![]() |
#241 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kolorowy toner
Cytat:
![]() ![]() za to directionsy mi złaziły migiem ale kolory mają fajne ![]() chciałabym mieć teraz jaskrawą czerwień ze spodem włosów jasnym turkusowym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny, jestem już zaznajomiona kilka lat z tonerami la riche, ale mam inne pytanie
![]() http://lookbook.nu/look/2594085-when...call-me-helium ale teraz zastanawiam się jakie kolory wybrać.. waham się między różowym i niebieskim, różowym a granatowym i różowym a morskim, poradzicie coś?
![]() |
#243 |
Wtajemniczenie
|
to zależy jakie kolory wolisz, wszystkie wyglądają ładnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#245 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Meadow Czas edycji: 2012-05-31 o 11:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
pochwal się też jak już zrobisz ![]() ![]() czy ja widzę LoLa w Twoim opisie? Nie wierzę, że znalazłam tu kogokolwiek kto też gra! ![]()
![]() |
![]() |
#247 |
Przyczajenie
|
Manic Panic - z jaskrawego pastelowy :)
Cześć!
![]() Mam pytanie. Chciałabym na wakacje zrobić sobie turkusowe włosy. Znalazłam w internecie farby Manic Panic. Są jednak one bardzo jaskrawe. Na YouTube dziewczyny wlewają coś białego i przez to rozjaśniają ten kolor i staje się on taki pastelowy. Mógłby mi ktoś powiedzieć co to może być ? Albo czym wy byście to rozjaśniły ![]() ![]() Chodzi o coś takiego. W sensie żeby był taki jak ten u góry zamiast tego: ![]() Słyszałam, że Directions się rozjaśnia białym Directions... Tak samo z Manic Panic, czy można by Manic Panic zmieszać z białym Directions? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Przyczajenie
|
Dot.: Manic Panic - z jaskrawego pastelowy :)
mam pytanie, kim jest ta dziewczyna na pierwszym zdjęciu???
takie kolory szybko się spierają, wtedy wyjdzie taki mleczny, co do tego czegoś białego to nie wiem co to może być ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Przyczajenie
|
nie mam pojęcia kto to jest. wpisałam w google coś w stylu 'pastel blue hair' i mi wyskoczyła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Wtajemniczenie
|
Mieszają ze zwykłą białą odżywką z najprostrzym składem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Przyczajenie
|
Jak długo utrzymuje sie taki żywy, mocny kolor jeśli chodzi o toner Special Effects?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#254 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() z góry dzięki za odpowiedz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 |
Raczkowanie
|
różowy toner
Witam
![]() ![]() ![]()
![]() |
#257 |
Raczkowanie
|
kolorowe tonery ile się trzymają
Mam bardzo jasne blond wlosy chcialam zafarbowac je tonerem La Riche kolor carnation pink, ale chce dodac go do odzywki, bo nie chce takiego mocnego rozu tylko taki jasny...i mam byc to takie ''wakacyjne'' a wiec pytanie do dziewczyn, ktore uzywaly tych tonerow po jakim czasie tak na prawde sie splukuja? wiadome, ze wszystkie te tonery, pianki, szmponetki nie schodza calkiem po 6 myciach kiedys szmponetka trzymala mi sie kilka mies;/wiec jak to z tymi tonerami jest?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Przyczajenie
|
Dot.: kolorowe tonery ile się trzymają
mi różowy toner trzymał się na włosach jakiś miesiąc. Pisząc "trzymał się" mam namyśli "był na włosach"
![]() ![]()
![]() |
#259 |
Raczkowanie
|
no właśnie...bo wypłukuję się szybko, ale ta jakby poświata różowa dłużej sie trzyma...a zszedł Ci do zera po tym mies?
![]() Edytowane przez kaska2pl Czas edycji: 2012-07-27 o 08:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Przyczajenie
|
ja miałam toner nakładany na praktycznie białe od rozjaśniania włosy więc podejrzewam, że wszystko po jakimś czasie by sie z nich wypłukało, nie wiem jak będzie w Twoim przypadku.
![]() |
#261 |
Wtajemniczenie
|
nigdy nie zrozumiem dlaczego założyłaś do tego nowy wątek zamiast zapytać w jednym z istniejących
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Raczkowanie
|
najwidoczniej jestem tępą blondynką...chyba nic strasznego się nie stało na przyszłość będę pamiętać
---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- właśnie ja też mam już prawie białe i niby ogólnie wszystko z nich szybko się wypłukuje , ale ta taka poświata...te resztki ciężko schodzą więc pewnie będę musiała użyć czegoś aby się tego pozbyc;/i mieć takie białe jak miałam przed |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja kiedyś miałam flamingo pink na całych włosach i zeszło po miesiącu nie zostawiając nawet poświaty, a siostrze robiłam pasemko które właśnie miało być testem ile się trzyma pastelowy róż otrzymany drogą mieszania z odżywką.. śladu nie było jak 2 razy umyła włosy dlatego wg mnie spokojnie możesz sobie taki kolor zrobić i się nie martwić czy zejdzie czy nie, bo toner jest bardzo słaby jak się do niego dodaje odżywki ale przy najczarniejszym scenariuszu jakby jednak coś zostało (w co naprawdę wątpię, ale najwyżej przy głowie może zostać dłużej poświata bo na przetrawionych końcach schodzi migiem) możesz użyć dekoloryzatora (nie rozjaśniacza), włosy na tym w ogóle nie ucierpią, a kolor będziesz miała wtedy taki jak na początku ![]() Edytowane przez Meadow Czas edycji: 2012-07-27 o 20:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny lagoon blue i carnation pink pomieszany do pasteli z odżywką trzyma się do kilku myć tak z 5 może. Ja jestem po trzech (myję włosy co 2 dni) i kolor nadal widać, po prostu jaśniejszy, właściwie taki, jaki chciałam na początku (wyszedł mi mniej pastelowy)
![]()
![]() |
#265 |
Raczkowanie
|
i całkowicie Ci schodzi? bez żadnej poświaty?
![]() końce mam właśnie przetrawione...a na zółtawym odroście mi złapie? Edytowane przez kaska2pl Czas edycji: 2012-07-28 o 22:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Przyczajenie
|
![]()
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater Ostatnio koleżanka poprosiła mnie o takie farbowanie. Nie wiem tylko jak je zrobić. Koleżanka ma czarne włosy, farbowane jakimiś drogeryjnymi wynalazkami. Jak ufarbować takie włosy? I czym?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak zrobić takie farbowanie?
Do takich kolorowych końcówek pasemek itd. polecam tonery, które schodzą po jakimś czasie. Można je zamówić w wielu sklepach internetowych i naprawdę w różnych odcieniach.
Sama jeszcze tego nie próbowałam, ale kuzynka miała dzięki tonerom zrobione fioletowe pasemka i naprawdę ciekawie to wyglądało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jak zrobić takie farbowanie?
Tylko że toner wyjdzie na bardzo jasnych włosach albo rozjaśnianych do platyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Rozeznanie
|
Tak nawiasem to fotoszop
![]() Ale żeby wykonać kolorowe ombre to, jak dziewczyny pisały, trzeba użyć takich farb lub tonerów (directions, splat, crazy colors, stargazer itd.) na włosach rozjaśnionych do białości. Samo wykonanie wydaje mi się, że jest podobne jesli chodzi o zwykłe ombre. Najpierw rozjaśnianie, potem od czubka głowy nakładasz pierwszy kolor, im blizej konców, tym mniej i tak bardziej roztarty by gładko przechodził w inny kolor. Tak samo z drugim kolorem z tym, że przy koncach intensywnie kolor nałożony i rozcierany do góry. Nie wiem czy w rzeczywistych warunkach wyjdzie takie ładne przejście, ale można próbować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Konto usunięte
|
Myślicie, że jeśli dam na rozjaśniane włosy (mam bardzo jasne, takie popielate) NA CHWILĘ czarny toner (choć pisze na nim, że nie nadaje się do włosów blond), wyjdą mi szare? Dosłownie na chwilę? Moje rozjaśnione mocno chwytają kolor. Najbardziej się boję, że wyjdą zielone
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:05.