|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Sprawdzone produkty z Intermarche
Na forum są wątki o Biedronce i Lidlu. Pomyślałam, że warto też napisać rzeczach z Intermarche. Jest to mój ulubiony market i z chęcią dowiem się, czy Wy go również lubicie i jakie produkty polecacie.
Także, wypowiadać się ![]() Edytowane przez cappucino15 Czas edycji: 2012-06-02 o 17:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sprawdzone produkty z Intermarche
Uwielbiam ten sklep, szkoda, że stosunkowo rzadko można go spotkać
![]() Ulubione rzeczy? Na przykład kawa, Cafe au lait Chicoree ![]() W ogóle wydaje mi się, że tam chyba nie ma kiepskich produktów, wszystko co kiedykolwiek kupiłam, było dobre, albo bardzo dobre ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
niektore rzeczy maja swietne ale szkoda że ceny tam są wyższe niż w konkurencyjnych marketach..
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja rzadko tam bywam, choć market jest na pograniczu osiedla i mam 5 minut pieszo. Zdecydowanie wolę Lidl czy Biedronkę. Akurat tak się złożyło, że też są na osiedlu, więc jestem częstym bywalcem tych dwóch marketów. W Intermarche kupowałam tylko wyposażenie do kuchni, typu patelnie, szklanki, kubki, miarki, miski i miseczki, tacki, sztućce, blachy do ciast itp. No i czasem uzupełnię zapasy higieniczne z Apty ![]() A tak, to tylko jak mają bardzo promocyjne ceny ![]() Ostatnio kupiłam tam białe wino Martini Asti. Było w bardzo przystępnej cenie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Największym plusem tego marketu jest to, że robią baaardzo dużo przecen produktów tracących datę ważności ( w Biedronce jest to niemożliwe
![]()
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Aby na pewno?? Nieraz widuję w lodówkach produkty przecenione, którym kończy się data ważności ![]() Fakt, że są to tylko produkty krótkoterminowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
W mieście obok otworzyli niedawno Intermarche i szczerze mówiąc w ogóle mi ten sklep nie podszedł. Kupiłam na próbę kilka ich produktów i jakościowo gorsze, niż z Lidla, czy Biedronki, a ceny znanych marek mają wyższe, niż w okolicznych sklepach. Więcej tam raczej nie pojadę.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja Intermarche lubię przede wszystkim za klimat, jest tak "miło" w porównaniu do Biedronki. Podoba mi się też to, że można dostać produkty wielu marek, tych lepszych i tych gorszych. Przeważnie to co chcę to, to znajdę. Jest tam zdecydowanie lepszy wybór dżemów, czy np. herbat niż w Biedronce. Dostanę tam też mój ulubiony jogurt naturalny (gęsty i bez cukru). Z datami ważności też jest ok (przynajmniej ja jeszcze na nic nie trafiłam), chyba że w przypadku serów, ale to chyba normalne. Co do cen, to faktycznie, tanio może nie jest, w porównaniu do innych marketów, jednak zdecydowanie wygodnie, tzn. kupić wszystko w jednym miejscu, niż chodzić i szukać w małych sklepikach. Podsumowując, bardzo lubię ten market. Jest tam dosyć duża różnorodność towarów, od tych tańszych po te droższe. Często robię tam zakupy i to się chyba nie zmieni, tym bardziej, że mają tam przeważnie świeże pieczywo (bardzo często jest jeszcze cieplutkie
![]() Aha, dużym plusem jest również lodówka, gdzie są zimne napoje, choć za każdym razem jak tam jestem to nie ma tego na co mam ochotę ![]() Edytowane przez cappucino15 Czas edycji: 2012-06-07 o 18:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Kocham wędliny z intermarche - te wyrabiane w Ich wędzarni. I fajne są grllowane produkty - poza sezonem często kupuję pierś z kurczaka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Posypuję głowę popiołem. Zmieniłam zdanie o Intermarche. Minął jakiś czas, sklep się rozkręcił i okazuje się, że:
- mają świetne wędliny, część wędzonych w sklepie, przystępne ceny - nigdzie w okolicy nie da się kupić dobrej jakościowo kiełbasy za ok. 12 zł / kg, a tam tak (a nawet czosnkowa za niecałe 10 zł / kg daje radę); - niezłe sałatki w przystępnych cenach; - przemiła i wiedząca co poleca obsługa; - dział z winami z dobrym wyborem, ładnie zakomponowany; - Gourmet dla kotków w wyjątkowo przystępnej cenie i dużym wyborze smaków. Pozostałe rzeczy wolę kupować gdzie indziej, ale dla zakupów mięsnych warto - na dziale właściwie zawsze kolejka. Ps. nie polecam jednak ich parówek cielęcych - jakby się smalec jadło. Blee. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2012-07-13 o 10:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
odswiezam
![]() u mnie otwarli-czekam na opinie i polecenia
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Intemarche jest marketem najbliżej położonym koło miejsca mojego zamieszkania, a więc często robię tam zakupy i jestem zadowolona. Lubię go za ciepłe bułeczki i za to że mają swoją wędzarnie i dobre mięso (poza drobiem, jakoś mi nie podchodzi i kupuję gdzie indziej) oraz za przeceny nabiału, gdzie zbliża się termin ważności. Największy minus to kolejka do mięsnego
![]()
![]() |
#13 |
Pani Mizantrop
|
Tylko tam widziałam batony Papita. Te w żółtym/pomarańczowym opakowaniu z karmelem są przepyszne.
Niestety miałam okazję kupić je tylko raz będąc w odwiedzinach u koleżanki, bo w Stolicy nie ma tego sklepu ![]() A z produktów niespożywczych, to fajne są żele pod prysznic z peelingiem Labell, truskawkowo-bananowy pachnie tak, że chciałoby się go zjeść. Jest jeszcze zapach owoców leśnych i jeszcze inny jeden, ale nie pamiętam jaki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
U mnie otwierają 30 listopada
![]()
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Polecam Intermarche - zwłaszcza te produkty z logo Selection. Początkowo kupowalam tylko te markowe produkty ale z czasem postanowilam zaryzykować i muszę powiedzieć, ze byłam miło zaskoczona
![]() Mogę z czystym sumieniem polecić: - herbaty (liściaste, w torebkach), - masło paturages (teraz była promocja 3.29 zł za kostkę) nakupilam pełno kostek dla babci bo ona musi płacić w osiedlowym sklepiku za laciate 5.30. - margaryna z maslem, opakowanie 500g 2.35 w smaku przypomina Delme z masłem. - makarony Florini (spaghetti, penne, tagliatelle) w smaku jak primo gusto czy barilla. - dżemy Paquito, - soki Paquito, - frytki cztery strony smaku USA - w smaku jak Aviko, dużo lepsze niż te z biedronki, - dodatki do ciast: budynie, cukru waniliowe, proszki do pieczenia, galaretki, - bardzo dobre pieczywo wypiekane na miejscu polecam ciabatty, bagietki, chlebek fitness czy drwala, - kiełbasy z własnej wedzarni, kabanosy pepperoni, - olej rzepakowy soleil ja nie widzę różnicy pomiędzy nim a wielkopolskim, kujawskim czy olivierem. - bakalie: migdaly, wiorki, zurawina, orzechy laskowe, - oliwa z oliwek, majonez ( z tego co kojarze wytworca jest Develey). - mrozonki cztery pory smaku, - podpaski, papier toaletowy. ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja jak ostatnio byłam u rodziców to moja mama polecala mięso z lidla z jakimś symbolem quality ? Dobre gatunkowo mięso tam mają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
zielony stworek
|
Cytat:
W Tesco marne te produkty chińskiej produkcji pod marką Tescoma,a w Intermarche są produkty polskie w podobnych cenach,a jakości takiej,że akcesoria kupione w tym sklepie zabrałam ze sobą za granicę ![]() Cytat:
![]() Głównie jednak chodziłam po świeże i smaczne wędliny (nie te paczkowane) oraz nabiał (mleko w woreczku świeże i jogurty). Jeśli o chemię gospodarczą chodzi to jako nieliczne sieci mieli proszki i płyn z serii Biały Jeleń, kosmetyki polskich marek w cenach podobnych do Rossmann,ale za to większym wyborze. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
U mnie 21.08 otwarcie, może jeszcze ktoś mógłby coś polecić?
Widzę że jak na razie najwięcej z Was poleca wędliny, cieszę się bo u mnie w miasteczku o nie ciężko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
![]() Cieszę się, że mają dział ze zdrową żywnością i linię Labell Bio kosmetyków ekologicznych ![]() ![]() Kupiłam kokos, ale już wiem, żeby uważać, nie jest zbyt świeży niestety. Soku ma dużo, ale kwaśny, miąższu dość mało, ale cena 2,50, to czego innego mogłam się spodziewać ![]() Kupiłam też ich kawę rozp. zobaczymy. Myślałam że to będzie coś w stylu Lidla, jednakże bardziej kojarzy mi się z Tesco. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
haloo!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Zrobię up bo u mnie otwarli i juz widzę parę fajnych rzeczy
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#21 | |
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Polecam szampon Labell Bio. Boski jest ![]() Mają też smaczne i tanie lody rożki w lodówkach przy kasach firmy Paturages.
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.