|
|
#1111 | ||||||
|
Przyjaciółka KWC
|
Dot.: XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja bym chyba nie została na kolejny miesiąc na Twoim miejscu...Cytat:
Cytat:
Ja bym poszukała innej ekipy, jeżeli to konicznie musi być ekipa, albo zrobiła to systemem gospodarczym, rozgarnięty mężczyzna jest w stanie roboty budowlane ogarnąć, więc może to jest wyjście? Cytat:
|
|
|
#1112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
Koocurku wiem że w tym moencie żadne słowa Cię nie pocieszą ale i tak napisze że jest mi strasznie przykro i musisz być silna i nie możesz się poddawać
jesteśmy z Tobą
|
#1114 |
|
Zakorzenienie
|
mi sie bardzo podobal a tz powiedzial ze taki sobie
![]()
|
#1115 |
|
Raczkowanie
|
Ale dołująca pogoda....
Wczoraj byłam u lekarza i przepisał mi antybiotyk także mam nadzieję, że z każdym dniem będzie lepiej. Jutro idę na rzęsy jestem strasznie ciekawa efektu
Razem: 9 czerwca 2004 Zaręczeni: 25 lipca 2010 Zakopane Ślub: 9 czerwca 2012 o godzinie 16:00
|
|
|
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
Jako że dzisiaj mija 50 DDŚ przedstawiam Wam moje zestawienie
![]() Mamy: 1. Kościół kosciol_barokowy_z_18_wieku (1).jpg 2. Salę 1253691797hotel_duo.jpg 3. Fotografa http://ciepiel.pl/blog/ 4. Zespół http://zespoltexas.pl/galeria_texas_zamosc.html 5. Wódkę, nalewki, bimber ![]() 6. Suknię 116.jpg 7. Garnitur (talkowany, granatowy, Próchnik) 8. Paznokcie (hybrydy) 9. Rozdane 99% zaproszeń DLM15.jpg 10. Lampiony 11. Zamówione ciasto i tort 12. Nauki przedmałżeńskie 13. Noclegi dla gości 14. Transport 15. Obrączki DSC02455.jpg 16. Wybrany samochód (moich rodziców) 1999779173.jpg 17. Buty moje 18. Biżuterięil_570xN.247091387.jpg il_570xN.265116403.jpg 19. Poradnia 20. USC 21. Protokół w Kościele 22. Buty Tżta 23. Rezerwacja terminu w kwiaciarni Przed nami: 1. Wybór menu i szczegółowe ustalenia z menadżerką 2. Wydrukowanie winietek i menu na stoły (wraz z godzinami podawania dań) 3. ZAIKS 4. Nauka pierwszego tańca ( in progress )5. Zamówienie tub 6. Zamówienie tablic rejestracyjnych 7. Wybór bukietu i dekoracji kwiatowych 8. Próbna fryzura i makijaż 9. Wybór fryzjerki 10. Wybór wizażystki 11. Moja bielizna 12. Bielizna Tżta 13. Koszule, mucha, pasek, spinki 14. Wybór oprawy mszy 15. Karafki na nalewki 16. Pudełka na ciasto 17. Prezenty dla rodziców |
|
|
|
#1117 |
|
Raczkowanie
|
cześć, jako, że ślub już w sierpniu, chętnie z Wami poplotkuję
![]()
|
#1118 |
|
Zakorzenienie
|
Kooocur- nie moge sobie wyobrazic Waszego bolu... Mam nadzieje ze szybko dojdziecie do siebie...
bardzo mi przykro ![]() ksiadz- rozmawialam z kolezanka i ponoc Nasz ksiadz juz na pierwszym spotkaniu pyta z katechizmu Mial ktos z Was podobnie?
