Śluby obmyślamy, zbieramy kasę, a w międzyczasie grillujemy kiełbasę:D PM2013 cz.16:) - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-04, 12:38   #571
littlemary
Rozeznanie

Dot.: Śluby obmyślamy, zbieramy kasę, a w międzyczasie grillujemy kiełbasę:D PM2013 c

Cytat:
Napisane przez myszka 1234567 Pokaż wiadomość
Czyli sama go zmajstrujesz super będzie oryginalny
Takie prezenty są najlepsze

Just awesome!
littlemary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 12:40   #572
myszka 1234567
Zakorzenienie

Dot.: Śluby obmyślamy, zbieramy kasę, a w międzyczasie grillujemy kiełbasę:D PM2013 c

Cytat:
Napisane przez wiecznie_pod_wiatr Pokaż wiadomość
tiaaa . Na dziecięcy mam pomysł już . Gorzej ze ślubnym. Będę musiała pooglądać materiały w sklepie i może mnie coś natchnie
hmm a chcesz drewnianą oprawę czy inną?

Dla Naszych rodziców i dziadków też planuję taki album zrobić, ze zdjeciami z dzieciństwa, przez młodość, studia sesje narzezceńską i ślub tylko nie wiem czy samej robić czy dać naszemu fotografowi
myszka 1234567 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 12:41   #573
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
hmm a chcesz drewnianą oprawę czy inną?

Dla Naszych rodziców i dziadków też planuję taki album zrobić, ze zdjeciami z dzieciństwa, przez młodość, studia sesje narzezceńską i ślub tylko nie wiem czy samej robić czy dać naszemu fotografowi
oprawa będzie z takiej bardzo grubej tektury
wiecznie_pod_wiatr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 12:41   #574
melleczka
Zakorzenienie

Zastanawiamy się z tż nad poprawinami... Czy jest sens robić je w lokalu. Planujemy ok. 50 osób. Zastanawiamy się bo jak siedzieliśmy wczoraj popołudniu po tym weselu, to nikomu się nic nie chciało I nie wiemy czy jest sens... Na pewno nie wszyscy nam na te poprawiny przyjdą. Na salę trzeba jechać 30km, co znów może być problemem, bo nie wszyscy będą mieć tu samochody, a busa na drugi dzień nie mamy zamiaru brać. Koszty - w lokalu to 2000zł za gości + ok. 1000zł za muzykę. Bo już nie liczę napoi i alkoholu, bo czy w domu, czy w lokalu, to i tak to trzeba kupić. W domu to jakiś bigos, sałatka, pewnie grill, wędlinka, jakiś śledzik, no wiadomo... A resztę z wesela przecież zostanie. Więc koszt tego jedzenia to powiedzmy będzie maks te 500zł. Chociaż nie sądzę, żeby tyle to wyszło. Musielibyśmy wcześniej przygotować stoły, ławki. Trzeba by to było pożyczyć skądś. Z jakiejś szkoły albo remizy. Nie byłoby to problemem Szkliwo też można by wypożyczyć skądś, albo po prostu pozbierać po rodzinie. Chociaż takie rzeczy jak szklanki czy kieliszki, to na pewno by trzeba kupić, bo to się zawsze przyda. Sztućce by się skombinowało od rodziny. A na grilla to przecież tacki albo plastikowe talerzyki wystarczą. Muzyka z laptopa. Stoły w garażu a tańce na podwórku
Byłam wielką przeciwniczką poprawin w domu, ale teraz jak o tym myślę, to jednak 3000zł, a 500zł to jest ogromna różnica. Poza tym takie poprawiny w lokalu też mogą być wielkim niewypałem, bo ludziom nie będzie się chciało przyjechać i bawić już. A ja zapłacę 1000zł za muzykę i ludzie mi od stołu nie wstaną. No i w lokalu jest też sztywno - wiadomo.
Tak myślę, że przecież stoły, krzesła, obrusy, szkliwo można naszykować i ustawić już w piątek przed weselem, bo garaż mamy zamykany. No a w niedzielę tylko jedzenie szykować. Bigos się odgrzeje, resztę się na półmiski wrzuci i będzie
Stary 2012-06-04, 12:43   #575
myszka 1234567
Zakorzenienie

Cytat:
oprawa będzie z takiej bardzo grubej tektury
hmm nie widzę tego ale na pewno wyjdzie swietnie

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Zastanawiamy się z tż nad poprawinami... Czy jest sens robić je w lokalu. Planujemy ok. 50 osób. Zastanawiamy się bo jak siedzieliśmy wczoraj popołudniu po tym weselu, to nikomu się nic nie chciało I nie wiemy czy jest sens... Na pewno nie wszyscy nam na te poprawiny przyjdą. Na salę trzeba jechać 30km, co znów może być problemem, bo nie wszyscy będą mieć tu samochody, a busa na drugi dzień nie mamy zamiaru brać. Koszty - w lokalu to 2000zł za gości + ok. 1000zł za muzykę. Bo już nie liczę napoi i alkoholu, bo czy w domu, czy w lokalu, to i tak to trzeba kupić. W domu to jakiś bigos, sałatka, pewnie grill, wędlinka, jakiś śledzik, no wiadomo... A resztę z wesela przecież zostanie. Więc koszt tego jedzenia to powiedzmy będzie maks te 500zł. Chociaż nie sądzę, żeby tyle to wyszło. Musielibyśmy wcześniej przygotować stoły, ławki. Trzeba by to było pożyczyć skądś. Z jakiejś szkoły albo remizy. Nie byłoby to problemem Szkliwo też można by wypożyczyć skądś, albo po prostu pozbierać po rodzinie. Chociaż takie rzeczy jak szklanki czy kieliszki, to na pewno by trzeba kupić, bo to się zawsze przyda. Sztućce by się skombinowało od rodziny. A na grilla to przecież tacki albo plastikowe talerzyki wystarczą. Muzyka z laptopa. Stoły w garażu a tańce na podwórku
Byłam wielką przeciwniczką poprawin w domu, ale teraz jak o tym myślę, to jednak 3000zł, a 500zł to jest ogromna różnica. Poza tym takie poprawiny w lokalu też mogą być wielkim niewypałem, bo ludziom nie będzie się chciało przyjechać i bawić już. A ja zapłacę 1000zł za muzykę i ludzie mi od stołu nie wstaną. No i w lokalu jest też sztywno - wiadomo.
Tak myślę, że przecież stoły, krzesła, obrusy, szkliwo można naszykować i ustawić już w piątek przed weselem, bo garaż mamy zamykany. No a w niedzielę tylko jedzenie szykować. Bigos się odgrzeje, resztę się na półmiski wrzuci i będzie
A poprawiny są konieczne??

Jeżeli tak to opcja 2 zdecydowanie luźniej i taniej po prostu
Stary 2012-06-04, 12:45   #576
melleczka
Zakorzenienie

wiecznie - pokaż efekt końcowy Bardzo ciekawa jestem Szczególnie tego dziecięcego

My mamy do wyboru - album z 50 zdjęciami lub chyba 100 odbitek. I raczej wybierzemy odbitki, bo mi się podobają takie skórzane albumy w starym stylu z wytłaczanymi naszymi imionami i naszym zdjęciem na okładce Z czarnym kartonem i białą kalką w środku Dlatego wzięłabym odbitki, a taki album zamówiła gdzieś Ale zobaczymy jaki nam nasza fotografka w tej cenie zaproponuje
Stary 2012-06-04, 12:46   #577
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
hmm nie widzę tego ale na pewno wyjdzie swietnie
http://allegro.pl/baza-album-do-scra...370948098.html wizualnie mniej więcej coś takiego
Stary 2012-06-04, 12:47   #578
myszka 1234567
Zakorzenienie

Cytat:
wiecznie - pokaż efekt końcowy Bardzo ciekawa jestem Szczególnie tego dziecięcego

My mamy do wyboru - album z 50 zdjęciami lub chyba 100 odbitek. I raczej wybierzemy odbitki, bo mi się podobają takie skórzane albumy w starym stylu z wytłaczanymi naszymi imionami i naszym zdjęciem na okładce Z czarnym kartonem i białą kalką w środku Dlatego wzięłabym odbitki, a taki album zamówiła gdzieś Ale zobaczymy jaki nam nasza fotografka w tej cenie zaproponuje
Ja własnie mam taki album tylko okłada jest drewniana z wierszem który będzie też na zaproszeniach i motywem konwalii
Stary 2012-06-04, 12:47   #579
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
A poprawiny są konieczne??

Jeżeli tak to opcja 2 zdecydowanie luźniej i taniej po prostu
Nie są konieczne, ale na pewno będą, muszą być. Będzie sporo osób przyjezdnych, które będą nocować w naszych domach. Poza tym u nas się raczej robi poprawiny. Czy to w domu, czy w lokalu, ale zawsze coś jest po weselu.
Też dochodzę do takiego wniosku teraz... Zaraz policzę o ile mi się koszty zmniejszą jak zredukuję to wszystko o pewne rzeczy
Stary 2012-06-04, 12:49   #580
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:

oczywiście że pokażę . Dziś jak mi się uda to pójdę do sklepu i kupię już kilka rzeczy. Oby tylko bazy były takie jak chce, bo ostatnio nie było, a dostawa miała być za 2 tygodnie

melleczko, co do poprawin, to ja bym wybrała tę opcję luźną, a nie w lokalu. Może dlatego że ja nie lubię poprawin w lokalu
Stary 2012-06-04, 12:52   #581
myszka 1234567
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/baza-album-do-scra...370948098.html wizualnie mniej więcej coś takiego
Super

Ale pomysłu na zdobienie nie mam. Nie wiem co byś chciała. Pomyślałam o tapecie jakiejś. Teraz są takie piękne wzory. Albo o Waszym zdjęciu, tylko musiałabyś chyba to na jakiejś folii drukować w drukarni. Mogłyby być też kwiaty albo plastikowe albo ususzone w jakiejś małej kompozycji, żeby się nie niszczyło można by to takim plastikiem nakryć(nie wiem jak sie nazywa takie coś). Mozna też kupić kawałek materiału i samemu oprawić. Można też zrobić małego motylka origami i przykleić.
Stary 2012-06-04, 12:53   #582
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
A robisz sama ta bazę, czy kupiłaś gotową

Cytat:
Ja własnie mam taki album tylko okłada jest drewniana z wierszem który będzie też na zaproszeniach i motywem konwalii
Wow

Podliczyłam - po redukcji pewnych kosztów, poprawin i doliczeniu pokrowców na krzesła, o których wcześniej zapomniałam zamiast 51 735zł wychodzi 48 000zł Czyli chyba decyzja zostanie podjęta... Ta kwota jest już bardziej do zaakceptowania, bo jest bliższa naszemu wstępnemu budżetowi, który wynosił 45 000zł bez poprawin i nie uwzględniał pewnych kosztownych drobiazgów
Stary 2012-06-04, 12:53   #583
myszka 1234567
Zakorzenienie

Cytat:
Nie są konieczne, ale na pewno będą, muszą być. Będzie sporo osób przyjezdnych, które będą nocować w naszych domach. Poza tym u nas się raczej robi poprawiny. Czy to w domu, czy w lokalu, ale zawsze coś jest po weselu.
Też dochodzę do takiego wniosku teraz... Zaraz policzę o ile mi się koszty zmniejszą jak zredukuję to wszystko o pewne rzeczy
Wiesz w domu zawsze jest luźniejsza atmosfera i muszę Ci powiedzieć ze zabawa bęzdie lepsza niz na weselu
Stary 2012-06-04, 12:55   #584
littlemary
Rozeznanie

Cytat:
My nie robimy poprawin. Mamy jedynie na drugi dzień śniadanie i obiad dla osób, które śpią w miejscu gdzie będzie wesele i dla gości, którzy przyjadą z daleka co by nie wracali na głodniaka Na poprawiny musiałabym zapraszać wszystkich, a tak powiemy o obiedzie osobom, które nocują w hotelu i w naszych domach. Jeśli miałabym już robić poprawiny to w lokalu, w którym mam wesele bo to dla nas lepsze pod względem logistycznym

Just awesome!
Stary 2012-06-04, 12:55   #585
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Super

Ale pomysłu na zdobienie nie mam. Nie wiem co byś chciała. Pomyślałam o tapecie jakiejś. Teraz są takie piękne wzory. Albo o Waszym zdjęciu, tylko musiałabyś chyba to na jakiejś folii drukować w drukarni. Mogłyby być też kwiaty albo plastikowe albo ususzone w jakiejś małej kompozycji, żeby się nie niszczyło można by to takim plastikiem nakryć(nie wiem jak sie nazywa takie coś). Mozna też kupić kawałek materiału i samemu oprawić. Można też zrobić małego motylka origami i przykleić.
na pewno będę miała jakąś ramkę - tyle wiem jak na razie . Inspiracji poszukam w sklepie
Stary 2012-06-04, 12:55   #586
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
melleczko, co do poprawin, to ja bym wybrała tę opcję luźną, a nie w lokalu. Może dlatego że ja nie lubię poprawin w lokalu
Ja nigdy nie byłam na żadnych poprawinach, więc nie wiem jak to jest A jak byłam, to byłam za mała, żeby to zapamiętać
Ja myślę, że jednak koszt i kwestie logistyczne będą tutaj czynnikiem decydującym

Cytat:
Super

I Ty mówisz, że nie masz pomysłu na zdobienie Z tą tapetą super I z kwiatuszkami
Stary 2012-06-04, 12:57   #587
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
A robisz sama ta bazę, czy kupiłaś gotową
kupię gotową albo na spirali albo a'la książkę. Bo samej nie chce się bawić w takie kółeczka do spinania bo one nie są trwałe i się często rozpinają.
Stary 2012-06-04, 12:59   #588
myszka 1234567
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nigdy nie byłam na żadnych poprawinach, więc nie wiem jak to jest A jak byłam, to byłam za mała, żeby to zapamiętać
Ja myślę, że jednak koszt i kwestie logistyczne będą tutaj czynnikiem decydującym

I Ty mówisz, że nie masz pomysłu na zdobienie Z tą tapetą super I z kwiatuszkami
Ja też nie byłam na poprawinach ale imprezy na świeżym powietrzu z jedzeniem i alkoholem musza być udane

Lubię majstrować sama różne rzeczy doniczki, kwiatki, biżuterię, nawet kwiatka na ścianie sobie namalowałam
Stary 2012-06-04, 13:01   #589
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz w domu zawsze jest luźniejsza atmosfera i muszę Ci powiedzieć ze zabawa bęzdie lepsza niz na weselu
Od wielu osób tak słyszałam
Ale weź... Wydam kilkadziesiąt tysięcy na wesele, a potem się okaże, że na poprawinach w moim ogródku się lepiej bawili?:hahaha :

Cytat:
Napisane przez littlemary Pokaż wiadomość
My nie robimy poprawin. Mamy jedynie na drugi dzień śniadanie i obiad dla osób, które śpią w miejscu gdzie będzie wesele i dla gości, którzy przyjadą z daleka co by nie wracali na głodniaka Na poprawiny musiałabym zapraszać wszystkich, a tak powiemy o obiedzie osobom, które nocują w hotelu i w naszych domach. Jeśli miałabym już robić poprawiny to w lokalu, w którym mam wesele bo to dla nas lepsze pod względem logistycznym
My też powiemy tylko tym osobom, które będą proszone na poprawiny
Jest też część osób, których bym na tych poprawinach nie chciała, ale oni nas prosili na poprawiny, więc musimy ich zaprosić... Może nie tak, że bym nie chciała, ale nie są to wystarczająco bliskie osoby. Poprawiny bym raczej widziała jako imprezę w gronie rodzinki. Być może znajomych - ja z koleżanek będę prosić tylko starszą, tż starszego i może kilku kolegów będzie chciał zaprosić. Chociaż wstępnie znajomych na poprawiny nie planowaliśmy.

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
kupię gotową albo na spirali albo a'la książkę. Bo samej nie chce się bawić w takie kółeczka do spinania bo one nie są trwałe i się często rozpinają.
Ja zawsze byłam przerażona tym, jak to można samemu zrobić Nie wiedziałam nawet, że można taką gotową bazę kupić
Stary 2012-06-04, 13:03   #590
littlemary
Rozeznanie

Cytat:
Poprawiny bym raczej widziała jako imprezę w gronie rodzinki. Być może znajomych - ja z koleżanek będę prosić tylko starszą, tż starszego i może kilku kolegów będzie chciał zaprosić. Chociaż wstępnie znajomych na poprawiny nie planowaliśmy.
My zapraszamy duże grono znajomych i głównie dlatego nie robimy poprawin. Zaprosimy wszystkich od razu na wesele i nie musimy się martwić tym kogo zapraszać na drugi dzień

Just awesome!
Stary 2012-06-04, 13:04   #591
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zawsze byłam przerażona tym, jak to można samemu zrobić Nie wiedziałam nawet, że można taką gotową bazę kupić
można można . Ja mam szczęście że mam sklep z takimi rzeczami w mieście, bo na allegro bym się nie wypłaciła za same przesyłki
Stary 2012-06-04, 13:06   #592
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
My zapraszamy duże grono znajomych i głównie dlatego nie robimy poprawin. Zaprosimy wszystkich od razu na wesele i nie musimy się martwić tym kogo zapraszać na drugi dzień
My będziemy zapraszać tylko najbliższą rodzinę i osoby, które będą u nas nocować. I musimy to dobrze przemyśleć, bo co jakby tak wszyscy przyszli? To bym miała z 70 osób w takim małym ogródku

Planuję sobie na to wrześniowe wesele kupić jakieś wystrzałowe szpilki, które będę mogła wykorzystać na naszej sesji plenerowej po ślubie Bo na ślub chcę niskie buciki, a takie nie wyglądają zbyt zgrabnie i na sesję wypadałoby mieć wysokie ładne szpilki Więc żeby nie wydawać 2 razy kasy, to planuję teraz jakieś kupić. Najlepiej brokatowe Tylko gdzie ja takie znajdę na max 10cm obcasie

Miałam na ślub kupować 2 pary butów, ale teraz nie widzę w tym sensu. Muszę po prostu znaleźć ładne białe butki na 5-6cm obcasie w ROZSĄDNEJ cenie i je dobrze rozchodzić. Bo jak mi w takich będzie niewygodnie, to mi zostają tylko balerinki, które mam A białe nie są zbyt praktyczne, więc drugich takich nie będę kupować, tylko po to, żeby były nowe. Jakby coś to zawsze można tańczyć w boso W sobotę na weselu PMka jako pierwsza pozbyła się butów i tańczyła boso cały czas

Edytowane przez melleczka
Czas edycji: 2012-06-04 o 13:09
melleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 13:06   #593
myszka 1234567
Zakorzenienie

wiecznie może coś takiego ?

http://www.oursbiz.com/Products/b/54...der-180016.jpg

Pomyślałam jeszcze o tym żeby zrobić ramkę ze sztucznych margaritek taka dookoła szeroka armka z gęsto poprzypinanymi kwatkami

dobra kończę już z tym
Stary 2012-06-04, 13:08   #594
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
czasem mam ochotę któremuś przywalić, ale nie chce robić sobie wroga w przyzłej rodzinie mej

pomysł niezły, ale nie pomoże, bo oni już mieli ręczniki nie prane przez ponad 3 miesiące cuchnące jak stare skarpetki i im to nie przeszkadzało, wiec to też by im nie przeszkodziło

my bedziemy zapraszać jakoś tak 1,5-1 miesiąc wcześniej

dzien dobry
zaczynam tydzien wolnego wiec posiedze z Wami mam nadzieje

ale miałam sen dziś obudziłam się w środku nocy z płaczem

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

no i ię porobiło

moj TŻ stracił pracę wlasnie
co się stało kochana?

Cytat:
wrzuciłam do klubu kilka zdjęć mojej pięknej bratanicy

ale Ci zazdroszczę kochana

mi marzy się urodzić dziecko na wiosnę (ciekawe czy uda nam się tak wstrzelić )

to tak jak mój TŻ-et . On kocha to co robi i może o tym gadać i gadać i gadać

o fuuuj
moja siostra nie chce rodzić dziecka w zimie i czekają ze staraniem się, żeby wypadło tak jak chce

Cytat:
Niestety mój tż nie wziął telefonu i nawet nie mam zdjęcia mojej pierwszej próbnej fryzury ślubnej za którą tyle kasy zapłaciłamMam nadzieję, że dostaniemy zdjęcia od fotografa
Za to niebawem Wam pokażę Tofika jak mi tż prześle przez bluetootha na lapka zdjęcie

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Mszę im ksiądz bardzo pięknie odprawił I wiecie co? Tak mnie strasznie korci, żeby przysięgę mówić samemu z pamięci... Ale mój tż jest przerażony na samą myśl i nie chce o tym słyszeć A mnie to od zawsze tak troszkę razi, zwłaszcza jak słychać co im ksiądz mówi... Tak jakby ten ksiądz też ślubował Wiem - głupie, ale tak mi się kojarzy. A ja bym chciała sama powiedzieć mojemu mężowi, żeby to było ode mnie, a nie wyklepane przez księdza
W ogóle mnie ciarki przechodziły jak sobie pomyślałam, że za rok my tak będziemy przed ołtarzem stać i przysięgać sobie
ja też bym chciałą mówić przysięgę z pamięci
mia8544 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 13:10   #595
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Łaaaaaaał:lov e:
Stary 2012-06-04, 13:11   #596
wiecznie_pod_wiatr
Zakorzenienie

Cytat:
wiecznie może coś takiego ?

http://www.oursbiz.com/Products/b/54...der-180016.jpg

Pomyślałam jeszcze o tym żeby zrobić ramkę ze sztucznych margaritek taka dookoła szeroka armka z gęsto poprzypinanymi kwatkami

dobra kończę już z tym
bardziej o czymś takim myślę http://allegro.pl/trinket-tt-scrapki...382128957.html
http://allegro.pl/scrapki-komplet-4-...375789867.html
http://allegro.pl/trinket-tt-scrapki...379962989.html
Stary 2012-06-04, 13:12   #597
melleczka
Zakorzenienie

Kurcze no wszystko jest na plus dla poprawin w domu Minusem jest organizacja, ale da się jakoś załatwić to. Nie musielibyśmy się martwić o stroje Kupiłabym tylko jakąś zwiewną kiecuszkę. Bo do lokalu, to znowu jakaś wystrzałowa kiecka by była potrzebna.
Stary 2012-06-04, 13:13   #598
myszka 1234567
Zakorzenienie

Mnie sie, najbardziej podobają na drugim linku pierwszy model i ostatni link
Stary 2012-06-04, 13:14   #599
acidka
Zakorzenienie

Cytat:
To teraz najważniejsza część - relacja z wesela

Powodzenia tym, którzy porwą się na czytanie moich wypocin Chyba z godzinę mi to zajęło
dzięki za relację

ja jestem jakoś sceptycznie nastawiona do idei koloru przewodniego, nie bardzo ją rozumiem na weselach, na których ostatnio byłam nie mogłam tego wypatrzyć, a sala mimo to zawsze była pięknie przystrojona

idei winietek zawsze bronię jak niepodległości od dawna nie spotkałam się na weselu z ich brakiem i nie wyobrażam sobie, co by było, gdyby ich nie było. a kiedyś się obywano bez - ech te przyzwyczajenia

ja bardzo bym chciała zostać obsypana płatkami przy wyjściu z kościoła - bajecznie to wygląda np. na zdjęciach. u mnie obsypują dodatkowo pieniążkami i ryżem

Cytat:
Napisane przez Smerfetka_88 Pokaż wiadomość
też mi się wydaje, że miesiąc to mało, tak 3 jest optymalnie. My pewnie zaczniemy wcześniej, bo mieszkamy w różnych miastach, więc to będą wyprawy
my mamy prawie całą rodzinę i znajomych na ternie małopolskiego, śląskiego i świętokrzyskiego - też planuję trzy miesiące, tylko dwie wyprawy dalsze nas czekają - do Warszawy i na Mazury

Cytat:
Napisane przez Smerfetka_88 Pokaż wiadomość
też tak będę kombinować, zwlaszcza, że raczej chce prosty bukiet np. z róż niebieskich i białych

dzis spotykamy się z kamerzystą - trzymajcie kciuki by był sensowny
proszę

Cytat:
Hej dziewczyny! Witam w nowym wątku. Ale natrzaskałyście postów, czytałam wszystko chyba z godzinę hihi. Wracam do Was na stałe. Oddałam pracę magisterską, wszystko jes zaakceptowane, teraz tylko czekam na obronę

Byliśmy w sobotę u księdza, zarezerwowaliśmy sobie termin. Na szczęście godzina 16.00 była wolna więc wszystko będzie tak jak chcemy
gratuluję magisterki!!!

mnie ksiądz ostatnio powiedział, że godzinę będzie można ustalić dopiero po nowym roku, a nawet później, bo to katedra i zawsze może być potrzebna na jakieś większe uroczystości, które są na teraz niezaplanowana. zaczęłam zastanawiać się nad zmianą kościoła, zwłaszcza że okazało się, że nie jestem już jego parafianką, pomimo zameldowania na stałe w ich "rejonie" (bo mieszkam teraz w innym mieście i z automatu jestem tam, gdzie mieszkam). może wezmę ślub w parafii moich rodziców? też muszę mieć zaświadczenie stąd, gdzie teraz mieszkam a przynajmniej nie musiałabym tak długo czekać na rezerwację godziny w kościele

Cytat:
Zastanawiamy się z tż nad poprawinami... Czy jest sens robić je w lokalu. Planujemy ok. 50 osób.
ja na około 30 osób zdecydowałam się na poprawiny na podwórku u rodziców, niezobowiązująco i na świeżym powietrzu

mama 2015 i 2018
acidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 13:14   #600
myszka 1234567
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze no wszystko jest na plus dla poprawin w domu Minusem jest organizacja, ale da się jakoś załatwić to. Nie musielibyśmy się martwić o stroje Kupiłabym tylko jakąś zwiewną kiecuszkę. Bo do lokalu, to znowu jakaś wystrzałowa kiecka by była potrzebna.
A jedzenie po weselu myślisz ze wam zostanie?? u mnie w lokalu pakują wszystko w plastikowe pudełeczka (oczywiście nie nadgryzione rzeczy ) I wtedy nawet gotowaniem nie musiałabyś sie przejmować

acidka Ty też ze Świętokrzyskiego jesteś??

Edytowane przez myszka 1234567
Czas edycji: 2012-06-04 o 13:16
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości