|
|
#1561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon
ledwo żyję po weselu
![]() już dawno się tak nie wybawiłam, orkiestra super, zabawy dla goście były zaj***ste, a jedzenie miodzio-przeciwieństwo wesela na którym była kuku i był moment który spodobał mi się najbardziej..ponieważ państwo młodzi tak jak i my mają już dziecko, wczoraj orkiestra zagrała z dedykacją dla tatusiów i ich pociech, a pózniej dla rodziców z dziećmi myslałam, że będę płakać, kiedy zobaczyłam jak Tż tańczy z naszą córą i wokół tatusiowie ze swoimi pociechami przy piosence Natalii Kukulskiej "Co powie tata" |
|
|
|
#1562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i trzymam kciuki aby te egzaminy gladko Tobie poszly
|
|
#1563 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo ja chce kwiatki do tej kulki powiesic na bramie albo na drzwiach, kwiatki slubne bedzie mi robila florystka ![]() Fotki krowek moge dac na poczte ![]() Cytat:
ciekawe jak to bedzie
|
||
|
|
|
#1564 |
|
Wtajemniczenie
|
swoją widuję bardzo rzadko i pewnie będzie bezosobowo.
|
|
#1565 |
|
Wtajemniczenie
|
800 zl za zele i nakladki, ktore moge uzywac wielokrotnie, np. za rok moge dokupic tylko 1 strzykawke zelu i wystarczy 2,3 dni wybielac i efekt wraca
W tej cenie dostalam 4 strzykawki, a zostala mi cala jedna i druga ledwo co napoczeta, wiec bede miala na zas
|
|
|
|
#1566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie wybieram fotki do albumu dla rodziców i aż nie mogę uwierzyć jak się z TŻem zmieniliśmy przez te 4 lata - ja wyglądałam jak dziecko
|
|
|
|
|
#1567 |
|
Raczkowanie
|
E87 no chyba źle
Na drzwi planuję wianek Żadnych innych dekoracji nie przewiduję. To miałby być jedyny akcent.Klaudusk_a wczoraj prosiłam moją Mamę, aby obiecała, że się nie poryczy na błogosławieństwie (i podziękowaniach, bo nie robimy na sali). Powiedziała, że chyba żartuję, ona niczego takiego obiecywać nie będzie, ale postara się popłakać trochę mniej Do Teściowej będę mówić tak jak do tej pory... czyli nie wiem ![]() Chociaż ma szalone pomysły! Chciała zamawiać prosiaka na drugi dzień (dla gości z daleka), a wie, że ja mięsa nie przełknę i takie widoki są dla mnie horrorowe. TŻ zauważył na szczęście moją przerażoną minę i uratował sytuację
|
#1568 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1569 | |||
|
Zakorzenienie
|
kulla świetny pomysł z tymi zdjęciami na torcie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Moja w weekend zaproponowała mi przejście na "ty" ale jakoś dziwnie mi mówić tak do niej. |
|||
|
|
|
#1570 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a rodzina sie nie przejmuj, to Twoj slub i Ty ustalasz zasady Zubi - kciukam i przytulam ![]() Cytat:
i aby wlasnie na tej zasadzie odnosic sie do tesciowej, czyli Mamo (ale w kontekscie mamo mojego meza) i np. zamiast zapytac "Mamo chcesz moze kawe?" zapytac "Czy mama chce kawe" i Ty wewnetrznie czujesz ze to zdanie brzmi "Czy mama (Marcina, Michała, Łukasza...) chce kawe" Bardzo mi sie to spodobalo i sprobuje wlasnie w ten sposob do tego podejsc, mam nadzieje ze bedzie latwiej Cytat:
to nie trzeba bedzie kartek
|
|
#1571 |
|
Zakorzenienie
|
Czemu?;p Wybredna bardzo nie jestem, tam było po prostu beznadziejnie;p
|
#1572 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wiec moze i da sie i odwrotnie (?) nie wiem szczerze - ale sam koscielny nic nie zmieni ponieważ jest to już doświadczenie duchowe - w świetle prawa nie beda małżeństwem przecież.... szczerze nie rozumiem takiej idei... Cytat:
gosza rozumiem Cię - do mnie mój M ma pretensję o to że zwracam sie bezosobowo... a minęło już 2 lata..... choć ostatnio jakoś mi to wychodzi - i jestem dumna z siebie ze jakos daje rade ale to bardzo trudne zadanie z dnia na dzień mówic komuś obcemu mamo tatoale pocieszam sie mysla ze po 20 latach małżenstwa moze mi bedzie wychodzilo juz doskonale ![]() mój pogląd ogólny na sprawę: uwazam że to najdurniejszy zwyczaj po ślubie.. nie zawsze ma sie taki kontakt z tesciami zeby mówić do nich mamo i tato sprawe by ulatwiło jakieis inne nazewnictwo (ustalane z przyszłymi tesciami) ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- a tak w ogóle to 5 dni zostalo ![]()
Gotowanie z przyjemności Edytowane przez baskaeta Czas edycji: 2012-06-04 o 11:56 |
|||
|
|
|
#1573 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wódkę mam wlać na wkładkę, czy jakoś rozprowadzić po całości? Mi się nawet odciski nie robią... tylko pęcherzykiz płynem, które od razu pękają i mam rany... A sandałów nie noszę, bo mam kompleks swoich stóp...Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1574 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy kuzynka dokładnie tak robi, ale chyba po kąpieli czy myciu stóp używa talku żeby zmniejszyć pocenie, a nie przed ubraniem buta i jak jej się stopa mniej poci to nie jeździ wewnątrz bucików i nie uwierają jej np. czółenka na wysokości kosteczek małych palców - mam nadzieję, że wyjaśniłam ![]() Baskaeta: ja bym umierała z nerwów...
|
|
|
|
|
#1575 |
|
Zakorzenienie
|
Kulla przeczytałam, że Twoja mama zna się na kwiatach czy mogłabyś zapytać w takim razie czy występują fioletowe goździki i czy w październiku są dostępne???Mam doła...
|
|
|
|
#1576 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1577 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
|
Ah to taki dół o wielu przyczynach, zbyt dużo się teraz na mnie zleciało, że naprawdę odechciewa mi się wszystkiego
|
|
|
|
#1579 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gosza, w kwestii zwracania się do teściowej: ja mówię do niej "mama", ale w trzeciej osobie, np. : "Może mamę podwieźć? Chce mama herbaty?" itp. Pokażę Wam moją biżuterię ślubną i kreację dla Mamy Na zdjęciu jest sukienka w rozmiarze 36, ale ostatecznie wzięłyśmy 38, który się tak nie marszczy na biodrach i jest idealny Do tego prawdopodobnie Mama będzie miała złote dodatki. Teściowa z kolei ma kreację w kolorze żółto-zielonym, wpadającym w lekką limonkę.
|
|
#1580 |
|
Zadomowienie
|
heh nie jest tak źle w sumei to teraz tylko takie kosmetyczne sprawy zostały:
Gotowanie z przyjemności Edytowane przez baskaeta Czas edycji: 2012-06-04 o 12:21 |
|
|
|
#1581 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nena - nie ma sprawy, wstawię pewnie troche na face a jesli bedzie to dla Ciebie za mało to sie odezwij i wyślę Ci na maila więcej
![]() Cytat:
Mówię mamo ale nie myślę mamo Staram sie mówić bo w koncu z nimi mieszkam i ten temat mnie raczej nie ominie, co innego gdybysmy sie widzieli raz na jakiś czas, wtedy jest jeszcze trudniej. Tak ma mój Tż, byliśmy juz sporo razy u mnie w domu i jeszcze nie słyszałam z ust Tż słów "mamo". Trzeba stopniowo do tego dojść, nic na siłę Jakoś jednak trzeba sie zwracac do naszych teściów i ten temat nikogo nie ominie
|
|
|
#1582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tenebrosko śliczna biżuteria |
|
|
|
|
#1583 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny dawno mnie nie było a to dlatego że przez cały tydzień mój Tż robił remont u siebie w domku no i jak musiałam mu oczywiście pomagać
z resztą sama chciałam w sobotę byliśmy na weselu było całkiem fajnie ale do domu wróciłam głodna bo akurat były takie potrawy których ja nie lubię a mój Tż się objadł tak że go brzuch bolał... wróciliśmy przed 7 do domu bo robiłam za kierowcę i musiałam wszystkich znajomych mojego Tża poodwozić. wczoraj cały dzień spaliśmy no i tak jakoś wyszło że nie miałam kiedy do was zajrzeć..ze spraw ślubnych nic się nie zmieniło nic nie kupiliśmy nic nie załatwiliśmy.. |
|
|
|
#1584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tęsknimy tu za Tobą!![]() Przekaż mamie, że wygląda rewelacyjnie Biżu super, bardzo będzie pasować do sukni
|
|
#1585 |
|
Zadomowienie
|
a i wybraliśmy miejsca na plener bo pan przyslał nam liste miejsc
![]() a jeszcze pytanie do kindzilindzi: kupowaliście owoce do drinków??
Gotowanie z przyjemności Edytowane przez baskaeta Czas edycji: 2012-06-04 o 12:29 |
|
|
|
#1586 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkim gościom wiadomo się nie dogodzi. Cytat:
Ja mojej mówię przez 2 os. liczby mnogiej, na "Wy" (u nas na ślasku kiedyś :dwojało sie osobom starszym), ale jakos śmieszne mi się to wydaje. Cytat:
Cytat:
A mama zaznaczyła, żeby absolutnie nie mówić jej na "Wy" tylko na "Ty". Po imieniu tez mozna, ale ona rozumie, że mama jest tylko jedna, a ona nie chce odbierać innej kompetencjii. No i moi od razu wyjaśnili wszystko. Ale z mama TŻta nawet o zwyczajnych sprawach nie umiem pogadać, a próbowałam się otwierac wiele razy. Więc jak tu pogadać o tym jak mam się do niej zwracać. N i zostało " Czy pomóc Wam", "Czy przynieść Wam", "Czy zabierzecie się z nami", itp. Oczywiście jak się da to leci bezosobowo.
|
|
#1587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepiekna ta sukienka
|
|
#1589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(fajnie to wygłądało) a listę alkoholi wrzucę Ci jak wrócę do domu oki polecam truskawkowe Martini
|
|
#1590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ze swojej strony proponuję, kawę, herbatkę, a może nawet piwko ![]() Co Ty na to?
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.

Ja mam naprawdę fobię zębową, więc pozostaje mi mina w stylu

ktore jest ryzyko ze tez beda obcierac 
tort to rewelacja: