|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów, część VI
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1262 |
|
Zadomowienie
|
w końcu wyszłam dzisiaj i będąc na zakupach zobaczyłam sklep eko. weszłam i wyszłam z kokosem w całkiem dobrej cenie. jak on pachnie! ależ brakowało mi tego pięknego zapachu!
![]()
|
|
|
|
#1263 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Takze probuj ![]() Cytat:
![]() Troszke boje sie tego efektu mrowienia i ciepla. Udaje Ci sie go zmyc szamponem bez SLS? |
|||
|
|
|
#1264 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie nici z alverde, ktrym sie chwaliłam
paczka prawdopodobnie zaginela na poczcie.na x paczek ktore wysyłała wizazanka oczywiscie musieli sie moja zaopiekować jeszcze nie wzielam oleju ze stancji bo myslalam ze wkoncu bede miec ta paczke w rękach. dobrze, ze mam chociaz oliwe z oliwek.
|
#1265 |
|
Raczkowanie
|
Ten wątek to skrabnica wiedzy. Zużyłam prawie całą butle Amli. A olej ze słodkich migdałów uzywałam do zmywania makijażu. Grzebiąc w tym wątku dowiedziałam się, że nadaje się na włosy tak oto siedzę z nim na włosach ;D
|
|
|
|
#1266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1268 |
|
Zadomowienie
|
AMLA- jestem blondynką i używam jej od pewnego czasu, przyciemnienia włosów nie zauważyłam
|
|
|
|
#1269 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1270 |
|
Zakorzenienie
|
tu macie amle bardziej dla blondynek
![]() http://www.dabur.com.pl/olejek-amla-jasmine
|
#1271 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1272 |
|
Zadomowienie
|
Mam taki oto problem -
olejki do włosów można podzielić na 2 grupy: czyste oleje lub ich mieszanki ( kokosowy, jojoba itp, alterra ,BD) oraz olejki ziołowe (głównie indyjskie mieszanki z wyciągami z azjatyckich ziółek na bazie kokosa/parafiny jak vatika czy amla). Jako produkty wspomagające pielęgnację włosów używa się wcierek ziołowych ( capitavit, jantar) a wewnętrznie drożdże, skrzyp i wszechobecna pokrzywa. I tu, po przydługim wstępie, dochodzę do sedna - olejki ziołowe z naszych, polskich ziółek ![]() Czy któraś z Was spotkała się z czymś takim?? Bo skoro olejowe ekstrakty z amli, henny czy innych orientalnych roślinek mają zbawczą moc na nasze włoski, porównywalną z naszymi rodzimymi wcierkami-nalewkami z pokrzywy/brzozy/nagietka, to czy nie byłoby sprytnym połączenie odpowiedniego oleju z ziołowymi ekstraktami ?? mam na myśli maceraty z np rumianku, łopianu, pokrzywy, tataraku, nagietka i innych pomocnych włosom ziółek. Co Wy na to ?? Czy gdzieś w tym czy innym wątku taki temat był poruszany??
|
|
|
|
#1273 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie bój się mrowienia i ciepła, to nawet przyjemne To zależy chyba jaką masz skórę - ja mam bardzo wrażliwą, więc podejrzewam, że dlatego tak mnie grzeje, ale tylko na początku![]() Według mnie olej musztardowy nawet lepiej zmywa szampon bez SLS. Ja używałam do zmywania firmy Khadi Shikakai, wcześniej Babydream, ale mnie uczulił (miałam po nim potworny łupież i swędzenie), używałam też Hippa i wszystkie rewelacyjnie zmywały olej. Czasami dodawałam do szamponu Shikakai w pudrze. Dzisiaj zmywałam olej Joanną Rzepa (czekam na paczkę z nowym szamponem bez SLS) i musiałam nałożyć więcej produktu, więc wydaje mi się, że szampony z SLS gorzej radzą sobie z tym olejem. Dodam tylko, że olej musztardowy wyleczył mnie z wrośniętych włosków na bikini i łydkach Zaczęły rosnąć szybciej i mocniejsze Przypuszczam, że olej wzmacniał cebulki jednocześnie nawilżając skórę i tym samym szybciej przebijały się przez skórę, nie wrastając pod nią. Niestety znowu mi wrastają (ale tylko na łydkach) i zaczynam walkę z Xerialem 30.Czytałam, że olej musztardowy jest bardzo popularny w Indiach, głównie wśród... mężczyzn:P Natomiast kobiety robią sobie rozjaśniającą maseczkę na twarz z oleju musztardowego i kurkumy. Apropo Amli, używałam Jaśminową (porażka), przeciwłupieżową (taka sobie) i Amlę Plus. Nie zauważyłam przyciemnienia, jednak gdy używałam Vatikę kokosową z amlą i henną to pięknie pogłębiła mi kolor. Wtedy jeszcze miałam ciemne włosy i wiele osób pytało mi się czym farbowałam włosy Szczególnie na górze było to widoczne.
|
|
|
|
|
#1274 |
|
Zadomowienie
|
pannawiosnaSą takie
słynny łopianowy, albo teraz te nowe GP ze skrzypem np, też są rosyjskie mieszanki:łopian, rokitnik itp
Zapuszczam włosy cel: do dooopywłosomaniaczka od 18.11.2011 ZUZKA Edytowane przez WarOfWorlds Czas edycji: 2012-06-02 o 19:33 |
|
|
|
#1275 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje też uwielbiają ajurwedyjskie muszę się obkupić w jakieś nowe, problem w tym, że już prawie wszystkie miałam Cytat:
|
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1277 |
|
Zakorzenienie
|
dabur amla, sesa, khadi na porost, khadi amla, heenara... a ty?
|
#1278 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
a no i jeszcze vatike mam
|
#1281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naprawde mamy podobne włosy, JMO szału na nas nie robi, zwykłe oleje też.. hmm. co jest Twoim najlepszym produktem do włosów? |
|
|
|
|
#1282 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ech, a myślałam, że Nobla za nowe odkrycie dostanę ![]() Tak czy siak na parapecie produkują się właśnie 2 maceraty na bazie oleju z pestek winogron: "ziołowy" z pokrzywy, skrzypu, łopianu,brzozy i chmielu oraz "kwiatowy" z rumianku, lipy, nagietka, jeżówki i lawendy ![]() Co o takich wytworach myślicie ?? |
|
|
|
|
#1283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeśli chodzi o oleje to nie wiem, każdy po trochu
|
|
#1284 |
|
Rozeznanie
|
W Lidlu olejek Suhada 4,99
Przygarnę miniaturkę Neonatura Cocoon. I'm Alive!....I'm Alive!......I'm Alive! And I've got so much more that I want to do Was it music? Was it science that saved me? Or the way that you prayed for me? Yes either way I thank you, I'm alive GM |
|
|
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
nieźle, a który z granatem? ja płaciłam z 15 zł, jak dla mnie za lekki na włosy, ciałko nim smaruje
|
#1286 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, potrzebuję Waszej rady
![]() przekopałam forum i chcę zacząć olejować włosy co sądzicie o takim zestawie na początek: olej z biedronki z pestek winogron i dabur vatika ? co sądzicie o tym olej z załącznika? ![]() pozdrawiam naven |
|
|
|
#1287 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przygarnę miniaturkę Neonatura Cocoon. I'm Alive!....I'm Alive!......I'm Alive! And I've got so much more that I want to do Was it music? Was it science that saved me? Or the way that you prayed for me? Yes either way I thank you, I'm alive GM |
|
|
|
|
#1288 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przemiłe Wizażanki potwierdziły moje obawy, że jest rafinowany. w pigułce (1. strona) możesz o tym poczytać
|
|
|
|
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
maska vatika,hydrator joico i alverde aloes i hibiskus;D
|
|
|
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
a zapomniałam, hydrator mam i jest boski
vatika maska też jest fajna, ja mam tą z migdałami a alverde nic nie miałam ;/ a skąd masz?
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:26.

paczka prawdopodobnie zaginela na poczcie.

Zaczęły rosnąć szybciej i mocniejsze
Przypuszczam, że olej wzmacniał cebulki jednocześnie nawilżając skórę i tym samym szybciej przebijały się przez skórę, nie wrastając pod nią. Niestety znowu mi wrastają (ale tylko na łydkach) i zaczynam walkę z Xerialem 30.
Szczególnie na górze było to widoczne.
słynny łopianowy, albo teraz te nowe GP ze skrzypem np, też są rosyjskie mieszanki:łopian, rokitnik itp
cel: do dooopy