|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
a za ile kupiłaś i sprzedałaś?
|
|
|
|
|
#1832 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
po prostu kosiłaś rów??
nie wpadłam, mysłałam że coś przekopałaś równo... ![]() Cytat:
tematu szczepień jeszcze nie przerabiałam Cytat:
wieczorem tz przejmuje małego, wtedy mam czas dla siebie mieszkanie małe, łatwiej ogarnąć jak jestem w domu, to przez 5 dni w tygodniu sama, mama oczywiście przychodzi, ale teraz rzadziej, ma swoje obowiązki, nie wymagam by latała codziennie, ale Dawida uwielbia i sama chce przychodzić, więc prawie codziennie przychodzi jak jestem z nim sama w domu więcej wychodzę, do mamy na połowę dnia, mam auto to gdzieś jeździmy, więc automatycznie mniej czasu na net mam tak, te wielkogabarytowe rzeczy mamy x2, żeby nie wozić tam i z powrotem - łóżeczko, krzesełko, wózek, przewijak, zapas jedzonka tu i tu, kosmetyki, pieluszki, ręczniki, pościelm etc wozimy zabawki i niektóre ubranka, których używa na bieżaco
|
|
#1833 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jogurtu naturalnego daję pół małego kubka na raz - do tego mały słoiczek jakiś owocow. Agadus i youyou sto lat!!!!!! ![]()
|
|
|
|
|
#1834 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka widać że kombinuje, a może i nie w smak jej opieka nad Julka? jeszcze sama powinna Ci ugotować raz na jakiś czas a nie czekać na gotowe..Dobrze że Twoi rodzice zjeżdżają, problem się rozwiąże. Bo tutaj nie będzie twoja mam pracować?
Lilii za ile puściłaś? nie planujesz drugiego bejbika? ja wszystko trzymam. Siedzę tu z Wami zamiast coś robić. ![]() Kolina to się wykosztowaliście z zakupami x2 - wszystko takie same? tzn 2 takie same wózki np? Zdradzisz czym się zajmuje Twój tż? ( obstawiam bankowośc/finanse )
|
#1835 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry Kuny
![]() U nas zębole na całego, nawet biegunka się pojawiła (ale był smród )Kliknijcie mnie czasem, też się ledwo trzymam .W zał. Zuz jeszcze przed cięciem
|
|
#1836 |
|
Zadomowienie
|
Lili, nie ma za co
![]() jogurcik tylko w deserkach który maja hipp czy bobovita z nestle dałam cały kubeczek, bo nei duży się wydawał - zjadł ze smakiem, nic mu nie było patik, ale taki przewijak to mamy z ikei - dmuchany z 20zl nie mamy drogich rzeczy, tu w wawie więszość z drugiej rękiwózki różne, żadna rzecz nie jest taka sama moj tz pracuje w siedzibie jednej z sieci komórkowych ![]() marina, znalazłam TU kalendarz szczepień wygląda na to że świnka różyczka ospa ale mnie się coś majaczy że na ostatniej wizycie jeszcze mi o tej piątce czy szóstce na wirusówki mówili ![]() ![]() my opóznieni w szczepieniach byliśmy, może dlatego, muszę to sprawdzić
|
#1837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, moja mama nie będzie pracowała ale też nie zamierzam Jej ,,wykorzystywać" będzie na lajcie- ale napewno będą pomocni-zarówno tata jak i mama.Ale urocza Właśnie dzwonili do mnie z przychodni, że wizyta z Julcia jednak jutro o 11:45-więc P. sam pojedzie. Mam nadzieję, że z Jej serduszkiem wszystko gra ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1838 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2. no ciasno tam macie, roznice niewielkie, patik ustabilizowana, to teraz na was klikam 3. Zuz śliczniutka ![]() a sceneria w tle, bajkowa pokażesz po ścięciu? ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
|
|
#1839 |
|
Wtajemniczenie
|
Kolina jak zrobię jakieś w miarę, bo na razie nie mogę przetrawić tego, co jej zrobiłam
|
|
#1840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Własnie oglądam WIEM CO JEM o jedzeniu dla dzieci. |
|
|
|
|
#1841 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(tak sobie mówię pościęciu swoich z długich na krókie )nie umiem sobie wyobrazić jak ją ścięłaś apropos - jak byliśmy z Dawidem w basenie z piłkami, to była tam dziewczynka ok 4letnia, miała świetna fryzurkę, włoski proste sięgały uszek, tak na prosto, i grzyweczka króciutka może 2cm miała, całe czoło odslaniała, świetnie wyglądała, bardzo jej takie ściecie pasowało
|
|
#1842 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam za 240zł sprzedałam za 140zł.
Tż chciał za 120zł puścić, kierował się cenami na all. Mi się nadal wydaje, że mogliśmy troszkę więcej wziąć. Czy planuje kolejne dziecko? Nie wiem. Na pewno nie chcę żeby Radek był jedynakiem. Ale kiedy, co i jak to nie wiem. Jak mi będzie leżaczek potrzebny to zakupię jakiś używany. I tak nie mam gdzie tego trzymać ![]() Słodka Zuzi na zdjęciu. A zdjęcie piękne, takie cukierkowo kolorowe
|
|
|
|
#1843 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanko-ile mniej więcej dziennie spędzacie czasu na dworze z dzieckiem?
|
|
|
|
#1844 |
|
Wtajemniczenie
|
Mojemu ojcu mieszkanie zalolo w nocy. Jakis wezyk pekl i lalo sie do kibla, zalalo kibel, lazienke, przedpokoj i troche mniejszego pokoiku. Sasiadom piwnice (tata ma mieszkanie na parterze) Najgorsze ze trzeba bedzie za ta wode zaplacic. z 5 metrow ucieklo.
Wiecznie cos, dopiero sie wykaraskal z choroby ( ta noga w koncu sie zagoila) i 2 tygodnie temu wrocil do pracy po pol roku leczenia i siedzenia na bezrobociu. A teraz to. Wiecznie kasy brak a za wode pewnie z 300 zl przyjdzie rachunek Tak mi szkoda go, wiecznie pod gorke ma
|
|
|
|
#1845 |
|
Zakorzenienie
|
Ellika dzięki
![]() Oliweczko będzie dobrze
|
|
|
|
#1846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
Teściowa przyniosła bardzo smutną wiadomość. Jej chrześnicy umarło dziecko
![]() ![]() ![]() 2,5 roku...Jakieś powikłania po ospie, chyba za późno poszła do lekarza Boże, przepraszam że o tym pisze, i wprowadzam taki nastrój. Nie wierzę że to się dzieje tu obok...
|
#1848 | ||
|
Zadomowienie
|
Stronczek27, przykre, szkoda taty, znowu zmartwienie
![]() Cytat:
Cytat:
współczuję rodzinie aż mam ciarki
|
|
#1849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1850 | |
|
Wtajemniczenie
|
nie ma ubezpieczonego mieszkania, chyba ze jakos w spoldzielni , w czynszu cos jest
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1851 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
A w spółdzielni też warto się dopytać, może akurat trochę grosza doleci. |
||
|
|
|
#1852 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym ten grajacy mnie denerwowal i mam na to patent - zachlapać bezbarwnym lakierem te metale czułe na wodę i po graniu---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1853 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tymek jest genialny ![]() Cytat:
![]() A zupa jest pyszna, nigdy takiego kremu pomidorowego nie jadlam. Z niania jeszcze popytam. Cytat:
Agadus, youyou sto lat. To mamy ryczace trzydzieski
|
|
|
#1854 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
Ula i Aga - wszystkiego naj, naj, naj, zdrowia, szczęścia, miłości!!! Cytat:
A co do Twojej teściówki, to mi się zdaje, że i tak masz sporo szczęścia Bo jak poprosicie, to zajmie się małą, ale się nie wtrąca i zawraca Wam głowy na co dzień A to w przypadku teściowych bezcenne ![]() W sumie to ciekawa z niej osoba, skoro w tym wieku robi prawko i ma swoje zainteresowania... A może ona po prostu nie przepada za zajmowaniem się dziećmi? Cytat:
2. Dzięki Cytat:
Strasznie się cieszę, że u Izy tak się wszystko ładnie goi i układa ![]() Dobra z Ciebie kobieta, że poszłaś do Pieleszki i Hani ![]() A jak tam te egzaminy gimnazjalne? Były już wyniki? Cytat:
![]() Szczebelki nie siedziałą mocno, fakt, ale też trzeba było je odpowiednio złapać, żeby wyjąć. I on niestety na to wpadał ![]() Ale już teraz siedzą na stałe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja też uwielbiam ![]() Ale Ci ślicznotka rośnie - już teraz widać że będzie piękna A na tym zdjęciu ma Twoją twarz ![]() Mówili coś fajnego? Cytat:
Nie ma większej tragedii na świecie. Nie wyobrażam sobie jak ta matka to przeżyje. Ja bym nie przeżyła ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
Ja to sobie myślę, że każdy taki "wypadek" dziecka nas dołuje, ale oby tylko takie je spotykały... ![]() Ja na ospę szczepię na 100%.
|
|
#1855 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
o nocnik pytam wcześniej, bo muszę mieć dwa, więc wydatki trzeba zaplanować będą najprostsze, tańsze wersje
|
|
#1856 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lekarka zajrzała do uszek i od razu spytała, czy mały nie jest uczulony na penicylinę, bo wypisze antybiotyk. Powiedziałam, że nie wiem, bo to będzie jego pierwszy antybiotyk więc kazała obserwować uważnie reakcję po podaniu leku.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Noc minęła kiepsko, ściągałam mu katar fridą co 2 h, bo nie mógł spać. O tyle dobrze, że nie gorączkuje już ( tfu, tfu ) także antybiotyk działa Podanie antybiotyku trwa ok. pół godziny, bo mały nie chce otworzyć buzi Dziękuję wszystkim za życzenia zdrówka dla Szymka ( chyba nie wszystkie z Was mi zacytowało ) ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Nerola super, że u Was wszystko ok Kolina ja o nocniku jeszcze nie myślę ![]() Brumku filmiki Z mężem się ostatnio śmialiśmy, że Szymon szybciej wyjdzie górą, niż wyjmie szczebelki Aa no i te Twoje nogi i figura
|
|
#1857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No robi to prawko-razem ze swoją koleżanką w podobnym wieku, więc raźniej. Czy przepada niewiem? Niby uwielbia Julkę, ale rzeczywistość pokazuje trochę co innego. Dzięki za bez stronną wypowiedź |
|
|
|
|
#1858 |
|
Zadomowienie
|
kurcze, dziewczyny, gdzie Wy ta brzydka pogode macie??
![]() U nas na Slasku, a przynajmniej tu w G-cach goraco, slonecznie.. no teraz chmurki troche naszly i kto wie, moze popada. O wiele cieplej niz pokazuja prognozy, nawet wczoraj patrze na Onecie - aktualnie w moim miescie deszcz - a za oknem cudne slonce - ciekawe... ![]() ALE martwie sie, bo pojutrze wybywamy do Rabki na dwa tygodnie i ma byc brzydko
|
|
|
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
Ale Zuzka jest śliczna
normalnie na patrzeć się nie mogę |
|
|
|
#1860 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny ( kolory lekko podkręciłam, ale i tak były żywe)
Patik nie wyobrażam sobie tego. Też jak maluchy miały ospę w tv było o powikłaniach po ospie i strasznie się o nie bałam . Dlatego z Zuzą pojechaliśmy do szpitala. Kurde Zuz nie ma ani jednego śladu po ospie a Kuba ma kilka blizn, z tego 3-4 na twarzy :/
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.

zębole

Dużo zdrówka dla niego.
Mieszkam na Ratajach, jeszcze nie mam pewności co do daty rozpoczęcia pracy. Szczerze wolałabym od sierpnia, ale jednak bardziej prawdopodobny jest lipiec. Dowiem się dopiero w połowie czerwca...

martwie sie, bo pojutrze wybywamy do Rabki na dwa tygodnie i ma byc brzydko