Śluby obmyślamy, zbieramy kasę, a w międzyczasie grillujemy kiełbasę:D PM2013 cz.16:) - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-04, 10:46   #511
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Dot.: Śluby obmyślamy, zbieramy kasę, a w międzyczasie grillujemy kiełbasę:D PM2013 c

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Mszę im ksiądz bardzo pięknie odprawił I wiecie co? Tak mnie strasznie korci, żeby przysięgę mówić samemu z pamięci... Ale mój tż jest przerażony na samą myśl i nie chce o tym słyszeć A mnie to od zawsze tak troszkę razi, zwłaszcza jak słychać co im ksiądz mówi... Tak jakby ten ksiądz też ślubował Wiem - głupie, ale tak mi się kojarzy. A ja bym chciała sama powiedzieć mojemu mężowi, żeby to było ode mnie, a nie wyklepane przez księdza
W ogóle mnie ciarki przechodziły jak sobie pomyślałam, że za rok my tak będziemy przed ołtarzem stać i przysięgać sobie
jak moja koleżanka brała ślub to też chcieli mówić przysięgę z pamięci i już nawet się nauczyli, ale przed samym ślubem zrezygnowali z tego pomysłu i teraz ona mówi że dobrze że tak zrobili, bo nie dałaby rady powiedzieć sama przysięgi ze wzruszenia
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 10:52   #512
melleczka
Zakorzenienie

Dot.: Śluby obmyślamy, zbieramy kasę, a w międzyczasie grillujemy kiełbasę:D PM2013 c

A co Wam powiem jeszcze odnośnie mojego sobotniego makijażu Przecież mialam sobie wypróbować tą bazę Smashboxa AntiShine z Colorstayem. No i specjalnie kremu nie nakładałam. Ja do nakładania, otwieram ten malutki słoiczek z Sephory, a tam dosłownie malusieńka twarda kropelka! Zeschła się całkiem, w dodatku jej ubyło. Chyba się utleniła czy co? Jaka zła byłam, to Wam mówię Miałam jeszcze troszkę tej zwykłej białej ze Smashboxa, ale nie na całą twarz, no bo miałam użyć tamtą, to jej nie oszczędzałam. I wiecie co? Ona też się popsuła. Nałożyłam co prawda, ale też mi zaczęła już zasychać i większa połowa mi została na rękach w formie takich grudek. Ej no nie wiedziałam, że tak się zrobi... A ja przecież bym ją chciała wcześniej przed ślubem kupić. I co? Dam tyle kasy, a ona mi się zepsuje?

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
jak moja koleżanka brała ślub to też chcieli mówić przysięgę z pamięci i już nawet się nauczyli, ale przed samym ślubem zrezygnowali z tego pomysłu i teraz ona mówi że dobrze że tak zrobili, bo nie dałaby rady powiedzieć sama przysięgi ze wzruszenia
Ja w sumie już umiem przysięgę Ale w sumie masz trochę racji... Nie wiem jakby mi poszło przy takim stresie i wzruszeniu...
Stary 2012-06-04, 10:53   #513
myszka 1234567
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
moj TŻ stracił pracę wlasnie
Jak to?

melleczka super relacja, na pewno się przyda
myszka 1234567 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 10:54   #514
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
A co Wam powiem jeszcze odnośnie mojego sobotniego makijażu Przecież mialam sobie wypróbować tą bazę Smashboxa AntiShine z Colorstayem. No i specjalnie kremu nie nakładałam. Ja do nakładania, otwieram ten malutki słoiczek z Sephory, a tam dosłownie malusieńka twarda kropelka! Zeschła się całkiem, w dodatku jej ubyło. Chyba się utleniła czy co? Jaka zła byłam, to Wam mówię Miałam jeszcze troszkę tej zwykłej białej ze Smashboxa, ale nie na całą twarz, no bo miałam użyć tamtą, to jej nie oszczędzałam. I wiecie co? Ona też się popsuła. Nałożyłam co prawda, ale też mi zaczęła już zasychać i większa połowa mi została na rękach w formie takich grudek. Ej no nie wiedziałam, że tak się zrobi... A ja przecież bym ją chciała wcześniej przed ślubem kupić. I co? Dam tyle kasy, a ona mi się zepsuje?
taka normalna "nie testerowa" nie zepsuje Ci się szybko - więc o to się nie martw . Wszystko co byś miała w takich testerowych pudełeczkach (odlewane) szybko wysycha (wg mnie po porstu opakowania są nieszczelne, albo jak za słabo się dokręci)
Stary 2012-06-04, 10:54   #515
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Dzień dobry

Handmade and diy - mój blog
Post na dziś: Sutaszowe kolczyki w sepii

Smerfetka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 10:55   #516
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smerfetka_88 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
witamy witamy
Stary 2012-06-04, 10:58   #517
Alejka13
Zadomowienie

Melleczka, dzięki! Świetnie to przedstwaiłaś
Alejka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 10:59   #518
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
taka normalna "nie testerowa" nie zepsuje Ci się szybko - więc o to się nie martw . Wszystko co byś miała w takich testerowych pudełeczkach (odlewane) szybko wysycha (wg mnie po porstu opakowania są nieszczelne, albo jak za słabo się dokręci)
Też mi się tak wydaje, właściwie to mam taką nadzieję No ale dalej nie wiem jak ta baza się spisze z tym podkładem Będę musiała znów iść do Sephory Tym razem przed samym weselem we wrześniu.

I w ogóle wczoraj wieczorem mnie refleksja naszła. Miałam wstać o 4:50 więc położyłam się o 21 i za cholerę usnąć nie mogłam, bo cały czas o tm weselu myślałam i wszystko analizowałam. I wiecie co? Mam stresa co będzie, jak na weselu kuzynki coś nam się nie spodoba jeśli chodzi o jedzenie i organizację. No ale dobrze, że jest to wesele - zobaczymy wszystko i ewentualnie będziemy mogli zmieniać

A odnośnie wiejskiego stołu - na tym weselu go nie było i bardzo dobrze, bo przy takiej ilości jedzenia jest zupełnie niepotrzebny. My też nie chcemy. Zastanowimy się tylko nad tym prosiakiem, ale to zdecydujemy po weselu kuzynki jak się okaże ile jedzenie jest i jakie to jedzenie. Aż się boję.
Stary 2012-06-04, 11:01   #519
myszka 1234567
Zakorzenienie

dziewczyny nie wiecie może czy przy ślubie cywilnym można napisać przemowę dla urzednika?? albo coś w tym stylu?

Czy to jest raczej kwestia dobrej jego woli i dogadania
Stary 2012-06-04, 11:01   #520
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka 1234567 Pokaż wiadomość
melleczka super relacja, na pewno się przyda
Cytat:
Napisane przez Alejka13 Pokaż wiadomość
Melleczka, dzięki! Świetnie to przedstwaiłaś
To się bardzo cieszę, że komuś się moje wypociny przydały Tak się starałam zawrzeć praktyczne informacje tam

Na pewno bardziej porywającą (z mojej strony) relację będziecie miały we wrześniu, jak wrócimy z wesela na naszej sali Ciekawe tylko czy pozytywną czy negatywną
Stary 2012-06-04, 11:02   #521
myszka 1234567
Zakorzenienie

Cytat:
Też mi się tak wydaje, właściwie to mam taką nadzieję No ale dalej nie wiem jak ta baza się spisze z tym podkładem Będę musiała znów iść do Sephory Tym razem przed samym weselem we wrześniu.

I w ogóle wczoraj wieczorem mnie refleksja naszła. Miałam wstać o 4:50 więc położyłam się o 21 i za cholerę usnąć nie mogłam, bo cały czas o tm weselu myślałam i wszystko analizowałam. I wiecie co? Mam stresa co będzie, jak na weselu kuzynki coś nam się nie spodoba jeśli chodzi o jedzenie i organizację. No ale dobrze, że jest to wesele - zobaczymy wszystko i ewentualnie będziemy mogli zmieniać

A odnośnie wiejskiego stołu - na tym weselu go nie było i bardzo dobrze, bo przy takiej ilości jedzenia jest zupełnie niepotrzebny. My też nie chcemy. Zastanowimy się tylko nad tym prosiakiem, ale to zdecydujemy po weselu kuzynki jak się okaże ile jedzenie jest i jakie to jedzenie. Aż się boję.

Czyli mell ile było w końcu ciepłych dań?? i powiedz jak sypali te płatki róż? z koszyków?
Stary 2012-06-04, 11:05   #522
moniczka_2010
Wtajemniczenie

Jeju ale macie tempo
Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
my bedziemy zapraszać jakoś tak 1,5-1 miesiąc wcześniej
ale miałam sen dziś obudziłam się w środku nocy z płaczem
---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------
no i ię porobiło

moj TŻ stracił pracę wlasnie
Mi się wydaje że miesiąc to mało żeby ubrać się na wesele i przygotować "kopertę"- bynajmniej dla mnie to mało.
Opowiedz co Ci się śniło i co z Tżtem?
Cytat:
U mnie co prawda się nie bierze żonatych/mężatych, ale na Twoim miejscu wzięłabym tych przyjaciół
No take też mamy ząłożenie tylko chyba ttrzebaby się do nich wybrać i zapytać czy się zgodzą no nie? Czy jak się to robi?
Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Aaaa no i niestety, ale na usługi kamerzysty się nie zdecydujemy, za duzo kasy, a dla nas teraz kazda kasa się liczy...Coś za coś
No i my wczoraj niby taką decyzję podjęliśmy... ale ja wciąż się zastanawiam bo nie jestem przekonana żeby nie brać kamery.... A wiem że Tż mi nie odmówi bo już powiedział że jak ja chcę to nie ma problemu i będzie...
Cytat:
Powodzenia tym, którzy porwą się na czytanie moich wypocin Chyba z godzinę mi to zajęło
Przeczytanie mniej. Co do dekoracji to wyjdzie jak wyjdzie nie będę tym żyć bno przecież zwariuuję a i tak znajdzie się ktoś komu się nie spodoba:/
Cytat:
Mszę im ksiądz bardzo pięknie odprawił I wiecie co? Tak mnie strasznie korci, żeby przysięgę mówić samemu z pamięci... Ale mój tż jest przerażony na samą myśl i nie chce o tym słyszeć A mnie to od zawsze tak troszkę razi, zwłaszcza jak słychać co im ksiądz mówi... Tak jakby ten ksiądz też ślubował Wiem - głupie, ale tak mi się kojarzy. A ja bym chciała sama powiedzieć mojemu mężowi, żeby to było ode mnie, a nie wyklepane przez księdza
W ogóle mnie ciarki przechodziły jak sobie pomyślałam, że za rok my tak będziemy przed ołtarzem stać i przysięgać sobie
No i ja bym chciała.... ale obawiam się że stres nas zje i nie damy rady albo się pomylimy.... no albo ja będę tak wyła że nie dam rady nic powiedzieć

Dziewczyny byłam w kwiaciarni w której będę zamawiać kwiaty.... Ceny są masakra...
Bukiet młodej 200zł
bukiet świadkowej 100zł
butonierki 25zł szt
samochód- dekoracja od 150zł.
A ja potrzebuję 4 butonierki no i nie wiem co z dekoracją samochodu.... A ja głupia myślałam że w 250zł się zmieszczę:/
Stary 2012-06-04, 11:05   #523
Smerfetka_88
Zakorzenienie

my dostaniemy szwedzki stół gratis ale nie będziemy mieli do tego więcej niż 4 dania (z obiadem)

Stary 2012-06-04, 11:07   #524
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny nie wiecie może czy przy ślubie cywilnym można napisać przemowę dla urzednika?? albo coś w tym stylu?

Czy to jest raczej kwestia dobrej jego woli i dogadania
wydaje mi sie że raczej nie , bo oni mają jakieś wytyczne dot. przemówień chyba. Popatrz na to z tej strony, księdzu też kazania nie piszesz i nie masz na niego wpływu
Stary 2012-06-04, 11:08   #525
melleczka
Zakorzenienie

A co do kwiatów - już wiem, że na stołach będzie coś taniego i ładnego. Nie mam zamiary wydawać fortuny na efektowne kwiaty. Proste bukiety wystarczą. Do tego złota organza i zastanowię się nad tymi kryształkami i płatkami róż - czy w nadmiarze jedzenia będzie je w ogóle widać.

Co do dekoracji kościoła - lepiej postawić na mniej dużych i okazałych kompozycji, niż wiele małych. Na tym ślubie było raczej dużo mniejszych bukietów i nie rzucały się w oczy. Ja zwróciłam uwagę z wiadomego powodu. Ale wydaje mi się, że jeśli chcecie mieć ładnie udekorowany kościół to trzeba postawić na coś większego i efektownego, co rzuca się w oczy. Jeśli komuś na tym nie zależy, to naprawdę nie warto inwestować w jakąkolwiek dekorację, bo po prostu ludzie nie zwracają na to uwagi. Oczywiście to też zależy od kościoła - jeśli jest raczej ascetyczny, to kwiaty są niewątpliwą ozdobą. Tutaj kościółek był mały, drewniany, pełen rzeźb i malowideł, kwiaty tam ginęły. Trzeba znaleźć złoty środek Żeby nie wyrzucić pieniędzy w błoto, a uzyskać ładny wygląd

Zwróćcie też uwagę na rozkład ławek w kościele. Tutaj ławki były po obu stronach, aż do ołtarza, przez co młodzi siedzieli na środku, ale między tymi ławkami, kościółek jest mały i było im trochę ciasno tam. Trzeba wziąć pod uwagę przede wszystkim wielkość sukni I jakoś praktycznie to ustawić.
Stary 2012-06-04, 11:12   #526
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
A co do kwiatów - już wiem, że na stołach będzie coś taniego i ładnego. Nie mam zamiary wydawać fortuny na efektowne kwiaty. Proste bukiety wystarczą. Do tego złota organza i zastanowię się nad tymi kryształkami i płatkami róż - czy w nadmiarze jedzenia będzie je w ogóle widać.
i chyba to by wystarczyło, bo nie będzie przesytu a będzie po prostu elegancko
Stary 2012-06-04, 11:16   #527
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli mell ile było w końcu ciepłych dań?? i powiedz jak sypali te płatki róż? z koszyków?
Dwudaniowy obiad i 4 dnia gorące Aż zanadto. Jeśli jedzenie jest dobre i porcje są odpowiednie wielkościowo, to obiad i 3 dania wystarczą.
A z płatkami nie wiem jak było, bo wyszliśmy z kościoła już za Młodą parą Ale przed końcem mszy starości uciekli z kościoła - na pewno dlatego, żeby przygotować te kwiaty Widziałam przed kościołem, że mili normalnie je w woreczkach i jakieś koszyczki mieli też. Wydaje mi się, że najlepszym rozwiązaniem są papierowe ozdobne rożki. I lepiej zrobić ich więcej i rozdać większej ilości osób, niż żeby np. dwie osoby miały dwie pełne reklamówki tych kwiatów. Efekt będzie o wiele lepszy.

Cytat:
Napisane przez moniczka_2010 Pokaż wiadomość
Mi się wydaje że miesiąc to mało żeby ubrać się na wesele i przygotować "kopertę"- bynajmniej dla mnie to mało.

No take też mamy ząłożenie tylko chyba ttrzebaby się do nich wybrać i zapytać czy się zgodzą no nie? Czy jak się to robi?

Dziewczyny byłam w kwiaciarni w której będę zamawiać kwiaty.... Ceny są masakra...
Bukiet młodej 200zł
bukiet świadkowej 100zł
butonierki 25zł szt
samochód- dekoracja od 150zł.
A ja potrzebuję 4 butonierki no i nie wiem co z dekoracją samochodu.... A ja głupia myślałam że w 250zł się zmieszczę:/
Ja też uważam, że miesiąc to mało. Nas kuzyn zaprosił miesiąc wcześniej. A sąsiedzi, którzy mieli wesele tego samego dnia 2 miesiące wcześniej. Ale byliśmy przygotowani na to, że na któreś z tych wesel pójdziemy. Gdyby mnie zaprosili miesiąc wcześniej, a nie wiedziałabym wcześniej o tym weselu, to raczej bym się finansowo nie wyrobiła.

Zapytajcie ich po prostu

Ceny kosmos A myślałam, że butonierki zawsze są gratis

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
i chyba to by wystarczyło, bo nie będzie przesytu a będzie po prostu elegancko
Korcą mnie te przeźroczyste kryształki, bo też pięknie wyglądają. Z płatkami chyba faktycznie byłoby za wiele Wszystko się okaże na weselu kuzynki jak to u niej będzie Zobaczę ile będę miała miejsca na stołach na dekoracje.
Stary 2012-06-04, 11:17   #528
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
Dwudaniowy obiad i 4 dnia gorące Aż zanadto. Jeśli jedzenie jest dobre i porcje są odpowiednie wielkościowo, to obiad i 3 dania wystarczą.
A z płatkami nie wiem jak było, bo wyszliśmy z kościoła już za Młodą parą Ale przed końcem mszy starości uciekli z kościoła - na pewno dlatego, żeby przygotować te kwiaty Widziałam przed kościołem, że mili normalnie je w woreczkach i jakieś koszyczki mieli też. Wydaje mi się, że najlepszym rozwiązaniem są papierowe ozdobne rożki. I lepiej zrobić ich więcej i rozdać większej ilości osób, niż żeby np. dwie osoby miały dwie pełne reklamówki tych kwiatów. Efekt będzie o wiele lepszy.

Ja też uważam, że miesiąc to mało. Nas kuzyn zaprosił miesiąc wcześniej. A sąsiedzi, którzy mieli wesele tego samego dnia 2 miesiące wcześniej. Ale byliśmy przygotowani na to, że na któreś z tych wesel pójdziemy. Gdyby mnie zaprosili miesiąc wcześniej, a nie wiedziałabym wcześniej o tym weselu, to raczej bym się finansowo nie wyrobiła.

Zapytajcie ich po prostu

Ceny kosmos A myślałam, że butonierki zawsze są gratis
też mi się wydaje, że miesiąc to mało, tak 3 jest optymalnie. My pewnie zaczniemy wcześniej, bo mieszkamy w różnych miastach, więc to będą wyprawy

Stary 2012-06-04, 11:18   #529
moniczka_2010
Wtajemniczenie

Ja też liczyłam że mniej mnie to wyniesie.... No ale cóż.... Poszukam i popytam jeszcze w innych kwiaciarniach- tylko że ta jest sprawdzona pod każdym względem o dziewczyny własnymi rękoma cuda działają....
Stary 2012-06-04, 11:19   #530
melleczka
Zakorzenienie

moniczka ale jak się nad tym zastanowić to te ceny są naprawdę kosmiczne. Przecież koszt takiej butonierki to jest jakieś 5-10zł. Co to - jedna róża, jakaś wstążeczka, przystrojenie, nawet nie wiem czy te 5zł się uzbiera. Zrobienie tego zajmuje 5 minut. To samo z bukietem dla PM. Przecież ten bukiet jest niemal identyczny jak dla świadkowej, czasami troszkę większy. I tutaj widać jak sobie zarabiają na ślubie A niech tych róż będzie 30 po 3zł każda co i tak jest chyba wygórowaną ceną to masz 90zł, do tego jakieś dodatki to groszowe sprawy. 100% marży
Stary 2012-06-04, 11:20   #531
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

kurde, jak ja nienawidzę dzwonić do pań siedzących w kadrach, bo zawsze trafiam na te niemiłe . No ale jak trza to trza
Stary 2012-06-04, 11:23   #532
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też liczyłam że mniej mnie to wyniesie.... No ale cóż.... Poszukam i popytam jeszcze w innych kwiaciarniach- tylko że ta jest sprawdzona pod każdym względem o dziewczyny własnymi rękoma cuda działają....
Ja gdyby mi taką cenę wywindowali to bym chyba robiła sama to wszystko. Z tym, że u nas nie będzie wcale dekoracji auta - tylko kokardki na klamki. Chociaż szczerze to nie spodziewam się takich cen, bo mieszkam w małym mieście. Moja mama ma dobrą znajomą w kwiaciarni i raczej tam jestem skłonna zamówić.
Na początku chciałam robić to wszystko sama, ale doszłam do wniosku, że w piątek wieczorem będę miała zbyt dużo na głowie, żeby się tym zajmować jeszcze.

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
kurde, jak ja nienawidzę dzwonić do pań siedzących w kadrach, bo zawsze trafiam na te niemiłe . No ale jak trza to trza
Ja w ogóle nie lubię załatwiać spraw telefonicznie
Stary 2012-06-04, 11:24   #533
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

a jednak dziś trafiłam na miłą panią w kadrach - w końcu

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Ja w ogóle nie lubię załatwiać spraw telefonicznie
ja też . Ale tą np muszę, bo moja firma mieści się na drugim końcu Polski

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
moniczka ale jak się nad tym zastanowić to te ceny są naprawdę kosmiczne. Przecież koszt takiej butonierki to jest jakieś 5-10zł. Co to - jedna róża, jakaś wstążeczka, przystrojenie, nawet nie wiem czy te 5zł się uzbiera. Zrobienie tego zajmuje 5 minut. To samo z bukietem dla PM. Przecież ten bukiet jest niemal identyczny jak dla świadkowej, czasami troszkę większy. I tutaj widać jak sobie zarabiają na ślubie A niech tych róż będzie 30 po 3zł każda co i tak jest chyba wygórowaną ceną to masz 90zł, do tego jakieś dodatki to groszowe sprawy. 100% marży
jak to słowo "ślubne" działa na ceny
Stary 2012-06-04, 11:25   #534
moniczka_2010
Wtajemniczenie

Cytat:
Zgadzam się z Toba ale przecież sama tego nie zrobię:/. Wszędzie jak słyszą "ślubne" to walą ceny z kosmosu.... Nie wiem. Ja chyba wybiorę do bukietu cantadeski białe i do okoła nich- pod nimi storczyki biało różowe. Swiadkowej kazałabym dać 1 cantadeskę- uważam że nie potrzeba więcej (ew 3 plus storczyk 1), no ale butonierki muszę kupić.... Tż, świedek i moich 2 synków... Wydaje mi się dużo lepiej będą wyglądać z butonierkami- bardziej elegancko.

W sumie to ta cena t do innego bukietu była bo był taki bardzo kolorowy i wiosenny ze stokrotkami, konwaliami, tulipanami i cholera wie czym jeszcze, ale śliczny był. O cenę tych cantadesek nie pytałam ale podejrzewam że wielkiej różnicy nie będzie...

Edytowane przez moniczka_2010
Czas edycji: 2012-06-04 o 11:27
moniczka_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 11:25   #535
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
tez jestem tym przerażona, moim pomysłem jest kupic bukiet nie mówiąc że to na ślub, gorzej z butonierką, chyba żeby samemu zrobic, tylko jak one są montowane?

Stary 2012-06-04, 11:29   #536
myszka 1234567
Zakorzenienie

Cytat:
tez jestem tym przerażona, moim pomysłem jest kupic bukiet nie mówiąc że to na ślub, gorzej z butonierką, chyba żeby samemu zrobic, tylko jak one są montowane?
Ja ostatecznie stwierdziłam ze wszystko zrobię sama. Ostatnio zamówiłam bukiet w kwiaciarni. Zrobila mi go z kwiatów takich jak chce mieć na okrągłych stołąch jako dekoracje. Nie mówiłam ze to na ślub. Zapłaciłam 40zł. To jak sobie zaczęłam to wszystko przeliczac to z 1500 zł by mnie to szarpnęło.
Stary 2012-06-04, 11:29   #537
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się z Toba ale przecież sama tego nie zrobię:/. Wszędzie jak słyszą "ślubne" to walą ceny z kosmosu.... Nie wiem. Ja chyba wybiorę do bukietu cantadeski białe i do okoła nich- pod nimi storczyki biało różowe. Swiadkowej kazałabym dać 1 cantadeskę- uważam że nie potrzeba więcej (ew 3 plus storczyk 1), no ale butonierki muszę kupić.... Tż, świedek i moich 2 synków... Wydaje mi się dużo lepiej będą wyglądać z butonierkami- bardziej elegancko.

W sumie to ta cena t do innego bukietu była bo był taki bardzo kolorowy i wiosenny ze stokrotkami, konwaliami, tulipanami i cholera wie czym jeszcze, ale śliczny był. O cenę tych cantadesek nie pytałam ale podejrzewam że wielkiej różnicy nie będzie...
ja jak kupowałam bukiet to zapłaciłam tylko za cena kwiatów i wstążkę (udało mi się )
Stary 2012-06-04, 11:31   #538
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ostatecznie stwierdziłam ze wszystko zrobię sama. Ostatnio zamówiłam bukiet w kwiaciarni. Zrobila mi go z kwiatów takich jak chce mieć na okrągłych stołąch jako dekoracje. Nie mówiłam ze to na ślub. Zapłaciłam 40zł. To jak sobie zaczęłam to wszystko przeliczac to z 1500 zł by mnie to szarpnęło.
też tak będę kombinować, zwlaszcza, że raczej chce prosty bukiet np. z róż niebieskich i białych

dzis spotykamy się z kamerzystą - trzymajcie kciuki by był sensowny

Stary 2012-06-04, 11:32   #539
myszka 1234567
Zakorzenienie

Cytat:
też tak będę kombinować, zwlaszcza, że raczej chce prosty bukiet np. z róż niebieskich i białych

Kciuki są
Stary 2012-06-04, 11:33   #540
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
jasne
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości