Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-04, 13:36   #1891
ewka5891
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część XI

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
a tutaj słynne pomylone łóżeczko w naszej sypialni w PL-stylizacja tylko do fotkiteraz zabezpieczone czeka na pierwszą wizytę Liluni
powiem Wam, że jak na wyrko za 160 zł całkiem mi się podoba

fajnie wygląda to łóżeczko

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Ajka ale masz przeboje

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 13:42   #1892
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Lacalut Active (lub apteczna Elgydium Antiplaque) + płyn Eludril (przez 2 tygodnie) potem przerzuć się na płyn Meridol, pasty można stosować stale. Ja używam non stop Lacalut i nigdy mi nie dokuczają krwawiące dziąsła nawet w ciąży

dziękuje Eludril mam po ostatnim stanie zapalnym a pastę oczywiście zakupie u mnie te problemy zaczęły się jak zmieniłam zielonego elmexa na sensodyne, sama nie wiem co mnie podkusiło

to jeszcze Cie pomęcze słyszałam kiedyś teraz nie wiem nawet gdzie i od kogo że powinno się zmieniać pasty do zębów bo się bakterie przywyczajają do pasty, prawda to?
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 13:42   #1893
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
a tutaj słynne pomylone łóżeczko w naszej sypialni w PL-stylizacja tylko do fotkiteraz zabezpieczone czeka na pierwszą wizytę Liluni
Bardzo ładnie, myślę , że białe też by tam pasowało
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
dziewczyny czy Wam juz leci siara???? (wiem ze kilku tak ale czy wsztskim?)bo mi nie.... mam tylko po srodku sutka takie zółte jakby malutkie strupki....
cycki chyba juz mi nie rosna a slyszalam z erosna dopiero wlasnie od 8 miesaca a ja 8 zaraz koncze i co? mam nadz ze mleko tam bedzie
Nie jeszcze nic nie leci
Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za wszystkie słowa otuchy!
Wyobraźcie sobie, że budzę się rano, idę do toalety i czuję, że mi coś po nogach cieknie...z przerażeniem chwyciłam za papier toaletowy i patrzę a tam mnóstwo krwi. Zawału prawie dostałam, bo pierwsza myśl, że to z kanału rodnego, ale okazało się, że to torbiel mi pękł, a raczej rana po jego nacięciu. Lało się ze mnie jak ze świni. Najpierw jasna krew, potem krew z ropą, a na końcu ropa z taką już ciemniejszą gęstą krwią...po wszystkim mąż mi zdezynfekował i założył opatrunek, dwa razy zmieniłam jeszcze, bo cały czas coś wyciekało i teraz już od 2 godzin jest sucho i nic nie leci, a do tego przestało boleć. Całe szczęście w nieszczęściu. Jutro na 9.30 mam chirurga.

Spróbuję Was nadrobić, ale nie obiecuję, bo muszę się jeszcze na studia przygotować.
Na pewno się wystraszyłaś biedulko ale z drugiej strony to dobrze, że się opróżnił, może nie trzeba będzie nic z nim robić
Ja swojego też wczoraj nakłułam i dużo wyciekło takiej ropno-krwistej treści, może będzie lepiej
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 13:45   #1894
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny czy Wam juz leci siara????
mi nie leci ale jak nacisnę sutka to kropelka się pojawia - wiem wiem tak nie wolno robić na co dzień mam takiego żółtego strupka tam,
na początku dziecko karmi się tą siarą, jest bardzo ważna dla dziecka, i takiemu noworodkowi żeby się najadł wystarczy pojemność łyżki albo łyżeczki już nie pamiętam a Tobie jego ssanie jest potrzebne do wystartowania produkcji mleczka więc spokojnie
Stary 2012-06-04, 13:47   #1895
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
dziękuje Eludril mam po ostatnim stanie zapalnym a pastę oczywiście zakupie u mnie te problemy zaczęły się jak zmieniłam zielonego elmexa na sensodyne, sama nie wiem co mnie podkusiło

to jeszcze Cie pomęcze słyszałam kiedyś teraz nie wiem nawet gdzie i od kogo że powinno się zmieniać pasty do zębów bo się bakterie przywyczajają do pasty, prawda to?
Nie lubię sensodyne i jej nie polecam, choć wiem, że niektórzy lekarze tak.

Co do Twojego pytania- nie jest to prawdą, jak jakaś pasta pasuje i sie sprawdza można używać jej stale, chyba że jest to pasta wybielająca, mocniej ścierna to wtedy odstawić ją co jakiś czas bo może powodować nadwrażliwość, albo stosować zmiennie,np. co drugi dzień.
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence

Stary 2012-06-04, 13:49   #1896
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Wyobraźcie sobie, że budzę się rano, idę do toalety i czuję, że mi coś po nogach cieknie...z przerażeniem chwyciłam za papier toaletowy i patrzę a tam mnóstwo krwi. Zawału prawie dostałam, bo pierwsza myśl, że to z kanału rodnego, ale okazało się, że to torbiel mi pękł, a raczej rana po jego nacięciu. Lało się ze mnie jak ze świni.
.
dostałabym zawału

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
Co do Twojego pytania- nie jest to prawdą, jak jakaś pasta pasuje i sie sprawdza można używać jej stale, chyba że jest to pasta wybielająca, mocniej ścierna to wtedy odstawić ją co jakiś czas bo może powodować nadwrażliwość, albo stosować zmiennie,np. co drugi dzień.
no i świetnie, w takim razie będę już wierna elmexowi głownie dlatego że mam jedną szyje odsłoniętą i się martwię o tego ząbka bo to 3 jest:/

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-06-04 o 13:55
Stary 2012-06-04, 13:49   #1897
pumas
Zakorzenienie

Dziewczyny, a co z torbą do szpitala? Moja cały czas niespakowana, wrzuconych dosłownie kilka rzeczy. Zastanawiam się, czy maluszka rzeczy spakować do innej torby i poprosić tż, żeby przywiózł po narodzinach, czy od razu zabrać ze sobą? W moim szpitalu jest ograniczona ilość "bagażu", jedna sztuka (w sensie, na sali).
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 13:51   #1898
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a co z torbą do szpitala? Moja cały czas niespakowana, wrzuconych dosłownie kilka rzeczy. Zastanawiam się, czy maluszka rzeczy spakować do innej torby i poprosić tż, żeby przywiózł po narodzinach, czy od razu zabrać ze sobą? W moim szpitalu jest ograniczona ilość "bagażu", jedna sztuka (w sensie, na sali).
a szpital zapewnia ubranka czy tylko na wyjście potrzebujesz? Jak zapewnia, to bym nie brała, tylko właśnie spakowała oddzielnie. Ja spakowałam ubranka od razu do swojej torby, ale dlatego, że w Ujastku trzeba mieć swoje ubranka dla dziecka od razu. Chociaż pewnie jakby ktoś "zapomniał", to w coś by tam ubrali jednak

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 13:54   #1899
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Wanilka, co do farbowania, ja farbuję u fryzjera i on mi robi farbami bez amoniaku, ale myślę, że nie ma to teraz znaczenia. Ja zawsze takimi miałam farbowane, przed ciążą również.
te bez amoniaku nie pokrywają mi odrostów jak trzeba, no chyba że powinnam użyć ciemniejszego koloru niż ostatnio, jeszcze to przemyśle ale jak mam już farbę to pewnie z niej skorzystam

Karolka, ładne to łóżeczko na stałe będziecie już w Polsce czy to tylko na odwiedziny takie wygody?

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
moja spakowana maluszka też spakowałam do oddzielnej torby ale po rozmowie z koleżanką która ostatnio rodziła muszę wyjąc z niej ubranka, podobno oni tam przebierają dzieci w szpitalne ubranka i te co małe ma na sobie oddają do prania czyli w praktyce przepadają
Stary 2012-06-04, 13:58   #1900
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:

Karolka, ładne to łóżeczko na stałe będziecie już w Polsce czy to tylko na odwiedziny takie wygody?
niestety tylko na wizyty....ale mamy do domku w PL tylko/ aż 7h więc bywamy dość często ,a dopóki Mała jeszcze będzie nie zobowiązana przedszkolem/szkołą to pewnie dużo będziemy jeździć...
Stary 2012-06-04, 14:04   #1901
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
niestety tylko na wizyty....ale mamy do domku w PL tylko/ aż 7h więc bywamy dość często ,a dopóki Mała jeszcze będzie nie zobowiązana przedszkolem/szkołą to pewnie dużo będziemy jeździć...

to super że będziecie mieć takie warunki tez bym korzystała my będziemy zabierać łóżeczko turystyczne ewentualnie wózek bo na noc raczej nie zostajemy, a swoja droga to już się z tz zastanawiamy czy uda się nie spać z małym w naszym łóżku, tak na prawdę to czy mi się uda go za każdym razem odłożyć do łóżeczka bo to ja będę mleczarnią, z pierworodnym spalam z wygody

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-04, 14:05   #1902
ewka5891
Zakorzenienie

wstawiłam pierwsze pranie ciuszków synka, narazie tylko białe rzeczy. Nie miałam pojęcia, ze tyle tego jest

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 14:06   #1903
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się spakuję w tym tygodniu-w końcu tż mi dziś walizkę przywiezie
U nas w szpitalu trzeba mieć swoje rzeczy dla dziecka, dlatego ja wszystko pakuję razem.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 14:08   #1904
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
to super że będziecie mieć takie warunki tez bym korzystała my będziemy zabierać łóżeczko turystyczne ewentualnie wózek bo na noc raczej nie zostajemy, a swoja droga to już się z tz zastanawiamy czy uda się nie spać z małym w naszym łóżku, tak na prawdę to czy mi się uda go za każdym razem odłożyć do łóżeczka bo to ja będę mleczarnią, z pierworodnym spalam z wygody
my zawsze mamy tyle bagaży, że jeszcze turystyczne nie wchodzi w grę
a chcieliśmy, żeby i tam miała ładnie bo np. na Boże Narodzenie zawsze jesteśmy koło 4 tygodni....
ja na razie mam założenie- w nocy śpię w łóżku z Małżem, Lilutka z boku w swoim, inaczej rano, czy w dzień....i mam nadzieję, że wytrwam...bo mam znajomych, których Synek ma 2,5 roku i nadal z nimi usypia itd. i to mi się nie uśmiecha...
Stary 2012-06-04, 14:09   #1905
nadalka
Zakorzenienie

dziewczyny , czy czop śluzowy musi być zabarwiony krwią? Bo właśnie byłam w wc no i wyleciało ze mnie kawałek takiego śluzu , całkiem sporego, o dosyć częstej konsystencji tyle że był on przeźroczysty no ale taki wiecie,, zbity ..
czy to możliwe?
bo to w sumie aż dużo nie było , ale przez całą ciążę nic takiego mi nie wylatywało,,, hmmm

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-04, 14:12   #1906
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
bardzo ładnie wygląda
Cytat:
dziewczyny czy Wam juz leci siara???? (wiem ze kilku tak ale czy wsztskim?)bo mi nie.... mam tylko po srodku sutka takie zółte jakby malutkie strupki....
cycki chyba juz mi nie rosna a slyszalam z erosna dopiero wlasnie od 8 miesaca a ja 8 zaraz koncze i co? mam nadz ze mleko tam bedzie
prince nic mi nie leci mam takie strupki jak Ty a cycki urosły mi o dwa rozmiary,i nie naciskam żeby sprawdzić czy leci
Cytat:
Wyobraźcie sobie, że budzę się rano, idę do toalety i czuję, że mi coś po nogach cieknie...z przerażeniem chwyciłam za papier toaletowy i patrzę a tam mnóstwo krwi. Zawału prawie dostałam, bo pierwsza myśl, że to z kanału rodnego, ale okazało się, że to torbiel mi pękł, a raczej rana po jego nacięciu. Lało się ze mnie jak ze świni. Najpierw jasna krew, potem krew z ropą, a na końcu ropa z taką już ciemniejszą gęstą krwią...po wszystkim mąż mi zdezynfekował i założył opatrunek, dwa razy zmieniłam jeszcze, bo cały czas coś wyciekało i teraz już od 2 godzin jest sucho i nic nie leci, a do tego przestało boleć. Całe szczęście w nieszczęściu. Jutro na 9.30 mam chirurga.

Spróbuję Was nadrobić, ale nie obiecuję, bo muszę się jeszcze na studia przygotować.
ojej biedna co za przeżycia!
Cytat:
ja pakuje 2 torby jedną dla siebie drugą dla Maluszkaobie zabieram od razu ale u nas w szpitalu nie ma ograniczeń co do bagażu.
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 14:14   #1907
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Chciałabym do 6 mies max! ALbo nawet i wcześniej..
Ja nie wiem, jak to u nas wyjdzie. Na razie łóżeczko stoi w dziecięcym, ale już sprawdziliśmy, że bez problemu da się je przestawić do sypialni. Może nam się uda, żeby spała sama

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
ale powiem wam, że aż jestem w szoku jak bardzo mi się morfologia poprawiła!
super, teraz te wyniki to coraz ważniejsze są - wszak nie ma dużo czasu na ewentualną poprawę
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 14:16   #1908
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
dziewczyny , czy czop śluzowy musi być zabarwiony krwią? Bo właśnie byłam w wc no i wyleciało ze mnie kawałek takiego śluzu , całkiem sporego, o dosyć częstej konsystencji tyle że był on przeźroczysty no ale taki wiecie,, zbity ..
czy to możliwe?
bo to w sumie aż dużo nie było , ale przez całą ciążę nic takiego mi nie wylatywało,,, hmmm
wklejały tu dziewczyny obrzydliwe linki ze zdjęciami czopów w różnych pozach to możesz porównać, albo zapytaj gogle jak ci się nie chce szukać po forum, w Twoim przypadku to że to czop jest baaardzo prawdopodobne
Stary 2012-06-04, 14:16   #1909
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
czy to możliwe?
Nie musi być z krwią, nawet na tych zdjęciach co dziewczyny wczoraj wklejały niektóre były żółtawe lub białawe...
https://www.google.pl/search?q=mucou...w=1366&bih=664
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence

Stary 2012-06-04, 14:21   #1910
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
wklejały tu dziewczyny obrzydliwe linki ze zdjęciami czopów w różnych pozach to możesz porównać, albo zapytaj gogle jak ci się nie chce szukać po forum, w Twoim przypadku to że to czop jest baaardzo prawdopodobne
Cytat:
Nie musi być z krwią, nawet na tych zdjęciach co dziewczyny wczoraj wklejały niektóre były żółtawe lub białawe...
https://www.google.pl/search?q=mucou...w=1366&bih=664
tak ? a no widzicie bo nie przeglądałam forum... a w google też szukałam ale albo są z krwią albo brązwoe.. zaraz popatrzę tutaj..

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Karolina blehh ale to paskudne.. ale dzięki, właśnie widzę coś podobnego jak u mnie ..
Stary 2012-06-04, 14:21   #1911
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
ale powiem wam, że aż jestem w szoku jak bardzo mi się morfologia poprawiła!
słysząłma, że to może byc zwiastun zbliżającego sie porodu-wilue dziewczynom przed nim poprawia się morfologia
Cytat:

o matko, ales musiała sie zestrestować

wróciłam od stomatologa, zakleiła mi uszczerbienie w zębie juz nic nie widac
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 14:22   #1912
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
prince nic mi nie leci mam takie strupki jak Ty a cycki urosły mi o dwa rozmiary,i nie naciskam żeby sprawdzić czy leci
.
mi tez o 2 urosły, ale na poczatku bardziej a nie etraz , teraz stoją w miejscu

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 14:27   #1913
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
słysząłma, że to może byc zwiastun zbliżającego sie porodu-wilue dziewczynom przed nim poprawia się morfologia
mi tez się poprawiła, jestesmy w zasadzie przy koncówce więc może tak ma być
Stary 2012-06-04, 14:40   #1914
branzoletka
Branzoletka

Hej wam Zaryzykowałam i strzeliłam sobie drzemkę przed chwilą i super jednak zrobiłam, bo nie jestem taka zmęczona i obolała i do wieczorka łatwiej dociągnę

Temat wczoraj miałyście, że masakra Linków nie obejrzałam, bo raczej bym zwróciła ale niestety mam bogatą wyobraźnię i mi starczyło

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
branzoletka - bez wod bo mi pekly blony miesiac temu. w szpitalu leze

z nowosci polozna mowi ze czekamy do "bezpiecznego" terminu czyli prawdopodobnie miedzy 31-34tc bedziemy konczyc, u mnie to wypada w lipcu
Pamiętałam, ze leżysz ale o wodach nie wiedziałam jakoś mi umknęło Do lipca niby kupe czasu ale widzę że jakoś te tyg. w miarę szybko jednak lecą czego tobie też życzę

Cytat:

Wracamy wlasnie z weekendu, wczoraj zrobilismy mega mega spacer, potem mnie klulo w podbrzuazu. Zastanawiam sie czy mi pomalutku czop nie odchodzi bo wczoraj mialam cos takiego dziwnego.
Hmm trochę za wcześnie z tym czopem no ale skoro piszecie, że może tak być to ok. tzn. trzeba szczególnie dbać o higienę, bo bez czopa łatwo o zakażenie chyba nawet kompać w wannie nie można. Nie pamiętam kiedy masz wizytę ale zapisz sobie od kiedy ci się to zaczęło, bo gin będzie pytał.

Wczoraj oglądałam"ciążę dla opornych" chciałam wam przesłać filmik ale sie nie dało. Tam było, że czop wypada jak się szyjka skróciła i tym samym opada macica potem już się szyjka"tylko" otwiera ale to już zaczyna się poród
W sumie ciekawe, bo mi czop odszedł rano w dniu w którym urodziłam ale fakt szyjka mi się nie chciała otwierać, nie chciałam oksy więc mi ją masowali i jakoś poszło

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Ja też tak bym chciała. U nas na SR mówili żeby się nie stresować i śpieszyć jak odejdą wody (chyba że są zielone)... że zazwyczaj to długo trwa zanim dojdzie do tego prawidłowego porodu. I jak odejdą i dzidziulko się rusza, to można jeszcze spokojnie w domu pobyć, kąpiel w wannie wziąść żeby zminimalizować ból itp. Jak się jedzie do szpitala to przeważnie skurcze ustają. Dzieje się tak, bo zmiana otoczenia tzn. szpital itd. wywołuje u nas jakiś tam stres, nawet minimalny, wytwarza się adrenalina która hamuje wytwarzanie się oksytocyny... po jakimś czasie skurcze wracają jak się oswoimy.. ale faktycznie poród szybciej się posówa w domowym zaciszu
W sumie racja ale jak skurcze bardzo bolą, to będąc w szpitalu i mając już 4 cm. rozwarcia można poprosić o znieczulenie i nie cierpieć bez potrzeby a jak się przyjedzie za późno, to nie dadzą znieczulenia, bo "im się nie opłaca" Tak czytałam, że jak już jest 7 cm. to już nie dają.

Depoison gratki za 37 tydzień

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Widziałyście może ten stolik na żywo? Szukam czegoś małego do pokoju i tylko ten mi wpadł w oko http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40116188/
Nie widziałam ale ten drugi na pierwszy rzut wydaje się lepszy tylko czy będzie pasował do wnętrza domu jeśli nie macie elementów żelaznych tylko np.samo drewno?

Cytat:
kurcze-wszyscy tu juz na koncowce a ja juz nie moge... jeszcze tyle czasu...
eh, Pomarudzilam, to moge teraz ponadrabiac
Kochana ja mam tyle prawie co ty i też mi się dłuży, nie wyobrażam sobie tyle leżeć więc strasznie mi cię szkoda Przydałyby ci się jakieś wciągające gry na tel.np. jakiś Tetris czy coś w tym stylu. Wiem, że mało co cię teraz pocieszy ale trzymaj się dzielnie i marudź sobie nam, bo to jednak przynosi ulgę a nam nie zaszkodzi

Cytat:
eh, na ksiazki juz patrzec nie moge..
a tu wlasnie dziewczyna opowiada ze cala ciaze lezala a teraz 41tc i nic, jutro ma miec wywolywany...
No to już ironia losu ale często się czyta o tym, że najpierw się podtrzymuje jak się da a potem gdy już jest bezpiecznie dzieciaczki nie chcą wychodzić Ja bym się wkurzyła i nagadała małemu jakby mi taki nr.wywinął

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Focię robiłam wczoraj jak sobie odpoczywałyśmy. Tak sobie leżała i mruczała.
Słodka fotka i kicia Szkoda, że tylko kotki są takie kochane, bo kocurki za grosz instynktu macierzyńskiego nie mają

Cytat:
Cześć Kobietki!
U mnie jak nie urok to sraczka. Humor mi się trochę poprawił, ale zaczyna mi znowu narastać ropą ten torbiel przy kręgosłupie
Bidulka jesteś Trzymaj się dzielnie i oby nie było tak źle

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
No - dziecko mi właśnie przed chwilą mało herbaty nie wylało. Postawiłam sobie kubek na brzuchu (w połowie pusty i letni, więc o żadnym dyskomforcie mowy być nie mogło) a ta jak nie kopnie! Dobrze, że za ucho trzymałam, bo naprawdę bym była cała zalana
Mi tak raz myszkę skopało moje dziecie i się nieźle przestraszyłam na początku Ale było to słodkie

Zgaga mnie wykończy i wszystko mi śmierdzi

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 14:43   #1915
prince_polo
Zakorzenienie

ale nudy

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 14:43   #1916
Ando
Rozeznanie

hej. sprawozdanie medyczne: dzis sie dowiedzialam ze to cud ze tak dlugo juz ciagne, ze normalnie crp leci na leb a u mnie jest stabilnie mniej wiecej tyle samo, co jest b.dobrze. Dzis dostalam nowy antybiotyk. Nastepny juz czeka w kolejce....

Przepraszam, ale jakos nie mam sily sledzic forum.

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Ando jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 14:48   #1917
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
ale nudy
nooooo
Stary 2012-06-04, 14:49   #1918
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
hehe, no mogłoby być, w końcu ja za niecałe 2 tyg już będę donoszona najbardziej się boję, że przenoszę ciążę, ja nie chcę się męczyć do połowy lipca

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość

Hmm trochę za wcześnie z tym czopem no ale skoro piszecie, że może tak być to ok. tzn. trzeba szczególnie dbać o higienę, bo bez czopa łatwo o zakażenie chyba nawet kompać w wannie nie można. Nie pamiętam kiedy masz wizytę ale zapisz sobie od kiedy ci się to zaczęło, bo gin będzie pytał.

W sumie racja ale jak skurcze bardzo bolą, to będąc w szpitalu i mając już 4 cm. rozwarcia można poprosić o znieczulenie i nie cierpieć bez potrzeby a jak się przyjedzie za późno, to nie dadzą znieczulenia, bo "im się nie opłaca" Tak czytałam, że jak już jest 7 cm. to już nie dają.
Ad. 1 Ale czop nie musi wypaść cały od razu, może się odrywać kawałkami. A ryzyko zakażenia to chyba jest dopiero jak pęcherz pęknie, czy nie

Ad.2 Też tak czytałam, że znieczulenie dadzą tylko między 4 a 7 cm rozwarcia, potem już może nie zdążyć zadziałać po prostu

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 14:51   #1919
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
hehe, no mogłoby być, w końcu ja za niecałe 2 tyg już będę donoszona najbardziej się boję, że przenoszę ciążę, ja nie chcę się męczyć do połowy lipca
wiem, wiec to moze byc dobry znak
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 14:52   #1920
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Pamiętałam, ze leżysz ale o wodach nie wiedziałam jakoś mi umknęło Do lipca niby kupe czasu ale widzę że jakoś te tyg. w miarę szybko jednak lecą czego tobie też życzę

Kochana ja mam tyle prawie co ty i też mi się dłuży, nie wyobrażam sobie tyle leżeć więc strasznie mi cię szkoda Przydałyby ci się jakieś wciągające gry na tel.np. jakiś Tetris czy coś w tym stylu. Wiem, że mało co cię teraz pocieszy ale trzymaj się dzielnie i marudź sobie nam, bo to jednak przynosi ulgę a nam nie zaszkodzi

No to już ironia losu ale często się czyta o tym, że najpierw się podtrzymuje jak się da a potem gdy już jest bezpiecznie dzieciaczki nie chcą wychodzić Ja bym się wkurzyła i nagadała małemu jakby mi taki nr.wywinął
1. zakazenie wywoluje porod. moze tez wywolac zapalenie pluc u dziecka, wiec lepiej z tym uwazac. Ja dlatego dostaje te antybiotyki - zeby uniknac zakazenia

2. Gry mam cale dnie mecze kulki. Troche pewnie to glupio wyglada alejak gram to nie mysle, a to akurat jest mi potrzebne...

3. ta dziewczyna dzis rano dostala skurczy i wlasnie rodzi. bez wywolywania

4. co do znieczulenia - daja na 4-5 cm, po 7 po prostu nie dziala dlatego nie daja

śpij kochanie moje
[/SIZE]
Ando jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości