|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wszystko o farbowaniu henną - część II
Cytat:
|
|
|
|
|
#4892 |
|
Raczkowanie
|
A jest osobny wątek o Venicie? W nazwie i składzie ma henne, więc myślałąm, że zahacza o ten wątek :P. Na KWC ma dobre oceny i kilka KWC, więc widocznie dziewczyny jej używają i cenią
|
|
|
|
#4893 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Gdzieś jest osobny wątek o tym produkcie. |
|
|
|
|
#4894 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;34404184]Tubka Venity w ogóle nie pasuje do tego wątku. Ze składu to jest zwykła chemiczna szamponetka. A śmierdzi tak okrutnie, że nawet szamponetki typu Delia czy Joanna są o wiele lepsze.[/QUOTE]
Mi Joanna wysuszyła włosy, wolę jednak Venitę ![]() A jak się ma używanie henny po Venicie lub Venity na hennę? |
|
|
|
#4895 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4896 |
|
Strażnik Wizażu
|
Lisbeth, przypomnij...czy KLIK! ma chemiczne dodatki?
EDIT: Myślisz, że jest sens tworzyć FAQ jakiekolwiek (skoro jest cały pdf ze zdjęciami)? Jak uważasz? Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-05-30 o 13:57 |
|
|
|
#4897 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4898 |
|
Strażnik Wizażu
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;34405618]Nie wiem, ale nie mam zaufania do Eldu. Kolor czarny ma napisany taki sam skład jak rudy, co jest niemożliwe.
Myślę, że jest sens. myślałam o tym wcześniej, ale nie chce mi się tego robić [/QUOTE]No właśnie, zaufanie :/ koleżanka pyta czy jak walnie na szamponetkowane włosy to wyjdą zielone chyba nie dam reki uciąć...A miałam pytać czy się tego podejmiesz zawsze można pierwszego posta edytować...
|
|
|
|
#4899 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A co do FAQ, jak już ktoś zacznie, to mogłabym pomóc. Ale tak od podstaw to za leniwa jestem
|
|
|
|
|
#4900 |
|
A cobra on my left...
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;34389434]
Po co aż 20 godzin? Jeśli chodzi o dodatki, to gdy chcesz uzyskać marchewkowy odcień, a nie masz teraz jasnego blondu, to musisz dodać coś żółtego. Sama henna jest bardziej czerwona niż ruda. Żółty barwnik ma cassia i sprawdzi się lepiej niż kurkuma. Kukrumę też oczywiście możesz dodać, nie zaszkodzi. Efekt czerwieni minimalizuje też rozcieńczenie papki odżywką.[/QUOTE] 20 godzin, bo hennę przygotowałam wczoraj wieczorem, a będe ja nakładać dziś, jak wrócę z pracy, czyli pewnie po godz. 18 ![]() Czyli musiałabym dodać odżywkę, żeby henna wyszła bardziej w stronę rudości, niż czerwieni, ale widzę tu pewnien paradoks, bo odżywka nie powinna zawierać ani silikonów, ani keratyny, a ktoś wyżej mi doradził, że też olejów nie łączy się z henną, więc nie wiem, właściwie co taka odżywka może zawierać _______________ |
|
|
|
#4901 |
|
Strażnik Wizażu
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;34405792]Z szamponetką to nie zareaguje, jak już, to z amoniakiem albo utleniaczem.
A co do FAQ, jak już ktoś zacznie, to mogłabym pomóc. Ale tak od podstaw to za leniwa jestem [/QUOTE]Jeśli tak to luz, dzięki ![]() Dobra, spróbuję to ogarnąć jakoś :/ chociaż też leniwa jestem... |
|
|
|
#4902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobacz sobie na skład Glorii np.Lisbeth, dzięki
|
|
|
|
|
#4903 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Widzę, że przez zamartwianie się pierdołami hennowanie urasta do rangi superskomlikowanego utrapienia.
|
|
|
|
|
#4904 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a gdybym tak wymieszała 50g orzechowego brązu z 30g henny naturalnej(została od ostatniego razu) i odrobiną cassii? Co z tego powstanie? Mogę liczyć na ciekawy efekt
?
|
#4905 |
|
A cobra on my left...
|
chyba oprócz kurkumy domieszam trochę tej odżywki
http://www.iherb.com/Jason-Natural-H...-oz-500-g/6224 (ma co prawda proteiny, ale jest oparta na hennie -pewnie cassii, skoro nie barwi, więc może uda się uniknąć czerwieni, mimo, że nie jestem blondynką )
|
|
|
|
#4906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4907 |
|
A cobra on my left...
|
fakt, na końcu składu, ale są
![]() Mogę też użyć maski Wax L'biotica -może ona się nada? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...wypadania.html hmm, ale zawiera olej ze słodkich migdałów
|
|
|
|
#4908 |
|
Raczkowanie
|
Isana nie ma, a kosztuje ok. 6 zł, Aterra ok. 9, a Gloria z 5, więc jest wybór tanich odżywek bez silikonów
|
|
|
|
#4909 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4911 |
|
Zakorzenienie
|
2h temu zrobilam papke mojej probkowej henny khadi.. Dodalam sok z cytryny i odlozylam na meble. Jutro z rana zrobie probe na SUCHYM pasmie wlosow
akurat 3h posiedze, zmyje i pojde do pracy. Niestety nie mam odzywek i kurkumy wiec zostanie tak choc nie chcialabym zeby pasmo wyszlo czerwone. Ale na 99% nie beda rude bo mam teraz rozjasnione wlosy ciemny braz sprzed 2 miesiecy i farbowane rubinem garniera czyli na glowie rudo brazowo srednia ku.a :/
|
#4912 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie sie cos henna nie chwyta :/ nalozylam rano papke 12godzinna na pasmo wlosow, owinelam folia i dalam czapję.. Teraz zmylam i moj kolor ani drgnal
zalamka bo zamowilam duze opakowanie :/ kolor sie nie poglebil ani grama. Tak jak pisalam swoje wlosy mam ciemny braz ale na dlugosci rozjasniane ponad miesiac a wlasciwie 2 msc temu i na to rubin byl nalozony. Teraz dodatkowo kolor byl wyplowialy przez pobyt w Egipcie takze na glowie sredni miedziany braz bardziej miedziany..Ehhhh a liczylam na czerwien wogole na poglebienie spranego rubinu
|
#4913 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Dziewczyny powiedzcie czy to normalne? Pierwszy raz nałożyłam hennę około 3 tygodni temu i do dziś wszystko już mi się wypłukało. Nie myję włosów codziennie, a co trzy dni. Po prostu mi się sprało, odrosty stały się brązowe ( niby pofarbowane, bo naturalne mam mysie) a reszta włosów miedziano czerwona. |
|
|
|
#4914 | |
|
A cobra on my left...
|
Cytat:
zmieszałam hennę w naparze z rumianku z sokiem z cytryny, żeby wzmocnić jej działanie, odstawiłam na kilkanaście godzin, dodałam kurkumę, żeby kolor był bardziej rudy niż czerwony, następnie nałożyłam na oczyszczone z silikonów włosy gruba warstwą i trzymałam ponad 4 godziny, a jednak kolor złapał ładnie tylko na 3/4 włosów, które wczesniej były farbowane chemicznie na jasno-miedziany, natomiast 3-4 cm odrostu mają teraz odcień szaro-czerwony ![]() Nie wiem, jakim cudem ta dziewczyna (zdjecie pochodzi ze strony khadi) uzyskała taki nasycony kolor: http://www.khadi.pl/ruda-farba-do-wlosow Pewnie musiałabym nakładać hennę na włosy wcześniej tlenione na blond, ale to żadne rozwiązanie, skoro zaczęłam używać henny własnie po to, żeby odejśc od farb chemicznych ![]() Czy nie ma jakiegoś sposobu, żeby uzyskać taką intensywność i rudy, a nie czerwony na szarawym ciemnym blondzie?
ROZLICZENIE WSPÓLNYCH ZAMÓWIEŃ * Wiosenny wątek kosmetyczno-mineralny * * Wymiana ciuszków i różności Edytowane przez fluxus9 Czas edycji: 2012-05-31 o 13:21 |
|
|
|
|
#4915 |
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny
![]() Mam takie pytanie, mianowicie jakiś miesiąc temu ponad rozjaśniałam włosy aby z brązu otrzymać karmel/tofii. i taki też efekt otrzymałam, jednak nie na długo bo po 3 myciach włosy stały się ryżawo-blond, potem pofarbowałam włosy średnim blondem i kolor który obecnie mam jest to średni blond z refleksami złotego zastanawiałam się czy można jakoś henną podkreślić ten nijaki kolor. Jestem w tym temacie kompletnie zielona dlatego proszę o rady. |
|
|
|
#4916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4917 |
|
Rozeznanie
|
Czy henna eld to henna czy jakaś mieszanka henny i chemii? Myślę o brązie. Widziałam na targu u mnie i się zaczęłam zastanawiać czy to godny zastępnik khadi
Dawno nie pisałam nie wiem czy ktoś pamięta. Orzechowy brąz wyszedł jak rudy prawie. Raz zmieszany z za ciepłą wodą, drugi raz z wodą już o dobrej temperaturze - to samo. Zdecydowanie ten kolor nie dla mnie!!! (mogę wymienić ok 30g jak by ktoś chciał na coś) Teraz jestem po farbowaniu ciemnym brązem - o niebo mi lepiej w zimniejszej tonacji ![]() Jestem ok 34h od zmycia farby, czy jest sens czekać do upływu 48h. Czy ktoś zauważył różnicę przy zmyciu wcześniej/później. Moje włosy totalnie do niczego się nie nadają już.
zagęścić włosy ![]() od 11 listopada - drożdże od 7 listopada - skalpel Edytowane przez kuleczkka Czas edycji: 2012-06-01 o 08:56 |
|
|
|
#4918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko czysta chna z eldu jest naturalna w sensie ze same ziola i chyba basma . Brazy , mahonie , tycjany sa juz z chemia . a ja wlasnie siedze z henna marokańska na glowie (15 zlotych 100 gr) , ciekawe co wyjdzie Pierwszy raz nalozylam (zawsze eld albo khadi), strasznie mnie kolor ciekawi ot co
"Lubię być kurą domową Do pralki wrzucić problem wraz z głową Pralka pierze, ja nie wierzę w nic Słodko jest nie myśleć o niczym Się zgubić we własnej spódnicy.." Edytowane przez moee Czas edycji: 2012-06-01 o 09:26 |
|
|
|
|
#4919 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4920 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie tu jest tajemnica w skladzie ma tylko : ziele lawsonii i nic wiecej .. zreszta poczytaj ![]() http://100suplementow.pl/ELD_Basma_n..._WLOSY-88.html
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.

, wiem co to jest henna i jaki ma kolor i że te Venity są lekko chemiczne, to oczywiste, chciałam tylko wiedzieć, czy ta Venita w kolorze blondu wychodzi jak na opakowaniu :P. Cokolwiek to i tak chyba lepsze, niż drogeryjne farby,czy rozjaśniacze. Tak, czaję się na tubkę i chcę, żeby zmyła mi się do zera maksymalnie do 2 miesięcy, a równie dobrze może mi się sprać po tygodniu, nie zależy mi aż tak na trwałości, chcę poeksperymentować, bo mi sie nudzi mój kolor, a za farby się nie łapne :P...ale jeśli mówisz, że tak będzie i się spierze całkiem to chyba zaryzykuje
chyba nie dam reki uciąć...

)

zalamka bo zamowilam duze opakowanie :/ kolor sie nie poglebil ani grama. Tak jak pisalam swoje wlosy mam ciemny braz ale na dlugosci rozjasniane ponad miesiac a wlasciwie 2 msc temu i na to rubin byl nalozony. Teraz dodatkowo kolor byl wyplowialy przez pobyt w Egipcie takze na glowie sredni miedziany braz bardziej miedziany..