Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :) - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-03, 18:06   #1351
Lenova
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :)

hej dziewczyny, czytałam że rozmawiacie o toksoplazmozie otóż powiem Wam że 2 lata temu leżałam w szpitalu ze względów neurologicznych i przy badaniach wykryto mi że miałam toksoplazmozę obecnie mam przeciwciała... jakież było moje zaskoczenie jak się o tym dowiedziałam no ale cóż bywa, sama nie wiem skąd się to u mnie wzięło. Teraz się zatsanawiam własnie co bedzie, czy to znaczy ze w ciazy juz mnie to nie ma prawa dopasć czy tym bardziej muszę na to uważac?

Jeśli chodzi o płec to ja jakoś ciągle mówię do brzuszka Blanka( bo tak by się nazywała córeczka) ale najwazniejsze aby było zdrowe z tym że dla synka nie wiemy jakie imie dac .
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 18:07   #1352
bokeh
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny ! można do was dołączyć? u mnie zaczął się 6 tydzień OM miłam 25.04 więc termin pewnie jakos koniec stycznia, chociaż lekarka jeszcze mi nie powiedziała, ide jutro do gina z wynikami moczu krwi itp, może juz na usg coś wiecej zobaczy bo ostatnio tylko pęcherzyk ciążowy.... to moja pierwsza ciążą mam 24 lata i wszystko dla mnie takie nowe i dziwne, nie wymiotuje jedynie w nocy czasem budzą mnie mdlosci, macie tez tak???
Ostatnio mialam tez mini plamienie ale biore dalej luteinę bo tak mi przepisałą gin. mam nadzieje że wszystko bedzie dobrze bo już kocham tą małą fasolke i jakies takie mam przeczucie że to będzie ona aczkolwiek mogę sie mylic :P
niestety od momentu plamienia chyba będę już ciagle na L4 bo mam prace gdzie 11h stoje i czasem nosze ciezsze rzeczy ....
Stary 2012-06-03, 18:15   #1353
iskierka0310
Raczkowanie

Wera,Tatiana,Leonia takie cuda wynalazłam jakby czasem była dziewczyna,ciekawe co mąż na to..hi hi Borys ma byc dla facecika ale to sie jeszcze 100 razy zmieni do porodumacie jakies wymysły imionowe dla dziewczynek????
iskierka0310 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 18:17   #1354
badziabadzia
Zakorzenienie

u nas imie dla dziewczynki to na razie wielki znak zapytania mysle ze na powaznie zaczniemy sie zastanawiac dopiero jak poznamy plec..
badziabadzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 18:18   #1355
iskierka0310
Raczkowanie

ja w pierwszej ciązy wymiotowałam 5 m-cy,wspominam to strasznie
Stary 2012-06-03, 18:19   #1356
Debrah
Zakorzenienie

Dziewczyny - jak wyglądała Wasza pierwsza wizyta? Było od razu usg? Wewnętrzne czy normalne?

Ad imion to typy były już dawno : Chłopczyk Adam (Adaś), dziewczynka być może Lenka.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 18:19   #1357
bokeh
Zakorzenienie

moja będzie Hania albo Marianna, ale to też wszystko jak się okaże jaka płeć, na razie się martwie czy wszystko tam się dobrze rozwija...
Stary 2012-06-03, 18:21   #1358
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny ! można do was dołączyć? u mnie zaczął się 6 tydzień OM miłam 25.04 więc termin pewnie jakos koniec stycznia, chociaż lekarka jeszcze mi nie powiedziała, ide jutro do gina z wynikami moczu krwi itp, może juz na usg coś wiecej zobaczy bo ostatnio tylko pęcherzyk ciążowy.... to moja pierwsza ciążą mam 24 lata i wszystko dla mnie takie nowe i dziwne, nie wymiotuje jedynie w nocy czasem budzą mnie mdlosci, macie tez tak???
Ostatnio mialam tez mini plamienie ale biore dalej luteinę bo tak mi przepisałą gin. mam nadzieje że wszystko bedzie dobrze bo już kocham tą małą fasolke i jakies takie mam przeczucie że to będzie ona aczkolwiek mogę sie mylic :P
niestety od momentu plamienia chyba będę już ciagle na L4 bo mam prace gdzie 11h stoje i czasem nosze ciezsze rzeczy ....
O, to prawie jak ja. Ostatnia @ 24.04
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 18:22   #1359
marsi11
Zakorzenienie

aaaa ale mam smaki właśnie sobie uprażyłam migdały i polałam miodem heheh zwariowałam, w życiu takich rzeczy nie jadłam
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 18:25   #1360
bokeh
Zakorzenienie

co do Twojego pytania, to na pierwszej wizycie tydzien temu miałam usg wewnętrzne ale tak jak pisalam tylko pęcherzyk ciązowy było widac ale gin powiedziala ze to normalne na tak wczesna ciaze

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
aaaa ale mam smaki właśnie sobie uprażyłam migdały i polałam miodem heheh zwariowałam, w życiu takich rzeczy nie jadłam
ja ostatnio jadłam śledzie w sosie koperkowym a zaraz po tym kanapke z pasztetem
Stary 2012-06-03, 18:42   #1361
badziabadzia
Zakorzenienie

dziewczyny, a lekarz czegos Wam zabranial? Glownie mi o jedzenie chodzi bo ja mam zakaz na sol, slodycze, no i wspominala cos o mace- i produktach macznych.. (przpraszam za brak ppolskich znakow ale pisze z telefonu) a jesli chodzi o moja pieerwsza wizyte to mialam badanie na samolocie najpierw, a na nastepnej jak juz przyszlam z wynikami badan usg dopochwowe - ale jak juz wczesniej pisalam bylo slychac bicie serduszka (6tydzien)
Stary 2012-06-03, 18:46   #1362
marsi11
Zakorzenienie

dziewczyny, od którego tygodnia robią usg normalne a nie dopochwowe?

a tak wogóle to gdzie się podziała reszta dziewczyn, widział ktoś szajajabe?
Stary 2012-06-03, 19:28   #1363
aplikacja24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, czytałam że rozmawiacie o toksoplazmozie otóż powiem Wam że 2 lata temu leżałam w szpitalu ze względów neurologicznych i przy badaniach wykryto mi że miałam toksoplazmozę obecnie mam przeciwciała... jakież było moje zaskoczenie jak się o tym dowiedziałam no ale cóż bywa, sama nie wiem skąd się to u mnie wzięło. Teraz się zatsanawiam własnie co bedzie, czy to znaczy ze w ciazy juz mnie to nie ma prawa dopasć czy tym bardziej muszę na to uważac?

Jeśli chodzi o płec to ja jakoś ciągle mówię do brzuszka Blanka( bo tak by się nazywała córeczka) ale najwazniejsze aby było zdrowe z tym że dla synka nie wiemy jakie imie dac .

Lekarz powiedział mi, że to że mam przeciwciała i już chorowałam to bardzo dobrze, bo w ciąży nie grozi mi zarażenie.
Jeśli chodzi o tokspolazmozę to ja nigdy nie miałam bezpośredniego kontaktu z kotami, nie są to moje ulubione zwierzątka. Z badań wynika, że tokspolazmozę przechodziłam. Wydaje mi się, że nie można uogólniać. Kontakt z kotami nie przesądza o możlwiości zarażenia.
aplikacja24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 19:38   #1364
marsi11
Zakorzenienie

ja się strasznie boję tokso- jestem miłośniczką sushi, tatara i carpaccio- oczywiście przed ciążą

muszę Wam powiedzieć,że zapijam się przepysznym napojem- bezalkoholową wersją mojito- limonka, mięta, łyżeczka miodu i woda z lodem do tego pomaga mi na mdłości
Stary 2012-06-03, 20:58   #1365
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
Napisane przez iskierka0310 Pokaż wiadomość
macie jakies wymysły imionowe dla dziewczynek????
O właśnie, dobre pytanie

dla chłopca może i znalazłabym jakieś imię ale dla dziewczynki - tutaj ciężko. Mamy już córkę - Gabi, teraz jakby był chłopiec to... hm może Kacper (choć nie jestem pewna), a jeśli chodzi o dziewczynkę to pustka, żadne imię mi się nie podoba

Też macie takiego lenia strasznego? ja albo śpię albo jem... pełno kolokwiów na mnie czeka do sprawdzenia a nawet palcem nie ruszam w ich kierunku, wręcz je omijam szerokim łukiem

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

ja ostatnio jadłam śledzie w sosie koperkowym
no pięknie i mi się zachciało ;/

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 21:23   #1366
iskierka0310
Raczkowanie

no nie powiem bo tez o śledzikach myslę niestety musze sie zadowolic kanapkami z pasztetem i ketchupemdobrze,ze wieczorami mi mdlości przechodzą.Zreszta nie mam co narzekac narazie bo przy Poli na widok lodówki mnię ciagneło a teraz tylko mdli...cały czas sobie wmawaiam,ze tym razem bedzie lepiej.Byle do wtorku,wizyta u gin.mam nadzieje,ze mnie uspokoi bo tak sie czeka i myśli czy wszystko ok.

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

odnosnie tego "lenia" to u mnie jest przeokrutnie wielki..w domu syf i malaria,wszedzie walaja sie zabawki i chrupki,i nawet mi to nie przeszkadza.Dobrze,ze mam Polutke to sie zmuszam do czegokolwiek...no i jeszcze moje berneńskie mi tez sporo czasu zajmuja .Tylko robie wszystko z żółwim tempem i byle zrobic.
Stary 2012-06-03, 21:35   #1367
BlackSanctum
Zakorzenienie

ŚLEDŹ!!! Litości, gdzie ja go o tej porze kupię?!
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 21:45   #1368
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Wera,Tatiana,Leonia takie cuda wynalazłam jakby czasem była dziewczyna,ciekawe co mąż na to..hi hi Borys ma byc dla facecika ale to sie jeszcze 100 razy zmieni do porodumacie jakies wymysły imionowe dla dziewczynek????

ja już pisałam wcześniej - falisha, jameelah albo yazmin to dla babygirl
a dla chłopaka ni ma

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
no nie powiem bo tez o śledzikach myslę niestety musze sie zadowolic kanapkami z pasztetem i ketchupemdobrze,ze wieczorami mi mdlości przechodzą.Zreszta nie mam co narzekac narazie bo przy Poli na widok lodówki mnię ciagneło a teraz tylko mdli...cały czas sobie wmawaiam,ze tym razem bedzie lepiej.Byle do wtorku,wizyta u gin.mam nadzieje,ze mnie uspokoi bo tak sie czeka i myśli czy wszystko ok.

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

odnosnie tego "lenia" to u mnie jest przeokrutnie wielki..w domu syf i malaria,wszedzie walaja sie zabawki i chrupki,i nawet mi to nie przeszkadza.Dobrze,ze mam Polutke to sie zmuszam do czegokolwiek...no i jeszcze moje berneńskie mi tez sporo czasu zajmuja .Tylko robie wszystko z żółwim tempem i byle zrobic.

u mnie jest chyba jeszcze większy leń...zabawki, ubrania...a zwłaszcza te które wiszą już na suszarce od dawien dawna i imitują mount everest
i tak mi to cholernie przeszkadza, a nie mam się jak za to zabrać..
Stary 2012-06-03, 21:48   #1369
Delicjanka
Zakorzenienie

Hey Dziewczyny,
ajjj ale zleciał weekend!!!!! mój tż znowu jutro w delegacje jedzie i smutno, ale w czwartek przyjedzie HURRA
co do psów! BERNEŃSKIE!!! <3 UWIELBIAM!! achh kocham psy bardzo, jak byłam mała moi rodzice mieli hodowle dobermanów- więc wiem ile trzeba się narobić przy tym hehe a co do psiaków mój shar pei jest taki kochany)) jedynie ta lecąca z niego sierść wrrr..

Mam pytanie, czy was też bolą czasem plecki?? ;/ mnie boli brzuch czasem, tak hmm czuje te skurcze jakbym miała okres ale takie lekkie no i czasem ........
ten ból pleców, mam nadzieje że to jednak normalne i nie ma co świrować

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 22:15   #1370
BlackSanctum
Zakorzenienie

Mnie też trochę bolą, zwłaszcza w dolnych partiach, może to promieniuje ten ból z podbrzusza.
Stary 2012-06-03, 22:17   #1371
iskierka0310
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hey Dziewczyny,
ajjj ale zleciał weekend!!!!! mój tż znowu jutro w delegacje jedzie i smutno, ale w czwartek przyjedzie HURRA
co do psów! BERNEŃSKIE!!! <3 UWIELBIAM!! achh kocham psy bardzo, jak byłam mała moi rodzice mieli hodowle dobermanów- więc wiem ile trzeba się narobić przy tym hehe a co do psiaków mój shar pei jest taki kochany)) jedynie ta lecąca z niego sierść wrrr..

Mam pytanie, czy was też bolą czasem plecki?? ;/ mnie boli brzuch czasem, tak hmm czuje te skurcze jakbym miała okres ale takie lekkie no i czasem ........
ten ból pleców, mam nadzieje że to jednak normalne i nie ma co świrować
to normalne objawy na poczatku,nie ma co świrowac
Stary 2012-06-03, 22:17   #1372
badziabadzia
Zakorzenienie

ja jak narazie nie mam zadnych zachcianek, bardziej mdli mnie na mysl o jedzeniu i jak piszecie o tych sledziach to mi sie kichy zaciskaja
Stary 2012-06-03, 22:23   #1373
LadyWhisper
Zakorzenienie

hej Dziewczyny,
znowu tak wpadam z niczego czytam Was na bieżąco, ale....przyznam Wam się, że strasznie boję tego, że zacznę się wkręcać, pisać z Wami, a coś złego się stanie..... Wiem, że to głupie, nie wierzę w żadne przesądy, ale jakoś tak...... Boję się

Delicjanko - też mnie bolą plecy - i jestem ciekawa, jak odróżnić 'zwykły' ból pleców od takiego....'złego' myślę jednak, że póki nie jest to połączone z mega dużym bólem brzucha to nie ma co panikować.
Co do pupili, mamy kota w tej chwili, Lunkę, ze schroniska. Przeszła świerzb i koci katar, ale w sumie od miesiąca już jej nic nie jest, kuwety nie sprzątam, nie zbliżam się nawet, no ale z niej jest taki przytulas, że nie potrafiłabym jej nie głaskać, nie przytulać.... Muszę męża wysłać, żeby zrobił jej badania na toxo. Poza tym surowego mięsa nie jem, w ogóle odkąd jestem w ciąży to nie mogę się zbliżyć nawet do mięsa, bo od razu mnie cofa. Ale widziałam, że nie tylko ja mam z tym problem
A ostatnio mnie męczą tak niesamowite mdłości, że to jest koszmar..... Już bym chyba naprawdę wolała czasem coś zwrócić, niż się tak męczyć....... Jutro wizyta, trzecia już i mam nadzieję, że będzie wszyściutko ok......
A zachcianki to pizza pizza pizzaaaaaaa...!!!!!

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 22:39   #1374
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
A zachcianki to pizza pizza pizzaaaaaaa...!!!!!
Ło matko, przyszła mi ochota na pizzę ze śledziami...
Stary 2012-06-03, 22:44   #1375
LadyWhisper
Zakorzenienie

hahaha no to już konkretne kombo ja z oliwkamiiiiiiii

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-03, 23:58   #1376
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Blacksanctum pamietam Cie z watku gdzie zastanawialiscie sie nad dzidzia, widze jednak sie zdecydowaliscie, gratulacje!

Oraz gratulacje wszystkim innym ciezarowka!
mama lipcowa

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 00:55   #1377
truskaweczkaa25
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
przynajmniej masz wesoło

Ja mam huskyego szczeniaczka, teściowie mają wilczura i Shi-tzu (czy jak tam to się pisze) i wszystkiie na jednym placu

My też mamy huskiego śliczne psy!Mają piękne oczy.
Ile miesięcy ma wasz psiak?
Stary 2012-06-04, 06:32   #1378
cytrynowo_piaskowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
dziewczyny, od którego tygodnia robią usg normalne a nie dopochwowe?

a tak wogóle to gdzie się podziała reszta dziewczyn, widział ktoś szajajabe?
Od 12 chyba.

---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 06:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Ja tez przechodziłam toxo, teraz funkcjonujesz tak jakbys się zaszczepiła-masz przeciwciała i nic ci nie grozi.

Ja do brzuszka mówię Franek, mój TŻ się wkurza, mówi: nastawisz się a później będziesz rozczarowana

cytrynowo_piaskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 08:49   #1379
marsi11
Zakorzenienie

dzieńdobry kochane

ja już siedzę w robocie, jestem nieprzytomna- dziś wstawałam na siku chyba co godzinę wyglądam jak zombie
Stary 2012-06-04, 08:52   #1380
bokeh
Zakorzenienie

dzien dobry wam nie wiem co sie ze mna dzieje normalnie o tej porze trzeba mnie bylo zwlekac z lozka a tak budze sie 5 rano 6 rano 8 rano i moge wstac bo co bym od 5 robila ale normalnie zmuszam sie zeby spac.... ide dzis na wizyte przelozylam ze srody na dzis bo w piatek wieczorem mialam plamienia małe i lezalam caly weekend z zalecenia lekarki a teraz pędęm do niej dziś lece troche z duszą na ramieniu, ale mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości