Wrocław ;-) cz. 3 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-30, 09:30   #1171
Mitsukki
Naczelny Hipster

Dot.: Wrocław ;-) cz. 3

Cytat:
Napisane przez Isilindil Pokaż wiadomość
Jak robiłam zdjęcie do paszportu, to mi babka powiedziała, że zamierzają takie zdjęcia wprowadzić do prawa jazdy i dowodu osobistego

Czy ich zdaniem, człowiek ujęty z bliska frontalnie, z jakoś dziwnie zmienionymi proporcjami twarzy jest do siebie bardziej podobny niż standardowa wersja z biżuterią itd. ?
Przecież to jakiś żart, ja na tym zdjęciu w ogóle nie wyglądam tak jak na żywo. Jak foka

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 09:33   #1172
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez moniczorek Pokaż wiadomość
a kiedy robiłaś paszport?
ja też takie mam, co nie zmienia faktu, że teraz jest inaczej.
a to nie wiedziałam, że inaczej, nie myślałam że większość ma nowe zdjęcia
Stary 2012-05-30, 09:35   #1173
moniczorek
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez Mitsukki Pokaż wiadomość

Czy ich zdaniem, człowiek ujęty z bliska frontalnie, z jakoś dziwnie zmienionymi proporcjami twarzy jest do siebie bardziej podobny niż standardowa wersja z biżuterią itd. ?
Przecież to jakiś żart, ja na tym zdjęciu w ogóle nie wyglądam tak jak na żywo. Jak foka
Mam nadzieje, ze jak wprowadza te fotki również do dowodu osobistego to zniosą obowiazek legitymowania się
moniczorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 09:58   #1174
Isilindil
Jestem groszek... ;)

Cytat:

Chodzi o to, że te zdjęcia ułatwiają rozpoznanie Cię w bazie i nie ma prawdopodobieństwa że ktoś się pod Ciebie podszyje
Też mam nadzieję, że nie wprowadzą, teraz mam takie ładne zdjęcie a na paszportowym wyglądam jak troll

Za ciemny podkład? Tapeta? Zajrzyj na forum mineralne

Isilindil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 09:58   #1175
201609062117
Konto usunięte

Cytat:
Pinki....zdjęcie musisz mieć takie specjalne paszportowe, uszy odsłonięte, wlosy odgarnięte z twarzy , na ktorym się wyglada jak zbir albo kryminalista ... a czeka się od 3-4 tygodni nawet po 2 można mieć....ale bezpiecznie mieć zapas tak 4 -tygodniowy.
ufff, wakacje czekają mnie we wrześniu więc powinno się udać
Cytat:
Mam nadzieje, ze jak wprowadza te fotki również do dowodu osobistego to zniosą obowiazek legitymowania się
mam nadzieję, że zniesienie obejmie też drogówkę i kanarów
201609062117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 10:17   #1176
natk_a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
chyba uszy ucha to ma garnek

swoją drogą na moim paszportowym tylko jedno ucho jest widoczne...
Uszy uszy, pośpiech zła rzecz
Pewnie masz stary paszport dlatego jedno ucho.
Ja jestem zadowolona ze swojego zdjęcia paszportowego tymczasem straszy mnie zwykłe zdjęcie z indeksu czy legitymacji studenckiej - nie dogodzi się

vivere senza rimipianti
natk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 10:19   #1177
moniczorek
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez pinkswan Pokaż wiadomość
ufff, wakacje czekają mnie we wrześniu więc powinno się udać

mam nadzieję, że zniesienie obejmie też drogówkę i kanarów
a gdzie się wybierasz?
ja skutecznie uciekam przed kanarami od 12 lat

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-30, 10:34   #1178
Mitsukki
Naczelny Hipster

O, a moje z legitymacji studenckiej jest świetne Za to w dowodzie mam takie, że wyglądam jak kark z siłowni. Kiepski makijaż sobie zrobiłam - nie zaznaczyłam dolnej powieki, więc oczy zlewają mi się z twarzą, a głowa z szyją. Straszne jest Wstyd pokazywać.
No, ale tego z paszportu to nic nie przebije.

