![]() |
#91 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4
no ja nie rozumiem czegoś takiego.. ja jakbym miała dziecko to moje farbowanie włosów byłoby mniej ważne.. wolałabym za te pieniądze kupić dziecku ubranko jakieś
![]()
i kiedy spada tyle gwiazd ja chcę ocalić choćby Nas.. ![]() Najbardziej na tym forum dziwi mnie tekst: "korzystamy z tego konta w kilka osób, wcześniej pisała koleżanka a teraz przedstawiam swój problem.." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jednocześnie, nie rozumiem mamusiek, które rezygnują ze wszystkiego, bo dziecko najważniejsze. Potem chodzi taka zaniedbana w wyciągniętym dresie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Wtajemniczenie
|
nie no nie mówię że trzeba chodzić zaniedbanym i wgl.. ale jeżeli moje dziecko by potrzebowało na aparat czy inne leczenie no to chyba logiczne że wolałabym wydać na aparat niż na ciuchy bo wesele chrześniaka
![]() a jeżeli by trzeba było to i bym się zaniedbała trochę jeżeli te pieniądze odłożone miałyby być na wesele/studia mojego dziecka.. no coś trzeba odkładać żeby dziecko później kredytów nie brało.. ![]()
i kiedy spada tyle gwiazd ja chcę ocalić choćby Nas.. ![]() Najbardziej na tym forum dziwi mnie tekst: "korzystamy z tego konta w kilka osób, wcześniej pisała koleżanka a teraz przedstawiam swój problem.." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie najbardziej powala argument, że mam rodzić dla kraju, bo Polaków ubywa. A co to ja ku.... znacjonalizowana fabryka!? Cytat:
A mnie dziwią matki, które po urodzeniu dziecka rezygnują z męża. Jak się tylko dziecko pojawi to już świata poza nim nie widzą i mąż idzie w odstawkę. Mógłby nie istnieć, żeby tylko na dziecko kasę dawał. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz... postaram się męża nie olać. Co prawda na początku może być to trudne, ale pracować nad sobą będę. Może to często nie jest ślepe zapatrzenie w dziecko, co zwyczajne zmęczenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Mrs Mrau
|
Widzę,że temat włosów się mocno rozwinął.
Co do częstego mycia. Pamiętam,gdy byłam młodsza myłam włosy ...raz w tygodniu.Były wtedy w tak świetnej formie,że zbierałam wiele pochwał. o dziwo. Potem wiadomo,styl życia i poglądy się zmieniły +rozpoczęcie farbowania włosów.Obecnie myję włosy codziennie lub co drugi dzień,są w niezłej kondycji, ale jednak to nie to samo co kiedyś. I a propo kurzenia się włosów. Gdy pomieszkiwałam w Delhi bardzo boleśnie odczuły to moje włosy.Na początku (o ja naiwna) paradowałam z rozpuszczonymi włosami,szybko jednak się przekonałam,że to zupełnie bez sensu,bo zaledwie po 20 min łażenia po mieście moje włosy stawały się szorstkie jak siano i szarawe jak nigdy.Zatrważające ilości kurzu byłam w stanie wytrząść z głowy po przyjściu z dworu. Komicznie to musiało wyglądać gdy wokół mnie unosiła się szara chmura pyłu. Z czasem jednak nauczyłam się korzystać z olejków i koków z chust. |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Konto usunięte
|
Hahahah, znam to. Teraz już nie, ale jeszcze w gimnazjum, to jak szło się do toalety, to chłopcy na lekcji pytali "a po co byłaś w toalecieee?" (czaicie? GIMNAZJUM), wtedy dziewczyna zaczerwieniona odpowiadała "poprawić makijaż/ umyć ręce". Chociaż, ja też nie chciałabym sobie wyobrażać mojego tż robiącego kupę xd Mój ojciec na okres mówił"ciota". i pamiętam, że jak moja siostra kupowała sobie tampony, to leżały w łazience, i mój ojciec czasem pytał ją"i co? wsadzasz sobie TO - TAM?"
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Mrs Mrau
|
Cytat:
![]() Zakurzone włosy niestety bardzo szybko się łamały,więc cuda wianki wyprawiałam aby je dobrze zabezpieczać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zawsze ciekawiły mnie takie odległe kraje. Póki co, na co dzień mam na ulicy niezłą mieszankę etniczną: Turków, Marokanów, Hindusów, Holendrów (ale na mojej dzielnicy jest ich baaardzo mało) i trochę Polaków. Mieszkam między dwoma meczetami, więc sobie słucham nawoływań do modlitwy i czuję się, jak na Bliskim Wschodzie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Wtajemniczenie
|
A nie dziwi was to, ze w pubach, klubach laski po 3 do klopka razem na siusiu chodzą ?
![]() a faceci jakby weszli razem, jakby ktoś zauważył od razu oburzenie i wyzywanie od pedałów by było ![]()
#103 |
Wtajemniczenie
|
mnie nie dziwi że dziewczyny wchodzą po 3 do jednej kabiny
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Mrs Mrau
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Wtajemniczenie
|
Z tymi matkami i pieniędzmi, to ja bym uważała...
Moja znajoma miała kiedyś taką sytuację (w sumie to chyba nadal ma): Razem z mężem spłaca niemały kredyt na mieszkanie. Kuchnia od jakiegoś czasu woła o remont, niestety - raty kredytu są na tyle duże, ze mogą sobie pozwolić na to, by wyciągnąć kilka tysięcy i wyremontować kuchnię. Znajoma co miesiąc starała sie oszczędzać (ale uwaga - na sobie!): zamiast droższego kremu do twarzy kupiła sobie tańszy, tu oszczędności, tak oszczędności i jakos przez jakies 3 lata uciułała tę kasę (w czasie spotkań chwaliła nam się, ile już ma, ile uskładała, że "w tamtym miesiacu odłożyła całe 100 zł! itd) Jaka ona była szczęśliwa, kiedy w końcu odłożyła odpowiednią kwotę! Mówię wam! Zaczęła jeździć po sklepach, wybierać kafelki, płyki, szafki... Nigdy nie widziałam jej tak szczęsliwej. Aż do momentu, kiedy jej corka wróciła ze szkoły i powiedziała, że w szkole organizowana jest kolonia - na dwa tygodnie. Kwota - niebagatelna. Koleżanka powiedziała, że niestety, ale nie ma takich pieniędzy, na co wtrącił sie jej mąż, że jak to nie ma, skoro są odłożone na ten remont. Kiedy się sprzeciwiła, usłyszała, że jest złą matką, że ważniejsza dla niej jest głupia kuchnia niż własna córka, że nie powinna mieć dzieci ![]() i takie tam wszystko to słyszało dziecko.. Koleżanka skapitulowała - kasę przeznaczoną na remont wpłaciła na kolonie. Płakała za tym chyba z miesiac. Można by powiedzieć: matka powinna bardziej dbać o dziecko. Ale to dziecko było na zimowej kolonii na feriach - też za nie małą kasę - wtedy za to zapłacili dziadkowie, więc nie można powiedzieć, że córka byłaby jakoś poszkodowana szczególnie, jeśli nie pojechałaby w wakacje.. Do teraz mi szkoda tej znajomej.. |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Wtajemniczenie
|
lapida ale kolonie a aparat na zęby to jednak różnica
![]() MonikaFaustyna a po co mamy pojedynczo wchodzić do kabiny a reszta czekać na swoją kolej podpierając ścianę i się nudząc jak można razem wejść do kabiny i dalej prowadzić rozmowy śmiechy chichy? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Co do mycia/czesania włosów to ja właśnie mam mocno kręcone włosy. Myje raz na 2 dni, czeszę tylko po umyciu, bo tylko wtedy da się je rozczesać. Myłabym je codziennie, ale strasznie długo mi schną. Nie używam suszarki, bo wtedy robi mi się szopa. Jednego dnia cieszę sie rozpuszczonymi, a drugiego niestety muszę je spinać w kucyk (brzydkie się już robią, takie pogniecione:P).
Cieszę się, że "lokate" są rozgrzeszone z codziennego czesania włosów ![]() W temacie kręconych włosów. Dziwią mnie mamy, które mają dzieci z kręconymi włosami, a nawet nie próbują się zainteresować jak o nie dbać i jak się z nimi obchodzić. (katusze z dzieciństwa mi się przypomniały ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Wtajemniczenie
|
gadanie przez drzwi to jednak nie to samo..
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie tam nie szczypie jak sobie koleżanki tak łażą, jak lubią, ich sprawa. Natomiast miałam raz przypadek dziewczyny- współlolatorki, która zaczęła sobie przy nas (czyli przy mnie i przy reszcie wpółlokatorek) sikać. Miałyśmy sobie posiadówkę w dużej łazience, bo się szykowalyśmy na imprezę, i jakoś sie tak tam skupiłyśmy wokół dużego lustra, jedna myla włosy w wannie, no ogólnie chaos przedimprezowy. No i ta jedna dziewczyna nagle sobie usiadła na kibelku ![]() No i w sumie dziwne to bylo. Z jednej strony- sikanie ludzka rzecz, ale jakoś tak dziwnie mi się zrobilo ![]()
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Więc nie dziwi mnie to. Chyba, że chodzi Ci o wciskanie się we trzy do jednej małej kabinki gdzie ledwo jedna osoba się mieści ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() miałam na myśli bąka typu pierdu pierdu ![]()
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam na myśli miejsca, gdzie są duże toalety, dzielone na 2-3 kabiny z osobną częścią do mycia rąk itd. Co robią 3 laski w małej kabince, gdzie jest tylko kibelek i papier toaletowy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem co robią, nie sprawdzałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Denerwują mnie rozmiary spodni które są w sklepach. Mierzę sobie dajmy na to rozmiar 36 to ledwo wciągnę je przez nogi, ale w biodrach i w pasie są ulał. Ale za to na łydkach opinają się niemiłosiernie (naprawdę nie mam aż tak grubych nóg, takie w normie). Wezmę rozmiar 38 to owszem na nogach ładnie leżą, ale w pasie odstają, na tyłku 'wisi.
Inny sklep, rozmiar 36, wszystko dobrze, ale w biodrach za bardzo się opinają, w pasie dobre. Rozmiar 38 - w biodrach dobre, w pasie za luźne. Ok, mam dosyć szerokie biodra. Ale to nie znaczy, że wiele kobiet takich nie ma - szczupłych kobiet. Chyba można mieć szerokie biodra, w talii mieć mniej i nie mieć patykowatych łydek? ![]() Na dodatek jak już wezmę jakieś i są dobre, ładnie leżą to spoooro za długie. ![]() Czemu te rozmiary takie dziwne są? ![]() A jeszcze jak raz rurki mierzyłam, to nie chciały mi przejść przez stopę nawet - mam normalną stopę, nie rozmiar 45:P Takie wąskie były u dołu.
![]() Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2012-06-01 o 12:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.