![]() |
#31 |
BAN stały
|
Dot.: Zawód u faceta - zwracacie uwagę przy "wyborze" ;) ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Konto usunięte
|
Bardzo zwracam uwagę na zawód, nie związałabym się z szeroko pojętym artystą (byłam z muzykiem, teraz już wiem że upadłam na głowę), pilotem, marynarzem czy żołnierzem (kocham ich, ale lubię mieć poduszkę w domu codziennie, a nie raz na 2 tygodnie
![]() Wiem, że wielu facetów nie związałoby się ze mną i moim zboczeniem zawodowym, więc bilans wychodzi na zero ![]() Zdecydowanie nie należę do idealistek typu 'nieważny zawód, liczy się miłość'. Chyba jestem trochę cyniczna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
[1=a298662d510bb0f537bc3b0 c2466fe273199e5e8_64a898f 2369c4;34408951]Bardzo zwracam uwagę na zawód, nie związałabym się z szeroko pojętym artystą (byłam z muzykiem, teraz już wiem że upadłam na głowę), pilotem, marynarzem czy żołnierzem (kocham ich, ale lubię mieć poduszkę w domu codziennie, a nie raz na 2 tygodnie
![]() Wiem, że wielu facetów nie związałoby się ze mną i moim zboczeniem zawodowym, więc bilans wychodzi na zero ![]() Zdecydowanie nie należę do idealistek typu 'nieważny zawód, liczy się miłość'. Chyba jestem trochę cyniczna.[/QUOTE] Jesteś po prostu świadomą swoich potrzeb kobietą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;34408192]http://worldoffancydress.com/images/...me%2036287.jpg[/QUOTE]
Aż mi się wewnętrzne "mruuu" włączyło ![]() Złośliwiec kobitą? O kurka, to by dopiero było ![]() [1=a298662d510bb0f537bc3b0 c2466fe273199e5e8_64a898f 2369c4;34408951]Zdecydowanie nie należę do idealistek typu 'nieważny zawód, liczy się miłość'. Chyba jestem trochę cyniczna.[/QUOTE] Aj tam, aj tam. Jak ty jesteś cyniczna to ja jestem zimną suką ![]() A tak od siebie powiem, że najbardziej kręcą mnie mundurowi (wiadomo, za mundurem panny sznurem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś mówiłam, że nie związałabym się z policjantem - a jednak wyszło inaczej. Ale może i to mnie w nim najbardziej kręciło, bo nie był z drogowki tylko specjalnego oddziału
![]() Ponadto, nie chciałabym być ze strażakiem, strażnikiem więziennym, kierowcą tira ![]() ![]()
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
ja tam męża mam, ale tak pierwsze co mi przyszło na myśl to nie związałam bym się np. ze śmieciarzem-co za przyszłość by mnie czekała z kimś takim?
oczywiście nic nie mam do śmieciarzy, każdy zawód ktoś musi wykonywać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | ||
Zadomowienie
|
[1=a298662d510bb0f537bc3b0 c2466fe273199e5e8_64a898f 2369c4;34408951]Bardzo zwracam uwagę na zawód, nie związałabym się z szeroko pojętym artystą (byłam z muzykiem, teraz już wiem że upadłam na głowę), pilotem, marynarzem czy żołnierzem (kocham ich, ale lubię mieć poduszkę w domu codziennie, a nie raz na 2 tygodnie
![]() A mogę zapytać co jest nie tak z muzykami? Wygrywał Ci serenady pod balkonem czy może okleił ściany mieszkania wytłaczankami i organizował koncerty? ![]() "Szeroko pojęty artysta" - jak dla mnie są w tej grupie zawody, z którymi mogłabym żyć w pełnej symbiozie, są i takie, z którymi na pewno nie. Marynarze ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Fajny wątek
![]() Sama się sobie dziwię, ale mam tak, że NIE ZNOSZĘ facetów farmaceutów i dentystów. O dziwo lekarze są bardzo w porządku ![]() ![]() No i aptekarze - dla mnie porażka. Jestem przyzwyczajona do farmaceutek, jak widzę faceta przy okienku do nawet nie podchodzę. Pamiętam jak kiedyś w "Gotowych na wszystko" mąż Bree (lekarz) powiedział do farmaceuty, który podrywał jego żonę, że takie kobiety wiążą się z lekarzami, a nie z pigularzami ![]()
![]() |
#39 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Konto usunięte
|
związalam się z informatykiem z racji tego ze z nieścisłowcami po prostu nie mogę się dogadać, zbytnia rozbieżność
![]() na szczęście mój ma tak daleko do stereotypu informatyka jak stąd do australii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
A ja pamiętam jak poznałam mojego Tżta (nawet dziś o tym myślałam) i dowiedziałam sie że jest ratownikiem medycznym. Pomyślałam wtedy że musi być dobrym człowiekiem skoro wykonuje taki piękny zawód i na szczęście się nie pomyliłam
![]()
![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3441510 1]związalam się z informatykiem z racji tego ze z nieścisłowcami po prostu nie mogę się dogadać, zbytnia rozbieżność
![]() na szczęście mój ma tak daleko do stereotypu informatyka jak stąd do australii ![]() Widzę kilka podobnych do Twojej wypowiedzi i wszystko jasne, zgarnęłyście tych normalnych, a ja spotykam tylko tych co się idealnie wpisują w stereotyp. No, ale nic. Ja i tak wolę marynarzy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() On: Jak masz na imię? Ja: Patrycja. On (rozmarzonym głosem): To prawie jak partycja... Niestety, ma dziewczynę ![]() Jeszcze mnie takie typowe nerdy kręcą (w sensie, takie z charakteru trochę), ale to już nie zawód ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
BAN stały
|
mam podobnie
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Bardzo fajny wątek
![]() Ja chyba nie mogłabym być ze zbyt ekscentrycznym artystą, ale też nie widzę się w związku z nudnym ścisłowcem ![]() ![]() ![]() [1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;34407443] Moim najwiekszym odziezowym fetyszem sa garnitury. Do tego zarost (u mnie to warunek konieczny). Szczuply, wysoki, nieblondyn, nierudy, niegruby, nielysy i byloby idealnie ![]() Podpisuje się obiema rękami i dodaję jeszcze niesiwy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
Ja zakochałam się w bezrobotnym studencie na dziekance
![]() ![]() także nigdy nie wiadomo ![]()
![]() |
#49 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Bo nie każdy informatyk jest nudny, nie każdy artysta roztrzepany i nieżyciowy, nie każdy marynarz ma pannę w porcie. Wcześniej napisałam, że nie zwracam uwagi na zawód ale jednak jest jeden, którego bym nie zaakceptowała, żołnierz, szczególnie czynny, na misji. Bo pomijając takie rzeczy jak skrzywiona psychika, nieobecność w domu, to po prostu nie zniosłabym myśli życia z kimś, kto zabija, nawet jeśli "musi".
"Ten wie, tamten wie tylko ja nie wiem Może coś przeoczyłem, a może nie znam sam siebie" Edytowane przez CremaCatalana Czas edycji: 2012-05-30 o 23:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
czy takiego wątku już przypadkiem nie było?
![]() Jest masa takich zawodów, których nie zaakceptowałabym. Nie związałabym się m.in. z rzeźnikiem lub mężczyzną wykonującym inny zawód, który łączy się z krzywdą zwierząt. Nie przepadam też za artystami- zwłaszcza tancerze są mało męscy jak dla mnie ![]() A tak poza tym facet musi być ambitny, chcieć się rozwijać. A i marynarza też bym nie chciała :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Wtajemniczenie
|
Nigdy jakoś specjalnie nie zwracałam uwagi na zawód mężczyzny, bo to coś, co w każdej chwili może się zmienić. Liczy się człowiek. Mój TŻ zaczynał w pizzerii, a dzisiaj każdego dnia wychodzi do pracy w garniturze
![]() Widzę, że wiele z Was ciągnie do mundurowych. Znam wielu policjantów i zawodowych żołnierzy i jak dla mnie każdy z nich jest trochę wypaczony przez pracę. Większość z nich kompletnie nie nadaje się na mężów.
![]() Edytowane przez crippled Czas edycji: 2012-05-31 o 11:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jest gitarzystą. Na początku było super, nauczył mnie grać, pisał dla mnie piosenki, opowiadał o trasach, był naprawdę nieszablonowym człowiekiem, piekielnie inteligentnym. Gadaliśmy non stop. To na tyle zalet ![]() Potem jednak okazało się, że najmniejsza rzecz (taka jak zakup chleba) go przerasta, wiecznie bujał w obłokach, notorycznie zapominał o wszystkim, a co najgorsze, potrzebował ciągłej adoracji i uwielbienia do jego osoby, bo przyzwyczaił się do tego na koncertach. Tylko że ja nie byłam 18-letnią fanką rzucającą w niego stanikiem, chciałam mieć choć odrobinę stabilizacji w życiu. Jak z nim zrywałam, groził samobójstwem, depresją i szpitalem, załamaniem nerwowym i tym, że jego mama mi coś zrobi ( ![]() ![]() Po takiej dawce podziękowałam muzykom. Potem tak się złożyło, że mieszkałam pół roku z malarzem (tylko kolegą) i wiem, że do takiego związku również bym się nie nadawała. Facet miał wieczne wizje swoich obrazów, rozwalał pokój, zabierał moje kwiatki czy puderniczki, chlapał farbą na prawo i lewo, a jak mu zwracałam uwagę, twierdził że jestem doczesna i nie rozumiem sztuki. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
[1=a298662d510bb0f537bc3b0 c2466fe273199e5e8_64a898f 2369c4;34425132]Na pewno istnieją normalni artyści, ale ten 'mój' do nich nie należał.
Jest gitarzystą. Na początku było super, nauczył mnie grać, pisał dla mnie piosenki, opowiadał o trasach, był naprawdę nieszablonowym człowiekiem, piekielnie inteligentnym. Gadaliśmy non stop. To na tyle zalet ![]() Potem jednak okazało się, że najmniejsza rzecz (taka jak zakup chleba) go przerasta, wiecznie bujał w obłokach, notorycznie zapominał o wszystkim, a co najgorsze, potrzebował ciągłej adoracji i uwielbienia do jego osoby, bo przyzwyczaił się do tego na koncertach. Tylko że ja nie byłam 18-letnią fanką rzucającą w niego stanikiem, chciałam mieć choć odrobinę stabilizacji w życiu. Jak z nim zrywałam, groził samobójstwem, depresją i szpitalem, załamaniem nerwowym i tym, że jego mama mi coś zrobi ( ![]() ![]() Po takiej dawce podziękowałam muzykom.[/QUOTE] No to faktycznie ciekawie z nim miałaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
Z policjantem nie, bo zawsze miałam awersję do policji
![]() ![]() Podoba mi się strażak wg tego amerykańskiego stereotypu ![]() Kierowcy karetek też są fajni. Ale tak naprawdę zawód nie ma znaczenia, to jest tylko sposób na zarabianie pieniędzy, dla mnie liczy się wyłącznie osobowość, no i wygląd zewnętrzny. Na szczęście nie muszę już szukać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Marszałkini II RP
|
Koleś wykonujący damski zawód lub artysta odpada, o bezrobotnych albo udających pracę u bogatego ojca czy wujka już nie wspominam. Najbardziej podobają mi się męskie zawody - przede wszystkim biznesmen i polityk (ach, ta władza), nie pogardziłabym też pracownikiem fizycznym. Wolałabym prędzej budowlańca niż metroseksualnego pretensjonalnego artystę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Wtajemniczenie
|
policjant i żołnierz odpada - spotkałam tylko takich z wypaczoną psychiką
tak to w sumie nie ma znaczenia, musi pracować a nawet jak to jest mało rozwijająca praca ma się rozwijać po pracy. mieć pasje mój TŻ ma 24 lata a już zmienia zawód, miał być hodowcą pszczół i żurawiny a jest informatykiem.. ![]() farmaceuci też jakoś mnie nie kręcą... fryzjerzy, styliści, artyści (byłam zakochana w gitarzyście... koleś chodząca katastrofa wymagająca wiecznej adoracji i łamacz serc, skończy gdzieś pewnie na odwyku...) ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- teraz jak tam myślę to lista zawodów na nie jest duża: politycy, bankierzy, żołnierze, farmaceuci, fryzjerzy, artyści,... nie podoba mi się facet w garniturze z teczuszką na co dzień bo to takie bufoniaste ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
[1=a298662d510bb0f537bc3b0 c2466fe273199e5e8_64a898f 2369c4;34408951]Bardzo zwracam uwagę na zawód, nie związałabym się z szeroko pojętym artystą (byłam z muzykiem, teraz już wiem że upadłam na głowę)[/QUOTE]
Możesz coś więcej na ten temat napisać, dlaczego NIE artysta? Jestem ciekawa ![]() Ja mam słabość do informatyków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zadomowienie
|
Przedstawiciele zawodów, które zmuszają do ciągłego przebywania poza domem. To nie dla mnie życie w związku na odległość.
Oprócz tego nieszczególnie bym się dogadała z bardzo artystycznymi duszami, kompletnie oderwanymi od rzeczywistości oraz nie chciałabym być z osobami zajmującymi się sekcjami zwłok, kierowcami karawanów, osobami przygotowującymi zwłoki...Polityk też odpada.
![]() |
#59 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
[1=a298662d510bb0f537bc3b0 c2466fe273199e5e8_64a898f 2369c4;34481270]Napisałam kilka postów wyżej
![]() Wybacz, przeoczyłam go wcześniej. IMHO artyści są dość pociągający i fascynujący. Myślę, że mogłabym się z jakimś związać, opiekować się nim i sprowadzać na ziemię, kiedy za dużo buja w obłokach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.