|
|
#2941 | ||
|
Szef ds. Wymianek
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
|
#2942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2943 |
|
Przyczajenie
|
czy mogłybyście mi powiedzieć, jaki stanik zaproponowałybyście mi z wymiarami 89 cm pod biustem i 100 w biuście? W tych kalkulatorach mi wychodzą przeróżne rozmiary.
|
|
|
|
|
#2944 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() W moim mieście niestety nie ma sklepów z bielizną, więc kupuję przez internet. Proszę Was o rady. Moje wymiary: - obwód ściśle 75cm - biust w pochyle luźno 97-98cm Urodziłam 1 dziecko, kilka miesięcy karmiłam piersią, grawitacja zrobiła swoje. Ostatnie zakupy robiłam na Intymnej, wg ich rozmiarówki powinnam mieć 75F a w tej chwili mam Kostara 75C kupionego u nich i jest dobry Znowu Caprice 70E ma za małą miskę. Nie mam pojęcia jak wybrać u nich odpowiedni rozmiar i na jaką firmę się zdecydować. Widziałam, że Kostara odradzacie. Mam na oku taki http://89.149.254.67/s2/lupo/1253-1-8.jpg firmy Lupoline, znacie tą firmę?Jakie w ogóle firmy polecacie (ceny poniżej 200zł)? I jeszcze jedno pytanie: Czy miękkie staniki z fiszbinami mogą unosić biust, czy tylko go zbierają i modelują? Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2012-05-27 o 22:18 |
|
|
|
|
#2945 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy któraś z was kupowała stanik Gorteks? Z tego co przeczytałam, obwody są trochę za bardzo rozciągliwe, ale znośne, więc przymierzam się do zakupu. Niestety, mają dziwną rozmiarówkę - jedna z balkonetkowiczek napisała, że kupuje u nich o 3 miseczki większy stanik niż standardowo. Czy mogłybyście mi pomóc?
![]() Moje wymiary: 70 cm pod (na ścisk) 89 cm w biuście luźno, 90 cm w pochyleniu Mam stożkowate piersi, więc zazwyczaj pasuje na mnie mniejsza miseczka niż to wynika z rozmiarówki. Z Effuniaków mam 70D (HP Puder, CH Onyks) i 75C (CH Toffik), ale ten ostatni ma ewidentnie za duży obwód - tył strasznie mi podjeżdża ![]() Rozmiarówka Gorteks: http://www.gorteks.com.pl/Tabela-roz...ut-pol-14.html Zastanawiam się też nad Karmelkami Effuniaka - czy któraś z Was jest ich szczęśliwą posiadaczką? Jeśli tak, jak ma się rozmiar do innych effuniaków (najlepiej któregoś z tych, który mam, żebym miała porównanie, ale za każdą radę będę wdzięczna...)?
|
|
#2946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mógłby też dać Ci alternatywę w postaci tak jakby karty podarunkowej. Czyli jeśli w danym dniu nie znalazłabyś czegoś odpowiedniego, mogłabyś kupić coś za równowartość, w innym terminie. ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Na przyszłość, zawsze kupując coś, przed zapłaceniem warto jest zapytać, jaka w danym sklepie obowiązuje polisa dotycząca zwrotów.
|
|
|
#2948 |
|
Zadomowienie
|
Ja na początku tygodnia zostałam uświadomiona w sklepie doBRAna w Krakowie. Myślałam, że mam 70C, biust nawet dobrze wyglądał w tym rozmiarze na moje oko, aczkolwiek okazało się, że powinnam nosić 65D. Pani ekspedientka dała mi do zmierzenia chyba ze 30 staników
. Teraz mój biuścik wygląda świetnie Jak nigdy tego nie robiłam, tak teraz staję sobie przed lustrem i go oglądam Kupiłam stanik firmy agio milano i już upatrzyłam sobie następny Teraz dopiero się zacznie bieliźniane szaleństwo
|
|
|
|
|
#2949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Shock nieaktualny. Zapraszam do wymiany pozostałych staniczków. |
|
|
|
|
|
#2950 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2951 |
|
Konto usunięte
|
nie wiem co stało się z moim Effuniakiem
po 5 mies noszenia biust mi się wylewa z miseczek. Nie przytyłam ani nic takiego. Jak założę stanik jest wszystko ok, ładnie leży, nic się nie wylewa, ale wystarczy że się schylę, czy zrobię bardziej dynamiczny ruch to już mi biust wypada górą :/Zastanawiałam się czy po prostu obwód jest za duży (mam 75FF). Może stanik się rozciągnął? A może powinnam celować w 70G, lub zostać przy tym 75, ale miseczka G Pod biustem :72 w biuście: 99 |
|
|
|
|
#2952 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam pytanie:
U podstawy piersi mam takie jakby mini rozstępy... Nie wiem czy to są rozstępy, nie są czerwone. To jest w tym miejscu gdzie wchodzi mi fiszbina ze staników( pisałam już tu o tym kilkakrotnie). Niby staniki mam "dobrze" dobrane- w obwodzie i miseczce są idealnie dopasowane( zresztą za każdym razem jak kupowałam to wybór potwierdzały brafitterki). Jednak to wchodzenie fiszbin na piersi. Może dlatego, że mam zapadnięty mostek to mi tak wchodzą... W związku z tym mam kilka pytań: czy to są rozstępy? Jak im zapobiegać( może jakiś krem)? Co zrobić z tymi fiszbinami? Może są jakieś specjalne modele staników? Czy może te "rozstępy" nie są od złych fiszbin tylko od ciężaru? |
|
|
|
|
#2953 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak by obwod ci sie rozciągnął to stanik stalby sie za duzy , a nie za maly. Większa roznica w cm. ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
|
|
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio byłam w łodzi w sklepie z brafittingiem Trzy gracje - kojarzycie?
Niby wszystko ok ale jedno mnie zastanawia... Rozmawiałam z tamtą panią i ona stwierdziła, że skoro mam asymetryczny biust (spora różnica) to staniki Ewy Michalak są nie dla mnie, bo ona szyje tylko na jeden rodzaj biustu- na takie klasyczne, krągłe biusty! Czy to prawda? Teraz mam mętlik w głowie i boję sie zamawiać przez neta Wzięłam po raz kolejny model firmy Biggi i jestem zadowolona ![]() Ale chciałam też spróbować czegoś nowego.. Pani poleca mi też firmę Ava
|
|
#2955 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2956 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2957 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Kiedyś podczytywałam ten wątek, myślałam, że co nieco już wiem na temat dobrego stanika... W grudniu potrzebowałam bardotki, do sukienki. Kupiłam z Konrada, obwód rozciągnął się w 3 miesiące. (70C) Stanik musiałam jednak nosić (mimo czerwonych śladów na mostku), bo nie miałam czasu jechać do sklepu po nowy, ani też pieniędzy. W sobotę pełna nadziei wybrałam się na zakupy, zawędrowałam do Intimissimi, na początku byłam zażenowana rozmiarówką, ale pani ekspedientka była tak miła, wystrój tak ładny, aż wylądowałam w przymierzalni z 20 stanikami do mierzenia. Nie trudno się domyślić, że kupiłam, prawda? W sklepie leżał ok, nie było rewelacji, ale tragedii również. Jednak po normalnym funkcjonowaniu stanik robi bułki i pod pachami i na biuście z przodu. Nie mam dużego biustu, pod biustem 72, w biuście 86 w dodatku moje piersi są bardzo szeroko rozstawione, większość pod pachami... Marzy mi się biust z przodu, uniesiony, zebrany do środka, jednak nie przepadam za push-upami. Po tej całej eskapadzie, jestem tak sfrustrowana, nie mam pieniędzy na nowy stanik, a jedyny w mojej szafie, który nie lata po plecach, to ten z Intimissimi... Ale na przyszłość, czy polecacie mi jakiś model, który spełni oczekiwania? To jest biust uniesiony, wygarnięty spod pach, ładnie zebrany do środka? Zaczęłam zastanawiać się nad zakupami on-line... Z góry bardzo dziękuję za jakąkolwiek odpowiedź. |
|
|
|
|
#2958 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
|
|
|
#2959 |
|
Konto usunięte
|
Jedwabna, tabasco z only her
|
|
|
|
|
#2960 |
|
siedzę i myślę
|
Dziewczyny jaki stanik powinnam wybrać?
Pod biustem 66, w biuście 88cm I czy znacie jakieś dobre sklepy bieliźniane w Lublinie ?
|
|
#2961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2962 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niby mostek przylega... Nie wiem czy nie lepsze dla mnie były źle dobrane staniki. Przynajmniej mi tak nie masakrowały piersi Co robić?
|
|
|
|
|
|
#2963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2964 |
|
Zadomowienie
|
Wg informacji z lobby, w tym roku nie będzie kostiumów od Ewy Michalak "najprawdopodobniej". .. Pozostawiłam je sobie jako ostatnią deskę ratunku, w sieciówkach nie mogę nic znaleźć -wszystko małe.
Dziewczyny, możecie coś polecić? Wiem, że szał jest teraz na comeximy, ale nie podobają mi się. Gdzie szukać kostiumu? (Fajnie, jakby nie była to Freya za 230zł )
|
|
#2965 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy kojarzycie "uświadomione" kostium, które: 1. Można kupić na części, 2. Są kompatybilne ze stożkowatymi, małobiuściastymi
|
|
|
#2966 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Trzeba poszukać po ebayu i sklepach brytyjskich. W Polsce jakoś nie znalazłam tak atrakcyjnych cen. Patrzyłaś może? ![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2967 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I powiedziała, że biust wypłynie mi górą zamiast ładnie się ukształtować ( stanikach typu full czy czy balkonetka)
|
|
|
#2968 |
|
Konto usunięte
|
jak myślicie czy mając Effuniakowy model HP mogę kupić taki sam rozmiar w modelu CH?
Kupiłam Czarny HP 75FF i przymierzam się do CH Biszkopta 70G Różni się HP od CH znacznie? Mogę kupować w ciemno? |
|
|
|
|
#2969 |
|
Zakorzenienie
|
Ok dziewczyny to i ja się wymierzyłam dokładnie i proszę jeszcze raz o radę co z tymi moimi piersiami
Wymiary: w biuście normalnie w biustonoszu 92,5 - 93 i bez - 94 w biuście w zwisie - 95 pod biustem luźno - 73 pod biustem ścisło- 71 Wcześniej nosiłam rozmiar 80b 75c za szeroki pod biustem, miseczka może i ok, sama próbowałam dobierać coś troszkę biustonosze i z tymi kalkulatorami wychodziło mi 32dd 32 e i takie też przymierzałam kupiłam 32dd miseczka owszem jest dobra ale obwód pod już nie bardzo próbowałam nosić 30 dd i jest lepiej ale wydaje mi się że miseczka jest mała troszkę mi wystaje biust koło sutków, ogólnie mam problem ponieważ mam duże sutki i otoczki w okół nich. Rozmiar 30 dd nie wbija mi się nigdzie fiszbina wcelowana w połowę pachy, biust jest na wysokości połowy od przedramienia do łokcia
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
jest kod rabatowy na Effuniaki podany na stronie głównej sklepu, działa w dniach 1-3.06 i wynosić 10%
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.

Znowu Caprice 70E ma za małą miskę. Nie mam pojęcia jak wybrać u nich odpowiedni rozmiar i na jaką firmę się zdecydować. Widziałam, że Kostara odradzacie. Mam na oku taki 

61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80
15.04.2013

. Teraz mój biuścik wygląda świetnie
Jak nigdy tego nie robiłam, tak teraz staję sobie przed lustrem i go oglądam