|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2009 część XVI :)
Cytat:
![]() no właśnie ja tez uważam żeby znów nie było jakiejś dłuższej przerwy Cytat:
super Cytat:
nie pamiętam o co to dokładnie chodziło ale zdecydowanie do zdrowej żywności nie należą Cytat:
8:00/8:30 śniadanie - kulki z Disney'a z mlekiem(ok szkl) lub jajecznica albo jajko na miękko z chlebem (max jedna kromka) + mleko 11:00 II śniadanie - deserek np waniliowu z Babydream (ost odkrycie - Zuza uwielbia) lub domowy placek typu babka, szarlotka lub sernik babci 13:00 obiad - z reguły zupa 16:00 drugie danie - np risotto lub ziemniaki (pół) z mięsem (mało je mięsa) i kapustką lub mizerią lub ogórkiem 18:30/19:00 w zależności co jadła o 16tej - owoce, racuszki, dojada obiad z tata jak przyjedzie lub jak np nie ma dwóch dań to o 16tej coś przegryzie (np owoc) i wtedy je kanapki, jajko lub tosty mleko wypija do kolacji lub ok 20-21ej ost w międzyczasie zajadała się winogronami, często je jabłka misie lubisie je w soboty jak czekamy na ang - to takie II śniadanie a czasem zamiast lubisia bułka sucha zje
|
|
#4712 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
musli czy kasze zjada miseczke jak np je kanapke z szynka czy serkiem to zawsze daje mu do tego papryczke czy marchewke do pochrupania czasem jest tak, ze ma wiekszy apetyt np teraz jest po kolacji i ciagle krzyczy, ze glodny i juz po kolacji zjadl dwie kromki chalki i kawalek sernika Cytat:
i tez jada kisielki lub galaretki na podwieczorek, ale prawie zawsze robie z owocami na kolacje jeszcze bardzo moje dzieciaki lubia makaron z jajkiem ![]() Marci tez bardzo lubi kasze jaglana zapiekana w piekarniku z twarozkiem i owocami, polewam mu to smietanka 30%
|
|
|
#4713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiejsze menu: -sniadanie- serek wiejski z buleczka - 2 sniadanie-miseczka truskawek -obiad- miseczka ogorkowej + drugie danie: gulasz z kaszą jeczmienną(gryczanej nie lubi),ogorek malosolny-podwieczorek- kilka czereśni i truskawek -kolacja -kielbaska cieleca z buleczka przed snem kakao przewaznie sniadanie/kolacja to pieczywko+ do wyboru co lubi: wedlinka/twarog/pasztet(domowy)/pomidorki w śmietanie/kiełbaska cielęca(innych kielbas i parowek nie tknie)/bieluch z dzemem/wiejski/jajecznica/jajko na twardo/zolty ser(ostatnio nie chce)/platki z mlekiem obiad zawsze mam 2 daniowy- zupe kazdą zje ale najbardziej rosól z makaronem, mieso kazde , wszelkie surówki i warzywa zjada, ziemniaki nie bardzo, makarony i kasze tez zjada 2 sniadanie i podwieczorek zamiennie woce, mis lubiś, bakuś, danonek, budyn, kisiel, placki z danio, nalesniki, gofryczasem pizze zje jak malz przywiezie, frytki od czasu do czasu tez zje(ale dla niej robie w piekarniku)
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2012-05-31 o 21:36 |
|
|
|
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, bardzo wam dziekuje
Przez "dobrze" mialam na mysli je bez grymaszenia w odpowiedniej ilosci ![]() Rozswietlilo mi to sytuacje i okazalo sie, ze Antos wcale tak malo nie jada, chyba jestem jakas przewrazliwona ![]() Czasami zjada male porcje, ale generalnie w porownaniu do was nie jest tragicznie. Czasami trzeba zmienic perspektywe ![]() Jeszcze razwam dziekuje Antos wybiegany, zasypia w 2 minuty ok 21.15 i spi do 7.40 , chyba ma jakis budzik w glowie
|
#4715 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, ja miałam dużą motywację, naprawdę nie dałam rady ![]() Cytat:
![]() Doczytałam niżej, że odpowiedzi dziewczyn już Ci rozjaśniły sytuację, dodam tylko, że jednego dnia Kuba potrafi naprawdę sporo zjeść (jak na takie małe ciało ), a innego je o wiele mniej.Cytat:
|
|
|
#4716 |
|
Zakorzenienie
|
U nas z jedzeniem też nie jest źle ostatnio Doszło do tego, że Zosia upomina się sama o jedzenie![]() Ps. Ale truskawek nie lubimy nadal![]() A jeszcze odnośnie tych rogalików-przecież one nawet niedobre są , czasem kupiłam sobie w podróży na stacji benzynowej, jak już nic nie było (może z 5 razy w życiu) i pod koniec to w gębie sama chemia![]() Ale pogoda... ![]() Tylko, że to nieważne zupełnie, bo dziś ostatni dzień pracy
Edytowane przez angy Czas edycji: 2012-06-01 o 08:44 |
|
|
|
#4717 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
, ja z kolei mam wrażenie, że Kuba je ostatnio tylko truskawki ![]() No ![]() ![]() 100 buziaków i uścisków dla naszych Maluchów ![]()
|
|
|
#4718 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() Ale leje i leje i leje. A ja chciałam pochwalić moje dziecko bo (wiem że dla Was to głupie) wczoraj przyszedł do mnie i powiedział że chce kanapkę z szynką i serem Cieszę się strasznie bo nie pamiętam kiedy jadł kanapkę Jak już zaczęłam to pochwalę Go jeszcze ... Miramej miałaś rację mówiąc że dobrze zrobiłam(miałąm przeczucie) czekając jeszcze parę dni Dzieci nasze kochane mnóstwo uśmiechu i moc całusów
|
#4719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, może placuszki pójdą w niepamięć![]() Aaa Alan odpieluchowany Właśnie-wszystkiego naj naj dzieciaczki
|
|
#4720 |
|
Zakorzenienie
|
U L dziś w jadłospisie pączek
ja osobiście już kilka lat nie jadłam fuj i lody z tytułu dnia dzieckaMariolka moja to nie je połowy co średnio dziewczyny naskrobały. W przedszkolu to nie wiem czy wszystko zjada. Ja w tygodniu w domu przed przedszkolem nic jej nie daje,a po je owoc i kolacje. Ostatnio kolacją są jabłka,arbuz,truskawki albo parówka czy jajko W weekend na pewno nie je II śniadania a w obiedzie grzebie.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4721 |
|
Ola-Unhola
|
|
#4722 |
|
Zakorzenienie
|
Tematy żywieniowe na topie. Oli na śniadanie zjadła bułkę z masłem :/ chciała jajko na twardo, to jej ugotowałam, spróbowała powiedziała ze nie chce, no to bułę zjadła. teraz kombinuje co na drugie śniadanie zrobić zeby zjadła. Co macie na obiad? nie mam weny jakbyście były zainteresowane to na FB są kupony zniżkowe 30 % do reserved kids, mohito, house i cropp. |
|
|
|
#4723 |
|
Ola-Unhola
|
![]() Dzisiaj mieliśmy jechać po szkole Bartka do Taty na DD, miały być koniki, lody itp, ale leje, więc pewnie coś w środku zrobią. My się wtedy już raczej nie wybierzemy. Raczej jakiś film włączą, a to Antosia raczej nie zainteresuje ,tylko przeszkadzać bedzie starszym oglądającym ![]() Okropna pogoda... ![]() agga podwójnie Kibelek?
|
#4724 | |
|
Zakorzenienie
|
Aga, podwójne gratulacje
![]() Cytat:
Na II śniadanie truskawki, czereśnie i nerkowce. Na obiad mamy spaghetti - w końcu DD, a to jego ulubiony obiad ![]() Na podwieczorek planujemy lody z truskawkami, posypane czekoladą, a na kolację to nie wiem.
|
|
|
#4725 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja mam gulasz z kurczaka jeszcze w sosie koperkowym i ryz
bylam dzis na rynku i zakupilam warzywka - jutro robie zupe wiosenna i bigos z mlodej kapustki
|
|
#4726 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Pierwsza nagroda dla Ciebie Ale żeby nie było tak super, to kupa jeszcze w 80% idzie w majty, ale pielucha już tylko na noce, nawet drzemka bez Cytat:
Cytat:
![]() My mamy nalesniki z dżemem wisnowym (mojej roboty ) i śmietanądzięki za info Cytat:
![]() Cytat:
Wow jakie menu Same pyszności. A na te lody to mogłabyś zaprosić
|
|
#4727 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jadła, a teraz się nie złapie ja tez dziś w domku tylko od 12tej na tel ![]() ehh niepotrzebnie odbierałam :/ Cytat:
Cytat:
na drugie śniadanie jabłko miała a na obiad zjadłyśmy nalesniki z dżemem truskawkowym domowym + kompot z jabłek a w garczku robi się zaupa kalafiorowo- kalarepkowa to będzie na drugie danie ![]() Cytat:
coś ost nie mam smaka na lody ![]() a w zamrażalniku całe pudełko gratisów z KORALa ![]() Cytat:
![]() jutro się bedę musiała po kapustę przejechac
|
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis leje, wiec siedzimy w domu
, ale A non stop z Babcia, wiec mam w miare luz. Teraz spi.Dziewczyny, dziekuje wam za odpowiedzi . Jolu, moich ang kolezanek dzieci w wieku 2-3 lat jedza 2-3 kromki na lunch np i chipsy . Zawsze wydawalo mi sie, ze w porownaniu do nich A nic nie je
|
#4729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno ![]() ![]() A jaka jaka? ![]() ![]() *** Zosia ma od dwóch dni jakąś wysypkę... Daję jej wapno, podałam też Clemastinum, ale nie ginie jakoś za bardzo Dziwne, bo nie jadła nic nowego, ani nie wprowadzałam żadnej nowej chemii... O ile to w ogóle wysypka alergiczna
|
|
#4730 |
|
Wtajemniczenie
|
angy no całusa Ci dałam, nie widzisz??
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
A no tak
Słabo kontaktuje dzisiaj
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wpadła do nas bratowa na kawke , podziwiam ja ze daje radę z tym brzuchem , chociaz powiem wam ze nie wyglada jakby miala rodzic dalabym jej 7 mc gora a przytyla tylko 8kg( nie to co ja 25-wieloryb )Werka zadowolona z kolejki od cioci dostala ksiazeczke z ksiezniczkami ktore sie wodą maluje- tez hit![]() Sto lat dla naszych szkrabów
|
#4733 |
|
Ola-Unhola
|
Jednak pojedziemy do tej świetlicy. Będzie wata, ciasta, lody, konkursy i występy. Małż nas odbierze, teraz Tata z przystanku, to nie będe musiała drałowac w ten deszcz i wiatr.
Do później, buziaki
|
#4734 |
|
Zakorzenienie
|
u nas też leje, ale przeszłysmy się do sklepu i na pocztę. Oli w płaszczu przeciwdeszczowym i ze swoim parasolem szczęśliwa jak nigdy
|
|
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
To chyba wszedzie taka paskudna pogoda bo u nas tez leje i zimno 13st. tylko
![]() ja dostalam@ dzisiaj takze kiepsko bo nie dosc ze boli to spac mi sie chce tak ze ledwo kontaktuje ![]() dla Alanka
|
#4736 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki Czeko
![]() Uśmałam się http://komediowo.pl/title,Kilka-powo...jqticaid=5e8d8
|
#4737 | |
|
Zakorzenienie
|
Trochę późno, ale zapraszam
![]() Cytat:
![]() *** Kuba pokochał kolejkę Tomka, jest mega zadowolony , dziadkowie u niego byli, padł jak mucha
|
|
|
#4738 |
|
Wtajemniczenie
|
Łeee Jola nie mogłam siędoczekać i zrobiłam galaretkę ze śnieżką i bananami
![]() Dobranoc.
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
Miramej fajnie ze kolejka się spodobała, ja chyba też kupię Oliwce za jakiś czas, sama z chęcią bym się pobawiła
Póki co na dzień dziecka dostała od nas lego duplo "kreatywne ciasteczka" bo uwielbia robić torty i ciasta z klocków Dajcie proszę link do aktualnego wątku zamówieniowego z butami, uciekł mi gdzieś. EDIT: już znalazłam Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2012-06-01 o 21:30 |
|
|
|
#4740 |
|
Ola-Unhola
|
Dzieci się fajnie wybawiły, Bartek wygrał turniej w piłkarzyki
![]() Dostał nagrodę i puchar .Wstawiłam filmik tancerza do klubu. Wojtusiu, https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=593444&page=201 ostatnia strona wątku butowego. Zmęczona jestem, więc życzę dobrej nocki i oddalam się lulu
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

+ drugie danie: gulasz z kaszą jeczmienną(gryczanej nie lubi),ogorek malosolny
woce, mis lubiś, bakuś, danonek, budyn, kisiel, placki z danio, nalesniki, gofry
, chyba ma jakis budzik w glowie 

, ja z kolei mam wrażenie, że Kuba je ostatnio tylko truskawki 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

, ale A non stop z Babcia, wiec mam w miare luz. Teraz spi.