|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2731 |
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
[QUOTE=axxxa;34448526]fajnie to zabrzmialo. ja tez mam niewiele w tym termometr z lidla
![]() to i ja się przyłącze, też mam niweiele ale termomert z lida szwagierka mi zakupiła bo wtedy lezałam w szpitalu a mężul był w pracy, mam jeszcze oilatum ( w ktorym zaczełam się sama kąpać - wiec do wrzesnia trzeba kupić ![]() odnośnie pieluch tetrowych to słyszałam ze dobre jakościowo są firmy bobas poddobnie jak kocyki ( teraz promocja na te kocyki w smyku) odnośniw wkłądek laktacyjnych to dobre opinie słyszałam o chicco antybakterynych, ale to chyba każda indywidualnie musi sobie dobrac ( ja dostałam od szwagierki bellamama ale wydają mi się bardzo grube - z tym że ja nie mam doświadczenia i o wszystko się jej pytam i mi doradza a te były dla niej dobre i tanie ja się skusze na opakowanie tych chicco bo na bangli.pl miały najlepsze opinie ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- axxxa wszystkie te wózki bardzo mi się podobają, a szczególnie koła mają świetne, ale dla mnie również za ciężkie no i ceny tez raczej z górnej półki ( mój mąż che koniecznie nowy wózek) bo taki używany mutsy mozna za fajne pieniążki kupic w swietnym stanie
#2732 |
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Dzięki dziewczyny!
Czyli trzeba postawić na boscha albo siemensa... jeszcze tyyyyyle sprzętów do kupienia...
#2733 |
Zakorzenienie
|
powiedzcie mi czy wlascicielka mieszkania ma takie prawo,ze wchodzi z obcymi osobami pod moja nieobecnosc i pokazuje mieszkanie rzekomo ktore bedzie do wynajecia? bo wlasnie dzis byla sytuacja taka,ze nie bylo mnei w domu a ona dzwoni ze przyjdzie za 10min z jakims panem ogladac mieszkanie a ja jej mowie,ze mnie nie ma w domu,ze tam sa moje rzeczy i drogie sprzety,ze boje sie o to,a pozatym takie rzeczy mowi sie wczesniej,a ona ze to jej mieszkanie i klienta niechce stracic. Teraz mi zapowiedziala ze o 18 tez ktos przyjdzie,czyli wychodzi na to ze w ciagu dwoch tygodni bede miec co chwile obcych ludzi w domu. Ma takie prawo? Ja jeszcze k... tu mieszkam i chce prywatnosc!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2734 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeżeli jesy taki punkt w umowie to ma. my mamy taki w umowie, z tym że my sobie zastrzegliśmy w tym punkcie, że musimy byc obecni. jezeli nie macie tego zaznaczonego to moze niestety. Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-06-01 o 15:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2736 | ||||
Wtajemniczenie
|
jestem z powrotem, poleciałam tylko na zakupy bo w domu nawet kromki chleba nie miałam
![]() ![]() Cytat:
![]() a jak moja niunia mnie czasem kopnie po pęcherzu to nawet zaciskanie nóg niewiele daje ![]() Cytat:
![]() a na przykład za półśpiochy z ogonkiem dałam... 1,5 zł. żadne z bodziaków nie kosztowało więcej niż 3 zł. bluzy po 5. nie wszystkie rzeczy Wam pokazałam, bo ile zdjęć musiałabym zrobić ![]() ![]() fajne ceny, można poszaleć. a w środy wszystko jest po 1 zł. muszę się z raz wybrać. maggie, jeśli chodzi o psiaka od samego początku wiązałam mu kucyki lateksowymi gumeczkami i mały przyzwyczaił się, że ma coś na łepku ![]() początkowo się wściekał i jeździł główką po podłodze ale zobaczył, że nic mu to nie daje i przestał, bo ja za każdym razem wpinałam spinkę z powrotem, nawet po kilkadziesiąt razy dziennie ![]() dodatkowo za każdym razem, gdy zobaczyłam, że zabiera się do niszczenia fryzury mówiłam głośno nie wolno a jak posłuchał dostawał mały smakołyk ![]() ale sporo czasu nam to zajęło ![]() teraz to nawet w nocy ich nie ściągnie, jak czasem zapomnę mu zdjąć ![]() dodatkowo na polecenie kucyk staje w bezruchu i schyla łepek, żeby mu wywiązać kitkę. strasznie mądre te pieski ale cholery czasem uparte ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
zobaczysz, szyjka się uspokoi i niedługo będziesz śmigać jak szalona po sklepach. trzymam kciuki ![]() kocyk dosyć cienki, taki jakby polarowy. na allegro kupiłam podobny jakościowo i dałam za niego 17 zł. w pepco bodajże są po 10. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2737 |
Zakorzenienie
|
Nie mam nic takiego zawartego w umowie
![]() Właściciel wynajmowanego mieszkania nie ma prawa do nachodzenia, czy nawet wstępu do mieszkania bez zgody lokatora. Jeśli tak jest to mamy naruszenie miru domowego, co normuje art. 193 Kodeksu Karnego Cytat: Art. 193. Kto wdziera się do cudzego domu, mieszkania, lokalu, pomieszczenia albo ogrodzonego terenu albo wbrew żądaniu osoby uprawnionej miejsca takiego nie opuszcza, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. sprawcą takiego wykroczenia może być też właściciel wynajmowanego mieszkania poniżej dotyczące tej sprawy postanowienie SN Cytat: Najemca zaś uzyskuje możliwość używania rzeczy (art. 659-668 k.c.). Właściciel, wynajmując mieszkanie, wyzbywa się przez to na rzecz najemcy uprawnień w zakresie korzystania z lokalu. Do ochrony praw najemcy lokalu stosuje się odpowiednio przepisy o ochronie własności (art. 690 k.c.). W ten sposób urzeczywistnia się ochrona nietykalności mieszkania jako dobra osobistego. Treść art. 193 k.k. gwarantuje lokatorowi niezależna od właściciela rzeczy prawnokarna ochronę wynajętego mieszkania. W konsekwencji wynajęte, czy oddane np. w dożywotnie użytkowanie mieszkanie, staje się dla właściciela miejscem „cudzym”, gdy przekazał on cześć swoich uprawnień na inne osoby. Jeśli taka sytuacja ma miejsce, to lokator powinien zawiadomić policję i może dla uzasadnienia swego żądania podać podstawę prawną zamieszczoną powyżej, wraz z jej wykładnią. chodzi mi teraz o to czy przez 2 tygodnie musze wpuszczac do domu obce osoby,ktore przyjda zobaczyc mieszkanie,gdzie sa tu moje meble i sprzety i wogole to chyba moge miec prywatnosc i spokoj zwlaszcza ze k.. jestem w ciazy. mam dosc tej ☠☠☠nietej baby!! czyta moje listy,sprawdza mnei na kazdym kroku. dzwoni sto razy dziennie od 6 rano.Chce normalnie zyc! |
![]() ![]() |
![]() |
#2738 |
Zakorzenienie
|
Matko zielona współczuję. Zadzwoń do niej i powołaj się na ten artykuł i powiedz że nie życzysz sobie obcych ludzi w domu. A macie jakieś inne mieszkanko już upatrzone?
Ja mam doła, cały czas zdolność kredytową miałam, a dziś już nie wiadomo czy mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2739 |
Zakorzenienie
|
po prostu boje sie ze jak nie bedzie mnie w domu i wejdzie z jakimis facetami to mi ukradna PSP albo aparat albo cokolwiek,czy ja musze siedziec caly czas w domu? boje sie po prostu o wlasne mienie,ta stara baba moze nawet nie zauwazyc jak mi cos buchną. zaraz sie rozplacze normalnie
---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- nie mam jeszcze upatrzonego,jak tz wroci 10tego z kasa to wtedy bedziemy szukac. Bo jest tak jak jest tanie mieszkanie i ogloszenie sie pojawi to juz w ciagu godziny jest nie aktualne-tak to bynajmniej u nas jest.Bedziemy miec w sumie 4-5dni na znalezienie czegos |
![]() ![]() |
![]() |
#2740 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Jakoś nadrobiłam
![]() Witam się dzisiaj. Już po pracy. nawet dostałam od rodziców słodycze ![]() I młody też teraz rozpakowuje swoje prezenty z okazji dnia dziecka. Wszystkiego najlepszego dla naszych maluszków ![]() ![]() Cytat:
Tylko nie do galerii czy supermarketu. Jak widzę takie maluchy w galeriach to mi się ciśnienie podnosi. Cytat:
Cytat:
![]() Ale będziesz miała wesoło z 4 ![]() Cytat:
Cytat:
Bardzo dziękuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A co do mam i teściowych to moja teściowa też specjalnie nie szaleje na punkcie wnuka - mimo, że to na razie jedyny. Niby mówi o nim z czułością, ale raczej bez rozpieszczania - taki zimny chów. A moja mama to przeciwieństwo. To będzie jej 6 wnuk i na punkcie każdego ma fioła. Po prostu nie może się oprzeć, żeby nie kupować ciuszków - bo przecież są takie śliczne ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2741 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak będzie ładna pogoda to my raczej wybędziemy nad wodę ![]() za to w wakacje chciałabym pojechać nad morze, ale nie wiem co z tego wyjdzie. do połowy lipca mam szkołę rodzenia (8 spotkań) a póżniej to nie wiem jak zniosę podróż z TAKIM brzuchem. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() niby powinno się dobierać sprzęty jednej firmy, ale jaki to ma sens gdy np. piekarnik innego producenta działa lepiej. ale pokręciłam, mam nadzieję, że zrozumiesz moje wypociny, bo ja sama już zaczęłam się w tym gubić ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2742 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A z materaca jesteśmy zadowoleni - synek nie narzeka ![]() Zielona uważam to za świństwo. Tamlin nie smutaj się ![]() Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-06-01 o 16:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój piesek też ładnie przychodzi na wiązanie kucyka (skubaniec wie, że nagrodę dostanie jak grzecznie będzie siedział, tak samo jak i przy przemywaniu oczu) ale uparty i po jakimś czasie zabiera się za ściąganie owej gumki. jakoś nie chce się przyzwyczaić, mimo iz od małego staramy się go uczyć. Cóż... w tej kwestii z nami nie wygra....
![]() |
#2744 |
Wtajemniczenie
|
Agaton te zakupy są świetne. Tylko pozazdrościć. A to są lumpki na wagę? Czy wycenione ciuszki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2745 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jedyne co, to możesz na niej wymóc by dzwoniła wcześniej i Cię informowała o wizycie. współczuję bardzo... wiem, co przechodzisz, bo gdy byłam na studiach i mieszkałam na stancji miałam podobne przeboje ![]() później to się dopiero zaczęło... przychodził do nas z obcymi ludźmi,by obejrzeć mieszkanie a jak nas nie było to i tak wchodził bo miał swoje klucze ![]() na szczęście udało nam się szybko znaleźć mieszkanie ale co przeżyłam, to moje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2746 |
Zakorzenienie
|
Zielona niefajna sytuacja. Tak jak dziewczyny radzą najlepiej zadzwoń i powołaj się na ten paragraf i jak szybko dacie radę zmieńcie mieszkanie, bo szkoda nerwów, a widać że babka robi to celowo :/
DZIEWCZYNY Z KRAKOWA I OKOLIC dajcie namiary na jakieś sh w krk (najlepiej w pobliżu rynku/ dworca) gdzie można złowić fajne ciuszki dla bobasa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2747 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2748 | ||
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ale jestem padnięta ![]() ![]() Dla chętnych dziewczyn z Krakowa polecam Targi Książki dla Dzieci na Centralnej, są do niedzieli, duuuużo fajnych rzeczy można znaleźć ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2750 |
Zakorzenienie
|
kochane posiedziałam dzisiaj trochę i spisałam wyprawkę dla niuni, doradźcie co zmienic. Proszę o wyrozumiałosc ale to wszystko nadal to dla mnie czarna magia
![]() ![]() na liście nie ma wózka, łóżeczka, materaca, przewijaka, śpiworka takiego dużego do wózeczka bo to dostaniemy ![]() wyprawka: 2 zmiany pościeli 2 prześcieradła kołderka + poduszka(na później) rożek pieluchy tetrowe - tylko ile sztuk?? ręcznik z kapturkiem śliniaki 5 sztuk zwykłych(paczka z tesco), 3 z ceratką coś do kąpieli gruszka woda morska, sól fizjologiczna to to samo?? gaziki cążki do paznokci szczotka + grzebyk patyczki do uszu proszek do prania 1 paczka tych najmniejszych pieluch chusteczki nawilżane 2 paczki na początek krem na odparzenia oliwka mydełko?? smoczek-uspokajacz szczotka do butelek 1x mleko 1 grzechotki ![]() butelka ze smoczkiem 150ml- jedna czy dwie? dla mnie: wkładki laktacyjne jednorazowe majtki podkłady/podpaski poporodowe na później: leżaczko-bujaczek, mata edukacyjna, laktator, może jak się uda na tablicy tanio wyrwac to podgrzewacz do butelek ![]() i co sądzicie??? ![]()
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2012-06-01 o 17:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2751 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam tylko uwagę co do butelki - słyszałam (bo z doświadczenia nie wiem, bo owego nie mam), że na początek najlepsze 120 ml i to z podziałką co 30 ml (podobno te 150 ml mają już podziałkę co 50 ml) - nie sprawdzałam, bo za butelkami jeszcze się nie rozgladałam. i jak masz zamiar karmić piersią to jedna na początek wystarczy mydełko też podobno niepotrzebne, lepsza emulsja do kąpieli np. oilatum
![]() |
#2752 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mydełko okazało mi się niepotrzebne. A do kąpieli to chodzi Ci o płyn lub balsam? To fajny jest hipp lub babydream. Chyba, że dziecię będzie miało wrażliwą skórkę to wtedy Oilatum lub Emolium. Oliwki nigdy nie używałam bo płyny które kupowałam ładnie natłuszczały i nawilżały skórę. I do dzisiaj nie muszę synkowi niczym smarować ciałka po kąpieli. Używamy nożyczek do paznokci. Wodę morską masz w atomizerach do nosa, a solą fizjologiczną możesz np. przemywać oczka. Soli nie miałam. Używałam przegotowanej wody. A tetra już któraś pisała, że 15, ale ja chyba mam znacznie mniej. I jeszcze Octenisept do pępuszka. I jeszcze mam takie spostrzeżenia. Ja mam laktator ręczny. I na początku nim ściągałam - dopóki nie odkryłam, że znacznie szybciej idzie mi to ręką - brodawka w 2 palce i ściągałam. Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-06-01 o 17:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2753 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2754 |
Zakorzenienie
|
maggie, katiem
właśnie słyszałam, że mydełko wysusza skóre i wystarczy płyn/emulsja do kąpieli. Bardzo chce karmic piersią, ale wiadomo na wszelki wypadek trzeba się zabezpieczyc ![]() ![]()
#2755 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jaki rozmiar dzidzio będzie miało zimą? Bo chciałabym kupić kombinezonik, bo fajne są na all.... Przypomnę że termin mam na połowę października.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2756 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak naprawdę to nie ma znaczenia. chociaż chyba flanela gorzej wchłania. Co do butelki to faktycznie dobrze mieć. Czasem zostawiałam małego mojej mamie i wtedy karmiła go moim mlekiem z butelki. ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
![]() Zawsze warto mieć ciut większy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2757 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2758 |
Zakorzenienie
|
Katiem no niby tak mi wyszło, że do 3 miesięcy 62, ale czy całą zimę obchodzi? A znowu jak wezmę większy, to czy się w nim nie utopi?
Lourose oglądam używane, bo ceny są ok.20zł, ale niektóre na licytacji, więc nie będę wstawiać linków. Na tablicy też są bardzo fajne i też w takich cenach. Droższe też są oczywiście. A jeśli chodzi o sweterki i spodnie, to ja nic takiego fajnego nie mogę znaleźć :/ :/ :/ Same śpiochy i tego typu ciuszki.... Więc jakby ktoś mógł zapodać linkami, to byłabym wdzięczna. Edytowane przez Kalpana Czas edycji: 2012-06-01 o 17:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2759 |
Zakorzenienie
|
Kalpana ja nie pomoge, bo mam problem z kupowaniem ubranek "na przód" kupuje zatem trochę tych najmniejszych 56, po tyle samo 62/68
![]() ![]() a w ogóle mam kochane pytanie czy możliwe jest "genetyczne" rodzenie dużych dzieci?głupie pytanie wiem ![]() ![]() ![]() ![]()
#2760 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.