Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-01, 08:59   #91
ha psi
Wtajemniczenie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4

no ja nie rozumiem czegoś takiego.. ja jakbym miała dziecko to moje farbowanie włosów byłoby mniej ważne.. wolałabym za te pieniądze kupić dziecku ubranko jakieś

i kiedy spada tyle gwiazd
ja chcę ocalić choćby Nas..

Najbardziej na tym forum dziwi mnie tekst:
"korzystamy z tego konta w kilka osób,
wcześniej pisała koleżanka
a teraz przedstawiam swój problem.."
ha psi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 09:12   #92
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ha psi Pokaż wiadomość
no ja nie rozumiem czegoś takiego.. ja jakbym miała dziecko to moje farbowanie włosów byłoby mniej ważne.. wolałabym za te pieniądze kupić dziecku ubranko jakieś
Ja dzięki ciąży wyleczyłam się z zakupoholizmu . A włosy farbuję w kolorach zbliżonych do naturalnego, żeby odrosty nie rzucały się bardzo w oczy. W ten sposób zachowałam przyjemność, jaką mi daje farbowanie, a jednocześnie nie muszę co chwila wydawać kasę na farby i niszczyć włosów . Jak już mam kupić ciuch, to taki, który jest mi niezbędny a nie bo, akurat nie mam w takim kroju, albo ma fajny nadruk .
Jednocześnie, nie rozumiem mamusiek, które rezygnują ze wszystkiego, bo dziecko najważniejsze. Potem chodzi taka zaniedbana w wyciągniętym dresie .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 09:21   #93
ha psi
Wtajemniczenie

nie no nie mówię że trzeba chodzić zaniedbanym i wgl.. ale jeżeli moje dziecko by potrzebowało na aparat czy inne leczenie no to chyba logiczne że wolałabym wydać na aparat niż na ciuchy bo wesele chrześniaka

a jeżeli by trzeba było to i bym się zaniedbała trochę jeżeli te pieniądze odłożone miałyby być na wesele/studia mojego dziecka.. no coś trzeba odkładać żeby dziecko później kredytów nie brało..

Stary 2012-06-01, 09:30   #94
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
nie no nie mówię że trzeba chodzić zaniedbanym i wgl.. ale jeżeli moje dziecko by potrzebowało na aparat czy inne leczenie no to chyba logiczne że wolałabym wydać na aparat niż na ciuchy bo wesele chrześniaka

a jeżeli by trzeba było to i bym się zaniedbała trochę jeżeli te pieniądze odłożone miałyby być na wesele/studia mojego dziecka.. no coś trzeba odkładać żeby dziecko później kredytów nie brało..
Ja nie mówię, żeby się zaniedbywać, tylko nauczyć się racjonalnego gospodarowania pieniędzmi. W ogóle myślę, że fajnym pomysłem jest założenie konta dla dziecka, na które się przelewałoby systematycznie jakąś sumkę pieniędzy. Człowiek nie zbiednieje a po czasie będą środki na właśnie takie wydatki, jak szkoła, studia, czy przykładowy aparat na zęby.
Stary 2012-06-01, 09:51   #95
megamag
BAN stały

Cytat:
Napisane przez FreakChic Pokaż wiadomość
Dokładnie. Mnie to też dziwi... Albo wstydzenie się przed facetem własnym, że ma się okres...
Ale są faceci, którzy boją się nawet wypowiadać słowa na o. :p Mam kilku takich kolegów, którzy generalnie wierzą w to, że kobiety nie wydalają i nawet nie chcą słyszeć o fizjologi w połączeniu z kobietami. Zawsze mam ochotę zrobić przy nich coś obrzydliwego...

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
Też mnie to dziwi. Jak mówię, że nie planuję dzieci, to mówią mi, że jestem głupia, niedojrzała i nie znam życia
Oczywiście, bo jeszcze zmienisz zdanie jak zmądrzejesz.

Mnie najbardziej powala argument, że mam rodzić dla kraju, bo Polaków ubywa. A co to ja ku.... znacjonalizowana fabryka!?

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Co do ludzi normalnych, którzy nie chcą mieć dzieci i wolą wspinać się po szczeblach kariery. Jak komuś tak wygodnie, to nic mi do tego.
A mnie dziwi opozycja kariera - macierzyństwo. A co to jak się nie robi kariery to już nie można nie mieć dzieci?

Cytat:
Jednocześnie, nie rozumiem mamusiek, które rezygnują ze wszystkiego, bo dziecko najważniejsze. Potem chodzi taka zaniedbana w wyciągniętym dresie .
A mnie dziwią matki, które po urodzeniu dziecka rezygnują z męża. Jak się tylko dziecko pojawi to już świata poza nim nie widzą i mąż idzie w odstawkę. Mógłby nie istnieć, żeby tylko na dziecko kasę dawał.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 10:00   #96
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megamag Pokaż wiadomość
Ale są faceci, którzy boją się nawet wypowiadać słowa na o. :p Mam kilku takich kolegów, którzy generalnie wierzą w to, że kobiety nie wydalają i nawet nie chcą słyszeć o fizjologi w połączeniu z kobietami. Zawsze mam ochotę zrobić przy nich coś obrzydliwego...

Oczywiście, bo jeszcze zmienisz zdanie jak zmądrzejesz.

Mnie najbardziej powala argument, że mam rodzić dla kraju, bo Polaków ubywa. A co to ja ku.... znacjonalizowana fabryka!?

A mnie dziwi opozycja kariera - macierzyństwo. A co to jak się nie robi kariery to już nie można nie mieć dzieci?

A mnie dziwią matki, które po urodzeniu dziecka rezygnują z męża. Jak się tylko dziecko pojawi to już świata poza nim nie widzą i mąż idzie w odstawkę. Mógłby nie istnieć, żeby tylko na dziecko kasę dawał.
No tak, zawsze można hodować np. psy, podróżować po świecie, albo robić coś innego . Tylko mi się robienie kariery wydało najbardziej zajmujące, bo hodowlę jakichkolwiek zwierząt można mieć i mieć dzieci, podróżować też można z dziećmi i robić co innego też. Żeby zaraz któraś na mnie nie naskoczyła... jak ktoś nie chce mieć dzieci, niech ich nie ma, mi to zgrzewa totalnie.

Wiesz... postaram się męża nie olać. Co prawda na początku może być to trudne, ale pracować nad sobą będę. Może to często nie jest ślepe zapatrzenie w dziecko, co zwyczajne zmęczenie.
Stary 2012-06-01, 10:05   #97
cattt
Mrs Mrau

Widzę,że temat włosów się mocno rozwinął.

Co do częstego mycia.
Pamiętam,gdy byłam młodsza myłam włosy ...raz w tygodniu.Były wtedy w tak świetnej formie,że zbierałam wiele pochwał. o dziwo.
Potem wiadomo,styl życia i poglądy się zmieniły +rozpoczęcie farbowania włosów.Obecnie myję włosy codziennie lub co drugi dzień,są w niezłej kondycji, ale jednak to nie to samo co kiedyś.

I a propo kurzenia się włosów. Gdy pomieszkiwałam w Delhi bardzo boleśnie odczuły to moje włosy.Na początku (o ja naiwna) paradowałam z rozpuszczonymi włosami,szybko jednak się przekonałam,że to zupełnie bez sensu,bo zaledwie po 20 min łażenia po mieście moje włosy stawały się szorstkie jak siano i szarawe jak nigdy.Zatrważające ilości kurzu byłam w stanie wytrząść z głowy po przyjściu z dworu. Komicznie to musiało wyglądać gdy wokół mnie unosiła się szara chmura pyłu. Z czasem jednak nauczyłam się korzystać z olejków i koków z chust.
cattt jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-01, 10:16   #98
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez megamag Pokaż wiadomość
Hahahah, znam to. Teraz już nie, ale jeszcze w gimnazjum, to jak szło się do toalety, to chłopcy na lekcji pytali "a po co byłaś w toalecieee?" (czaicie? GIMNAZJUM), wtedy dziewczyna zaczerwieniona odpowiadała "poprawić makijaż/ umyć ręce". Chociaż, ja też nie chciałabym sobie wyobrażać mojego tż robiącego kupę xd Mój ojciec na okres mówił"ciota". i pamiętam, że jak moja siostra kupowała sobie tampony, to leżały w łazience, i mój ojciec czasem pytał ją"i co? wsadzasz sobie TO - TAM?"
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 10:19   #99
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cattt Pokaż wiadomość
Widzę,że temat włosów się mocno rozwinął.

Co do częstego mycia.
Pamiętam,gdy byłam młodsza myłam włosy ...raz w tygodniu.Były wtedy w tak świetnej formie,że zbierałam wiele pochwał. o dziwo.
Potem wiadomo,styl życia i poglądy się zmieniły +rozpoczęcie farbowania włosów.Obecnie myję włosy codziennie lub co drugi dzień,są w niezłej kondycji, ale jednak to nie to samo co kiedyś.

I a propo kurzenia się włosów. Gdy pomieszkiwałam w Delhi bardzo boleśnie odczuły to moje włosy.Na początku (o ja naiwna) paradowałam z rozpuszczonymi włosami,szybko jednak się przekonałam,że to zupełnie bez sensu,bo zaledwie po 20 min łażenia po mieście moje włosy stawały się szorstkie jak siano i szarawe jak nigdy.Zatrważające ilości kurzu byłam w stanie wytrząść z głowy po przyjściu z dworu. Komicznie to musiało wyglądać gdy wokół mnie unosiła się szara chmura pyłu. Z czasem jednak nauczyłam się korzystać z olejków i koków z chust.
Super . A można wiedzieć, co Cię pognało aż do Indii? W sumie w krajach, gdzie jest cieplej niż w Polsce, to się nie dziwię, że ludzie się częściej myją, czy zasłaniają włosy. Jak jeździłam na Lazurowe Wybrzeże chociażby, to kąpałam się kilka razy dziennie, bo nie szło wytrzymać. Włosów za każdym razem nei myłam szamponem, tylko polewałam wodą.
Stary 2012-06-01, 10:31   #100
cattt
Mrs Mrau

Cytat:
Super . A można wiedzieć, co Cię pognało aż do Indii? W sumie w krajach, gdzie jest cieplej niż w Polsce, to się nie dziwię, że ludzie się częściej myją, czy zasłaniają włosy. Jak jeździłam na Lazurowe Wybrzeże chociażby, to kąpałam się kilka razy dziennie, bo nie szło wytrzymać. Włosów za każdym razem nei myłam szamponem, tylko polewałam wodą.
Mój mąż stamtąd pochodzi.

Zakurzone włosy niestety bardzo szybko się łamały,więc cuda wianki wyprawiałam aby je dobrze zabezpieczać Najlepiej sprawdzały się niestety przeraźliwie tłuste olejki, które tak powalały wonią,że głowa bolała
Stary 2012-06-01, 10:56   #101
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cattt Pokaż wiadomość
Mój mąż stamtąd pochodzi.

Zakurzone włosy niestety bardzo szybko się łamały,więc cuda wianki wyprawiałam aby je dobrze zabezpieczać Najlepiej sprawdzały się niestety przeraźliwie tłuste olejki, które tak powalały wonią,że głowa bolała
Wow, super .

Zawsze ciekawiły mnie takie odległe kraje. Póki co, na co dzień mam na ulicy niezłą mieszankę etniczną: Turków, Marokanów, Hindusów, Holendrów (ale na mojej dzielnicy jest ich baaardzo mało) i trochę Polaków. Mieszkam między dwoma meczetami, więc sobie słucham nawoływań do modlitwy i czuję się, jak na Bliskim Wschodzie . A, no i mam 20 m do polskiej parafii katolickiej . W ogóle uwielbiam tą wielokulturowość i jak jestem w PL, to mi tak dziwnie, że wszyscy gadają w języku, który rozumiem i są biali.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-01, 10:57   #102
isabelka00
Wtajemniczenie

A nie dziwi was to, ze w pubach, klubach laski po 3 do klopka razem na siusiu chodzą ?
a faceci jakby weszli razem, jakby ktoś zauważył od razu oburzenie i wyzywanie od pedałów by było
Stary 2012-06-01, 11:02   #103
ha psi
Wtajemniczenie

mnie nie dziwi że dziewczyny wchodzą po 3 do jednej kabiny sama tak z koleżankami wchodzę

Stary 2012-06-01, 11:02   #104
cattt
Mrs Mrau

Cytat:
Wow, super .

Zawsze ciekawiły mnie takie odległe kraje. Póki co, na co dzień mam na ulicy niezłą mieszankę etniczną: Turków, Marokanów, Hindusów, Holendrów (ale na mojej dzielnicy jest ich baaardzo mało) i trochę Polaków. Mieszkam między dwoma meczetami, więc sobie słucham nawoływań do modlitwy i czuję się, jak na Bliskim Wschodzie . A, no i mam 20 m do polskiej parafii katolickiej . W ogóle uwielbiam tą wielokulturowość i jak jestem w PL, to mi tak dziwnie, że wszyscy gadają w języku, który rozumiem i są biali.
Mnie wielolultorowość zasze interesowała,więc uwielbiam takie miejsca gdzie mieszają się kultury.Doskonale Cię rozumiem.
Stary 2012-06-01, 11:06   #105
lapida
Wtajemniczenie

Z tymi matkami i pieniędzmi, to ja bym uważała...

Moja znajoma miała kiedyś taką sytuację (w sumie to chyba nadal ma):
Razem z mężem spłaca niemały kredyt na mieszkanie.
Kuchnia od jakiegoś czasu woła o remont, niestety - raty kredytu są na tyle duże, ze mogą sobie pozwolić na to, by wyciągnąć kilka tysięcy i wyremontować kuchnię.
Znajoma co miesiąc starała sie oszczędzać (ale uwaga - na sobie!): zamiast droższego kremu do twarzy kupiła sobie tańszy, tu oszczędności, tak oszczędności i jakos przez jakies 3 lata uciułała tę kasę (w czasie spotkań chwaliła nam się, ile już ma, ile uskładała, że "w tamtym miesiacu odłożyła całe 100 zł! itd)
Jaka ona była szczęśliwa, kiedy w końcu odłożyła odpowiednią kwotę! Mówię wam!
Zaczęła jeździć po sklepach, wybierać kafelki, płyki, szafki...
Nigdy nie widziałam jej tak szczęsliwej.

Aż do momentu, kiedy jej corka wróciła ze szkoły i powiedziała, że w szkole organizowana jest kolonia - na dwa tygodnie. Kwota - niebagatelna.
Koleżanka powiedziała, że niestety, ale nie ma takich pieniędzy, na co wtrącił sie jej mąż, że jak to nie ma, skoro są odłożone na ten remont.

Kiedy się sprzeciwiła, usłyszała, że jest złą matką, że ważniejsza dla niej jest głupia kuchnia niż własna córka, że nie powinna mieć dzieci
i takie tam
wszystko to słyszało dziecko..

Koleżanka skapitulowała - kasę przeznaczoną na remont wpłaciła na kolonie.

Płakała za tym chyba z miesiac.

Można by powiedzieć: matka powinna bardziej dbać o dziecko. Ale to dziecko było na zimowej kolonii na feriach - też za nie małą kasę - wtedy za to zapłacili dziadkowie, więc nie można powiedzieć, że córka byłaby jakoś poszkodowana szczególnie, jeśli nie pojechałaby w wakacje..

Do teraz mi szkoda tej znajomej..
lapida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 11:06   #106
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
mnie nie dziwi że dziewczyny wchodzą po 3 do jednej kabiny sama tak z koleżankami wchodzę
Mogę zadać pytanie, co to daje? Bo o ile chodzenie grupowo do toalety, która ma kilka kabin rozumiem, bo nie lubię chodzić sama, tak nie rozumiem wchodzenia do jednej kabiny
Stary 2012-06-01, 11:14   #107
ha psi
Wtajemniczenie

lapida ale kolonie a aparat na zęby to jednak różnica

MonikaFaustyna a po co mamy pojedynczo wchodzić do kabiny a reszta czekać na swoją kolej podpierając ścianę i się nudząc jak można razem wejść do kabiny i dalej prowadzić rozmowy śmiechy chichy? nie wiem jakoś nam raźniej w kupie

Stary 2012-06-01, 11:14   #108
isabelka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Mogę zadać pytanie, co to daje? Bo o ile chodzenie grupowo do toalety, która ma kilka kabin rozumiem, bo nie lubię chodzić sama, tak nie rozumiem wchodzenia do jednej kabiny
ja tam bym się nie mogła skupić, a co w przypadku puszczenia soczystego bąka?
Stary 2012-06-01, 11:18   #109
sayurii
Zakorzenienie

Co do mycia/czesania włosów to ja właśnie mam mocno kręcone włosy. Myje raz na 2 dni, czeszę tylko po umyciu, bo tylko wtedy da się je rozczesać. Myłabym je codziennie, ale strasznie długo mi schną. Nie używam suszarki, bo wtedy robi mi się szopa. Jednego dnia cieszę sie rozpuszczonymi, a drugiego niestety muszę je spinać w kucyk (brzydkie się już robią, takie pogniecione:P).

Cieszę się, że "lokate" są rozgrzeszone z codziennego czesania włosów

W temacie kręconych włosów. Dziwią mnie mamy, które mają dzieci z kręconymi włosami, a nawet nie próbują się zainteresować jak o nie dbać i jak się z nimi obchodzić. (katusze z dzieciństwa mi się przypomniały)
sayurii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 11:21   #110
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:

MonikaFaustyna a po co mamy pojedynczo wchodzić do kabiny a reszta czekać na swoją kolej podpierając ścianę i się nudząc jak można razem wejść do kabiny i dalej prowadzić rozmowy śmiechy chichy? nie wiem jakoś nam raźniej w kupie
Nie wyobrażam sobie sikać przy koleżankach, sorry. Poza tym można gadać przez drzwi.
Stary 2012-06-01, 11:21   #111
lapida
Wtajemniczenie

Cytat:
pisałam ogólnie - do podchodzenia do kwestii pieniędzy i dzieci..
Spotkałam się z opiniami, że ZAWSZE dziecko jest najważniejsze

""
lapida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 11:22   #112
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:
ogę zadać pytanie, co to daje? Bo o ile chodzenie grupowo do toalety, która ma kilka kabin rozumiem, bo nie lubię chodzić sama, tak nie rozumiem wchodzenia do jednej kabiny
A można wiedzieć dlaczego nie lubisz chodzić sama? Boisz sie, czy krępujesz?

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 11:24   #113
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
A można wiedzieć dlaczego nie lubisz chodzić sama? Boisz sie, czy krępujesz?
W dzieciństwie miałam pewien wypadek z pewnym panem, który lubił obnażać się przy dzieciach. Kiedyś podstawówki nie były zamykane i chronione a drzwi w toaletach nie miały haczyków.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-01, 11:25   #114
ha psi
Wtajemniczenie

gadanie przez drzwi to jednak nie to samo.. a bąka się raczej nie puszcza na imprezie w klubie.. raczej się chodzi tylko siku bo piwko moczopędne raczej niż powodujące mega rozwolnienie

Stary 2012-06-01, 11:39   #115
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isabelka00 Pokaż wiadomość
A nie dziwi was to, ze w pubach, klubach laski po 3 do klopka razem na siusiu chodzą ?
a faceci jakby weszli razem, jakby ktoś zauważył od razu oburzenie i wyzywanie od pedałów by było

Mnie tam nie szczypie jak sobie koleżanki tak łażą, jak lubią, ich sprawa. Natomiast miałam raz przypadek dziewczyny- współlolatorki, która zaczęła sobie przy nas (czyli przy mnie i przy reszcie wpółlokatorek) sikać. Miałyśmy sobie posiadówkę w dużej łazience, bo się szykowalyśmy na imprezę, i jakoś sie tak tam skupiłyśmy wokół dużego lustra, jedna myla włosy w wannie, no ogólnie chaos przedimprezowy. No i ta jedna dziewczyna nagle sobie usiadła na kibelku Nie była zmuszona do używanie akurat tego wc, bo mieliśmy jeszcze jedną (mniejszą) łazienkę w mieszkaniu i nikogo w niej akurat nie było.

No i w sumie dziwne to bylo. Z jednej strony- sikanie ludzka rzecz, ale jakoś tak dziwnie mi się zrobilo

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 11:53   #116
sayurii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isabelka00 Pokaż wiadomość
Z bliskimi kumpelami nie mam tego problemu, zwłaszcza jak jest jeden wc na cały pub (taki bez osobnych kabin z toaletą). Jedna zrobi siku, druga umyje ręce, a trzecia poprawi włosy W tym czasie można jeszcze obgadać wiele baaardzo ważnych spraw

Więc nie dziwi mnie to. Chyba, że chodzi Ci o wciskanie się we trzy do jednej małej kabinki gdzie ledwo jedna osoba się mieści
Stary 2012-06-01, 11:54   #117
isabelka00
Wtajemniczenie

Cytat:
gadanie przez drzwi to jednak nie to samo.. a bąka się raczej nie puszcza na imprezie w klubie.. raczej się chodzi tylko siku bo piwko moczopędne raczej niż powodujące mega rozwolnienie
dlaczego się nie puszcza? samoistnie może sam wylecieć
miałam na myśli bąka typu pierdu pierdu
Stary 2012-06-01, 11:57   #118
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sayurii Pokaż wiadomość
Z bliskimi kumpelami nie mam tego problemu, zwłaszcza jak jest jeden wc na cały pub (taki bez osobnych kabin z toaletą). Jedna zrobi siku, druga umyje ręce, a trzecia poprawi włosy W tym czasie można jeszcze obgadać wiele baaardzo ważnych spraw

Więc nie dziwi mnie to. Chyba, że chodzi Ci o wciskanie się we trzy do jednej małej kabinki gdzie ledwo jedna osoba się mieści

Ja miałam na myśli miejsca, gdzie są duże toalety, dzielone na 2-3 kabiny z osobną częścią do mycia rąk itd. Co robią 3 laski w małej kabince, gdzie jest tylko kibelek i papier toaletowy?
Stary 2012-06-01, 12:07   #119
sayurii
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam na myśli miejsca, gdzie są duże toalety, dzielone na 2-3 kabiny z osobną częścią do mycia rąk itd. Co robią 3 laski w małej kabince, gdzie jest tylko kibelek i papier toaletowy?
Przecież napisałam, że rozumiem wchodzenie do dużych toalet gdzie nie ma kabin gdzie jednocześnie jest toaleta, lustro, umywalka.

Nie wiem co robią, nie sprawdzałam
Stary 2012-06-01, 12:09   #120
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Denerwują mnie rozmiary spodni które są w sklepach. Mierzę sobie dajmy na to rozmiar 36 to ledwo wciągnę je przez nogi, ale w biodrach i w pasie są ulał. Ale za to na łydkach opinają się niemiłosiernie (naprawdę nie mam aż tak grubych nóg, takie w normie). Wezmę rozmiar 38 to owszem na nogach ładnie leżą, ale w pasie odstają, na tyłku 'wisi.
Inny sklep, rozmiar 36, wszystko dobrze, ale w biodrach za bardzo się opinają, w pasie dobre. Rozmiar 38 - w biodrach dobre, w pasie za luźne. Ok, mam dosyć szerokie biodra. Ale to nie znaczy, że wiele kobiet takich nie ma - szczupłych kobiet. Chyba można mieć szerokie biodra, w talii mieć mniej i nie mieć patykowatych łydek? Nie każda jest top model.
Na dodatek jak już wezmę jakieś i są dobre, ładnie leżą to spoooro za długie. Dodam że niska nie jestem, raczej średniego wzrostu.
Czemu te rozmiary takie dziwne są?
A jeszcze jak raz rurki mierzyłam, to nie chciały mi przejść przez stopę nawet - mam normalną stopę, nie rozmiar 45:P Takie wąskie były u dołu.

Edytowane przez syklamen
Czas edycji: 2012-06-01 o 12:11
syklamen jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości