Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-01, 18:26   #1201
Linka25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
hej dziewczyny. Dlugo milo nie bylo. Kolezanke przesuneli na drugi koniec pokoju, z reszta daja jej konsie dawki relanium i caly czas spi po tym. A ja wczoraj 1x zaliczylam porodowke. Malemu spadalo tetno. Kolejny problem gdy nie ma wod.... Cala noc bylam pod ktg. Wiec dzis odsypialam... Ale reaguja momentalnie, wiec sie poczulam spokojniej. Poloznym nie spodobal sie zapis i od razu mnie przerzucily na obserwacje. Puscili mnie spowrotem dopiero po 12godz zapisu.... ale wszystko ok

Jedno co powiedzieli na porod. to ze 3-4 tyg im wystarcza jesli jeszcze wytrzymam. Choc oczywiscie beda sie starali utrzymac ta ciaze jak najdluzej.

Co do uzupelniania wod to pytalam na poczatku i mowili ze kiedys probowali ale ze to nie przynosilo duzych efektow i teraz juz nie ingeruja.
całe szczęście fałszywy alarm... Ando trzymaj się tam. Wytrzymasz. Jeszcze miesiąc chociaż

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

branzoletko tak jak piszesz, trzeba unikać wszelkich infekcji
jeśli już są podejrzenia że coś tam sie dzieje to może warto jakiś posiew zrobić i sprawdzić?
ja uzywam dobrego płynu do higieny intymnej i to wszystko
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 18:28   #1202
pumas
Zakorzenienie

Ando, powodzenia! Trzymaj się, to tylko miesiąc!

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Branzoletka, ja też nie mam z tym problemu, używam jak Linka, płynu do hig.intymnej, nie mam żadnych bakterii.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 18:28   #1203
Ando
Rozeznanie

LINKA - co do parcia to sie nie martw, to sie samo dzieje, tylko trzeba wsluchac sie w swoj organizm - to tak jak robienie kupy - tez nikt nie uczyl a sie wie mniej wiecej Z reszta jak poobserwujesz organizm przy tej czynnosci to zauwazysz ze miesnie same popychaja zawartosc, a ty im tylko pomagasz. To juz trudniej jest parcie powstrzymac :P Mi pomogla taka metoda ze jak masz podgiete nogi to kolana probujesz przyciskac do srodka, a rekami trzymasz uda tak od dołu i rozszerzasz nogi - nie wiem czy to czytelnie opsuje....robisz taka przeciwwage jakby. Wtedy miednica sie rozszerza i latwiej przec

śpij kochanie moje
[/SIZE]

Edytowane przez Ando
Czas edycji: 2012-06-01 o 18:29
Ando jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 18:34   #1204
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
hej dziewczyny. Dlugo milo nie bylo. Kolezanke przesuneli na drugi koniec pokoju, z reszta daja jej konsie dawki relanium i caly czas spi po tym. A ja wczoraj 1x zaliczylam porodowke. Malemu spadalo tetno. Kolejny problem gdy nie ma wod.... Cala noc bylam pod ktg. Wiec dzis odsypialam... Ale reaguja momentalnie, wiec sie poczulam spokojniej. Poloznym nie spodobal sie zapis i od razu mnie przerzucily na obserwacje. Puscili mnie spowrotem dopiero po 12godz zapisu.... ale wszystko ok

Jedno co powiedzieli na porod. to ze 3-4 tyg im wystarcza jesli jeszcze wytrzymam. Choc oczywiscie beda sie starali utrzymac ta ciaze jak najdluzej.

Co do uzupelniania wod to pytalam na poczatku i mowili ze kiedys probowali ale ze to nie przynosilo duzych efektow i teraz juz nie ingeruja.
Jesteś pod dobrą opieką, będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Witam się dopiero teraz w nowym wątku ale netu nie miałam
Tż dostał wypłatę i w końcu trochę złapiemy oddech ale wciąż czekamy na zwrot podatku z NL żeby ruszyć z czymkolwiek
Codziennie myślałam czy wszystko u was w porządku, bo to już dla wielu z nas końcówka Postaram się nadrobić choć ten wątek, niestety z rosnącym brzuchem już ciężko siedzieć długo przed kompem obojętnie w jakiej pozycji

Doczytałam, że Hania w szpitalu była, dobrze, że to nic poważniejszego. Musimy o siebie dbać bardzo żeby nie doszło do porodu przedwczesnego(częsta reakcja organizmu mamy chroniąca dziecko przed przebywaniem w zagrożonym środowisku). Mnie wkurzają zwiększone upławy, które powodują, że ciągle mam tam wilgotno i często swędzi, musiałabym bez majtek chodzić chyba Boję się żeby mój organizm nie uznał, że dziecko jest zagrożone przez jakieś bakterie z tych upławów Też pewnie macie ten problem, bo te upławy to raczej normalka, zdradzicie mi jak sobie z tym radzicie?
Właśnie się dziś zastanawiałyśmy co sie z Tobą dzieje dobrze, że juz masz neta. Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko w porządku jest

Co do Twojego pytania- to taką białą wydzielinę /upławy w bardzo dużej ilości mam od początku ciąży, codziennie mi schodzi kilka wkładek. Nie mam innego sposobu, po prostu często zmieniam, czasem majtki też bo przecieka. Wyczytałam , że ok 32 tc ilość wydzieliny sie zwiększa, wtedy to ja chyba utonę
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 18:35   #1205
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Velvetrope Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dopiero teraz się przyłączam ;-)

Czy Wam też lekarz "zmienił" płeć dziecka czy od początku potwierdzał jedną i tę samą wersję?

Ja mialam zmiane wersji przy pierwszym - tyle ze po porodzie
A maz mial spakowane rozowe rzeczy do szpitala dobrze ze cos bialego sie udalo wygrzebac. Do tego do konca mowili ze dziecko male a urodzil sie 57cm... ciuszki mialam na 52...

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Stary 2012-06-01, 18:35   #1206
Norniczka
Rozeznanie

Hej. Mam dużo do nadrobienia i w sumie nie wiem kiedy znajdę na to czas. W między czasie przyszły mi meble, łóżeczko już stoi skręcone, komoda z przewijakiem też. Półkę nie będę montować bo szkoda robić dziur w ścianie, u siebie juz zamontuję. Została jeszcze szafa do skręcenia i TŻ miał mi ją dzisiaj skręcać ale jeszcze go nie ma . Robi coś przy samochodzie jak zwykle. Z mebli już mogę napisać jestem bardzo zadowolona. Są solidne, stabilne i piękne . Dzisiaj zamówiłam materac do łóżeczka i strasznie dużo innych rzeczy. Zaraz muszę pozaznaczać sobie co już mam, pewnie już większość. Zdjęcia porobię jak już wszystko ogarnę i w końcu będę miała ta szafę.
Stary 2012-06-01, 18:36   #1207
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
LINKA - co do parcia to sie nie martw, to sie samo dzieje, tylko trzeba wsluchac sie w swoj organizm - to tak jak robienie kupy - tez nikt nie uczyl a sie wie mniej wiecej Z reszta jak poobserwujesz organizm przy tej czynnosci to zauwazysz ze miesnie same popychaja zawartosc, a ty im tylko pomagasz. To juz trudniej jest parcie powstrzymac :P Mi pomogla taka metoda ze jak masz podgiete nogi to kolana probujesz przyciskac do srodka, a rekami trzymasz uda tak od dołu i rozszerzasz nogi - nie wiem czy to czytelnie opsuje....robisz taka przeciwwage jakby. Wtedy miednica sie rozszerza i latwiej przec
Dzięki Czytelnie opisałaś te pozycję, wiem o co chodzi

A powiedz jak u Ciebie z wstawaniem? Możesz wstawać do toalety, umyć się, siadasz do posiłków?
Stary 2012-06-01, 18:37   #1208
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość

Może powinnaś się bardziej zmęczyć w ciągu dnia ? Bo jak człowiek snuje się bez celu po domu, to spać nie może - przynajmniej ja tak mam. A im później się kładę, tym lepiej śpię.
ja w ciagu dnia zawsze mam jakies zajecie, albo gdzies jezdze cos zalatwiam, pranie, prasowanie, sprzatanie a i tak budze sie co chwile..o ile rzadko mam problem z zasniciem o tym budze sie co chwile

Ando - bedzie dobrze kochana, masz fachowa opieke fajnie, ze sie wreszcie odezwalas
Branzoletka - ja tez mam uplawy i wkurza mnie to, poza tym wychodza mi bakterie w moczu, teraz niestety liczne i dostalam antybiotyk- mam nadzieje,ze pozbede sie ich wreszcie

wlasnie zjadlam truskawki i czeresnie mniam mniam...
moja mala sie tak dzis wypina, ze szok

Edytowane przez sas
Czas edycji: 2012-06-01 o 18:46
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 18:37   #1209
pumas
Zakorzenienie

Moja znajoma urodziła parę dni temu i dziecko miało mieć 4 kg, a miało 2800 - czy można się aż tak pomylić????????
Stary 2012-06-01, 18:39   #1210
Linka25
Zakorzenienie

Ando a czy Ty znasz płeć dziecka??
Stary 2012-06-01, 18:41   #1211
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Jesteś pod dobrą opieką, będzie dobrze

Właśnie się dziś zastanawiałyśmy co sie z Tobą dzieje dobrze, że juz masz neta. Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko w porządku jest

Co do Twojego pytania- to taką białą wydzielinę /upławy w bardzo dużej ilości mam od początku ciąży, codziennie mi schodzi kilka wkładek. Nie mam innego sposobu, po prostu często zmieniam, czasem majtki też bo przecieka. Wyczytałam , że ok 32 tc ilość wydzieliny sie zwiększa, wtedy to ja chyba utonę
no, i na prawde jest bardzo milo. Polozne super, z lekarzami tez generalnie w porzadku.
Na wszystkie historie jakie slyszalam o polnej to jestem mile zaskoczona. Ale ponoc ten oddzial na ktorym leze jest najfajniejszy w szpit. wiec mam szczescie

Co do wydzielin - na pocieszenie ja zuzywam paczke podpasek dziennie +kilka tych wielkich szpitalnych na noc

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Stary 2012-06-01, 18:41   #1212
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Moja znajoma urodziła parę dni temu i dziecko miało mieć 4 kg, a miało 2800 - czy można się aż tak pomylić????????
o rany! niby margines błędu to + / - 10%
Stary 2012-06-01, 18:42   #1213
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Ando a czy Ty znasz płeć dziecka??
niestety
najpierw nie chcial pokazac, a teraz bez wod to juz nie bedzie widac....

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Stary 2012-06-01, 18:43   #1214
prince_polo
Zakorzenienie

moj tz dzis wyjechal z tekstem. mowie podaj mi ręcznik(kąpalam sie) a on mi podaje mały. Ja mowie nie mały tylko ten duzy. A on : no tak, małym to jedynie cycka wytrzesz

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 18:43   #1215
Soleilka
Zakorzenienie

TŻ kazał mi wracać, bo lody dostał
Jutro idę za butami, w moich przejściowych na wiosnę/jesień porobiły się dziury i jak robi się chłodniej to nie mam w czym chodzić...

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 18:46   #1216
pumas
Zakorzenienie

Kurde, ja dzisiaj kupiłam tylko truskawki, bo czereśnie jeszcze drogie...
Stary 2012-06-01, 18:47   #1217
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Dzięki Czytelnie opisałaś te pozycję, wiem o co chodzi

A powiedz jak u Ciebie z wstawaniem? Możesz wstawać do toalety, umyć się, siadasz do posiłków?
no tyle moge...i tylko tyle... na szczescie nie mam tego skrajnego rygoru, ale jak wiecej posiedze to mi mocniej leci. Wiec kapie sie 2x na tydz i zwykle potem wieczorem mam jakies jazdy ze skurczami...

co do bledow w usg to sa duze. zalezy jak dobry jest ten co mierzy, ale wystarczy ze zmierzy kosc pod niewlasciwym katem i juz wynik leci o tygodnie... mi zawsze daja ok 100gramow widelek

kurcze-mam nowy wenflon - nie dosc ze boli to jeszcze w przegubie prawej reki - fatalnie sie z tym pisze

w ogole na porodowce zajrzalam w moje papiery i sie okazuje ze im wyszedl moj tp na 1.09. wiec w zasadzie jestem u was nielegalnie :P

śpij kochanie moje
[/SIZE]

Edytowane przez Ando
Czas edycji: 2012-06-01 o 18:51
Stary 2012-06-01, 18:48   #1218
prince_polo
Zakorzenienie

a ja musze sie Wam pochwalic co dzis zrobiłam

jak wiecie poszlam an miasto. Zalozylams woje cichobiegi i poszłam. Do rodzicow zaszłam po podrodze a wole chodzic z mamą wrazie wu bo mam juz zawroty glowy.
wyszłysmy na miasto ja patrze w dol i co???
w bucie mam wygryzione kawałek buta i odgryziona kokardke! doslownie odgryzioną!!!!
i ja tak szłam
mój króliczek kochany zajął sie moim butem a ja ciemnota zakręcona nie zauwazyłam i w takim obgryzionym poszłam namiasto
oczywiscie zaszłam do sklepu kupiłam takie tanisówki cichobiegi a tamte wyrzuciłam od razu do kosza

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-06-01, 18:49   #1219
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Bywają lepsze, ale dziś piątek Zamówiłam w połowie wybór Ciastka i w połowie Karoliny.
Ciężarne nie obowiązuje post mięsny w piątek
Cytat:
Napisane przez Velvetrope Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dopiero teraz się przyłączam ;-)

Czy Wam też lekarz "zmienił" płeć dziecka czy od początku potwierdzał jedną i tę samą wersję?
U mnie od początku chłopak
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Soleilka, Pumas, Blue- fajnie macie z tymi prezentami na Dzień Dziecka
U mnie tylko życzenia telefoniczne
Mnie mamuśka zaskoczyła
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
moj tz dzis wyjechal z tekstem. mowie podaj mi ręcznik(kąpalam sie) a on mi podaje mały. Ja mowie nie mały tylko ten duzy. A on : no tak, małym to jedynie cycka wytrzesz

Bloguję

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-01, 18:52   #1220
pumas
Zakorzenienie

Prince, zabawny ten Twój mąż, mój ma podobne poczucie humoru. A z butami przegłaś pałę :P
Stary 2012-06-01, 18:53   #1221
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Prince, zabawny ten Twój mąż, mój ma podobne poczucie humoru. A z butami przegłaś pałę :P

ja nie wiem jak moghłam nie zauwazyc skoro to bylo mocno wygryzione i na samym przodzie no i kokardka spora, w jednym bucie była a w drugim juz nie i tez nie zauwazyłam

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-06-01, 18:57   #1222
Soleilka
Zakorzenienie

Nie dość, że znowu mam te skurcze, to mnie jeszcze żebra bolą i nie mam kompletnie jak leżeć

Bloguję
Stary 2012-06-01, 18:58   #1223
Velvetrope
Rozeznanie

[QUOTE=Irmusia81;34452441

Cześć U mnie od początku chłopak Napisz coś więcej o sobie.[/QUOTE]

U mnie też od niedawna chłopiec a do porodu 2 miesiące

http://suwaczki.maluchy.pl/li-60739.png
Velvetrope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 19:02   #1224
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
a ja musze sie wam pochwalic co dzis zrobiłam

Jak wiecie poszlam an miasto. Zalozylams woje cichobiegi i poszłam. Do rodzicow zaszłam po podrodze a wole chodzic z mamą wrazie wu bo mam juz zawroty glowy.
Wyszłysmy na miasto ja patrze w dol i co???
W bucie mam wygryzione kawałek buta I odgryziona kokardke! Doslownie odgryzioną!!!!
I ja tak szłam
Mój króliczek kochany zajął sie moim butem A ja ciemnota zakręcona nie zauwazyłam i w takim obgryzionym poszłam namiasto
Oczywiscie zaszłam do sklepu kupiłam takie tanisówki cichobiegi a tamte wyrzuciłam od razu do kosza

:d

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Nie dość, że znowu mam te skurcze, to mnie jeszcze żebra bolą i nie mam kompletnie jak leżeć
oj, tez to mam - na lewym rwie mnie w mostku, na prawym mlode kopie bo aurat tam ma nogi i mu sie nie podoba jak ma za ciasno, a na plecach traci tetno, a mi kosc ogonowa napiernicza

nie latwy nasz los lezacy

ale ppociesz sie ze jeszcze 2 tyg i masz donoszona ciaze. mi zostaly jeszcze...3 miesiace

ok, koncze bo mi zebra pekna :P u nas wszyscy juz spia

śpij kochanie moje
[/SIZE]

Edytowane przez Ando
Czas edycji: 2012-06-01 o 19:06
Stary 2012-06-01, 19:03   #1225
pumas
Zakorzenienie

Ja się tego boję właśnie, że cały czas dziewczynka, a nagle wyskoczy chłopiec. Padnę chyba. Co wizytę pytam, czy się coś nie zmieniło, no i podobno nie...
Stary 2012-06-01, 19:06   #1226
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
no tyle moge...i tylko tyle... na szczescie nie mam tego skrajnego rygoru, ale jak wiecej posiedze to mi mocniej leci. Wiec kapie sie 2x na tydz i zwykle potem wieczorem mam jakies jazdy ze skurczami...

co do bledow w usg to sa duze. zalezy jak dobry jest ten co mierzy, ale wystarczy ze zmierzy kosc pod niewlasciwym katem i juz wynik leci o tygodnie... mi zawsze daja ok 100gramow widelek

kurcze-mam nowy wenflon - nie dosc ze boli to jeszcze w przegubie prawej reki - fatalnie sie z tym pisze

w ogole na porodowce zajrzalam w moje papiery i sie okazuje ze im wyszedl moj tp na 1.09. wiec w zasadzie jestem u was nielegalnie :P

Masz szczęście, ze już się do Ciebie przywiązałyśmy

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
Ja się tego boję właśnie, że cały czas dziewczynka, a nagle wyskoczy chłopiec. Padnę chyba. Co wizytę pytam, czy się coś nie zmieniło, no i podobno nie...
ja widziałam, ze tak powiem dowód rzeczowy u mojej córki

ooooo mam 5000 postów
Stary 2012-06-01, 19:07   #1227
Velvetrope
Rozeznanie

Cytat:
Heheh Nie ma co się nastawiać na płeć, sama się przekonałam Choć zdarzają się przypadki, że całą ciążę ma być np. dziewczynka, a przy porodzie okazuje się, że córcia z jajeczkami wychodzi

http://suwaczki.maluchy.pl/li-60739.png
Velvetrope jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-01, 19:08   #1228
prince_polo
Zakorzenienie

ale mam muła , masakra

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-06-01, 19:09   #1229
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde, ja dzisiaj kupiłam tylko truskawki, bo czereśnie jeszcze drogie...
TŻ kupił na rynku piękne za 8 zł więc nieźle

a ja wczoraj po 28 zł
Stary 2012-06-01, 19:12   #1230
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
oj, tez to mam - na lewym rwie mnie w mostku, na prawym mlode kopie bo aurat tam ma nogi i mu sie nie podoba jak ma za ciasno, a na plecach traci tetno, a mi kosc ogonowa napiernicza

nie latwy nasz los lezacy

ale ppociesz sie ze jeszcze 2 tyg i masz donoszona ciaze. mi zostaly jeszcze...3 miesiace

ok, koncze bo mi zebra pekna :P u nas wszyscy juz spia
No nie wiadomo, jak mu się zachce siedzieć dłużej, to mnie dłużej pomęczy. Niech wyłazi na początku lipca

Bloguję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości