|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |
|
Gang Iren
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
![]() Cytat:
|
|
#692 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___
Hej! my już w domku i Madzia śpi
wreszcie we "własnym" rodziców łóżku ![]() Dziękuję wszystkim za kciuki, napisane, później okaże się co z tego wyszło ![]() w drodze powrotnej byliśmy u chrzestnego Madzi i dostała taką zabawkę http://www.ramiz.pl/multifunkcyjny-l...nki-p-267.html wygląda bardzo fajnie, ale jutro uruchomimy bo nie mamy baterii. Nadrobię Was jutro jak Madzia pozwoli ![]() Przez tą pogodę czuję że mnie coś za gardło łapie i chyba zaczyna się katar obym tylko Madzi nie zaraziła... Nie wiecie jakie tabletki na gardło można brać gdy się karmi???
Edytowane przez natkulec Czas edycji: 2012-06-03 o 20:55 |
|
|
|
#693 |
|
Zadomowienie
|
Gosia i Alegna, u nas tez dzien mega spiocha! Ale wlasnie pogoda rwz do bani- TZ smieje sie ze rosnie nam meteopatka
|
|
|
|
#694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#695 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#696 |
|
Zakorzenienie
|
Pentelka witaj
![]() pol dnia bylismy u rodzicow moich mlody popisowo podnosil glowke lezac na brzuszku zdjecia na mailu wiecej napisze jutro bo dzis was poczytam i ide spac o ile moje kochane dziecko zasnie ladnie
|
|
|
|
#697 |
|
Gang Iren
|
Przez ta pogode (8st i deszcz) mam dzis totalnie brak humoru!Nie lubie siedziec w domu caly dzien
|
#698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Znałazlam fajne zdjecie Filipa jak mial pol roczku
![]() Cytat:
Cytat:
Ja tak robilam jak mnie gardlo bolalo.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-06-03 o 23:13 |
||
|
|
|
#699 |
|
Zadomowienie
|
Evcia przykro mi z powodu dziadka Tż
Panelka witaj ! Aguśka super Filipkowe zdjęcie...słodziaczek Konia zaszalałaś ![]() U nas leniwy dzionek a pogoda do duszy.. W nocy syncio 2 razy przesikał pamperaka Pampersa wraz z ubrankiem i rożkiem...dziś na noc dostanie Dady i zobaczymy czy lepiej będzie...wogóle mam wrażenie że od 2 dni jakoś więcej sika hm..a jutro znów go będą kłuc
|
|
|
|
#700 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#701 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
my po chrzcinach imprezka się udała ze wszystkim się wyrobiłam w sobotę, goście dopisali. W kościele Ania spała i miała wszystkich w nosie![]() O godzinie 20 zostali juz tylko moi rodzice żeby nam pomóc. No i wczoraj przyjechali nasi znajomi i było sympatycznie bo były to dwie pary i każdy z nas ma dwójkę dzieci. Spotykamy się z nimi 4 razy w roku ale zawsze jest sympatycznie i zawsze mamy o czym rozmawiać .Dzisiaj Ania pobiła rekord spała w nocy 8 godzin ![]() Idę Was nadrobić. |
|
|
|
#702 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za dobre słowa
chciałam więcej popisać, ale mała akurat się obudziła jedziemy dziś na Mazury, przełożyłam egzamin środowy. Czekam właśnie na kolegę, bo ma nas zabrać - dobrze, jest mieć przyjaciół, zawsze poratują. I dobrze jest mieć Was! Z tego wszystkiego plus tylko taki, że się dziś wyspałam. Ale pogoda dalej tragedia ![]() Pewnie teraz będę więcej znów na off, ale jak się skończy ten zły sen to mam nadzieję, że będę już na bieżąco. Miłego dnia i tygodnia Paniom życzę
|
#703 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajnie dziewczyny że nocki udane
Moja też meteopatka chyba bo tej jakiś taki większy śpioch się w niej odzywa ![]() ![]() Wiecie co w końcu napisałam opis mojego porodu ![]() ![]() Jako że byłam po terminie, lekarz kazał 26 marca zgłosić mi sie rano na oddział żeby coś pomyśleć o wywoływaniu. 25 marca wieczorem spakowałam się, przygotowałam i zasiadłam z mężem przed TV, podczas oglądania 'Rancza' co chwilkę twardniał mi brzuch z lekkim okresowym bólem, stwierdziłam że może pomierzę odstępy czasowe między twardnieniami i wychodziły tak co 7 minut mniej więcej no ale później jakoś tak się rozjechały te odstępy więc stwierdziłam że nie ma co sie nakręcać, lepiej iść spać i poczekać do jutra. Nastawiłam budzik na 6 i poszłam spać. O 4 obudziłam się na siku, nie było w tym nic dziwnego bo co noc budziłam się i szłam do łązienki. No ale tym razem ledwo wstałam z łóżka a tu CHLUP wody mi odeszły , jakoś tak jeszcze radośniej mi się zrobiło. Skurczów jako takich nie czułam pomimo wcześniejszego pęknięcia pęcherza. Pani Położna zaprowadziła mnie do bardzo ładnego pokoiku z łazienką i powiedziała że tu będę rodzić, później jeszcze zawołała mnei na lewatywę a potem wróciłam do swojego pokoiku. Po jakimś czasie podłączono mnie pod kroplówkę z oksytocyny i pani położna (bardzo fajna i miła kobieta) kazała mi spacerować po pokoju wokół tej kroplówki. Godziny mijały a mój poród się niestety nie rozkręcał. Podawano mi zastrzyki z papaweryny żeby ruszyć coś szyjkę a ja nie dostawałam bóli praktycznie, czułam jedynie coś jak na miesiączkę, troszkę bolesne bóle podbrzusza ale bez hardcorów porodowych. No i tak leciał dzień, nabijanie kilometrów z kroplówką, prysznic, ktg, znów kilometry, prysznic, ktg i co jakiś czas badanie szyjki które nie wskazywało rozwarcia . W międzyczasie jeszcze przyszedł mój mąż i przyniósł mi wodę mineralną bo się mi skończyła, wyszłam do niego i powiedziałam że na drugi poród idzie ze mną choćby nie wiem co bo się zanudzę inaczej. Około 20, po 16 godzinach od odejścia wód i po tym jak cała kroplówka z oksytocyną zeszła przyszedł lekarz i mnie zbadał, ze smutkiem stwierdził że robią co mogą ale rozwarcie jest tylko na dwa palce i że on podejmuje decyzję o cięciu cesarskim bo się robi niebezpiecznie dla dzieciątka. Z jednej strony troszkę mi się smutno zrobiło że nie dam rady urodzić mojej córeczki sn ale z drugiej strony się ucieszyłam bo już się martwiłam o nią i tak bardzo chciałam ją zobaczyć Ogólnie nie bolało ale wszystko czułam, np w momencie gdy mi przecinali brzuch czułam jakby mi ktoś patykiem po brzuchu przejechał Później chwilę ciągnięć i szarpań, w tym czasie pan anestezjolog ze swoją asystentką mnie zagadywali o jakichś głupotach żebym nie myślała o zabiegu, pytali się o imię dla córeczki i w ogóle taką miłą pogawędkę próbowali utrzymywać. MInęło kilka chwil i potem pan doktor położył mi coś na brzuchu nad cięcięm! To coś zaczęło się ruszać, zacharczło troszkę a potem zaczęło płakać!!! Moja córcia!!!!! <3<3<3 Zabrali ją do zważenia, mierzenia i zbadania, potem owinęli w coś i przystawili mi do buzi, pomiziałam ją noskiem, przywitałam a ona przestała płakać <3<3 cudowny moment, była taka śliczna , córeczkę mi przyniesiono niestety dopiero tego dnia popołudniu a wcześniej nie miałam siły dojść na neonatologię gdzie była żeby ją zobaczyć, próbowałam kilka razy ale niestety słabłam i musiałam do łóżka wracać.
Nigdzie nie kupisz szczęścia, miłość daje je gratis. " Phil Bosmans Gabrysia Edytowane przez gosica502 Czas edycji: 2012-06-04 o 09:08 |
|
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
A Ania kończy dzisiaj 7 tygodni
|
|
|
|
#705 |
|
Wtajemniczenie
|
Graulacje nowaken!!!! Moja Gabi dziś kończy 10
Ale dopiero o 21.20
|
|
|
|
#706 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#707 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mojej kupowałam 3 babydream a ostatnio kupiłam jej 3 pampers active baby właśnie i już dwa razy je przekupkowała na wylot
Nie wiem czy to wina dużej kupki czy za małego pampersa ale te babydream jakieś takie troszkę większe były i ich nigdy nie przemoczyła ani nie przekupkała na wylot...
|
|
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje
|
|
|
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Mam nadzieję, że jeszcze mnie pamiętacie? Ostatnio pisałam z Wami jak Tymuś skończył 2 m-ce mam tylko nadzieję, że u Was i waszych dzieciaczków wszystko jest dobrze! Mam nadzieję, że uda mi się znowu tu udzielać...bo Was uwielbiam...ale fakt jest taki, że teraz czasu jest znacznie mniej na przyjemności...wstaję rano...zajmuję się Małym potem zasypia ( właśnie teraz obok mnie już mruży oczka) na jakąś godzine a ja przygotowuję obiad, ogarniam się i szykuje Nas na spacer...a po spacerku czyli 3 godz...jest obiad i mąż...no a Tymuś po spacerku zazwyczaj nie śpi kilka godzin...no i usiąć do kompa to naprawdę wyczyn zresztą wiecie jak jest! Podziwiam i zazdroszczę, że Wy nadal tak regularnie klikacie ale może uda się i mi![]() Tymuś rośnie jak na drożdzach waży ponad 6 kg pozdrawiam mocno Was i Wasze maluszki
|
#710 |
|
Zadomowienie
|
Madzia dziś kończy 3 miesiące
U nas też paskudna pogoda ![]() Dzięki za rady odnosnie gardła, wzięłam cholisept który miała w domu, on właśnie działa miejscowo.
|
#711 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Poza tym jeśli o sączenie to tylko na małżowinach usznych tak się działo. Kilka dni temu na lewym uszku tylko tak było, ale delikatnie i teraz te uszko jest bez problemów (w zeszłym tygodniu zdarzało mi się zjeść pomidory na kanapce). Za to drugie-prawe ucho w niedzielę się pogorszyło, ale teraz już sączenie ustępuje i widać znaczną poprawę. A wczoraj jeszcze armagedon był. Na pewno przemywanie i smarowanie oilatum soft poprawiło sytuację. Ten kremik jest rewelacyjny. Naprawdę dziś buźka Julci jest śliczna Ale i tak do przychodni się wybierzemy, ale jutro bo jutro jest nasza lekarka i jeszcze poobserwujemy czy całkiem przejdzie do jutra te sączenie z prawego uszka. Jeśli przejdzie, to będzie wiadomo, że to pomidory. Normalnie szalejesz Zjadłabym truskawki i wypiła koktajl, ale boję się ryzykować ![]() Jolka super, że Twój TŻ tak sobie radzi. ![]() Mamy fajnych TŻtów bo mój też super się Małą zajmuje, a jak do niej mówi, wczoraj słyszałam jak ją usypiał: "Kochana moja córeczko, oczka już ci się kleją, tatuś kładzie ciebie do łóżeczka i idziesz spać." I Julka odleciała po tym tekście A w ogóle mamy teraz piękne nocki, w dzień ma krótsze drzemki, za to w nocy śpi elegancko. ![]() desia o widzę, że i u Ciebie zmiany na lepsze jeśli chodzi o skórę Viki - super ![]() Cytat:
. A do lekarki idziemy jutro, dziś mojej nie ma a do innej babki nie chcę iść (bo jest bee), gdyby było dalej masakrycznie ze skórką Julci to bym już dzisiaj poszła, ale jest znaczna poprawa to idziemy jutro. Cytat:
ale fajnie, trzeba odreagować hihi. Ja też miewam chęć na papieroska, a też jak gosia już 4 lata nie palę, ale czasem mnie korci hyyh ![]() Aguśka ale fajny Filipek, mata fajna też ![]() gosica no no brawo za napisanie opisu porodu, przypomniało mi się, że i ja nie napisałam ![]() Jeju ale opis, przypomniał mi się mój poród... gratulacje z okazji 10 tygodni Gabi ![]() nowaken gratulacje z okazji 7 tygodnia Ani ![]() Mała jak fajnie że do nas wróciłaś ale Tymuś rośnie jak na drożdżach, oblookam potem foteczki, ciekawa jestem jak się zmieniłnatkulec gratulacje z okazji 3 miesięcznicy Madzi
Edytowane przez julliczka Czas edycji: 2012-06-04 o 09:48 |
||||
|
|
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje maluszkom 3 miesiaca
Ciekawa jestem ile Juliska moja wazy dzisiaj przesiurala pampersa wzdluz i w szerz chybe tak jak Karolca polecala zaopatrze sie w jedna pake Pampers Premium Care i bede uzywac ich na noc bo juz 2 czy nawet 3 raz ostatnio pamperek Baby Dry 2 nie dal rady w nocy Zastanawiam sie czy moje dziecko sie najada przed snem wczesniej dawalam jej mieszanke 4 miarki zageszczonego i jedna miarka zwyklego humana od urodzenia i czesto przesypiala mi nocki, a jak sie budzila na jedzenia to dopiero kolo 4-5 a od kilku dni daje jej 3 miarki gestego i 2 zwyklego i budzi mi sie 00:00 - 1:00 w nocy na jedzenie ... chyba dzisiaj na noc dam jej stara dawke, zobaczymy. Przyszly mi jeansy z C&A ... rozm. 44 ale sa troche niskie w stanie i mi sie brzuch z nich wylewa
|
|
|
#713 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też bym obstawiała na tantum, bo można było w ciąży wiec i teraz chyba też. chyba jeszcze septolete było dozwolone, płukanie dentoseptem i homeopatia. |
|
|
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() No i po chrzcinach. Trochę obawialiśmy się jak będzie w kościele po Oskara przed południem taki atak kolki złapał że szok. Więc daliśmy mu tą rurkę potem sab simplex i pomogło bo zasnął i spał do ok 15. Obudził się i wielki płacz znów kropelki karmienie i do kościoła na 15.30 z wielkim kołatającym sercem co to będzie. Ale w kościele był bardzo grzeczny Trochę podrzemał a tak to patrzał na tatę ![]() W sumie mieliśmy 17 gości zaproszonych ale było 16 bo mój młodszy brat obraził się że nie zaprosiłam go z dziewczyną i jej synem. No sory ale to rodzinna impreza i chrzest a nie wesele że z osobami towarzyszącymi się zaprasza. Oskar dostał fajne prezenty: Od chrzestnego i jego żony - leżaczek z fisher price i ładnie zapakowaną paczkę w której jest kocyk , buciki, pampersy i miś zdj w załączeniu Od moich rodziców - matę, misia pandę i buciki Od młodszego brata- odcisk bobasa ( ramki z gliną) A od reszty pieniądze , które pójdą na książeczkę oszczędnościową którą zamierzamy mu założyć no i kupimy jeszcze tylko karuzelę. Większość gości zmyła się o 20 zostali tylko domownicy i w sumie wkurzyłam się bo Oskar śpiący i marudny a teściowa wymyśliła sobie sesje i że każdy miał go brać na ręce a on już tak płakał a ich to nie ruszało. W końcu go zabrałam i poszłam z nim na dół go uspać. W sumie w sobotę teściowa też mnie wkurzyła bo zabrała Oskara na spacer i miała być za godz w domu tak obiecywała a zjawiła się po ponad 2. A ja od zmysłów odchodziłam chyba z 10 razy próbowałam się do niej dodzwonić i nic. Więc tym bardziej nerwy i niepokój. A po drugie zabrała na spacer dzieci od sąsiadki - gdzie wie że nie życzę sobie aby kręciły się przy Oskarze bo mają taki syf w domu - psy spią w łóżkach jedzenie w łóżku, na podłodze kurz i brud , nieposprzatane itp. czyli jeden wielki SYF i ZARAZKI!!. Powiedziałam TŻ że więcej jego matka nie dostanie Oskara na spacer. No jeżeli chodzi o nockę to super zasnął po 21 potem pobudka o 2 i o 5. Z rana znów marudny a teraz śpi. Wiecie ja na serio nie mam pomysłu bo Oskar najedzony, przebrany i płacze i już próbowałam wszystkiego a czy to nie za ciepło lub zimno a może coś uwiera i nic to nie daje.... Oki lecę Was poczytać ![]() PS. w załączeniu również zdjęcie Oskara z dzisiaj jak śpi i zdjęcie w sweterku po tacie który ma 32lata ![]() Zdjęcia z chrzcin dodam na meila jak dostanę od szwagra
|
|
|
|
#715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ania dostała w większości pieniądze bo te wszystkie leżaczki itp to my mamy po Antku a mieli dublować albo kupować coś bez sensu to dawali pieniądze. ![]() Super że Wam się imprezka udała . My mieliśmy 21 osób ![]() A ja się nie mogę doczekać niedzieli bo jadę z koleżanką na termy maltańskie bo dostałam od tż karnet na 3 godziny |
|
|
|
|
#716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hamuje , ale jak się ją pije i to większej ilości ![]() u nas nocka super, kimałyśmy do 9 , wieczorne karmienie z cyca super, ta radosc ze to nie flaszka ![]() i musze spadac bo Nina chce malowac farbkami i musze jej sprzet naszykowac
|
|
|
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zapomniałam Wam się pochwalić że sernik mi na imprezę nie wyszedł
|
|
|
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
przyjechała dostawka
Nikki super,że Oskar grzeczny w kościele ![]() super prezenty, z leżaczka będziesz zadowolona, u nas już od dwóch lat jest na okrągło używany, jeździ z nami na wakacje, leżaczek z fp i karuzela z fp bardzo to były trafne zakupy u nas, wykorzystane na maksa i moim zdaniem dobrze zrobione miłego użytkowania
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.

wreszcie we "własnym" rodziców łóżku 

obym tylko Madzi nie zaraziła... Nie wiecie jakie tabletki na gardło można brać gdy się karmi???

jedziemy dziś na Mazury, przełożyłam egzamin środowy. Czekam właśnie na kolegę, bo ma nas zabrać - dobrze, jest mieć przyjaciół, zawsze poratują. I dobrze jest mieć Was! 

25 marca wieczorem spakowałam się, przygotowałam i zasiadłam z mężem przed TV, podczas oglądania 'Rancza' co chwilkę twardniał mi brzuch z lekkim okresowym bólem, stwierdziłam że może pomierzę odstępy czasowe między twardnieniami i wychodziły tak co 7 minut mniej więcej no ale później jakoś tak się rozjechały te odstępy więc stwierdziłam że nie ma co sie nakręcać, lepiej iść spać i poczekać do jutra.