|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kobiety mężczyzn mundurowych:)
Cytat:
Mój mnie straszy Orzyszem
|
|
|
#32 |
|
Rozeznanie
|
jak to Cie straszy Orzyszem?moj jest zadowolony bo ma spoko kadre i wlasnie teraz pije z nimi w barze
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
18 Batalion Desantowo - Szturmowy im. Ignacego Gazurka w Bielsku Białej
|
#34 |
|
Zadomowienie
|
i zostałam samiutka...spakował mundury i pojechał ...się dokształcać przymusowo
dobrze, że to tylko 3 tygodnie nienawidzę samotnych nocy w pustym mieszkaniu bleee.
|
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co prawda miasteczko było większe,ale nic w nim nie było - nawet na wałki do włosów musiał być sezon A Orzysz jest jeszcze dalej od moich rodzinnych stron,bezrobocie jeszcze większe i co tu dużo gadać dziura (mam nadzieję ,że nikogo tym stwierdzeniem nie uraziłam)
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
Mój mąż "zostawia" mnie często dla Jednostki Wojskowej w Jarocinie (lotnictwo). Nie nawidzę tego miasta, bezrobocia panującego tam na wielką skalę. No, ale moze sie przeniesiemy do Wrocławia
|
|
|
|
#37 |
|
Rozeznanie
|
A Orzysz jest jeszcze dalej od moich rodzinnych stron,bezrobocie jeszcze większe i co tu dużo gadać dziura (mam nadzieję ,że nikogo tym stwierdzeniem nie uraziłam)
[/quote]nie urazilas wiem ze to dziura bez wiekszych perspektyw na godne zycie![]() moj bedzie sie staral o przeniesienie,ale niestety tez nie bedzie bliziutko bo w moim miescie nie ma jednostki pancernej
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
Ja napisze za moja siostra.. mam szwagra zolnierza
a ona sie nie udziela na wizazu wcale Wiec szwagier mial rozkaz leciec do Iraku na rok i tak o to moja siostra zostala sama przez rok z dzieckiem w wieku przedszkolnym.. Rano do przedszkola mala zawozic pozniej odbierac i to wszystko przez tramwaje itp.. Maja auto ale moja siostra boi sie jezdzic po Wawce
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też znienawidziłam Warmię i miałam nadzieję,że uda nam się przenieść do Wrocławia.Ale nic z tego - trzeba mieć "mocne plecy" aby to osiągnąć Teraz jesteśmy w Lęborku z wizją następnego przeniesienia Tylko dziecka szkoda.Jedna przeprowadzka była dla niego dosyć ciężka(płakał po nocach,że chce wracać do domu),więc nie wiem jak zniesie następną
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Moja siostra tez mieszkala w malej miejscowosc i jej meza rzucali po calej Wawie.Zoliborz Mokotow.. Obecnie Praga.. 2 razy przez to prace stracila bo pozniej miala problem znalezc
.Obecnie mieszka na takim zadu** ze bociany tam zawracaja .. na tej biedniejszej Pradze
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Ilona hehe rzucanie po Warszawie - nie da się porównać do rzucania po Polsce
![]() Ciekawe co by powiedziała Twoja siostra,gdyby miała się przeprowadzić np.do Żagania lub Bartoszyc
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
A no zawsze lepiej po Wawie.. ale moja siostra gdyby nie maz mieszkala by z nami a nie 300 km od naszego OStrzeszowa.
|
|
#43 |
|
Rozeznanie
|
ale Wy przynajmniej tulacie sie razem
a my oddzielnie,widzimy sie rzadko i teraz wyjazd na misje .....wiec uwaza ze wazne jest to ze jestescie razemi razem sie tulacie bo ja slomiana wdowa caly czas jestem
|
#44 |
|
Zadomowienie
|
Karolcia - Tomeczka - nie martw sie ja tez słomiana wdowa praktycznie cały czas i tez wyjazd na misje sie zbliza..
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Karolcia,Kalwi
![]() ![]() Babki ja też jestem często słomianą wdową
|
|
#46 |
|
Rozeznanie
|
Taki nasz los
![]() wiem tez ze nie kazda dziewczyna moze byc kobieta ZOLNIERZA bo nie kazda wytrzyma rozlake i poprostu sie meczy,mnie tez czasami jest ciezko i sie zastanawiam dlaczego nie moge byc z nim non-stop tak jak inne pary.... daje rade i ciesze sie z tego ze go mam a tesknota tylko utwierdza mnie w tym ze on jest tym jedynym i dla niego wytrzymam wszystko
|
#47 |
|
Rozeznanie
|
a moze powinnam byla nazwac ten watek,,slomiane wdowy-laczmy sie,,
hehenie a tak powaznie to powinnymsmy sie wspirac i wspolnie narzekac na niedogodnosci wynikajace z bycia kobieta zielonego lub niebieskiego
|
#48 |
|
Zadomowienie
|
no ja właśnie jestem teraz słomianą wdową godzinę temu latałam ze święcą i wkręcałam korki bo mi światło zgasło
niestety taka rola ...nie zazdroszczę tych pół rocznych misji oj nie, my na razie najdłużej to na 3 miesiące się rozstaliśmy ale i tak mój mąż czasem na weekend wpadł ![]() teraz jest w Kaliszu i wróci za 3 tygodnie też przeprowadziłam się do jego miasta bo pochodzimy z różnych województw -pracowałam 5 lat w dobrej firmie -niestety musiałam zostawić pracę bo w firmach to różnie bywa niby jest dobrze ale potem albo Cię zwolnią bo się wypalisz albo firma zbankrutuje różnie to może być mój TŻ pracuje już 7 lat w SW i stwierdziliśmy , że jego praca jest bardziej stabilna i pewna ...finansowo to jest ok ale co z tego ja już wariuję siedząc w domu - tu pracy znalezć nie mogę a szukam już rok te warmińsko-mazurskie oj oj!!! on na wyjazdach szkoleniowych lub na służbie a ja tu mam mało znajomych tylko tych, których poznałam dzięki niemu dobrze, że jest skype więc mogę do woli nagadać się z moja przyjaciółką od serca, która została w moim rodzinnym mieście.ale dziewczyny głowy do góry w dzisiejszych czasach jest bardzo dużo rozstań z powodów zarobkowych exodus Polaków zagranicę sprawia, że nie jedna kobietka musi czekać ... nie jesteśmy same |
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Nikula wiem jak to jest
Mąż po szkole dostał przydział na Warmię.Też musiałam rzucić pracę i jechać za nim.A tam już nie udało mi się zatrudnić - bezrobocie ogromne.Póżniej urodziłam dziecko - na wpół samotnie je wychowywałam,pracy nadal nie miałam.W tym czasie mąż zaliczał kursy,szkolenia,poligony - a ja sama (prawie 500km od rodziny). Póżniej przeprowadzka na Pomorze - pracy nawet nie szukałam ,bo dziecko zaczęło bardzo chorować w przedszkolu.A jak już mały poszedł do szkoły i trochę się zasiedzieliśmy ,to wisi nad nami kolejne przeniesienie.
|
|
#50 |
|
Rozeznanie
|
no to czeka mnie niezla przyszlosc moim TZ cialge tulaczki...
|
#51 |
|
Zadomowienie
|
ja mam ten komfort , że w SW nie ma takich przeniesień jak w wojsku jako rozkaz może być półroczne przeniesienie a następne to juz musi się ten przenoszony zgodzić ale z tego co wiem to jesli chodzi o przeniesienia to raczej spokojnie
tylko te kursy, szkolenia , wyjazdy no i praca w święta i weekendy ...w sumie to jest plus tego , ż e nie pracuje ( jedyny chyba) częściej się widujemy bo spędzamy czas jak mój mąz ma wolne a tak to często w tym czasie byłabym w pracy a jak ja bym miała wolny weekend to mój mąż w pracy.
|
|
|
|
#52 |
|
Zadomowienie
|
A moje słonko jutro wraca nie widzielismy sie 3 tyg bo był na poligonie
|
#53 |
|
Rozeznanie
|
i moj jutro wraca
bo ma beznadziejne polaczenie )ale i tak sie ciesze ze sie zobaczymy
|
#54 |
|
Zadomowienie
|
juz nie moge sie doczekac
|
#55 |
|
Zadomowienie
|
Babeczki, gdzie sie podziałyście wszystkie??
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Jezdeśmy
![]()
|
|
#57 |
|
Rozeznanie
|
melduje sie![]() nie zagladalam bo TŻ byl na weekend,ale niestety juz pojechal na szkolenie a ja musze uczyc sie do egzaminu.....Pozdrawiam ![]()
|
#58 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopóki nie mają dzieci wszystko w miarę się układa, pózniej zaczynają się schodki. |
|
|
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śmieje się z ludzi, którzy myślą schematowo miłość to nie schemat
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
Masz rację o miłości nie można mówić ani myśleć schematycznie, ale najpierw trzeby rozważyć lub założyć co mamy na myśli mówiąc o niej w kategorii schematu
![]() Miłość miłośćią, kochać można, ale życie a raczej konfrontacja miłości z realnym życiem czasami bywa , jeśli nie bolesna, to może mniej romantyczna. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

28TC
dobrze, że to tylko 3 tygodnie
nienawidzę samotnych nocy w pustym mieszkaniu bleee.

bo ma beznadziejne polaczenie