Cytat:
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Stary 2012-05-30, 11:17   #1179
201609062117
Konto usunięte

Cytat:
a gdzie się wybierasz?
ja skutecznie uciekam przed kanarami od 12 lat
a tego to nikt nie wie. zapewne 3dni przed wyjazdem przejrzę lasty, a jak nic nie znajdę, to mazury welcome to
Stary 2012-05-30, 12:43   #1180
viva91
na przekór do celu

mnie się podoba moje dowodowe i w prawie jazdy
paszportowe - niewyspana byłam to wyglądam troszkę nieprzytomnie
za to zdjęcie w indeksie - - koleżanka jak je zobaczyła powiedziała: "oj, ale spuchnięta byłaś, ząb Cię pewnie bolał, co?"
Stary 2012-05-30, 12:45   #1181
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
a tego to nikt nie wie. zapewne 3dni przed wyjazdem przejrzę lasty, a jak nic nie znajdę, to mazury welcome to
Od ok 2 lat lasty już się nie opłacają. Zdecydowanie lepsze oferty są first minute.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-30, 12:56   #1182
moniczorek
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Od ok 2 lat lasty już się nie opłacają. Zdecydowanie lepsze oferty są first minute.
Nie zawsze to wszystko zależy od szczęscia i od terminu....wiadomo, że w wakacyjne miesiace lipic czy sierpien kiedy wiekszosc wczasów jest rezerwowanych wczesniej to jakiś spektakularnych lastów nie znajdziesz.

polecam Wam stronke lastminuter.pl - tam zgromadzone są oferty last minute i ceny spadają nawet do 70% na jeden, dwa dni przed odlotem...a first to najwyzej 10- 15%
akurat dosc czesto wyjezdzam ostatnui i obserwuje rynek

wiec to nie ma żadnej reguły

Edytowane przez moniczorek
Czas edycji: 2012-05-30 o 12:59
Stary 2012-05-30, 12:58   #1183
Mitsukki
Naczelny Hipster

Nawet jeśli się nie opłacają to firstów się już nie kupi na okres wakacyjny raczej
Ja też liczę w tym roku na lasta

Cytat:
Stary 2012-05-30, 13:18   #1184
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zawsze to wszystko zależy od szczęscia i od terminu....wiadomo, że w wakacyjne miesiace lipic czy sierpien kiedy wiekszosc wczasów jest rezerwowanych wczesniej to jakiś spektakularnych lastów nie znajdziesz.

polecam Wam stronke lastminuter.pl - tam zgromadzone są oferty last minute i ceny spadają nawet do 70% na jeden, dwa dni przed odlotem...a first to najwyzej 10- 15%
akurat dosc czesto wyjezdzam ostatnui i obserwuje rynek

wiec to nie ma żadnej reguły
Ja wolę kupić bezpośrednio w biurze podrózy. Bo często po promocyjnej cenie nabywam wycieczkę, a na stronie jest droższa.

Cytat:
Nawet jeśli się nie opłacają to firstów się już nie kupi na okres wakacyjny raczej
Ja też liczę w tym roku na lasta
Właśnie w zeszłym roku liczyłam na lasta i niestety obudziłam się za późno. W biurze podróży już nie było w czym wybierać za bardzo pod koniec sierpnia. A w tym roku kupiłam już w styczniu na wrzesień, cena jakoś nie spada tylko rośnie właśnie. Oczywiście zgodzę się, że można kupić w atrakcyjnej cenie lasta, ale na wakcje typu Egipt czy Tunezja. Ale 4 gwiazdki w tych krajach to dno, a za 5 trzeba normalnie zapłacić.
Stary 2012-05-30, 13:25   #1185
moniczorek
Podróżniczka

Cytat:
Ja wolę kupić bezpośrednio w biurze podrózy. Bo często po promocyjnej cenie nabywam wycieczkę, a na stronie jest droższa.
Ale to nie jest stronka gdzie coś możesz kupić....to wyszukiwarka lastów. Kieruje bezpośrednio na stronę biura podróży, które tego lasta oferuje. A umowe mozesz isc i podpisać w biurze...jak kto woli.

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
Ja wolę kupić Właśnie w zeszłym roku liczyłam na lasta i niestety obudziłam się za późno. W biurze podróży już nie było w czym wybierać za bardzo pod koniec sierpnia. A w tym roku kupiłam już w styczniu na wrzesień, cena jakoś nie spada tylko rośnie właśnie. Oczywiście zgodzę się, że można kupić w atrakcyjnej cenie lasta, ale na wakcje typu Egipt czy Tunezja. Ale 4 gwiazdki w tych krajach to dno, a za 5 trzeba normalnie zapłacić.
wiadomo, ze cena Twoich wakacje teraz będzie rosła...ja mówie o laście takim na kilka dni przed wylotem.
Stary 2012-05-30, 13:49   #1186
201609062117
Konto usunięte

Cytat:
Możliwe, ale dla mnie niewykonalne, bo nie znam jeszcze dokładnego terminu urlopu. A z tego co patrzyłam, raptem kilka dni temu, żeby zorientować się czy nie zbankrutuje to lasty mają dużo bardziej konkurencyjna cenę.
Stary 2012-05-30, 13:59   #1187
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to nie jest stronka gdzie coś możesz kupić....to wyszukiwarka lastów. Kieruje bezpośrednio na stronę biura podróży, które tego lasta oferuje. A umowe mozesz isc i podpisać w biurze...jak kto woli.

