|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane Mamusie, czesc 8 zbliza sie ku końcowi więc czas na głosowanie
|
|||
| Pierwsze roczki, pierwsze kroczki kręcą się już nasze loczki. |
|
5 | 11,11% |
| Pierwsze ząbki wszyscy mamy, więc już mamie nie dokuczamy |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, słońce praży, wszystkie dzieci już na plaży. |
|
2 | 4,44% |
| Dzieciaczki swoje bardzo kochamy i na nowe bociany czekamy |
|
1 | 2,22% |
| Jedno już chodzi, drugie raczkuje, a dumna mama ostro wizażuje |
|
0 | 0% |
| Attenzione, attenzione - dzieciaczki dreptają jak szalone |
|
2 | 4,44% |
| Rok temu na świat pchaliśmy się hardo, dziś pierwsze kroki stawiamy twardo. |
|
3 | 6,67% |
| Mamo daj płetwy, tato lej wodę, bo przyszedł czas na letnią przygodę |
|
1 | 2,22% |
| Na torciku jedna świeczki mała, cały rok z uwielbieniem patrzy na mnie mama uśmiechnięta cała. |
|
0 | 0% |
| Jeden kroczek, drugi kroczek, mamo jesteśmy razem cały roczek! |
|
3 | 6,67% |
| Mam już roczek, stawiam kroczki i w ogóle jestem boski! |
|
4 | 8,89% |
| Rok już mają, chodzić chcą - nasze dzieci boskie są! |
|
3 | 6,67% |
| Mamusie nam na roczki torty dekorują i na zlot swój pierwszy z radością się szykują. |
|
1 | 2,22% |
| Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki - wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki. |
|
10 | 22,22% |
| Mamo, tato, czy Wy wiecie, że już rok jestem na świecie? |
|
6 | 13,33% |
| Roczki już mają nasze słodkie dzieci, a nam ze sobą nawzajem lepiej jest na świecie |
|
0 | 0% |
| Roczek już mamy i powoli już chodzić sami zaczynamy! |
|
0 | 0% |
| Lato w pełni, hitza straszna, lecz ja z mamą mimo wszystko po placach zabaw chętnie latam |
|
0 | 0% |
| chodzę, gryzę, gugam wkoło i już wszystkim jest wesoło |
|
0 | 0% |
| pierwszych rocznic to początek - zaczynamy nowy wątek |
|
3 | 6,67% |
| papier, drewno, plastik, woda - to dopiero jest przygoda |
|
0 | 0% |
| chodzić i mówić zacznę tuż tuż, bo przecież roczek mija mi już |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
dzień dobry
![]() moi panowie śpią więc mam chwilkę na poranną kawę i wizaz ![]() Cytat:
![]() alibany, współczuję sąsiadce, no i dziecku rzecz jasna a zdjęcie z kulek świetne!Telik, zdrówka dla Jasia! zaneta, z takim objawem pomyślałam o tym co Kajool test robiłaś?meszsares, udanego wypoczynku! Brumek, świetna ta zabawka! Chyba się Tymusiowi spodobał skoczek? U nas wczoraj też pogoda pod psem, co chwilę lało, dziś za to zanosi się pięknie, i dobrze bo mamy w planie dzisiaj dzień dziecka obchodzić
|
|
|
#2012 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy - Kuny. Mamy VII - VII
Cytat:
Też ryczę z Radkiem jak się potłucze ![]() Musimy się chyba przyzwyczaić ![]() Podaje któraś maluszkowi kaszkę na noc? Ale tak łyżeczką? Dzień dobry ![]() ---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- Ania udanej zabawy! Oby pogoda dopisała. U nas chmury deszczowe i chłodno
|
|
|
|
|
#2013 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witamy!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kupki już zadnej nie było-chyba pomogłyWasze życzenia zdrówka! Przyjemnego weekendu
|
||||
|
|
|
#2014 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z rana! Udanego weekendu zycze!
|
|
|
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
muszę Wam coś napisać
Lena dostała od chrzestnej Filipa na Dzień Dziecka taką małą laleczkę bobasa z akcesoriami (dodatkowe ubranko, miseczka, widelec i łyżka, kubeczek, butelka na mleko i puder do pupci- małe plastikowe dodatki) i wiecie co robi Lenka? ciągle tą laleczkę całuje i daje jej mleka z tej małej buteleczki, czasem w oko ale to nic hehe ale się rozczuliłam, że taka mała a czai o co chodzi
|
#2016 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry (a raczej zły)
Pogoda sie popsula i z Tz nie za wesolo ehh... zycie... Lili Moja Wiki laskawie wrocila do jedzenia kaszek, i jemy zwykle ok 16-17, tak na gesto lyzeczka. Pozniej przed spaniem juz tylko mleko z butli... |
|
|
|
#2017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie podaję kaszek na noc Póki co UU. Tylko tak się zastanawiałam czy by to nie był dobry pomysł jakby taką sycącą kaszkę na noc zjadł. Może by dłużej spał?
|
|
|
|
|
#2018 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja.
Ostatnio tylko w sobotę jak jestem w pracy, mam czas do Was na spokojnie zajrzeć. Choć dziś też tylko na chwilę bo muszę raporty za maj podsumować. Dominik dalej wygląda strasznie. Dostał dodatkowo fenistil. Po weekendzie muszę mu poprać wszystkie rzeczy w Białym Jeleniu, bo już sama nie wiem od czego to. U Nas zimno i wieje. Nie wiem czy wyjazd na działkę to dobry pomysł. Boję się żeby Dzieć nie odchorował potem. Tam nikt nie mieszka, zanim okiennice pootwieramy, zanim w kominku się napali to mi dziecko zamarznie. Ale TŻtowi nie przetłumaczysz. Zresztą pożarliśmy się wczoraj strasznie. Tyle przykrych słów to jeszcze nie uslyszałam Do d u p y to wszystko.No to napisałam co u Nas ![]() I do postów się nie odniosłam ![]() Cała Jacieeeee ![]() Denisku - Szymku sto lat. Roczek tuż tuż
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2012-06-02 o 09:36 |
|
|
|
#2019 | |||||
|
Zadomowienie
|
cześć
misiaki pluszaki dla Szymonka dzubka ![]() Cytat:
To Ty lili byłaś czy ktoś inny? no nie pamiętam ![]() 2. no i problem się rozwiązał skoro ostatecznie z niego zrezygnowałaś ![]() Cytat:
![]() skoczek super ![]() też chciałam coś takiego kupić, lub później bujaczek - coś podobnego jak u stronczka, ale jak patrzę ile już zabawek się nazbierało, to ręce opadają, pewnie i tak się złamię w końcu Cytat:
![]() Cytat:
ja podaję dość często na noc łyżeczką Cytat:
nakręć ją kiedyś, bo to musi być super widok Dawid jeszcze do większości zabawek konsumpcyjnie podchodzi chociaż... wczoraj mnie zaskoczył, po przyjeździe bawiliśmy się taką zabawką której 2tyg nie widział, taki hipopotoam ze skaczacymi pilkami, ktore sie lapie lub wylawia, no i lowił je i podawał na zmianę mnie lub tz Cytat:
oby do roczku problem minął! ![]() a ja wyglądam za sąsiadką, ma termin na początek czerwca, ciekawe czy już urodziła ![]() ale u nas zimno, brrrrrrrrrrrr 11 stopni i wieje przenikliwie
|
|
#2020 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wpadaj częściej Cytat:
Cytat:
Julka tez wiele razy zaliczyła glebe ale starałam się żeby uczyła się wstawać tam gdzie jest dywan żeby upadki mniej bolesne były więc bez guza się obyła na razie najwięcej razy upadała jak chciała po coś sięgnąć z podłogi jak stała np, przy łóżku bo na prostych nogach chciała wziąć zabawkę z podłogi i leciała na bok - potem nauczyła się że trzeba przykucnąć a teraz sama siada. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja daję - bo Julka kaszki wyłącznie łyżeczką je - butelką nie tknie ale daje jej tk ok. 18-19 a przed samym zaśnięciem ją "dotankowuje pod korek" samym mlekiem z butelki bo tak lubi. a kaszki daje różne - czem ryżową na pepti, czasem kleik kukurydzany taki do gotowania z czymś, ale najczęściej mannę błyskawiczną gotowaną na wodzie potem dodaje pepti i np. jakiś owoc do tego albo sok owocowy. a czemu pytasz? chcesz Radka bardziej podkarmić na noc? kaszka dłużej trzyma sytość. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2021 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Czy wy tez miałyście problemy z wizazem wczoraj
![]() Cytat:
Pokaz Jasia Dawno go nie było Cytat:
Cytat:
Więc jesteśmy chyba ostatnimi z karuzela na forum ![]() Cytat:
ja swoje pierwsze kroki do czekolady właśnie zrobiłam Cytat:
Mało tego wydaje mi się ze z czasem będzie jeszcze gorzej ![]() 3 letnia sąsiadka cała w plasterkach, strupkach i guzach Cytat:
![]() Jaś dostał zabaweczke od mojej mamy Chrzestna Jasia dzwoniła ale ze względu na chorobę Jasia odwiedziny przelozylismy Teście przekazali tylko prezent Ale nie przyszli bo szli na jakaś imprezę ,ciekawe czy dziś się pojawia?
|
|
#2022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam wczoraj w Biedronce kaszki na noc z bobovity ![]() Koleżanka mnie namawiała żeby kupic i podać Radkowi na lepszy sen ![]() Z Pobieraczka to ja kiedyś coś tam pisałam. Mam zapłacić 94,80 Jak nie zapłacę w ciągu 7 dni (termin już i tak minął, późno list dostałam) to zostanie wniesione powództwo o zapłatę do sądu. 284,68. Kur.wa co za debile. |
|
|
|
|
#2023 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale u nas się nie sprawdziło
|
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no w ciaży raczej nie jestem.
Generalnie mam w sobie póki co 2 rodzaje anty, więc nie realne. W pon idę oddać mocz. Dziękuje w imieniu damy ![]() |
|
|
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
Dostaliśmy 2 lata temu chyba 3 maile że mamy zaplacić za Pobieraczek
olałam to, póki co cisza
|
#2026 |
|
Wtajemniczenie
|
Lili co Ty robisz, ze masz tyle klików???!!!
|
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
Lili ale z tego co pamiętam pobieraczek wprowadzał klientów w błąd.
Pisało, że 10 dni za darmo, a w rzeczywistości musiałaś zapłacić nawet za to że się zarejestrowałaś....Wprowa dzali klientów w błąd. Coś ostatnio czytałam właśnie o pobieraczku,ale nie pamiętam gdzie :/ Co do Kaszki ja podaję ją w butli, bo przy niej się wycisza. Przy kaszce jedząć ją łyżeczką pewnie miałaby FUL PULL energii, myślę żę nadejdzie czas kiedy będzie jadła sobie kolacje w taki sposób, to wtedy pójdzie w ruch pewnie czytanie bajek na dobranoc... Podaj MM na noc. Ja wyczytałam, że te moje częste siusianie może być też przez zmiany hormonalne,co mi najbardziej pasuje... Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2012-06-02 o 10:59 |
|
|
|
#2029 | |
|
Zadomowienie
|
Lili nic im nie płać, poczytaj w necie, na pewno jest więcej takich osób i łatwiej będzie z nimi walczyć, w kupie siła
![]() strasza sądem, tylko strasza, większość przed samą nazwą ucieka, gdyby mieli niezbite argumenty już dawno by zgłosili sprawę, na wygranej sprawie mogą dostać więcej (odsetki) prawdopodobnie nie mają pewnej wygranej, a Ciebie strasza licząc że w obawie przed sądem zmiękniesz a nawet jak dojdzie do procesu, to ty jeszcze możesz wygrać, dodatkowe odszkodawanie za nękanie ja nie dałabym ani złotówki, czekałabym na rozwój wydarzeń lub napisała im "pismo przedprocesowe" w związku z nękaniem i próba wyłudzenia pieniędzy za coś czego od nich nie kupiłaś Cytat:
|
|
#2030 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już pisałam, że brat, bratowa (ona to nawet znajomych zatrudniła
) i moi rodzice klikają. Brat w nocy, dlatego po nocy jest więcej klików. Twoja kolej :P
|
|
#2031 |
|
Wtajemniczenie
|
witam Was moje kochane
Hania dostała wczoraj od lekarzy najpiękniejszy prezent na dzień dziecka - ma "zdrowe" serduszko i mogliśmy wszyscy wrócić do domku dziękuję jeszcze raz za pamięć o nas, modlitwy, wszystkim dziewczynom za sms-y z troską i Nerolce za odwiedziny (i za podarunek Hania jeszcze raz bardzo dziękuje nadrobiłam Was pobieżnie (miałam ze 20 stron) i tak na szybko to zaległe buziaki i życzenia dla Agadus i Youyou nie będę Wam opisywała tego co przeżyliśmy, bo nie da się opisać. powiem tylko kolejny raz, że nikomu nie życzę żeby musiał przez to przechodzić!!!! tego widoku małego dziecka, które takie ufne, radosne trzeba oddać na kilka godzin w ręce innych, obcych mu ludzi, im je "zawierzyć" i ufać, że nie stanie się nic złego, że nie popełnią błędu...3,5 godz operacji to najdłuższe godziny w moim życiu. i ten widok dziecka po operacji... mam nadzieję, że nie czeka nas to nigdy więcej!!!!!! Haneczka moja to najdzeilniejsze dziecko świata. już na oiom szybko wracała do siebie, miała dużo siły, a na oddziale każdy sen i pobudka "przywracały" moje dziecko! szybko zaczęła sama stawać, siadać, i w końcu po 3 dniach powiedziała mama bo po pobycie na oiom była na mnie ciężko pogniewana lekarze i inni rodzice nie mogli się nadziwić jak ona szybko do siebie dochodzi i w końcu badania wyjściowe wyszły dobrze, najważniejsze czyli echo serduszka również i moglismy wyjść do domu.pobyt w szpitalu nauczył mnie pokory. to co ja sie napatrzyłam na cierpienie dzieci, ich rodziców... maluszki, które po urodzeniu sa transportowane z całego kraju na operacje..ich mamy, które nie miały szansy ich przytulić, ucałować... w tym całym naszym nieszczęściu, mieliśmy to szczęście, że u Hani poza VSD całe serduszko jest zdrowe i prawdiłowo funkcjonuje!! lekarze w klinice cudowni!!!!!!!!!!!!!!!! i całe życie będę Bogu dziękowała, że są tacy ludzie, którzy potrafią i chcą ratować małę serduszka!!!!!!!!!!!!1 to się napisałam. a teraz lecę wyciągnąć pranie i zabieram się za porządki. chata mi brudem zarosła przez te 10 dni
|
|
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
Pieleszko Ja nie jestem nawet sobie wstanie wyobrazić tego co przeszłaś wraz z Hanią
cieszę się niezmiernie, że macie to już za sobą Monika co do butelki, właśnie najpiękniejsze w niej jest to, że nic nie leci. Miałam bidony różne i z każdego leciało i miałam w torbie mokro;/ |
|
|
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Pieleszka wzruszyłam sę czytając Twój post. Nie wyobrażam sobie co przeszłaś, widok Hani po operacji.. wyć mi się chce. 3,5 h boshe tak długo, straszne chwile przeżyłaś. Teraz należy się Wam odpoczynek Brumek skoczek chyba podpasował? z jakiego materiału jest? wygląda na gumowego ![]() Jaciee może pogoda dopisze? macie farelkę, grzejnik na prąd? zanim się w kominku nagrzeje to jednak czasu minie, a ściany namarznięte jak tyle czasu nie palone. Udanego wypoczynku ![]() Ja wczoraj nie mogłam klikać, wyskakiwał tekst z wyskształceniem informatycznym..mimo że minęło 5 min i więcej. Czy ktoś na mnie klika? nie ma mnie w rankingu.. ![]() szkoda że wypadałam pod sam koniec. Obiecuję że to mój ostatni taki konkurs![]() Zanetaa skontroluj mocz, zapalenie pęcherza, ja się z tym borykałam swego czasu. Która pytała o kaszkę na noc z bobovity? mi sara właśnie po niej przespała całą noc. Może przypadek? Dzisiaj w nocy już wstawała jeść, ale to dlatego że o 18 zjadła ostatni posiłek, słoiczek z owocami. Wstała o 6 , ale wzięłam ją do siebie, tłukła się godzinę po czym usnęłyśmy jeszcze do 9 Ogarnęłam już chatę, jeszcze ciasto i obiad .
|
#2034 |
|
Zakorzenienie
|
Patik ile masz glosów? poklikam Ci póki siedzę na kompie
|
#2035 | |||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Cytat:
Cytat:
ja podaję koło 19 potem wietrzenie pupki, masaż i kąpiel Cytat:
Szymuś Żbik dostał od cioci pchacz z FP a od babci soczek i udko z kurczaka ![]() (zrobi łam mu dziś potrawkę z niego w sosiku )
|
|
#2036 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A Hania to silna dziewczynka, na pewno po mamusi![]() Dziękuję w imieniu Ali za miłe słowa. Ala była wniebowzięta na tej sali zabaw, więc z pewnością to jej żywioł ![]() Co do sąsiadki i tego maleństwa...ciężki temat, na pewno nie do pisania tutaj. Ale powinna się teraz bić w pierś bo niestety uważam, że przyczyniła się poniekąd do tego, że maluszek jest teraz w takim stanie...Ale modlę się, by wyszła z tego cało i Was też proszę o kciuki! Mała się obudzi i jedziemy na zakupy. Pogoda mega beznadziejna! Już wolę te upały ![]() (i wcale na nie ostatnio nie narzekałam )Miłego weekendu!!! A Szymek to już 11 mcy skończone |
|
|
|
|
#2037 | |||
|
Zadomowienie
|
Myślałam o was i trzymałam bardzo mocno kciuki Cytat:
Ja podawałam pare razy ale Krystek już śpiący był i rozmazywał sobie ją po buzi i piżamce i znowu był do kąpania a spał tylko godzine dłuzej niż po mmCytat:
![]() Cytat:
Ja też odkąd wróciłam do pracy nie mam czasu na wizaz Witam sie sobotnio Dawno mnie nie było ale podczytuje (prawie) codziennie ![]() Postaram sie pisać wiecej w lipcu bo mam urlop A teraz bez cytowania ![]() Brumku ale agent z Tymka ![]() Shira jeszcze nie moge zdecydować jakie ciasta upieke na roczek oprócz tortu chyba sernik z brzoskwiniami Dziewczyno dlaczego Ty sama walczyłaś z osami ????????? przecież można wezwać przystojnych strażaków ![]() ![]() ![]() Patik dobrze że tez juz jestescie w domu Youyou Agadus zaległe buziaki Szymonku Dziubkowy z okazji miesięcznicy Więcej nie pamiętam ... |
|||
|
|
|
#2038 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pieleszko no i siedze i rycze... i tyle napisze |
|
|
|
|
#2039 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hmmm w naszej "wiejskiej" ochotniczej straży same obszymordy urzedują, (ani jednego przyzwoitego chłopa) a jak widzą osy to zmiatają w podskokach ale z kalendarzem to cały tłum łazi i wybiera na akcję heheh ja tam jestem kobieta pracująca żadnej pracy się nie boję ale miło mi, że się o mnie martwisz![]() tak idę robić murzynka
|
|
#2040 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik ją klikam! Na ile mogę to klikam
. To też mój ostatni konkurs. Rodzice z bratem już się chcieli na kosmetyki złożyć, żeby "nie musieli" klikać . Na szczęście już tylko 3 dni.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.

a zdjęcie z kulek świetne!

)

tylko kakao mnie wspomogło więc jest taki prosty, pokaze Wam

cieszę się niezmiernie, że macie to już za sobą 
Dziewczyno dlaczego Ty sama walczyłaś z osami ????????? przecież można wezwać przystojnych strażaków