|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI
Cytat:
co do oleju kokosowego to ja osobiście polecam parachuta , moje włosy go uwielbiaja no i piekne masz włosy widac że jesteś falowana wydobywasz skręt? ![]() Cytat:
Edytowane przez alex1989 Czas edycji: 2012-05-31 o 13:45 |
||
|
|
|
#1172 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1173 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1174 |
|
Zakorzenienie
|
miałam isanę z gliceryną, mleczkiem pszczelim, jedwabiem, all in one, mocznikiem i olejem z migdałów i makadamia. efekt beznadziejne, szorstkie włosy i jakieś takie cienkie
|
|
|
|
#1175 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie dziewczyny, myślę, że musicie tych półproduktów używać bardziej pojedynczo czy w parach, jak zrobicie od razu mgiełkę czy odżywkę z 7 półproduktów, to skąd potem wiadomo co zaszkodziło?
Ponadto widzę coraz częściej, że łączycie je ze sobą nieprawidłowo. Może na początek przygody z półproduktami warto zastosować się do gotowych przepisów i przede wszystkim przestrzegać stężeń. Bo inaczej to sobie zwyczajnie szkodzicie i rezultat jest odwrotny niż założenie. |
|
|
|
#1176 |
|
Zakorzenienie
|
ale przepisy i stężenia są na mgiełki, a do odżywek każdy daje chyba na oko?
Czy po farbowaniu mogę nałożyć jakiś olej na noc czy lepiej odczekać? I po oczyszczeniu włosów przed farba już zadnych odżywek nie dawać? |
|
|
|
#1177 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, każda substancja ma zalecane stężenie do użycia na skórę czy włosy. Twoim włosom nie robi różnicy, czy to mgiełka, czy odżywka, jeśli dostaną czegoś za dużo...
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1178 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
po oczyszczeniu włosów przed farbą możesz nałożyć odżywkę (ale bez silikonów) lub olej |
|
|
|
|
#1179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po pewnym czasie już będzie wiadomo ile czego dać na porcję odżywki czy maski bez użycia miarek, ale wkraplanie tego na zasadzie "a tu 5 kropli a tu 3" kończy się zazwyczaj sianem. Oczywiście, stosujemy wszystko na oko, nie obliczamy masy molowej substancji, bo by człowiek zwariował. Zakładamy, że 1% to 1ml na 100ml. Substancje, których stężeń należy bardziej pilnować można obliczyć precyzyjnie, stężenia w przeliczeniu na mililitry są podane zawsze na zsk czy mazidłach. No i przede wszystkim uważajcie na te powtórki substancji. Któryś raz widzę, że ktoś daje mleczko pszczele i glicerynę i potem się dziwi, że ma puch stulecia. Albo daje 4 produkty zawierające taką samą witaminę, to nie ma szans pomóc włosom... Jeszcze włosy jak włosy, zawsze można ściąć, ale mam nadzieję, że na skórę tak nie robicie
|
|
|
|
|
#1180 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Moim zdaniem to średnio udana seria, tak samo jak Marion z olejkiem arganowym. A poza tym tak się zastanawiam - któraś z Was używa np. Jantar na całe włosy przed olejowaniem? Czy to ma sens? Albo eliksir ziołowy Green Pharmacy? Jantara jako wcierki nie używam, stoi i się kurzy, pomyślałam więc, że może przed nałożeniem Sesy popsikam nim włosy po całości... takie same plany mam wobec eliksiru GP Zastanawiam się też czy po prostu nie zrobić psikacza z samej wody + keratyna i tym psiknąć włosy przed nałożeniem Sesy
|
||||
|
|
|
#1181 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tak czy tak, lepiej dodać mniej jakiegoś półprodukty niż przedobrzyć w drugą stronę |
|
|
|
|
#1182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i ostatnio miała psikadło woda+ keratyna ale dodalam jeszcze troche Kallosa i jak dla mnie bomba
|
|
|
|
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
To dzisiaj spróbuję z Jantarem, a następnym razem woda+keratyna
|
|
|
|
#1184 |
|
Przyczajenie
|
cześć, jestem tu nowa, w związku z tym, że dużo tutaj postów a nie za bardzo uśmiecha mi się przeszukiwanie każdej strony, zastanawiam się czy jest tutaj ktoś na tyle miły i udzieli mi szybkiej pomocy
![]() ![]() moje włosy są PRZERAŹLIWIE suche. ostatnio słyszałam coś o olejowaniu. na czym to dokładnie polega, czym najlepiej jest to robić, są gotowe produkty do wykonania tego 'zabiegu'? ile czeka się na efekt ? i tak z innej beczki, jakie preparaty doustne najlepsze na porost włosów, może coś innego niż skrzyp i drożdże, które były marne jak dla mnie, polecicie ![]() z góry bardzo dziękuję i przepraszam za kłopot tymczasem biorę się za pobieżne analizowanie wątku
|
|
|
|
#1185 |
|
Zakorzenienie
|
Google - olejowanie włosów i masz odpowiedź
![]() Wszelkie blogi włosowe, wizaż, od razu wyskoczy Ci to czego szukasz. |
|
|
|
#1186 |
|
Przyczajenie
|
przeszukane, poczytane
w takim razie, który olejek najlepszy na sianko?:myśli:
|
|
|
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
czy któraś z Was moglaby przetlumaczyc mi ten skład?
![]() ![]() Garnier Fructis odżywka wzmacniająca Lśniące i gładkie, do włosów suchych, puszących się AQUA/WATER, CETERYL ALCOHOL, BEHENTIMONIUM CHLORIDE, PEG- 180, POTATIO STARCH MODIFIED, AMODIMETHICONE, NIACINAMIDE, SACCHARIUM OFFICINARUM EXTRACT/ SUGAR CANE EXTRACT, HYDROXYETHYLCELLULOSE, HYDROLYZED CORN PROTEIN, HYDROLYZED SOY PROTEIN, HYDROLYZED WHEAT PROTEIN, PHENOXETHANOL, ARGANIA SPINOSA OIL / ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL, TRIDECETH-6, CHLORHEXIDINE, DIGLUCONATE, XYLOSE, LIMONENE, CAMELLIA SINENSIS EXTRACT / CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT, LINALOOL, BENZYL, SALICYLATE, BENZYL ALCOHOL, ISOPROPYL ALCOHOL, PYRUS MALUS EXTRACT / APPLE FRUIT EXTRACT, PYRIDOXINE HCI, CETYL ESTERS, CITRIC ACID, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONIAL, CETRIMONIUM CHLORIDE, CITRUS MEDICALIMONIUM PEEL EXTRACT / LEMON PEEL EXTRACT, HEXYL CINNAMAL, PARFUM/ FRAGRANCE (FIL C50880/2) |
|
|
|
#1188 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to nie jest wątek o składach, no kurde....
|
|
|
|
#1189 |
|
Konto usunięte
|
jeśli masz problem z suchością to polecam maseczkę z siemienia lnianego (w sklepie ze zdrową żywnością, z produktami dla zwierząt, możliwe, że w aptece też), a co do oleju to trzeba trafić na ten właściwy, na każdego działa coś innego
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1190 | |
|
seriously? no.
|
Cytat:
tylko - jedna ml to mniej więcej ile kropel? głupie pytanie, ale pojęcia nie mam a nie mam żadnej miarki w domu żeby sprawdzić. kielony na syrop zaczynają się od 5ml
|
|
|
|
|
#1191 |
|
Spaceroholiczka
|
Drugi kubek drożdży
![]() Przy okazji pokazuję zdjęcie włosów - dziś rano, zaraz po przebudzeniu i rozczesaniu szczotką
|
|
|
|
#1192 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#1193 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja sie musze pochwalić ze wczoraj prawie nie wysuszyłam włosow ale jednek były troche wilgtne, mimo że wygladał na chuchutkie, to wolalam je tak delikatnie podsuszyć, ale to duzy krok na plus, moze kiedys uda mi sie nie wysuszyć ![]() Cytat:
polecasz ta mieszankę sama w sobie (bez reszty rzeczy które uzywałas później)? ![]() Cytat:
![]() [1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;34424341]Ja spłukuję z głową w tył, o tyle łatwo, bo pod prysznicem. Gdy spłukuję głową w dół strasznie mi się plączą Ale to tak nawiasem tylko [/QUOTE]a tzn jakie ma konkretnie skutki? ma coś z karkiem teraz?
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy ktos pisal ale wiecie ze jantar jest dostepny na dozie ?
|
|
|
|
#1195 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio też w Filritach widziałam jak się półki uginały od Jantara, chyba jakaś większa produkcja była skoro jest też na DOZie
|
|
|
|
#1196 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1197 |
|
Rozeznanie
|
Ja również widziałam całą półkę jantaru, w samoobsługowym cefarmie, tańszy nawet niż na dozie (9 zł z groszami).
Zrobiłam sobie kilkudniową przerwę od wcierek i włosy przestały mi wypadać Głowię się czy to jantar i khadi, po odstawieniu, w końcu zaczęły działać, czy też to przez nie miałam problemy :|
|
|
|
|
#1198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam dziewczyny problem, bo we włosach porobiły mi się jakieś jakby krostki Najpierw była jedna, teraz 3 albo 4 i nie mam pojęcia od czego to Co z tym zrobić? Peeling może jakiś? Help!
|
|
|
|
|
#1199 |
|
Zakorzenienie
|
Mi po odstawieniu Jantara też przestały włosy wypadać.
Już o tym pisałam we wcześniejszej części wątku i na innych wątkach, ale podejrzewam, że od tego roku coś nakombinowali ze składem, bo jak używałam go w 2011 to nie miałam takich problemów,a teraz przy wcieraniu Jantara włosy sypały się garściami - po odstawieniu problem minął
|
|
|
|
#1200 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A może za dużo go używamy? Mam jeszcze jedną butelkę w zapasie, więc dam mu ostatnią szansę, ale dopiero za jakiś czas :x
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

Dobrze się znacie na temacie, więc pytam właśnie Was 
widac że jesteś falowana wydobywasz skręt? 

już wzięłam kąpiel i spray żeby oblukać składy z Waszą pomocą

a nie mam żadnej miarki w domu żeby sprawdzić. kielony na syrop zaczynają się od 5ml