![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Nie wiem co jest, że nikt nie chce mnie nawet poznać:(
Zmień towarzystwo albo po prostu poznaj nowych ludzi, wkręć się w czyjąś grupę znajomych np. koleżanki z którą można fajnie pogadać. Moja przyjaciółka powiedzmy, że ma podobny problem tyle, że nawet 30latkowie się nie napataczają. Jeśli przebywasz w kręgu osób, które lubią gadki o dupie no to ciężko tam znaleźć kogoś kto będzie wolał literaturę. I wcale nie uważam, że jesteś marudna czy egzaltowana - gadki o seksie są fajne ale ile można. Jednak nie skreślałabym 24latków i nawet młodszych, to że ty znasz samych przeciętniaków nie znaczy, że wszyscy tacy są np. mój tż oczarował mnie swoim pięknym umysłem jak miał 19 lat.
![]()
![]() |
#32 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
łolaboga, nic na siłę.
Jak przestaniesz się spodziewać wielkiej miłości to ona właśnie się pojawi ![]() (przynajmniej mi tak wmawiano) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
2)jakiekolwiek zajęcia - coś co się robi w grupie i w miarę często i co cię interesuje 3)praca - nawet dorywcza np 10 h w tygodniu 4) kolejka w żabce, kościół, park, tramwaj, pkp szukasz sobie wymówek na siłę. Ja boje się ludzi, nie ufam im jak jasna cholera, bardzo wolno się zaprzyjaźniam, ale jednak ciągle kogoś poznaje i z częścią tych ludzi nawet zaczynam radośnie i owocnie spędzać czas, wiec to nie jest tak, że się nie da. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Głodnemu chleb na myśli. ![]() Ja tam ostatnio rozmawiałam z jednym 20-letnim jegomościem o książkach Tolkiena i wyobraź sobie ani razu nie wspomniał o swoim penisie, moich piersiach, tudzież nie składał mi żadnych niemoralnych propozycji. Więc nie każdy iluśtamlatek to gówniarz. Skoro jesteś taka wybredna i na starcie skreślasz ludzi patrząc na datę urodzenia to nie dziw, że nikt nie chce bliższego kontaktu. Skoro potrzebujesz kontaktu ze starszymi osobami, to wpierw sama zachowuj się doroślej, a wtedy sami się tacy znajdą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeju ale masz problemy... Nie dziwie się, że masz problem kogoś znaleść. Ja mam 18lat i jakoś u mnie nie kręci się wszystko i zawsze wokół jednego i zapewniam, że moich znajomych też.. więc nie przesadzaj oO |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Też mam już dość słuchania o dupie, cyckach i kogo by nie wy...chali (a same prawiczki, co to nie zagadają do dziewczyny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Więcej usmiechu, pierś do przodu, otwórz się na ludzi- także na swoich rówieśników, a okazę się, że i oni mają swoje zainteresowania, poza imprezami i sexem, tylko trzeba dać im szansę, a nie skreślać z góry i zadzierać nosa. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Autorko, a próbowałaś przez internet?
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Po prostu 30latkowie mogą uważać,że chcesz się ustawić...
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Próbowałam przez internet i ja już podziękuje z góry takim portalom. Tam nikt nie jest sobą i bzdury wypisuje jaki to on najlepszy. Bez komentarza pozostawię tych, którzy na zdjęciu są w wieku około 40 a podaje w profilu, że ma 25.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
I wygląda na to że mogą mieć rację
![]()
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
Jesteś bardzo marudna, wszędzie widzisz tylko minusy i wady, nie potrafisz dostrzec plusów. Sprawiasz wrażenie osoby wywyższającej się, traktujesz ludzi z góry, od razu zakładasz że nie masz z nimi o czym rozmawiać, bo i tak "jedno im w głowie". Na impreze nie, w internecie nie, na uczelni nie. Nie dziw się, że starsi Cię spławiali, bo dla dojrzałego człowieka Twoje poglądy są niedojrzałe. Przestań zachowywać się jak księżniczka, uśmiechnij się do kogoś i zacznij z nim rozmawiać.
A tak z ciekawości jakie masz pasje, o lubisz robić w wolnym czasie, na jaki temat chciałabyś rozmawiać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Masz duże grono przyjaciół? Bo nie zachowujesz się na 24 lat, tylko jak sztywna, zdystansowana królewna. Sama, ale ciągle wymagająca. Nie lubię takich ludzi i do mojej paczki bym Cię z takim nastawieniem nie wzięła. Ten nie, bo za młody i gada o imprezach, piwie, seksie. Na pewno nie robią tego ciągle, na poważne tematy czasem rozmawia nawet największy luzak.
Ponadto niektóre, nawet zboczone żarty pomagają rozładować atmosferę, rozluźniają i sprawiają, że nagle cały zły humor wyparowuje. Jeśli cię to nie bawi idź poznawaj ludzi w garniturach, poważnych biznesmenów około 30 (swoją drogą 30-letnich wolnych facetów nie jest tak wielu) którzy stworzą z Tobą tylko poważne relacje. Zluzuj trochę, bo nawet przez kabel czuję, że bym Cię nie polubiła w tyej wersji.
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
rozumiem, że to forum jest po to żeby nawzajem się dogryzać? A co to znaczy wg was ustawić? Mam swoje zainteresowania zawodowe i lubię to robić. Nie mogłabym całe dnie siedzieć w domu i nic nie robić. Jeśli są dziewczyny, które nie chcą pracować i żyć na czyjś koszt to już jest ich sprawa. Ja kocham niezależność i tego się trzymam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z Twoich postów da się tak zrozumieć,że Ty nie chcesz chłopaka tylko faceta ustatkowanego finansowo. Nie zauważyłam,żeby 24 czy tam 25 latkowie gadali tylko o jednym. A jeśli Twoi gadają to w ciekawym towarzystwie się obracasz. Nie lubię uogólniania,a Ty to robisz swoimi wypowiedziami. Może jesteś zbyt dziecinna z wyglądu,może po prostu nie jesteś w ich typie,może zadzierasz nosa,a może inne powody dla których 30latkowie nie chcą się z Tobą związać.Widocznie coś jest w Tobie,że facetów po 30 - tce zwyczajnie od Ciebie odrzuca.
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
Niedojrzałe jest generalizowanie i wrzucanie wszystkich do jednego worka. Niedojrzałe jest stwierdzenie, że z 24 latkami można rozmawiać tylko o piciu i seksie, a z 3olatkami tylko na poważne tematy. Jak słyszy się takie niesprawiedliwe osądzanie to niekoniecznie się chce poznać Cię bliżej.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
przypuszczam, że przyczyną jest co innego. Wyścig szczurów jest wszędzie nawet w sferze uczuć. Ja mam wadę jedną i to sprawia, że przegrywam z inną "lepszą kandydatką, która jest zdrowa" na partnerkę. Przegrywam z tym na starcie, ale byle kogo ja nie wezmę np. takiego, któremu nic się nie chce w życiu robić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
Ponawiam pytanie co Ciebie interesuje, jakie masz pasje, czym zajmujesz się w wolnym czasie? Co sprawia że Ty jesteś osobą wyjątkową, godną poznania, zainteresowania i poświęcenia jej czasu? Może masz zbyt wysokie mniemanie o sobie, może w gruncie rzeczy jesteś nudną osobą, z którą nie ma o czym rozmawiać? Może nie potrafisz zainteresować sobą rozmówcy?
Może inni też nie chcą "byle kogo" i dlatego nikt się Tobą nie interesuje? I nie traktuj ludzi jak przedmiotów. Facet to nie rzecz która można sobie "wziąć" (jak to ładnie określiłaś) Edytowane przez Flashdance Czas edycji: 2012-06-04 o 17:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- dla ciebie niepełnosprawność jest śmieszna? No to widzę, jaka jesteś dojrzała.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#56 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zadomowienie
|
Wcześniej nie napisałaś ani słowa o niepełnosprawności. W tytule piszesz wyraźnie "nie wiem co jest" i stawiasz znak zapytania. Teraz piszesz, że wiesz jaka jest przyczyna tego, że nie masz faceta.
Nadal generalizujesz, wrzucasz wszystkich do jednego worka. To że jeden młodszy chciał "Cię wykorzystać" nie znaczy że wszyscy tacy są. Jesteś niesprawiedliwa w swoich osądach i nadal mono powiewa niedojrzałością. Stosujesz pogląd: jestem wyjątkowa, więc mają się do mnie ustawić kolejki a ja "wezmę" sobie kogo chcę. To tak nie działa Piszesz że interesujesz się gotowaniem, może zapisz się na jakiś kurs gotowania? Edytowane przez Flashdance Czas edycji: 2012-06-04 o 17:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Autorko, nie pisz, że na Ciebie wjeżdżamy, bo skoro napisałaś ten post, widocznie sama zauważyłaś, że coś jest z Tobą nie tak. I poradzę Ci, żebyś nie szukała człowieka nudnego (skoro nie będzie chodził na imprezy, będzie poważny) bo życie bez odrobiny szaleństwa po prostu będzie codzienną powtarzaną rutyną. Trochę wesołości, mniej usztywnienia i mężczyźni sami zobaczą, że jesteś w porządku.
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Być może gdybyś nie wkręcała sobie ciągle, że jesteś ofiarą (nawet w postach widać, że czujesz się strasznie pokrzywdzona i jesteś sfrustrowana), i nie prowadziła relacji z pozycji, że "Tobie się należy", byłoby między Tobą, a ludźmi cieplej.
Co masz do zaoferowania ludziom, skoro tyle od nich wymagasz?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.