|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2009 część XVI :)
Cytat:
![]() zaraz jade spotkac sie z przyjaciolka Mam Madare i jestem bardzo zadowolona. Ta Logona tez jest spoko. Nie polecam nic z Born to Bio ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Jak ktos jezdzi do Niemiec lub chce kupic na All, to mozecie sprobowac kosmetyki do dzieci Alverde Kleine Elfe. Fajne sa, brat mi przywiozl i uzywamy tu w PL. Do dostania w Niemczech tylko markecie DM. Oliwka jest bardzo fajna, szybko sie wchlania i nie jest tlusta, szampon/zel do mycia dla dzieci tez, podobnie pianka do mycia. Z tych wszystkich oliwka pachnie najsilniej, ale nam to nie przeszkadza. Reszta pachnie tak slabo raczej. Krem do pupy moim zdaniem nic nie robi . Oprocz Madary mamy tez kosmetyki Topfer i wszystkie sa fajne
|
|
#4772 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Mam dosłownie chwilke wolna bo Kuba z mama na podwórku a Blanka śpi ale pewnie zaraz sie obudzi. Ale mam wyrzuty sumienia, ze tak rzadko do Was zaglądam. ![]() Naprawde brak mi czasu teraz na wszystko. Dzieciaki takie do mnie przyklejone, ze jest juz kłopot zeby zostały np. z moją mamą. Mam teraz ogrom spraw na głowie zwiazany z wykanczaniem domu. Płytki, panele, farby, wanny, kibelki itp.... Masakra, taki jest wybor ze szok. Tż w sumie duzo spraw sam załatwia ale jesli chodzi i wystrój wnętrza to ja decyduje o wszystkim. Dzieciaki zdrowe, chociaz kilka dni temu Blancia gorączkowała dwa dni. Nic pozatym jej nie było wiec obstawiam ząbki (nadal w buzi nic nie widac). ![]() Kuba miał kilka gorszych dni, taki rozdrazniony był, płakał bez powodu ale juz mu przeszło. Taraz jest kochany Raz w tyg. chodze z mała na rehabilitacje. W sumie są to takie zabawy i lekkie ćwiczenia. Mała opanowała do perfekcji turlanie ale pełzac i raczkowac nie potrafi. Z siadu juz cos tam probuje sie obkręcac i na kolanka ustawia ale jeszcze nie załapała o co chodzi. P. rehabilitantka uspokaja mnie, ze jeszcze ma czas. ![]() W sumie mogłaby juz ruszyc do przodu bo jest wszystkiego ciakawa, sama sie nie przemiesci i wymusza noszenie na rekach. ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Jesli chodzi o kosmetyki dla dzieci to ja cały czas jestem wierna Rossmanowskiej marce Babydream. Blanke 2 razy w tyg. kąpie w Emolium lub Oilatum.
|
|
#4773 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w końcu musze jakąś tartę zrobic ![]() raz w życiu robiłam jabłkową i jakoś tak zleciało ja dziś rosołek robiłam i lazanię ![]() Cytat:
oj nie wiem co Ci polecic my zwykła Ziajkę używamy a jak coś brzydkiego sie pojawi to elidel Cytat:
Hania - jedno z moich głónych imion dla niuni ![]() o ile dziewczynka będzie of corse ![]() Cytat:
![]() ja używałam kilku różnych kosmetyków ale odkąd zaczęłam używac Babydream wszystkie problemy skórne, wszystkie plamki znikły więc na razie dałam sobie spokój z szukaniem innych ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- a teraz ja poprosze o pomoc: muszę lupic nową kołdrę większa i przy okazji wymieniłabym poduszki i odświeżyła pościel polecicie coś sprawdzonego? z kołder oglądałam np takie: http://allegro.pl/koldra-mikrof-fran...346633650.html http://allegro.pl/amw-pl-koldra-fill...364249806.html a pościel to sama niewiem teściowa raz kupiła śliczną na fotce a w realu beznadzieja podpowiecie coś?
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2012-06-04 o 15:35 |
||||
|
|
|
#4774 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie dziwię Ci się że czasu brak a z tym wykańczaniem to zazdroszczę, tak bym chciała już u siebie byc ![]() a co do Blanki, to skoro rehabilitantka mówi że jeszcze ma czas to sie nie stresuj każde dziecko rozwija sie swoim rytmem *** zaraz z siebie wyjdę a właściwie to Zuza z siebie wyjdzie najpierw półtorej godz usypiała, już myślałam że zwariuje oczywiście dałam sobie spokój ale od tego czasu nie jest lepiej płacz i darcie, bo ona chce to a za chwile co innego w końcu dostała karę że nie będzie bajki no to teraz jest płacz bo ona chce Myszkę miki
|
|
#4775 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja tez tak jak Cass mogę się wytłumaczyć wykończeniówką? ... no nie mogę się obrobić z niczym |
|
|
|
#4776 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam oprocz domu jeszcze ogród i sadek. Wszystko zarasta bo nie ma kto sie tym zajac ![]() Aniu na jakim etapie jestescie? My dwa dni temu wybralismy kuchnie, teraz czekamy 6 tyg. na realizacje. Dzisiaj TŻ kupił farby i panele. ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
A Wy tez planujecie swoj domek? Kuba tez czasem zachowuje sie podobnie ![]() Dzisiaj o dziwo pospał 2 godziny.
|
|
|
#4777 | ||
|
Zakorzenienie
|
O fajnie
![]() Cytat:
, bo już na oparach jadę![]() Zaraz Ci napiszę adres. Cytat:
![]() U nas identiko dzisiaj, wczoraj i przedwczoraj ![]() Cześć Cass Jakie wyrzuty sumienia! Dwójka dzieci, wykańczanie domu.... Daj spokój
|
|
#4778 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, poczytałam trochę i zamówiłam sobie na początek Topfer, ze względu na dość atrakcyjną cenę , a chwalone są Jak spotkanie? Pewnie udane, co? ![]() Cytat:
, fajne te kołdry, ino droga ta pierwsza ![]() U nas te kosmetyki Babydream nie dają rady Cytat:
A kara za co? ![]() Cytat:
|
|
|
#4779 |
|
Ola-Unhola
|
Dzień Dobry
![]() Popierniczyły mi sie plany na dzisiejszy dzień.... Klientka, wie jaki ma plan tygodnia, umawia się dzisiaj na 18, po czym z rana dzwoni, ze ona ma jakieś kółko dzisiaj o 17,30 i skonczy o 19.... I teraz weź kombinuje. Jak ja mam odbiór Bartka ze szkoły, Antosia, ktorym w dzień Mama może się zająć, ale też musi mieć wolne a nie swoje plany.... Antol jeszcze wstał dzisiaj mega wczesnie jak na niego przed 7 i marudzi już i pokłada się. Lubie takie dni na wariata... Miłego
|
#4780 |
|
Zakorzenienie
|
położyłam moją choróbkę i zasiadłam z kawką hej Ola
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4781 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() pada deszcz, kawy muszę się napić, bo jakaś niemrawa jestem. Oliwka dzisiaj wyjątkowo długo spała, wstała jakieś 15 min temu. A gdzie jest Karo i Sylka?? ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- dziewczyny musze na szybko kupić bolerko do sukienki, które? http://allegro.pl/bolerko-bawelna-34...395596433.html http://allegro.pl/wiazane-bolerko-za...397182713.html chyba kolor beżowy, sukienke mam czarną bez ramiaczek, buty cieliste.... |
|
|
|
#4782 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tyle że ja to uwielbiałam ![]() planujemy, planujemy ale niewiem czy sie zdecydujemy na budowę bo kiepsko z czasem u męża, oglądaliśmy 2 gotowe domy ale to nie to co chcemy więc wrócił temat budowy albo ostatecznie mnieszkanie jednak kupimy a za domek się zabierzemy za 3-4 lata pomalutku chciałabym już na swoim byc bo się nakręciłam ale niestety, tak sie nie da u nas było wczorajsze popołudnie całe takie (nieraz przez tydzień tyle akcji nie daje) w końcu wieczorem po tych wszystkich płaczach pojawił się katar :/ no i dziś dalej śpik ![]() Cytat:
ale zgadzam się, tania nie jest ja tez nie spodziewałam się wiele po Babydream ale spróbowałam i sama się zastanawiałam się nawet czy to one czy zbieg okoliczności wazne że jest dobrze teraz więc nie zmieniam sama się tyle kręciła, wołała co jakiś czas, śpiewała, bajki sobie opowiadała, ale też i kwękała a kara za całokształt już ja kusiłam że jak się wyśpi to jej bajkę włączę, a jak nie to nie będzie potem jak juz sobie odpuściłam to znów były akcje, no to jej powiedziałam że już dzis bajek nie będzie ani zwierzątek (Animal planet) itp itd Cytat:
![]() wiesz, mi jak zależy to się dopasowywuję Ola, mój mąż zapomniał się wczoraj zgłosic do UP - moja wina, bo zapomniałam mu przypomniec a w niedziele o tym myślałam, przypomniałam sobie wczoraj o 23:59 ![]() czy poza L4 wchodzi coś jeszcze w grę żeby kontunowac? (ważne to dla nas bo się o dotacje stara...) ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Blanka chora? Cytat:
|
|
#4783 |
|
Zakorzenienie
|
ee chyba nie kupię, bo pani napisała ze "Jeśli jest potrzebne na ten wekend to szanse są małe." bo chyba kurierem nie wysyłają.
trudno pojde w żakiecie normalnym maju ja też muszę kupic kołdrę, bo mamy jedną taka dużą 200x200 chyba ma, ale jak ją piorę, to wtedy śpimy pod taką wąską 160cm chyba ma i jak oliwka w nocy przychodzi do nas to nie mieścimy się dzisiaj wlasnie musze uprać, ale bedzie schła pewnie kilka dni, bo pogoda bo bani. |
|
|
|
#4784 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Bartuś z katarem ogląda bajkę ... a ja próbuję coś porobic w papierach ale mi nie idzie ... wszystkim na gg się na pogawędki zebrało i mnie męczą ![]() Cytat:
chociaż koszenia 3 godziny ![]() my robimy sypialnię na górze i pokój dla Ba małż właśnie czyści, pomaluje gruntem a reszta to moja działka ... muszę jechać po farby i powiedziałam mu, że sama sobie pomaluję, bo on to na wariackich papierach - ciągle mu się śpieszy ... podłogę musze jechać wybrać (wykładzinę) i panele do Bartusia.no i schody się robią - w końcu teść znalazł czas Cytat:
|
||
|
|
|
#4785 |
|
Ola-Unhola
|
Maju, ale co kontynuowac? Bo nie za bardzo zrozumiałam pytanie?
![]() Lece zaraz do gabinetu, milego dnia
|
#4786 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Ola Cytat:
Hehe , jaki sposób na drzemkę , na mnie by nie zadziałała obietnica nagrody, bo jak mi się spać nie chce, to nie ma bata, nie usnę ![]() *** My po laryngologu, pani sprawdziła co trzeba i powiedziała, że uszy, gardło i nos ogólnie ładne, ale że "trochę alergiczny (Kuba) jest" i te eozynocyty podwyższone w rozmazie to pewnie sprawka alergii. Odradzała na razie testy i alergologa, dopiero gdyby się rozhulało coś, to naradzić się z pediatrą, czy trzeba się wybrać. Dała coś na ten długi katar, do stosowania doraźnie. Może i coś na rzeczy z tą alergią jest, bo tu katar 2 tygodnie, na ciele od czasu do czasu jakaś plamka, tylko ciekawe dlaczego, skoro my tacy niealergiczni ![]() Jeszcze nefrolog przed nami, dentysta, 2 razy kupka do badania i może spokój, bo ileż można po lekarzach chodzić ![]() Kuba dał się ładnie zbadać, ale potem postanowił, że będzie leżał u laryngologa na podłodze, a jeszcze później, że będzie raczkował wychodząc z budynku
|
|
|
#4787 |
|
Zakorzenienie
|
Jolu, ciesze sie, ze wszystko w porzadku
Mayaszko, oby sie nic nie rozkrecilo Katarzynko, dla was rowniez Leje i siedzimy w domku, Antos juz nie wie co wymyslic
|
#4788 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Jestem zauroczona córeczką brata- ma burzę czarnych włosków przypomina mi malenka Werkę ![]() pogoda mnie dobija
|
#4789 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Miałam dzisiaj chwile dla siebie to wywędrowałąm do kosmetyczki i zakupy ubraniowe. ![]() W sobote mamy wesele sąsiadki - przyjaznimy sie od dziecka. Musiałam kupic jakies wdzianko bo nic ładnego nie miałam. Cytat:
Chciałabym móc bywac częściej. Kasiu, a która ślicznotka chora? Cytat:
Super,sporo zostanie w kieszeni. My niestety nie mamy takich zdolnosci. Zreszta TŻ nie ma czasu. Wynajelismy ekipe wykonczeniową, wszystko robia sami od góry do dołu. Teraz gipsuja sufity na gorze bo juz ocieplili poddasze wełną a jutro juz maja malowac. Jakie farby wybraliscie? Ja ostatecznie skusiłam sie na Duluxa. Schody tez nam sie robia, pewnie za ok 3 tyg. juz stolarz przyjedzie mątowac. Kurcze, codziennie cos... U nas tez sie wlasnie rozpalało ale moze to i dobrze, bo dzieciaki sie pospały ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
Teraz juz jest inaczej. Równiez uwielbiam wykanczanie domku. Sprawia mi to ogromną radosc, tylko u mnie ten nieszczęsny brak czasu, czasami brak opieki do dzieci strasznie mnie denerwuje. Nie moge sie dluzej w sklepie zastanowic bo TŻ przypomina, ze już musimy jechać dalej itp. Ale pocieszam sie, ze juz wiekszosc ważniejszych rzeczy wybrana.
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2012-06-05 o 17:26 |
||||
|
|
|
#4790 |
|
Zakorzenienie
|
Cass wczoraj bylismy na odwiedzinach w szpitalu a jutro bedą już w domku
|
#4791 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale teraz już muszę Cytat:
kusicie dziewczyny kusicie ![]() Cytat:
ale na szczęscie udało się załatwic, mam koleżankę która tam kiedys pracowała i nam pomogła ![]() Cytat:
![]() każdy sposób dobry i nie zaszkodzi spróbowac ![]() współczuje tego chodzenia po lekarzach :/ a Kuba widze pomysłowy ![]() dzięki ![]() idę jej zaraz temp zmierzyc cały dzień ma tak 37,3 - 37,6 ale teraz mi sie coś cieplejsza wydaje i tuli sie cały czas ![]() Cytat:
![]() a my w 2008, ale zleciało ![]() no tak, z dwójką dzieci łatwo nie jest będzie mi dane niedługo sie o tym przekonac na własnej skórze
|
|
#4792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, prawda, skumulowało się nam, ale jestem zadowolona, bo prawie już wszystko wiem i jestem spokojna ![]() Zdrówka dla chorowitków ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Maju, a w którym Ty jesteś teraz tygodniu?
|
|
|
#4793 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dzięki ![]() w 11-tym ![]() niewiem czy juz pisałam, pierwszy termin mam na15 listopada a drugi na 21 grudnia
|
|
#4794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale czas leci
|
|
|
#4795 |
|
Zakorzenienie
|
no L już w domu nie śpi od roku,więc B miałam na myśli.
A Kuba jeszcze ma drzemkę? czeko,gratuluję dumna ciociu
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4796 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co jutro podobno w marionnaud ma byc promocja coś z -50% jak sie przyniesie stary kosmetyk czy coś, cos takiego wyczytałam na wizazu na wątku o promocjach, ale szczegołow nie znam, jak która zainteresowana to niech śledzi temat
ja ciągle o kosmetykach ostatnio ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Maya jak fajnie już zaraz koniec pierwszego trymestru ![]() Cass ty mieszkasz w mieście na Ł? coś mi się kołacze po głowie... będe w Twoim mieście w sobotę
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2012-06-05 o 21:31 |
|
|
|
#4797 |
|
Wtajemniczenie
|
no juz, już
![]() jak byłam u gina, gdy potwierdził ciąże to juz był skończyłam 7 tydzień, a 3 tygodnie wczesniej jak byłam to nie wyczaił ![]() ![]() ostatnio coś tu pusto fakt mnie nie ma za wiele ale jednak za to Karo już chwilę nie było ![]() już się martwię bo ost jak była to nie miała za dobrego nastroju ![]() *** głowa mnie już zaczyna bolec od tych papierów a chce dzis to skończyc co zaczęłam bo na jutro mam jeszcze 1000 innych rzeczy do zrobienia
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
Nic się nie stało ![]() Fajnie jest na urlopie, nawet jak się siedzi w domu ![]() Zosia teraz wstaje później, tak koło 8, więc spoko. Tylko, że dzisiaj nie spała w dzień, poszła spać o 20, więc pewnie starym zwyczajem pobudka będzie o 6 ![]() Jutro odbieram wyniki powtórnej morfologii, trzymajcie kciuki ![]() Maju ja do tej pory zachodzę w głowę, jak ten gin się nie zorientował o Twojej ciąży za pierwszym razem Nie robił Ci usg?![]() *** Gry Granna nie zrobiły furory ![]() Może Zosia musi do nich dojrzeć ![]()
|
#4799 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajnie ![]() , daj znać ![]() , a jakie kupiłaś?
|
|
|
#4800 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zaciskam ![]() robił usg ![]() dał mi wtedy lek na wywołanie, dobrze że duphaston bo nie zaszkodził u nas są użytkowane sezonowo ![]() Cytat:
nowe usg miał ![]() idę spac, plecy mnie bolą od tych f-r Zuza przed chwilą z płaczem się obudziła, chyba cos jej sie przysniło Dobranoc
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

, przeglądam różne rzeczy i fioła dostaję 
Ja mam oprocz domu jeszcze ogród i sadek. Wszystko zarasta bo nie ma kto sie tym zajac 

, poczytałam trochę i zamówiłam sobie na początek Topfer, ze względu na dość atrakcyjną cenę 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

, ale czas leci 
, daj znać