ![]() ![]() Witam się z Wami Mamusiami!!! Na nogach od 6.00.Musiałam zanieść siuśki i wypić tą pyszną glukoze ![]() ![]() ![]() ![]() Później nadrobię,bo koleżanka ma wpaść i wybywamy na miasto. Tylko nie naprodukujcie dużo,bo wczoraj co nadrobiłam stone,to już nowa ![]() ![]()
![]() |
#2407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/nowosc-wozek-verdi...355769703.html bardzo fajnie się prezentuje ten wózek; ciekawe jak z jakością, wytrzymałością, wykonaniem... te koła przednie nie są dużo węziej rozstawione niż tylne, więc myślę, że nie wpływają na stabilność wózka a co najważniejsze przy standardowych podjazdach dla wózków (ze schodkami pośrodku) da radę bez namęczenia się nim wjechać
O miłości, macierzynstwie, pasji, pracy, codzienności czyli blogujemy ![]() http://sukcespisanyszminka.com Zapraszam ![]() Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-05-31 o 10:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2408 |
Wtajemniczenie
|
Monarika,
wózek wygląda fajnie ![]() Ja czekam na wózek - kupiłam używanego Tutka, mam nadzieję że się nie nacięłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2409 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idź koniecznie do laryngologa, zuszami nie ma żartów. Wiem coś o tym, sama chodziłam do lekarza i niby wszystko było ok, a potem nagle któregoś dnia ropa zaczęła mi wypływać z ucha... Może warto iść do innego specjalisty. Cytat:
Mój mąż też po cichu liczył na synka, ale żeby się o tym dowiedzieć musiałam go nieźle pociągnąć za język. :p Ale to pewnie dlatego, że już mamy córeczkę i nie chciał być całkiem zdominowany przez baby. ![]() Tamlin, fajne mieszkanko. Powodzenia z kredytem. ![]() Ja już zaczynam 24-ty tydzień. Jeszcze tylko lub aż 16. ![]() Gratuluję wszystkim Mamusiom, które poznały płeć. Widzę, że obrodziło w dziewczynki. ![]() Opuścić ten wątek na kilka dni to jak samobójstwo. Nie do nadrobienia. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2410 | |
potworkowa
|
Cytat:
![]() nie powiem, bo mój tż też bardziej chciał chłopca, ale ucieszył się z córeczki i czasami gada do brzucha jak najęty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2411 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2412 | |
potworkowa
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2413 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja zaczynam jutro 26.w ogole babcia mi wczoraj powiedziała że Leoś chyba bedzie bardziej sierpniowy i ja też mam takie przeczucia ![]() w ogóle kupiłam sobie wczoraj na giełdzie kwiatowej całą skrzynke begonii.sa takie śliczne.ale bede miała ładnie na balkonie ![]() Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 Czas edycji: 2012-05-31 o 11:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2414 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A co do płci to przecież faceci są za to odpowiedzialni. Ich plemniki. To o co chodzi? A jeszcze gadałam ostatnio z mamą na temat traktowania ciężarnych w autobusach, miejscach publicznych itp. Bo oburzyło mnie to co kilka z Was spotkało. I powiedziała, że w socjalizmie to kobiety w ciąży nie stały w kolejkach. I też jest w szoku, że dzisiaj przy takiej tolerancji, rozwijaniu się, akcjom itp. takie rzeczy. Potem to zmienili, ale tylko dlatego, że jak było wszystko na kartki to taka ciężarna potrafiła obskoczyć kilka sklepów i znajomym też kupować. Co było jawnym wykorzystywaniem ![]() Ale dzisiaj przecież żadna z nas nie liczy na jakieś specjalne traktowanie tylko respektowanie naszego prawa jak kasa pierwszeństwa. Z czym jak widać różnie bywa. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2415 | |
potworkowa
|
Cytat:
![]() ![]() chociaż nie powiem, w tramwajach jak jest tłoczno, to starsze panie nieraz ustąpiły mi miejsca, chociaż mówiłam, żeby siedziały. miłe to było ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2416 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kalpana mi też się marzy dom po babci i nie widzę w tym nic złego ![]() ![]() Nie rozumiem czemu masz być złą - dziewczyno tak czy siak to wykończą cię tam psychicznie. Nie daj się bo potem będziesz żałować.Nawet jak poboli teraz to zaczną szanować twoje zdanie. Przecież nie musisz robić rewolucji ani wyskakiwać na nich nie wiadomo o co. Konsekwentnie trzymaj się swojego zdania i rób po swojemu. Nie daj się ![]()
![]() |
#2417 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2418 |
Zakorzenienie
|
Katiem mnie się wydaje, że niby jest taki postęp w technice i rozwoju, a tak naprawdę, to ludzie się cofają. Chamstwo i tyle. Nikt nie ma do nikogo szacunku, kiedyś ludzie spotykali się, śpiewali, robili ogniska itd, a teraz każdy w domu siedzi przed kompem i nawet sąsiadów nie zna, brak szacunku do osób starszych, syn ojca zabija bo mu zabronił iść na zabawę, każdy się boi z domu wyjść po zmroku, dzieci skaczą rodzicom po głowach, bo jest "bezstresowe wychowanie". Ja rozumiem, żeby nie być dzieci non-stop o wszystko, no ale kurde, jak zasłużą, to i klapsa trzeba dać i przede wszystkim tłumaczyć.... Kiedyś faceci przepuszczali kobiety w drzwiach, czy miejsca ustępowali, a teraz to sporadyczny widok, gówniarze siedzą, a starsze osoby, które widać, że są chore stoją, czy kobieta z wielkim brzuchem, która lada dzień zacznie rodzić.... To jest przede wszystkim brak szacunku...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle się teraz mówi o małej liczbie rodzących się dzieci, wprowadza pseudo programy prorodzinne (bo z prorodzinnością to przecież nic wspólnego nie mają) a jak już jakaś kobieta w ciąży jest i tylko ze swojego prawa chce skorzystać, to patrzą na nią jak na dziwoląga. a przecież to nasze dzieci będą w przyszłości utrzymywały ten cały chory system, tak jak my robimy to teraz...
![]() |
#2420 |
Raczkowanie
|
Napisane przez monarika
![]() Dziewczyny a co myślicie o tym wózku?? Mi strasznie się podoba wizualnie ale nie mam pojęcia czy to, że np ma tak koła blisko siebie to dobrze czy źle bo tżtowi się wydaje, że może być niestabilny z racji tych kół... http://allegro.pl/nowosc-wozek-verdi...355769703.html całkiem fajnie się prezentuje, poszukam go żeby zobaczyć na żywo do tej pory wahałam się miedzy tutkiem, coletto albo navingtonem
#2421 |
Raczkowanie
|
uciekam dziewczyny,
ide cos do jedzenia upolować i szykuje się na to usg ![]() paaa |
![]() ![]() |
![]() |
#2422 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do jego wytrzymałości i wykonania to właśnie nie mogę znaleźć o nim żadnych opinii ![]() Ktoś kto go sprzedaje ma kilka negatywnych i neutralnych opinii i właśnie ludzie tam piszą, ze wózek źle się prowadzi ale gościu sprzedaje różne wózki i nie wiem czy to jest opinia o tym akurat wózku czy innym ![]() ![]() Cytat:
![]() heh no właśnie ale ładny jest ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2423 | |
Wtajemniczenie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34423166]czytałam o nich dobre opinie
Ja już zaczynam 24-ty tydzień. Jeszcze tylko lub aż 16. ![]() ja zaczynam jutro 26.w ogole babcia mi wczoraj powiedziała że Leoś chyba bedzie bardziej sierpniowy i ja też mam takie przeczucia ![]() w ogóle kupiłam sobie wczoraj na giełdzie kwiatowej całą skrzynke begonii.sa takie śliczne.ale bede miała ładnie na balkonie ![]() Nasi znajomi bardzo polecali te wózki, też czytaliśmy dobre opinie, obejrzeliśmy nowe w sklepie. Ma dużą gondolę więc to będzie istotne ![]() ![]() Czas leci chyba za szybko, z jednej strony czuje że ta ciąża trwa już wieki, a jak sobie pomyślę że to już w październiku to... Cytat:
Ja dodatkowo wyglądam dość młodo, góra 24 lata więc mam czasem wrażenie że ludzie uważają że wpadłam :/ oprócz miłego wyjątku w Ikei nikt się nie przejmuje. Chociaż z drugiej strony - chora nie jestem, czasem spotykałam gupie *** które zachowywały się jak królowe. Podaj mi to, podaj mi tamto, to chcę, tego nie chcę. Edytowane przez lourose Czas edycji: 2012-05-31 o 11:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
według mnie nie ma czegos takiego jak bezstresowe wychowanie. Może mnie tu zlinczujecie, ale jak dziecko jest niegrzeczne i żadne tłumaczenie nie skutkuje to delikatny klaps nie zaszkodzi. Nie mówię oczywiście o przemocy, wykorzystywaniu swojej przewagi fizycznej, znęcaniu się nad dzieckiem, stosowaniu klapsów jako codziennej metody, bo dziecko "wyprowadziło z równowagi" - nad sobą i swoimi nerwami i reakcjami trzeba panować! ale czasami dziecko nie rozumie w inny sposób... a jak się pozwala na wszystko, daje wszystko, to później rośnie maluch w landrynkowym świecie i na pewnym etapie przekonuje sie boleśnie, że świat taki różowy nie jest! Czy ktoś kiedyś słyszał o samobójstwach z powodu jedynki w szkole bądź niezdanego egzaminu? A teraz o tym coraz głośniej i częściej. Dzieciaki wykształcone, przeładowane zajęciami dodatkowymi mają słabą psychikę, nie potrafią radzić sobie z porażkami, bo nikt ich na to nie przygotował..
![]() |
#2425 |
Konto usunięte
|
[QUOTE=kaczuszka69;3442332 9
chociaż nie powiem, w tramwajach jak jest tłoczno, to starsze panie nieraz ustąpiły mi miejsca, chociaż mówiłam, żeby siedziały. miłe to było ![]() to mieszkasz w jakimś miłym miescie bo jak mi sie zdarzylo jechac komunikacja miejska to wstretne babiszony patrzyły sie na mnie jak na wariatke jak usiadłąm na miejscu dla inwalidów bo cały autobus był zatłoczony i innego miesca nie było a pozniej jak staruchy wstretne wsiadały całą chmara pod cmentarzem to uwagi mi robiły że na ich miejscu siedze. na sczescie przeprowadzilismy sie z tżtem pod krk i nie mam innego wyscia tylko samochodem sie poruszac |
![]() ![]() |
![]() |
#2426 |
Zakorzenienie
|
Elena no bo właśnie Maggie zrozumiała moją wypowiedź, jakbym tylko czekała aż dziadki umrą, żeby wparować im do domu, a tak nie jest.... Nie jestem taką osobą, która chce dojść do celu po trupach- liczę się z innymi i to niestety w niektórych przypadkach chyba aż za bardzo. Ja bym tylko chciała mieszkać na swoim, żeby nikt mnie nie kontrolował, żebym nie wyżywała się przez to na TŻcie, bo to jest powód większości naszych kłótni, a i dzidzia na tym cierpi..... Ale jakoś muszę wytrzymać dla dziecka i dla TŻta.... Może kiedyś się spełni to moje marzenie. Jak mi się ktoś zacznie ładować w wychowywanie dziecka, to na pewno nie będę na to patrzyła. Teraz jeszcze nie jest tak źle, bo i tak robię tak jak chcę, tylko muszę najpierw wysłuchiwać wszystkich złotych rad i denerwuje mnie, że szwagierka zrobiłaby to tak i tak, albo wzięłaby taki lek, bo już jest w 2 ciąży, to wie więcej,k a ja nic.... grrrr.... Właśnie to gadanie mnie wykańcza najbardziej.
No i nauczyłam się, że nic nie mogę powiedzieć, bo wszyscy będą wiedzieli... No ale uczymy się na błędach. |
![]() ![]() |
![]() |
#2427 |
Raczkowanie
|
u mnie z płcią tez były przeboje otórz mąż liczył na mała kiężniczkę a będzie książe, ale ogólnie bardzo się cieszy z chłopca, najważniejsze że zdrowy, a poza tym wkoło nas same dziewczynki teściowie mają 2 wnuczki 2 latka jedna a druga 9 miesiecy, a u moich rodziców to pierwsze wnucze, a i same dziewczynki u znajomych mają się urodzić tylko u nas chłopiec, a ja się bardzo ciesze bo nie ukrywam że liczyłam na chłopca, ale jak poznaliśmy płec to miałąm nieprzyjemną sytuację w rodzinie - poiwdziałam siostrze mojej mamy, z którą jestem nawet dość blisko że będzie u nas synus, a ona mi na to napewo lekarz się pomylił i bedzie dziewczynka, bo jej się nie widzi żeby u nas był chłopiec, nosz kuwa sobie pomyślałam a co ty masz do tego i pożniej jeszcze parę razy coś docieła ale mój mąż powiedział że my sie bardzo cieszymy a poza tym najważniejsze ze silny i zdrowy, wkurza mnie jak ktoś komentuje płeć naszego dziecka, mnie podobała się reakcja obu przyszłych dziadków jak się dowiedzieli ze chłopiec to mało nie oszaleli a już mój teść to szczegółnie, ale fakt nazwisko jego przetrwa
![]()
#2428 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2429 |
potworkowa
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34423665]to mieszkasz w jakimś miłym miescie bo jak mi sie zdarzylo jechac komunikacja miejska to wstretne babiszony patrzyły sie na mnie jak na wariatke jak usiadłąm na miejscu dla inwalidów bo cały autobus był zatłoczony i innego miesca nie było a pozniej jak staruchy wstretne wsiadały całą chmara pod cmentarzem to uwagi mi robiły że na ich miejscu siedze.
na sczescie przeprowadzilismy sie z tżtem pod krk i nie mam innego wyscia tylko samochodem sie poruszac[/QUOTE] dziwne, bo to w Krakowie było ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.