|
|
#751 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Cytat:
Cytat:
Niestety Ervisha, ale w oborze, owczarni i chlewni będę miała problem z podgrzaniem sobie obiadu No cóż, jakoś będę sobie musiała dać radę.Cytat:
Wiem, że chleb zdrowszy - ale wafle mniej zakłócają mi smak obkładu, są mniej kaloryczne... Ale przy tym mają wyższe IG . Staram się leczyć z tych uprzedzeń, robię małe kroczki... Dziś nie zjadłam ani jednego wafla, a za to wzięłam bułkę w podróż . Oby do przodu. Teraz jestem u TŻ (bez wafli), w domu została ostatnia paczka - postanowienie, że wicej nie dokupuję. Może się uda?
od 10.7.2005 - TŻ od 3.03.2014 praca od 11.07.2014 MGR INŻ ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2012-06-01 o 23:00 |
|||
|
|
|
#752 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#753 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i obylo sie bez twarogu
|
|
|
#754 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a co do rezultatów, to chciałabym jeszcze schudnąć jakieś 3 kg. myślę, że będę wtedy zadowolona. w ogóle moja mama stwierdziła ostatnio, że powinnam być już na U, jak nie na P. a mój tata z kolei mówi, że mi już wystarczy tego odchudzania. no ale liczy się moje zdanie.
|
||
|
|
|
#755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
|
|
#756 |
|
Raczkowanie
|
Wczorajsze, chorobowe U(wstrętne choróbsko mnie bierze)...
I. grahamka na pół: z masłem orzechowym crunchy/twarogiem, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką + kawa z mlekiem II. Omlet: 2 jajka, 2 łyzki mąki orkiszowej, trochę mleka; na to 2-3 łychy serka wiejskiego rozpaćkanego z truskawkami, plastry truskawek III. pierś z kurczaka pieczona w ziołach, pokrojona w kawałki z warzywami po chińsku + zielona herbata oprócz tego: woda, mięta, ziółka do picia + brak @ |
|
|
|
#757 |
|
Rozeznanie
|
UU
:śniadanie : owsianka z 6 łych płatków z jogurtem gruszkowym, garścią pł.kukurydzianych,kubek cappucino II śniadanie : jabłko, 2 kromki razowca z serkiem kanapkowym, szynką, ogórkiem wpadły 2 duże marchewy Obiad : 3 gołąbki z bardzo dużo sosu pomidorowego na nie ( wszystko aż pływało ) z ziemniaczkami i buraczkami, gotowana kapustaPo : jabłko Podwieczorek : 3 wafle ryżowe z 5 czubatymi łyżeczkami dżemu porzeczkowego , kubek mleka z cynamonem, parę herbatników - z 5 Kolacja : buła orkiszowa z masełkiem, szynką, i do tego serek wiejski - 180g nie light ( a tak na marginesie lepiej jeść light czy normalny ? ) z rzodkiewkami, sałatą, ogórkiem Po : jabłko, parę pl. szynki - z 4 ![]() Ruch = 1h spacer, 1h hula hop Luknie ktoś ? Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2012-06-02 o 19:11 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
Uu
1/ Bułka dyniowa z masłem, żółtym serem, pieczenią z kurczaka <3, rzodkiewkami i ogórkiem małosolnym trochę winogron i mieszanki studenckiej 2/ Krupnik, porcja spora. 3/ Manna na mleku z truskawkami i bananem posypana podprażonymi płatkami migdałów. 4/ Talerzyk sałatki greckiej, pieczone skrzydełko kurczaka. Rosyjska zielona herbata z kawałkami poziomek
|
|
|
|
#759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() sama robiłaś tę pieczeń z kurczaka? jak coś to dasz przepis? ![]() + jak herbata smakowała?
|
|
|
#760 |
|
Raczkowanie
|
moja dzisiejsza R
I: 2 tosty z chleba pełnoziarnistego posmarowane pasztetem sojowym, jajecznica z 2 jaj II: serek homo 0% tłuszczu z nerkowcami, migdałami, orzechami arachidowymi, laskowymi i cynamonem III: gotowana noga kurczaka z rosołu, kasza jaglana, sałata lodowa i rzodkiewki IV: lekki wiejski z cynamonem i wielka marchew będę wdzięczna za ocenę |
|
|
|
#761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
minelas moje pytania
|
|
|
#762 |
|
Zakorzenienie
|
wybacz nie zauważyłam.
Co do godzin to mniej więcej tak (jem nawet jak nie jestem głodna bo boje się o spadek wagi, ale głód odczuwam zwłaszcza rano )śniadanie - 6-7 II śniadanie - ok. 10 ( jak jestem na mieście od 8 do 9 to zazwyczaj skuszę się na jakieś lody czy gofra) Obiad - 13 Podwieczorek - 16-17 (czasem po obiedzie jem jakieś lody czy inny deser )Kolacja - zazwyczaj 19 bo kładę się wczesniej spać i zazwyczaj o 10 już śpię no i przed telewizorem zazwyczaj jem jakies orzeszki jak są czy ostatnio czereśnie bo mam ich całą masę Ale i zdarza sie ze zjem o 19.30 czy 20. Nie jest tak ze jem codziennie o tych samych porach. czasem sie przesuwa ![]() I między posiłkami owoce, które są dostępne w ogrodzie czy złapię jakiś kawałek ciasta jak leży ale o tym już nie piszę w jadłospisach
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2012-06-02 o 18:06 |
|
|
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
dziś:
1' kanapki z ciemnej bagietki z masłem, wędliną (pieczony indyk), rzodkiewką, ogórkiem gorzkie kakao na mleku 0,5%, z cynamonem i imbirem 2' kapuśniak treściwy i gęsty, z ziemniakami, kaszą, gotowanym kurczakiem, marchewą.. 3' kawa parzona z mlekiem, kilka sporych kawałków piaskowej babki 4' banan 5' tu powinna wpaść jakaś kolacja, może wieśniak na słodko, z dżemem, bądź jakaś kanapka.
|
|
#764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do faz to nie byla krytyka,bo mam tak samo a sie balam ze sama jestem;p fajnie Ci ze mozesz jesc owocki i nic Ci po nich nie dolega.. ps.zrobilas badania?
|
|
|
#765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie robiłam nie mam ostatnio czasu
|
|
#766 |
|
Rozeznanie
|
Oj, t0o niedobrze ... znajdź troszkę tego czasu i idź się badać bo zdrowie jest najważniejsze. Może to dzięki pasożytom możesz tyle jesć i nie tyć ? Chociaż możliwe że masz taki metabolizm
bo wydaje mi sie ze duzo wyszlo, ale moze to tylko takie mysli
|
|
|
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
owoce i warzywa..
zdęcia,ewolucje żoladkowe i ból brzucha...pisz jak cos na pw
|
|
#768 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Trzeba wiedzieć kiedy jakie jeść np. pomarańcze czy czereśnie jemy do obiadu (jak zjesz wieczorem to mozesz mieć gazy i wzdęcia )a jabłka najlepiej wieczorem a rano bez problemu się wypróżnisz
|
|
#769 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale i tak nalegam żebyś poszła do lekarza moja droga
|
|
|
|
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
jak będę miała czas ale z kału to niewiarygodne bedą wyniki
|
#771 |
|
Rozeznanie
|
R/U:
I: wiejski z garścią cheeriosow, kawałkiem mango, łyżką musli i łyżeczką miodu. II: mała grahamka z filetem z indyka, pomidorem i kielkami, łyżka sałatki z majonezem. Kilka paluszków, dwie kostki gorzkiej czekolady III: dwa kawałki domowej pizzy na pełnoziarnistym spodzie, z warzywami, serem i wędzonym kurczakiem. IV: twarożek domowy z łyżeczką masła orzechowego, pestek dyni i słonecznika. Spacer, ponad godzina na rowerze. Jakoś mi się nie podoba :/ Edytowane przez AshtrayGirl86 Czas edycji: 2012-06-02 o 20:16 |
|
|
|
#772 |
|
Zadomowienie
|
Razowiec. Ciężki, wilgotny, z ziarnami. Pycha.
Poszukaj u siebie w piekarniach, marketach. Ja długo jadłam bardzo przeciętnie smakujące chleby, niedawno odkryłam ten. ![]() Tapetka- nie dzwoniłam jeszcze... Ervisha- no coś Ty... całego piklinga?! ![]() Dzisiejsze P sponsorowane masłem orzechowym ![]() I Pełnoziarniste pancakes z bananem i czekoladą, podane z orzechowo-kokosowo-czekoladowym kremowym sosem II Kuskus z kurczakiem curry w pikantnym, śmietanowym sosie pomidorowym z glazurowaną marchewką deser: kilka herbatników z masłem orzechowym III 2 kromki razowca z grubą warstwą masła orzechowego crunchy, kubek mocnego kakao naturalnego, miseczka truskawek z jogurtem greckim i cukrem pudrem IV Zapiekanki (3 duże sztuki, czyli 1,5 bułki pszennej) z pieczarkami, żółtym serem i ketchupem, herbatka z cytryną ![]() Dziękuję za dotychczasowe oceny. Dziś z ciekawości się ważyłam- waga stoi w miejscu... ![]() I nie mam pomysłu na jutrzejsze śniadanieeee... ![]()
|
|
#773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dorzuc 2sniad i przed snem posilek bo waga bedzie stala..
|
|
|
#774 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Stała? Na 2,5tys. (przy 4 posiłkach) - 3tys. kcal (przy 5)?!
|
|
|
#775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak masz nadczynnoc tarczycy to bedziesz jesc 5 tys to bedziesz stala albo chudla..
|
|
|
#776 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przed snem nic nie zjem, bo nie zasnę. ![]() Zazwyczaj kolację jem 3h przed snem, dziś jakoś wyszło dłużej, bo się zasiedziałam. Ale właśnie idę nynu.
|
|
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
To ja wrzucam swoje dzisiejsze U ( jestem na etapie zwiększania)
dość późno dziś wstałam ![]() 1. dwie kromki razowca grubo posmarowane avocado z pieprzem ziołowy i pieprzem czarnym, ser żółty wędzony i warzywa: sałata, pekinka, pomidor, papryka, rzodkiewka /kawa z mlekiem/ 2. dwa duże jaja sadzone, ziemniaczki młode /kawa z mlekiem/ 3. grapefruit czerwony, pół kostki twarogu z cebulką i bazylią+ garstka pestek dyni i warzywa: sałata, pekinka, pomidor, rzodkiewka, marchewki 4. dość późna kolacja: pół wędzonej makreli z cebulką i musztardą francuską+ warzywa: sałata, pekinka, pomidor, papryka czerwona, rzodkiewki i marchewka no i miałam iść spać, ale...jednak siedzę i zjadłam sobie teraz nie dawno: 5. pół kostki twarogu z cebulką, rzodkiewką i bazylią, trochę pekinki, pomidorka, rzodkiewki i kalarepkę ![]() w sumie to zaraz idę spać ktoś spojrzy ??? |
|
|
|
#778 |
|
Zakorzenienie
|
Wczorajszy
ciepła woda z cytryną i suszonymi śliwkami -kakao naturalne z cynamonem na mleku 3,2%, 2 x razowy słonecznikowy z masłem, sałatą lodową, roladą ustrzycką, ogórkiem zielonym, sporo pomidorków cherry z musztardą kawa gorzka, czarna, czekoladka toffi - kilka łyżek twarogu z cynamonem i rodzynkami wyjedzone paluszkami z sezamem - kubek żurku z kiełbaską, 2 ziemniaki, sporo kawałków piersi kurczaka duszonej z cebulką, surówka z kiszonej kapusty, marchwi, jabłka, cebulki, marchewka w słupki - garść słonych paluszków, duże jabłko, kruche ciastko jakieś z nadzieniem czekoladowym - podwójna kanapka z żytniego razowca z masłem,sałatą, 3 pl szynki, pół swiezego ogórka, marchewka w słupki i ketchup -garśc orzechów włoskich, czekoladka toffi wpadło 2 wielkie ogórki małosolne kawa rozpuszczalna Proszę o spojrzenie
|
|
|
|
#779 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. - 0 % jak dla mnie mogłoby się zmienić w 3 ale jest ok3. - jeśli tej kaszy tak z 50 g to ok 4. - w porządku jadłospis skromny. Ćwiczysz? w jednym z poprzednich postów pisałaś, że rodzice sugerują zakończenie redukcji. Jakie masz BMI? może jednak powinnaś ich posłuchać, zwłaszcza, że jesz malutko, chyba coraz mniej , no i w opinii innej niż Twoja (zapewne dużo bardziej krytyczna ) wyglądasz już szczupło / chudo.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

Niestety Ervisha, ale w oborze, owczarni i chlewni będę miała problem z podgrzaniem sobie obiadu
No cóż, jakoś będę sobie musiała dać radę.
Wiem, że chleb zdrowszy - ale wafle mniej zakłócają mi smak obkładu, są mniej kaloryczne... Ale przy tym mają wyższe IG
. Staram się leczyć z tych uprzedzeń, robię małe kroczki... Dziś nie zjadłam ani jednego wafla, a za to wzięłam bułkę w podróż

bo wydaje mi sie ze duzo wyszlo, ale moze to tylko takie mysli

, no i w opinii innej niż Twoja (zapewne dużo bardziej krytyczna