XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-04, 11:12   #1561
klaudusk_a
Zakorzenienie

Dot.: XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon

ledwo żyję po weselu
już dawno się tak nie wybawiłam, orkiestra super, zabawy dla goście były zaj***ste, a jedzenie miodzio-przeciwieństwo wesela na którym była kuku

i był moment który spodobał mi się najbardziej..ponieważ państwo młodzi tak jak i my mają już dziecko, wczoraj orkiestra zagrała z dedykacją dla tatusiów i ich pociech, a pózniej dla rodziców z dziećmi
myslałam, że będę płakać, kiedy zobaczyłam jak Tż tańczy z naszą córą i wokół tatusiowie ze swoimi pociechami przy piosence Natalii Kukulskiej "Co powie tata" i stwierdzam, że nie nadaje się na wesela, bo na podziękowaniach dla rodziców miałam ochotę ryczeć jak głupia

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 11:13   #1562
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Kiedyś tak było ale teraz nie można...

Witam i przepraszam, że w ten tragiczny dla mnie wtorek zamieszałam Wam niepotrzebnie głowe. I jeszcze raz dziękuje za słowa wsparcia.
W sobotę był pogrzeb jeszcze czegoś takiego nie przeżyłam nigdy!!! było ponad 150 osób. Teraz próbujemy do siebie dojść ale to nie będzie takie łątwe. Pomimo tej tragedii rodzina chce aby nasz ślub się odbył natomiast ja sama na razie nie mam do tego głowy.

Bardzo Was proszę o kciuki na najbliższe 2 dni (wtorek i środe) bo mam ostanie dwa egzaminy.
trzymajcie sie dzielnie ...

i trzymam kciuki aby te egzaminy gladko Tobie poszly

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 11:16   #1563
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kulla Pokaż wiadomość
Wiktusiaczek podziwiam wytrwałość w sprawie zębów. W dniu ślubu będziesz mogła błyskać bardziej od fleszy. Coś w stylu Ja mam naprawdę fobię zębową, więc pozostaje mi mina w stylu

Ladystar ta firma wydaje się mieć całkiem bogate portfolio, dlatego mam nadzieję, że nie zawiodą

Potwierdzam, że sztyft Compeed daje radę. Mam podobny 'obtarciowy' problem.

E87 a chcesz robić bukiet na jakimś stelażu? Ja chcę kulkę z samych kwiatów zrobionych. Ostatnio goździki były po dwa złe.

Krówki zdjęciowe mega fajne (bo ja uwielbiam krówki!). Jeśli dacie ciekawe zdjęcie, to bardzo dobry pomysł!
My sie chyba zle zrozumialysmy Bo ja chce kwiatki do tej kulki powiesic na bramie albo na drzwiach, kwiatki slubne bedzie mi robila florystka
Fotki krowek moge dac na poczte
Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Pytanie do mężatek-
Jak zwracacie się do teściowej???? Przez "mamo", "pani", bezosobowo, mowicie jej na "Ty", czy jeszcze jakoś inaczej???
Ja jestem po urodzinach teściowej i za cholerę nie przejdzie mi przez gardło słowo "mamo"...
Hmm ja bede mowila mamo, bo tesciowa juz mnie prosila zebym sie do niej nie odzywala bezosobowo, od brata Tż zona tak wlasnie do niej mowi juz prawie rok albo "niech mama poda" i powiedziala ze nie chcialaby zebym tak tez do niej mowilaciekawe jak to bedzie
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 11:19   #1564
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Pytanie do mężatek-
Jak zwracacie się do teściowej???? Przez "mamo", "pani", bezosobowo, mowicie jej na "Ty", czy jeszcze jakoś inaczej???
Ja jestem po urodzinach teściowej i za cholerę nie przejdzie mi przez gardło słowo "mamo"...
swoją widuję bardzo rzadko i pewnie będzie bezosobowo.
Stary 2012-06-04, 11:25   #1565
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alejka13 Pokaż wiadomość
E87, a jaka cena tych nakładek na zęby?
800 zl za zele i nakladki, ktore moge uzywac wielokrotnie, np. za rok moge dokupic tylko 1 strzykawke zelu i wystarczy 2,3 dni wybielac i efekt wraca W tej cenie dostalam 4 strzykawki, a zostala mi cala jedna i druga ledwo co napoczeta, wiec bede miala na zas
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 11:28   #1566
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Cytat:
Wiktusiaczek podziwiam wytrwałość w sprawie zębów. W dniu ślubu będziesz mogła błyskać bardziej od fleszy. Coś w stylu Ja mam naprawdę fobię zębową, więc pozostaje mi mina w stylu
Dzięki

Właśnie wybieram fotki do albumu dla rodziców i aż nie mogę uwierzyć jak się z TŻem zmieniliśmy przez te 4 lata - ja wyglądałam jak dziecko
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 11:28   #1567
kulla
Raczkowanie

E87 no chyba źle Chodzi mi o takie kulki, ale jako bukiety. Podobne do tych: http://fioletowe-inspiracje-slubne.b...kiety-cz6.html

Na drzwi planuję wianek Żadnych innych dekoracji nie przewiduję. To miałby być jedyny akcent.

Klaudusk_a wczoraj prosiłam moją Mamę, aby obiecała, że się nie poryczy na błogosławieństwie (i podziękowaniach, bo nie robimy na sali). Powiedziała, że chyba żartuję, ona niczego takiego obiecywać nie będzie, ale postara się popłakać trochę mniej Ja się wzruszam nawet na urodzinach moich chrześniaków. Dzieci są płaczogenne w podniosłych chwilach!

Do Teściowej będę mówić tak jak do tej pory... czyli nie wiem Raczej bezosobowo. Wszak Mamę ma się jedną. Moja przyszła szwagierka też unika słowa 'mamo' w stronę Teściowej, którą swoją drogą bardzo lubię

Chociaż ma szalone pomysły! Chciała zamawiać prosiaka na drugi dzień (dla gości z daleka), a wie, że ja mięsa nie przełknę i takie widoki są dla mnie horrorowe. TŻ zauważył na szczęście moją przerażoną minę i uratował sytuację
I fell into a ring of fire'

Johnny Cash
kulla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 11:35   #1568
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Chociaż ma szalone pomysły! Chciała zamawiać prosiaka na drugi dzień (dla gości z daleka), a wie, że ja mięsa nie przełknę i takie widoki są dla mnie horrorowe. TŻ zauważył na szczęście moją przerażoną minę i uratował sytuację
jesteś wegetarianką?
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 11:40   #1569
aleksandrettaa
Zakorzenienie

kulla świetny pomysł z tymi zdjęciami na torcie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
Ladystar - dziś mamy 33 dni - jak to mówią - "podwójne cycki"

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
A ja jestem zalamana, ubralam wczoraj pierwszy raz buty ktore po domu byly bardzo wygodne i mialy byc moimi butami slubnymi na zmiane. Przez cale M1 dzielnie dawaly rade, ale juz w Bonarce odmowily posluszenstwa i obtarly mi cale stopy do tego stopnia ze musialam kupic klapeczki bo nie dalam rady w nich chodzic. Juz pomijam fakt ze jak przychodzi lato to obcieraja mnie wszystkie buty lacznie z japonkami (z reszta tak tez sie stalo, ze te nowe klapeczki tez mnie obtarly ) i teraz nie wiem czy je rozchodzic bo na wysokosc sa idealne, czy szukac kolejnych ktore jest ryzyko ze tez beda obcierac
Nawet nie wiesz jak dobrze Cię rozumiem. Ja przez to obcieranie mam mega problem z kupnem butów ślubnych. Dziś obudziłam się cała spanikowana, że pójdę boso do ślubu

Cytat:
Ale to już wszystko lezy w kwestii Pm. Co sobie zamowili to mieli. Jak zapłacili- tak dostali...
JA bym tak ostro młodych nie oceniała. Wiesz nie każdy ma sprawdzony lokal a jak idziesz oglądać salę to wszędzie mówią, że jedzenia będzie masa, obsługa jest super i będzie się zadowolonym. Ja w życiu nie byłam na weselu w moim hotelu, znajomi też nie więc pozostaje mi liczyć, że nie kłamali i faktycznie będzie dobrze. Choć pewności nie mam.

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi, że da się wziąć tylko ślub kościelny, a cywilny później. Ja czytałam, że się da, że ślub nie musi być konkordatowy, ale dziewczyna na październikowych twierdzi, że nie i sama już nie wiem???
najpierw cywilny można ale z odwrotną kolejnością to nie spotkałam się, zapytaj księdza najlepiej.

Cytat:
Pytanie do mężatek-
Moja w weekend zaproponowała mi przejście na "ty" ale jakoś dziwnie mi mówić tak do niej.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 11:48   #1570
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wloszka8 Pokaż wiadomość
ojejeja nie nadążam kochane, bo nie było mnie tutaj cały weekend, przeczytałam tak pobieżnie
dzisiaj jadę załatwić akt urodzenia i fruu do urzędu stanu cywilnego później

poza tym wytrwałam sobotnie zakupy z mamcią i w jednym z wielu schodoznych, krakowskich butików, zakupiłyśmy jej kreację na wesele

generalnie to moje myśli krążą przy remoncie bo jeszcze tyle tego do zrobienia...

a w ogóle to zostanę chyba obgadana przez pół rodziny, bo moja babcia nie jest w stanie przeżyć moich chabrowych sandałków do sukni ślubnej i krawatu mojego TŻ w tym samym kolorze... ehhh

Post_Blue mam ten sam problem... planuję zakupić talk przeciw otarciom, bo żadne wkładki nie pomogą, bo mam sandałki i byłoby je widać

Magdzia gratuluje panieńskiego tort to rewelacja:

Gratulacje dla Wszystkich Szczęśliwych Już PMek

przyłączam się również do wszystkich tych dziewczyn, które własnoręcznie robią winietki, zobaczyłam co i ile, jak to wygląda na allegro i jestem pełna zapału
chetnie zobaczymy mamusiowa sukienke
a rodzina sie nie przejmuj, to Twoj slub i Ty ustalasz zasady

Zubi - kciukam i przytulam

Cytat:
Pytanie do mężatek-
ja tez czuje ze bede miala z tym problem, ale pamietam jak moja mama tlumaczyla mojej kuzynce, ktora wyszla za maz i miala z tym problem, co jej sie bardzo podoba i nie jest takie brutalne jak mowienie na obca kobiete "mamo", a mianowicie: nazwala to zasada "mamy Muminka" (nie wiem czy pamietacie - mama Muminka nie miala imienia i wszyscy do niej mowili Mamo Muminka) i aby wlasnie na tej zasadzie odnosic sie do tesciowej, czyli Mamo (ale w kontekscie mamo mojego meza) i np. zamiast zapytac "Mamo chcesz moze kawe?" zapytac "Czy mama chce kawe" i Ty wewnetrznie czujesz ze to zdanie brzmi "Czy mama (Marcina, Michała, Łukasza...) chce kawe" Bardzo mi sie to spodobalo i sprobuje wlasnie w ten sposob do tego podejsc, mam nadzieje ze bedzie latwiej

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
No to nieciekawie w sumie... Nam dal 2 szt. jedna dla mnie , jedna dla TZ i tam mamy zbierac podpisy i pieczatki...
Najwyzej sami sobie zrobcie cos na wzor tych kartek i na wlasna reke zbierajcie potwierdzenia, albo zadzwoncie do ksiedza.. Przeciez chyba kazdemu daja te kartki i moim zdaniem to jest wazne.. w innym wypadku jak udowodnisz ksiedzu ze bylas na naukach czy tez przystapilas do spowiedzi?

ja bede chyba bezosobowa ... chyba nie dam rady mowic do niej mamo
kartki do nauk dostalismy na naukach i tam bylo tez miejsce na poradnie, to mamy juz zalatwione, tylko na spowiedz nie mamy... chyba ze mamy isc do niego to nie trzeba bedzie kartek

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 11:49   #1571
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:

Kuku uffff... jak dobrze, że nie byłas gościem na moim weselu
Czemu?;p Wybredna bardzo nie jestem, tam było po prostu beznadziejnie;p

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 11:55   #1572
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
no więc jestem
kupiliśmy alkoholu za 900zł (począwszy od whisky skończywszy na rumie) kupiliśmy taki alkohol, aby pasował nam do drinków, które wybraliśmy i dzięki Bogu nasz plan się sprawdził generalnie radzę kupić swój alko i dać barmanowi wyjdzie taniej i będziecie mieli te drinki, które sami sobie wybierzecie (zostało nam tyle że spokojnie sami będziemy sobie drinkować do chrzcin )
A czy moglabyś napisać ile czego kupiliście na ile osób ? my sami kupujemy alko i sie zastanawiam nad ilosciami - wybralam sobie drinki sama i tylko dostarczamy liste drinów i alko (u nas bedzie barman z sali w sensie z obsługi)

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Witajcie!

Tak rzadko tu ostatnio bywam...
Niestety cierpię na brak czasu. Dzisiaj muszę zredagować całą pracę magisterską bo mój promotor wyjeżdża 10 czerwca i wraca dopiero 25, a prace mam oddać do 30 czerwca, żeby móc się bronić w lipcu, a on nie chce nic sprawdzać i nie wiem kiedy zamierza to zrobić.

Powiedzcie mi, że da się wziąć tylko ślub kościelny, a cywilny później. Ja czytałam, że się da, że ślub nie musi być konkordatowy, ale dziewczyna na październikowych twierdzi, że nie i sama już nie wiem???
heh alez pytanie my najpierw wzięliśmy cywilny a dwa lata poźniej czyli teraz kościelny bierzemy...

wiec moze i da sie i odwrotnie (?) nie wiem szczerze - ale sam koscielny nic nie zmieni ponieważ jest to już doświadczenie duchowe - w świetle prawa nie beda małżeństwem przecież....

szczerze nie rozumiem takiej idei...

Cytat:
Pytanie do mężatek-
o mnie prywatnie:
gosza rozumiem Cię - do mnie mój M ma pretensję o to że zwracam sie bezosobowo... a minęło już 2 lata..... choć ostatnio jakoś mi to wychodzi - i jestem dumna z siebie ze jakos daje rade ale to bardzo trudne zadanie z dnia na dzień mówic komuś obcemu mamo tato
ale pocieszam sie mysla ze po 20 latach małżenstwa moze mi bedzie wychodzilo juz doskonale

mój pogląd ogólny na sprawę:
uwazam że to najdurniejszy zwyczaj po ślubie.. nie zawsze ma sie taki kontakt z tesciami zeby mówić do nich mamo i tato sprawe by ulatwiło jakieis inne nazewnictwo (ustalane z przyszłymi tesciami)

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

a tak w ogóle to 5 dni zostalo

Edytowane przez baskaeta
Czas edycji: 2012-06-04 o 11:56
baskaeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 11:58   #1573
Post_Blue
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Też tak mam i mam sposób... Do czółenek i balerinek wlewam kieliszek wódki i ubieram po domu, a resztę (balerinki bez palców, sandały) ubieram przyklejając wcześniej plastry i staram się je rozchodzić - plastry pomagają uniknąć otarć. A moja kuzynka używa talku do stóp, bo zawsze jak się jej przypoci noga to ją buty obdzierają nawet na bokach stóp - może to też jakiś sposób
Taki nieco alchemiczny sposób Wódkę mam wlać na wkładkę, czy jakoś rozprowadzić po całości? Mi się nawet odciski nie robią... tylko pęcherzykiz płynem, które od razu pękają i mam rany... A sandałów nie noszę, bo mam kompleks swoich stóp...

Cytat:
Napisane przez wloszka8 Pokaż wiadomość

Post_Blue mam ten sam problem... planuję zakupić talk przeciw otarciom, bo żadne wkładki nie pomogą, bo mam sandałki i byłoby je widać
Ale jeżeli chodzę w zabudowanych butach, to chyba talk nie zda egzaminu, bo mi sie maź jakaś zrobi (czy się mylę?)

Cytat:
c

ja tez czuje ze bede miala z tym problem, ale pamietam jak moja mama tlumaczyla mojej kuzynce, ktora wyszla za maz i miala z tym problem, co jej sie bardzo podoba i nie jest takie brutalne jak mowienie na obca kobiete "mamo", a mianowicie: nazwala to zasada "mamy Muminka" (nie wiem czy pamietacie - mama Muminka nie miala imienia i wszyscy do niej mowili Mamo Muminka) i aby wlasnie na tej zasadzie odnosic sie do tesciowej, czyli Mamo (ale w kontekscie mamo mojego meza) i np. zamiast zapytac "Mamo chcesz moze kawe?" zapytac "Czy mama chce kawe" i Ty wewnetrznie czujesz ze to zdanie brzmi "Czy mama (Marcina, Michała, Łukasza...) chce kawe" Bardzo mi sie to spodobalo i sprobuje wlasnie w ten sposob do tego podejsc, mam nadzieje ze bedzie latwiej
Świetnie nazwane, ja właśnie tak planuję. Teściową uwielbiam, składała mi życzenia na Dzień Dziecka i powiedziała, że przecież niedługo będę jej dzieckiem
Post_Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 12:05   #1574
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Post_Blue Pokaż wiadomość
Taki nieco alchemiczny sposób Wódkę mam wlać na wkładkę, czy jakoś rozprowadzić po całości? Mi się nawet odciski nie robią... tylko pęcherzykiz płynem, które od razu pękają i mam rany... A sandałów nie noszę, bo mam kompleks swoich stóp...Ale jeżeli chodzę w zabudowanych butach, to chyba talk nie zda egzaminu, bo mi sie maź jakaś zrobi (czy się mylę?)
Ja wódkę wlewam na wkładkę, na przód i tył buta - tam najbardziej uwiera. Jedyny minus to zapach, ale but od środka mięknie i jest ok
Nie wiem czy kuzynka dokładnie tak robi, ale chyba po kąpieli czy myciu stóp używa talku żeby zmniejszyć pocenie, a nie przed ubraniem buta i jak jej się stopa mniej poci to nie jeździ wewnątrz bucików i nie uwierają jej np. czółenka na wysokości kosteczek małych palców - mam nadzieję, że wyjaśniłam

Baskaeta: ja bym umierała z nerwów...
Stary 2012-06-04, 12:10   #1575
Jamee
Zakorzenienie

Kulla przeczytałam, że Twoja mama zna się na kwiatach czy mogłabyś zapytać w takim razie czy występują fioletowe goździki i czy w październiku są dostępne???

Mam doła...

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 12:13   #1576
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość

Mam doła...
No co tam Skarbie znów? Nie smutaj

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2012-06-04, 12:13   #1577
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Cytat:

Kulla przeczytałam, że Twoja mama zna się na kwiatach czy mogłabyś zapytać w takim razie czy występują fioletowe goździki i czy w październiku są dostępne???

Mam doła...
Co się stało?
Stary 2012-06-04, 12:15   #1578
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
No co tam Skarbie znów? Nie smutaj
Cytat:
Co się stało?
Ah to taki dół o wielu przyczynach, zbyt dużo się teraz na mnie zleciało, że naprawdę odechciewa mi się wszystkiego

Stary 2012-06-04, 12:16   #1579
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
tenebrosa, witaj Super, że mimo natłoku wszystkiego zajrzałaś, no i gratuluję pchania spraw do przodu
Dziękuję. Miło mi, że chociaż Ty odpisałaś

Gosza, w kwestii zwracania się do teściowej: ja mówię do niej "mama", ale w trzeciej osobie, np. : "Może mamę podwieźć? Chce mama herbaty?" itp.

Pokażę Wam moją biżuterię ślubną i kreację dla Mamy Na zdjęciu jest sukienka w rozmiarze 36, ale ostatecznie wzięłyśmy 38, który się tak nie marszczy na biodrach i jest idealny Do tego prawdopodobnie Mama będzie miała złote dodatki. Teściowa z kolei ma kreację w kolorze żółto-zielonym, wpadającym w lekką limonkę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg earrings1.jpg (49,9 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg earrings2.jpg (66,7 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bracelet1.jpg (32,9 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00999.jpg (53,0 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kreacja.jpg (45,6 KB, 87 załadowań)
Stary 2012-06-04, 12:18   #1580
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Baskaeta: ja bym umierała z nerwów...

heh nie jest tak źle w sumei to teraz tylko takie kosmetyczne sprawy zostały:
  • odebrać sukienkę
  • zrobić winietki
  • zapakować prezenciki dla gości
  • spisać akt ślubu (dziś idziemy)
  • zapytać kiedy mamy iśc do spowiedzi
  • kupić alko na drinki i wydrukować kartę drinków
  • spotkac się ze swiadkową i wreczyć jej prezent
  • iść na solarke
  • iść na nawilżanie twarzy i dłoni do salonu
  • czekac na paczki ze słomkami i akcesoriami do drinów (przyszła właśnie do mnie jedna - rózne słomki do drinów to jeszcze 1 z parasolkami do drinów i bedzie gitara)
  • odwołać wizytę u fryzjerki do ktorej nie idę
  • nie jeść przez sobotę za dużo
  • kupić bieliznę
  • zapisac mojego M na masaż w piątek i siebie na pazurki
  • zawieźć wszytsko na sale
i chyba tyle ogolnie to tylko spędza mi sen z powiek ta paskudna pogoda - tak bardzo bym chciała na ślubie słoneczko

Edytowane przez baskaeta
Czas edycji: 2012-06-04 o 12:21
Stary 2012-06-04, 12:19   #1581
malwus20
Wtajemniczenie

Nena - nie ma sprawy, wstawię pewnie troche na face a jesli bedzie to dla Ciebie za mało to sie odezwij i wyślę Ci na maila więcej Zdjęcia będziemy mieć gdzieś koło połowy czerwca

Cytat:
Pytanie do mężatek-
Ja mieszkam z teścimi i chyba tylko pare razy powiedziałam mamo. Mimo wszystko jest to troche wymuszone "mamo" i nie takie jak mówie do mojej biologicznej mamy Mówię mamo ale nie myślę mamo Staram sie mówić bo w koncu z nimi mieszkam i ten temat mnie raczej nie ominie, co innego gdybysmy sie widzieli raz na jakiś czas, wtedy jest jeszcze trudniej. Tak ma mój Tż, byliśmy juz sporo razy u mnie w domu i jeszcze nie słyszałam z ust Tż słów "mamo". Trzeba stopniowo do tego dojść, nic na siłę
Jakoś jednak trzeba sie zwracac do naszych teściów i ten temat nikogo nie ominie
Stary 2012-06-04, 12:21   #1582
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość

Gosza, w kwestii zwracania się do teściowej: ja mówię do niej "mama", ale w trzeciej osobie, np. : "Może mamę podwieźć? Chce mama herbaty?" itp.

Pokażę Wam moją biżuterię ślubną i kreację dla Mamy Na zdjęciu jest sukienka w rozmiarze 36, ale ostatecznie wzięłyśmy 38, który się tak nie marszczy na biodrach i jest idealny Do tego prawdopodobnie Mama będzie miała złote dodatki. Teściowa z kolei ma kreację w kolorze żółto-zielonym, wpadającym w lekką limonkę.

Tenebrosko
śliczna biżuteria a sukienka Mamy jest przecudna

Stary 2012-06-04, 12:23   #1583
sloneczko740
Rozeznanie

hej dziewczyny dawno mnie nie było a to dlatego że przez cały tydzień mój Tż robił remont u siebie w domku no i jak musiałam mu oczywiście pomagać z resztą sama chciałam w sobotę byliśmy na weselu było całkiem fajnie ale do domu wróciłam głodna bo akurat były takie potrawy których ja nie lubię a mój Tż się objadł tak że go brzuch bolał... wróciliśmy przed 7 do domu bo robiłam za kierowcę i musiałam wszystkich znajomych mojego Tża poodwozić. wczoraj cały dzień spaliśmy no i tak jakoś wyszło że nie miałam kiedy do was zajrzeć..

ze spraw ślubnych nic się nie zmieniło nic nie kupiliśmy nic nie załatwiliśmy..
sloneczko740 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 12:27   #1584
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:

Nadrabiam dopiero, więc nie widziałam Twojego wczorajszego posta Tęsknimy tu za Tobą!

Przekaż mamie, że wygląda rewelacyjnie Biżu super, bardzo będzie pasować do sukni

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2012-06-04, 12:28   #1585
baskaeta
Zadomowienie

a i wybraliśmy miejsca na plener bo pan przyslał nam liste miejsc

a jeszcze pytanie do kindzilindzi:

kupowaliście owoce do drinków??

Edytowane przez baskaeta
Czas edycji: 2012-06-04 o 12:29
Stary 2012-06-04, 12:28   #1586
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
JA bym tak ostro młodych nie oceniała. Wiesz nie każdy ma sprawdzony lokal a jak idziesz oglądać salę to wszędzie mówią, że jedzenia będzie masa, obsługa jest super i będzie się zadowolonym. Ja w życiu nie byłam na weselu w moim hotelu, znajomi też nie więc pozostaje mi liczyć, że nie kłamali i faktycznie będzie dobrze. Choć pewności nie mam.
Owszem przyznaję Ci razcję, ja akurat oceniam to z perspektywy naszych doświadczeń i przygotowań. Jak słyszałam niemiłych opinni nt. naszego lokalu, że mało jedzenia, tortu, cistek itp. to się bałam. Okazało się jednak, że to własnie leży w gestii młodych- co sobie zamówisz i zapłacisz to masz. Przy ogladaniu ofert innych sal było podane, że za najniższą sumę masz jedzenia najmniej. Co innego jak się robi wesele z własna kucharką. Jesli ona potrafi obejśc się z dużymi imprezami to wyliczy jedzenia, tak by każdy się pożądnie najadł, a nawet zapas zostanie. Ale sa tez takie kucharki, które nie radzą sobie z tym na weselach. A taka kucharkę tez młodzi wynajęli.
Wszystkim gościom wiadomo się nie dogodzi.

Cytat:

Dziekuję za wytłumaczenie, ale mnie i to przez gardło jakoś cięzko przejdzie. Siostra TŻta już 7 lat jest po ślubie, a jeszcze nie słyszałam, by jej mąż powiedział do teściowej nawet coś w stylu "Czy mama może..."
Ja mojej mówię przez 2 os. liczby mnogiej, na "Wy" (u nas na ślasku kiedyś :dwojało sie osobom starszym), ale jakos śmieszne mi się to wydaje.

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Czemu?;p Wybredna bardzo nie jestem, tam było po prostu beznadziejnie;p
Współczuje i Wam i Młodym. Ale do następnego wesela wszyscy zapomną.

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
o mnie prywatnie:
gosza rozumiem Cię - do mnie mój M ma pretensję o to że zwracam sie bezosobowo... a minęło już 2 lata..... choć ostatnio jakoś mi to wychodzi - i jestem dumna z siebie ze jakos daje rade ale to bardzo trudne zadanie z dnia na dzień mówic komuś obcemu mamo tato
ale pocieszam sie mysla ze po 20 latach małżenstwa moze mi bedzie wychodzilo juz doskonale

mój pogląd ogólny na sprawę:
uwazam że to najdurniejszy zwyczaj po ślubie.. nie zawsze ma sie taki kontakt z tesciami zeby mówić do nich mamo i tato sprawe by ulatwiło jakieis inne nazewnictwo (ustalane z przyszłymi tesciami)
Mój tato od razu zanaczył, że jeśli którys z jego zięciów bedzie miał z tym problem, to niech mówi do niego po prostu na Ty. A jak chce to i po imieniu moze do niego mówic. Tak tez robi mój szwagier i TZ w sumie też. Mnie to cieszy, bo tym samym tato pokazał, że traktuje ich na równi z sobą i widę, że się bardzo zakumplowali przez to.
A mama zaznaczyła, żeby absolutnie nie mówić jej na "Wy" tylko na "Ty". Po imieniu tez mozna, ale ona rozumie, że mama jest tylko jedna, a ona nie chce odbierać innej kompetencjii.
No i moi od razu wyjaśnili wszystko.
Ale z mama TŻta nawet o zwyczajnych sprawach nie umiem pogadać, a próbowałam się otwierac wiele razy. Więc jak tu pogadać o tym jak mam się do niej zwracać. N i zostało " Czy pomóc Wam", "Czy przynieść Wam", "Czy zabierzecie się z nami", itp. Oczywiście jak się da to leci bezosobowo.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 12:29   #1587
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
[/LIST]i chyba tyle ogolnie to tylko spędza mi sen z powiek ta paskudna pogoda - tak bardzo bym chciała na ślubie słoneczko
od czwartku ma byc ladnie

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2012-06-04, 12:31   #1588
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:

Oooo.. i to jest metoda Mamy Muminka

Przepiekna ta sukienka gdzie kupiona, moja mama wczoraj nic nie kupila, ale tatko ma juz piekny garniak i czarny krawat wyglada bosko!!

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 12:33   #1589
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
a i wybraliśmy miejsca na plener bo pan przyslał nam liste miejsc

a jeszcze pytanie do kindzilindzi:

kupowaliście owoce do drinków??
nie kupowaliśmy to mieliśmy w cenie za talerzyk i z tego korzystali, zaznaczam że barman każdego drinka ozdabiał na szklance (fajnie to wygłądało) a listę alkoholi wrzucę Ci jak wrócę do domu ok
i polecam truskawkowe Martini
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 12:33   #1590
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Ah to taki dół o wielu przyczynach, zbyt dużo się teraz na mnie zleciało, że naprawdę odechciewa mi się wszystkiego
Co robisz w przyszłym tygodniu, póznym popołudniem???? Obojętnie kóry dzień??? Godzinka, dwie????
Ze swojej strony proponuję, kawę, herbatkę, a może nawet piwko
Co Ty na to?

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości