|
|
#1171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon
Cytat:
![]() [1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;34446844] mi się podobają te zarowe bardziej niż te pudrowe [/QUOTE]i czwarty |
|
|
|
|
#1172 |
|
Zakorzenienie
|
wydaje mi się, że masz tak niespotykaną suknię, że "grzeczne" buty w ogóle do niej nie pasują
|
|
|
|
#1173 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny...
![]() Nie wiem czy to ta pogoda czy po prostu tak już jest ale nachodzą mnie straszne myśli związane z naszym ślubem i tym co po nim będzie. Nie chodzi tu o uczucia do mojego TŻ bo tych jestem pewna, problem bardziej tkwi w weselu i jego organizacji. Mianowicie mieszkamy razem, mój tata mieszka sam i prowadzi delikatnie mówiąc LEKKIE życie... Dokładniej ma mały problem z alkoholem. Nie upija się codziennie ale jak jak już pije to na umór, jest wtedy okropny. tzn rzuca głupimi żarcikami, żenującymi wręcz, bardzo głośno mówi i generalnie zachowuje się mało kulturalnie. Mam z nim bardzo dobry kontakt ale obawiam się trochę, że na weselu może przegiąć z alkoholem i krótko mówiąc narobi wstydu. Mama nie żyje i nie ma szansy żeby był całą imprezę kontrolowany czy za dużo nie pije. Nie wiem co z tym zrobić Obawiam się, że zwykła rozmowa z nim też nie pomoże bo powie jedno, zrobi drugie a jak zaciągnie cug to już katastrofa murowana Problem drugi tyczy się przyszłych teściów. TŻ ma dość duża rodzinę i jego rodzice postanowili że wypada zaprosić wszystkich... My mieliśmy inny plan, zrobić mniejsze wesele a pieniążki zainwestować w nasze wspólne mieszkanie. Oni natomiast uważają,że lepiej zrobić duże wesele bo oni do wszystkiego dochodzili powoli, powoli sprzęt AGD, powoli remonty bo jak komuś wszystko łatwo przyjdzie to później tego nie szanuje. A nie po to mój TŻ haruje jak wół od 6 do 22 żeby "obcy" ludzie, bez żadnego znaczenia dla nas mogli przyjść na wesele i i tak nas obgadać. Ciężki temat z nimi.... Tłumaczę im, że rozumiem, że jak się nie ma pieniędzy to mieszkanie ulepsza się stopniowo, ale jeśli my mamy możliwość zrobić ŁADNIE i TAK JAK CHCEMY a nie NA ILE NAM PORTFEL POZWOLI to logiczne, że chcemy wybrać swoją wygodę a nie ogromne wesele :/ Mój TŻ bierze dodatkowe roboty, żeby uzbierać te pieniądze, nie chcemy kredytu, tłumaczyłam im, (nie zgodnie z prawdą ale byleby tylko odwieść ich od pomysłu wielkiego wesela) że nie zdołamy uzbierać tyle pieniędzy a oni, że do października jeszcze dużo czasu. Ale ja nie pozwolę, żeby TŻ się zarobił na śmierć bo oni chcą się pokazać!!! Mieliśmy uzbierać tyle i już prawie tyle mamy a jak juz to uzbieramy to TŻ skończy z tymi dodatkowymi pracami żeby się nie wykończył. Ale oni swoje.... Jestem już zrezygnowana...
|
#1174 |
|
Zadomowienie
|
koocur
![]() nena jesli jedne mialabyś zakladać do koscioła tylko to wybrałabym zare (bo sa bardziej wyraziste i tworza taki fajny kontrst) ale jakmasz je zakąldac an wesele to ani jednych ani drugich bo bedzie ci neiwygodnie - chyba ze dla ciebie obcas jest tym czym dla niektórych płaska podeszwa ![]() chciałam napisac że wczoraj byłam na przymiarce i moja suknia już jest skrócona pięknie doopsasiowana - zostało tylko dopasowanie rekawków i odświeżenie po poprawkach sukienki wiec w przysżłym tygiodniu bedzie ze mna moja sukienka a dziś na all zamówilam slomki parasolki i inne do druinków i wlasnie wydrukowalam liste drinków zostaje zrobienie listy zakupów i samo kupno wszystkich drinkowych szaleństw po za tym umowiłam już pana od samochodu na konktertną godzinę - teraz tylko czekam na odp od foto i video czy o ans pamietaja tyle u mnie ![]() a i jeszcze 8 dni i będzie TEN dzień
Gotowanie z przyjemności Edytowane przez baskaeta Czas edycji: 2012-06-01 o 13:58 |
|
|
|
#1175 |
|
Zadomowienie
|
Na poczcie moje żale o pracy....
Kooocur: nie umiem nic sensownego napisać - tak bardzo mi przykro! ladystar, magdalenne i reszta dziewczyn: dziękuję Nena: czarne butki są bardzo ładne ![]() Byłam na wybielaniu zębów... Boli
|
|
|
|
#1176 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle tylko ze sytuacja stanie sie niezbyt przyjemna, ale warta swojej ceny. Wiec moze sprobujcie ponegocjowac jeszcze... A przypinki - robie sama projekt, a firma przypinkowa mi je produkuje Cytat:
u nas sie przypina wszystkim gosciom, zastanawiam sie tez czy nie wymyslic jakiejs zabawy z tym zwiazanej, np. przypinki panny mlode prosza do tanca przypinki z parami, albo cos w tym stylu a projekt zrobilam w fotoszopie ![]() Ale brzydka pogoda od rana pada... mam nadzieje ze w dlugi weekend bedzie ladna pogoda
|
|
#1177 | |
|
Zakorzenienie
|
oj to masz wrażliwe, ból powinien zejść za kilka godzin, max. jutro - a jak efekt?
ja się wybieram po powrocie z krk na drugi zabieg Cytat:
|
|
|
|
|
#1178 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Z tatą nie masz co rozmawiać bo jak zaciągnie kieliszek to może pójśc na dno, radziłabym Ci aby ktoś blisko go pilnował np. babcia alb dobry wujek |
|
|
|
|
#1179 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
<- tak wyglądalam w salonie wczoraj
|
|
#1180 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;34446885]jak dla mnie te czarne lepszejsze, te białe zlewają się z welonem[/QUOTE]
Cytat:
a pare to juz nie wiem
|
|
#1181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1182 |
|
Zakorzenienie
|
laski..jutro idę na wesele, zamierzam założyć czarną sukienkę a że pogoda ma być brzydka i zimno, to wypada założyć czarne rajstopy?
bo mam ochotę na takiehttp://csimg.webkupiec.pl/srv/PL/290...e-rajstopy.jpg |
|
|
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
Kingsof teściowie nie mają prawa narzucać Wam gości skoro sami płacicie za wesele. Oni swój dzień już mieli a Wy swój przeżyjcie po swojemu
|
|
|
|
#1184 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlatego w starciu pudrowe platformy a buty zarowe to bym wzięła zarowe bo mi one bardzo, bardzo pasują do sukni.
|
|
|
#1185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1186 | |
|
Zakorzenienie
|
nena mi się niestety te z zary niewidza za dużo się dzieje nietypowa suknia i zdobne buty jak dla mnie pudrowe nadają takiej lekkości tej stylizacji ale to wg mnie
![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
nawet na codzień rzadko takie zakładam
|
|
#1187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1188 |
|
Raczkowanie
|
co do pilnowania taty przez kogoś z rodziny z tym też jest problem bo moja rodzina nie dość, że jest mała to jeszcze bardzo rozbita, ten nie gada z tym, tamta z tamtym itp
![]() z mojej strony przy bardzo dobrych wiatrach będzie jakieś 20 osób max.... i nikt nie mógłby trzymać pieczy nad tatą..
|
#1189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1190 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczynki nie było mnie jakiś czas a tu tyle stron natrzaskane..
T z robi remont u swojej mamy i ciągle tam bywam i nie miałam na nic czasu.. ze spraw ślubnych nic na razie nie doszło... jutro wesele u znajomych ... nie chce mi się i.śc ehm... wczoraj zrobiłam sobie pazurki a teraz idę sprzątać miłego dnia dziewczynki do poniedziałku
|
|
|
|
#1191 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Do do teściów... skoro Wy płacicie za całość wesela uważam, że teściowie nawet nie mają prawa ingerować/narzucać/ rozkazywać ile osób ma na nim być i w ogóle w inne sprawy też. Mogą wyrazić swoje zdanie ale ostateczną decyzję powinniście podejmować Wy! Powinniście dać im do zrozumienia, że to Wasze życie i to wy o nim decydujecie! Bo żeby się później nie okazało, że po ślubie też będą wam narzucać inne rzeczy
|
|
#1192 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() są przepiękne i przepięknie wyglądają do sukni, dają mega efekt glamour i dużo dużo bardziej podobają mi się niż nudziaki, które mają jakoś dziwnie ciężką wyglądowo platformę. Ja jestem za Zarowymi jak najnajnajbardziej Kocurku Tak mi strasznie przykro Żadne słowa teraz nie ukoją Twojego bólu ![]() A konsultowałaś się z innym lekarzem? Krwiak zniknął a serduszko nie bije? Jak to się stało? Trzymaj się Kochana Moja przyjaciółka też przeżyła utratę dziecka, a 1.5 roku później tuliła przy sobie swoją córeczkę i wierzę i życzę Ci aby było tak samo ![]() A więc oficjalnie: ZESTAWIENIE 50 DDŚ Mamy załatwione: Sala: Euforia http://salaeuforia.pl Kościół: wielko Matko Bosko w mojej parafii 16:30 Dokumenty z USC: są ![]() Protokół u Księcia: jest ![]() DJ: http://djmento.pl/ Foto: http://www.justmarried.com.pl/ Video: zaprzyjaźniony kamerzysta na wesele Video klip z pleneru: http://www.studionovo.pl/ Oprawa muzyczna mszy: Ula i Ania, śpiew oraz flet i skrzypce Obrączki: jubiler Art Gold Suknia: GRACJA Bielizna: Esotiq Buty: Zara Biżu: www.etsy.com Florystka: bukiety, butonierki i sala: http://www.dekoracjeismena.pl/ Mój bukiet: PIWONIE Dekoracja kościoła: znajoma innej PMki (dzielimy na pół) Wódka: Wyborowa 0,5l- 260 sztuk Tort: Cukiernia Królewska: http://www.krolewska.org/ smak: madagaskar (malina i czekolada czarna i biała) Słodki stół na sali Zaproszenia : rozwiezione jakieś 50% Księga gości: allegro Grawerowane długopisy: allegro Pudełka na ciasta: allegro Tuby strzelające: www.sklep.fajnewesele.pl Kotyliony/ przypinki dla mężczyzn: www.sklep.fajnewesele.pl Samochód: Audi A6 Transport dla gości: znajomy busiarz Kierowca do rozwożenia gości do domu: przyjaciel brata Osoba do pilnowania domu: kucharz przygotowujący poprawinowego grilla Makijaż: znajoma, przyjedzie do domu Paznokcie: Studio Fanaberia Garnitur TŻta: Vistula- to poprawek Do załatwienia: Zaproszenia: rozwieźć resztę, a także wysłać Paczki z ciastami dla gości: zamówić ciasta Ustalić czytania w kościele Iść do spowiedzi (2) Wykonać grawer na obrączkach Odświeżyć pierścionek zaręczynowy Ustalić menu na sali Usadzić gości Wybrać piosenkę na pierwszy taniec Omówić scenariusz oczepin i zabaw Kupić: wino, kolorowe alkohole, piwo Dokładnie obmyślić dekorację domów Winietki Menu Reszta zawieszek na alkohol Zrobić plany stołów Buty na zmianę Sweterek w razie W Fryzjer Parasol jasny Dla TŻta: Koszule 2 taliowane Krawat/mucha? Buty Spinki do mankietów Bielizna Jak widać do załatwienia mam jeszcze mnóstwo większych i mniejszych rzeczy i jak patrzę na tą listę to aż mi gorzej
|
|
#1193 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;34446844]
Dziewczyny dziś o 18 mam wizytę u ortopedy w sprawie mojego kolana bardzo Was proszę o kciuki [/QUOTE]![]() Cytat:
kingsof Jak sami finansujecie sobie wesele to teściowie nie mają nic do gadania, a jak chcą więcej osób to niech sami za nie zapłacą ![]() Przyszły mi też te świece, co zamawiałam i powiem Wam, że nawet mojej mamie, której nic się nie podoba spodobał się ten pomysł dekoracji ze świec zamiast kwiatów Mogę cyknąć Wam fotkę jak to będzie mniej więcej wyglądało.
|
|
#1194 |
|
Rozeznanie
|
|
#1195 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1196 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1198 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1199 |
|
Zakorzenienie
|
Audrey
za zestawienie Zmykam do Bonarki po prezencik i... mam kupon do Mohito na 30 % znizki A pozniej na dzoge Milego wieczorku
|
#1200 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
piękne zestawienie;-)
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.

Obawiam się, że zwykła rozmowa z nim też nie pomoże bo powie jedno, zrobi drugie a jak zaciągnie cug to już katastrofa murowana 

tyle tylko ze sytuacja stanie sie niezbyt przyjemna, ale warta swojej ceny. Wiec moze sprobujcie ponegocjowac jeszcze...

<- tak wyglądalam w salonie wczoraj

Moja przyjaciółka też przeżyła utratę dziecka, a 1.5 roku później tuliła przy sobie swoją córeczkę i wierzę i życzę Ci aby było tak samo
[/QUOTE]

Za zestawienie