Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-01, 19:08   #151
Asji
Zadomowienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy które dziwią cz.4

Cytat:
Napisane przez dellarte Pokaż wiadomość
a będąc już w temacie toaletowym. Dziwi mnie jak można wchodzić do ubikacji bez pukania widząc, że pali się światło, albo słysząc dźwięki za drzwiami (nie mówię o bąkach chodzi mi o jakieś szurania, albo spuszczanie wody).
Mnie też to dziwi. Od 5 lat wynajmuję mieszkanie z trzema osobami, które często się zmieniają i na palcach jednej ręki mogłabym policzyć ile z nich miało nawyk pukania do wc/łazienki. Mnie to tym bardziej denerwuje, że z domu rodzinnego zostal mi zwyczaj nie zamykania drzwi na zamek gdy np myję zęby albo nakładam jakąś maseczkę (zamykam gdy się kąpię i jestem w wc) i często się zdarza, że mi ktoś włazi mimo zapalonego światła i np odłosu lejącej się wody
Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Moje pytanie co do tych dzieci i uzgadniania pewnych spraw: a co jeśli kobieta np. nie uznaje bicia dzieci, a dla faceta klapsy to normalna kara?
Tak było u mnie w domu i szczerze to nie wiem jak można to pogodzić.
Wydaje mi się, że pogodzić się tego nie da. Dziecko można ukarać na tysiąc innych sposobów poza klapsem i rodzice w tym temacie powinni być jednomyślni i konsekwentni.
Asji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 19:12   #152
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Asji - ale bywa, że nie są. Mojego ojca nie da się przekonać, że klaps nie jest dobrą metodą("bo jego bili i wyrósł na porządnego człowieka" i wiele osób myśli podobnie, nie da ich się przekonać, że są lepsze metody, ile ludzi nadal narzeka na bezstresowe wychowanie").

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 19:14   #153
foxy123
Zakorzenienie

Dziwi mnie a zarazem rozwala zachowanie moich znajomych na FB.
Kazde wydarzenie i opisy- w jezyku ang Rozumiem,ze zyli w UK czy IE i maja teraz zagranicznych 'znajomych' jednak kiedy widze opis w jez. ang a potem w komentarzach dialog WCIAZ w jezyku ang to juz mnie krew zalewa. Mowie tu o Polakach, ktorzy zyli w owej Anglii czy Irlandii, powrocili do PL (czy nawet wciaz sa poza PL) a pisza ze soba po angielsku o.O
Ostatnio kolega (34 lata) dal jakis tam opis po angielsku, a w komentarzach dalasza rozmowa z innymi POLAKAMI, rowniez w jez. ang rozwala mnie to na maxa, 33 lata w PL, rok w UK i juz sie zapomnialo jezyka. WIOCHA na maxa i to wyksztalceni, dorosli ludzie
Dodam,ze zauwazylam to u 80% ludzi korzystajacych z FB.

Bezstresowe wychowanie? Dobre
Zapraszam do IE, mozna zobaczyc jakie sa tego skutki.

Edytowane przez foxy123
Czas edycji: 2012-06-01 o 19:18
foxy123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 19:32   #154
ha psi
Wtajemniczenie

foxy ale Polacy raczej prędzej zrozumieją po angielsku niż Anglicy po polsku a może te osoby chcą aby Ci anglojęzyczni znajomi też o tym wiedzieli..
nie wiem dla mnie i tak te wszystkie statusy na fb to wiocha czy po polsku czy po angielsku czy po chińsku

i kiedy spada tyle gwiazd
ja chcę ocalić choćby Nas..

Najbardziej na tym forum dziwi mnie tekst:
"korzystamy z tego konta w kilka osób,
wcześniej pisała koleżanka
a teraz przedstawiam swój problem.."
ha psi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 20:11   #155
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Asji - ale bywa, że nie są. Mojego ojca nie da się przekonać, że klaps nie jest dobrą metodą("bo jego bili i wyrósł na porządnego człowieka" i wiele osób myśli podobnie, nie da ich się przekonać, że są lepsze metody, ile ludzi nadal narzeka na bezstresowe wychowanie").
Bywa. I dlatego dobrze jest omówić z partnerem temat wychowania dzieci zanim pojawią się one na świecie. Wtedy to po ptokach, bo tak odmiennych zdań nie da się, moim zdaniem, pogodzić.
Stary 2012-06-01, 20:27   #156
Olivvek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Dla mnie chore jest niemycie rąk, całego ciała.
Według Ciebie to, że rozczeszę włosy mi pomoże przed urazami mechanicznymi, tylko, że samym czesaniem je będę niszczyła, bo mam kręcone włosy. Nie będę czesała włosów bo potem mam szope na głowie i tyle. I nieważne czy zrobię to gdy włosy są mokre czy nie.

Czyli rozumiem, że gdybyś zobaczyła moje włosy i pomyślała sobie, ze fajne włosy lub cokolwiek innego, a potem dowiedziałabyś się, że są nieczesane to stwierdziłabyś, że jestem niechlujem?

Ja nie mam strąków.

Tak.

U Ciebie. Ja nie czeszę włosów jak widać od kilku lat i nie mam kołtunów.

Masakra. Dla mnie jak kobieta coś takiego mówi, to jest po prostu strasznie wulgarna i obrzydliwa.

Tak, tylko jak przeczesze palcami to mi się zaczynają puszyć.

Mnie też to dziwi.

Ja też wrzucam waciki do sedesu i nic się nie dzieje
Zastanawiam się- skoro nie czeszesz, skąd wiesz, czy nie masz kołtunów?
I odpowiadając na Twoje pytanie- zdziwiłabym się na pewno i nie chciałabym dotykać.

Właśnie trochę dziwi mnie usprawiedliwianie się kręconymi włosami. Wiele osób ma, czesze i żyje... W dzisiejszych czasach, przy tak wielkiej gamie kosmetyków nawet specjalnie dla kręciołków, nie mieści mi się to w głowie. Jak się puszą, to trza nawilżyć, a nie nie tykać przynajmniej moim zdaniem.

I też rzucam waciki do klopa po spłukaniu już dawno są poza rurami, nie ma jak się zapchać.

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Aaach, z tym pukaniem to też dobry motyw. U mnie w szkole laski pukają, nie słuchając odpowiedzi i i tak ludziom włażą może to tylko sygnał ostrzegawczy, co by w pół sekundy zdążyć zakryć, co najlepsze
Stary 2012-06-01, 20:59   #157
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Asji Pokaż wiadomość
Bywa. I dlatego dobrze jest omówić z partnerem temat wychowania dzieci zanim pojawią się one na świecie. Wtedy to po ptokach, bo tak odmiennych zdań nie da się, moim zdaniem, pogodzić.
Ty no, ale krzywda nam się nie stała
Mało tych klapsów w dzieciństwie dostałam, na ogół ojciec się matki słuchał(podkreślam - na ogół). No, ale już pozostała taka wizja mamy jako tego "lepszego", łagodniejszego rodzica.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 21:16   #158
Bananalama
jestę wieszczę

Ciri nie ma czego zazdrościć

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 21:56   #159
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Ty no, ale krzywda nam się nie stała
Mało tych klapsów w dzieciństwie dostałam, na ogół ojciec się matki słuchał(podkreślam - na ogół). No, ale już pozostała taka wizja mamy jako tego "lepszego", łagodniejszego rodzica.
Rozumiem o czym piszesz U mnie w domu było podobnie, tzn też bywało, że od ojca dostałam klapsa, od mamy nigdy. Różnica polega na tym, że moi rodzice mieli w tym temacie podobne zdanie - mama, mimo, że sama klapsów nie dawała, to tak naprawdę nic przeciwko takiej karze nie miała, nigdy do ojca nie powiedziała ten klaps był niepotrzebny. A jak wiadomo milczenie oznacza zgodę.
Ja takich metod nie popieram i jeśli kiedykolwiek będę planować z kimś powiększenie rodziny to na pewno najpierw będę chciała poznać poglądy partnera na kwestię wychowania. Stąd moja odpowiedź w poprzednim poście, że nie da się pogodzić dwóch przeciwnych przekonań jeśli o klapsy chodzi
Stary 2012-06-01, 22:06   #160
heksita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez foxy123 Pokaż wiadomość
Dziwi mnie a zarazem rozwala zachowanie moich znajomych na FB.
Kazde wydarzenie i opisy- w jezyku ang Rozumiem,ze zyli w UK czy IE i maja teraz zagranicznych 'znajomych' jednak kiedy widze opis w jez. ang a potem w komentarzach dialog WCIAZ w jezyku ang to juz mnie krew zalewa. Mowie tu o Polakach, ktorzy zyli w owej Anglii czy Irlandii, powrocili do PL (czy nawet wciaz sa poza PL) a pisza ze soba po angielsku o.O
Ostatnio kolega (34 lata) dal jakis tam opis po angielsku, a w komentarzach dalasza rozmowa z innymi POLAKAMI, rowniez w jez. ang rozwala mnie to na maxa, 33 lata w PL, rok w UK i juz sie zapomnialo jezyka. WIOCHA na maxa i to wyksztalceni, dorosli ludzie
Dodam,ze zauwazylam to u 80% ludzi korzystajacych z FB.
Też tak robię, bo mam znajomych nie tylko z PL. Czasem piszę też po polsku. Dobrze jednak wiedzieć, że mogą być wśród nich tacy, co to ich takie moje postowanie po angielsku rozwala .

Mnie by chyba bardziej dziwiło, gdyby post był po angielsku, a dyskusja pod spodem w innym języku .
heksita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 22:44   #161
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Jeśli się ma zagranicznych znajomych, to nie widzę powodu wykluczania ich z dyskusji pisząc po polsku. Jakbym takich miała, to też bym pisała po angielsku. Angielski raczej zna więcej ludzi, niż polski.

Co do klapsów. U mnie tato był tym, co czasem klapsa dał. Nie było to bolesne wcale, bardziej przerażało to zaskoczenie. Ale on to robił, jak już było mega przesada w zachowaniu moim czy brata. Mama raczej nie robiła czegoś takiego. Nie wiem, czy się dogadali w tej kwestii, ale tato był zazwyczaj tym surowszym a mama wszystkich usprawiedliwiała. My do klapsów nie zamierzamy dawać.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-01, 23:53   #162
sayurii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olivvek Pokaż wiadomość
I odpowiadając na Twoje pytanie- zdziwiłabym się na pewno i nie chciałabym dotykać.

Właśnie trochę dziwi mnie usprawiedliwianie się kręconymi włosami. Wiele osób ma, czesze i żyje... W dzisiejszych czasach, przy tak wielkiej gamie kosmetyków nawet specjalnie dla kręciołków, nie mieści mi się to w głowie. Jak się puszą, to trza nawilżyć, a nie nie tykać przynajmniej moim zdaniem.
Pewnie masz proste włosy i nie wiesz jaki to ból rozczesywać takie kręcone. Wiesz jak wyglądają rozczesane na sucho loki? Jak siano. To nie jest kwestia nawilżenia, mi się włosy nie puszą. Ja przy rozczesywaniu na mokro wyrywam sobie całe kępy włosów, co dopiero na sucho. Kręcone włosy, to z reguły splątane włosy. Więc nie mów innym, że dziewczyny z kręconymi włosami usprawiedliwiają się przed grzebieniem...
sayurii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 00:00   #163
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
W dzieciństwie miałam pewien wypadek z pewnym panem, który lubił obnażać się przy dzieciach. Kiedyś podstawówki nie były zamykane i chronione a drzwi w toaletach nie miały haczyków.
Ja też wolę iść z koleżanką, bo mam klaustrofobię i gdybym się zacięła w kiblu, to wpadłabym w histerię i nie myślała logicznie, a tak miałby mi kto pomóc
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 00:01   #164
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sayurii Pokaż wiadomość
Pewnie masz proste włosy i nie wiesz jaki to ból rozczesywać takie kręcone. Wiesz jak wyglądają rozczesane na sucho loki? Jak siano. To nie jest kwestia nawilżenia, mi się włosy nie puszą. Ja przy rozczesywaniu na mokro wyrywam sobie całe kępy włosów, co dopiero na sucho. Kręcone włosy, to z reguły splątane włosy. Więc nie mów innym, że dziewczyny z kręconymi włosami usprawiedliwiają się przed grzebieniem...
Zgadzam się. Jeśli chciałabym zachować ładnie skręcone loki, to musiałabym nie czesać włosów. Jak rozczeszę, to może nie mam siana, ale włosy są pofalowane i już nie takie ładne.
Stary 2012-06-02, 00:24   #165
lipiec
Zadomowienie

A wiecie co mnie dziwi? Ludzie, którzy kłamią w każdej nawet najdrobniejszej sprawie, okłamują swoich rodziców, przyjaciół, znajomych i kreują się na ludzi miłych i uczciwych. A wiecie co dziwi mnie jeszcze bardziej? Ślepota innych ludzi na to jak jego przyjaciółka czy córka kłamie i robi z niego kretyna.

I dziwi mnie chodzenie po kilka osób do jednej toalety. Jeju, chociaż w kiblu chcę mieć trochę przestrzeni osobistej, no ale to ja. Skoro inni lubią jak ktoś słucha jak sikają, no to cóż , wolność i swoboda.
Co do czesania włosów: póki włosy nie śmierdzą i się nie kleją to mi to wisi czy ktoś je sobie czesze czy nie.
A jeśli chodzi o klapsy, to ja byłam w dzieciństwie straszona pasem ale nigdy mnie nikt nie uderzył. Uważam, że przemoc to nie jest rozwiązanie. Skoro rodzic nie potrafi się z dzieckiem dogadać i musi wykorzystywać swoją przewagę fizyczną to trochę z niego porażka a nie rodzic :- )

lipiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 00:48   #166
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Wiele osób ma, czesze i żyje...
No, ma, czesze i ma szopę...

Cytat:
W dzisiejszych czasach, przy tak wielkiej gamie kosmetyków nawet specjalnie dla kręciołków, nie mieści mi się to w głowie. Jak się puszą, to trza nawilżyć, a nie nie tykać przynajmniej moim zdaniem.
Nawilżenie włosów kręconych jest bardzo trudne.
Do tego jak wygląda fryzura po rozczesaniu włosów? Loki, to loki: skręcające się pasemka włosów, a nie każdy włos osobno. A podczas czesania właśnie się rozdziela te pasemka. Efekt? http://static.fashionnow.pl/upload/xinha/.resized_300x325_05._Etro _ok.jpg
Nie wiem po co osoby kręconowłose miałyby niszczyć swoje loczki na rzecz rozczesanego sianka.

Przy okazji, jak masz proste włosy to zakręć je sobie na wałki. A potem rozczesz loki i zobacz jakie sianko się robi, nawet na zdrowych włosach. Ciekawe doświadczenie
Stary 2012-06-02, 11:07   #167
Olivvek
Zadomowienie

sayurii, tak, mam proste, ciężko mi się wczuć i dlatego wszędzie dodaję "moim zdaniem", więc z całym szacunkiem, ale wypraszam sobie "mówienie innym", bo "inni" mają swój rozum i ja im żadnych teorii przedstawiać nie muszę.

Mam lokate koleżanki, które czeszą i bynajmniej jak stóg siana nie wyglądają; jedna pracowicie codziennie woskuje/ nabłyszcza każde pasemko, co do reszty się nie wypowiem, bo nie wiem.

Chatul, próbowałam kiedyś porażka i wyglądowa i czesaniowa. Ale to przed myciem np nie możnaby? Żeby sobie image'u nie psuć?

Przykro mi, ale nie rozumiem i chyba mam do tego prawo, w końcu po to ten wątek

Co do bicia dziecka to dostałam raz pasem przez rzyć z zaskoczenia, klapsy też były i szczerze mówiąc jakoś nie uważam przez to rodziców za nieudolnych. Jak się gada a dzieciak swoje to trzeba inaczej pokazać kto tu rządzi i tyle. Moim zdaniem.

Edytowane przez Olivvek
Czas edycji: 2012-06-02 o 11:09
Olivvek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 11:13   #168
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
sayurii, tak, mam proste, ciężko mi się wczuć i dlatego wszędzie dodaję "moim zdaniem", więc z całym szacunkiem, ale wypraszam sobie "mówienie innym", bo "inni" mają swój rozum i ja im żadnych teorii przedstawiać nie muszę.

Mam lokate koleżanki, które czeszą i bynajmniej jak stóg siana nie wyglądają; jedna pracowicie codziennie woskuje/ nabłyszcza każde pasemko, co do reszty się nie wypowiem, bo nie wiem.

Chatul, próbowałam kiedyś porażka i wyglądowa i czesaniowa. Ale to przed myciem np nie możnaby? Żeby sobie image'u nie psuć?

Przykro mi, ale nie rozumiem i chyba mam do tego prawo, w końcu po to ten wątek

Co do bicia dziecka to dostałam raz pasem przez rzyć z zaskoczenia, klapsy też były i szczerze mówiąc jakoś nie uważam przez to rodziców za nieudolnych. Jak się gada a dzieciak swoje to trzeba inaczej pokazać kto tu rządzi i tyle. Moim zdaniem.
Moja kuzynka ma dwoje dzieci, które są tak niewychowane i rozwydrzone, że sama mam ochotę je złapać i im przylać . Słowa nie pomagają kompletnie.

Ja włosy rozczesuję, jak chcę sobie zapleść, albo przed myciem .

Co mnie dziwi? Dziwi mnei to, że obecnie dzieci w większości nie potrafią się bawić bez komputerów i komórek. Kiedyś człowiek biegał cały dzień po podwórku, zdzierał kolana i mama musiała siłą zaganiać na obiad. Dzisiaj często siłą trzeba dzieciaka gdzieś wyganiać np. na kolonie .
Stary 2012-06-02, 11:26   #169
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Moje pytanie co do tych dzieci i uzgadniania pewnych spraw: a co jeśli kobieta np. nie uznaje bicia dzieci, a dla faceta klapsy to normalna kara?
Tak było u mnie w domu i szczerze to nie wiem jak można to pogodzić.
Mi się wydaje, że to już jest trudne do pogodzenia. Chociaż zawsze można pójść na kompromis i ukarać inaczej dziecko. Ja nigdy nie zostałam uderzona i wyrosłam na człowieka (), ale wydaje mi się, że dziecko można ukarać klapsem. No bo też jest podstawowa różnica między biciem a ukaraniem lekkim klapsem. Mi się wydaje, że klaps ma służyć jako coś co upokarza i dziecko nie będzie już robiło tego czegoś za co dostało go. Powinien być lekki i tylko po to, żeby dziecko zrozumiało że tak się nie robi. Bo niektórzy uważają, że dzieci to można bić za byle co..

Cytat:

Przecież często się nimi bawię więc czuję. Zresztą lubię sobie dotykać swoich loków.

Ale jakie usprawiedliwianie się? Nie muszę się usprawiedliwiać dlaczego nie czeszę włosów. Dziwi mnie tylko, że to jest aż takie straszne, że jak można nie rozczesywać włosów.

Jak będę chciała wyglądać tak jak w załączniku to na pewno je sobie wtedy rozczeszę.

Cytat:
Napisane przez lipiec Pokaż wiadomość
I dziwi mnie chodzenie po kilka osób do jednej toalety. Jeju, chociaż w kiblu chcę mieć trochę przestrzeni osobistej, no ale to ja. Skoro inni lubią jak ktoś słucha jak sikają, no to cóż , wolność i swoboda.
Mi by było trochę wstyd tak chodzić z koleżankami do łazienki teraz, bo nie widzę powodu dla którego miałabym to robić, ale w dzieciństwie często z kuzynką szłam razem do łazienki.

Cytat:
Tylko, że czesanie kręconych włosów na sucho to zabójstwo dla nich. Włosów kręconych na sucho się nie czesze, bo się łamią, zresztą na mokro też..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kulisy-Salvatore-Ferragamo-199x300.jpg (15,4 KB, 126 załadowań)
Stary 2012-06-02, 11:34   #170
Olivvek
Zadomowienie

Cytat:
(...)
Co mnie dziwi? Dziwi mnei to, że obecnie dzieci w większości nie potrafią się bawić bez komputerów i komórek. Kiedyś człowiek biegał cały dzień po podwórku, zdzierał kolana i mama musiała siłą zaganiać na obiad. Dzisiaj często siłą trzeba dzieciaka gdzieś wyganiać np. na kolonie .
O dokładnie... Czuję się jakąś szczęściarą, że jeszcze za mojego dzieciństwa się uczyło z koleżankami w ślepej uliczce jeździć na rowerze, budowało się "bazy" i łaziło po drzewach, a zimą robiliśmy z całą okoliczną dzieciarnią jeden wielki zamek ze śniegu ze zjeżdżalniami, schodami itd. Jeśli będę miała dzieci to chyba najlepiej w liczbie mnogiej, na wypadek, gdyby pociech sąsiadów nie dało się odciągnąć od bajek
Stary 2012-06-02, 11:38   #171
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
O dokładnie... Czuję się jakąś szczęściarą, że jeszcze za mojego dzieciństwa się uczyło z koleżankami w ślepej uliczce jeździć na rowerze, budowało się "bazy" i łaziło po drzewach, a zimą robiliśmy z całą okoliczną dzieciarnią jeden wielki zamek ze śniegu ze zjeżdżalniami, schodami itd. Jeśli będę miała dzieci to chyba najlepiej w liczbie mnogiej, na wypadek, gdyby pociech sąsiadów nie dało się odciągnąć od bajek
My na szczęście kolegę dla Mai mamy za rogiem . Oni mają ogródek, więc jakby co, to dzieciaki będą miały gdzie latać. Poza tym mamy tutaj dużo placów zabaw dookoła i duży park. Mam nadzieję, że się szybko nie przeprowadzimy w inne miejsce, bo mi się spodobała dzielnica, w której mieszkamy. Poza tym myślę, żeby Maję posłać, jak skończy rok do czegoś co w PL jest odpowiednikiem żłobka. Przynajmniej będzie miała kontakt z innymi dziećmi i będzie łapała język. Przy okazji sama pójdę do pracy, no a potem będziemy się starać o rodzeństwo dla małej. Nie chcę, żeby była sama.
Stary 2012-06-02, 12:22   #172
Olivvek
Zadomowienie

Cytat:
My na szczęście kolegę dla Mai mamy za rogiem . Oni mają ogródek, więc jakby co, to dzieciaki będą miały gdzie latać. Poza tym mamy tutaj dużo placów zabaw dookoła i duży park. Mam nadzieję, że się szybko nie przeprowadzimy w inne miejsce, bo mi się spodobała dzielnica, w której mieszkamy. Poza tym myślę, żeby Maję posłać, jak skończy rok do czegoś co w PL jest odpowiednikiem żłobka. Przynajmniej będzie miała kontakt z innymi dziećmi i będzie łapała język. Przy okazji sama pójdę do pracy, no a potem będziemy się starać o rodzeństwo dla małej. Nie chcę, żeby była sama.
Też jestem za... eee... socjalizowaniem? dzieci. Tylko wtedy też trzeba trzymać rękę na pulsie, czy się pociesze krzywda jakaś nie dzieje.
Do dziś pamiętam, jak w przedszkolu jedna baba biła dzieci (na szczęście szybko poleciała), ale do końca mojego pobytu tam karmili mnie jak brojlera, łeb do góry i żarcie wpychali
Stary 2012-06-02, 13:18   #173
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Chatul, próbowałam kiedyś porażka i wyglądowa i czesaniowa.
Ano właśnie

Cytat:
Ale to przed myciem np nie możnaby? Żeby sobie image'u nie psuć?
Jasne, że można. Chociaż jak ktoś nie czuje takiej potrzeby, to jego sprawa.

Cytat:
Kto tu rządzi? Rodzic ma wychowywać czy tresować? Moim zdaniem wychowywać...
A poprzez bicie tylko się pokazuje, że silniejszy fizycznie rządzi i temu słabszemu może robić co tylko zechce.

Cytat:
No kiedyś człowiek biegał cały dzień po podwórku, bo nie było komputerów
Stary 2012-06-02, 13:23   #174
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:
Do dziś pamiętam, jak w przedszkolu jedna baba biła dzieci (na szczęście szybko poleciała), ale do końca mojego pobytu tam karmili mnie jak brojlera, łeb do góry i żarcie wpychali
Ja do dziś żałuje, ze nie chodziłam do przedszkola, ale gdy słyszę takie opowieści to mam gęsią skórkę- biedne dzieci.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 14:14   #175
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

A mnie irytują panie, które twierdzą "mam dziecko - mogę wszystko". Mam taką osiedlową drogerię. Mała, jest lada, za ladą półki, od lady do ściany METR. Przyszły dwie panie, z malutkimi dziećmi. I wjechały wózkami (głębokimi) obydwie do sklepu. Czworo ludzi, nie ma jak się ruszyć, a panie ostro pchają wózki przed siebie. Pytam, czy nie można wózków zostawić przed wejściem, na to jedna pani "No mam dziecko budzić?!" W tym sklepie jest takie malutkie stoisko ze spinkami, opaskami, więc jedna pani wzięła swoje dziecko na ręce, i zaczęła mu zakładać opaski. Tamta druga się odwróciła, i na cały sklep "No ślićnie... no jak ślićnie! Jaka pięknia dziewcinka! kto jeś taki ślićny?" jednocześnie kołysząc wózkiem ze swoim dzieciakiem. Chcę przejść - "przepraszam?". pani nic, ogląda coś. W końcu pani sprzedawczyni poprosiła panie o opuszczenie sklepu. Wyszły, mówiąc coś o "niezauważeniu, że mamy dzieci". Pisałam. Nie rozumiem targania wózka po malutkich sklepach. Może mnie zjedziecie, ale jesteś z dzieckiem w wózku? Nie wchodź do małych sklepów. Ewentualnie zostaw wózek przed. Albo idź gdzie indziej. Albo odpuść zakupy.
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 16:46   #176
ha psi
Wtajemniczenie

co do bicia to się wypowiadać nie będę

co do wózków.. jak mały sklepik i dziecko śpi to nie wiem co za problem zostawić wózek z dzieckiem na zewnątrz.. przecież można nawet stać w progu i mieć i wózek na oku i to co jest w sklepie.. przecież nikt nam tego dziecka nie ukradnie.. za dużo W11 detektywów i interwencji się panie naoglądały

Stary 2012-06-02, 16:56   #177
201801022117
Konto usunięte

Tak... Panie z dziećmi w sklepach to jest w ogóle temat rzeka. Raz widziałam, również w drogerii, panią z dzieckiem mniej więcej 3letnim. Lato, drzwi do sklepu otwarte, mamusia ogląda sobie lakiery do paznokci, a dziecko chodzi po sklepie, aż w końcu wychodzi na dwór, co mamusia zauważa dopiero po zwróceniu jej uwagi... Drugi przypadek, sklep obuwniczy, dziecko ok. 5 lat. Dwie panie oglądają buty, dziecko chodzi po sklepie, aż w końcu wychodzi z niego, prawie wchodząc na ruchliwą ulicę. Pai zauważa to również dopiero po zwróceniu uwagi.
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 17:02   #178
ha psi
Wtajemniczenie

nie no.. z dziećmi do sklepów chodzić według mnie można.. a nawet powinno się.. ale jeżeli jest to małe dziecko to można przecież w chuście czy nosidełku takim zakładanym na brzuch.. wózki w supermarketach mi zupełnie nie przeszkadzają ale w mniejszych sklepach restauracjach czy piekarni to masakra jakaś..

Stary 2012-06-02, 17:38   #179
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

W dużych sklepach to jeszcze znośne, bo nikt ci po nodze nie przejedzie, ale dwa wózki w sklepiku, gdzie miejsca do chodzenia jest 1x5 m? no wątpię ;/ Było ich dwie, mogła jedna zostać z wózkami przed sklepem. Nie, obie musiały się pchać z wózkami -.- Zirytowałam się strasznie.
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-02, 17:45   #180
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ha psi Pokaż wiadomość
wózki w supermarketach mi zupełnie nie przeszkadzają ale w mniejszych sklepach restauracjach czy piekarni to masakra jakaś..
Jak dla mnie to zależy. Właśnie przed chwilą wróciłam z Tesco, jak w każdy weekend ludzi full. W takiej sytuacji wózki z dziećmi jednak trochę przeszkadzają, bo i tak jest tłum i ciężko się poruszać po sklepie. Co innego jeśli rodzice idą z tym wózkiem do supermarketu gdzieś na tygodniu, kiedy ruch jest mniejszy - wtedy mi to nie przeszkadza, bo jest na tyle miejsca, że nie muszę swojego koszyka z zakupami przenosić niemal na barkach nad wózkami żeby minąć taką rodzinkę
Co do małych sklepików, kawiarni - zgadzam się, wózki są w takich miejscach uciążliwe.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości