|
|
#61 |
|
Naczelna Wizażanka:)
|
Dot.: Carlos Ruiz Zafón :).
Fajny zestaw, tyle, że ja przeczytałam już wszystkie jego książki
Teraz zabieram się za Światła września, która od dnia premiery kurzy się na półce
|
|
#62 |
|
Raczkowanie
|
No popatrz to musze się wybrać do Biedronki
![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- To prawda fajny, ale ja mam w posiadaniu już dwie pozostałe pozycje |
|
|
|
|
#63 |
|
|
Za chwilę - 19 kwietnia 2012 roku, będzie premiera najnowszej książki Zafona "Więzień nieba"
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
|
|
#65 |
|
|
|
|
#66 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie wczoraj zaczęłam czytać "Więźnia nieba" i skończyłam godzinę temu. I tylko potwierdziła się moja opinia, że to jeden z lepszych pisarzy współczesnych. Kocham jego książki. Kocham tą atmosferę, mroczność i przede wszystkim ciepło jakie bije z jego książek. Co do samego "Więźnia..." autor na prawdę bardzo zgrabnie połączył fabuły dwóch poprzednich książek. I dodatkowo zostawił sobie furtkę do napisania kolejnej jeśli mu przyjdzie ochota
Co ja tu dużo będę pisać. Jeśli ktoś pokochał dwie poprzednie pozycje z serii Cmentarza Zapomnianych Książek, to teraz też się nie zawiedzie. Jedyny minus to taki, że za szybko się kończy Btw. Czy Wy też uważacie, że postać Fermina to jedna z lepszych wykreowanych postaci? Uwielbiam jego riposty i komentarze słowne ![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Btw. Nie wiem czy ktoś to już tutaj wrzucał, bo nie zauważyłam. Wiecie, że pan też komponuje? To jego kompozycja do "Cienia wiatru" Charakter oddaje idealnie ![]() http://www.youtube.com/watch?v=wNB59...eature=related |
|
|
|
|
#67 |
|
Przyczajenie
|
Czytałam ,,Cień wiatru"-świetna
. Na pewno kiedyś wrócę do książek Zafóna, właściwie miałam jakąś przeczytać zaraz jak tylko skończyłam tę, ale tak jakoś wyszło, że rzuciłam się na Dumasa i Marqueza
|
|
#68 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
#69 |
|
Rozeznanie
|
Ja właśnie poluję na nową książke, nie lubię zamawiać na allegro, bo się niecierpliwie
muszę kupić i mieć już od ręki .
Wierzę w Nas bardziej niż w miłość, bo miłość jest jak człowiek, chwilą co nie godzi się na to, że musi ginąć. Powiedz mi to szczerze, chodzi o jakość czy o ilość? - Nie wiem. Jeśli miłość jest człowiekiem, chodzi mi o Ciebie! K. |
|
|
|
|
#70 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
#71 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam nadzieję, że pan Carlos ma już pomysły na kolejną książkę. Niekoniecznie z cyklu "Cmentarza...". Bo zostały mi do przeczytania tylko "Pałac północy" (dzisiaj zaczęłam) i "Światła września". Nie wiem co ja potem zrobię... Chyba zacznę wszystko od początku czytać
|
|
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam ,,Książę Mgły'', ,,Pałac Północy'' i ,,Światła Września''. Teraz poluję na inne
. Lubię Zafóna, tyle w jego książkach tajemnic i mają niepowtarzalną atmosferę.
|
|
#73 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Fermin jest świetny!! Dostałam na urodziny "Więźnia nieba" - kiedy zostało mi 40 str do końca pomyślałam, że nie mam pojęcia w jaki sposób on chce skończyć tę książkę w tak "krótkim czasie". Teraz z niecierpliwością czekam na kolejne. Zafón pisze tak, że nie zauważam późnej nocnej godziny, a nawet jeśli - to mówię sobie: "jeszcze jeden rozdział", po czym udaję, że o tym zapomniałam ![]() Zostały mi jeszcze "Książe Mgły" i "Światła Września" i choć wiem, że są zupełnie inne niż pozostałe i raczej dla młodzieży to już się cieszę na czytanie ![]() *** Ponawiam też pytanie o polecenie podobnej literatury
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie na tapecie Marina, jestem w polowie
ale mam mase nauki wiec kolejne ksiazki Zafona nie sa dobrym pomyslem akurat teraz
|
|
|
#75 |
|
Raczkowanie
|
Przyjaciółka poleciła mi CIEŃ WIATRU. Jak zaczynałam ją czytać to usłyszałam od niej słowa: Jak ja ci zazdroszczę że dopiero zaczynasz ją czytać. Przeczytałam i zakochałam się. Przyjaciółka nie czytała więcej jego książek ale mnie coś podkusiło i potem przeczytałam GRĘ ANIOŁA. Po niej sprawdziłam jakie książki jeszcze napisał i przeczytałam wszystkie. Poniżej ich spis. A najfajniejsza jest informacja w wikipedii: czwarta i ostatnia książka nie została jeszcze opublikowana.
Czekam niecierpliwie. ![]() Cykl Cmentarz zapomnianych książek Cień wiatru Gra anioła Więzień nieba czwarta i ostatnia książka nie została jeszcze opublikowana Cykl Trylogia mgły Książę Mgły Pałac Północy Światła września Marina Przeczytałam TRZYNASTĄ OPOWIEŚĆ Diane Setterfield. Polecam właśnie skończyłam (wczoraj wybierałam się spać i do późnej nocy nie mogłam). Zafona nic nie przebije oczywiście, ale Trzynasta opowieść warta jest przeczytania i stylem podobna. Polecam jeszcze cykl VIRGINI C. ANDREWS Kwiaty na poddaszu Płatki na wietrze A jeśli ciernie Kto sieje wiatr Ogród cieni Niesamowite książki. Przyjaciółka poleciła mi tylko pierwsze trzy. Ale połknęłam wszystkie pięć. Warto było. Teraz zaczynam czytać A.Dumas Chrabia Monte Christo. Kolejna czeka Umberto Eco Baudolino. A już mam na tapecie kolejne tym razem IANa MCEWANa Pokuta Sobota Na plaży Chesil Tych ostatnich trzech jestem tak ciekawa (a są w bibliotece) że boję się czy wytrwam przy obecnej lekturze czy jej nie odłożę na razie. Mam w exelu zrobiony spis juz przeczytanych książek i tych do przeczytania. Ciągle szukam nowych tytułów. Gdyby ktoś coś polecał podobnego do Zafona to piszcie.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.

Teraz zabieram się za Światła września, która od dnia premiery kurzy się na półce