Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-01, 14:31   #2731
coventry
Raczkowanie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

[QUOTE=axxxa;34448526]fajnie to zabrzmialo. ja tez mam niewiele w tym termometr z lidla

to i ja się przyłącze, też mam niweiele ale termomert z lida szwagierka mi zakupiła bo wtedy lezałam w szpitalu a mężul był w pracy, mam jeszcze oilatum ( w ktorym zaczełam się sama kąpać - wiec do wrzesnia trzeba kupić)
odnośnie pieluch tetrowych to słyszałam ze dobre jakościowo są firmy bobas poddobnie jak kocyki ( teraz promocja na te kocyki w smyku)
odnośniw wkłądek laktacyjnych to dobre opinie słyszałam o chicco antybakterynych, ale to chyba każda indywidualnie musi sobie dobrac ( ja dostałam od szwagierki bellamama ale wydają mi się bardzo grube - z tym że ja nie mam doświadczenia i o wszystko się jej pytam i mi doradza a te były dla niej dobre i tanie ja się skusze na opakowanie tych chicco bo na bangli.pl miały najlepsze opinie

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

axxxa wszystkie te wózki bardzo mi się podobają, a szczególnie koła mają świetne, ale dla mnie również za ciężkie no i ceny tez raczej z górnej półki ( mój mąż che koniecznie nowy wózek) bo taki używany mutsy mozna za fajne pieniążki kupic w swietnym stanie
coventry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 14:32   #2732
m_moni
Zadomowienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Dzięki dziewczyny!
Czyli trzeba postawić na boscha albo siemensa...
jeszcze tyyyyyle sprzętów do kupienia...
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 15:39   #2733
zielona1911
Zakorzenienie

powiedzcie mi czy wlascicielka mieszkania ma takie prawo,ze wchodzi z obcymi osobami pod moja nieobecnosc i pokazuje mieszkanie rzekomo ktore bedzie do wynajecia? bo wlasnie dzis byla sytuacja taka,ze nie bylo mnei w domu a ona dzwoni ze przyjdzie za 10min z jakims panem ogladac mieszkanie a ja jej mowie,ze mnie nie ma w domu,ze tam sa moje rzeczy i drogie sprzety,ze boje sie o to,a pozatym takie rzeczy mowi sie wczesniej,a ona ze to jej mieszkanie i klienta niechce stracic. Teraz mi zapowiedziala ze o 18 tez ktos przyjdzie,czyli wychodzi na to ze w ciagu dwoch tygodni bede miec co chwile obcych ludzi w domu. Ma takie prawo? Ja jeszcze k... tu mieszkam i chce prywatnosc!!!!!
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 15:42   #2734
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
powiedzcie mi czy wlascicielka mieszkania ma takie prawo,ze wchodzi z obcymi osobami pod moja nieobecnosc i pokazuje mieszkanie rzekomo ktore bedzie do wynajecia? bo wlasnie dzis byla sytuacja taka,ze nie bylo mnei w domu a ona dzwoni ze przyjdzie za 10min z jakims panem ogladac mieszkanie a ja jej mowie,ze mnie nie ma w domu,ze tam sa moje rzeczy i drogie sprzety,ze boje sie o to,a pozatym takie rzeczy mowi sie wczesniej,a ona ze to jej mieszkanie i klienta niechce stracic. Teraz mi zapowiedziala ze o 18 tez ktos przyjdzie,czyli wychodzi na to ze w ciagu dwoch tygodni bede miec co chwile obcych ludzi w domu. Ma takie prawo? Ja jeszcze k... tu mieszkam i chce prywatnosc!!!!!

jeżeli jesy taki punkt w umowie to ma. my mamy taki w umowie, z tym że my sobie zastrzegliśmy w tym punkcie, że musimy byc obecni. jezeli nie macie tego zaznaczonego to moze niestety.

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-06-01 o 15:45
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 15:44   #2735
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
co za brak kultury.... ale wydaje mi sie, że prawo może mieć, choć z racji waszych sprzętów nie powinna przychodzić pod Waszą nieobecność. W końcu możecie posądzić ją o zniszczenie/ zabranie czegoś. I w jaki sposób udowodni, że tak nie było?

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 15:46   #2736
aga_ton
Wtajemniczenie

jestem z powrotem, poleciałam tylko na zakupy bo w domu nawet kromki chleba nie miałam oczywiście parasola zapomniałam i wyglądałam jak zmokła kura... ale najlepsze jest to, że gdy weszłam do domu przestało padać a teraz świeci słońce

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

Rany... jak mnie dziś dzidek kopie po pęcherzu, aż muszę ściskać nogi, żeby nie popuścić.... jak proszę, żeby kopał w inne miejsce, to jeszcze mocniej matkę w pęcherz zasunie - małe złośliwe stworzonko

byłam u laryngologa i okazało sie, że mam jakiegoś krwiaczka na błonie bębenkowej. Oczywiście nie wiadomo skąd i dlaczego. dostałam skierowanie na konsultacje do polikliniki specjalistycznej przy szpitalu, tyle, że coś mi się wydaje, że wizytę mi wyznaczą za pół roku. czeka mnie zatem wizyta prywatna, bo muszę tą sprawę szybko załatwić. Jest zagrożenie, że przy wysiłku, jakim będzie poród, ta błona może mi po prostu pęknąć a wówczas ciekawie nie będzie
maggie, w takim razie marsz do lekarza prywatnie. z uchem nie ma żartów, a podczas porodu, podczas wysiłku wiele się może wydarzyć. mam nadzieję, że trafisz na dobrego specjalistę i wszystko dobrze się skończy

a jak moja niunia mnie czasem kopnie po pęcherzu to nawet zaciskanie nóg niewiele daje

Cytat:
Aga_ton jakie Ty piękne rzeczy wyniuchałaś!! przesłodkie, przepiękne!! ten kombinezonik to też w ciuchu, bo widzę metkę F&F i już miałam chęć jechać po taki do tesco?
Powiedz mi Kochana, jak nauczyłaś swojego psiaka z tymi spineczkami tak ladnie funkcjonować? Mój shitzak chwilę po tym, jak mu zwiążę kucyka biegnie do pokoju, łapy w ruch, głową targa po dywanie i krótsze włosy wyciąga. Półtora roku i za grosz nie chce sie nauczyć i przyzwyczaić...
tak, kombinezon też kupiłam w lumpku. nowiutki, z metką za całe 12 zł

a na przykład za półśpiochy z ogonkiem dałam... 1,5 zł.

żadne z bodziaków nie kosztowało więcej niż 3 zł. bluzy po 5.

nie wszystkie rzeczy Wam pokazałam, bo ile zdjęć musiałabym zrobić jeszcze całą reklamówę tego mam. same bodziaki i pajace

fajne ceny, można poszaleć. a w środy wszystko jest po 1 zł. muszę się z raz wybrać.

maggie, jeśli chodzi o psiaka od samego początku wiązałam mu kucyki lateksowymi gumeczkami i mały przyzwyczaił się, że ma coś na łepku przez długi czas miał bardzo długie kłaczki, więc dodatkowo zaczęłam przypinać mu żabki.
początkowo się wściekał i jeździł główką po podłodze ale zobaczył, że nic mu to nie daje i przestał, bo ja za każdym razem wpinałam spinkę z powrotem, nawet po kilkadziesiąt razy dziennie

dodatkowo za każdym razem, gdy zobaczyłam, że zabiera się do niszczenia fryzury mówiłam głośno nie wolno a jak posłuchał dostawał mały smakołyk

ale sporo czasu nam to zajęło
teraz to nawet w nocy ich nie ściągnie, jak czasem zapomnę mu zdjąć

dodatkowo na polecenie kucyk staje w bezruchu i schyla łepek, żeby mu wywiązać kitkę. strasznie mądre te pieski ale cholery czasem uparte

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Kurde 2zł za sztukę + przesyłka 5zł.
To taka normalna cena bo sie kompletnie w tym nie orientuje??????
to drogo, w aptece kupisz taniej ja za seni płaciłam mniej niż 10 zł za 5 sztuk. a tu jeszcze dochodzi przesyłka... nie opłaca się

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
aga_ton łowczyni z Ciebie niezła. Aż mam ochotę popełzać po lumpkach i zrobić zakupy. Chyba zacznę od allegro...

Śliniaczek przesłodki

Ale piękne stroje...
jak ja Wam zazdroszcze, że możecie biegać po tych sklepach.

Tak się boje, że mnie do szpitala połążą i będę do końca ciąży tam Budzę się w nocy z podwyższonym ciśnieniem i strachem w oczach.
Najgorsze to dla mnie chyba te toalety, jak w tym szpitalu prysznic wziąć.Do tego powszechny zapach lizolu. Już go czuje w nosie
anusia, nie denerwuj się, wszystko będzie dobrze. zamartwianie się nic Ci nie da a jeszcze może zaszkodzić...
zobaczysz, szyjka się uspokoi i niedługo będziesz śmigać jak szalona po sklepach. trzymam kciuki

Cytat:
Agaton zapomniałam zapytać o jakość i grubość tego kocyka z pepco. bardzo mi sie ostatnio spodobał, ale był zapakowany i nie można było rozpakować folii wyglądał na cienki, ale jeden cienki jak najbardziej sie przyda
kocyk dosyć cienki, taki jakby polarowy. na allegro kupiłam podobny jakościowo i dałam za niego 17 zł. w pepco bodajże są po 10.
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 15:50   #2737
zielona1911
Zakorzenienie

Nie mam nic takiego zawartego w umowie

Właściciel wynajmowanego mieszkania nie ma prawa do nachodzenia, czy nawet wstępu do mieszkania bez zgody lokatora.
Jeśli tak jest to mamy naruszenie miru domowego, co normuje art. 193 Kodeksu Karnego

Cytat: Art. 193.
Kto wdziera się do cudzego domu, mieszkania, lokalu, pomieszczenia albo ogrodzonego terenu albo wbrew żądaniu osoby uprawnionej miejsca takiego nie opuszcza, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.

sprawcą takiego wykroczenia może być też właściciel wynajmowanego mieszkania

poniżej dotyczące tej sprawy postanowienie SN

Cytat: Najemca zaś uzyskuje możliwość używania rzeczy (art. 659-668 k.c.).
Właściciel, wynajmując mieszkanie, wyzbywa się przez to na rzecz najemcy
uprawnień w zakresie korzystania z lokalu. Do ochrony praw najemcy lokalu
stosuje się odpowiednio przepisy o ochronie własności (art. 690 k.c.). W ten
sposób urzeczywistnia się ochrona nietykalności mieszkania jako dobra
osobistego. Treść art. 193 k.k. gwarantuje lokatorowi niezależna od właściciela rzeczy prawnokarna ochronę wynajętego mieszkania. W konsekwencji wynajęte, czy oddane np. w dożywotnie użytkowanie mieszkanie, staje się dla właściciela miejscem „cudzym”, gdy przekazał on cześć swoich uprawnień na inne osoby.

Jeśli taka sytuacja ma miejsce, to lokator powinien zawiadomić policję i może dla uzasadnienia swego żądania podać podstawę prawną zamieszczoną powyżej, wraz z jej wykładnią.

chodzi mi teraz o to czy przez 2 tygodnie musze wpuszczac do domu obce osoby,ktore przyjda zobaczyc mieszkanie,gdzie sa tu moje meble i sprzety i wogole to chyba moge miec prywatnosc i spokoj zwlaszcza ze k.. jestem w ciazy. mam dosc tej ☠☠☠nietej baby!! czyta moje listy,sprawdza mnei na kazdym kroku. dzwoni sto razy dziennie od 6 rano.Chce normalnie zyc!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-01, 16:00   #2738
tamlin111
Zakorzenienie

Matko zielona współczuję. Zadzwoń do niej i powołaj się na ten artykuł i powiedz że nie życzysz sobie obcych ludzi w domu. A macie jakieś inne mieszkanko już upatrzone?
Ja mam doła, cały czas zdolność kredytową miałam, a dziś już nie wiadomo czy mam Mam dość...
Stary 2012-06-01, 16:03   #2739
zielona1911
Zakorzenienie

po prostu boje sie ze jak nie bedzie mnie w domu i wejdzie z jakimis facetami to mi ukradna PSP albo aparat albo cokolwiek,czy ja musze siedziec caly czas w domu? boje sie po prostu o wlasne mienie,ta stara baba moze nawet nie zauwazyc jak mi cos buchną. zaraz sie rozplacze normalnie

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Matko zielona współczuję. Zadzwoń do niej i powołaj się na ten artykuł i powiedz że nie życzysz sobie obcych ludzi w domu. A macie jakieś inne mieszkanko już upatrzone?
Ja mam doła, cały czas zdolność kredytową miałam, a dziś już nie wiadomo czy mam Mam dość...
nie mam jeszcze upatrzonego,jak tz wroci 10tego z kasa to wtedy bedziemy szukac. Bo jest tak jak jest tanie mieszkanie i ogloszenie sie pojawi to juz w ciagu godziny jest nie aktualne-tak to bynajmniej u nas jest.Bedziemy miec w sumie 4-5dni na znalezienie czegos
Stary 2012-06-01, 16:10   #2740
katiem
Wtajemniczenie

Jakoś nadrobiłam

Witam się dzisiaj.
Już po pracy. nawet dostałam od rodziców słodycze
I młody też teraz rozpakowuje swoje prezenty z okazji dnia dziecka.

Wszystkiego najlepszego dla naszych maluszków:roz a:

Cytat:
dziewczyny jak Wy myslicie bo ja chce ten wozek TAKO i czy brac 3w1 czy lepiej 2w1-jest tanszy,a fotelik dokupic inny. Chodzi mi o to czy jak maly sie urodzi pod koniec wrzesnia to bedzie jezdzil w foteliku przypietym do stelaza?czy juz bedzie za zimno? jak myslicie?
Tak jak dziewczyny pisały. Fajny gadzet, ale nie spacerki. Na jakiś krótki transport owszem bo wygodnie.
Tylko nie do galerii czy supermarketu. Jak widzę takie maluchy w galeriach to mi się ciśnienie podnosi.

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
moim zdaniem oplaca sie bardziej 3w1. przeciez za dobry bezpieczny fotelik trzeba tez sporo kasy dac. tylko patrz zeby nie byl raczej maxi cosi, bo najlepsze opinie ma. aaai ja czytalam ostatnio w gazecie mamo to ja, że dzieci sie nie powinno tak wozic na spacery w tym foteliku wpietym do stelaza, fotelik jest do auta, jest skonstruowany by zapewnic dziecku bezpieczenstwo, maluch jest tam scisniety i przypiety pasami. jest w pozycji 3045 stopni , bo taka pozycja zapewni mu bezpieczeństwo podczas ewentualnego zderzenia, ale nie ma potrzeby by tak lezal na spacerze. wygodniej mu bedzie w gondoli. a faktycznie teraz jak to bardzo czesto widze rodzicow z dzieckiem na spacerze wlasnie z tym fotelikiem
Też polecam Maxi cosi - szczególnie w wersji Isofix jeśli auto z tym mamy.

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
Są już obie nerki i obu dzidzi....ale sie ciesze!!!!!!!!!!!!!!! I będą córeczki wiec w domu bede miala dwie parki.a czulam jakoś ze bedą chłopcy znów,juz nawet imiona mielismy wybrane a teraz jakos nic mi sie nie nasówa, nic nie pasuje...Dzidzie kopią jak szalone,ja wymiotuję i mam biegunke wiec musz emiec kroplowki bo jestem słaba jak mucha bo moje dziewuszki to bardzo duze babki!!!
To super, że z dzieciaczkami ok. A Ty się trzymaj
Ale będziesz miała wesoło z 4

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość

I powiedzcie mi czy lepsze są czapeczki wiązane, czy tylko nakładane?

Colds ja swoją listę wczoraj wstawiłam, ale tutaj masz link jakby coś https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post34427443
Lepsze wiązane bo nie odkrywaja uszek, ale mnie lubiane przez dzieci.

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Coventry ja właśnie planuje pojechać do tych bobowózków i oglądnąć te wózki. I jak coś mi się spodoba to może kupie gdzieś indziej taniej.

Aga ton piękne zakupy. Poszalałaś.
Ja też tam kupowałam, ale przez internet. I mieli najtaniej.

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Spóźnione, ale szczere!!! Wszystkiego najlepszego!!!
Bardzo dziękuję

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
kochane mam do Was pytanie organizujecie imprezę z okazji narodzin dziecka dla koleżanek/ przyjaciólek itp? taką jak się czasem widzi na filmach, że przynoszą rzeczy dla dzidziusia tzw. babyshower?
Nie myślałam o tym

Cytat:
I pytanie a propos wkładek laktacyjnych - jakiej firmy najlepsze? bo tez sie zastanawiałam nad zakupem... na razie się wstrzymałam
Pamiętam, że mi pasowały Johnssona- takie różowe.

Cytat:
A tak w ogóle od 7 czerwca szykuje sie dłuuugi weekend coniektórym, wybieracie sie gdzieś w tym czasie na jakiś odpoczynek??
Mnie mężuś wyciąga do Zakopanego na jakieś 3 dni, to podobno w nagrode, że sama musiałam przesiedzieć 2 tygodnie bez niego...
No pomijając ostatnią niedziele w Wiśle
Ja będę w pracy:

A co do mam i teściowych to moja teściowa też specjalnie nie szaleje na punkcie wnuka - mimo, że to na razie jedyny. Niby mówi o nim z czułością, ale raczej bez rozpieszczania - taki zimny chów.
A moja mama to przeciwieństwo. To będzie jej 6 wnuk i na punkcie każdego ma fioła. Po prostu nie może się oprzeć, żeby nie kupować ciuszków - bo przecież są takie śliczne

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 16:14   #2741
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

no a w moim rossmanie nie mieli kart czujecie ? i dupa nie mam jej jeszcze noo ...

nadrobię Was później bo obiadek muszę dla męża a dopiero wróciłam
byłam pooglądać wózki i łóżeczka i już wszystko wiem co chcę

a i czy te podkłady do przewijania to te same co te poporodowe?

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Aga cudne ciuszki nooo .... Iwcia Twoje również super dziadek jest w dechę nie ? I_K również super!

no idę idę bo nie pójdę od Was a po łebkach przeleciałam
konczita, podkłady do przewijania mogą być różne. ja np. mam takie z seni, gdzie z jednej strony jest ceratka a z drugiej miękki podkład ale mam też takie grube, wielorazowe, gdzie jest sama ceratka, można myć ją wodą z płynem. a praktyce się okaże które lepsze przydadzą się jak np. pojedziemy w odwiedziny do dziadków, bo w domu planujemy przewijak nakładany na łóżeczko.

Cytat:
gdzie można najtaniej kupic pieluchy tetrowe? czy oprócz all są nie drogie w jakimś markecie?
są w pepco, zwykłe tetrowe, tetrowe kolorowe i flanelowe

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Aga ciuszki są świetne. Podziel sie trochę. U mnie nie ma fajnych lumpków, chyba zbankrutuje przy tej wyprawce
przyjeżdżaj do mnie. razem poszalejemy w lumpkach

Cytat:
cholewka, wstrzymam sie na razie jeszcze z tym zakupem.
pojade do rossmana, albo jeszcze gdzieś poszukam.
Znowu wpadłam w trans kupowania, trzeba troche zwolnić

A tak w ogóle od 7 czerwca szykuje sie dłuuugi weekend coniektórym, wybieracie sie gdzieś w tym czasie na jakiś odpoczynek??
Mnie mężuś wyciąga do Zakopanego na jakieś 3 dni, to podobno w nagrode, że sama musiałam przesiedzieć 2 tygodnie bez niego...
No pomijając ostatnią niedziele w Wiśle
to super. nie daj się długo namawiać
jak będzie ładna pogoda to my raczej wybędziemy nad wodę

za to w wakacje chciałabym pojechać nad morze, ale nie wiem co z tego wyjdzie. do połowy lipca mam szkołę rodzenia (8 spotkań) a póżniej to nie wiem jak zniosę podróż z TAKIM brzuchem.

Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny ubranka dostaliśmy od prababci dzidziusia
ja niestety jeszcze nie miałam przyjemności pochodzić po dziecięcych sklepach ale myślę że zacznę niedługo
a ja jeszcze nie miałam przyjemności coś dostać nawet śliniaka. chyba obie babcie lecą sobie w kulki, że nic wnusi nie kupiły

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny!
Czyli trzeba postawić na boscha albo siemensa...
jeszcze tyyyyyle sprzętów do kupienia...
m_moni, zmywarkę mam faktycznie boscha ale resztę sprzętów z innych firm. kuchenkę plus płytę mastercooka, dla mnie rewelacyjnie działa piekarnik lodówka też mastercooka ale wymieniamy ją w tym roku na inną. nie sprawdziła się okap gorenje, czarne szkło.

niby powinno się dobierać sprzęty jednej firmy, ale jaki to ma sens gdy np. piekarnik innego producenta działa lepiej. ale pokręciłam, mam nadzieję, że zrozumiesz moje wypociny, bo ja sama już zaczęłam się w tym gubić

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-01, 16:16   #2742
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

a więc wszystkiego najlepszego z okazji tej 3 z przodu - 100 lat !!!

w tym zestawie też jest gryka-kokos ... a jak oceniasz go ???
ja myślę że zawsze lepiej mieć dwie pary więcej niż dwie pary za mało ciuszków dla maluszków
Bardzo dziękuję

A z materaca jesteśmy zadowoleni - synek nie narzeka

Zielona uważam to za świństwo.

Tamlin nie smutaj się

Pawełek

Kubuś

Edytowane przez katiem
Czas edycji: 2012-06-01 o 16:18
Stary 2012-06-01, 16:22   #2743
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
jestem z powrotem, poleciałam tylko na zakupy bo w domu nawet kromki chleba nie miałam oczywiście parasola zapomniałam i wyglądałam jak zmokła kura... ale najlepsze jest to, że gdy weszłam do domu przestało padać a teraz świeci słońce

tak, kombinezon też kupiłam w lumpku. nowiutki, z metką za całe 12 zł

a na przykład za półśpiochy z ogonkiem dałam... 1,5 zł.

żadne z bodziaków nie kosztowało więcej niż 3 zł. bluzy po 5.

nie wszystkie rzeczy Wam pokazałam, bo ile zdjęć musiałabym zrobić jeszcze całą reklamówę tego mam. same bodziaki i pajace

fajne ceny, można poszaleć. a w środy wszystko jest po 1 zł. muszę się z raz wybrać.

maggie, jeśli chodzi o psiaka od samego początku wiązałam mu kucyki lateksowymi gumeczkami i mały przyzwyczaił się, że ma coś na łepku przez długi czas miał bardzo długie kłaczki, więc dodatkowo zaczęłam przypinać mu żabki.
początkowo się wściekał i jeździł główką po podłodze ale zobaczył, że nic mu to nie daje i przestał, bo ja za każdym razem wpinałam spinkę z powrotem, nawet po kilkadziesiąt razy dziennie

dodatkowo za każdym razem, gdy zobaczyłam, że zabiera się do niszczenia fryzury mówiłam głośno nie wolno a jak posłuchał dostawał mały smakołyk

ale sporo czasu nam to zajęło
teraz to nawet w nocy ich nie ściągnie, jak czasem zapomnę mu zdjąć

dodatkowo na polecenie kucyk staje w bezruchu i schyla łepek, żeby mu wywiązać kitkę. strasznie mądre te pieski ale cholery czasem uparte

kocyk dosyć cienki, taki jakby polarowy. na allegro kupiłam podobny jakościowo i dałam za niego 17 zł. w pepco bodajże są po 10.
Ty to masz zdrowie dziewczyno do takiego biegania! a za bieganie po deszczu bez parasola to Ci się należy. na noc koniecznie witaminka c i mleko z miodem i czosnkiem profilaktycznie!
Mój piesek też ładnie przychodzi na wiązanie kucyka (skubaniec wie, że nagrodę dostanie jak grzecznie będzie siedział, tak samo jak i przy przemywaniu oczu) ale uparty i po jakimś czasie zabiera się za ściąganie owej gumki. jakoś nie chce się przyzwyczaić, mimo iz od małego staramy się go uczyć. Cóż... w tej kwestii z nami nie wygra....

Zapraszam
Stary 2012-06-01, 16:31   #2744
katiem
Wtajemniczenie

Agaton te zakupy są świetne. Tylko pozazdrościć. A to są lumpki na wagę? Czy wycenione ciuszki?

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-06-01, 16:38   #2745
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
po prostu boje sie ze jak nie bedzie mnie w domu i wejdzie z jakimis facetami to mi ukradna PSP albo aparat albo cokolwiek,czy ja musze siedziec caly czas w domu? boje sie po prostu o wlasne mienie,ta stara baba moze nawet nie zauwazyc jak mi cos buchną. zaraz sie rozplacze normalnie

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

nie mam jeszcze upatrzonego,jak tz wroci 10tego z kasa to wtedy bedziemy szukac. Bo jest tak jak jest tanie mieszkanie i ogloszenie sie pojawi to juz w ciagu godziny jest nie aktualne-tak to bynajmniej u nas jest.Bedziemy miec w sumie 4-5dni na znalezienie czegos
zielona, chyba nie będziesz miała innego wyjścia, jak siedzieć w domu, gdy pojawi się właścicielka z obcymi ludźmi. bo jak Ci coś zwiną to jak to udowodnisz? właścicielka może nawet nie pilnować ich, w końcu to nie jej problem bo nie jej rzeczy (zwłaszcza, że piszesz, że niezłe z niej zołza

jedyne co, to możesz na niej wymóc by dzwoniła wcześniej i Cię informowała o wizycie.

współczuję bardzo...

wiem, co przechodzisz, bo gdy byłam na studiach i mieszkałam na stancji miałam podobne przeboje właściciel mieszkania, które wynajmowałam z koleżankami postanowił bez naszej wiedzy je sprzedać. trudno, ma do tego prawo, szkoda tylko, że nie dał nam czasu na znalezienie innego lokum...

później to się dopiero zaczęło... przychodził do nas z obcymi ludźmi,by obejrzeć mieszkanie a jak nas nie było to i tak wchodził bo miał swoje klucze wreszcie którego wieczoru, było już po 22 wparował i kazał nan się NATYCHMIAST wynosić, bo za godzinę ma się zjawić nowy właściciel. matko, co my przeżyłyśmy, najpierw straszyłyśmy go policją a później zaczęły się płacze i lamenty by dał nam czas chociaż do rana. ale ten skurczybyk był nieugięty, wyrzucił nas w środku nocy. na szczęście podzwoniłyśmy po koleżankach, pomogły nam z bagażami i przenocowały w akademiku. spałyśmy tam jeszcze 3 dni bo akurat był środek sesji, i egzamin za egzaminem... nie wiem, jak to przetrwałam..
na szczęście udało nam się szybko znaleźć mieszkanie ale co przeżyłam, to moje...
Stary 2012-06-01, 16:44   #2746
Kalpana
Zakorzenienie

Zielona niefajna sytuacja. Tak jak dziewczyny radzą najlepiej zadzwoń i powołaj się na ten paragraf i jak szybko dacie radę zmieńcie mieszkanie, bo szkoda nerwów, a widać że babka robi to celowo :/

DZIEWCZYNY Z KRAKOWA I OKOLIC dajcie namiary na jakieś sh w krk (najlepiej w pobliżu rynku/ dworca) gdzie można złowić fajne ciuszki dla bobasa

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 16:46   #2747
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość

ja żadnego baby shower nie planuje.
ja też nie

Wróciłam właśnie z miasta, przechodziłam koło rossmanna i weszłam po tą kartę Rossnę, właśnie się na stronie rejestruję.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 16:59   #2748
lourose
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny
Ale jestem padnięta chcę się przywitać, biegnę po melona bo myślę o nim od rana

Dla chętnych dziewczyn z Krakowa polecam Targi Książki dla Dzieci na Centralnej, są do niedzieli, duuuużo fajnych rzeczy można znaleźć

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
ja też nie

Wróciłam właśnie z miasta, przechodziłam koło rossmanna i weszłam po tą kartę Rossnę, właśnie się na stronie rejestruję.
Też się chcę wybrać, może jutro wstąpię

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
Zielona niefajna sytuacja. Tak jak dziewczyny radzą najlepiej zadzwoń i powołaj się na ten paragraf i jak szybko dacie radę zmieńcie mieszkanie, bo szkoda nerwów, a widać że babka robi to celowo :/

DZIEWCZYNY Z KRAKOWA I OKOLIC dajcie namiary na jakieś sh w krk (najlepiej w pobliżu rynku/ dworca) gdzie można złowić fajne ciuszki dla bobasa
Najbliżej dworca ja znam sh na Filipa, całkiem spory, ale jeszcze za dzieciowymi rzeczami w nim nie grzebałam, natomiast dla siebie zawsze coś znalazłam
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 17:15   #2749
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Najbliżej dworca ja znam sh na Filipa, całkiem spory, ale jeszcze za dzieciowymi rzeczami w nim nie grzebałam, natomiast dla siebie zawsze coś znalazłam
No właśnie słyszałam że na filipa i długiej są fajne, ale chciałabym wiedzieć, czy dla bobasów też, bo do krk mam kawałek i wolałabym się przygotować, żeby wiedzieć gdzie iść

K

Sz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-01, 17:17   #2750
angel166
Zakorzenienie

kochane posiedziałam dzisiaj trochę i spisałam wyprawkę dla niuni, doradźcie co zmienic. Proszę o wyrozumiałosc ale to wszystko nadal to dla mnie czarna magiaCiuszków nie uwzględniam w niej, bo większośc już mam skompletowane, zostało mi tylko kilka sztuk do dokupienia, a pewnie i tak na tym się nie skończy

na liście nie ma wózka, łóżeczka, materaca, przewijaka, śpiworka takiego dużego do wózeczka bo to dostaniemy

wyprawka:
2 zmiany pościeli
2 prześcieradła
kołderka + poduszka(na później)
rożek
pieluchy tetrowe - tylko ile sztuk??
ręcznik z kapturkiem
śliniaki 5 sztuk zwykłych(paczka z tesco), 3 z ceratką
coś do kąpieli
gruszka
woda morska, sól fizjologiczna to to samo??
gaziki
cążki do paznokci
szczotka + grzebyk
patyczki do uszu
proszek do prania
1 paczka tych najmniejszych pieluch
chusteczki nawilżane 2 paczki na początek
krem na odparzenia
oliwka
mydełko??
smoczek-uspokajacz
szczotka do butelek
1x mleko 1
grzechotki
butelka ze smoczkiem 150ml- jedna czy dwie?

dla mnie:
wkładki laktacyjne
jednorazowe majtki
podkłady/podpaski poporodowe

na później:
leżaczko-bujaczek, mata edukacyjna, laktator, może jak się uda na tablicy tanio wyrwac to podgrzewacz do butelek

i co sądzicie???

Jagódka

Edytowane przez angel166
Czas edycji: 2012-06-01 o 17:24
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 17:28   #2751
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:

wyprawka:
2 zmiany pościeli
2 prześcieradła
rożek
ręcznik z kapturkiem
coś do kąpieli
gruszka
gaziki
cążki do paznokci
szczotka + grzebyk
proszek do prania
krem na odparzenia
oliwka
mydełko??
smoczek-uspokajacz
szczotka do butelek
1x mleko 1
grzechotki

dla mnie:
wkładki laktacyjne
jednorazowe majtki

na później:
leżaczko-bujaczek, mata edukacyjna, laktator, może jak się uda na tablicy tanio wyrwac to podgrzewacz do butelek

i co sądzicie???
dziewczyny pisały, że ok 15 sztuk pieluch tetrowych
ja mam tylko uwagę co do butelki - słyszałam (bo z doświadczenia nie wiem, bo owego nie mam), że na początek najlepsze 120 ml i to z podziałką co 30 ml (podobno te 150 ml mają już podziałkę co 50 ml) - nie sprawdzałam, bo za butelkami jeszcze się nie rozgladałam. i jak masz zamiar karmić piersią to jedna na początek wystarczy
mydełko też podobno niepotrzebne, lepsza emulsja do kąpieli np. oilatum

Zapraszam
Stary 2012-06-01, 17:31   #2752
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
kochane posiedziałam dzisiaj trochę i spisałam wyprawkę dla niuni, doradźcie co zmienic. Proszę o wyrozumiałosc ale to wszystko nadal to dla mnie czarna magiaCiuszków nie uwzględniam w niej, bo większośc już mam skompletowane, zostało mi tylko kilka sztuk do dokupienia, a pewnie i tak na tym się nie skończy

na liście nie ma wózka, łóżeczka, materaca, przewijaka, śpiworka takiego dużego do wózeczka bo to dostaniemy

wyprawka:
2 zmiany pościeli
2 prześcieradła
rożek
ręcznik z kapturkiem
coś do kąpieli
gruszka
gaziki
cążki do paznokci
szczotka + grzebyk
proszek do prania
krem na odparzenia
oliwka
mydełko??
smoczek-uspokajacz
szczotka do butelek
1x mleko 1
grzechotki

dla mnie:
wkładki laktacyjne
jednorazowe majtki

na później:

i co sądzicie???
Jeśli chcesz od razu karmić MM to butelki lepiej 2. I faktycznie jak napisała maggie - te małe butelki wystarczą na początek.

Mydełko okazało mi się niepotrzebne.

A do kąpieli to chodzi Ci o płyn lub balsam? To fajny jest hipp lub babydream. Chyba, że dziecię będzie miało wrażliwą skórkę to wtedy Oilatum lub Emolium.
Oliwki nigdy nie używałam bo płyny które kupowałam ładnie natłuszczały i nawilżały skórę. I do dzisiaj nie muszę synkowi niczym smarować ciałka po kąpieli.

Używamy nożyczek do paznokci.

Wodę morską masz w atomizerach do nosa, a solą fizjologiczną możesz np. przemywać oczka. Soli nie miałam. Używałam przegotowanej wody.

A tetra już któraś pisała, że 15, ale ja chyba mam znacznie mniej.

I jeszcze Octenisept do pępuszka.

I jeszcze mam takie spostrzeżenia. Ja mam laktator ręczny. I na początku nim ściągałam - dopóki nie odkryłam, że znacznie szybciej idzie mi to ręką - brodawka w 2 palce i ściągałam.

Pawełek

Kubuś

Edytowane przez katiem
Czas edycji: 2012-06-01 o 17:38
Stary 2012-06-01, 17:36   #2753
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość

m_moni, zmywarkę mam faktycznie boscha ale resztę sprzętów z innych firm. kuchenkę plus płytę mastercooka, dla mnie rewelacyjnie działa piekarnik lodówka też mastercooka ale wymieniamy ją w tym roku na inną. nie sprawdziła się okap gorenje, czarne szkło.

niby powinno się dobierać sprzęty jednej firmy, ale jaki to ma sens gdy np. piekarnik innego producenta działa lepiej. ale pokręciłam, mam nadzieję, że zrozumiesz moje wypociny, bo ja sama już zaczęłam się w tym gubić
dzieki
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 17:36   #2754
angel166
Zakorzenienie

maggie, katiem
właśnie słyszałam, że mydełko wysusza skóre i wystarczy płyn/emulsja do kąpieli. Bardzo chce karmic piersią, ale wiadomo na wszelki wypadek trzeba się zabezpieczyc tak się nad tym aventem 125ml zastanawiam dzięki za info co do pieluch, bo tak się nad 10 sztukami zastanawiałam i nie wiedziałam czy to nie za mało. A flanelowe też kupujecie czy tylko tetrowe? i ile flan. jak coś?

Jagódka
Stary 2012-06-01, 17:44   #2755
Kalpana
Zakorzenienie

Dziewczyny jaki rozmiar dzidzio będzie miało zimą? Bo chciałabym kupić kombinezonik, bo fajne są na all.... Przypomnę że termin mam na połowę października.

K

Sz
Stary 2012-06-01, 17:48   #2756
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
maggie, katiem
właśnie słyszałam, że mydełko wysusza skóre i wystarczy płyn/emulsja do kąpieli. Bardzo chce karmic piersią, ale wiadomo na wszelki wypadek trzeba się zabezpieczyc tak się nad tym aventem 125ml zastanawiam dzięki za info co do pieluch, bo tak się nad 10 sztukami zastanawiałam i nie wiedziałam czy to nie za mało. A flanelowe też kupujecie czy tylko tetrowe? i ile flan. jak coś?
Flanelę mam jedną i to jeszcze dostałam
Tak naprawdę to nie ma znaczenia. chociaż chyba flanela gorzej wchłania.

Co do butelki to faktycznie dobrze mieć. Czasem zostawiałam małego mojej mamie i wtedy karmiła go moim mlekiem z butelki.

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
Dziewczyny jaki rozmiar dzidzio będzie miało zimą? Bo chciałabym kupić kombinezonik, bo fajne są na all.... Przypomnę że termin mam na połowę października.
3-miesięczny ma 62. Chyba, że się gigant urodzi
Zawsze warto mieć ciut większy.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-06-01, 17:50   #2757
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie słyszałam że na filipa i długiej są fajne, ale chciałabym wiedzieć, czy dla bobasów też, bo do krk mam kawałek i wolałabym się przygotować, żeby wiedzieć gdzie iść
W jednym na Długiej byłam ostatnio i nic mi nie wpadło w oko, ale może byłam tuż przed dostawą? Najwięcej sh jest pod koniec Długiej, raczej już przy alejach.
Cytat:
maggie, katiem
Koleżanka opowiadała mi o flanelowych pieluchach, że kupiła w promocji ze 30 a potem nie użyła ani jednej i używała ich jako kocyka albo rozkładała pod dzieckiem jak byli u kogoś w domu żeby nie napaćkało, teraz nie może się tego pozbyć

Cytat:
Też się zastanawiam Mamy taki sam termin a jakie ci wpadły w oko na all? Mam kilka par body i śpiochów, ale np.żadnej ciepłej bluzy albo sweterka... no i kombinezonu brak.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-01, 17:57   #2758
Kalpana
Zakorzenienie

Katiem no niby tak mi wyszło, że do 3 miesięcy 62, ale czy całą zimę obchodzi? A znowu jak wezmę większy, to czy się w nim nie utopi?

Lourose oglądam używane, bo ceny są ok.20zł, ale niektóre na licytacji, więc nie będę wstawiać linków. Na tablicy też są bardzo fajne i też w takich cenach. Droższe też są oczywiście.
A jeśli chodzi o sweterki i spodnie, to ja nic takiego fajnego nie mogę znaleźć :/ :/ :/ Same śpiochy i tego typu ciuszki.... Więc jakby ktoś mógł zapodać linkami, to byłabym wdzięczna.

K

Sz

Edytowane przez Kalpana
Czas edycji: 2012-06-01 o 17:58
Stary 2012-06-01, 18:00   #2759
angel166
Zakorzenienie

Kalpana ja nie pomoge, bo mam problem z kupowaniem ubranek "na przód" kupuje zatem trochę tych najmniejszych 56, po tyle samo 62/68 i kilka większych mam. Oczywiscie z lumpka większośc, bo bym zbankrutowała. Śpiworek co kupiłam za 12zł jest na 56-62 chyba, więc długo nie posłuży ale większy, taki porządny dostaniemy. Może w międzyczasie uda mi się też w lumpku większy trafic

a w ogóle mam kochane pytanie czy możliwe jest "genetyczne" rodzenie dużych dzieci?głupie pytanie wiem bo teściowie się śmieją, że jak się urodzą takie kloce jak mój mąż i jego brat to bez ubranek na początek zostanę mężuś ważył 4,6 kg, a jego brat 5,4 kg ja dla odmiany 2,6kg

Jagódka
Stary 2012-06-01, 18:02   #2760
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Katiem no niby tak mi wyszło, że do 3 miesięcy 62, ale czy całą zimę obchodzi? A znowu jak wezmę większy, to czy się w nim nie utopi?

Lourose oglądam używane, bo ceny są ok.20zł, ale niektóre na licytacji, więc nie będę wstawiać linków. Na tablicy też są bardzo fajne i też w takich cenach. Droższe też są oczywiście.
A jeśli chodzi o sweterki i spodnie, to ja nic takiego fajnego nie mogę znaleźć :/ :/ :/ Same śpiochy i tego typu ciuszki.... Więc jakby ktoś mógł zapodać linkami, to byłabym wdzięczna.
Bo to chyba nie sezon na takie zimowe zakupy Lubię przeglądać allegro ale zauważyłam że coraz bardziej mnie męczy przekopywanie się po aukcjach, wolę kupić u jednego sprzedawcy więcej i zapłacić za przesyłkę raz.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości