|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Śluby obmyślamy, zbieramy kasę, a w międzyczasie grillujemy kiełbasę:D PM2013 c
Cytat:
A z tą kuzynką, to naprawdę Ci się udało
|
|
|
|
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Śluby obmyślamy, zbieramy kasę, a w międzyczasie grillujemy kiełbasę:D PM2013 c
oj, tony lakieru i wsuwek poszło. miałam też kręcone włosy. może kiedyś pokażę, ale na razie tu na publicznym nie chcę pokazywać swojej facjaty
![]() ale dobrze że są takie okazje, bo człowiek wie na czym stoi. a na bale czy sylwestra nigdy nigdzie nie chadzam, więc nie miałam okazji jeszcze na wypróbowywanie upięć
|
#483 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
ja musiałam się umawiać na próbną niestety, bo nie mam teraz żadnej imprezy
|
|
|
|
|
#484 |
|
Zakorzenienie
|
próbna też dobra sprawa.
przyznam że wcześniej nie wiedziałam że istnieje coś takiego jak próbna fryzura czy makijaż i zastanawiałam się ile PMek płacze w dniu ślubu z powodu źle dobranej fryzury, gdzie na zmianę już za późno
|
#485 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
a ciekawe kiedy trzeba rezerwować sobie termin u fryzjera czy kosmetyczki (?)
|
#487 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
oj... a ja myślałam że mam jeszcze czas pół roku, jeśli nie więcej
widziałam w bukiecie, który podarowaliśmy wczoraj na ślubie zielone goździki. przepiękne! będą świetnie pasować do biało zielonego bukietu, który sobie obmyśliłam
|
#489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie już wie, że biorę ślub w przyszłym roku i już rozmawiałyśmy o tym, ale to tak nieoficjalnie, a czesze bardzo dobrze, jest sprawdzona, więc wolę załatwić to z wyprzedzeniemO tak, zielone goździki sa bardzo ładne Ja się tak zastanawiałam czy dokładać coś do słoneczników, ale chyba zostaną solo
|
|
|
|
|
#490 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ja mam małe 8 i pierścionek kupiony był w sieciówce. I z obrączkami też nie było większego problemu, bo np. apart robi od 6 obrączki Cytat:
Zresztą u nas zdarza się, że i miesiąc przed zapraszają i problemów z tym raczej nie ma ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Całe szczęście, że nie muszę się o to martwić Fryzjerka od momentu ustalenia daty ślubu termin ma zaklepany i już się boi. I wogóle w tym dniu zamyka salon i będzie dostępny tylko dla mojej i Tżta rodziny A kosmetyczka dowiedziała się niedługo po fryzjerce Więc z tym problemu nie mam. A i jeszcze manikurzystka jest w salonie fryzjerskim i tez już o wszystkim wie ![]() Dzień dobry Ale marna pogoda Może dzisiaj mamę wyciągnę do salonu, żeby zobaczyła mnie w tej sukni Ale dokładniej napisze Wam wieczorkiem
|
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
Witam się po weekendzie Przeziębiona, ale w dobrym nastroju Jutro mam ostatni egzamin i wakacjeeee 4 miesiące wolnego - nie wiem, co ja z tym czasem zrobię :P
|
|
#492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do Twojego wolnego czasu to ja chętnie przygarnę tak z miesiąc, może dwa
|
|
|
#493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwsza to Maggie Sottero - cena kosmos zapewne W ogole już do Kariny raczej nie wejdę jak mnie panie powaliły ceną jednej sukni - 6500zł Nie wyglądała na tyle.
|
|
#494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to dlatego, że nie miałabym problemów z proszeniem i dojazdem, bo u mnie jak się prosi to na całość, czyli na wesele też, a dojazd i tak muszę zorganizować. A jak będzie brzydka pogoda, to zawsze można zrobić ślub w jednej z sal pałacyku![]()
|
|
#496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja jest niby oblegana ale mama mnie wcisnęła na 16-go a zapisywała mnie tak 2,5 m-ca przed. Ja wtedy też jej zapytam kiedy się zapisać żeby mieć pewne, ale myślę że po prostu na początku roku jak założy nowy kalendarz Dzień dobry
|
|
|
|
|
#497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam ![]() Ja do fryzjera mam się w styczniu zapisać
|
|
|
#498 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak oglądałam "Projektanci mody ślubnej" to tam były suknie, które miały od spodu wiązanie gorsetowe, to było przykryte suwakiem, a n końcu były ozdobne guziczki 3 warstwy do zapięcia![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
![]() Mam kolegę na budownictwie, to nie to samo, ale podobne, na jego przykładzie widzę, że do tego trzeba mieć po prostu pasję, on to kocha i potrafi godzinami gadać o tym z czego strop zrobić ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#499 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Cytat:
Najcudowniejsze uczucie na świecie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja planuję chyba zapraszać od stycznia.... No może lutego. Dziewczyny jaką macie pogodę? bo u mnie dalej zimno i deszczowo
|
|
#500 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzien dobry ![]() zaczynam tydzien wolnego wiec posiedze z Wami mam nadzieje ![]() ale miałam sen dziś obudziłam się w środku nocy z płaczem ![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- no i ię porobiło ![]() moj TŻ stracił pracę wlasnie
|
|
#501 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Weź pod uwagę, że pewnie parę osób Wam odmówi jeszcze.Cytat:
![]() Cytat:
Ja jestem zakochana w Agnes 10750![]() Mieści się w mym budżecie![]() Cytat:
Sama tak planuję u nas Cytat:
Cytat:
Cytat:
A kwiaty i cała reszta - biel i ecru
|
|
#502 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobały mu się takie skromniejsze w literę A Ale się przekonał i teraz mu się podobają falbanki i princessy, czyli te co mi![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
My w ogóle mamy podobny gust Sama takie chcę tyle, że w moich kolorachCytat:
Ja planuję iść do księdza w lipcu jak moi rodzice będą mieli mszę z okazji 25-lecia ślubu. Wtedy zagadamy go. Może nas zapisze już.... Bo też chcę w wakacje zacząć robić![]() Cytat:
Do tż rodziny do USA wyślemy ok. pół roku wcześniej. A resztę to tak 2 miesiące przed Przy okazji rodzinnych spotkań mamy zamiar informować wszystkich żeby się szykowali już powoli![]() Cytat:
Wiadomo, że teraz mało która PMka jest dziewicą w dniu ślubu Ale nie jest to widoczne![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() malinka jak to stracił pracę? Dlaczego?
|
|
#503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oddałabyś parę dni wolnego, już ja bym wiedziała co z tym zrobić ![]() co się stało |
|
|
|
|
#504 |
|
Zakorzenienie
|
To teraz kolej na mnie
Ostrzegam, że mój post będzie bardzo długi, bo będzie to relacja z całego - bardzo udanego weekendu i wszelkie moje bardzo przydatne spostrzeżenia dotyczące wesela To zaczynam...W piątek spotkaliśmy się ze znajomymi, poszliśmy do pubu i było bardzo bardzo fajnie ![]() W sobotę poszłam się czesać do tego fryzjera, który mnie czesze na ślub Wybrałam sobie takie luźne upięcie i stwierdziłam, że bardzo ładnie mi w takich włosach Loki miałam na lokówce kręcone, chyba z 45 minut jej zeszło włosy kręcić. Mój fryzjer mi naszpikował głowę dokładnie 35 wsuwkami - liczyłam Za czesanie zapłaciłam 70zł, co jest dużą sumą u nas. Spodziewałam się 50zł, no ale cóż - jest naprawdę dobry, więc się ceni. Grzywkę miałam na lokówce robioną i wywiniętą do góry, nigdy bym nie pomyślała, że mi może być ładnie w takiej. Sam mi zaproponował i było mi ładnie Powiedziałam mu, że za rok chyba coś podobnego robimy. Kazał mi grzywki przez ten rok nie obcinać, bo mówi, że obciąć to można zawsze, a wydłużyć już nie bardzo. Tym bardziej, że nie wiadomo do końca co będziemy robić jeszcze. A co do tej wywiniętej grzywki - tak w połowie wesela się popsuła i nie wyglądała fajnie. Z tym, że ja mam włosy do pasa, dość gęste, grzywkę też miałam sporą już, bo jej nie obcinałam specjalnie. I włosy mi się lekko rozwalały już... Mimo tylu wsuwek to po prostu były za ciężkie... Nie chciałabym ich drastycznie skracać do ślubu, więc będziemy musieli jakoś ten problem rozwiązać. Ogólnie nie było źle, nad ranem mi się kilka kosmyków wymknęło, ale je poprawiłam. Grzywkę też miałam za długą jak na takie wywinięcie i dlatego mi się rozwaliła. Ogólnie z fryzury byłam bardzo zadowolona Pytał mi się czy ślubne - założę się że wtedy by mnie skasował na co najmniej 100zł Widziałam jak PMka wychodziła z makijażu i miała ślicznie zrobiony, więc też jestem dobrej myśli
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
. Witam się już z kawką i zasiadam do nadrabiania
|
#506 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I wiem, że to Maggie Sottero, ale przymiarki mi nikt nie zabroni ![]() Cytat:
![]() Witam się Kochane Byliśmy z TŻem w banku, w tym tyogdniu mamy się wstępnego telefonu spodziewać. Mnie dziś czeka nauka, bo w środę egzamin Ale natrudniejszego kolosa zaliczyłam ![]() TŻ się ze mnie śmieje, że tak się cieszyłam z końca szkoły,a pcham się do następnej ![]() Aaaa no i niestety, ale na usługi kamerzysty się nie zdecydujemy, za duzo kasy, a dla nas teraz kazda kasa się liczy... Coś za coś ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Melleczko czekamy na zdjęcia, a nie tylko relację
|
|||
|
|
|
#507 | ||||
|
Zakorzenienie
|
wrzuciłam do klubu kilka zdjęć mojej pięknej bratanicy
Cytat:
Cytat:
(ciekawe czy uda nam się tak wstrzelić )Cytat:
. On kocha to co robi i może o tym gadać i gadać i gadać ![]() Cytat:
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
|
|
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
To teraz najważniejsza część - relacja z wesela
![]() Ogólnie bardzo udane wesele ![]() PMka miała suknię krótką z przodu, a z tyłu długą. Taką pierzastą. Coś jak Ivanka Marie od Maggie Sottero w załączniku tylko, że z przodu krótka, taka przed kolano, gorset drapowany w serduszko. Nie miała welonu, włosy miała spięte na gładko do tyłu i chyba 4 eustomy w nich, takie jak w bukiecie. Biżuterię miała z cyrkonii - wiszące kolczyki i szeroka bransoletka. Buty miała peep toe w kolorze nude I powiem Wam, że wyglądała tak: Jeśli chodzi o lokal to rewelacja. Słyszałam niezbyt dobre opinie o tym lokalu, a okazało się, że pod względem organizacji i jedzeni, to najlepszy lokal w jakim byłam. Jedzenie było po prostu przepyszne - nigdy jeszcze w lokalu nie jadłam tak pysznego jedzenia. Widać i czuć było, że wszystko jest świeże. Porcje były duże. Na obiad tradycyjnie rosół, ziemniaczki, filet z pieczarkami panierowany i surówki. Potem była pieczeń z kluskami śląskimi i kapustą, której nie jadłam, potem filet z kurczaka z frytkami i kiszoną kapustą - pychota, potem coś a'la bogracz, a na końcu makaron w sosie z jakimś mięskiem - coś jak kotlet mielony, i tych dwóch ostatnich dań nie jadłam też, bo nie dałam rady już Na stołach były dwie sałatki - jarzynowa i kebab-gyros (rewelacja), śledzie, ryba po grecku, wędliny. Dodatkowo do obiadu podano półmiski na których były 3 rodzaje mięs, i one już zostały do końca wesela - powiem Wam, że super sprawa i sami też byśmy chcieli coś takiego. Na pewno jest to lepsza przekąska niż zwykła wędlina. Jedzenia było aż zanadto. Może dlatego, że wszystko było takie pyszne, wszyscy jedli ze smakiem i raczej mało kto próbował wędlin czy tych zimnych przekąsek. U nas jest więcej tej zimnej płyty, bo są 4 sałatki, 3 rodzaje śledzi, jajka faszerowane i inne, i stwierdzam, że to po prostu za dużo. Czego brakowało? Wody mineralnej z cytryną w dzbankach. Na stołach były napoje Coca Coli w szklanych butelkach tych 0,2l i 2 rodzaje soków w dzbankach, a wody nie było i mnie osobiście jej brakowało. Niektórzy lubią przepijać wódkę wodą, albo też tak dla orzeźwienia, bo tych smaków na weselu jest bardzo dużo i wtedy woda jest dobra. Jeśli chodzi o alkohol, to tradycyjnie wódka. Poza tym na osobnych stolikach było piwo i samowar gdzie można było zrobić sobie kawę i herbatę. To piwo było dobrym rozwiązaniem. Widziałam, że kilku kierowców na początku wesela sobie wypiło po piwku. Myślimy ograniczyć ilość wina i alkoholi kolorowych na rzecz piwa. Tort był pyszny - truskawka i nie wiem z czego była druga masa, ale był lekki, nie za słodki, idealny na taką okazję.Powiem Wam, że organizacja była rewelacyjna. Kelnerki calutki czas latały, dokładały wszystkiego. Nie było tak żebym miała talerzyk brudny, czy żeby brudna filiżanka stała przede mną. Co do orkiestry - grali super, naprawdę. Ale robili długie przerwy - coraz dłuższe, nie bawili gości między stołami, nie grali przyśpiewek, co u nas na weselach jest tradycją. I w sumie tylko przez to mam taki niedosyt, bo troszkę t orkiestra im zawaliła, reszta była idealna. A policzyli sobie ładnie bo normalnie biorą 6000zł, ale od nich po znajomości wzięli 4000zł. Nie było też tradycyjnej u nas na weselach "Mam chusteczkę haftowaną" i "Żono moja". Co do oczepin - rzucanie podwiązką i krawatem. Potem nowy młody musiał nowej młodej założyć podwiązkę zębami. Była zabawa w kotka i myszkę i zabawa z krzesłami dl panów - na koniec mieli przynieść damski stanik ![]() Zapomniałam o najważniejszym! Pierwszy taniec - na początku zapowiadało się niepozornie - piękna piosenka, zapomniałam tytułu A potem zgrzyt i zaskoczenie Zaczęli wygłupy do różnych piosenek - pełno tego na YT więc nie będę się wdawać w szczegóły Pan młody miał w kieszeniach "majteczki w kropeczki" i "bielutki staniczek" które wyrzucił na słowa piosenki Śmiechu było - nie powiem, ale osobiście bym się nie zdecydowała![]() Na sali były płytki po których naprawdę bardzo dobrze się tańczyło, lepiej niż po niejednym parkiecie. Więc dementuję doniesienia (również i własne), że płytki do tańca się nie nadają. Wszystko zależy jakie to są płytki. Dekoracje - i tutaj zmieniłam diametralnie swoje podejście. Nie było koloru przewodniego, a mimo to wszystko wyglądało pięknie, na bardzo dopracowane. To duża zasługa sali, która jest po remoncie i wygląda bardzo pięknie - klasycznie i elegancko. Na stołach była złota organza. Wysokie wazony z kaliami. Wszyscy myśleli, że to żywe Kłóciliśmy się, czy ,żywe czy sztuczne. Stały w wodzie. Ale ciotka dowiodła, że sztuczne, jak chciała potargać kwiat - nie dało rady Ale wyglądały idealnie jak żywe - były z plastiku, nie materiału, stały w wodzie i to przez to W jednym wazonie było 5 kalii i powiem Wam, że wyglądało to bardzo pięknie - minimalistycznie i elegancko. Myślę, że takie dobre podróbki kalii to dobra i na pewno o wiele tańsza alternatyw dla żywych kwiatów. Do tego stały jeszcze wysokie kielichy z wodą, w których były płatki kwiatów zanurzone, a na wierzchu świeczka-pływak. I to w zasadzie cała dekoracja stołów, która była skromna, a wyglądała naprawdę pięknie. Krzesła były takie typowo barowe, ze skórzanym siedziskiem i półokrągłym chromowanym oparciem - niepraktyczne, bo nie dało się na oparciu torebki powiesić Pokrowców nie było i stwierdzam, że przy ładnej sali są zbędne, bo mało kto zwraca na nie uwagę. Jedynie co, to ładnie później na zdjęciach i filmie wyglądają. U nas raczej będą, bo są tanie - 1,50zł sztuka, ale jakbyśmy mieli płacić po 6 czy 10zł, a tyle kosztują, to na pewno nie warto.I jeśli chodzi o zmianę mojego podejścia - wyluzowałam. Miałyście rację, że ludzie niezbyt zwracają uwagę na dekoracje. Powinno być po prostu ładnie i elegancko. Nie warto w to pakować grubych tysięcy. Na pewno postawię na żywe kwiaty, ale będą to raczej proste i oszczędne bukiety, ładnie wyglądające. A dla zwolenniczek kalii polecam takie plastikowe sztuczne, bo wyglądały idealnie jak żywe, a na pewno są o wiele tańsze. Na początku byłam zaskoczona, bo sobie pomyślałam, że przecież kalie takie drogie, a oni je do wazonów dali ![]() Młodzi po wyjściu z kościoła zostali obsypani wszystkim Płatkami, ryżem, grosikami, cukierkami Ale o płatkach chciałam wspomnieć - były z żywych kwiatów, różnokolorowe - efekt powalający. Wszelkie strzelające tuby się nie umywają do tego.Teraz kwestia winietek... Byłam wielką zwolenniczką, a teraz mam wątpliwości. Zostaliśmy usadzeni z dala od mojej rodziny, niby wśród młodzieży, która już taką młodzieżą nie była, bo były to małżeństwa w wieku średnio 30 lat. Nikogo stamtąd nie znaliśmy. Na szczęście było miejsce przy stoliku naszej rodziny, bo nie zjawiła się moja ciotka z mężem, usiedliśmy koło moich rodziców i rodziny i dzięki temu się dobrze bawiliśmy Bo jak zobaczyłam tamte nasze miejsca, to byłam przekonana, że po zabawie dla nas. Zastanawiam się, bo u nas najprawdopodobniej będą okrągłe stoliki po części i o ile winietki przy prostokątnych stołach mogą być lub nie, tak przy okrągłych może być problem. Bo miejsca będą wyliczone, a pewnie będzie tak, że posiadają sobie rodzinami, tak, że przy stolikach zostanie po 2-4 miejsca wolne i później osoby znajome lub rodzina będą się musiały rozdzielić na to co zostanie, a to by była porażka, bo też by siedzieli wśród osób, których nie znają. A przy okrągłych stołach nie da się przesunąć o 2 miejsca, żeby się ktoś znajomy jeszcze zmieścił. Mam wątpliwości, tż jest raczej na nie, ale nie rozmawialiśmy o tych okrągłych stołach. Jeśli byśmy się zdecydowali na winietki, to musiałaby to być naprawdę dobrze przemyślana decyzja jeśli chodzi o rozsadzenie gości. Nie wykluczałabym rozmowy z nimi i pytań o to, gdzie chcieliby siedzieć.W kościele orszak był następujący - dziewczynka z kwiatkami, pan młody z matką, panna młoda z ojcem, świadkowie, starości, i reszta młodzieży (u nas czasami się robi tak, że kawalerowie i panny ustawiają się w orszaku przez środek kościoła, chociaż już powoli ta tradycja zanika). I bardzo ładnie to wyglądało jak ta mała sypała kwiatuszki, pomijając to, że była to chyba głównie jej zasługa, bo mała była po prostu przesłodka, prześliczna, przeurocza Tak myślę, że jakby przyjechały kuzynki tż, to jedna by sypała kwiatki, a druga by poniosła obrączki![]() Podsumowując - na weselu najważniejsza jest muzyka, jedzenie i dobry humor państwa młodych ![]() Powodzenia tym, którzy porwą się na czytanie moich wypocin Chyba z godzinę mi to zajęło
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety mój tż nie wziął telefonu i nawet nie mam zdjęcia mojej pierwszej próbnej fryzury ślubnej za którą tyle kasy zapłaciłam
Mam nadzieję, że dostaniemy zdjęcia od fotografa![]() Za to niebawem Wam pokażę Tofika jak mi tż prześle przez bluetootha na lapka zdjęcie ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Mszę im ksiądz bardzo pięknie odprawił I wiecie co? Tak mnie strasznie korci, żeby przysięgę mówić samemu z pamięci... Ale mój tż jest przerażony na samą myśl i nie chce o tym słyszeć A mnie to od zawsze tak troszkę razi, zwłaszcza jak słychać co im ksiądz mówi... Tak jakby ten ksiądz też ślubował Wiem - głupie, ale tak mi się kojarzy. A ja bym chciała sama powiedzieć mojemu mężowi, żeby to było ode mnie, a nie wyklepane przez księdza![]() W ogóle mnie ciarki przechodziły jak sobie pomyślałam, że za rok my tak będziemy przed ołtarzem stać i przysięgać sobie
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

za to myślę, że idę w dobrą stronę i podobałam się sobie we włosach luźno spiętych z boku głowy. ale ze względu na wypadajace wsuwki, chyba jednak bym je bardziej podpięła. zrobiłam sobie sesje fotograficzną na przyszłość. następna próba fryzury we wrześniu

, ja mam małe 8 i pierścionek kupiony był w sieciówce. I z obrączkami też nie było większego problemu, bo np. apart robi od 6 obrączki
Całe szczęście, że nie muszę się o to martwić
Ale dokładniej napisze Wam wieczorkiem 

Nasz najpiękniejszy dzień