Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.II. - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-01, 22:51   #2911
tigrinha
Zadomowienie

Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.II.

Zgadzam się z tym zabójczym tempem No to ja wchodzę w projekt i mam nadzieję, że za szybko nie wymięknę. Ale odgruzowywanie zacznę już teraz - idę myć piekarnik. I może uda mi się w końcu wystawić rzeczy na all - widziałam że chyba Ty też masz ten problem, może się zmotywujemy jakoś nawzajem
tigrinha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 22:56   #2912
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
od poniedziałku 04.06 tydzien odgruzowywania to ja zajmuje sie tym ciągle i nadal mam sajgon
No właśnie o to chodzi, jeśli nie odgruzujesz w tydzień to ci ręce opadają i włącza się "rezygnator". A tak wiesz, ze uprzątnęłaś ile mogłaś, w przyszłym miesiącu znów będziesz mieć szansę.
Ja posprzątałam dokładnie, wyrzuciłam dużo, ale mam sajgon w segregatorach i ciągle z tymi ubraniami, to mój tydzień na zawalczenie, nie uda się, to przyjdzie następny tydzień = następna szansa.

Cytat:
Napisane przez tigrinha Pokaż wiadomość
I może uda mi się w końcu wystawić rzeczy na all - widziałam że chyba Ty też masz ten problem, może się zmotywujemy jakoś nawzajem
Oj proszę, proszę, tak, zmotywujmy się.

Wiecie, mi tez potrzeba motywacji, żeby tego nie zarzucić, a takie zobowiązanie jak tutaj zobowiązuje i nie dam ciała. Wszystko mam rozpisane co kiedy jak i po co. Jedynie wcielić w życie, a to jest najtrudniejsze.

U Edyty w tygodniu odgruzowywania mamy:
-lista sto
-strefy eksperckie i strefy poprawy
-obrać 11 celów ze stu z datą realizacji
-excellowska lista wydatków

Proponuję zwolnić tempo, zwyczajnie.

Do końca roku chciałabym poukładać sobie życie i mam nadzieję, ze to możliwe.

Edytowane przez Patri
Czas edycji: 2012-06-01 o 23:02
Patri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 23:06   #2913
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
I może uda mi się w końcu wystawić rzeczy na all - widziałam że chyba Ty też masz ten problem, może się zmotywujemy jakoś nawzajem
I ja, i ja mam z tym problem Ta emotka nie jest adekwatna...nie ma się z czego cieszyć ALE...ja wystawiłam kilka aukcji Tylko, że za mało tego i za wolno to wszystko...ciuchy mi się piętrzą i jakoś ich nie ubywa, chociaż się nabiegałam tyle na pocztę! Ja nie wiem jak to jest możliwe...mam tu jakąś odwrotność czarnej dziury? Zasypuje mnie ciuchami?! A jak potrzebuję coś konkretnego z szafy wyciągnąć...to bach! Wcięło na amen. Od dwóch tygodni nie mogę jednej tuniki znaleźć!

Cytat:
Napisane przez Patri Pokaż wiadomość
-lista sto

Ale że co...znowu mamy robić listę 100? Chyba, że ją uaktualnić....

O, zapisywanie wydatków! Ten arkusz jeszcze mam, zacznę znowu...niestety już mam co wpisać w wydatkach czerwcowych, wstyyyyyyd

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 23:08   #2914
Halimaa
Rozeznanie

Cytat:
-lista sto

Ja właśnie zrobiłam nowy arkusz e excelu i wpisałam dzisiejsze wydatki, akurat początek miesiąca. W ogóle u mnie excel lepiej sie sprawdza niż RTM, którego nie ogarniam. Mam swój plik z (na teraz) 8 arkuszami i sobie planuję, raportuję, porządkuję.

Ja jestem strasznie wybredna jeśli chodzi o kupowanie ciuchów, wolę nie kupić i żałować niż kupić i żałować. Więc raczej muszę uzupełnić szafę.

Edytowane przez Halimaa
Czas edycji: 2012-06-01 o 23:11
Halimaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 23:16   #2915
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Halimaa Pokaż wiadomość
Więc raczej muszę uzupełnić szafę.
Chcesz wziąć moją? No dobra...połowę?

A, i też już zapisałam wydatki...to w sumie mi się nawet podobało (i trochę załamywało) - wytrzymałam AŻ dwa miesiące Myślę, że miało na to wpływ wielkie świąteczne wydawanie...przestałam zapisywać, bo liczby mnie zaczynały przerażać...

Tylko tak coś czuję, że znowu wymięknę przy tygodniu próbowania czegoś nowego - jakoś to mnie rozwala zupełnie zawsze

Edytowane przez bura kocurka
Czas edycji: 2012-06-01 o 23:18
Stary 2012-06-01, 23:24   #2916
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Cytat:
Napisane przez bura kocurka Pokaż wiadomość
Tylko tak coś czuję, że znowu wymięknę przy tygodniu próbowania czegoś nowego - jakoś to mnie rozwala zupełnie zawsze
O kurde, mnie też.
Stary 2012-06-01, 23:24   #2917
tigrinha
Zadomowienie

Cytat:
Ja właśnie zrobiłam nowy arkusz e excelu i wpisałam dzisiejsze wydatki, akurat początek miesiąca. W ogóle u mnie excel lepiej sie sprawdza niż RTM, którego nie ogarniam. Mam swój plik z (na teraz) 8 arkuszami i sobie planuję, raportuję, porządkuję.
A opiszesz jak Ja excela umiem tylko włączyć Zsumowałaś wszystkie kwoty czy pisałaś szczegółowo co i za ile kupiłaś?

Co do listy 100, to tylko zaktualizuję. Już nie chcę Hondy City tylko Peugota 206 cc. Lazurowego
Stary 2012-06-01, 23:25   #2918
Halimaa
Rozeznanie

Ja na lato potrzebuję (skopiowane z excela)

sandały płaskie, wygodne
dobrze dobrany stanik- jasny, miękki
bardotka cielista bez ramiączek- mam upatrzony model, ale nie ma w sklepach
biały tshirt, bluzka bez rękawów
(nine west?) czółenka/sandały na obcasie, kremowe

Taka lista podstawowa

Jak co roku, poczekam na po sesji, akurat będą promocje i połażę dzień czy dwa po sklepach, na ile mi nerwów wystarczy, z wiekiem :brzydal" mam coraz mniej cierpliwości do tego..

Tygrysku- Na razie bez szału, pierwsza kolumna data, druga-cena, trzecia- co to. Ja dziś kupiłam 3 rzeczy w spożywczym, z czasem będę sobie modyfikować. Na pewno stworzę kategorie, ale nie zdefiniuje je sobie jak będę miała więcej spisane, na razie nie mam pomysłu jak to dzielić. Spisz sobie wydatki, jak będziesz miała jakieś dane mogę Ci w niedzielę pokazać co można z tym zrobić fajnego.

Edytowane przez Halimaa
Czas edycji: 2012-06-01 o 23:33
Stary 2012-06-01, 23:25   #2919
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Cytat:
Ale że co...znowu mamy robić listę 100? Chyba, że ją uaktualnić....:
Jeśli swoją listę sto masz, to super, wybrałaś już 11 celów z terminem realizacji? Może dołączą też dziewczyny, które nie mają jeszcze listy sto.
Stary 2012-06-01, 23:30   #2920
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
A opiszesz jak Ja excela umiem tylko włączyć Zsumowałaś wszystkie kwoty czy pisałaś szczegółowo co i za ile kupiłaś?
Jak chcesz to mogę Ci wysłać taki arkusz jaki ja mam - jest bardzo ładny, kolorowy Możesz go troszkę zmodyfikować dla swoich potrzeb

Cytat:
Jeśli swoją listę sto masz, to super, wybrałaś już 11 celów z terminem realizacji? Może dołączą też dziewczyny, które nie mają jeszcze listy sto.
Nie...boję się to zrobić

Stary 2012-06-01, 23:34   #2921
Halimaa
Rozeznanie

Cytat:
Czemu akurat 11? Nie za dużo na raz?
Stary 2012-06-01, 23:41   #2922
tigrinha
Zadomowienie

Cytat:
Jak chcesz to mogę Ci wysłać taki arkusz jaki ja mam - jest bardzo ładny, kolorowy Możesz go troszkę zmodyfikować dla swoich potrzeb

Nie...boję się to zrobić
O, to poproszę Ja też się boję wybrać 11celów. Powiedzmy, że wybrałabym kupienie sobie używanego niebieskiego peżocika i potrzebuję na to 20tys. Ale skąd ja je wezmę, skoro muszę też odkładać kasę na czarną godzinę i emeryturę (nie płacę zusu i jestem z tego dumna - nienawidzę tych złodziei!) i na parę innych rzeczy które by mi się przydały... no to jak ja mam w to wpasować samochód jeszcze Ale naprawdę chcę go mieć, więc nie mogę go skreślić z listy. Jezu, jakie moje życie jest ciężkie

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Cytat:

Tygrysku- Na razie bez szału, pierwsza kolumna data, druga-cena, trzecia- co to. Ja dziś kupiłam 3 rzeczy w spożywczym, z czasem będę sobie modyfikować. Na pewno stworzę kategorie, ale nie zdefiniuje je sobie jak będę miała więcej spisane, na razie nie mam pomysłu jak to dzielić. Spisz sobie wydatki, jak będziesz miała jakieś dane mogę Ci w niedzielę pokazać co można z tym zrobić fajnego.
Dzięki
Stary 2012-06-01, 23:48   #2923
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Cytat:
Czemu akurat 11? Nie za dużo na raz?
Po wo li.
Mamy 1 czerwca, powstał pomysł, widzę, że zaakceptowany, ale masa niejasnosci i w ogóle.

Ustalmy że od 4 do 10 czerwca mamy dzień sprzątania, porządkowania, wyrzucania, odgruzowywania.

W tym czasie te co nie mają listy sto zrobią ją, ja napiszę co to jest i jak się robi lub zwyczajnie wrzucę link do tego posta w blogu Edyty.

Później sięgniemy po nieco teorii z zarządzania czasem w sensie obierania swoich celów.
U Edyty jest 11 - widocznie tyle z jakiegoś powodu - z jakiego nie wiem, poczytamy, odświezymy sobie będziemy wiedzieć.

To jest dla ludzi, tak?, trzeba to sobie zmodyfikowac do swoich potrzeb i nieco się więcej dowiedzieć.

Ja co nie pracuję tez nie postawię sobie teraz domu z ogrodem, ale pewnie są cele, które moge osiągnąć bez nakładów pieniężnych, na przykład moge sobie narysowac jaką chcę biliotekę, jaką kuchnię i jakie rośliny w ogrodzie, tak?

Po wo li.

Edytowane przez Patri
Czas edycji: 2012-06-01 o 23:49
Stary 2012-06-01, 23:52   #2924
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
O, to poproszę Ja też się boję wybrać 11celów. Powiedzmy, że wybrałabym kupienie sobie używanego niebieskiego peżocika i potrzebuję na to 20tys. Ale skąd ja je wezmę, skoro muszę też odkładać kasę na czarną godzinę i emeryturę (nie płacę zusu i jestem z tego dumna - nienawidzę tych złodziei!) i na parę innych rzeczy które by mi się przydały... no to jak ja mam w to wpasować samochód jeszcze Ale naprawdę chcę go mieć, więc nie mogę go skreślić z listy. Jezu, jakie moje życie jest ciężkie
Wysłałam

To może...zapisać sobie ten samochód jako cel na rok 2020? Mozna tak? Eeee...chyba nie, bo to jakieś takie na teraz miały zdaje się być

Stary 2012-06-02, 06:50   #2925
lasubmersion
Rozeznanie

Tygrysku- wszystkiego, co najlepsze z okazji Twoich urodzin Sto lat!

Słucham: VIDEO ''Dobrze, że jesteś''
lasubmersion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 07:40   #2926
Aper
Zadomowienie

Miłego spotkania dziewczyny!
Patri - pisżę sie wszelkimi czterema kopytami na Twoją propozycję! Zniechęciło mnie to, że w tydzień to za mało na odgruzowanie.
Sto lat dla Tygryska!
Aper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 08:12   #2927
Dilayla
Zadomowienie

Cytat:
ja probowałąm zrobic taka liste...nic mi z tego nie wyszło i szczerze wszystkie te opcje a przynajmniej 80% to utopijne marzenia są...ze wzgląd na brak kasy...sa i sprawy które mogłabym ogarniac bez nakładów pienieżnych ale....no własnie...
tygrys wszystkiego naj naj...ps.nie placisz zusu czyli leczysz sie prywatnie?np.wizyta u lekarza pierwszego kontaktu?pytam z czystej ciekawosci

Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 09:30   #2928
change
Zadomowienie

Wszystkiego najnajnajlepszego Tygrysku, obyś szybko uzbierała na samochód i zrealizowała jak najwięcej swoich celów i marzeń!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SP-WM438-bi-Winnie-The-Pooh.jpg (37,4 KB, 9 załadowań)

I) 10 kg
II) 10 kg
change jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 09:46   #2929
Life Skills Academy
Raczkowanie

Dziewczyny! Powodzenia! Trzymam mocno kciuki - u Was zmiana będzie głęboka i trwała dzięki tym 7 miesiącom Nie zniechęcajcie się tygodniem próbowania czegoś nowego - czasem wystarczy wyjątkowa sałatka, która doda blasku dniom, zamiast siedzenia przed komputerem czy telewizorem wieczorem można przecież spróbować domowej medytacji lub pierwszy raz od lat wyjść na spacer w jakieś zapomniane miejsce. Odświeżcie wspomnienia podczas odgruzowywania swojego świata i przypomnijcie sobie co kiedyś sprawiało Wam przyjemność

Mój życiowo-trenerski blog
Life Skills Academy

Mój ekologiczno-naturalny blog
The Body. Naturally.

Konferencje Psychologiczne - strona informacyjna

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3kbrj3d565.png

Life Skills Academy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 09:49   #2930
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Cytat:
ja probowałąm zrobic taka liste...nic mi z tego nie wyszło i szczerze wszystkie te opcje a przynajmniej 80% to utopijne marzenia są...ze wzgląd na brak kasy...sa i sprawy które mogłabym ogarniac bez nakładów pienieżnych ale....no własnie...
Nie szkodzi Dilayla. Tak ma być. Nie chodzi o wypisanie rzeczy do kupienia przecież. Marzenia są nierealne, bo to marzenia... Marzeniem mojego dziecka jest latać i jak tu jej nie podciąć skrzydeł

Wydaje mi się, ze chodzi tu o wypuszczenie na wolność wyobraźni, o zobaczenie w tym głównego nurtu - jednego lub wielu - i podążanie nim.

Spokojnie.

Ja też pisząc swoją listę sto czułam, że oszukuję samą siebie.

Ja sama bardzo chcę przejść ten program zmian, ale zrobię więcej, zrobię coś co robię moim ukochanym dzieciom na korepetycjach. Przekładam z polskiego na nasze. Jeśli ma to funkcjonować w moim życiu, to musi być dostosowane do mojego życia, do mojego poziomu energii, który bywa niezbyt wysoki większość czasu. Pewnie i to da się zmienić.

Będę chciała zaproponować Wam ćwiczenia z książki "Ty jako swój największy wróg" i inne przydatne, wartościowe. Nikogo nie zmuszam, przeprowadzam zmianę na sobie, Wasze towarzystwo i wsparcie bardzo mi pomoże, a jeśli dodatkowo ktoś na tym skorzysta, to wspaniale, będę się cieszyć jeszcze bardziej!

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Life Skills Academy Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Powodzenia! Trzymam mocno kciuki - u Was zmiana będzie głęboka i trwała dzięki tym 7 miesiącom Nie zniechęcajcie się tygodniem próbowania czegoś nowego - czasem wystarczy wyjątkowa sałatka, która doda blasku dniom, zamiast siedzenia przed komputerem czy telewizorem wieczorem można przecież spróbować domowej medytacji lub pierwszy raz od lat wyjść na spacer w jakieś zapomniane miejsce. Odświeżcie wspomnienia podczas odgruzowywania swojego świata i przypomnijcie sobie co kiedyś sprawiało Wam przyjemność
Dzięki Kochana za ten post!
Dodał skrzydeł!

Edytowane przez Patri
Czas edycji: 2012-06-02 o 09:54
Stary 2012-06-02, 09:55   #2931
Addicted to love
Rozeznanie

Bura ja tez chce! ja tez chce! wyslesz mi? bo jak nie to:
Tygrys wszystkiego dobrego

systematycznie pracuje nad angielskim
najwyższy czas nauczyć się gotować
5/50

Addicted to love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 10:05   #2932
tigrinha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lasubmersion Pokaż wiadomość
Tygrysku- wszystkiego, co najlepsze z okazji Twoich urodzin Sto lat!
Dziękuję Jej, od rana dostaję tyle miłych wiadomości, ale się cieszę

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Aper Pokaż wiadomość
Sto lat dla Tygryska!
Widziałam Twoje fotki w klubie, przestudiuję je dokładnie później (dziś tłumaczę łódzkie koleje) i powiem co wyanalizowałam. Jak chcesz to mogę Ci jeszcze coś chyba przydatnego wysłać, tylko podaj mi swój @.
Stary 2012-06-02, 10:08   #2933
Halimaa
Rozeznanie

I ja życzę, spełnienia listy 100!
Stary 2012-06-02, 10:11   #2934
Mariposa3
Raczkowanie

Cześć
Czytam Wasze posty już od jakiegoś czasu. Mam chęć zmienić na lepsze coś w swoim życiu.
Chciałam Wam napisać, że trzymam kciuki za Wasze plany! Aż miło wiedzieć, że są ludzie, którzy nad sobą pracują
Tygrysku, wszystkiego najlepszego!
Pozdrawiam
Mariposa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 10:20   #2935
tigrinha
Zadomowienie

Cytat:
tygrys wszystkiego naj naj...ps.nie placisz zusu czyli leczysz sie prywatnie?np.wizyta u lekarza pierwszego kontaktu?pytam z czystej ciekawosci
Dzięki

Właściwie to się nie leczę Pracuję na kilka umów śmieciowych (zlecenia/o dzieło) więc nie potrzebuję L4 i jak się przeziębię czy coś, to jem gripex i przechodzi Jedyne co muszę robić to kontrolować torbiele w (nieistniejących) piersiach raz na rok. Na początku chodziłam prywatnie, ale za każdym razem trafiałam na takich okropnych lekarzy, że stwierdziłam że nie ma sensu wywalać 150zł za 15-minutową wizytę na której traktuje się mnie jak śmiecia (pani w luxmedzie w Mariotcie NAKRZYCZAŁA na mnie, że mam tyle torbieli. Powiedziała, że to moja wina że je mam). Więc wpisałam się na książeczkę ubezp. TŻ (on ma normalną pracę jak Pan Bóg przykazał, nie to co ja) i ostatni raz USG robiłam już za free. Ale generalnie po prostu unikam lekarzy, z doświadczeń moich znajomych widzę, że oni bardziej szkodzą niż pomagają.

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
I ja życzę, spełnienia listy 100!
O kurczę, to się będzie działo Dziękuję

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Napisane przez change Pokaż wiadomość
Wszystkiego najnajnajlepszego Tygrysku, obyś szybko uzbierała na samochód i zrealizowała jak najwięcej swoich celów i marzeń!
Dziękuję Twój obrazek właśnie zdetronizował Kotę Serenki, którą do tej pory miałam na pulpicie

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Mariposa3 Pokaż wiadomość
Cześć
Czytam Wasze posty już od jakiegoś czasu. Mam chęć zmienić na lepsze coś w swoim życiu.
Chciałam Wam napisać, że trzymam kciuki za Wasze plany! Aż miło wiedzieć, że są ludzie, którzy nad sobą pracują
Tygrysku, wszystkiego najlepszego!
Pozdrawiam
Dziękuję ślicznie Wpadaj częściej
Stary 2012-06-02, 10:52   #2936
78ec78392a9e84b50fa9c61260c26510682869d7_6517570db0492
Konto usunięte

Tygrysku- spełnienia marzeń i w ogóle wszystkiego co najpiękniejsze!!!

Patri- super pomysł, jestem za!!!!!! kurcze, ale jak się do tego zabrać? jakiś link, szczegółowe informacje???? tydzień chyba jest okej, żeby ogarnąć chatę w jakiejś dziedzinie (ja mam 120m2 do ogarnięcia, a nie potrafię ogarnąć pokoju 20m2)
78ec78392a9e84b50fa9c61260c26510682869d7_6517570db0492 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 10:59   #2937
Mariposa3
Raczkowanie

Tygrysku, wpadam tutaj często, tylko siedzę ciuchutko
Weszłam właśnie na blog Edyty. Poczytam też o tej liście i 30 days to change. Bardzo mi zależy, żeby ulepszyć swoje życie
Dzisiaj chyba wezmę notatnik, zacznę sobie wszystko porządkować i to zapiszę
Może coś tam wspomnę o sobie... Miałam bardzo trudny czas. Czułam się coraz gorzej, ledwo sobie radziłam. Chciałabym teraz iść dalej, pracować nad sobą, nad nastawieniem.
Trochę się tego wszystkiego boję, ale bardzo mi zależy na tym, żeby czuć się dobrze.
Mariposa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 11:03   #2938
Dilayla
Zadomowienie

Witam kolejną łodziankę: roza:

Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 11:04   #2939
tigrinha
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Addicted to love Pokaż wiadomość
Bura ja tez chce! ja tez chce! wyslesz mi? bo jak nie to:
Tygrys wszystkiego dobrego
Muchas gracias
Ja już dostałam arkusz od Kocurki, superowy, polecam Aż chce się oszczędzać

Cymciu, bardzo dziękuję
Stary 2012-06-02, 11:14   #2940
78ec78392a9e84b50fa9c61260c26510682869d7_6517570db0492
Konto usunięte

ja, żeby powrócić do robienia notatek i zapisywania, to wczoraj nawet uruchomiłam sobie moje pióro, które leżało od kilku lat w szufladzie muszę się zmobilizować!!!!

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

nastawiłam sobie minutnik na 1 godzinę- chcę zobaczyć, ile zrobię produktywnego przez ten czas
78ec78392a9e84b50fa9c61260c26510682869d7_6517570db0492 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości