|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Raczkowanie
|
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: SG (Straight Girl) - czyli coś dla prostowłosych
moje też lekkich nie lubią, a jakie lubisz "ciężkie"?
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
To nie kupuję
Masło shea przede wszystkim, oliwia z oliwek, avocado też jest gęsty, ale u mnie furory nie zrobił Moje włosy nie reagują na żadne lekkie oleje jojobę czy olej ze słodkich migdałów Choć lubią bardzo olej z orzechów włoskich, a ten wydaje mi się raczej lekki.Niedługo dostanę masło kakaowe i mango, mam nadzieję, że na moich włosach się sprawdzą
|
|
|
|
#4024 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4025 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie
![]() Czytam czytam (już coraz bliżej końca wątku uff ) i tak kombinuję - jeśli oleje zatrzymują wilgoć we włosach, a maski nawilżają, to nie powinno się robić dużego odstępu między tymi dwoma zabiegami? Wtedy nawilżenie z maski zatrzymamy olejem... dobrze kombinuję? ![]() ![]() Dzisiaj drugie podejście do OzO - wleję łyżeczkę na spodeczek i pasmo po paśmie na noc. Jak to się nie sprawdzi, to albo spróbuję na kilka godzin tylko, albo kupię może ten olejek BD fur mama, skoro lżejszy
|
|
|
|
#4026 | |
|
Zakorzenienie
|
właśnie jeszcze nie
![]() Cytat:
|
|
#4027 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja przez to wycinanie końcówek pojedynczych trochę jednak przerzedziłam i skróciłam te wycieniowane włosy a one dalej tak samo ohydne. koleżanki już nie mogą słuchać mojego marudzenia i stukają się w głowę... o co mi chodzi. a ja już dobrze wiem o co ![]() o tym samym dziś pomyślałam, ale nie wiem jaki mam - nic mi się z głowy nie sypie, że tak powiem, tylko jak się podrapię, to czuję, że jest... ![]() a jakby co, jak używać w takiej sytuacji aloesu i panthenolu? zrobiłam płukankę z cysteiną i aloesem, śmierdzi to to, ale mam przyklap jakiś ostatnio, więc liczę, że to je trochę uniesie ![]() Cytat:
ale niech się wypowiedzą mądrzejsze, bo ja to sobie tu raczkuję
|
||
|
|
|
#4028 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na ciało na początku mi się podobały, ale później zbyt mało nawilżały i zapachy mnie męczyły ![]() Cytat:
![]() Ciężko mi jest jak na razie wydać jakąś opinię, ale ogólnie jak na te dwa razy, to spisał się dobrze ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
![]() Wydaję mi się, że bardziej tłusty będziesz miała ten łupież, ale pewna nie jestem ![]() W każdym razie aloes i d-pantenol na pewno nie zaszkodzą ![]() W jakiej formie masz aloes? To coś wymyślimy
|
|
#4029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w ogóle to macam się jak głupia po tej czuprynie szukając bejbików, po czym do mnie dotarło, że ja już je mam - takie wiechcie 8cm czy coś uwielbiają sterczeć jak suszę suszarką. przerzuciłam dzisiaj przedziałek i znalazłam całą warstewkę takich. i mam je już kilka miesięcy w takim razie w ramach efektów rzepki będę je obserwować i macać w poszukiwaniu szczecinki krótkiej |
|
|
|
|
#4030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój skalp chyba uwielbia wcierki No, ale gratuluję Tobie, że udało Ci się to osiągnąć
|
|
#4031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy okazji któregoś suszenia kilka miesięcy temu wkurzyłam się, że mi na czubku głowy odstaje i od tego czasu raczej mniej suszę niż bardziej, bo wtedy się tak nie stroszą. jakoś nie pokojarzylam faktów a wcierkę będę stosować dalej, o nowe się nie obrażę ![]() w ogóle to kallos ma u mnie wielkiego plusa, włosy nadal są miłe i lejące, mimo że myłam raz |
|
|
|
|
#4032 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
Cytat:
Ja użyłam około 30ml, tyle samo dałam trommelce w ramach wymiany i jeszcze trochę zostało. Jigoku, chodzisz do fryzjera w Pozn? Gdzie? Szukam taniego i dobrego, bo mój za obcięcie bierze 90zł
|
|
|
|
|
#4033 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi
![]() Cytat:
Moja fryzjerka zna moje włosy, wie ile może ciąć, a od nowej nie wiadomo z czym bym wyszła
|
|
|
|
|
#4034 |
|
Zakorzenienie
|
OzO na wlosach - masakra ile roboty jak się to tak pasmo po paśmie
ale za to nawet tej łyżeczki malej nie wykończyłam, co w porównaniu do poprzednich przynajmniej dwóch dużych ... w każdym razie już rozumiem dlaczego można nie mieć czasu na olejowanie ![]() Włosy w warkocz, ciekawe jak to będzie rano. Tylko strasznie dużo mi ich wypadło przy takim nakładaniu... Mam nadzieję, że to takie, które i tak miały wypaść.
|
|
|
|
#4035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi też zawsze wypada wtedy dużo włosów, ale znacznie mniej przy kąpieli
|
|
|
|
|
#4036 |
|
Rozeznanie
|
Używałyście masek firmy Mila? Mam mleczną i jestem z niej zadowolona. Co prawda częściej używam jej jako codziennej odżywki niż maski. Czytałam opinie, że jest bardzo podobna do Kallosa.
Ostatnio pojawiły się jej nowe wersje, m.in. bananowa Próbowała może któraś? Zastanawiam się nad zakupem
|
|
|
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm wrażenia po drugiej aplikacji OzO - włosy na pewno w lepszym stanie niż ostatnio, również dlatego, że nie nakładałam na skalp. Są jednak obciążone (bardziej zbijają się w strąki) i przyklapnięte. Część mogę zwalić na duszną i wilgotną pogodę, ale i tak mam włosy w kondycji nadmiaru silikonów sprzed włosomaniactwa, a celowo użyłam odżywki bez silikonów, żeby ocenić 'czysty' efekt OzO...
![]() Plusem są dobrze wyglądające końcówki i ogólne wygładzenie odstających na całej długości włosków. Nie wiem, raczej nie będę próbować kolejny raz. Ewentualnie za jakiś czas z innym olejem, a póki co maski (kupiłam glicerynę). |
|
|
|
#4038 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też mi się tak wydaje, szczególnie, że mi się tłuszczą dość intensywnie ostatnio (dziś mniej! myłam wieczorem a są bardzo ok.) aloes mam z zsk, ten zatężony x10. Cytat:
![]() Cytat:
spróbuj innego oleju
|
|||
|
|
|
#4039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny co byscie poleciły do mycia włosów 5latce? włosy kręcone (no teraz to tak dolna połowa, prostują się od ciężaru) do tyłka? Lili będzie dobry może? hipp? ale ten to dosyć drogi.. |
|
|
|
|
#4040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a o bananowej nie słyszałam
|
|
#4041 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie kilka dni temu odkryłam, że bananowa to jest nowość w ich ofercie
|
|
|
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
a mają jeszcze jakies prócz bananowej?
|
#4043 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jantara nie miałam, boję się tego silikonu w składzie i czuję, że nie sprawdziłby się u mnie na skalpie, tym bardziej, że niektórych obciąża ![]() Co do tego aloesu, to na początek proponuje dawać na skalp na noc lub po myciu stężenie 10%, czyli na 9ml wody/1ml aloesu Sylvi300 też radziłam zacząć od takiego stężenia i zauważyła poprawę ![]() Cytat:
![]() Co do Lilli, to wydaję mi się, że ze względu na to SCS może okazać się zbyt mocny, chociaż ja do pewnego czasu myłam córce włoski Nivea Baby tym z jedwabiem i on też ma detergenty, ale trochę dalej w składzie. Bardzo fajny składowo i do tego wychodzi tanio jest ten żel: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...wa-wersja.html Sama mam zamiar to wypróbować na sobie, a przede wszystkim kupić do ciałka mojej córeczki, bo na włoski mam jeszcze prawie całego Hippa
|
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki Izuś
![]() tak myślałam że Hipp byłby fajny, ale podejrzewam że na takie włosiska idzie im dużo szamponu w ogóle ciężko jest znaleźć coś fajnego dla dzieci, szampon czy choćby spray do rozczesywania o Lili pomyślałam bo z tego co czytam to jest niby delikatny, ale jednak detergent jest to może faktycznie lepiej nie ryzykować. Jak ktos ma ma jeszcze jakiś pomysł to piszcie
|
|
|
|
#4045 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie masz wrażenia przy CHI, że trochę obciąża włosy? mi się tak zdaje, nie chcę pisać, że mam strąki, ale... jakoś tak dziwnie. ale na pewno wygładza baaardzo, w ogóle nie ma puchu. w zasadzie jest przyklap mimo cysteiny ![]() dziękuję ![]() zastanawiam się nad zakupem jakiegoś soku aloesowego w aptece, nie patrzylam jak to cenowo wyjdzie, ale pewnie taniej, niż z zysku poza tym dość intensywnie aloes zużywam.Cytat:
?
|
||
|
|
|
#4046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4047 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4048 |
|
Zakorzenienie
|
kusząco brzmią
|
#4049 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiscie musze to najpierw przenalizowac czy nie szkodliwe :P Cytat:
Cytat:
|
|
#4050 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może faktycznie warto spróbować tej J&J, on ma naprawdę fajny i delikatny skład Cytat:
![]() Co do CHI, to ja daję tylko kropelkę na same końcówki, a pod to oleje lub masło karite i mnie nie obciąża Aloes nawilża tez włoski, więc możesz spróbować również na długość, ale jak chcesz się pozbyć łupież, to musisz się zmotywować i wcierać, to w skalp Co do soku, to nie wiem co tam jeszcze siedzi w nim, ale dziewczyny używają. Tylko z tego co wiem, to po otwarcie ma ważność tylko miesiąc ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Ogólnie dzisiaj zrobiłam sobie miks na głowie, najpierw nałożyłam na włoski maść brodawkową BD fur Mama, zmyłam, a teraz siedzę z odżywką zmieszaną z d-pantenolem, HA, gliceryną, keratyną, wit.E i ecliptą ![]() Jestem ciekawa efektów ![]() Jakoś mam taki dzień dzisiaj na miksy, bo po peelingu na buzię nałożyłam sobie maseczkę z glinki Multani Mitti z oddatkiem ekstraktu z ananasa
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.

a one dalej tak samo ohydne. koleżanki już nie mogą słuchać mojego marudzenia 

Mam nadzieję, że to takie, które i tak miały wypaść.