|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2341 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Ploty,plotki,ploteczki ....filtromaniaczek i nie tylko:D czII
Cytat:
![]() ![]() Co do tematu konfliktu Sandiji i Alchemiczki z kimś na PW.. ja nie mam zielonego pojęcia o co chodzi, ale robienie z tego takiego tabu mi np. tak średnio się podoba właśnie dlatego, że ja i wiele innych osób nie wie o co chodzi, a temat i tak jest dyskutowany, czyli wtajemniczeni wiedzą, a inni mogą się tylko domyślać, co w rezultacie tworzy jeszcze więcej niedomówień. A wystarczyłoby tylko napisać w jednym zdaniu, że ktoś zarzucił komuś to i to, reakcja była taka i taka i wszystko. Nie namawiam tym jednak do wyjaśnienia tematu, jeśli ktoś uważa, że zainteresowanym osobom by to nie odpowiadało. Tak naprawde tylko wypowiedzi obu stron konfliktu naprawde pokazałyby jak sprawa wygląda. A tak poza tym, to mnie to w sumie nie bardzo interesuje, wolę czytać o pudrach i kotach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2342 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2343 |
Wtajemniczenie
|
Ale jak wtedy można rozwinąć w sobie pasję kolekcjonerską: oto okaz sprzed 20 lat, następny sprzed 10 lat, to wersja limitowana, to kolor wycofany, a to obecnie produkowane.
Coś mi się wydaję, że jak kupię 1 róż Burżuja - to od razu będę miec ochotę na następny. Z Lorealami tak nie mam, bo odcieni jest tylko kilka. Myślę, że kolekcja róży - to jest to, po błyszczydłach i pudrach. |
![]() ![]() |
![]() |
#2344 | ||
Zakorzenienie
|
Przez kilka dni nie mialam za bardzo czasu zagladac regularnie i widze,ze ladnie naprodukowalyscie postow
![]() ![]() Przy okazji wypowiem sie na temat rozy Bourjois-mam wrazenie,ze one sie wogole nie zuzywaja ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2345 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poproszę więcej szczegółów o tych Twoich różach Burżuja - kolory i jaki to był ten Loreal? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2346 |
Zadomowienie
|
Patrzenie na świat z jednej perspektywy nie można nawać obiektywnym
![]()
#2347 |
Zakorzenienie
|
Na mnie jakoś róże, na tyle by je kolekcjonować wrażenia nie robią. Zawsze miałam na stanie tylko jeden, obecnie róż Sephory - ten najnowszy w „bajeranckim” opakowaniu (imitacja Diora) z gąbeczką i lusterkiem, odcień 01 różowy. Niestety nie sposób nałożyć go przy pomocy tej gąbeczki tak jakby się chciało, nie wygląda dobrze tak jak np. róż Guerlaina nałożony przy pomocy pędzla. Odcień trafiony, ale forma aplikacji chora
![]() ![]() http://www.sephora.fr/browse/product...dPaginate=true Edytowane przez Basia39 Czas edycji: 2007-01-12 o 21:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie z tym różem Bourjois to jakaś dziwna sprawa, bo jako taki w opisie na opakowaniu stało, ze ma drobinki odbijające światło a na buzi zachowywał sie inaczej. Może nie jest supermatowy, ale ja go uważam za matowy. Może mam troche skrzywione pojęcie matowości, bo kosmetyki typu cienie czy właśnie róże kupuję raczej z delikatnym blaskiem. Loreal jest ciut rozświetlający, ale jego blask jest bardzo delikatny. Dla mnie półmatowy ![]() Mój Bourjois miał już kilka lat i troche było mi go szkoda, ale tak pomyślałam, że nie jest nieśmiertelny. Dostałam wtedy lekkiego wysypu na buzi, więc jakos długo nie zastanawiałam sie nad wywaleniem go. Pewnie to nie była jego wina, ale nigdy nic nie wiadomo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2349 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Loreale jeszcze mam na koncowce dwa ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Kazda z Nas ma inny rodzaj percepcji postrzegania swiata i dzieki temu panuje roznorodnosc ![]()
![]() |
#2350 |
Zadomowienie
|
Hexxano ale sama Smok przyznała, że zna koflikt Sandija kontra Femineus tylko z Femineusa. I przykro mi, że nie doceniacie ciepła jakie wnosiły Sandija i Alchemiczka do tego forum. Nie wszystko w świecie niestety da sie wytłumaczyć i poprzeć badaniami, czasami trzeba trochę "achów" i zdrobnionek, aby było kolorowiej
![]() Dlatego Basiu39 poproszę o Bubusia! ![]()
#2351 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uskow - konflikt Sandija kontra F. znam z dwóch relacji - wizażowej i tej z F., stąd zapewne wspomniane przez Joasię obiektywne spojrzenie na całą sprawę, poza tym patrzę na to całkowicie bezemocjonalnie. Obiektywne spojrzenie na tę konkretną sprawę nie ma nic wspólnego z tym, że na świat patrzę i odbieram go podobnie jak Hexxana - to po prostu kwestia zwana metafiltrem. No cóż, nic na to nie poradzę, że jest Ci przykro, iż nie doceniam ciepła, jakie wnosiły Sandija i Alchemiczka do forum biochemia. Nie znaczy to, że zupełnie nie doceniam znaczenia domowej atmosfery na forum - owszem tęsknię za taką, jaka panowała na nim, kiedy się pojawiłam na wizażu, wiele wizazanek znało się wtedy osobiście i nadal przyjaźnią. Poza tym uważam, że na tym forum panuje akurat miła atmosfera i w tej mierze niczego mi nie brakuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieplo wnosimy sobie w plotkach ![]() Podobnie jak Smok reszte moich mysli zachowam dla siebie,lubie tutaj zagladac,udzielac sie(jest to jedno z moich ulubiuonych for)-jednak w kwestii doboru pielegnacji czy kolorowki stawiam na konkrety ![]() I ponownie uprzedzilas moje mysli Moniko ![]() ![]() Zdaje sobie sprawe,ze trudno tez przelozyc wiele rzeczy do swiata wirtualnego by kazdy odebral Nas w sposob zrozumialy.
![]() |
#2353 |
Zakorzenienie
|
uskow uważaj bo potraktuję to dosłownie i zasypię Was znów fotkami kotów
![]() A jeśli chodzi o temat Sandyji i Alchemiczki to powiem tylko tyle, że u mnie dzwoni w jakimś kościele, ale nie wiem w którym, więc wolę się nie wypowiadać w temacie żeby nie narobić więcej szkody niż pożytku. Generalnie lubię i lubiłam wszystkie modki naszej Biochemii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodem odejscia Sandiji były niemiłe PW, które otrzymywała od "szefostwa" F. Alchemiczka jako oficjalny powód podała maturę i egzaminy na studia, ona sama wie jak było naprawdę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2355 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja niestety nic nie wiedziałam o tych PW. Dlatego nagłe zniknięcie Sandiji już mnie nie będzie dziwić ![]() LV a jak idzie pisanie pracy?
![]() |
#2356 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2357 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() LV mam jeszcze do Ciebie pytanie jako do Lublinianki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2358 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Oto mi właśnie chodziło. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2359 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2361 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Tak sobie czytałam dyskusje jeszcze wczoraj o bylych moderatorkach i mialam się nie wtrącac, ale wiecie co nie wytrzymam i wtrące swoje trzy grosze, poniewaz nie widac tu jednej i znaczącej kwestii.
To fakt,że Sandija i Alchemiczka dopiero uczyly się, ale forum dopiero takze powstalo. To ,że ktos ma wieksza wiedze, nie daje mu prawa do obrzucania innych błotem bez powodu lub powody wysysa z palca, ktore sa smieszne do bolu ![]() ![]() ![]() Jest to dla mnie po prostu typowe chamstwo i prostactwo! P.S. Choclercia a chcialam żeby bylo miło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2362 |
Zadomowienie
|
Paula zgadzam sie z Tobą
![]() Myszi już wcześniej wspomniała o tym, że dziewczyny modowały na "raczkującej" biochemii. O PW jak juz wcześniej pisałam nie wiedziałam, ale bardzo mnie to zasmuciło. Może to rzeczywiście przez zawiść ![]()
#2363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do dziś mam niesmak ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2364 |
Wtajemniczenie
|
Ja tylko nie mogę pojąć, dlaczego konflikt z uczestniczkami innego forum, które się tu nie udzielają, spowodował, że Sandija i Alchemiczka całkiem się wycofały stąd. Założycielki F nie pojawiają się na Wizażu, a o ile pamiętam nikt z Wizażu nie podzielał ich zarzutów wobec moderatorek Biochemii. No chyba że podzielał na PW.
A co do merytorycznej wiedzy, nikt nie powiedział, że moderatorem ma być osoba, która taką wiedzę ma. Moderator nie jest od tego. Oczywiście, idealnie jest wtedy, gdy potrafi wypełniać rolę moderowania i jednocześnie jest skarbnicą wiedzy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2365 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie, to już choroba - te Twoje róże śniły mi się noc całą, a stoisko Burżuja oglądałam dziś nader długo. Boję się, ze jak kupię jeden, wpadę na całego i będę chciała następne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2367 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
03 - brun cuivre - tez mi się podoba, ale jednocześnie boję się tej kropelki jakby czerwieni, którą ma w sobie. Przeczytałam, że ktoś nazwał 03 pudrowym różem i podkreślał, że nie jest jasny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2368 |
Raczkowanie
|
To ja mam takie pytanie.. został poruszony temat F. i dzięki temu dowiedziałam się o jego istnieniu i zerknęłam na wątki o nim na wizażu. Weszłam na F. i zobaczyłam, że niektóre wizażanki się tam udzielają. Czy więc jeśli przeczytam coś ciekawego na F. to moge tu napisać coś w stylu "Dziewczyny na femineus pisały to i to, co o tym myślicie..?" czy popełniam jakąś gafę? Trochę głupie pytanie, ale nie znam dokładnie genezy konfliktu i nie wiem jak wzmianki o F. są traktowane na wizażu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2369 |
Zakorzenienie
|
Ja Smoku właśnie swój sephorowy róż wystawiłam na targowisko i rozglądam się za jakims chłodnym różem Burżujka, bo nie będę miała w końcu żadnego. Wcześniej przyglądałam się tym Burżujkom w perfumerii i na stronie Sephory:
http://www.sephora.com/browse/produc...categoryId=B70 i chyba wybiorę pomiędzy: Lilas D'Or 33, Rose Eclat 15, Rose D'Or 34, albo zachwalanymi Lune D'Or 35 i Brun Poudre 12 ... Sama nie wiem już w końcu co wybiorę ![]() Edytowane przez Basia39 Czas edycji: 2007-01-14 o 00:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2370 | |
Wtajemniczenie
|
Zanim kupiłam róże Bourjois to chodziłam długo koło nich, czytałam KWC wiele razy i nadal chodziłam. Spodobało mi się wiele kolorów, drogą eliminacji po kolei rezygnowałam. W końcu kupiłam 12 i 32, 12 jest super (ale to już pisałam).
Dałam się skusić na 35 i już leci do mnie ![]() Chyba skuszę się na 3, bardzo mi się podoba, bo to taki różowy-nie różowy. Dam sobie spokój z typowymi różowymi jak 33, 15 czy 95. Mam Meteoryty Pink Fresh i one wyglądają bosko jako róż ![]() Aha, chcialam sobie kiedyś kupić taki zupełnie jasno różowy róż, jak Blush Delicieux 01 Pink Marshmallow i stchórzyłam ![]() Cytat:
Jak przyjdzie Lune D'Or to zrobię im wszytkim zdjęcia i wam pokażę. Edytowane przez L_V Czas edycji: 2007-01-14 o 11:20 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.