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

wiadomo, ze cena Twoich wakacje teraz będzie rosła...ja mówie o laście takim na kilka dni przed wylotem.
Oczywiście Ale nie spadnie na pewno zbyt dużo bo to taki region świata, gdzie ceny wycieczek są na określonym pułapie. Także nie mam co płakać, że przepłaciłam

Cytat:
Możliwe, ale dla mnie niewykonalne, bo nie znam jeszcze dokładnego terminu urlopu. A z tego co patrzyłam, raptem kilka dni temu, żeby zorientować się czy nie zbankrutuje to lasty mają dużo bardziej konkurencyjna cenę.
To masz super z tym terminem. Ja wszystkie dni musiałam zaplanować juz w lutym. Dla mnie jednak last by się nie opłacał.
Stary 2012-05-30, 15:40   #1188
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,3...zejdziemy.html cale szczescie, ze nie bywam czesto w Rynku, wspolczuje jednak osobom, ktore tam pracują, przeszukiwanie torebek, zakaz wnoszenia butelek z wodą i parasolek, masakra
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 16:09   #1189
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,3...zejdziemy.html cale szczescie, ze nie bywam czesto w Rynku, wspolczuje jednak osobom, ktore tam pracują, przeszukiwanie torebek, zakaz wnoszenia butelek z wodą i parasolek, masakra
Nawet jeśli nie zamierzamy bawić się w strefie, a wyłącznie przejść przez nią, by dostać się na drugą stronę Rynku, nie zostaniemy tam wpuszczeni z jakimkolwiek piciem czy jedzeniem.

ale to nie rozumiem. przecież nawet wczoraj przchodziłam rynkiem. i szłam tak jakby za bajerkami. i tak już nie przejdę? ktoś mi będzie w torbie grzebał ? tzn. wiem, że strefa zajmuje większa część rynku. ale jest jeszcze wąski pasek między barierką a wejściem do knajp. i tu chyba przejdę bez problemu, tak?

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-30, 18:31   #1190
tutaj
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, tak sobie przypomniałam o wakacjach i równocześnie skojarzyło mi się, że wypadałoby wyrobić paszport. Orientujecie się ile realnie się teraz czeka na wyrobienie i czy na zdjęciu musi byc odsłonięte ucho? Bo coś mi się kojarzy, że gdzieś był taki wymóg
Złożylam wniosek 11 maja, bylo mnóóóstwo ludzi, a pan powiedział, że najczęściej po 3 tygodniach paszport już jest. 3 tygodnie miną w piątek, a na stronie z paszportami mój jest "w trakcie personalizacji". Więc myślę, że ten urzędowy miesiąc, nie krócej, będzie to trwało.

O nie, przepraszam, właśnie sprawdziłam i "paszport gotowy do odbioru". No w szoku jestem

Edytowane przez tutaj
Czas edycji: 2012-05-30 o 18:32
tutaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 21:56   #1191
patuska18
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj przechodziłam i jeszcze było ok. Masakra to co się dzieje na tym rynku. Śmiech na sali z tym, że nie będzie można przejść obok rynku z jedzeniem/piciem Aż mi się odechciewa tego Euro. Najlepiej zamknąć się w domu na ten czas i w ogóle się nie ruszać z niego. No bo po co jak wszędzie są zakazy
patuska18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 22:21   #1192
paula-zla
Zakorzenienie

Cytat:
A ja pracuję na Świdnickiej. Ekstra
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 07:11   #1193
plywok
Zakorzenienie

ale świdnicka jest chyba pusta? czy też z tamtej strony coś jest?

(;
Stary 2012-05-31, 08:59   #1194
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez plywok Pokaż wiadomość
Nawet jeśli nie zamierzamy bawić się w strefie, a wyłącznie przejść przez nią, by dostać się na drugą stronę Rynku, nie zostaniemy tam wpuszczeni z jakimkolwiek piciem czy jedzeniem.

ale to nie rozumiem. przecież nawet wczoraj przchodziłam rynkiem. i szłam tak jakby za bajerkami. i tak już nie przejdę? ktoś mi będzie w torbie grzebał ? tzn. wiem, że strefa zajmuje większa część rynku. ale jest jeszcze wąski pasek między barierką a wejściem do knajp. i tu chyba przejdę bez problemu, tak?
Tak, tam można przejśc bez problemu

Cytat:
Napisane przez patuska18 Pokaż wiadomość
Dzisiaj przechodziłam i jeszcze było ok. Masakra to co się dzieje na tym rynku. Śmiech na sali z tym, że nie będzie można przejść obok rynku z jedzeniem/piciem Aż mi się odechciewa tego Euro. Najlepiej zamknąć się w domu na ten czas i w ogóle się nie ruszać z niego. No bo po co jak wszędzie są zakazy
Z jednej strony się denerwujemy, ale jakby ktoś wniósł tam bombę to byśmy narzekali, że nie upilnowali. Także uważam, że na kilka tyg. nic nam się nie stanie jak będzie trzeba albo nadrobić km inną drogą, albo po prostu nie wnosić w tą strefę picia i jedzenia. Bez przesady, dramatu nie ma.

Cytat:
Napisane przez paula-zla Pokaż wiadomość
A ja pracuję na Świdnickiej. Ekstra

Cytat:
Napisane przez plywok Pokaż wiadomość
ale świdnicka jest chyba pusta? czy też z tamtej strony coś jest?
Świdnicka jest pusta, w stronę Oławskiej jest kilka barierek.
Stary 2012-05-31, 09:38   #1195
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Dziewczyny, jak tak rozmawiacie o wakacjach, to czy macie może jakieś sprawdzone, wrocławskie biuro podróży, najlepiej jakieś małe, nie sieciówkę? Ostatnio jechałam na wycieczkę z wałbrzyskiego, rodzinnego biura, byłam zachwycona organizacją, ale akurat na wakacje nie mają takich wczasów, jakie by mnie interesowały. Nie bawiłabym się w biura, ale chcę jechać z dziećmi, więc wolę mieć wszystko dopięte na ostatni guzik i żebym nie musiała sama zbyt wiele załatwiać.
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 09:51   #1196
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Impersona Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak tak rozmawiacie o wakacjach, to czy macie może jakieś sprawdzone, wrocławskie biuro podróży, najlepiej jakieś małe, nie sieciówkę? Ostatnio jechałam na wycieczkę z wałbrzyskiego, rodzinnego biura, byłam zachwycona organizacją, ale akurat na wakacje nie mają takich wczasów, jakie by mnie interesowały. Nie bawiłabym się w biura, ale chcę jechać z dziećmi, więc wolę mieć wszystko dopięte na ostatni guzik i żebym nie musiała sama zbyt wiele załatwiać.
Ja co roku jeżdżę z biura podróży, które jest na Hali Targowej na parterze. Oni są jednak pośrednikami
Stary 2012-05-31, 13:54   #1197
rysienka
Wtajemniczenie

Dziewczyny wiecie coś o tramwaju na ul. Kościuszki. Od niedzieli otwierają Pułaskiego i przywracają 3 i 5. A dzisiaj ulicą Kościuszki przejechał tramwaj do tego są postawione znaki przystanku tramwajowego. Wiecie może coś w tej sprawie, bo w internecie zero informacji.
rysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-31, 14:33   #1198
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rysienka Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiecie coś o tramwaju na ul. Kościuszki. Od niedzieli otwierają Pułaskiego i przywracają 3 i 5. A dzisiaj ulicą Kościuszki przejechał tramwaj do tego są postawione znaki przystanku tramwajowego. Wiecie może coś w tej sprawie, bo w internecie zero informacji.
Są nowe przystanki czy stare? Kościuszki zawsze jeździ co jakiś czas tramwaj do zajezdni. Przystanki są ze starej 19-nastki, która jeździła od Dworca przez Kościuszki.
Stary 2012-05-31, 20:56   #1199
ewka_609
Rozeznanie

Jeśli chodzi o wakacje, to ja polecam samemu szukać przez internet, na zagranicznych stronach. Mi się ostatnio udało kupić pobyt na Krecie, w uroczym małym hoteliku przy plaży za 98 euro za tydzień, za 2 osoby. Co prawda, sam przelot jest droższy, ale i tak na razie wakacje kosztują mnie niecałe 700 zł. Co prawda dojdzie koszt jedzenia (ale jedzenie, teraz w Grecji... poza tym, owoce się będzie jeść i do jakiegoś Kreteńczyka na kolację się wskoczy do domku), wynajęcia samochodu (znowu bajecznie tanie, 30 euro za dzień) i inne takie. Ale ja z TŻ jesteśmy inni, nie lubimy molochów i wakacji organizowanych, wszystko zawsze sami. I jeszcze nigdy nie żałowaliśmy

A co do Wrocławia, jutro otwierają dworzec! Będą wycieczki, wysłałam maila, ciekawe czy się dostanę bardzo bym chciała, bo wnętrza powalają!
edit: no i nie załapałam się na wycieczkę

Edytowane przez ewka_609
Czas edycji: 2012-05-31 o 21:09
ewka_609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 07:36   #1200
plywok
Zakorzenienie

ewka a mogłabyś pokazac z której strony konkretnie wynalazłaś sobie tą krete?

(;
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości