|
|
#1471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :)
Cytat:
I tydzień temu okazało się, że bobo samo się postanowiło zrobić, bez naszej zgody. Ale ogromnie się cieszymy, poza tym jak postanowi posiedzieć w brzuszku 5 dni dłużej, niż wyznaczył lekarz, to urodzi się w dniu 25. urodzin mojego TŻa. Uff, dużo doszło rzeczy... Ja też idę na wesele, ale na samym początku sierpnia, będzie to u mnie świeżo rozpoczęty drugi trymestr i mam nadzieję, że nie będzie mnie odrzucać na widok jedzenia... Sukienkę już mam, na szczęście jest odcinana pod biustem i ogólnie trochę luźna na mnie, bo kupiłam ją 4 lata temu , więc będzie akurat, jak trochę brzusio mi podrośnie... Póki co schudłam jakiś kilogram, od kiedy dowiedziałam się o ciąży, ale widzę, że nie jestem jedyna... Mimo, że jem normalnie, mam mdłości, ale nie wymiotowałam jeszcze ani razu. Dzisiaj zaszalałam - zjadłam pizzę z TŻem, no i kupiłam sobie Grycany truskawkowe, ale jednak mi się odechciało i schowałam do lodówki. Zamiast tego piję wodę z ogórków kiszonych. ![]() Ogólnie bardzo mało słodkiego jem - myślicie, że się sprawdza przesąd, że jak słone, to chłopiec? ![]() Jutro idę do lekarza, może zobaczę dokładnie moje maleństwo i od razu usłyszę serduszko, mój TŻ nie może się doczekać, strasznie by chciał zobaczyć już naszą dzidzię, ahhh. A do porodu tak daleko... ![]() Ps. Też macie napady wściekłości? Współczuję mojemu TŻowi, bo najpierw się śmieję, a potem się nagle na niego wściekam, a on taki cierpliwy, nawet się nie denerwuje na mnie...
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-06-04 o 15:07 |
|
|
|
|
#1472 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja rodzina(rodzice, siostra) mieszka w Grecji. I powiem Wam raz jest lepiej raz gorzej ale na pewno się nie da tam zginąć. Miejscowi ludzie zawsze są chętni do pomocy. Po dwóch przepracowanych sezonach letnich dostajesz zasiłek 300 euro na miesiąc na zimę A klimat wiadomo: no stress
|
|
|
|
|
#1473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój pracuje w Belgii ale tam tylko podatek odprowadza i jakąś podstawową skłądkę na ubezpieczenie, socjal nam się nie należy ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
|
|
#1474 |
|
Zakorzenienie
|
Napady wściekłości i wredoty to ja mam i bez ciąży
![]() Na słodkie w ogóle mnie nie ciągnie
|
#1475 |
|
Zakorzenienie
|
a mi się zmienia wszystko oprócz smaka na pizzę!!! To bym żarła i żarła!!!
poza tym byłam wielką fanką czipsów przed a teraz kompletnie mi nie smakują ;/
|
#1476 |
|
Raczkowanie
|
ja miałam robic placki ziemniaczane i nalesniki a skończyło sie na kalafiorze smazonym....zjadłam całego....obłęd!!!
|
|
|
|
#1477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1478 |
|
Raczkowanie
|
gochaa widze,ze jestes z Cz-wy,ja tam będe rodziła.Na Parkitce..pewnie źle sie kojarzy
|
|
|
|
#1479 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)rodziła na Tysiącleciu i same superlatywy o Parkitce słyszę...a nie spodziewałabym się......i nie dostałam śledzi w sklepie ...
|
|
#1480 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja rodziłam 2 lata temu na Parkitce jak ordynatorem był Słabikowski..przetrzymali mnie z bólami,rozwarcia nie miałam,dziecku tętno 5 razy gineło i dopiero mi cesarke kazał zrobic.Ale to był jego upór i na koniec łozysko mi sie odkleiło,generalnie była masakra.Później opieke miałam świetna,i do dziecka tez super pediatrzy. Pracuje tam moja kolezanka połozna i wiem od niej,ze zmienił sie ordynator od dłuższego czasu i teraz podobno jest rewelacja. |
|
|
|
|
#1481 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
a co do 1go porodu to ja rodziłam na Tysiącleciu, ale to było prawie 10 lat temu
Edytowane przez antoinette Czas edycji: 2012-06-04 o 16:14 |
||
|
|
|
#1482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi do szczęścia potrzeba kawałek morza, drzewko oliwne, ośmirnicę grillowaną i to słodkie greckie lenistwo a czemu Ty tam nie jesteś? ja jestem w Grecji zakochana, pomimo,że niewiele zwiedziłam ale i też kuchnie grecką kocham ( przed wczoraj robiłam mojemu TZ jagnięcinkę, gołąbki z winorośli oraz warzywa grillowane z halloumi -on też kocha ten klimat) błagam zabierz mnie kiedyś ze sobą
|
|
|
|
|
#1483 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1484 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chcę zrobić studia, mam faceta, teraz jeszcze Bąbla. Moi rodzice wyjechali w wieku 45 lat bo po prostu mieli dosyć bloku i swojej pracy, tej samej od 25 lat. Teraz widzę, że są bardzo szczęśliwi i odmłodzeni W tym roku najprawdopodobniej spędzimy tam urlop we wrześniu, bo jak nie teraz to już później kiepsko to widzę A zapraszam, zapraszam- wyspa Samos się zwie, nie jest tak znana i oblegana
|
|
|
|
|
#1485 |
|
Zakorzenienie
|
ja też mam napady wściekłości, ostatnio wywaliłam męża z łóżka, bo za głośno kładł się spać
na 19 jadę do ginekologa, potem PIZZAAAAAA!!!
|
#1486 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra!
W ogóle te ciążowe zachowania i inne rzeczy są ciężkie do zniesienia... Ja ostatnio dostałam wysypu pryszczy na całej twarzy - tragedia, mam ich chyba z 8 na samym czole, w sumie na całej twarzy chyba 12... Zawsze miałam czystą i gładką cerę, od czasu do czasu coś pojedynczego się pojawiało, ale to normalne... A teraz wyglądam jak księżyc. Co gorsza, pracuję jako makijażystka, więc codziennie rano muszę się nieźle naszpachlować na swojej twarzy, żeby wyglądać na tyle dobrze, by nie odstraszać ludzi... A do tej pory nie używałam nawet podkładu, tylko BB Krem i puder... A teraz mocniejszą tapetę muszę nakładać, co mi nie do końca odpowiada. Ehh, Fasolo!
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-06-04 o 16:55 |
|
|
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam od lekarza wszystko jest ok było nawet widać zarodek ! Termin mam na 1 luty i l4 do 20czerwca
|
#1488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- BlackSancum ja też miałam kilka dni temu pryszcze ':P ale szybko znikły. Nie mniej jednak cerę mam nadal nieciekawą
|
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
Nooo strasznie sie ciesze wielka ulga i dziewczyny nosy do gory u wszystkich bedzie super
l4 dostalam do nastepnej wizyty
|
#1491 | |||
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=aplikacja24;3449644 1]
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- [QUOTE=Hosenka*;34496667] Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
edit : dziewczyny, a jeśli mój mąż pracuje na holenderskim kontrakcie, nie odprowadza podatków..to jak to może wyglądać? jak myślicie? Edytowane przez djerba Czas edycji: 2012-06-04 o 17:44 |
|||
|
|
|
#1492 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
To i ja się pochwale jestem w 5t.c tak przynajmniej wyliczyłam, test robiłam 30.05 i wyszła bledziuńka 2 kreseczka, na drugi dzien powtorzyłam i tez wyszla ledwo widoczna i poczłam dla pewnosci zrobic test Hcg i w dniu dziecka (hehe dobra data )Dostałam wynik poziom 169,wiec z moich obliczen to okolo 3tydzien zarodka,ale 5tydzien ciazy w srode ide do lekarza,bardzo sie z mezem cieszymy,ale tez mam pełno obawów,tez tak macie?wiadomo o 3miesiaca jest roznie itd...choc wiem ze nie powinnam tak myslec ![]() zobaczymy czy lekarka juz wykryje ciaze Piersi mnie bola,czasem mam mdlosci ale nie wymiotuje no i spac tez sie chce,a nawet juz wiekszy apetyt troszke odczuwam,ksiazke zakupilam i teraz czekamy![]() Pozdrawiam
|
#1493 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a tak wgl. jakie badania wam gin zlecił? Mi za pierwszym razem morfologię, mocz, tokso... A teraz tylko mocz + posiew na następna wizyte
|
|
|
|
#1494 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- o ja też mam minus, mój mąż plus i nawet w poprzedniej ciąży nie musiałam robić..teraz zresztą też nie.. hm |
|
|
|
|
#1495 |
|
Zakorzenienie
|
ja w ciązy jestem pierwszy raz i trochę mi się wydało dziwne, że mi zleciła te przeciwciała
|
|
|
|
#1496 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o badania to ja robiłam:
|
|
|
|
#1497 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny powiedzcie mi czy probiotyki ginekologiczne można brać w ciąży?
Coś mi się robi jakaś infekcja i nie wiem czy moge coś wziać czy nie ;/ |
|
|
|
#1498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez jestem ciekawa, ja uzywam tylko masci clotrimazol
|
|
|
#1499 |
|
Wtajemniczenie
|
a to bezpieczne ? bo akurat mam takie cudo w domu
![]() Dzis bylam u lekarza i kazał mi brać no-spę 2 razy dziennie nawet gdy mnie nie boli brzch, nie rozumiem więc sensu troche, Wy tez bierzecie? |
|
|
|
#1500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, ta masc bezpieczna ![]() co do nospy hmm nie, ja nie biore z tego co wiem to w późniejszych miesiacach sie bierze nospe ale teraz ? nie mam pojecia
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:57.

I tydzień temu okazało się, że bobo samo się postanowiło zrobić, bez naszej zgody.
Ale ogromnie się cieszymy, poza tym jak postanowi posiedzieć w brzuszku 5 dni dłużej, niż wyznaczył lekarz, to urodzi się w dniu 25. urodzin mojego TŻa. 

W tym roku najprawdopodobniej spędzimy tam urlop we wrześniu, bo jak nie teraz to już później kiepsko to widzę
Ehh, Fasolo!