|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III
Cytat:
O to też jest jakaś opcja, żeby stelaż zostawiać w aucie. Ja również chciałabym wychodzić sama na spacerki. Poza tym mam psa, który także ma swoje potrzeby. Wiadomo jak TŻ będzie w domu to problemu nie będzie, ale w ciągu dnia to już będę zdana sama na siebie. W najgorszym wypadku trzeba będzie trenować bicepsy ![]() Chyba, że producenci zaczną produkować jakieś lżejsze wózki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2912 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dokładnie - gondola zimą jest niezbędna - niby w ubiegłą zimę było dość ciepło ale w lutym zaczęły się koszmarne mrozy. Ja również nie wyobrażam sobie żeby nie wyjść z maluchem na krótki spacer na świeżym powietrzu, dziecko zazwyczaj ucina sobie drzemkę i nie jest tak marudne. Z doświadczenia znajomych wiem, że jeśli się z dzieckiem nie wyjdzie na świeże powietrze oraz jeśli się go raz dziennie nie wykąpie to jest strasznie marudne ![]() Moim zdaniem lepiej kupić mniej szmatek (z których zapewne nie wszystkie się założy maluchowi) a zainwestować w jego wygodę i bezpieczeństwo tj. dobry wózek, bezpieczny fotelik i wygodny materacyk do łóżeczka. No to się wymądrzyłam niczym smerf ważniak ![]() Kasiu_11_83 jeszcze nie znam płci ale zapewne poznam na usg połówkowym. Jutro lecę na pobranie krwi i oddać mocz, a w środę mam wizytę u gina to zapewne dostanę skierowanie na usg. Poza plamieniami mam koszmarną przypadłość - powiększająca się macica wcisnęła mi jeden z narządów w żebra (prawdopodobnie wątrobę) i zazwyczaj po spacerze albo jeśli coś w domu porobię zaczyna mnie koszmarnie boleć cały bok - ból jest tak silny że koniecznie muszę się położyć - bez względu na to gdzie jestem - czasem jest to ławka w parku a czasem paleta w markecie ![]() ![]() Edytowane przez Kamalika Czas edycji: 2012-06-03 o 16:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2913 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jezu jaką mam ochotę na Michałki białe, chyba pójdę do sklepu ![]() ![]() A was gdzie wywiało?
![]() |
#2914 |
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj przed jutrzejszymi badaniami oszczędnie bez cukru - położna uprzedzała aby przed badaniem nie jeść słodyczy ani owoców i nie pić soków bo później wychodzi bardzo wysoki cukier
|
![]() ![]() |
![]() |
#2915 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
snow jeszcze nie mam ale co z tego jestem wiecznie wkur...ona |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2917 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój lekarz to Krzysztof Wojcieszek (jest jeszcze Andrzej, jego brat i też ginekolog - przyjmuje koło belki. Bardzo dobry, ale to nie ten ![]() ![]()
![]() |
#2918 |
Zakorzenienie
|
Niby taki fotelik nie jest dobry, ale jeśli dobrze się poszuka to myślę że znajdzie się odpowiedni. Poza tym, dziecka nie wozi się cały czas w wózku, spacerki krótkie na początku.. No ale to jest kwestia indywidualna, a taki fotelik na prawdę jest o wiele lżejszy i nieraz jeszcze zastąpicie gondolę fotelikiem
![]() A co do firmy wózka, polecam Tako Jumper ![]() ![]() ![]() Ja też w sumie nad nim się zastanawiam, ale właśnie na tej giełdzie oglądałam wózek jakiejś innej firmy, nie pamiętam jakiej - i też super ![]() ![]() No, a ja gadałam dziś z siostrą z Norwegii, i powiedziała że przed ślubem zabiera mnie do SPA ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2919 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Właśnie szukam jakiejś książki z bajkami i wierszami żeby zacząć maluchowi czytać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2920 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kasia_11_83 a jaką książkę czytasz?? Już Cię pytałam, ale chyba nie zauważyłaś ![]() Ja dopiero zaczynam się wkręcać w "Mężczyzn, którzy nienawidzą kobiet" ![]() Mąż wyskoczył do sklepu po jogurty, bo właśnie takiej kolacji sobie zażyczyłam ![]() Miłego wieczorku, jutro pewnie będzie nas więcej i zagęści się trochę na forum ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2921 |
Zakorzenienie
|
Pożarłam garnek kapuśniaku a teraz pyzy z kapuchą kiszoną i popijam maślanką owocową
![]() ![]()
#2922 |
Raczkowanie
|
Widzałyście?
http://www.filmweb.pl/film/Jak+urodz...ać-2012-603172 niebawem premiera - myślę że warto pójść i się pośmiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2923 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kurczę byłam w Biedrze po Michałkową czekoladę i nie było ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2924 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Do jutra laseczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2925 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2926 |
Przyczajenie
|
Ja powoli też się rozglądam za wózkami i podoba mi się ten 3 w 1
xgo xlander jest to typowo miejski wózek bo lekki ja mieszkam na 4 piętrze bez windy więc musi być lekki ale stabilny ten model poleciła mi koleżanka i jej się super sprawuje.Tylko ciężko go znaleść ona sama dostała od teściów ![]() Mi podobają się też wszystkie które mają zamiast zwykłego pałąka w spacerówce blat a na nim miejsce na jedzenie czy picie dla malucha na spacerach duże ułatwienie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2927 |
Zakorzenienie
|
ja mam tylko jedną wpisana mimo iz byłam już na 3 wizytach, ale tej 1szej w 6 tyg. mi nie wpisał, i przezierności mi nie wpisał... mam tylko wpisaną wizyte w 10 tyg. i wszystkie badania
|
![]() ![]() |
![]() |
#2928 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ząbkuję ![]() Znowu zaczyna mi się wyżynać "ząb mądrości" i boli jak cholera ![]() Od kilku lat, co jakiś czas zaczyna się wyżynać i nie może do końca ![]() a ból okropny i do tego jak jem to mi przeszkadza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Zakorzenienie
|
madzius wspolczuje ząbka
![]() ryczec mi sie chce dola mam.nie wiem czemu.jeszcze wanny nie mamy do wtorku bo ten remont jest a ja jutro rano do gina i nawet sie porzadnie wykapac nie moge ![]() ![]() wogole dziewczyny trzymajcie prosze kciuki bo ja na 10ta rano ide do gina wiec pewnie wejde dopiero po wizycie ![]() ![]() dobra ide cos zjesc bo mnie zgaga wziela musze cos przegryzc na to bo oszaleje.,.l. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2930 |
Zakorzenienie
|
No ja miałam 3 tygodnie temu kryzys. Przed ciążą nie zdążyłam wyleczyć jednego ząbka... Zaczął boleć, a że to pierwszy trymestr to dentysta powiedział że musze poczekać jeszcze... No i poczekałam tydzień, po czym ząbek pękł
![]() ![]() ![]() A fotkę sukienki wrzucę jutro wieczorem, bo dziś trochę źle się czuję (mam ból jakbym miała dostać okres... to chyba normalne, nie?) a rano mam trochę spraw jeszcze do pozałatwiania ![]() czarnamadonna1982 - współczuję tego doła. Ja tak miałam ze 3 dni temu... A co do wizyty - 3mamy kciuki ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-06-03 o 20:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2931 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
![]() dziś wróciłam od dziadków, ale byłam tak zmęczona, że nie chciało mi się nadrabiac ![]() ![]() u dziadków w porządku, oczywiście standardowo kupiłam sobie tam kolczyki ![]() ![]() ![]() widzę jakieś nowe nicki, więc witam wszystkie nowe mamusie ![]() ![]() wracając do tematu jedzenia to jadłam dziś już czereśnie ![]() ![]() aha, w piątek zaczęliśmy 19 tydzień ![]()
#2932 |
Rozeznanie
|
o, miałam wstawić zdjęcie w poprzednim poscie i zapomniałam heh
![]() ![]()
#2933 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I dla marti też ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
![]() A prezenty piękne ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2934 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() to moje dziecko bedzie smierdzacy leniem;p przez to L4 jestem najwiekszym leniem na swiecie;p jak bedziecie miec w krzyzowce pytanie kto jest najwiekszym leniem to wpiszcie mnie;p ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2935 |
Zakorzenienie
|
Dobry dzień
![]()
#2936 |
Rozeznanie
|
Hey. Pierwszy raz nadrabianie was w poniedziałek zajęło mi 5 min
![]() ![]() ![]() W nocy miałam niezłą akcję. Obudziłam się o 4 i nie spałam z 40 min bo nie dałam rady zasnąć- taka wyspana byłam ![]() ![]() Mąż już dzisiaj wraca, jeszcze o 13 chłopaki grają finał i do domku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jejku jak mnie maluch kopie od rana. Jest taki silny!! To chyba chłopak, bo nie mogę sobie wyobrazić, żeby dziewczynka tak mocno kopała ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczynki nie martwcie się fochami, to tylko hormony. Spróbujmy nad tym zapanować, żeby nie tracić tego cudownego stanu na złe samopoczucie bez powodu (Tak, łatwo powiedzieć ![]() Czarna trzymam kciuki za wizytę i czekam na relacje. Dziś dzień ważenia. Na wadze 56,0gk (start: 53,5kg), czyli mam już 2,5 kg na plusie ![]() ![]() No i pochwalę się, że zaczynam dziś 19 tydzień ciąży (ostatni z 1 z przodu ![]()
#2937 |
Zadomowienie
|
Czeeeść
![]() trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() ![]() ![]() ![]() Smętnie się zapowiada ten dzień - zimno i szaro za oknem, więc rozgrzewam się inką, pewnie trochę posiedzę z Wami, a potem zagrzebię w kocu i książce ![]() Udanego dnia wszystkim życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2939 |
Zakorzenienie
|
czesc koffane my wczoraj caly dzien poza domem mala przez 2 dni slicznie spi i nie wstaje o 5
![]() co do wozka to ja radzilab ym kupic jedo bartatine uzywana gondole na zime pozniej dobra spacerowke ![]() w foteliku an i razu nie wozilam malej w lecie moznaby bylo ale w zimie jak dla mnie moze tylko zeby jezdzic a jakim sklepie co do kg mam juz 7 ![]() ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- aerien83 u mnie tez nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2940 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do ruchów, to dokładnie: też tłumaczę sporym brzuchem, i też się czasem martwię, ale skoro jest nas dwie, i obie jesteśmy w drugiej ciąży, to może to normalne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.