|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#63961 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści
Woda, poluquaternium-37,keratyna...już dzisiaj nie przepisze, bo te literki takie małe a łepetyna mi pęka! Głupia ja! Był skład na naturallycurly, ale nie jestem pewna czy cały, tyle znaczków że bez silikonów, gliceryny, parabenów itd.
Dziś myłam głowę 4 razy! Po tym jak położyłam olej wczoraj wieczorem nieźle się przestraszyłam, on wszystko odrzuca tak elektrycznie! Nawet szampony! A jaką lwią grzywę zrobił z moich cieniutkich sirków! Nie wiem czego oni tam nawalili, to cholernie niebezpieczny kosmetyk- jak wsadzić palce w gniazdko. |
|
|
|
#63962 |
|
Rozeznanie
|
poka foto
![]() a tak serio, to współczuję, biedna...
|
#63963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Można ![]() ihaha ![]() co z tego że niezgodne jak ładne ![]() lalaluna - spokojnie: szampon z soda, glut lniany |
|
|
|
|
#63964 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Widocznie nie miały nic do powiedzenia na ten temat. Albo ja takie głupoty powypisywałam, że szkoda było gadać Pewnie jeszcze nie raz tak się zdarzy więc próbuj dalej ![]() Widziałam w Rossmannie odżywkę Ultra Doux, chyba ta z Avokado i Karite, nie przyglądałam się jej bo szybko przeleciałam półki Słyszałam, że w Carrefourze też pojawiły się Ultra Doux. Czyżby powrót? Wiecie coś o tym? |
|
|
|
|
#63965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego co czytalam ma w skladzie zywice i vinyl pq-37 spokojnie mozna zmyc slsem ale jesli chodzi o zywice to ciezko bo lepka jest
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2012-06-03 o 00:53 |
|
|
|
|
#63966 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Już chyba ok, wydaje mi się zeszło, sama nie wiem, bo włosy ciągle takie śliskie i jakby grubsze, a spodziewałam się ujrzeć suche, zelektryzowane strączki po przejściach. Nie wiem ile w tym pq ile keratyny, ale ta lepkość zeszła to myślę że pq się zmyło.Water, polyquaternium-37, hydrolyzed keratin, cocomidoium hydroxypropyl hydrolyzed keratin, aleurites moluccana seed oil, persea gratissima (avocado) seed oil, propylene glycol dicaprylate/dicaprate, polymide-1, sorbitol, propylene glycol, PPG-1 trideceth-6, VP/DMAPA acrylates copolymer iodopropynyl butylcarbamate, diazolidinyl urea, benzyl benzoate, butylphenyl methypropional, citronellol, limonene, linalool, hexyl cinnamal, fragrance/parfum To skład. Na NC jest ok więc skopiowałam. Nurtuje mnie który składnik mógł zadziałać tak że włosy były jak pod prądem, że olej i inne szampony po niej spływały wywołując tylko elektryzowanie i ból głowy. Edytowane przez lulaluna Czas edycji: 2012-06-03 o 10:36 |
|
|
|
|
#63967 |
|
sentimental animal
|
jestem dzisiaj dumna ze swoich włosów
byłam wczoraj na dniach mojego miasta, wiatr głowę urywał bałam się spojrzeć w lustro po powrocie do domu ale się zaskoczyłam, bo było baardzo ok
|
#63968 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Te drzemki mu się pewnie wydłużą - mój B do 8 miesiąca sypiał po 15min w ciągu dnia, więc tragedia, później już było lepiej, bo czasami nawet 4h.Cytat:
Byłam ostatnio w PESTCE i na 100% były szampony. Miałam jednak zbyt mało czasu na szukanie innych produktów. W tym tygodniu poszukam.
|
|
#63969 |
|
Raczkowanie
|
W 5 Rossmanach byłam, w żadnym GP nie było ;(
|
|
|
|
#63970 |
|
sentimental animal
|
ale mam świetny kolor włosów
lepszy TEN czy TEN olejek? mam już Granat&Awokado i Brzoza&Pomarańcza
|
#63971 |
|
Konto usunięte
|
dziewczyny, czy któraś z tych odżywek nadaje się do OMO?
1. Ziaja, Intensywne Odżywianie Witaminy https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-witaminy.html skład:Aqua (Water), Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Dimethicone, Isopropyl Myristate,Paraffinum Liquidum(Mineral Oil), Panthenol, Tocopheryl Acetate, Ethyl Linoleate, Ethyl Oleate, Ethyl Linoleate, Propylene Glycol, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Retinyl Palmitate, Trilaureth-4 Phosphate, Cyamopsis Tetragonolobus Gum, Sodium Benzoate, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Parfum (Fragrance), Citric Acid. 2. Alterra, maska z granatem i aloesem (skład na KWC) https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...aloe-vera.html 3. Wax do włosów ciemnych (skład na KWC) https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-ciemnych.html czy podczas pierwszego O należy myć również skórę głowy? czy taki sposob mycia nie obciąża włosów? mam przetłuszczające się i cieżkie, myję codziennie i lubię mieć puszyste włosy ![]() z góry dziękuję za odpowiedzi |
|
|
|
#63972 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, farbowałyście kiedyś swoje loki/fale bezbarwną henną? Mocno się nad tym zastanawiam, poradźcie, czy warto.
|
|
|
|
#63973 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moje zdjęcia: bezbarwna http://milkimary.blogspot.com/2012/05/cassia-khadi.html czarna http://milkimary.blogspot.com/2012/0...nna-khadi.html
|
|
#63974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mi pomogłaś, dziękuję
|
|
|
|
|
#63975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak chcesz to zajrzyj http://czarownicujaco.blogspot.com/2...moje-loki.html |
|
|
|
|
#63976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi raczej nie ma co zrudzieć, ale miedziane refleksy we włosach mi się podobają
|
|
|
|
|
#63977 |
|
Zakorzenienie
|
Marseillais, mademoiselle
.Wiem, francuska pisownia jest trudna, wymowa jeszcze bardziej, ale nie moglam sie oprzec, zeby nie poprawic Moje wlosy dzis sa w stanie balaganu - ale coz, trudno sie dziwic, mylam rano, w pospiechu, machnelam odzywka z jedwabiem, pacnelam stylizator i hajda w teren. A wiatr wieje jak opetany. To nie jest pogoda na rozpuszczone wlosy A tam. Jutro na noc sie zaolejuje czyms lekkim a we wtorek rano SLES pojdzie w ruch i hennowanie. |
|
|
|
#63978 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale skoro już się pochwaliłaś znajomością francuskiego to za jakiś czas będę potrzebować Twojej małej pomocy O ile się zgodzisz oczywiście.Mój skalp od jakiegoś czasu przeżywa suszę stulecia, a ja nie mam sił, żeby ugotować gluta i mu pomóc Może jutro... I tak planowałam nałożyć na włosy olej a pod niego psiknąć sok z czereśni (tylko muszę je pozrywać najpierw), więc chyba znajdę czas i chęci na gotowanie ziaren.Ajrisz, jak się fajnie skręciły! A puchu prawie nie widać. Może mi doradzisz jakąś alternatywę dla gluta? Coś co mi złagodzi podrażnienia i nawilży. Maliniarka, chciałabym zobaczyć Twoje włosy w stylizacji na prosto. I co się stało, że łapkę skręciłaś? loków natalci, karen i naven nie skomentuję, bo po prostu usycham z zazdrości [to pewnie przez tę zazdrość mam taki przesusz skóry głowy!]
|
|
#63979 |
|
Konto usunięte
|
jak nie masz sił, aby robić takiego gluta jak do tej pory spróbuj zrobić jego uproszczoną wersję - dwie łyżeczki siemienia zalewasz wrzątkiem i mieszasz, wychodzi taki lekki żelik, a nie pełnowymiarowy glut, ale spokojnie możesz nałożyć go na skalp i powinien pomóc. Ja tak robię jak mnie czas nagli ;D
|
|
|
|
#63980 |
|
Zakorzenienie
|
1 lipca mija dokładnie 6 miesięcy mojego dbania i zapuszczania. Szybko to zleciało, a efekt są widoczne
|
|
|
|
#63981 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie za 5 dni minie 9 miesięcy
|
|
|
|
#63982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
psikanka z gliceryną - duża kropla no glut najlepszy ;] |
|
|
|
|
#63983 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś byłam w Rossmanie i kupiłam Eliksir ziołowy wzmacniający przeciw wypadaniu GP w spray'u. Mieli jeszcze odżywki do włosów i szampony, ale olejków nie widziałam.
|
#63984 |
|
Zakorzenienie
|
rozumiem, że GP to firma z kosmetykami dla kręconowłosych?
|
|
|
|
#63985 |
|
Zakorzenienie
|
A nie
![]() Green Pharmacy - firma ktora od niedawna zalewa polski rynej przyjemnymi tanimi mocno ziolowymi produktami
|
|
|
|
#63986 |
|
Wtajemniczenie
|
Ajrisz, ogladalam na Twoim blogu przepis na olejek myjacy, lagodne detergenty + duzy % oleju. Probowalas czegos takiego do szaponu, zwiekszyc ilosc oleju, wiecej niz 10%?do 20%, 30%? I jeszcze jedno pytanie czy jak olej jest w postaci stalej np. Shea to mozna go podgrzac i zmeszac z szamponem? Nie wydarzy sie tam nic?
|
#63987 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak wcześnie rano :PPowiem tak Olejkiem Isana myłam włosy i było bardzo OK, chociaż skalp trochę kwiczał na dłuższą metę - co SLS to SLS Wg opisu na KWC ma toto 40% oleju więc detergentu musi mieć sporo, w tym jeszcze Laureth stabilizujący.. 20% chyba można zaryzykować na małej próbce Nie dodawałam jeszcze do szamponu Jak powykańczam resztki myjadeł będę się bawić tym szamponem Lilliputz Sensitive (o jaki on strasznie sensitive :P SCS ma ;] ) na kilka rat i każdą pewnie zrobię inaczej. I na bank dam znać ![]() Cytat:
Shea nie da się tak łatwo zmyć jak olej więc tu ostrożnie z zawartością U mnie pogodowo tropiki Powietrze się lepi puch stuleciagdzie ten czerwiec?? |
||
|
|
|
#63988 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny zrobilam pare dni temu pierwsze zamowienie na zsk i dostalam meil potwierdzajacy,gdzie rowniez jest napisany nr konta na ktory powinnam wyslac pieniadze, lecz poza tym nie ma zadnych danych do przelewu i nie wiem teraz co robic. Bo chyba powinnien byc napisany jakis adres? NAzwa odbiorcy? Dzwonilam tam do nich juz z 4 razy zeby sie dowiedziec i nikt nie odbiera:/ Kto mi powie jak to jest?
|
|
|
|
#63989 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#63990 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
robilam wczoraj zamówienie na zsk. dostalam maila potwierdzajacego wyglada mniejwiecej tak: Potwierdzenie zamówienia nr 31988 Dziękujemy za złożenie zamówienia w naszym sklepie. Prosimy o potwierdzenie zamówienia klikając na http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/******************** Informacje podstawowe Przewidywany termin wysyłki: 24 godzin/y od zaksięgowania wpłaty / przyjęcia zamówienia do realizacji Płatność: Płatności elektroniczne Dostawa: PACZKA Poczta Polska Koszt dostawy: 12,00 zł Całkowita wartość zamówienia: 49,49 zł Dane zamawiającego: ******* Dane do wysyłki: *********** Zamówione produkty: Kompozycja Witaminowa All-in-oneWaga: 10 g| 5,99 zł- 1szt. Hydrolat z jagodliny wonnej (Ylang-ylang)Pojemność: 200 ml| 13,90 zł- 1szt. Butelka 125 mlRodzaj: Atomizer| 2,25 zł- 1szt. Olej ze słodkich migdałów ORGANICZNYPojemność: 30 ml| 9,95 zł- 1szt. Olej kokosowy ORGANICZNYWaga: 40 g| 5,40 zł- 1szt. Napisz do nich maila ze nie dostalas danych do przelewu, w załączniku była proforma z adresem sprzedawcy: Zrób Sobie Krem Kosmetyki Naturalne Jana Kochanowskiego 18 A 59-230 Prochowice NIP: 118-163-87-34 dolnośląskie, PL Pozdrawiam Naven |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.

byłam wczoraj na dniach mojego miasta, wiatr głowę urywał
bałam się spojrzeć w lustro po powrocie do domu
ale się zaskoczyłam, bo było baardzo ok

Może jutro... I tak planowałam nałożyć na włosy olej a pod niego psiknąć sok z czereśni (tylko muszę je pozrywać najpierw), więc chyba znajdę czas i chęci na gotowanie ziaren.