|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dla miłośników BIEGANIA :)
Paula myśle, że będzie dobry
![]() Bieganie... lepiej na czczo- co jak Andzyi zdarza mi sie niezbyt czesto, zwlaszcza jak jeszcze ciemno na dworze A spadekz biustu nieunikniony gdzyz to tkanka tłuszczowa
|
|
#1232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1233 |
|
♥
|
Dzisiaj biegałam 25 min
mi sie o wiele lepiej biega w biustonoszu sportowym niż takim zwykłym
|
|
|
|
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
Paula-ja też zdecydowanie polecam topy
lepiej 3mają biust w zyzach a przy takim pancerzu to spokojnie nawet sprinty Jeśli lubisz rano na czczo to rób to niezbyt intensywnie Jeśli wolisz robić takie szybsze przebieżki to lepiej coś wszamać W innym przypadku palisz mięśnie zamiast tłuszczu Brzuszki i inne należą do siłowych i tych na pewno nie wolno robić na czczo I jeśli już to przed biegami a najlepiej w inny dzień dołożyć kilka innych ćwiczeń i zrobić porządny siłowy Mi tam z biustu nie spada |
|
|
|
|
#1235 | ||
|
BAN stały
|
Skoro tak mowicie to następny bedzie top
![]() Cytat:
![]() I wlasnie jem sniadanko ![]() Cytat:
A wiem też ,że w inny dzien juz nie bedzie mi sie chcialo nic dokladac, tym bardziej ze ten brzuch przydaloby się robic 4 razy w tygodniu. A jakby pobiegac, zjesc sniadanie , odczkac chwile i pobrzuszkowac? ![]() Jest to sens? |
||
|
|
|
|
#1236 |
|
Zakorzenienie
|
Paula, same ćwiczenia na brzuch i tak nie zastąpią normalnego treningu, a kilka serii po 120 spięć nie dasz rady zrobić (jeśli Ci się to udaje, to znaczy, że coś robisz nieprawidłowo, ciągniesz grzbietem, szyją albo rękami).
A w ogóle to chyba najpierw powinnaś się zastanowić, jaki cel chcesz osiągnąć, bo tego nie piszesz, więc nie można ocenić, czy trening jest OK. |
|
|
|
|
#1237 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() A co do brzucha jestem praktycznie pewna ,że robie wszystko ok - 2 lata intensywnie chodziłam na silownie , pod okiem trenera i nawyki raczej mam dobre. Najpierw 40 typowych brzuszków, pozniej 40 z uniesionymi nogami ugietymi w kolanach i kolejne z rozłozonymi nogami. Wydaje mi sie ,ze nie ciagnę niczym
|
|
|
|
|
|
#1238 |
|
Zakorzenienie
|
Paula-pamiętaj,że mięśnie się przyzwyczajają do tych samych ćwiczeń i stają się one nieefektywne-piszę to oczywiście tak na zapas,bo nie wiem ile już je ćwiczysz.Spróbuj robić te brzuszki baaaardzo powoli a w max.zgięciu zatrzymać na 1-2sek i powoli opuszczać się-wszystko to przy max.spięciu mięśni brzucha(pępek do kręgosłupa!!!-jak krzyczała moja pani na aerobicu
mam traumę do dziś )Co do ćwiczenia po biegach... Sama kiedyś tak robiłam-wydawało mi się naturalne,bo wszyscy trenerzy mi równiez tak polecali i naprawdę z ciężkim bólem serca z tego zrezygnowałam na szczęście! Bo efekty mam o wiele lepsze! to naprawdę działa! a czas zawsze się znajdzie-kwestia priorytetów brzuch wystarczy ćwiczyć 2-3x w tyg poza tym siłowy nie musi trwać wieczności a całe ciało duuuuużo zyskuje na jędności! wystarczy kilka ćwiczeń w tym ze 3 na brzuch po 20 powt. i z głowy
|
|
|
|
|
#1239 |
|
♥
|
kolejny dzień biegałam 25 min
wiem ze to nie wiele ale ostatnio biegałam w wakacje i chce powoli zwiększać czas
|
|
|
|
|
#1241 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj przeżyłam coś dziwnego
biegnąc pod wiatr tak się napowietrzyłam, że później przez dobrą godzinę chodziłam jak pijana ![]() bardzo źle się biega przy wichurze
|
|
|
#1242 |
|
Zakorzenienie
|
nie wyobrażam sobie biegać w taką pogodę
zwiewało mnie z chodnika dzisiaj obawiam się,że dotarcie spowrotem do domu mogłoby okazać się syzyfową pracą suzana-dobrze,że Cię nie nadmuchało jak balonika choć może przypadkiem by Cię przywiało do P-nia |
|
|
|
|
#1243 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#1244 |
|
Zakorzenienie
|
wystarczy po 1 ćwiczeniu na każdą część ciała
poczytaj o ACT np http://www.sfd.pl/ODCHUDZANIE_PORADN...A_-t92199.html na 2 str masz domowy trening dla kobiet tu masz pokazane ćwiczenia,większość można wykonać bez maszyn-z hantelkami http://www.kulturystyka.pl/atlas/ http://www.kulturystyka.pl/atlas/trening_domatora.htm |
|
|
|
|
#1245 |
|
BAN stały
|
Dzięki wielkie
Dziś od 8 rano 57 minut... ![]() Ależ mi dobrze teraz
|
|
|
|
|
#1246 |
|
Zakorzenienie
|
Paula zazdroszcze, ze masz tyle czasu rano
|
|
#1247 |
|
Zadomowienie
|
Hej. A ja was czytam i podziwiam. Nie mam kondycji i może dlatego nie lubie biegać, bo bardzo szybko się męczę. Hmm jak mogę przygotować się do biegów?
|
|
#1248 |
|
Zakorzenienie
|
Zacząć od krótkich dystansów i przeplatania biegu marszem. Na stronie bieganie.pl i biegajznami.pl były chyba kiedyś plany biegowe dla początkujących.
Każdy się na początku szybko męczy, jak zaczyna nową dyscyplinę, ale z czasem to mija |
|
|
|
|
#1249 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje Midi
|
|
#1250 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#1251 |
|
Przyczajenie
|
Mi cos nie idzie ostatnio bieganie. Po 3 miesiecznej przerwie jak zrobilem swoj dystans to stopa mi cos odmowila posluszenstwa. Wczoraj natomiast (21.01) bylem biegac podczas wichury. Fajnie sie bieglo ale z kolei kolano mi wysiadlo
I teraz czekam az mnie przestanie bolec. Ale za to nie przestalem cwiczyc - dzis byl streching -.-
|
|
|
|
|
#1252 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze jestem niesamowicie zla
Nie moge biegac,cos mi sie stalo z achillesem okropnie boli Dziewczyny co ja moge cwiczyc,zeby nie obciazac achillesa..ja nie wytrzymam bez biegania
The greatest glory in living lies not in never failing, but rising every time we fall! Wiesz Prosiaczku czasem nawet przyjaźń znika jak miodek Kubusia... Dzięki bezgranicznej mocy mojej podświadomości nie ma dla mnie rzeczy niemożliwych Wytrwać w dążeniu do celu |
|
|
|
|
#1253 |
|
Zadomowienie
|
hmm postanowiłąm reaktywować bieganie (mróz i lenistwo sprawiły, że przestałam), ale będę mogła narazie biegać tylko 2x w tygodniu, w weekend, aż do ferii, a w pozostałe dni po prostu długie spacery... bo po szkole po prostu nie potrafię się zebrać w garść żeby pójść biegać zanim się ściemni, a późno kończę. Czy te 2x w tygodniu coś da? na wiosnę już będzie trochę inaczej, bo dni będą dłuższe, ale do wiosny to już bym chciała trochę zrzucić... i czy to prawda, że od biegania biust staje się obwisły? bardzo się tego obawiam...
pozdr.
|
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
ja jako ,ze mam ciagle jakies glupie kontuzje,postanowilam nie zaczynac biegac od razu tylko najpierw cwiczyc,a potem powroce do swojego kochanego biegania
|
|
#1255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do biustu to musisz mieć odpowiedni stanik i po problemie. Gdzieś tu nawet była o tym dyskusja, może nawet w tym wątku, nie pamiętam ![]() Taki topik trochę spłaszcza, ale nie na stałe, w koncu to tylko jajaś godzina dziennie.
|
|
|
|
#1256 |
|
Zadomowienie
|
W takim razie przez 2 tygodnie codziennie, potem 2x w tygodniu i do maja chyba tłuszcz wytopię... a stanik do biegania też będę musiała poszperać w sportowym, a jak nie znajdę, to po prostu włożę ciaśniejszy i bardziej zabudowany i może nie będzie aż tak podskakiwać
tylko najgorzej będzie się zabrać do biegania znów po prxerwie ![]() pozdr.
|
|
#1257 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie wrociłam ;D Biegałam 40 min
Ale się zmeczylam
|
|
#1258 |
|
Rozeznanie
|
A mnie dopadla grypa i nie moge biegac,na nic nie mam sily tylko przemieszczam sie z toalety do lozka
The greatest glory in living lies not in never failing, but rising every time we fall! Wiesz Prosiaczku czasem nawet przyjaźń znika jak miodek Kubusia... Dzięki bezgranicznej mocy mojej podświadomości nie ma dla mnie rzeczy niemożliwych Wytrwać w dążeniu do celu |
|
|
|
|
#1259 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś w nocy miałam gorączke.. napewno przez bieganie bo strasznie wiało a ja żadnego szalika ani czapki... no i się załatwiłam. Gardło mnie boli
(
|
|
#1260 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.

ale nie wiedzialam ,że są jakies specjalne!

I teraz czekam az mnie przestanie bolec. Ale za to nie przestalem cwiczyc - dzis byl streching -.-