|
#1119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwsze słyszę, żeby ksiądz wypytywał z katechizmu. No chyba, że chciałby sprawdzić kogoś, kto nie uczęszczał na religię w szkole. W innym przypadku nie rozmumiem, do czego mu to potrzebne
|
|
|
|
|
#1120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
thx Nattiv - piekne obraczki - bo proste ![]() Wiktusiaczku - nie przejmuj sie, wszystko co dzieje sie w naszym zyciu ma jakis pozytywny cel w przyszlosci. I to co pozornie wydaje sie beznadziejne okazuje sie nowa mozliwoscia dana nam przez los, ktora na pewno bedzie miala pozytywne zakonczenie Choco - z twojego posta bije radosc plynaca z upojenia Kocurku tak mi przykro, trzymaj sie dzielnie kochana, juz niebawem znow bedziemy ciociami, jestem tego pewna. A teraz pamietaj ze jestesmy z Toba, caly czas, cala dobe. I zawsze przytulimy i pocieszymy, witrtualnie, ale bardzo szczerze, wiec przytulam mocno Duzo sily Wam zycze i wzajemnego wsparcia Jamee - nauczka na przyszlosc - nawet z rodzina w takich sytuacjach podpisuje sie umowy. Ale czlowiek cale zycie uczy sie na bledach. Ja tez juz sie przekonalam o tym nie raz
|
|
#1121 | |
|
Zakorzenienie
|
Kocurku
![]() Jamee ale się wkur**łam tym co napisałaś. Jaki palant z tego kierownika budowy. Takich rzeczy się nie robi. Niestety bez umowy nie macie nic zagwarantowane... Sywagier pod koniec lipca dywiga dom, musye go ostryec, e yanim ktokolwiek wejdyie na dach, niech spisy umow. Niestetz firmz budowlane jak cyuj pienidy lubią wykorzystywać na maksa. Cytat:
![]() Heej!!!! Co już masz załatwione, my tu bardzo chętnie oglądamy linki i foty wszelakich rzeczy ślubo-weselnych
|
|
#1122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moze by sprawdzic nasza podstawowa wiedze.. Chyba umre bo jutro idziemy do ksiedza ![]() mam jeszcze jedno pytanie- jak szliscie spisywac protokół to nic mu wtedy jeszcze nie zanosiliscie (mam na mysli jakies akty chrztu i bog wie co jeszcze) Ale mam stresa z tym katechizmem
Edytowane przez melod_y Czas edycji: 2012-06-01 o 10:34 |
|
|
|
|
#1123 |
|
Raczkowanie
|
ja też nie spotkałam się nigdy z czymś podobnym, jestem w szoku... my już pod dwóch spotkaniach, pierwsze z księdzem, przebiegło bez większych komplikacji, drugie z nauczycielką wychowania do życia w rodzinie, uśmiałam się tyle, żę szok
![]() a teraz we wtorek czeka mnie poradnia życia rodzinnego... na szczęście w innej parafii, z uwagi na to,że w mojej kazali kupować termometry dopochwowe w aptece i wysyłali zadania na meila . masakra;/
|
#1124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() *tak zrobili moi dalsi sąsiedzi i zabulili firmę na 80 tysiecy sprawa dluuuugo sie nie rozwiązała. powiedzieli ze nie maja kasy i im nie dadza. a umowy przeciez zadnej nie bylo.
|
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
Nasz pyta tylko wtedy, kiedy wie, że młodzi do kościoła nie chodzą (a że miejscowość mała, to nie trudno zauważyć, kto kościół olał).
|
#1126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Ja Cie nie chce absolutnie straszyć, tylko napisałam o tym jak to u nas wyglada.
|
|
#1128 |
|
Zakorzenienie
|
Jamee- jak chcesz to moge TZ zapytac tak orientacyjnie jak to jest z ta cena za te scianki bo sie zna na tym. Tylko musialabys mi wyslac na priva ile dni robili, co robili i z czego
Edytowane przez melod_y Czas edycji: 2012-06-01 o 10:50 |
|
|
|
#1129 |
|
Zakorzenienie
|
![]() piekny kosciolek - moj tez jest barokowy, ale nie taki piekny Wloszka - witaj i opowiadaj Ja nie wierze ze dzisiaj jest piatek "Za malo godzin w dobie... Znow sie nie wyrobie" Musze cos zaradzic na nasze zroznicowane dzienne zegary biologiczne z TZ. On lubi wczesnie wstawac i chodzic spad przed polnoca. Ja lubie spac do pozna i pracowac do pozna. Najlepiej pracuje mi sie nocami. Efektywnosc pracy mam wtedy najwieksza, nikt mi nie przeszkadza, skupiam sie na 100% i w ciagu trzech godzin robie to co normanie zrobilabym przez caly dzien. Tylko ostatnio TZ sypia u mnie prawie codziennie i marudzi, gdy ja zostaje przy komputerze, wiec chodze spac z nim przed polnoca i jestem nieodrobiona ciagle A cos musze, bo tak bedzie wygladac cale nasze zycie przeciez
|
#1130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myslalam a raczej bylam pewna ze idziemy spisac tylko protokół.. zreszta na pierwszym spotkaniu nic nam nie mowil ze mamy cos przyniesc
|
|
#1131 |
|
Zakorzenienie
|
My dostaliśmy takie wytyczne od naszego batmana. Może każdy ma swoje zasady i przyzwyczajenia, nasz jest bardzo konserwatywny, dlatego na spisanie protokołu przynieslismy wszystko, łącznie z naszymi dowodami (oprócz dannych świadków- ale to i tak X. wypisywał przed samym ślubem). A kartki do spowiedzi dopiero dostaliśmy przy protokole.
|
#1132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale stresa zaczynam miec
|
|
#1133 | |||||
|
Rozeznanie
|
Powiedz mi kochana skąd masz bransoletkę ? Cytat:
Cytat:
) ale stanęło na tym, że albo doślemy pocztą kserokopię, albo doniesiemy razem z zapowiedziami... Jak byśmy nie mieli tych innych dokumentów (zwłaszcza tych z urzędu) to w ogóle byśmy nic nie załatwili. Cytat:
![]() Cytat:
Cierpliwości kochana, w końcu i Ty znajdziesz pracę Cytat:
Jako, że ślub mamy 400 km od miejsca obecnego zamieszkania raczej mało prawdopodobne jest, że ktokolwiek przyjedzie na sam ślub. Dodatkowo da zawiadomienie do pracy na sam ślub w kościele ( taki zwyczaj w pracy panuje) chociaż tak jak wcześniej wspomniałam nikt inny zapewne nie przyjedzie na sam ślub.
Edytowane przez anusia-girl Czas edycji: 2012-06-01 o 10:59 |
|||||
|
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
melody te wszystkie zaświadczenia są właśnie potrzebne do protokołu bo pierwsza część to właśnie takie dane osobowe daty chrztow bierzmowań itp u nas tylko zaświadczenia z usc nie były jeszcze potrzebne ale my chcieliśmy wszystko już załatwić
|
#1135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale On wam mowil ze macie to przyniesc? nam nic nie mowil :/ Nie wiem juz teraz czy tak isc bez niczego czy zalatwiac te papiery... ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
... to jest nasza wspolna parafia wiec akt chrztu jest u niego tak jak pewnie bierzmowania i komuni
|
|
#1137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
nam też nic nie mówił, ale w następnym tygodniu wezme potrzebne papiery, tylko gdzie ja znajdę świadectwo z katechizmu
|
|
|
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
jesli tam mieliscie chrzest to rzeczywiscie akt chrztu ma, jesli mieliscie tam tylko komunie, albo bierzmowanie to akt chrztu nalezy doniesc z tego miejsca gdzie byl chrzest przy kazdym kolejnym sakramencie
|
#1140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twój na pewno też jest śliczny ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- anusia dziękuję. bransoletka z etsy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.

ja bym chyba nie została na kolejny miesiąc na Twoim miejscu...

Teściowie nie spisali umowy na początku no bo to jest znajoma ekipa, budowała już w naszej okolicy i wszyscy byli zadowoleni. Przed stawianiem ścian wewnętrznych pytaliśmy czy to jest dodatkowo płatne to szef powiedział, że to się zawiera w tych 20 tyś a teraz nam mówi, że to kosztuje 15 tyś
za postawienie trzech ścianek
No ale mamy problem teraz bo nie mamy już na wykończenie, nie mamy zapłaconych okien, blachy i połowy cegieł

Pierwsze słyszę, żeby ksiądz wypytywał z katechizmu. No chyba, że chciałby sprawdzić kogoś, kto nie uczęszczał na religię w szkole. W innym przypadku nie rozmumiem, do czego mu to potrzebne
tak mi przykro, trzymaj sie dzielnie kochana, juz niebawem znow bedziemy ciociami, jestem tego pewna. A teraz pamietaj ze jestesmy z Toba, caly czas, cala dobe. I zawsze przytulimy i pocieszymy, witrtualnie, ale bardzo szczerze, wiec przytulam mocno
Duzo sily Wam zycze i wzajemnego wsparcia 

A cos musze, bo tak bedzie wygladac cale nasze zycie przeciez