|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Hejo mamolinki
Jasio nie spał pól noCy i rano miał gorączkę i katarek W południe był dr i stwierdził zapalenie gardła i Nie obejdzie się bez antybiotyku A ja nie mogę sobie darować ze go zarazilam
|
#1862 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
hej
Dzisiaj ostatni dzień konkursu na Dzień Matki, tym które głosowały baaaardzo dziękuję Patik super, że już jesteście w domu ![]() Oliweczka przywoź Julkę do mnie ja się nią zajmę Telik biedy Jasio, ale szybko mu przejdzie A my dostałyśmy skierowanie do alergologa dziecięcego, zarejestrowałam już Alicję na 17 LIPCA !!! Termin jak dla mnie powalający Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2012-05-31 o 15:02 |
|
|
|
#1863 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, może wy będziecie widzieć, bo głowię się już godzinę...
Chodzi mi o numerowanie stron w wordzie. Wiem jak się numeruje, tylko nie chcę numerowac pierwszej strony i spisu treści, tylko zacząć od wstępu. Za cholerę nie wiem jak. Wie któraś??
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tam w stopce zaznaczasz: Inne na pierwszej stronie Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2012-05-31 o 15:36 |
|
|
|
|
#1865 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja też podpinam się pod prosbę brunetki jeśli można
|
#1866 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też uwielbia wnuka w mówieniu i w oglądaniu godzinami jego zdjęć. Jak go widzi, to też przez 5 minut rąk nie odrywa i szaleje, a potem leci do swojego kompa albo przed tv oglądać mecz tenisa A wnuk na bok. Zawsze mówią oboje, że tak strasznie chcieliby się nim kiedyś zająć, ale podejrzewam, że jakby przyszło co do czego, to szybciutko mieliby dość Bo dziecko jednak wymaga uwagi, wtedy kiedy ono chce, a nie kiedy dziadek/babcia mają przerwę na reklamy A to do nich niepodobne, żeby tak rezygnować z czegoś dla kogokolwiek.Ale wolę milion razy to niż taką teściową, która by codziennie wpadała i próbowała wychowywać moje dziecko po swojej myśli A ten bal to baaaardzo elegancki i oficjalny? ![]() Cytat:
Chyba sama o tym wiesz, co? Przecież tego nie da się uniknąć/przewidzieć. A o ograniczeniu kontaktu z chorym chyba trudno mówić w przypadku niemowlaka karmionego piersią ![]() Dużo zdrówka dla Was obojga! A jak poszło to zebranie, które prowadziłaś? Nie potknęłaś się przy wchodzeniu do sali?
|
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kiedy się szczepi na ospę ? jest jakiś przedział czasowy?
a ja jak nigdy nie chorowałam to mogę się zaszczepić? Marina też kiedyś miałam z tym problem, szwagierek mi zrobił. Nie wiem jak. Justyna zuziak jest naj Telik no trudno, antybiotyk krzywdy nie zrobi, aby nie był często potrzebny. Jeszcze się żadne dziecko nie uchowało bez choroby. Zdrówka dla Jasia ![]() Spacer odhaczony. Pogoda się nie może zdecydować. Humor ![]() ![]() Mam żylaki, skąd sypię się na starość..
|
#1868 |
|
Wtajemniczenie
|
Zdrówka dla Jasia!
|
#1869 |
|
Zakorzenienie
|
brunetko dzięki, ale się nie udaje... dalej mi numeruje od 1 strony.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1870 |
|
Wtajemniczenie
|
Paticzku nie u nas, u teściów
. My nawet trawnika nie mamy, same mlecze i inne chwasty . A co do domów masz rację, to takie "bogate" osiedle - domy po 350m, w centrum .
|
|
#1871 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() co u Stapelki? dziękuję ![]() Cytat:
Cytat:
Ile tylko się da ![]() Cytat:
Musiałam jechać na uczelnię, zabrałam Adasia ze sobą, oczywiście zaczepiał ile się dało W drodze powrotnej wstąpiłam na zakupy, tak czarował panie na stoisku z wędlinami że od jednej wysępił dwa plastry szynki, od drugiej ser żółty i wsunął wszystko w try miga Ale cwany, od obcych nie chciał, więc wziął, dał mi do ręki i dopiero z mojej ręki wziął i zjadł ![]() I kupiłam ten polecany przez Was odplamiacz, będę testować
|
|
|
#1872 |
|
Wtajemniczenie
|
Marina a zadzwon do beaty, ona jest na bieżąco, ja już nie pamiętam.
|
|
#1873 |
|
Rozeznanie
|
Stronczek masz Ci los...tez kiedyś zalałam mieszkanie-w dodatku wynajmowane-na szczescie sasiedzi odpuscili mi malowanie
.Wyobrażam sobie jak sie martwisz, w dodatku tata nie na miejscu, nie można iść,pocieszyć...na pewno jakoś sobie poradziMadziulka ja podaje syropy w butelce z odrobina wody-może tak sie uda? Telik I Jasio chory...mnóstwo buziakow brumek mądrze, bo na wsi same mądre baby iustyna powtórze to 100raz...Zuzia jest najpiekniejsza dziewczynka jaka widziałam! Nie wiem czy można ja oszpecic krótka grzywka ![]() bella,brunetka mamay mają po 5 gwiazdek Ewa własnie weszła na kanape, wzięła pilota,włączyła telewizor i przełącza sobie kanały ![]() Bawiłyśmy sie wczoraj z Michasia(miesiac młodsza) a dzisiaj dostałyśmy telefon, ze Misia ma biegunke i wymiotuje...mama bardzo nas przepraszała, że nie zauważyła, zeby Misie atakowała choroba-mam nadzieje, ze Ewcia sie uchroni.W każdym razie miło z jej strony, ze zadzwoniła A mnie boli głowa...od 12...wziełam juz 3 tabletki.Brumku jak Ty sobie radzisz z tymi migrenami
|
|
|
|
#1874 |
|
Zadomowienie
|
Iustyna, jesteś pewna że Zuza nie ma dwóch lat?
Stronczku, przykro mi, że u taty pod górkę- mam nadzieję, że rachunek nie będzie tak duży. Szkoda, że mieszkanie nieubezpieczone -czynsz nie obejmuje takich awarii z tego co mi wiadomo. (ale zawsze można zadzwonić i zapytać)Patik, Boże jaka tragedia... ![]() Teliczku, nie możesz się obwiniać, nie da rady uniknąć wszystkich chorób. Zdrówka dla Jasia. Aania, ale z Adasia mały spryciarz. ![]() Blondynko, a co Ciebie tak tu mało ostatnio? Jak tam przygotowania do wyjazdu? ![]() Kupiłam Hani prezent na dzień dziecka http://allegro.pl/fisher-price-eduka...377895709.html. Ostatnio moja torebka jest hitem zabawkowym, jestem ciekawa czy ta wyda jej się równie interesująca. ![]() W biedronce dużo dzieciowych promocji np. duże deserki bobovity za 3.40, krem hipp na odparzenia lub oliwka za 9,90. Z resztą najlepiej obejrzeć gazetkę http://gazetka.biedronka.pl/g36,rosn..._sportowo.html. Bratankowi kupiłam świetny zdalnie sterowany samochód za 40zł. |
|
|
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
Marzenko wiesz jak u mnie z dwójką
Może Piwnooka do Nas dołączy![]() w Rossie jest promocja na pieluszki do pływania |
|
|
|
#1876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo pytałam kiedyś na fb ale nie pisałas już. mam nadzieję że nic poważnego. Marinko - prześlij mi na maila pracę - obiecuje że nie skopiuje ani czytać nie będę usunę od razu jak Ci pracę odeślę :Pjak chcesz to Ci to zrobię - trzeba zrobić twardy podział sekcji - i dopiero edytować stopkę w obrębie danej sekcji, bo tak jak pisała Brunetka to tylko usuwa numerek z 1. strony a na reszcie numery są. maila ci puszcze PW
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-05-31 o 17:25 |
|
|
|
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
Wyślij mi to na pocztę to zrobię
![]() O spóźniłam się Beatka pierwsza była
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2012-05-31 o 17:28 |
|
|
|
#1878 |
|
Zakorzenienie
|
widzę że ktoś tu mnie wywołuje z krzaków
![]() edit: Brunetko
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-05-31 o 17:49 |
|
|
|
#1879 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
luziki przecież nie będziesz się męczyć cały dzionek z biczuj się sama albo jadę do Mielca!!! ![]() Brunetko odczuwam twój niedobór na forum ![]()
|
|
#1880 |
|
Wtajemniczenie
|
Zuza zaczyna stawiać pierwsze kroczki, bardzo nieśmiało i asekuracyjnie
!!!Idzie jej jeszcze górna jedynka... mamy klasyczne objawy: biegunka, katar, płacz, ciągnięcie za uszy i ślinienie. Idą jej 3 zęby na raz Kliknijcie mnie!!!
|
|
#1881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1882 |
|
Wtajemniczenie
|
Carmela co się nie chwalisz?
|
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1884 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna klikam cały czas ( prawie) .
Kiedy te dzieci urosły...już chodzą ![]() Jaskółki gniazdo robią w oknie http://margarytka.blogspot.com/2012/...ekoladowo.html fajny pomysł na deser
|
#1885 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aczkolwiek siedzi na nim do momentu kiedy zrobi siusiu albo coś innego, bądź gdy się znudzi. . chyba jakies pojęcie ma, bo po zrobieniu czegoś od razu chce wstawać .jednak nie nazwałabym tego przyuczaniem, raczej oswajaniem Cytat:
razem z Emilem zjedlismy puree ziemniaczane i kulki miesne w sosie pomidorowym. obojgu nam smakowało ![]() Cytat:
a kiedy można? bo ja też boje sie komplikacji piękny dzień, pomimo tego że zaczęty o 4 rano. liczę na to , że mój mały smrodek da mi pospać jutro. T. na wyjazdach to nawet nie ma mnie kto odciążyć.Agadus i you you - sto lat czy wasze dzieci tez się tak brudzą?czy tylko moje to taki brudasek? |
|||
|
|
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko poszło! dziękuję!
A mnie rozłożyło na maxa Brunetko dziękuję Ci również, ale pierw przeczytałam wiadomość Beti i od razu jak tylko przeczytałam jej posłałam
|
|
|
|
#1887 |
|
Wtajemniczenie
|
A podobno ja tu jestem największą wredotą
![]() ![]() Patik klikaj mnie, klikaj Ja będę Cię klikać, jak gady pójdą spać
|
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
Patik a widziałaś to?:
http://www.jakpomasle.pl/kuchnia/jog...przekladaniec/ Tylko zamiast malin truskawki ![]() Z Luksji używam póki co tylko żelu mango&papaya. Jestem bardzo zadowolona. Zanim otworzę resztę z tej serii muszę wykończyć "stare" kosmetyki które mam pootwierane
|
|
|
|
#1889 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko pisze, że problem z wysłaniem wiad...
Więc nie dostarczyło. Może za duży plik? spróbuję z mojego drugiegi emaila ( tylko się nie śmiej, bo jest idiotyczny)
|
|
|
|
#1890 |
|
Zakorzenienie
|
Lilii mam już w zakładkach to ciacho jak ostatnio wstawiałaś. Może kiedyś się zmierzę i zrobię..
W lidlu ma znowu być "ta" mata, więc kto nie kupił niech pędzi.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.

A wnuk na bok.
Chyba sama o tym wiesz, co? Przecież tego nie da się uniknąć/przewidzieć. A o ograniczeniu kontaktu z chorym chyba trudno mówić w przypadku niemowlaka karmionego piersią 
sypię się na starość..

. A co do domów masz rację, to takie "bogate" osiedle - domy po 350m, w centrum 

. przesunełam Emila z linii bryzy i dalej rozkoszuję się bryzą, a on może jeszcze 5 minut wytrzymac z kupa w pieluszce
. 

-czynsz nie obejmuje takich awarii z tego co mi wiadomo. (ale zawsze można zadzwonić i zapytać)
Zdrówka dla Jasia.
zębole