|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ V
Cytat:
Oj tam, zamów sobie........ po porodzie włosom potrzebna bedzie pomoc
|
|
#4112 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wczoraj wypróbowałam szampon Khadi z Amlą i podoba mi się, pachnie tak jak olej Amla
|
|
|
#4113 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4114 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tanglee Teezer - nie znałam tego wcześniej, poczytałam trochę, ma dużo pozytywnych opinii, Wy też potwierdzacie, że warto wydać pięćdziesiąt parę złotych na ten kawełek plastikiku z gumowymi ząbkami? grzebień z rogu - co to takiego? ![]() Cytat:
- oczywiście, że wypróbuję też ao różaną i gbp weszłam sobie na iherba, nawrzucałam do koszyka co bym chciała i wyszła mi trzycyfrowa kwota $ ...na szczęście zwiększająca objętość jest jeszcze dostępna w polskim ao - a tam znacznie mniej mnie kusi...poczekam jeszcze tylko na efekt po kolejnym myciu- czy na zmodyfikowanej liście zakupowej z iherba znalazło się serum z avalon z wit c? Dzięki Wam Kobiety kochane za te wszystkie mądrości...czuję, że coś z tego będzie
|
|||
|
|
|
#4115 | ||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja półtora tygodnia przed terminem już byłam parę dni po porodzie |
||
|
|
|
#4116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...... tandetnie! Tak, tandetnie to jest świetne słowo Ale naprawde działa - dopóki nie wypróbujesz to nie uwierzysz ![]() Ja nawet teraz jak nie mysle o tym co robię (a bądźmy szczere - mycie włosów nie wymaga nadzwyczajnego zaangażowania intelektualnego.....) to właśnie myje włosy łapami a nie palcami i kołtun jak malowany!iherb....... ta...... ja sie zastanawiam czy wish lista ma ograniczoną liczbę pozycji ![]() Serum do ryjka avalonu z witC wzięłam, ale nie brałam juz ich żelu do mycia twarzy. Następnym razem. Cytat:
(out of africa) i jakies pierdółki z eco tools (pumeks i szczoteczke do rąk).
|
|
#4117 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, nada się toto do podkładu mineralnego? http://allegro.pl/ecotools-recycled-...387903660.html
i znacie firmę sunshade? (bo cos taka podejrzanie tania...) i w ogóle są jakieś w miarę przyzwoite pędzole do minerałów dostępne stacjonarnie? a najlepiej w rozsądnej cenie....? i w ogóle jaki rodzaj potrzebny-kabuki albo flat top (co lepsze?)musi być, czy inne też się nadadzą? czym się kierować? naturalne czy sztuczne? I w ogóle one muszą być takie "specjalne" do minerałów? "normalne" pędzle się nie nadadzą? (ja wiem że jest cały wątek o tym na minerałkach, ale fuck tyle stron i off topów po drodze...zależy mi na waszej opinii)
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2012-06-04 o 14:29 |
|
|
|
#4118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4119 |
|
Zakorzenienie
|
ooooo a który się do minerałów nada?
i gdzie można gazetkę obczaić?
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2012-06-04 o 14:18 |
|
|
|
#4120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pedzle edm są bardzo fajne, pixie, i sunshade minerals (tanie, trwałe, bardzo dobrej jakosci - ten mały kabuki strasznie lubię, ale są też normalne wymiarowo kabuki). Myslę, że na początek sunshade to dobry wybór Stacjonarnie niestety nie wiem - nie kupowałam.
|
|
#4121 |
|
Wtajemniczenie
|
z tego co pamietam to u mnie sa 3 rodzaje.Ja poluje na ten http://www.iherb.com/EcoTools-Bamboo...ng-Brush/39232 i mam zamiar stosowac zamiennie z flatem z lucy do mineralow
![]() Ja widzialam gazetke na watku rossmanowskim |
|
|
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
z ecotools to ten do bronzera ponoć dobry do minerałów, no i typowe kabuki (ja nigdy nie widziałam w rossie kabuki, tego do bronzera zresztą tez nie widziałam, ale ponoć bywaja
)
Edytowane przez anula_ga Czas edycji: 2012-06-04 o 14:19 |
|
|
|
#4123 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
anula, właśnie na tego gówniarza z sunshade tak spoglądałam effa, u mnie ten flat w rossie jest (jakby co to wiesz...). Ja się nie znam, na nim było napisane że to do wykończenia makijażu-ciekawe czy on zbity, czy takie chuchro raczej.... a taki twór znacie? http://allegro.pl/kabuki-mario-luigi...337108252.html http://allegro.pl/kabuki-pedzel-do-p...337108247.html
Edytowane przez evitka21 Czas edycji: 2012-06-04 o 14:40 |
|
|
|
|
#4125 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oki jakby nie udalo mi sie go dopasc u siebie to dam Ci znac |
|
|
|
|
#4126 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z kolei nie lubie flatów, bo za mocne krycie wychodzi wole kabuki, jakis wtedy makijaz delikatniejszy mi wychodzi i bardziej mi sie podoba. Ale ja taka mało uzdolniona manualnie, więc to może być powód ![]() Cytat:
przepraszam, ale nie wiem, który z nich Ci podlinkowałam, chciałam Ci tylko namiary na firme dać.Pędzli mario nie znam, chyba cos nowego na all, bo wcześniej nie widziałam. ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Skończył mi się krem pod oczy safea i pomimo, że mam jeszcze inne i kilka bardzo interesujących mnie próbek w domu, to strasznie mi go brakuje
|
|
#4127 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj dotarła do mnie paczuszka,a w niej m.in. dwa błyszczyki LilyLolo English Rose i Scandalips to jest to, o co mi chodziło
|
|
|
|
#4128 |
|
Wtajemniczenie
|
możemy poprosić o swatche ?
|
#4129 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
). Może będzie w tej promocji w Rossie... Wtedy zdecydowanie cenowo pobije na głowę inne opcje - 15 zł.Ja mam English Rose i zawiódł mnie trochę... Praktycznie zero koloru na moich ustach. Scandalips jest trochę bardziej wyrazisty? Edytowane przez Melya Czas edycji: 2012-06-04 o 21:20 |
||
|
|
|
#4130 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Właśnie znalazłam jedną recenzję , więc jestem dobrej myśli -> http://kolorkowana.blogspot.com/2012...zypadkiem.html Tylko moja wersja to orange blossom&pummelo, skład różni się jedynie tym, że w moim są 3 ekstrakty na końcu ![]() A tylko 25zł za litr, i jeszcze odżywki były, no ale nie chciałam przesadzać z tą rozpustą ![]() ble, w sumie jak teraz przyjrzałam się składowi, to taki on idealny nie jest >.< No ale trudno, jakoś super szkodliwe te składniki nie są. Edytowane przez Ishani Czas edycji: 2012-06-04 o 23:59 |
|
|
|
#4131 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4132 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już mam swoją kurację JMO-i mam nadzieję,że będę równie zadowolona jak Natka i Holusia
Korektor pod oki living nature też już ma swoje miejsce w kosmetycznym koszyczku
|
#4133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wygląda interesująco bardzo
|
|
#4134 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po południu może jakieś fotki zrobię ![]() Cytat:
Ja też używam tego składanego kabuki EcoTools i dla mnie jest ok. Chciałabym kupić jeszcze kabuki EDM
Edytowane przez iivii Czas edycji: 2012-06-05 o 08:40 |
||
|
|
|
#4135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
dla mnie ten wysuwany kabuki do przypudrowaniu w ciągu dnia idealny! Na wyjazdach tez ok (1-2 dni) Ale tak zeby codziennie rano nim nakladac minerały to nie - wolę bardziej spręzyste włosie. Kabuki edm fajny, na razie tylko maestro nie do końca mi pasuje z pędzli - jest dla mnie za mały. Może głupio to brzmi ale edm, sunshade, pixie mają wiekszą powierzchnie włosia i lepiej mi sie ich uzywa.
Edytowane przez anula_ga Czas edycji: 2012-06-05 o 08:54 |
||
|
|
|
#4136 |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Dziewczyny, to białe mydło Pierwoje, co wygląda jak masło, co tak pochwaliłam po jednym użyciu
, po kilku razech ewidentnie mnie uczula Mam po nim okropnie swędzącą, wędrującą pokrzywkę na całym ciele, wielkie bąble, jak po ukąszeniach komara. W życiu nic mnie tak nie uczuliłoNatomiast mam ciekawostkę dla dziewczyn, które mają słabe paznokcie. gorąco polecam tej firmy olej cedrowy do stóp Olejek ten ślicznie, delikatnie pachnie i wyczytałam, że olej cedrowy ma właśnie takie działanie i najlepsze jest to, że nie trzeba go wsmarowywać codziennie przynajmniej w moim przypadku. Boski |
|
|
|
#4137 |
|
Zadomowienie
|
gratuluję nowych nabytków
![]() byłam wczoraj na oxybrazji http://www.dermatis.com.pl/subpage/32 zabieg można uznać za naturalny: woda, tlen i sól i tak się zastanawiam...czy z moją cerą jest aż tak dobrze czy ten zabieg jest taki beznadziejny? różnica przed i po zabiegu jest w moim przypadku niezauważalna...zabieg jest mega delikatny, nie zauważyłam żadnego złuszczenia wróciłam do domu...brakowało mi czegoś...nałożyłam maseczkę Anuli, na koniec wyszorowałam gębuchę jej drobinkami...i to jest to !
|
|
|
|
#4138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widac maseczka Anuli powala na kolana nawet w porownaniu z profesjonalnymi zabiegami
|
|
|
|
|
#4139 | ||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Cytat:
To samo pomyślałam |
||
|
|
|
#4140 |
|
Zadomowienie
|
no i zamówiłam ten kawałek plastiku do czesania (żeby było jeszcze bardziej obciachowo wziełam fioletowy z brokatem) oraz odżywkę
Marglocia pokażesz nam swoje rzęsy w hauszce i ln ![]() muszę się na coś zdecydować... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:03.

, a obiecałam sobie że nie kupie nic z iherb dopóki nie przyjdzie mi ostatnia paczka
po porodzie włosom potrzebna bedzie pomoc 
- 06/13-24cm, 07/23- 26cm.....50cm

...... tandetnie! Tak, tandetnie to jest świetne słowo 

- a mam dość długą wish liste na iherb , ale obiecałam sobie że niczego nie zamówię do puki nie dostanę tej przesyłki
, po kilku razech ewidentnie mnie uczula