|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
my tez chyba skaczemy z okazji 12tyg, Hania w srode skonczy 12, ale urodzila sie tydzien wczesniej, ale wyglada mi to na skok, odespala troche nocke i teraz tylko cyc i cyc, no ale juz mi przeszla zlosc jak kolezanka ktora przyjechala powiedziala ze Hania w porownaniu do dziecka jej znajomej to jest aniolek, bo przynajmniej spi, je i sie pobawi, a ze poplacze trovhe to nic, bo tamtej znajomej maluszek takie kolki przechodzuil przez pierwsze 3miesiace ze to brak slow
![]() Zia no kiedys minie spanie razem i ciagniecie cyca...tylko ze ja w goracej wodzie jestem kapana i jak cos mi nie wychodzi ''juz i teraz'' to sie wnerwiam, a z dzieckiem cierpliwosc to podstawa jednak....po nia w kolejce niestety nie stalam, a jednak ustawilabym sie w kolejce po cierpliwosc, najbardziej by mi sie teraz przydala ![]() a wlasnie wczoraj Hani masaz robilam z oliwka J&J i Hanie uczulila i to na szyjce pod brodka, gdzie trudno sie dostac. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-06-02 o 17:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#632 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Mravka Julka urodzila sie 3 dni przed terminem z om a 6 przed terminem z usg
![]() Mala mi usnela w koncu kolo 17(nosilam ja w pionie i wtulila buzke we mnie i usnela) raz sie przebudzila ale szybko znowu zasnela i spi dalej ale teraz na mezu... Najgorsze jest to ze ostatnio jadla o 13.30 ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#633 |
Raczkowanie
|
natkulec, ja mam woreczki Canpola, chyba 30 sztuk za 25 zł, jestem bardzo zadowolona, sa sterylne i dosyc grube, wiec nie ma ryzyka przypadkowego uszkodzenia. Mialam wczesniej jakies z apteki, ale wszystkie byly nieszczelne i musialam je reklamowac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#634 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#635 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Konik jest super ![]() ![]() ![]() Mam jedne body z Ewa Klucze i są całkiem ok, prałam je na okrągło i się nie zeszmaciły. Dobra jakościowo bawełna jest ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() U nas załamka... TŻ dziadek (89lat) nagle bardzo zaniemógł już leży nie wstaje w ogóle strasznie schudł nic nie mówi (od ponad tygodnia), a w dodatku babcia TŻ (88lat) wywróciła się w łazience i ma pękniętą panewkę w biodrze co jak wiadomo w tym wieku już raczej się nie zrośnie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#636 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
a jeżeli więcej np. 10 cm to przykleja się to normalnie jak płytki na klej do płytek i fuguje w środku szpary i teraz tak nadrabiając agabi bardzo Ci współczuję, ja przeżyłam poronienie więc wiem jaki to ból, a Twój przypadek to już w ogóle zariah witaj z powrotem! w sumie to pamiętam jak zaczynałyśmy 1 wątek ![]() ![]() a co do gryzaków mój Filip od jakiś 2 tygodni bardzo ładnie sobie z nimi radzi, ma dwa wodny w kształcie samochodu i taką jakby bransoletkę z kolorowych kulek gładkich lub chropowatych i oba wpycha sobie do buzi więc gryzaki przydają się na pewno dużo wcześniej niż w 4 miesiącu ![]() konia zazdroszczę produkcji, ja mam mleczka bardzo mało niestety, już się pogodziłam z tym, że moje dziecko je więcej mm i dziewczyny dzięki za wsparcie, z dziadkiem nie miałam za dużego kontaktu bo on jednak zawsze bardziej wolał moich kuzynów, ale i tak przykra sytuacja i całą masę innych rzeczy chciałabym odpisać... ale oczywiście nie pamiętam lecę nadrabiać dalej ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
![]() ale jakościowo naprawdę są super te ubranka, tylko właśnie takie jakieś małe... Filip śmiga już w śpiochach 68 z Ewy i na długo mu nie starczą :/ a tak to jeszcze w tescowych 62 się mieści ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- aaaa i miałam napisać co do siusiania to Filip też w nocy nie sika, więc ostatnio ma 1 pieluchę na całą noc, za to rano zmieniam mu co godzinę |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#637 |
Zakorzenienie
|
jesli mowa o Ewa Klucze to faktycznie sa mniejsze te ciuszki az tak?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#638 |
Rozeznanie
|
no moim zdaniem tak pół rozmiaru mniejsze niż normalnie czyli jak Filip śmigał w 56 to 62 Ewa Klucze zaczął nosić jako pierwsze 62 i jako pierwsze je odłożyliśmy, teraz to samo jest z 68
|
![]() ![]() |
![]() |
#639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#640 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam rozmiar 50 i na upartego jeszcze Laurę w nie wsadzę - rękaw przykrótki, a na długość ok mimo, że już nosi normalnie rozm. 62. Ale mam tylko te jedne jedyne body tej firmy, więc nie mam porównania, może mi się takie jakieś trafiły.
#641 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja sie ze swoim zwazylam na wadze w domu a pozniej sama i wyszlo ze mlody wazy 5kg czyli tyle samo co miesiac temu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#643 |
Zakorzenienie
|
moje dziecko to mnie chyba nie przestanie zaskakiwac... jak wczesniej pisalam zasnela po 17 i tak spala do w sumie 22... kolo 21 nakarmilam ja na spiocha, o 22 obudzilam, wykapalam, bo juz dwa dni wczesniej jej popuszczalam kapiel a bo marudzila a bo spala a dzisiaj juz nie bylo opcji
![]() Nam sie jeszcze takie typowe gryzaki nie przydaja bo mala nie siega jeszcze po nic raczkami, nie trzyma zabawek (jak jej sie wsadzi to trzyma ale nie jest swiadoma tego)a jak probowalam jej dac do gryzienia to miala odruch wymiotny wiec chyba jednak dziecko samo musi spakowac gryzaka do buzinki ![]() Zamowilam w Wojciku jeansy dla Julci (juz na rozm 74 zeby byly na jesien/zime) dwie koszuleczki i sukienusie ![]() ![]() uciekam spac laseczki, spokojnych nocek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#644 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
O jaki maluszek!Moj Eryk do maluszkow nie nalezy ![]() ![]() ![]() Wiadomo to taka domowa,ale ostatnio jak wazylam go to zgadzalo sie \ tym co polozna zwazyla.
![]() |
#645 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak na razie świadomie chwyta tylko pieluszki, które ma pod głową lub gdzieś obok i się nimi nakrywa na głowę. No i potrafi uchwycić coś co mu zwisa koło głowy np. Zabawkę na macie albo maskotkę z wózka za nogi lub kółko pozytywki i tym sobie potrząśnie, nie wiem może go to akurat wkurza, że mu się macha ![]() No niby malutki, ale tego kompletnie nie widać bo długaśny jest strasznie ![]() ---------- Dopisano o 03:24 ---------- Poprzedni post napisano o 03:17 ---------- A! I za Waszą namową kupiłam wczoraj bodziaki i rampersy w Lidlu bo mi w końcu na dzielni otworzyli ![]() ![]() ---------- Dopisano o 03:31 ---------- Poprzedni post napisano o 03:24 ---------- Jutro wyślę Wam jakieś zdjęcia jak siądę na kompa bo z IPada to się nie da ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#646 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Dzięki za info odnośnie Lidla, muszę podjechać i kupić ciuszki bo Madzia tak szybko wyrasta że szok, niektóre 68 już za małe. Ostatnio na szczepieniu była ważona i mierzona i ma 5900 i 61cm ![]() ![]() Ja dzis na 8 do szkoły na kolokwium, potem przerwa i o 11:30 egzamin, więc proszę trzymajcie kciuki bo babka lubi oblewać ![]() Wreszcie dziś do domu bo już dostajemy świra w tym pokoiku 3x4m ![]() ---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ---------- Cytat:
No i jak jestem w szkole to cały czas myślę czy Madzia nie płacze...
![]() |
#647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#648 |
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
![]() Dziewczyny, ktore macie starsze dzieciaczki albo musicie sie uczyc....SZACUN normalnie dla Was. moja Hanka wczoraj to w ogole dala czadu, pokazala kolezance ktora do nas przyjechala, ze Hania opisywana w mailach to moze pokazac tez na co ja stac....i pokazala.bylo marudzenie non stop prawie, od 15 zero spania, placz, cyc i placz i tak w kolko, troche podczas masazu sie uspokoila, ale nie na dlugo, w koncu na koniec dnia mnie obsikala, pozniej obrzygala, ja nawet sie nie umylam wczoraj, a dzis do TZ rano trzepotalalam pomalowanymi rzesami w lozku, bo makijazu tez wczoraj nie zmylam....za gowniarskich lat po imprezie zawsze zmywalam makijaz, a wczoraj Hanka w koncu zasnela przy cycku o 21:30, wiec i ja padlam. w nocy sie przebudzala lekko, ale karmilam tylko raz tak naprawde - nie wiem o ktorej, i na dobre pobudka az o 8:15. kolezanka juz wie, ze pobyt u nas bedzie inny niz 2 lata temu ![]() Milego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#649 | |||
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() U nas na pewno byl skok od 2 dni, wczoraj popoludniu Szymon jadł co godzine i mało co spał. Zobaczymy jak dzis bedzie... Wczoraj wieczorem jak juz polozylismy dzieciaczki spac, wybralismy sie z mezem wieczorem na ostatni seans do kina, no ale chyba kino bylo nam nie pisane ![]() No nic, pospacerowalismy po centrum miasta, zjadlam loda z maca i wrocilismy do domku. ![]() Co do ubranek Ewa Klucze, tez czesto kupuje, no i podzielam opinie ze wychodza nizsze, sa wogole dosc wąskie ale bardzo lubie np. body tej firmy. Moj Szymon juz nosi rozmiar 74. ![]() Cytat:
Kazde dziecko jest inne, a poza tym nie da sie zupelnie wszystkiego wprowadzic jak w ksiazce, nie ma ksiazkowych dzieci a poza tym dzieciaczki tez maja gorsze dni i wiem, ze zalezy Ci an tym zeby samodzielnie usypiala i na pewno Ci sie uda Ją tego nauczyc, jednak musisz wiedziec, ze wiele razy bedzie nie tak jak pisze TH. Jak wiesz, ja tez Filipa uczylam samodzielnego zasypiania ale bywaly i bywaja momenty, ze trzeba zasady z ksiazki odlozyc na bok, bo wlasnie dziecko ma gorszy dzien czy gorzej sie czuje, czy zabki mu ida, itd... i wtedy moze byc bardziej marudne i wtedy wlasnie trzeba odpuscic. ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale rzeczywiscie, jak mu sie podlozy te raczki to mu łatwiej jest ![]() Co do cery, ja smarowalam Filipkowi i teraz smaruje Szymonkowi buzke kremem Oilatum soft i powiem Ci ze uwazam ze jest to najlepszy krem, bo np. Filip po urodzeniu wcale nie mial takiej ladnej buzki, mial duzo krostek (tradzik niemowlecy) i ten krem pomogl. Tak samo Szymon mial duzo potowek od urodzenia no i mial tez tradzik niemowlecy, ale przemywalam woda przegotowana buzke 2razy dziennie i przecieralam buzke spirytusem. Teraz tylko myje wacikiem 2 razy dz. buzke woda przegotowana zmieszana z kranowka i smaruje rano buzke tym kremem. Cytat:
![]() Ja chcialam przykleic te kamyczki na lustro cos jak tu: http://czterykaty.pl/czterykaty/5,58...racje.html?i=3 ![]()
![]() |
#650 |
Rozeznanie
|
No widzisz Aguśka, jednak to co innego
![]() Ale sobie pospałam, młody wstało 6.50, najadł się, zasnął o 7.30 w naszym łóżku, pospał godzinkę i Tż go zabrał do salonu, a ja spałam do 9.45 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#651 |
Raczkowanie
|
witam. Mój Błażejek co prawda jakby zimowy bo na początku marca ale dołaczam sie tu do was
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#652 | |||
Gang Iren
|
Dzien dobry!U nas nocka srednia,za to rano nadrobilismy i spalismy do 9:30
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Na pocieszenie powiem ci,ze dzieci rosna i sie zmieniaja i nie zawsze bedzie tak jak teraz.A przy drugim dziecku jest latwiej,przynajmniej u mnie. Cytat:
![]() Fajnie,ze piszesz o tym kremie,kupie go i wyprobuje,moze Erykowi tez pomoze na te skorne problemy ![]()
![]() |
#653 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A najbardziej dręczy mnie ropiejąca skóra na małżowinach usznych Julki, w załączeniu zdjęcia. Od czego to jest i co z tym fantem robić??? Przemywam przegotowaną wodą. I smaruję linomagiem, bo ktoś mi tak poradził, ale nie wiem czy to ok. Może zacznę smarować kremem oilatum soft bo mam akurat?? Już nie wiem co robić, mam wrażenie, że te uszy to akurat Julce boli jak dotykam i przecieram wacikiem z wodą. Witaj panelka w naszym gronie ![]() ![]() ![]() Edytowane przez julliczka Czas edycji: 2012-06-03 o 10:39 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#654 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Aguska tak masz racje, nie ma ksiazkowych dzieciaczkow, ja juz wczoraj odpuscilam Hani nauke czegokolowiek bo byla biedna taka ogolnie wymeczona, nie umiala zasnac popoludniu i tylko cycus i cycus byl, wiec tak tez spedzilysmy wieczor ![]() super ze mimo ze do kina nie udalo sie dostac - mieliscie mily spacer...i lody z maca....mniam ![]() ja sie ogarnelam dzis rano i humorek mialam dobry bo dosc sie wyspalam i Hanulek usmiechnieta od rana i rozmowna ![]() i to jest tak glupie bo zamiast sie cieszyc ze zyjemy sobie szczesliwie, ze Hania jest zdrowa, ze dobrze sobie radzimy...to nie obejdzie sie mimo tego bez wtracania, wnuczki zobaczyc nie przyjedzie, ale ode mnie oczekuje ze bede sie tluz z malutkim dzieckim 2 tys km. ja i tak zrobie po swojemu i tak, mpja mama i Tz rodzina nie ma nic przeciwko ze Hania bedzie ochrzczona w anglikanskim kosciele - przeciez Bog jest jeden, zreszta to jest odlam chrzescijanstwa, wszystko jest bardzo podobne, nam bardziej ten kosciol odpowiada, wiec nie rozumiem problemu, ale ojca rodzina ogolnie jest zaborcza ,wiec to rodzinne jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#655 |
Wtajemniczenie
|
Witam Was mamusie!
Dida - pytalas o wysypke Viki, to jest skaza, tak przynajmniej twierdzi pediatra, ale w e wtorek wiecozrem jedziemy do alergologa i zobacze co powie! Ale tak mi sie tez tak wydeja bo wyglada to tak jak u Adasia no i zgadza sie z tym co na temat skazy znajduje w internecie ![]() My mamy 2 ciezkie dni za nami - w piatek wieczorem dzwonilam znowu do pediatry bo zauwazylam ze za uszkami az sie tez zmiany zaczely saczyc ![]() Kazala mi jechac do apteki i kupic nutramigen, ktory jest totalnie bez mleka krowiego - bebilon pepti jest chyba bezlaktozowy o ile sie nie myle. No a mi kazala jeszcze bardziej sie pilnowac z tym co jem ![]() Az sie poryczalam z tego wszystkiego bo ja sobie pomyslalam ze te uczulenie ,ktore Viki ma jest spowodowane moim mlekiem to sie naprawde zmartwilam ![]() No i zdecydowalam ze przez weekend bede Jej podawac tylko nutramigen a swoje odciagac i zamroze, jesli sie okaze, ze to w moim mleczku Jej cos szkodzi to wyleje. No i juz wczoraj wieczorem wydawalo mi sie ze jest troszke lepiej, w kazdym razie wieczorem tak nam sie rozkrzyczala, ze nie mialam innego wyjscia tylko Ja do cycka przystawic bo za choinke nie chciala butli (a od piatku wieczorem i cala sobote ladnie nutramigen pila, pomimo ze on okropny w smaku jest!) , wiec stwierdzilam ze brakowalo Jej piersi! Ale dzisiaj rano wpadlam na pomysl , ze moze z butelka cos nie tak i dalam Jej z innej i wypila ![]() Zobaczymy wieczorem. Ale powiem Wam ze jestem tak wyglupiona ze totalnie nie wiem co robic! A , no i caly dzien wczoraj kupy nie bylo, moze to Ja tez meczylo! Dopiero dzisiaj rano zrobila. To tyle egoistycznego wywodu co u nas ![]() Natkulec - trzymam kciuki za egzamin, napewno sobie poradzisz! ![]() Evvcia - wspolczuje bardzo sytuacji z dziadkami ![]() Monia - i mie przydaloby sie wiwcej cierpliwosci - bo wiadomo, wszytsko sei wokol dziecka zrobi - nakarmi, przewinie itp a dziecko nadal placze to latwo wtedy sie zdenerwowac, ale musimy byc dzielne, nie mamy wyjscia ![]() A z tym spaniem to tak jak pisalam, niestety to ze teraz wydaje Ci sie ze Hania sama nauczyla sie zasypiac w lozeczku nie znaczy ze bedzie juz tak zawsze robic, zachowania dzieci czasai zmieniaja sie z dnia na dzien. Oczywiscie nie wszystkich, ale jest ryzyko ze cos sobie wypracujemy i to podziala tydzien to wtedy mozna sie wkurzyc! Dlatego ja sie na nauce takiego malego dziecka nie koncentruje, dla mnie ni ma to wiekszego sensu, ale specjalistka nie jestem i nie chce sie wymadrzac. ![]() Czasami o roznych rzeczach trzeba przekonac sie na wlasnej skorze. ![]() A dziecko dziecku nierowne! W kazdym razie wspolczuje niewyspania, ja akurat ma szczescie bo Viki pieknie spi w lozeczku, ale jesli marudzi to biore Ja do nas do lozka, fakt jest ciasno, ale ja np wole to niz wstawac 10 razy w ciagu godziny bo smoczek wypadl czy jeszcze co innego ![]() Osobiscie wydaje mi sie,zezbyt wiele energii mozna poswiecic na nauke dziecka czegos co za tydzien moze sie zmienic, ale to tylko moje zdanie! Zia - ja wlasnie zamowilam taka poduszke - klin, powinna przyjsc w poniedzialek lub wtorek to napisze czy zdaje egzamin ![]() No i mamy taki sam smak - piwa nie lubie, za to biale winko czy slodki drink to jest to! ![]()
#656 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#658 |
Zadomowienie
|
U mnie od 3 dni tez chyba skok...mały duzo płacze, marudzi, gorzej śpi no i najlepiej cały dzień przy cycu by siedział...ale sa i plusy zaczął wydawać różne nowe dźwięki
![]() ![]() Aguśka Szymonek to już kawał faceta...rozmiar 74...wow ![]() Evcia przykro mi, że dziadkowie Tż tak podupadli na zdrowiu...kurcze straszne jest patrzeć jak bliscy się starzeją... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
Rozeznanie
|
Monia heh rodzina lubi się wtrącać, wiem coś o tym
![]() desia Oj to masz przeboje ze swoją Viki, ciekawe co alergolog powie. Mam nadzieję, że szybko pomoże Wam. U mojej to właśnie na małżowinach usznych sączy coś i przesycha takie żółte. Przestraszyłam się że to z ucha coś się ulało, ale to nie to jednak, tylko ropa ze zmian skórnych. Ale co dziwne, jak się przemywa wodą tą skórę małżowiny to nie widać tych pęcherzyków czy innych zmian, może skóra bardziej porowata jest, ale dopiero jak zaczyna się sączyć to dopiero widzi się, że coś nie jest halo. Szkoda, że dziś nie jest dniem roboczym, no ale do jutra jakoś przeczekam i idziemy do pediatry. A w necie nie szukam już niczego więcej na ten temat, bo normalnie można oszaleć. |
![]() ![]() |
![]() |
#660 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja dziś jestem psychicznie wykończona. Mała od 2 dni wieczorem płacze przez godzinę jak na kolki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:57.