Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-01, 11:42   #2491
DeKajka
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość

DeKajka - to po barszczu tak może być??? Nie wiedziałam, dobrze że piszesz bo też wczoraj jadłam i chyba padłabym ze strachu jak bym zobaczyła coś czerwonego. Nigdy jeszcze mi się tak nie przytrafiło
No to tak samo jak po buraczkach .

TŻet juz jedzie .. wreszcie do domku ..

pa kochane pa

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 11:45   #2492
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniamotylek Pokaż wiadomość
Mi tez nie, my w firmie mamy z tym ogromny problem, bo zazwyczaj czescy cyganie tak robia, i nadaja takie same imiona i jak np, przychodza do pracy to tylko wpisuja imiona swoje i pod koniec dnia nie wiesz ktory byl ojciec czy syn, juz im kazalam wpisywac senior i junior ale gdzie tam pisza tylko imie i nazwisko a potem problem bo nie temu wyplacilo sie kase.

Ale ja patrze z perspektywy pracy, dlatego to tak mnie zniechecilo.
Ha ha ha, dobre Muszę powiedzieć moim chłopom, że są jak cyganie
Dzięki wielkie za chwilę radości w ten paskudny dzień
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 11:48   #2493
aerien83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
ja odkad skonczylam pierwszy trymestr to juz kupuje bez skrupolow ja nie mam tyle kasy zeby pozniej nagle wydac wielka kwote w ostatnim miesiacu lub na raz.wiec woile ratami. a to kocyk , a to ubranka, a to cos
o to to też mam takie podejście. I komodę już pełną ale też dzięki temu jakaś spokojniejsza jestem.

Pochwalę się Wam, że ogórkowa już się na dobre gotuje, ja poskładałam pranie, poogarniałam w kuchni i w salonie i umyłam głowę
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 11:49   #2494
aniamotylek
Rozeznanie

Cytat:
Ha ha ha, dobre Muszę powiedzieć moim chłopom, że są jak cyganie
Dzięki wielkie za chwilę radości w ten paskudny dzień
heheh nie sa, ale wlasnie z takim czyms sie u nich spotkalam, taka kultura .
Stary 2012-06-01, 11:51   #2495
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Ja też jestem przeciwniczką, nie potrafię tego sensownie wytłumaczyć Może dlatego, że to takie hamerykańskie, "dżuniorowanie"...A może po prostu jakoś tak daje się dziecku sygnał już na starcie, że będziemy z niego dumni tylko wtedy, jeśli będzie taki jak ojciec/dziadek/inny krewny, a przecież każdy chce być wyjątkowy i mieć poczucie, że jest niepowtarzalny.
Zgadzam sie mam wrazenie ze wlasnie nad dzieckiem "wisialo by piętno" przodka", nie chcialabym zeby ktos moje dziecko wlasnie tak porownywal, czy z imieniem przeszlo na niego cos jeszcze

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 11:53   #2496
perelka_np
Zadomowienie

GG do perelka_np Send a message via Skype™ to perelka_np

Hej dziewczyny

Ostatnio nie mam na nic ochoty więc tylko czytam Wasze rozmowy. Natchnęłyście mnie jak chodzi o racuchy więc dzisiaj na obiad racuchy drożdżowe na maślance
Czy Ausente nie miała miec wczoraj wizyty odzywała się po niej?
Dobra ja uciekam bo mam pełno roboty a po poludniu jedziemy na tzw. ,,dzień drukarza" połączony z dniem dziecka. Firma mojego Tża co roku organizuje taki piknik dla pracowników i ich rodzin

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Następna wizyta 19.10.2012

perelka_np jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 11:58   #2497
aniamotylek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Ostatnio nie mam na nic ochoty więc tylko czytam Wasze rozmowy. Natchnęłyście mnie jak chodzi o racuchy więc dzisiaj na obiad racuchy drożdżowe na maślance
Czy Ausente nie miała miec wczoraj wizyty odzywała się po niej?
Dobra ja uciekam bo mam pełno roboty a po poludniu jedziemy na tzw. ,,dzień drukarza" połączony z dniem dziecka. Firma mojego Tża co roku organizuje taki piknik dla pracowników i ich rodzin
Bardzo fajny pomysl

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-01, 11:58   #2498
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
o to to też mam takie podejście. I komodę już pełną ale też dzięki temu jakaś spokojniejsza jestem.

Pochwalę się Wam, że ogórkowa już się na dobre gotuje, ja poskładałam pranie, poogarniałam w kuchni i w salonie i umyłam głowę
Zazdroszczę,ja dziś nie mam na nic siły.Tak się jakoś nieciekawie czuję.Ta pogoda jest wykańczająca.
anett234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 11:59   #2499
judkama
Zakorzenienie

właśnie Ausente nie pisala nic jak po wizycie mam andzieje ze wszystko u niej w porzadku i nie ma czasu po prostu

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 12:02   #2500
aerien83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę,ja dziś nie mam na nic siły.Tak się jakoś nieciekawie czuję.Ta pogoda jest wykańczająca.
heh zgadzam się, szczerze to musiałam się zmusić, by wreszcie zabrać się za jakąś robotę, ale mam też motywację, bo dziś wizyta babci, a jutro mój tata do Kuby przychodzi.

a teraz jogurt brzoskwinia/marakuja piję, w ciąży nagle jogurty mi smakują, a latami nie jadłam
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 12:05   #2501
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
A ja na Ciebie czekam, żeby pokrzyczeć, że mi się po nocach śnisz i spać nie mogę Moja podświadomość jest patologiczna przez tą ciążę, śniło mi się, że rozmawiałyśmy na PW (wszechobecny wizaz ), tak naprawdę jesteś znaną terapeutką i pracujesz ze schizofrenikami Obudziłam się autentycznie zestresowana tą wiadomością
To chyba jakaś telepatia, bo wczoraj cały dzień robiłam tż wykład na temat psychologii i zachowań międzyludzkich
Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
O to ciężki czas przed Tobą
a już masz wyznaczone terminy obron?
Nie
Jeszcze magisterki nie oddałam
Właśnie coś do niej skrobie
Stary 2012-06-01, 12:07   #2502
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Zaraz zaczynam 14 i nic, ale lekarz powiedział ze jak najbardziej w porządku
Wczoraj dzwonilam po ten wynik czy torbiel nie jest jakaś nowotworową i miałam chwile grozy, babka mówi 55,pytam sie o normę 35...jak sie rozlaczylam powiedziałam mężowi aż musiałam zacząć sie wachlowac bo mi sie słabo zrobiło...nie mogłam sie dodzwonić do gin ale udało sie, powiedział ze przy torbieli jest to wynik normalny ze podwyzszone lekko i całkowicie wynik pozytywny uff
W ogóle Tz znalazł mi za skórę od rana...czy on kiedyś weźmie sie za porządki i sam z siebie zacznie widzieć bałagan i bród...mógłby mnie odciążyć trochę, ale nie wszystko muszę mu pokazać, rozkazac i stać nad nim...
za wyniki, ale musiałaś najeść się stresu Na szczęście wszystko jest OK
Ty w 14 jeszcze nic, a moja waga z poniedziałku to 54,9 (18 t.c.) startowałam z 53,5kg, czyli przytyłam zaledwie 1,5kg. Co z tego skoro w brzuchu na wysokości pępka mam 82, czyli 8cm na plusie Mierzone przed chwilką

Cytat:
Oj bo ja zawsze wazylam 55-57 i teraz te 64 to dla mnie duzo, ale nie martw sie jak urodzisz dzidziusia, w lecie na rowerek malego w fotelik i siup na wycieczki. Ja tak zamierzam
Ja też chcę szybko wrócić do formy, najlepiej w dwa tygodnie:brzydal : A tak;poważnie to wiem, że jak przytyje np. 10-12kg to po porodzie wszystko spadnie. Tak miały moje obie siostry i mama. Gorzej jak dowalę więcej

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
Są już obie nerki i obu dzidzi....ale sie ciesze!!!!!!!!!!!!!!! I będą córeczki wiec w domu bede miala dwie parki.a czulam jakoś ze bedą chłopcy znów,juz nawet imiona mielismy wybrane a teraz jakos nic mi sie nie nasówa, nic nie pasuje...
Gratulacje Dwie słodziutkie dziewczynki. Super Ja wybrałabym podobne imiona np. Pola i Tola

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
ja ze wzgledu na bliźniaki mam 3 usg w miesiacu,dwa u gina i jedno w szpitalu

ktos pytal o tycie ja mam 17 tydz i 2,5 kg na plusie ale po ostatnich sensacjach zoladkowych pewnie sporo zlecialo
To malutko jak na bliźniaki, ale bardzo dobrze. Im mniej, tym mniejszy brzuch. Bo same kilogramy to jeszcze pół biedy. Ja boję się rozstępów

Cytat:
Mój syn ma imię po tacie (po moim mężu). Bardzo mi się to podoba - takie tradycyjne nadawanie imion po ojcu lub dziadku. No i nie będzie trzeba się kiedyś dziecku tłumaczyć czemu daliśmy taki imię
Cytat:
Po prostu ja uważam, że w najbliższej rodzinie każdy powinien mieć inne imię.
Nie chciałabym np. mieć takiego samego imienia jak moja mama i nie chciałabym żeby nasze dzieci miały tak samo na imię jak ja i TŻ.
Mam takich klientów, gdzie ojciec tak samo nazywa się jak syn, rozróżnia ich tylko PESEL i to dla mnie jest trochę dziwne
Oczywiście to jest tylko moje zdanie i rozumiem, że np. Tobie taka tradycja nadawania tych samych imion się podoba i jest ważna
Cytat:
Ja też jestem przeciwniczką, nie potrafię tego sensownie wytłumaczyć Może dlatego, że to takie hamerykańskie, "dżuniorowanie"...A może po prostu jakoś tak daje się dziecku sygnał już na starcie, że będziemy z niego dumni tylko wtedy, jeśli będzie taki jak ojciec/dziadek/inny krewny, a przecież każdy chce być wyjątkowy i mieć poczucie, że jest niepowtarzalny.
No właśnie każda z nas ma inaczej. Ja chciałabym bardzo, żeby mój syn miał na imię Konrad, ale nie CHCIAŁABYM ŻEBY MIAŁ IMIĘ PO OJCU To zdecydowana różnica. Zresztą przypisywanie etykietek "hameryki" czy myśl, że stawia się dziecku cel - bądź jak ojciec jest grubo przesadzona. Jeżeli nazwę swoje dziecko Adam to podświadomie będę chciała żeby był najbardziej utytułowanym sportowcem ostatnich lat Imię jest ważne, ale wątpię czy może odebrać dziecku poczucie własnej wartości czy wyjątkowości:co nfused:

Kasia_11_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 12:08   #2503
AnitkaKotek
Raczkowanie

Hejo moje kochane dziewczyny;]
ja też nie czuje sie dzis najlepiej...
dlaego, ze taka dupna pogoda jest;/
na dodatek przyjechaliśmy z córcia do mojej mamy
no i Oliwcia myjąc naczynia z na wszystko jej
pozwalajacą babcia, zesikala sie
a jej madra mama nie wzieła nic na przebranie.
Teraz naszczeście teraz śpi, ale nie dlugo sie obudzi.

Jeszcze jedno...
dzis leci mi gęsty przeżroczysty śluz,
wyglada jak czop śluzowy ale bez krwi...
myslicie ze cos jest nie tak?
boje sie;(
AnitkaKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 12:11   #2504
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AnitkaKotek Pokaż wiadomość

Jeszcze jedno...
boje sie;(
Pogoda faktycznie wstrętna
A co do śluzu to nie pomogę bo ja mam już normalny. Na początku było go więcej i był mleczny. Czasami było go tyle, że leciałam do wc sprawdzić co tam się dzieje

Stary 2012-06-01, 12:12   #2505
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość

Brawo
Ja również trochę ogarnęłam, poprasowałam.

Cytat:
Mój syn ma imię po tacie (po moim mężu). Bardzo mi się to podoba - takie tradycyjne nadawanie imion po ojcu lub dziadku. No i nie będzie trzeba się kiedyś dziecku tłumaczyć czemu daliśmy taki imię
Ja również nie przepadam za tą tradycją. Oczywiście każdy ma inny gust. Ty możesz mieć inne zdanie Z tym, że mi bardziej chodzi o stronę praktyczną.
O ile w szkole zwykle nie ma problemu, że są 3 Kasie, bo są ksywy, czy się mówi po nazwisko to w rodzinie czasem jest problem.
U mnie w rodzinie jest taka sytuacja. Chłopak przyzwyczaił się z wiekiem do imienia, choć go nie lubił, bo było na tamte czasy niemodne. Teraz takie starsze są w modzie, więc to nie problem. Ale np. jak przyszła Wigilia i dawaliśmy prezenty to był chaos. Bo jeden ma tak samo na imię jak drugi. Trzeba było kombinować z drugim imieniem, które na szczęscie obydwoje mieli. Nie wspomnę już o tym, że trzeba zapisywać w telefonie który to junior, a który senior, bo nazwiska te same.

Podobnie było jak kupowałam mieszkanie od gościa, który miał tak samo na imię jak jego ojciec, co wynikało z dokumentów.
Pesel niby był, ale kto zapamiętuje czyjeś pesele. Trzeba było uważać. Na szczęście gościu okazał się w porządku.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-01, 12:14   #2506
AnitkaKotek
Raczkowanie

Kurcze a ja nie mialam (w tej ciąży) zadnrgo problemu ze sluzem bo prawie wcale go nie bylo,. albo tak jak piszesz byl mleczny...
Poczekamy zobaczymy.
Bede dzwonic do gina jak by sie cos wiecej dzialo.
Stary 2012-06-01, 12:14   #2507
aniamotylek
Rozeznanie

Cytat:

Jeszcze jedno...
boje sie;(
To chyba normalne ja tez czasami tak mam, az ostatnio szukalam w necie i sobie wymyslilm ten czop przerporodowy co niby wyplywa,
Stary 2012-06-01, 12:16   #2508
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Brawo
Ja również trochę ogarnęłam, poprasowałam.

Ja również nie przepadam za tą tradycją. Oczywiście każdy ma inny gust. Ty możesz mieć inne zdanie Z tym, że mi bardziej chodzi o stronę praktyczną.
O ile w szkole zwykle nie ma problemu, że są 3 Kasie, bo są ksywy, czy się mówi po nazwisko to w rodzinie czasem jest problem.
U mnie w rodzinie jest taka sytuacja. Chłopak przyzwyczaił się z wiekiem do imienia, choć go nie lubił, bo było na tamte czasy niemodne. Teraz takie starsze są w modzie, więc to nie problem. Ale np. jak przyszła Wigilia i dawaliśmy prezenty to był chaos. Bo jeden ma tak samo na imię jak drugi. Trzeba było kombinować z drugim imieniem, które na szczęscie obydwoje mieli. Nie wspomnę już o tym, że trzeba zapisywać w telefonie który to junior, a który senior, bo nazwiska te same.

Podobnie było jak kupowałam mieszkanie od gościa, który miał tak samo na imię jak jego ojciec, co wynikało z dokumentów.
Pesel niby był, ale kto zapamiętuje czyjeś pesele. Trzeba było uważać. Na szczęście gościu okazał się w porządku.
No właśnie takie codzienne, życiowe sytuację powodują, że nie chcę, aby syn i mąż miał tak samo na imię Dochodzi jeszcze problem (za parę lat oczywiście): Dzwoni telefon lub ktoś do drzwi "Można Konrada", "Tak, którego"?
To dla mnie są powody do przemyśleń, a nie myśl, że krzywdzę swoje dziecko, bo odebrałam mu odrębność jako człowiekowi

Stary 2012-06-01, 12:16   #2509
AnitkaKotek
Raczkowanie

Cytat:
To chyba normalne ja tez czasami tak mam, az ostatnio szukalam w necie i sobie wymyslilm ten czop przerporodowy co niby wyplywa,
W takim razie troche mi ulzylo...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-01, 12:17   #2510
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
W takim razie troche mi ulzylo...
Dziewczynki a nie za wcześnie na czop PRZEDPORODOWY???

Stary 2012-06-01, 12:19   #2511
AnitkaKotek
Raczkowanie

Kobietki co do tych imion to tak:
moj tata Paweł
moj brat Paweł
moj mąż Paweł

fajnie nie?;p;p
Stary 2012-06-01, 12:23   #2512
Kasia_11_83
Rozeznanie

Cytat:
Kobietki co do tych imion to tak:
moj tata Paweł
moj brat Paweł
moj mąż Paweł

fajnie nie?;p;p
To macie ciekawie U mnie niema zdublowanych imion, u męża też. A jak będzie u nas zobaczymy? Na razie czekam na poznanie płci, a później będę się zastanawiać.
Dla dziewczynki już mamy, mąż wybrał

Stary 2012-06-01, 12:25   #2513
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze jedno...
boje sie;(
Wydaje mi się, że to normalne.
Ja od początku ciąży miałam więcej ślubu niż zazwyczaj, nigdy nie miałam go tyle i nie wymieniałam tyle razy wkładek.
Teraz od kilku tygodni jestem na luteinie to w ogóle jest masakra- potok
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 12:26   #2514
MoOoNiA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
No właśnie takie codzienne, życiowe sytuację powodują, że nie chcę, aby syn i mąż miał tak samo na imię Dochodzi jeszcze problem (za parę lat oczywiście): Dzwoni telefon lub ktoś do drzwi "Można Konrada", "Tak, którego"?
To dla mnie są powody do przemyśleń, a nie myśl, że krzywdzę swoje dziecko, bo odebrałam mu odrębność jako człowiekowi
Ja pamiętam jak kiedyś w liceum miałam zadzwonić do kolegi - długo się nie pojawiał a robiliśmy zrzutkę dla nauczyciela przed studniówką. Wzięłam nr domowy z dziennika. Dzwonie i właśnie mówi
"Czy można prosci do telefonu Marka"
Jakiego?
No Marka T.
No ale dzicko syna czy ojca?
Zgłupiałam poprosiłam o Marka który chodzi do takiej szkoły i takiej klasy
Później Marek mi tłumaczył, że on ma imię po ojcu, a mieszka też z nimi brat, którego syn odziedziczył imię po dziadku. Więc 3ch Marków T w jedym domu to dla mnie za dużo

Mam też wujka Emila. Jak urodziła mu się córka dostała imię "po nim" Emilia".
Nie powiem, śmiesznie to brzmi jak coś opowiadamy i mówimy " No ta Emila Emila"

Majeczka
04.12.2012 r

Edytowane przez MoOoNiA
Czas edycji: 2012-06-01 o 12:30
MoOoNiA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 12:28   #2515
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoOoNiA Pokaż wiadomość
Ja pamiętam jak kiedyś w liceum miałam zadzwonić do kolegi - długo się nie pojawiał a robiliśmy zrzutkę dla nauczyciela przed studniówką. Wzięłam nr domowy z dziennika. Dzwonie i właśnie mówi
"Czy można prosci do telefonu Marka"
Jakiego?
No Marka T.
No ale dzicko syna czy ojca?
Zgłupiałam poprosiłam o Marka który chodzi do takiej szkoły i takiej klasy
Później Marek mi tłumaczył, że on ma imię po ojcu, a mieszka też z nimi brat, którego syn odziedziczył imię po dziadku. Więc 3ch Marków T w jedym domu to dla mnie za dużo
O masakra

Własnie m.in z takiego powodu nie podoba mi się nadawanie dzieciom imion po rodzicach
Stary 2012-06-01, 12:29   #2516
aniamotylek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kasia_11_83 Pokaż wiadomość
Dziewczynki a nie za wcześnie na czop PRZEDPORODOWY???

Tka tak za wczesnie, ale jak ci cos wyplywa to szukasz a tam pisze ze to ten czop, i sobie porownujesz do siebie. Dlatego nie nalezy czytac na necie takich glupot bo tylko mieszaja w glowince
Stary 2012-06-01, 12:30   #2517
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Tka tak za wczesnie, ale jak ci cos wyplywa to szukasz a tam pisze ze to ten czop, i sobie porownujesz do siebie. Dlatego nie nalezy czytac na necie takich glupot bo tylko mieszaja w glowince
dokładnie
czop "wypływa" przed porodem
Stary 2012-06-01, 12:33   #2518
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie się z kolei nie podoba nadawanie dla dzieci imion po ich rodzicach.
mi też się takie coś nie podoba, już prędzej bym dała na drugie imię po tacie dziadku czy innym krewnym

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 12:33   #2519
T'ai
Zakorzenienie

oj dziś to nie dam rady nadrobić

byliśmy rano na zakupach, potem sprzątanko i zaraz za ciasto się biorę
wieczorem będą rodzice na pizzy

dziś zaczynam 12 tc
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 12:35   #2520
aniamotylek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość

oj dziś to nie dam rady nadrobić

byliśmy rano na zakupach, potem sprzątanko i zaraz za ciasto się biorę
wieczorem będą rodzice na pizzy

dziś zaczynam 12 tc
GRATULACJE

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości