|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Akryle - na tipsie czy na szablonie?
Dziewczyny, jak uwazacie, jaki sposob robienia akryli jest lepszy - na tipsie, czy na szablonie? Ktora metoda jest trwalsza? Ktora krocej sie wykonuje? Ktora jest latwiejsza? Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Akryle - na tipsie czy na szablonie?
Wydaje mi się, że częściej robi się akryl na szablonie, a trwałość zależy od tego czy są prawidłowo zakładane, od jakości materiałów itd.
![]()
![]() |
#3 |
BAN stały
|
eee duzo częsciej robią akryl na tipsie
![]() Bo łatwiej. ![]() hehehe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
trwałość jest zależna tak jak mówisz od jakości materiałów i prawidłowego założenia ( to czy na formie czy na tipsie raczej nie sprawia róznicy w trwałości)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodam tylko, ze na szablonie mozna bardziej dostosować kształt przedłużanego paznokcia do naturalnej płytki- np optycznie go zwzic, co na tipsie jest prawie niemozliwe ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
A czy w przypadku akrylu na szablonie rownież widoczne sa nasze naturalne paznokcie, ktore pozniej odrastają pod spodem, tak jak to sie dzieje w przypadku akrylu na tipsie, czy tez nie wyglada to az tak tragicznie? Czy w przypadku akrylu na szablonie widac pozniej pod spodem granice miedzy naturalnym paznokciem a akrylem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
1) dobra stylistka tak przygotowuje paznokcie, że do następnego uzupełnienia ich widok nie jest wcale przerażający 2) można zrobić zatapianki (np. brokatowy frencz) - i problem z głowy ![]() Co do tipsa i szablonu: moim skromnym zdaniem pazurek na szablonie wygląda lepiej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Wg mnie czy to zel czy akryl wykonane na szablonie wygladaja ladniej niz wykonane na tipsie, wlasnie ze wzgledu na lepsza mozliwosc dopasowania.
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Też kiedys kochałam tylko szablony w tej chwili mam wiele klientek, które lubią tipsy i nie mam problemu w ich klejeniu.
![]() Zatem w tej chwili pól na pól ![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Na szablonie wolę,
chociaż miałam robione na tipsie - kompletna klapa. Były grube i się odklejały, bleee. Aktualnie szukam jakiejś naprawdę dobrej manikiurzystki. Ale trudno taką znaleźć, najlepiej pewnie z polecenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
MA66IE widzę zakłąda kolejne wątki w celu nauczenia się zakładania pazurów...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Watki zalozone przeze mnie nie sa o zakladaniu paznokci, pytam w nich jedynie o drobne rzeczy zwiazane z paznokciami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Możesz pytać o co chcesz
![]() ![]() Wydaję mi się, ze tak jak dziewczyny powiedziały jest wielu zwolenników zakłądania akrylu czy żelu na formie i równie wielu na tipsie, sama wolę na tipsie, ale niestety muszę przyznać, ze nie uda się zrobić tak pieknego tunelu na tipsie jak na formie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
BAN stały
|
Czy akryl nakłada sie na szblon tak samo jak zel? Strasznie nie podobaja mi sie doklejane tipsy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
nie bardzo rozumiem pytania? nakłada się tak samo bezpośrednio na pazurka opracowanego, ale obie metody się oczywiście róznią, akryl kładziesz kuleczkami z akrylu i liquidu, a żel nakładasz gotowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
Troche zamotałam z pytaniem, tak wiem ze akryl nakłada sie z kulki i potem formuje. Chodzi mi o to czy z akrylu najpierw robi sie końcówkę tak jak w przypadku zelu, czy całosciowo, tak tylko dla orientacji chce wiedziec, bez kursu nie mam zamiaru sie tym bawic i narobic szkód, sorki ze takie pytania zadaje, ale o szablonach dopiero niedawno sie dowiedziałam i ciemna jestem jak noc e tym temacie:p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
to Twój wybór od czego zaczynasz, jesli pytasz o frencha to tak samo się zaczyna ( choć znam metodę, że białą część robi się na końcu), natomiast jeśli nie frencha to Ty decydujesz od którego końca zaczynasz ( mi osobiście łatwiej jest zaczynać od góry czyli przy skórkach, ale jeśli robię cieniowanie akrylem to zaczynam od dołu, czyli od wolnego brzegu)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:26.