|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy maj-czerwiec cz.VIII
Cytat:
gratulacje
|
|
#4712 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#4713 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za opisCytat:
Cytat:
Cytat:
Powodzenia ![]() Ja tez chce urodzic juz
|
|||||
|
|
|
#4714 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
( słowa mojej lekarki ), aczkolwiek na koniec podskoczyło mi ciśnienie i mam leki. Powiedziała mi też, że do 7 czerwca będę rozwiązana , cokolwiek to znaczy. W środę na wizycie ważyły 2,3 i 2,5 kg. |
|
|
|
|
#4715 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#4716 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluję wszystkim nowym mamusiom
![]() stokroteczka widzę że u Ciebie dalej cisza. Jakoś tak sugeruję się Tobą, że jak Ty urodzisz to i ja zaraz polecę. Co wieczór kładę się spać z nadzieją że to na pewno dziś nastąpi a tu d....a ![]() Dwa lata temu o tej porze, czyli 10 dni przed terminem, urodziłam Maćka i myślałam że może dzisiejszej nocy urodzę. Najgorsze jest to że już nie mam żadnych objawów, nic mnie nie boli, od rana nawet jednego skurczu nie miałam ![]() cate, ale Ci fajnie, coś się zaczyna dziać |
|
|
|
#4717 |
|
Zakorzenienie
|
Maloka myslalam dzisiaj o Tobie, ze pewnie niebawem sie rozpakujesz.
Powodzenia
|
|
|
|
#4718 |
|
Raczkowanie
|
Swoje już ważą, najważniejsze że przekroczyły magiczne 2 kg, bo tego się bardzo bałam
. Jak sobie tak teraz pomyślę, że jeszcze kilka dni i nie będą mnie już kopać Ja to dziwna jestem, zawsze z czegoś niezadowolona |
|
|
|
#4719 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
albo nie...bo ja już szczerze powiedziawszy zgłupiałam. Wieczorem zasnąć nie umiałam, bo czekałam na skurcze. W nocy jak wracałam z toalety też zasnąć nie umiałam, bo czekałam na skurcze. Już w jakąś paranoję popadam. Na 12 idziemy do kościoła, ale tam to wolałabym nie doczekać się skurczów Jedziemy dziś do koleżanki która urodziła 18 maja. Jejciu jak zobaczę tego maluszka (no może nie aż takiego maluszka bo urodził się z wagą 4kg) to już będę cała chora a jeszcze jak jakiejś historii przedporodowej wysłucham to chyba tam urodzę Jaki rozmiar pampersów kupić dla tego maluszka?? może te od 6kg ?? ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
nie Ty jedyna ale jako jedyna z nas będziesz miała wszystkiego x2
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-06-03 o 11:25 |
||
|
|
|
#4720 |
|
Wtajemniczenie
|
Gaabbi, justysd - GRATULACJEEEEEE!!!!
Timmii - to prawda, że z refluksem ciężko walczyć, po prostu trzeba przetrzymać. Nasza pediatra też twierdzi, że owszem, są leki na refluks, ale te akurat leki są tak szkodliwe, że mówiła, żeby naprawdę robić wszystko, żeby wytrzymać, bo szkoda dziecku to świństwo podawać
|
#4721 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witam z rana synuś w nocy spał ładnie, budził się na karmienie co 2 godzinki za to od 7 nie chciał spać, tylko by mi na cycku wisiał do 11, masakra |
|||
|
|
|
#4722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4723 |
|
Wtajemniczenie
|
Uciekam
miłego dnia i nie rodźcie beze mnie
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#4724 |
|
Zadomowienie
|
Bry
Wczoraj już wieczorem nie wchodziłam a tu takie wieści!!!!! justysd gratulacje!!!! Gabbi, Gratuluje serdecznie!! Mało co zawału nie dostałam czytając te Twoje wczorajsze relacje. Ale szybko poszło! |
|
|
|
#4725 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale szybka akcja! tylko pozazdrościć ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje !!!!!! ![]() Mój Antoś ważył 2630, czyli wagowo był mniejszy.Ale miał54 cm długości
|
|
#4727 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny
![]() Gabi, Justysd i Karozka gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! Gabi faktycznie prawie,ze relacja na zywo lubimy takie akcje![]() U mnie w miare dobrze, do synka juz sie przyzwyczailam jak spi do 4 to dla mnie juz przspana cala noc dzisaj spal do 4 a potem jadl 2 godz, marudzil,plakal potem jadl i tak do 7...blagalam go,zeby zasnal,bo chcialam chociaz od 5 do 6stej sie przespac,bo studiuje jeszcze jeden kierunek,no i wszystko do kwietnia pozaliczalam i zostaly mi dwie rzeczy. a dzisiaj mialam zaliczenie z przedmiotu, ktory powinnam miec przepisany z innych studiow. Profesor,ktory prowadzil wyklady od razu sie zgodzil,a laska od cwiczen NIE i nie obchodzilo ja,ze urodzilam,ze nie spie i zle sie czuje,zero zrozumienia. Ewidentnie chciala sie na mnie wyrzyc za swoje nieudane zycie.. no i przez ostatni tydzien miedzy karmieniami kułam chemie...Nie bylo latwo,no i na zaliczeniu tez bylam bardzo zmeczona.Mozecie byc ze mnie dumne,bo od pazdziernika lezalam,a mimo to dalam rade zaliczyc caly rok!! nic wczesniej nie mowilam,bo nie chcialam zapeszyc -kazdy mi mowil, zebym wziela dziekanke,ale z Mariuszem w brzuchu sie zawzielismy za tydzien mam ostatnie zaliczenie,bo akurat jak bylo to juz rodzilam...ehh wiec bede sam na sam odpowiadac...dzisiaj juz nie zagladam do ksiazek![]() nastroj mam lepszy jednak moja tesciwa chyba chce mi na sile udowodnic ze jestem do du.py matka... przytocze przyklad- wczoraj wziela malego do siebie na pare godzin, jak przyszlam po niego,to akurat obudzil sie na karmienie. jak jadl to powiedziala "jak matki nie bylo to lepiej jadles", potem jeszcze mi dowalila, jak nie chcial zasnac "jak nie bylo matki to od razu zasnales" Powiedzialam,ze przykro mi jak tak mowi itd.ale mimo to przeplakalam caly wieczor w domu. Nigdy w zyciu od mojej mamy czegos takiego bym nie uslyszala i to w momencie kiedy potrzebuje najwiecej wsparcia..Musze byc silna, nie przejmowac sie...wiem,ze robie wszystko,zeby malemu bylo dobrze,no ale takie komentarze potrafia zalamac
|
|
|
|
#4728 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A teściową się nie przejmuj ( one są po to żeby dowalać ), na pewno jesteś dobrą mamą |
|
|
|
|
#4729 |
|
Raczkowanie
|
benka99 (Bernadeta, 22 l.).....................( tp.22.05.) ur. 31.05.2012 Maksymilian, 3850g, 58cm. sn
begie13 (Beata, 24 l.)...................... .........(tp 26.05.) ur. 01.06.2012 Tosia, 3760g, 56cm. sn sweetjoy......................... ......................... ...(tp............) ur. 01.06.2012 Gabi, Justysd i Karozka Gratulacje dla Wszystkich ![]() |
|
|
|
#4730 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie do dziewczyn po cc. Przez jaki czas po cc nie mogłyście pić ?
|
|
|
|
#4731 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale chyba jakos 12 godz dostalam herbate i kleik, a jedzenie po 24godz. Maloka, kto Ci pomoze przy dwojce maluchow? pytam i trzymam kciuki,zeby to nie byla tesciowa
|
|
|
|
|
#4732 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#4733 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4734 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pewnie ze nas interesuje Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i te kopniaczki i falowanie brzucha ![]() Cytat:
Wy to faktycznie mieliście jazdy, mam wrażenie że u nas jest troszke lepiej. no ale dzis w nocy byly mega rzygi 2 razy. obie byłyśmy do wymiany. gdybym nie poszła do lekarza to naprawde byłabym już mega przerazona bo wygląda to nieciekawie. mam wrażenie że Marta zwraca więcej niż zje. koniecznie muszę kontrolować wagę bo martwię się o nia troszkę. teraz na szczęscie ładnie sobie pojadła i śpi. szkoda że prawie nigdy jej się nie odbija i mam wrażenie że to ją męczy. łóżeczko mam przy naszym łóżku i staram się czuwać choć wiadomo - w nocy jest różnie. czasami jest problem żeby ją po jedzeniu uśpić ale jak już uśnie to nawet ładnie śpi i dlatego zastanawiam się czy faktycznie podłożyć jej coś pod główkę czy jeszcze poczekać. trochę się obawiam bo wiem że dzieci powinny leżeć na płaskim więc ze wzg ortopedycznych chyba nie jest to dobre rozwiązanie. w sumie przez sen ona jeszcze nigdy nie ulała. zazwyczaj dzieje się to zaraz po jedzeniu co myślisz?a jeśli tak to myślisz że taka poduszka będzie ok? http://allegro.pl/klin-smart-poduszk...385735630.html Cytat:
![]() Cytat:
wieczorem nawet kazano mi pic wiecej po sprawdzeniu woreczka od cewnika
|
||||||||
|
|
|
#4735 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4736 |
|
Zakorzenienie
|
zdrowka dla nowych mam i dzieciaczkow
!co do poscieli nie wiem czy ejst dobra, jest ladna, jest miekka no ale ten moj egzemplarz naprawde wyglada jakby go wata oblozyl, nie wiem z czego to AGAT podpinam sie do pytania o obrobke zdjec bo ktos Cie o to wyzej pytal jakim programem obrabiasz, jakim obiektywem robisz portrety?? musze zaczac wreszcie studiowac instrukcje obslugi mojego aparatueh i prawko musze zdac... testy musze od nowa, jazdy musze wykupowac w innym miescie takze teraz niebardzo... No ale od stycznia jak wejda nowe zasady to leze i kwicze;/
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-06-03 o 13:41 |
|
|
|
#4737 |
|
BAN stały
|
Mam pytanko jak ubieracie swoje maluchy na spacer w taka pogodę np jak dziś ,mój maluch ma prawie 2 tyg. i jutro wybieramy się na 1 spacer...
|
|
|
|
#4738 |
|
Konto usunięte
|
Gratuluję serdecznie wszystkim nowym Mamusiom!
Gaabbi - Haneczka się trochę pospieszyła Ale najważniejsze, że wszystko jest dobrze. Oczywiście wciąż za Dziewczyny "w kolejce"!Ja jutro idę do poradni genetycznej Napiszę Wam, jak się czegoś dowiem, choć jak już mówiłam - nie wierzę w to. Jutro na nowo będę to wszystko musiała wyciągać.. Chodzę do pracy i z jednej strony jest dobrze, tak normalnie, mam w pracy fajną ekipę i przy nich czuję się super, ale niestety to tylko przykrywka, bo wracam do domu, jadę na cmentarz (chodzę tam codziennie, nie umiem "opuścić" go nawet na jeden dzień) i... i właśnie to jest ta druga strona. Ostatnio jest znowu gorzej, może muszę się przyzwyczaić do nowej sytuacji, a może po tej poradni będzie już lepiej, bo nie ukrywam - strasznie stresuję się tą wizytą. Niestety nasze plany ostatnio nie wypalają, jednak nie umiem chodzić na żadne koncerty ani nigdzie wyjechać na kilka dni. Ale już za tydzień na pewno pojedziemy do kolegi do domku w górach (od tego mi się nie uda wykręcić, bo strasznie lubię tego kolegę i nie chcę mu robić przykrości; tak swoją drogą to on mieszka w Irl na stałe i teraz jest w Polsce, zaplanował ten urlop jak tylko się dowiedział, kiedy urodzę...). Dziś mijają dwa miesiące, ale nie sądzę, że z biegiem kolejnych cokolwiek się zmieni. Jeszcze niedawno myślałam, że jest już lepiej, ale okazało się, że bardzo się myliłam. Mam nadzieję, że po czerwcu to się choć trochę zmieni. Na chwilę obecną nie za bardzo widzę sens i cel w życiu, tak generalnie to walczę ze sobą każdego dnia, żeby go tylko jakoś przeżyć. Jeszcze wciąż tli się we mnie nadzieja, że będzie lepiej, ale słabnie coś ostatnio. No i TŻ, on mnie tu trzyma. Przepraszam za te moje smutne wywody, chyba muszę się zastanowić nad założeniem bloga albo pisaniem pamiętnika, bo jak się o tym mówi, to chociaż częściowo jest lepiej. No to zmykam, jak się czegoś konkretnego dowiem, to Wam napiszę. I teraz tak: - Zdrówka i spokojnej końcówki ciąży Mamusiom, które jeszcze mają trochę do tp! - Szybkich i bezbolesnych porodów Mamusiom, które już czekają! - I zdrowych i dobrze chowających się pociech Mamusiom, które mają je już przy sobie! |
|
|
|
#4739 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
NA PRAWDĘ !!! jesteśmy mega dumne !!!! co do teściowej , nie przejmuj się dziewczyno !!! dziecku nigdy i z nikim nie jest tak dobrze jak z własną mamą więc niech sobie wsadzi głeboko tej jej "cenne" rady i już. Wpuszczaj jednym uchem a drugim wypuszczaj !!! Aż mi się ciśnienie podniosło, wiesz Nie rozumiem , po co ludzie mówią tego typu rzeczy. MOja szwagierka, w sumie b.fajna babka, lubimy się, ale na 3 dni przed porodem znów zaczyna wywód nt indukowanych poródów, że ona się "orientowała" (tak jakby ja ktoś prosił) , że to nie najlepszy pomysł, że inne dziewczyny również tak myślą i że trzeba się zdać na naturę. chyba się nawet trochę sfochowała, ale za chwilę jej przeszło. My się bardzo lubimy, ale na prawdę, są takie sytuacje kiedy historię o wyciskanym przez położną dziecku poprzez kładzenie się na brzuchu rodzącej, powinno się zachować dla siebie ! To samo z Twoją teściową : pewnie była zazdrosna, mówię CI Mariusz musiał być dla niej mniej kochany niż dla Ciebie i musiała się dowartościować ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;34479561] Oczywiście wciąż za Dziewczyny "w kolejce"!Ja jutro idę do poradni genetycznej Napiszę Wam, jak się czegoś dowiem, choć jak już mówiłam - nie wierzę w to. Jutro na nowo będę to wszystko musiała wyciągać.. [/QUOTE] Witaj! Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę ! Pewnie słyszysz to codziennie , w kilku wersjach i nie wiem czy nie masz dość, ale musisz być silna! Z tego co piszesz, i tak rewelacyjnie sobie radzisz ! Potrzeba dużo czasu, żeby to wszystko co się stało przetrawić. Przeżywaj żałobę tak długo jak tylko tego potrzebujesz, ale staraj się, aby z każdym dniem było coraz lepiej. Bardzo fajnie, że wrociłaś do pracy i że odnalazłaś się wśród kolegów, to oczywiste, że jak wracasz do domu, to znów wszystko wraca, ale tak po prostu musi być. Przyjdzie taki dzień, gdy głeboko odetchniesz i będzie Ci znacznie łatwiej, na pewno !! Mocno w to wierzę! I życzę CI tego ! Jeśli masz potrzebę pisz śmiało ! Każda z nas stara się Ciebie zrozumieć i na pewno żadna nie ma nic przeciwko temu, że się do nas odzywasz i zwierzasz z tego , co przeżywasz!!! Pozdrawiam Cię ciepło, napisz koniecznie, czego się dowiedziałaś w poradni !! |
|
|
|
|
#4740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gabi zazdroszczę tak szybkiego porodu - obym i ja tak miała w końcu terminowo byłyśmy bliskie moja córa coraz mniej się wierci- chyba też się szykuje ![]() jutro USG - trzymajcie kciuki |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.

"
gratulacje

.
, cokolwiek to znaczy. 

za Dziewczyny "w kolejce"!
Napiszę Wam, jak się czegoś dowiem, choć jak już mówiłam - nie wierzę w to. Jutro na nowo będę to wszystko musiała wyciągać..