![]() |
#871 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy czerwiec-lipiec-sierpień 2007
Ja jestem w szoku wlazłam sobie pokukac na posciel i kocyki i ceny mnie zabiły
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Zakorzenienie
|
Kancia prosze bardzo
![]() dyta19 – 30.05.2007 Mysz ka – 05.06.2007 Xantia – 15.06.2007 minisia – 16.06.2007 kasia_mw – 21.06.2007 ajanna – 22.06.2007 magma 29 – 23.06.2007 ewa.nea – 07.07.2007 Shemreolin – 16.07.2007 JOANNA 16 – 19.07.2007 Madzia ![]() fredziunia – 29.07.2007 Olinda – 03.08.2007 niezamienna już na nic – 06.08.2007 lea35 – 08.08.2007 czerwcowa panna młoda – 10.08.2007 Kancia – 11.08.2007 osiołek – 12.08.2007 frida110 - 12.08.2007 romenka – 15.08.2007 roxi1980 – 17.08.2007 kropka241 – 21.08.2007 Patrilla – 22.08.2007 blondie-b1 – 28.08.2007 kropka241 witamy serdecznie w naszym gronie ![]() Kancia jesli chodzi o materialy z jakich maja byc te rzeczy to moim zdaniem zadne sztuczne- ja bede kupowac posciel 100% bawelna, kocyk polarowy, zreszta ubranka tak samo zadnej sztucznoty ![]()
#873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#874 |
Zakorzenienie
|
No własnie to chcialam napisac
![]() a co to ten akryl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
Zakorzenienie
|
![]()
kropko witaj nam witaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#876 |
Konto usunięte
|
Hey,
ale nas dużo. ![]() Pościel oczywiście 100% bawełna, ja na 100% zdecyduję się na tą pokazaną przez Bling na poprzedniej stronie, kosztuje na Allegro około 29zł, do tego chcę jeszcze ochraniacz na szczebelki. Baldachimu nie chcę- według mnie nieużyteczne zbieractwo kurzu. ![]() Trzeba zwrócic uwage jak się kupuje kołderkę czy podusię. Moja kumpela dostała to w prezencie od ciotki. Wszystko super ładnie, wypełnienie 100% bawełna, ale poszycie sztuczne , ż eaz strach dotknąć. ![]() A kocyki- jakies cieniutkie bawełniane i do tego grubszy akrylowy- one są troche drozsze niz polarowe , ale mają bardzo fajne wzory. |
![]() ![]() |
![]() |
#877 |
Zakorzenienie
|
Xantia masz racje pomylilam sie
![]() ![]() ![]()
#878 |
Wtajemniczenie
|
Ana2, lea35 dziewczyny dzięki za rady
![]() roxi1980: ja miałam dosyć podróżowania z wózkiem po W-wie, kiedy moja córka była malutka - nie mieliśmy auta i a proszenie o pomoc przy wsiadaniu i wysiadaniu z wózkiem z komunikacji miejskiej mnie wykańczało (wtedy w ogóle nie było niskopodłogowców) i właśnie dlatego wolałam podróżować z dzieckiem w nosidełku - samodzielnie i mając wolne ręce. wózek głęboki przydawał mi się tylko na plac zabaw. chodziło mi o to, że nie warto chyba inwestować dużo w osobny, głęboki wózek - dziecko szybko z niego wyrasta. potem, kiedy jest już cięższe porządna spacerówka robi się rzeczywiście niezbędna. co do pościeli - nie kupujcie dzieciom poduszek - maluchy śpią na płasko (kręgosłup), no i oczywiście macie rację - akryl i polar są w 100% sztuczne. najlepsza rzeczywiście będzie bielizna bawełniana i takież ubranka. na szczęście nasze dzieci urodzą się kiedy będzie ciepło ![]() kropka241: niestety nie rodziłam z partnerem, bo kiedy byłam w ciąży z córką, nie było nas na to stać. teraz mam taki zamiar. w ogóle chcieliśmy rodzić w domu, ale przy bliźniakach raczej nie mamy na to szans ![]() dziewczyny, szukam komódki-przewijaka tzn. mebelka w którym zmieszczą mi się ciuchy dla 2 i na którym będę mogła położyć taką podkładkę do przewijania z ikei - może być z nadstawką albo bez. może widziałyście gdzieś coś takiego w normalnej cenie?
#879 |
Zakorzenienie
|
A ja zrobiłam sobie cennik wszystkiego z wyprawki znalezionej w necie i wyszło mi, że to bedzie tak ok. 4000zł. Oczywiscie w tej cenie jest wózek, łóżeczko i fotelik samochodowy, które razem wyszły prawie 2000zł.
Tutaj mozecie zobaczyc tabelkę: http://yrsa.w.interia.pl/Wyprawka.xls Oczywiscie te ceny są orientacyjne. Widziałam tańsze i drozsze rzeczy, wiec nie można sie tak do końca sugerować. ![]()
#880 |
Zadomowienie
|
Ja uważam, że powinnyśmy zrobić sobie listy zakupów, a następnie odhaczać to co już mamy. Ja przynajmniej mam taki zamiar. Zrobię taką listę jak tylko będę miała więcej czasu i postaram się ją tutaj podesłać. Następnie zrobię wywiad co od kogo możemy dostać i dopiero wtedy zacznę robić zakupy.
Co do kosmetyków to zgadzam się z Xanti. Podobno Jonhson może uczulać, moja koleżanka musiała kupić coś innego, tak jej lekarz poradził, bo mały dostał wysypki. A jakie macie smaki, co lubicie jeść, bo ja raczej kwaśno. Teraz gotuję kapustę wigilijną tak mi posmakowała, mam nadzieję, że wyjdzie taka jak u teściowej. ![]()
#881 |
Zakorzenienie
|
Ja jem to samo co przed ciażą, nic mi sie nie zmieniło specjalnie.
![]() Też zorbie sobie taka liste co kiedy kupić. Na azie nie będe robic zadnego wywiadu wśród znajomych, bo to za wczesnie, a poza tym oni to raczej (o ile w ogóle) jakies prezenty przyniosą juz po urodzeniu dziecka. A na to nie chce mi sie czekać. ![]() Na pewno najpierw zaczne od kupowania ubranek, bo kosmetyki to na sam koniec. podobnie z urządzaniem pokoiku. Pewnie łóżeczko do jakos w maju zakupię, podobnie jak wózek (jakoś koniec ciąży). Na razie to te mniejsze rzeczy typu ubranka włąśnie, pościel, kocyki i takie tam.
#882 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanko. Czy czujecie lub domyślacie się jakiej płci będzie Bobo? Może tak sobie poobstawiamy zanim się dowiemy, podobno mamy intuicję. Nie wiem co o tym sądzicie, ale może do którejś z tabelek dopiszemy nasze przypuszczenia, a później sprawdzimy czy się zgadza? Ja to myślę, że będzie facet, sama nie wiem skąd mi się to wzięło, tak mam już od pierwszych dni ciąży.
![]() A ci znajomi u których mam wywiad robić to jest siostra męża, więc mogę spokojnie ją zapytać czy i co nam sprezentuje po swoich córach?
#883 |
Zakorzenienie
|
Ja nie mam pojecia co bedzie, aczkolwiek się skłaniam ku dziewczynce. Aczkolwiek tak naprawdę nie wiem, bo Łukasz cały czas mi mówi, że to będzie chłopak i tak mi mąci, że straciłam pewnosć.
![]()
#884 |
Konto usunięte
|
Ja myślę, że będzie chłopak,
![]() ![]() No i bardzo chcielibysmy z moim TŻ-etem, żeby to był chłopczyk. Zobaczymy.... Jeśli chodzi o smaki, to mam ochotę na słone i kwaśne, ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
Zakorzenienie
|
A ja przyznaję, że lubie sobie słodkiego podjeść.
![]()
![]() |
#886 |
Zakorzenienie
|
xantia co do kremu z filtrem to nie wiem czy mam dobre informacje, ale słyszałam, że w pierwszych tygodniach życia się go nie używa ze względu na możliwość wystąpienia silnej alergii, z resztą takiego maluszka trzeba raczej chronić przed bezpośrednim wpływem promieni słonecznych - tak mi się wydaje...
A wracając do reszty osprzętu niemowlęcego (czyli tego, czego nie ujęłam w moim spisie), to nie mam zbyt dużych wymagań - wózek, o ile coś mi się nie zmieni - kosztuje ok. 930,00 zł, łóżeczko z materacem kokosowo - gryczanym - 200,00 max. 300,00 zł i fotelik ??? - nie oglądałam jeszcze, ale liczę, że może nawet 400,00 zł. Może ktoś powie, że to i tak dużo, ale jak to porównam z kwotami, jakie wydali nasi znajomi (którzy w wyborze czegokolwiek dla dziecka nigdy nie kierują się ceną, bo nie muszą) - wózek - 3500,00 + 2x łóżeczko (zwykłe - 450,00 zł + turystyczne - bo dom na wsi - 1200,00) + fotelik - prawie 800,00 zł SZOK!!!! tj prawie 6000,00!!!! No ale, jak kogoś stać, to przecież nie jest zabronione... My się musimy zmieścić w 2000,00 za te trzy rzeczy, bo dziadkowie więcej nie udźwigną |
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() a co do płci, to zawsze bardzo chciałam mieć córeczkę, ale im dłużej jestem w ciąży tym bardziej wydaje mi się, że los mi spłata figla i będzie syneczek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#888 |
Konto usunięte
|
Wydrukowałam sobie kilka różnych list wyprawkowych dla Maleństwa, teraz z tych kilku zrobię jedna pełna listę, zgdoną z moimi oczekiwaniami i podzielę sobiewydatki na poszczególne miesiące. Kilka rzeczy moge od razu wykreślić, mam już między innymi łózeczko i wanienkę.
Ja myślę, że jeśli kupię wózek używany, najlepiej wielofunkcyjny, razem z fotelkiem, to nie wydam na to więcej niz 1500zł. |
![]() ![]() |
![]() |
#889 |
Wtajemniczenie
|
lea35: pójdę na łatwiznę
![]()
#890 |
Konto usunięte
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;3440281]
Polecam: http://www.gimbla.pl/forum/viewtopic.php?t=18888[/quote] Jak się kliknie na ten link, to otworzy nam się forum Gimbla, i odpowiedni wątek, w niektórych jego postach są od razu listy wyprawkowe podane , są rózniez linki do innych stron, do innych list. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Konto usunięte
|
Wreszcie stworzyłam własną listę wyprawkową, jest naprawde obszerna i obejmuje wszystko oprócz łóżeczka, wanienki, wózka, fotelika do auta. Poza tym jest tu chyba wszystko co niezbedne dla dziecka, dla mnie. Podliczyłam wszystko biorąc pod uwage ceny z Allegro- starałam się już zwracać uwagę na to, co chciałabym kupić, a więc nie są to ceny ani z tej najwyższej, ani z tej najniższej półki, takie pośrodku raczej. Podliczyłam wszystko i wyszła mi suma 1850zł.
![]() Poza tym mam nadzieję, że sporo rzeczy z listy jeszcze wykreślę, np. ubranka, które mam obiecane od przyjaciółki, która rodziła w listopadzie- a to już jest około 300zł mniej. ![]() Teraz sobie wszystko rozpiszę tak jak to zrobiła roxi, i gotowe.... |
![]() ![]() |
![]() |
#892 |
Zakorzenienie
|
Mi też wyszło ok. 2000 zł za rzeczy pomijając te najdroższe typu łózeczko, wózek i fotelik.
![]()
#893 |
Konto usunięte
|
Tak, strasznie dużo, jak tak sobie pisałam krateczka pod krateczką, to mi całą stronę A4 zajęło i jeszcze około ćwierć drugiej strony.
![]() Ale już kilka rzeczy odkreśliłam z listy, wydałam właśnie na Allegro 150zł. ![]() Już nawet jedną szafę opróżniłam, żeby w niej składować wszystkie nabytki; Reszte kwoty zadysponowanej do wydania w tym miesiącu zostawię w zwykłym sklepie, są jednak rzeczy, które trzeba dotknąć, zanim się je kupi. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#894 |
Zakorzenienie
|
o mamo a ja nie mam listy bo małż na mnie krzyczy
![]() ![]() ![]() natomiast jesli chodzi o płeć to chcialibysmy dziewczynke więc nastawiam sie na chłopca ![]() PS. Macie imiona juz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#895 |
Zakorzenienie
|
Ja znalazłam też taką listę rzeczy tu forum gazeta.pl; ta jest dość fajna, bo od razu dodają uwagi dlaczego to dlaczego tamto i co niezbędne a bez czego można się obyć no i praktyczne rady. Mam zamiar jutro zająć się tworzeniem "swojej" listy, zobaczymy ile mi wyjdzie
![]() http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...805&a=44932805 i jeszcze znalazłam na forum gazeta.pl tańsze zamienniki droższych produktów, też może się przydać ![]() http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...821632&v=2&s=0
Szefowa wydziału ds. niemożliwych Edytowane przez Xantia Czas edycji: 2007-01-14 o 08:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#897 |
Zakorzenienie
|
#898 |
Raczkowanie
|
a my mamy już rzeczy upatrzone jak łóżeczko i wózek ciuchów troche mam po mojej małej wogóle nie zniszczonych oczywiście uwielbiam patrzeć w sklepach na małe ubranka ale jakoś tak z niepokojem boje się że coś będzie nie tak mój mąż twierdzi że zrobi dziecinny pokoik ale ja mu narazie nie pozwole i t bardzo długo i rzeczy też nie będę kupować poprostu się bojędopiero pod sam koniec ciąży wiem jak z moją córką jak zrobiłam jakiś większy zakup jak byłam z nią w ciąży to znajdowałam się w szpitalu dlatego teraz jestem ostrożna
a co do płóci to ja bym chciała chłopca bo mam córkę to oczywiste a z kolei mój mąż chce bardziej dziewczynkę jak byłam z małą w ciąży to chciałam bardzo syna i wyszła dziewczynka i wiecie co że tym razem napewno tak będzie no przekonamy się może niedługo a co do wagi to w końcu przytyłam nie dużo ale moja waga zaczęła rosnąć i waże 50,300 gram i dzisiaj jest 17tc i 2 dni i strasznie leci mi z piersi siara koszmar |
![]() ![]() |
![]() |
#899 |
Zakorzenienie
|
My mamy juz imiona wybrane - chlopczyk Jakub, a dziewczynka Hania
![]() Jesli chodzi o przeczucia to ja mysle, ze bedzie dziewczynka, a jak bedzie dowiemy sie na polowkowym na poczatku lutego ![]() Liste rzeczy mam zrobiona i zamierzamy zaczac kupowac od marca po trochu, zeby potem nie bylo kupowania wszystkiego naraz ![]()
#900 |
BAN stały
|
Mi jest bez różnicy co będie.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:36.