Moda, która Cię "rozwala" cz.V - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-04, 14:12   #3781
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.V

Cytat:
Napisane przez FreakChic Pokaż wiadomość
A tam pierniczysz. W sumie niedługo będziesz sobie przypominać, co to jest bejbi lajf.... A sory... Dido lajf.
Będę mogła się bezkarnie bawić nowoczesnymi zabawkami sasasa.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 14:12   #3782
Magdallen
Zakorzenienie

Nie wiecie, co to jest życie prywatne? No, tak! Przecież jesteśmy starymi babsztylami bez życia prywatnego (kiedyś ktoś o nas tak napisał chyba).
Szczerze, rozśmieszyło mnie to, ale może klasówki, prace domowe, wyjścia na plac zabaw, rysowanie, bawienie sięz koleżankami też są życiem prywatnym? A przynajmniej mam taką nadzieję
Magdallen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 14:13   #3783
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Będę mogła się bezkarnie bawić nowoczesnymi zabawkami sasasa.
Ja tam Ci zazdroszczę tych zabawek.
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 14:16   #3784
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdallen Pokaż wiadomość
Nie wiecie, co to jest życie prywatne? No, tak! Przecież jesteśmy starymi babsztylami bez życia prywatnego (kiedyś ktoś o nas tak napisał chyba).
Szczerze, rozśmieszyło mnie to, ale może klasówki, prace domowe, wyjścia na plac zabaw, rysowanie, bawienie sięz koleżankami też są życiem prywatnym? A przynajmniej mam taką nadzieję

My się wstrętnie śmiejemy... a może ona po prostu została zasypana toną zajęć pozalekcyjnych typu: 50 języków obcych, szachy, rytmika, pianino, skrzypce etc. i nie ma życia prywatnego? Ja bym ją wysłała na jakiś sport, żeby jej organizm zdrowo się rozwijał.

Cytat:
Ja tam Ci zazdroszczę tych zabawek.
Póki co, to pewnie będą same gryzaki-śliniaki ... ale później to będzie się działo. Chociaż, tak serio, to nie jestem za zasypywaniem dziecka masą śmieci.

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2012-06-04 o 14:17
Stary 2012-06-04, 14:18   #3785
meflina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alimka Pokaż wiadomość
Mnie dzisiaj rozwaliły takie oto spodnie:
http://bi.gazeta.pl/im/2/11229/z1122...te-spodnie.jpg

Jak dla mnie to spodnie piżamowe i nie rozumiem dlaczego ludzie wychodzą w takich na miasto
dla mnie też. nie chcę nikogo obrażać , ale kompletnie mi się nie podobają takie spodnie, na nikim

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Co powiecie na to? 11-letnia szafiareczka http://colorthesoul.blogspot.com/201...is-golden.html
MonikaFaustyna, jak się Majeczka urodzi, to od razu jej machnij bloga modowego, bo teraz nawet dzieciaki się w to bawią
niedawno widziałam 9-latkę

'Być kobietą to strasznie trudne zajęcie,
bo polega głównie na zadawaniu się z mężczyznami'
~J. Conrad
meflina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 14:22   #3786
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meflina Pokaż wiadomość
dla mnie też. nie chcę nikogo obrażać , ale kompletnie mi się nie podobają takie spodnie, na nikim

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

niedawno widziałam 9-latkę
Jestem za tym, żeby nie udostępniać dzieciom komputera, dopóki nie pójdą do szkoły i nie będą potrzebowały do zadań domowych . To, co się teraz dzieje, to jakaś masakra. Dzieci niech mają dzieciństwo, a nie udają w wieku 9 lat dziewczyny dwa razy od siebie starsze. A rodzice się cieszą, bo nie muszą nic robić.
Stary 2012-06-04, 14:25   #3787
agneshelene
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez FreakChic Pokaż wiadomość
No jak to. Shopping, imprezy, nocne życie... Nie wiesz, co się robi w wieku 11 lat?
Tak jakby się zastanowić...głowę dam, że każda z nas choć raz się przebierała w rzeczy mamy i nie tylko, ja nawet kiedyś z sąsiadką zrobiłam pokaz mody, który nagrywał jej brat tylko nikomu nie przyszłoby do głowy, żeby to do internetu wrzucać, na przełomie XX i XXI wieku blogowanie raczkowało przecie, a i dostęp do komputerów/aparatów był gorszy...

doklejone:
Z zajęciami dodatkowymi powiem tak - siedziałam czas jakiś w branży harcerskiej i pracowałam z dziewczynkami w przedziale 6-11. Nie macie pojęcia, jak często miałam do czynienia z takimi małymi ofiarami ambicji rodziców, gdzie dziecko było ewidentnie przytłoczone prywatnymi lekcjami dwóch języków obcych, szkołami muzycznymi, zajęciami ceramiki, baletami czy karate. A już najlepsi są rodzice, którzy nie są w stanie zauważyć, że dzieciaka to nie interesuje albo ma predyspozycje do czegoś zupełnie innego. Ale przecież "jak płacę, to wymagam", a to, że dziecko nie ma czasu na to, żeby pobiegać po podwórku i znaleźć sobie kolegów jest nieważne...

Edytowane przez agneshelene
Czas edycji: 2012-06-04 o 14:33
agneshelene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 14:32   #3788
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agneshelene Pokaż wiadomość
Tak jakby się zastanowić...głowę dam, że każda z nas choć raz się przebierała w rzeczy mamy i nie tylko, ja nawet kiedyś z sąsiadką zrobiłam pokaz mody, który nagrywał jej brat tylko nikomu nie przyszłoby do głowy, żeby to do internetu wrzucać, na przełomie XX i XXI wieku blogowanie raczkowało przecie, a i dostęp do komputerów/aparatów był gorszy...
Ale przebieranki to jedno, a ubieranie się w taki sposób, jak ta mała, to drugie.
Stary 2012-06-04, 14:34   #3789
Magdallen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agneshelene Pokaż wiadomość
Też o tym pomyślałam. Kurcze, jak ja byłam w wieku tych dziewczynek, to nawet chyba nie wiedziałam, co to jest internet. Szczytem możliwości takiego dzieciaka było rysowanie w Paintcie i gra w sapera, ewentualnie w jakąś Różową Panterę czy Gry Tygryska, ale mi rodzice głównie kupowali jakieś programy edukacyjne. Jakoś pod koniec gimnazjum dopiero miałam taki podłączany, pikający modem i to raz na parę miesięcy sobie mogłam zajrzeć na godzinkę do internetu.
Magdallen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 14:37   #3790
dzolls
Zakorzenienie

Cytat:
Też o tym pomyślałam. Kurcze, jak ja byłam w wieku tych dziewczynek, to nawet chyba nie wiedziałam, co to jest internet. Szczytem możliwości takiego dzieciaka było rysowanie w Paintcie i gra w sapera, ewentualnie w jakąś Różową Panterę czy Gry Tygryska, ale mi rodzice głównie kupowali jakieś programy edukacyjne. Jakoś pod koniec gimnazjum dopiero miałam taki podłączany, pikający modem i to raz na parę miesięcy sobie mogłam zajrzeć na godzinkę do internetu.
Hahah ja miałam to samo, w soboty, bo wtedy była jakaś tańsza taryfa (3zł za ileśtych impulsów składających się na godzinę?) i to z zegarkiem w ręku godzina

A dzisiaj sześciolatki bez kłopotów posługują się komputerami, wiedzą niektóre więcej niż ja SERIO!

curl it, baby!
dzolls jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 14:43   #3791
agneshelene
Raczkowanie

Cytat:
Ja miałam dostęp do komputera od 11 roku życia przez maksymalnie dwie godziny dziennie (idealnie starczało na Simsy ), a własnego laptopa dostałam na osiemnastkę. Choć jako dziecko pewnie mówiłam inaczej, dzisiaj cieszę się z tego, że nie miałam komputera na własność - dzięki temu mogłam rozwijać zainteresowania i robić coś poza graniem w gry czy siedzeniem w internecie. Znajomy pokusił się kiedyś o stwierdzenie, że pokolenia po 1995r są już spaczone przez komputer i coś w tym niestety jest...

Czas edycji: 2012-06-04 o 14:44

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-04, 15:01   #3792
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Ja w jej wieku miałam pegasusa i commodore . Prawdziwego kompa z widnowsem tato nam kupił, jak byłam chyba w 6 klasie podstawówki i mieliśmy same encyklopedie i gry edukacyjne. Internet rodzice założyli, jak byłam w 2 klasie gimnazjum.
Stary 2012-06-04, 15:09   #3793
lalalabamba
Wtajemniczenie

Ja to w ogóle jestem cofnięta, bo miałam prawie 17 lat, gdy załozyliśmy Internet. I to tylko ze względu na szkołę.
Ale nie powiem, miałam wieele róźnych zajęć i zainteresowań nie mając ani komputera ani Internetu.
A i czasu było wystraczająco dużo, by się czegoś pouczyć, posłuchać muzyki, obejrzeć film w tv, pójść do koleżanki.
Miło wspominam tamte czasy.
lalalabamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 15:13   #3794
dzolls
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lalalabamba Pokaż wiadomość
Ja to w ogóle jestem cofnięta, bo miałam prawie 17 lat, gdy załozyliśmy Internet. I to tylko ze względu na szkołę.
Ale nie powiem, miałam wieele róźnych zajęć i zainteresowań nie mając ani komputera ani Internetu.
A i czasu było wystraczająco dużo, by się czegoś pouczyć, posłuchać muzyki, obejrzeć film w tv, pójść do koleżanki.
Miło wspominam tamte czasy.
No ja też miałam niecałe 17 lat, jak zamontowaliśmy na stałe internet i pamiętam, jak wtedy byłam opętana, na szczęście trwało to krótko :P

Ale tak szczerze mówiąc, nie chciałabym teraz od małego się wychowywać z internetem, jest TYLE ciekawszych rzeczy poza, że szkoda tracić czas za dziecka współczuję trochę obecnym pokoleniom

curl it, baby!
dzolls jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 15:14   #3795
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Mnie specjalnie nigdy granie w gry video czy na komputerze nie kręciło. Mój brat miał hopla od zawsze i mu to zostało. Wolałam spędzać czas poza domem.
Stary 2012-06-04, 15:20   #3796
lalalabamba
Wtajemniczenie

Hm, te nie najlepsze wyniki egazminów po 6 klasie podstawówki to też chyba w pewnym sensie wynik tego, w jaki sposób dzieci obecnie się wychowują

A propos mody, która rozwala:

Widziałam dziś kobietę w sztruksowych rybaczkach, grubym swetrze, kamizelce pikowanej i... japonkach

Druga - kobieta pantera. Legginsy brązowa pantera, do tego krótki sweterek szara pantera.

Edytowane przez lalalabamba
Czas edycji: 2012-06-04 o 15:47
lalalabamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 15:47   #3797
agneshelene
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lalalabamba Pokaż wiadomość
Hm, te nie najlepsze wyniki egazminów po 6 klasie podstawówki to też chyba w pewnym sensie wynik tego, w jaki sposób dzieci obecnie się wychowują
Bo znacznie łatwiej jest posadzić dzieciaka przed monitorem niż poczytać z nim książki gorzej, że są rodzice, którzy będą potem usprawiedliwiać nędzne wyniki tym, że pociecha ma dysleksję, dysgrafię, ADHD, nerwicę czy cokolwiek innego.

Jej, ja też widziałam niedawno kobietę-panterę! Legginsy, bluzka i kokardki na balerinach, a do tego czarne włosy i solariowa opalenizna

Czas edycji: 2012-06-04 o 15:49
Stary 2012-06-04, 16:09   #3798
Keithlyn
Zadomowienie

Rozwala Was ubieranie się na wesela na kremowo , lub czarno ?

Ja przyznam sie ze 2 razy byłam ubrana na weselu w małą czarną. Na tych własnie weselach były również kobietki ubrane na czarno i jakoś nikomu to nei przeszkadzało ...
Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 16:11   #3799
meflina
Zadomowienie

a właśnie , widziałam wczoraj panią w zimowej kremowej kurtce , długiej spódnicy do kostek , sandałach i.. szarych wełnianych skarpetach

'Być kobietą to strasznie trudne zajęcie,
bo polega głównie na zadawaniu się z mężczyznami'
~J. Conrad
meflina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 16:41   #3800
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meflina Pokaż wiadomość
a właśnie , widziałam wczoraj panią w zimowej kremowej kurtce , długiej spódnicy do kostek , sandałach i.. szarych wełnianych skarpetach
To poszalała

Mnie tam ubieranie na czarno na wesela nie rozwala, dopóki nie robi to teściowa żadnej ze stron
Stary 2012-06-04, 17:43   #3801
a34
Zakorzenienie

Czerń jest wg mnie eleganckim kolorem i nie widzę niczego niestosownego w założeniu czarnej sukienki na wesele. Gdyby ktoś tak się ubrał na mój hipotetyczny ślub, nie doszukiwałabym się w tym drugiego dna, tym bardziej nie czułabym się urażona, dla mnie to jakiś absurd.
a34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 17:51   #3802
MadSyndrome
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Tylko, że ombre to ma być delikatne przejście z ciemniejszego koloru w jaśniejszy. A większośc ombre jest zrobiona tak jak MadSyndrome pokazuje na tych dwóch zdjęciach. Wiadomo, to jest kwestia gustu, ale są też inne, moim zdaniem, o wiele lepsza ombre.

Chyba nie rozumiesz - ombre to "moda na odrosty", jakie delikatne przejście? To ma wyglądać tak jakbyś nie farbowała odrostów długi czas i tyle, nie ważne jaki kolor masz swoich włosów i jaki masz kolor tych, na które je farbowałaś, skoro rozjaśniało się do jasnego blondu i włosy urosły to normalne, że przejście nie będzie - oh ah - delikatniusie, daj spokój

No niestety kwestia gustu, bo wielu ludzi nie ma pojęcia co to ombre i po prostu rozjaśnia sobie końce włosów tyle ile chce i jak chce - nic w tym złego, tylko niech nazywają tego wszystkiego ombre, bo wychodzą na niedoinformowane ślepe ofiary mody.

Ale kończąc ten temat, bo gnie na przód, a ja ciągle wracam do tego samego, bo nie mam czasu na forum...

Rozwalają mnie welurowe legginsy.. a nie, zaraz, rozwalają mnie wszystkie welurowe ubrania, są niemiłe w dotyku i w ogóle ...

A co do tej 11 letniej szafiareczki - nie ma się co śmiać, dzieci zawsze łapią z neta to co zobaczą, niestety ta dziewczynka niczym (prócz wieku) nie różni się od większości "wielkich blogerek". Właściwie skoro można 16-17 letnim to dlaczego nie można jej? Tak czy siak to tylko zabawa, a ona przynajmniej nie ubiera się jak... panna spod latarnii jak to nieraz bywało przy starszych blogerkach
No tak, rozwala mnie to całe blogerowanie też. Od początku do końca. Ojejciu kupiłam sobie buty, zrobię sobie zdjęcie i napiszę za ile i po co i na co je kupiłam, żeby wszyscy widzieli. wszystkie jesteśmy jak Kasia Tusk oh oh. W końcu trzeba jakoś zarobić na życie, reklamy same się nie wkleją prawda

MadSyndrome jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 18:03   #3803
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MadSyndrome Pokaż wiadomość
Chyba nie rozumiesz - ombre to "moda na odrosty", jakie delikatne przejście? To ma wyglądać tak jakbyś nie farbowała odrostów długi czas i tyle, nie ważne jaki kolor masz swoich włosów i jaki masz kolor tych, na które je farbowałaś, skoro rozjaśniało się do jasnego blondu i włosy urosły to normalne, że przejście nie będzie - oh ah - delikatniusie, daj spokój

No niestety kwestia gustu, bo wielu ludzi nie ma pojęcia co to ombre i po prostu rozjaśnia sobie końce włosów tyle ile chce i jak chce - nic w tym złego, tylko niech nazywają tego wszystkiego ombre, bo wychodzą na niedoinformowane ślepe ofiary mody.

Ale kończąc ten temat, bo gnie na przód, a ja ciągle wracam do tego samego, bo nie mam czasu na forum...

Rozwalają mnie welurowe legginsy.. a nie, zaraz, rozwalają mnie wszystkie welurowe ubrania, są niemiłe w dotyku i w ogóle ...

A co do tej 11 letniej szafiareczki - nie ma się co śmiać, dzieci zawsze łapią z neta to co zobaczą, niestety ta dziewczynka niczym (prócz wieku) nie różni się od większości "wielkich blogerek". Właściwie skoro można 16-17 letnim to dlaczego nie można jej? Tak czy siak to tylko zabawa, a ona przynajmniej nie ubiera się jak... panna spod latarnii jak to nieraz bywało przy starszych blogerkach
No tak, rozwala mnie to całe blogerowanie też. Od początku do końca. Ojejciu kupiłam sobie buty, zrobię sobie zdjęcie i napiszę za ile i po co i na co je kupiłam, żeby wszyscy widzieli. wszystkie jesteśmy jak Kasia Tusk oh oh. W końcu trzeba jakoś zarobić na życie, reklamy same się nie wkleją prawda
Mnie tylko legginsy, bo wygląda się w nich jak za czasów przedszkola. A tak poza tym... nie wydaje mi się, żeby welur był niemiły w dotyku. Może dla Ciebie. Dla mnie jest milutki, taki "misiowy".
Stary 2012-06-04, 18:28   #3804
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez dzolls Pokaż wiadomość
Ja się poczułam teraz staro i głupio i pusto, bo w wieku 11 lat nie miałam życia prywatnego (a jedynie zwykłe życie no i może to w simsach )
Taaaak Simsy! Pograłabym sobie ahh

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość

Ja przyznam sie ze 2 razy byłam ubrana na weselu w małą czarną. Na tych własnie weselach były również kobietki ubrane na czarno i jakoś nikomu to nei przeszkadzało ...
Kremowy - nie rozwala, by nie za jasny . Co do czarnego to zawsze mi mówili, że nie wypada i tak mi zostało, nie ubiorę się na wesele na czarno bo wydaje mi się to niestosowne. Skoro wesele to radosne kolory, co nie? Mimo że czarny zawsze pasuje itd itd

A już jest jesteśmy przy tej tematyce - zdarzyło mi się widzieć na fejsie lub nk zdjęcia znajomych jak są na weselach w białych sukienkach. Nietakt na maksa!! Co jak co ale zakaz bieli na ślub to jest podstawa - jej ubranie to brak szacunku i koniec.

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 18:56   #3805
Melanchton
Zakorzenienie

Ja własny komputer chyba w połowie LO dopiero dostałam, wcześniej siedziałam kiedy się dało u mamy na uczelni w pracowni komputerowej. To były czasy Duże dyskietki, norton commander i inne bajery... a dopiero potem pojawił się internet. Chyba jestem stara
Stary 2012-06-04, 20:05   #3806
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość

absolutnie nie, tak samo jak nie rozumiem "braku szacunku" który niby ma przejawiać osoba ubrana na biało
nie rozumiem też najazdu że to nie wypada - nie wypada przyjsc w dresie najwyżej
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 20:12   #3807
Keithlyn
Zadomowienie

No ja właśnie zostałam zjechana Po tym jak wrzuciłam wieszak z moją kremową sukienką którą zamierzam założyć na wesele...
Że nie wypada, ze tak trudno to pojąć itp...

Sukienka wydaje się mi bardzo skromna, i nie sądze bym rzucała sie w oczy, wole to niż świecenie cyckami i d*pą na czyimś weselu.

Kurka teraz mam dylemat czy serio ją założyć ... Bo "ludzie beda mówić za moimi plecami" jak ja ubrana jestem
Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 20:13   #3808
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Keithlyn szczerze to ja bym nie założyła na wesele takiej sukienki

To już nawet nie chodzi o to, że ludzie coś będą mówić, tylko po prostu żeby się młodej nie zrobiło przykro
Stary 2012-06-04, 20:14   #3809
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4
Konto usunięte

jeśli Ci się podoba to oczywiście że tak ja bym zakładała i wszystkie opinie miała w de.. część ślubów to i tak jedna wielka hipokryzja (wyjątkowa okazja do obgadywania się za plecami całej rodziny) więc pewnie Twoja sukienka nie będzie największą z sensacji są gorsze rzeczy

a nie wypada to przyjśc w dresie jak pisałam zastanawiam się kiedy zostanie zakazany czarny kolor bo pan młody może mieć czarny garnitur

Edytowane przez fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4
Czas edycji: 2012-06-04 o 20:16
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 20:18   #3810
nicRu
maszyna, nie człowiek

Ja pewnie nie ubrałabym bieli - ale czarna, kremowa - czemu nie? Według mnie również gorszy jest dekolt do pasa i mini do szyi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości