XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-04, 19:37   #1771
melod_y
Zakorzenienie

Dot.: XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

Macie jakies pomysły jak je zrobic albo kupic na allegro? Bo ja szukam i nie widze...
nie wiem. przez mysl przeszlo mi drewno, kartony, ale moze kupic taki milemtrowy styropian(czasami sa takie zbite co sie pod panele daje), wyciac usta i pomalowac jakas trwala farba na czerwono?

edit. ale widze ze one sa takie wypukle... sama nie wiem kurcze moze dziewczyny wpadna na jakis pomysl

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2012-06-04 o 19:42
melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 19:39   #1772
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
za salę i za rocznicę, bo własnie doczytałam
a z barmanem to wymyśliłam, żeby jego bar postawić pod namiotem do tańczenia i tym samym goście nie rozproszą mi się po dworku i nie będą siedzieć przy stole

aha śpieszę donieść, że są mega promocje w Rossmanie, mam gazetkę np. tusz Max factor 2000 kalorii za 14 zł, lakiery loreal za 10 zł, genialny balsam neutrogeny z pompką (noralnie za 20 zl) za 10 zł itp..
Cytat:

a i jeszcze lorael million volume za 20 zł.
a swoją drogą polecam MF False lashes - najlepszy jaki miałam
a który lepszy max factor czy loreal ?? ja miałam do tej pory jeden tusz loreala i się zraziłam
akurat mi się tusz i puder skonczył to idę na zakupy jutro
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 19:41   #1773
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
czyli mowisz ze obleci
jak go to kręci to zrobi SZOŁ!

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
ja tez umowilam sie na paznokcie - w srode
do kogo idziesz Lady ?

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Dziękuję pięknie

Si, Audrey, już się mamy gdzie bawić 31.08.13 A moja mamusia się tak wypytała po sobotnim weselu, że baba ją zapewniła, że będą dorabiać jedzenie
będą góry jedzenia jak u Marii Antoniny na dworze

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
moje obie babcie nie przyjda na nasz slub. babcia TŻ tez nie ale jakoś rozumiem je no bo jednak juz nie czują się najlepiej a pozatym nawet nie czują sie najlepiej na takich tłocznych imprezach. Starsze osoby potrzebuja jednak spokoju
Jedynie dziadkowi nie wybacze jak nie przyjdzie bo on jeszcze "młodzieniaszek" jest
Dziadkowie TŻta starsi są i babcia już w kiepskiej kondycji, więc przyjdą tylko na ślub i obiad i pojadą do domu.
Ale za to się dowiedziałam że mój kuzyn z żoną nie przyjdą bo w dniu ślubu będa mieć 4 miesięczne dziecko i nie zawiozą małej do jego teściowej, bo nie, a ona tez nie przyjedzie do nich jej pilnować bo nie. Super wymówka.
Stary 2012-06-04, 19:43   #1774
kooocur
Zakorzenienie

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;34506610]widziałam na allegro ale cena powalająca

jasne kobiety po 40rż teraz rodzą[/QUOTE]

Poka.....

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
nie wiem. przez mysl przeszlo mi drewno, kartony, ale moze kupic taki milemtrowy styropian(czasami sa takie zbite co sie pod panele daje), wyciac usta i pomalowac jakas trwala farba na czerwono?

edit. ale widze ze one sa takie wypukle... sama nie wiem kurcze moze dziewczyny wpadna na jakis pomysl
Tyle, ze ja mam dwie lewe rece....

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 19:45   #1775
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Poka.....

Tyle, ze ja mam dwie lewe rece....
http://allegro.pl/poduszka-usta-idea...360400653.html

na allegro widze ze tez jest taka poduszka.. a powiedz bo to wazne, jaka muche bedzie mial samochód Pana Mlodego ?
Tez bedziecie dopiero kupowac?

MAM:
http://193.23.48.133/poduszka-usta-d...301214785.html

tylko to stara aukcja musiałabyś pisac do sprzedajacego!

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2012-06-04 o 19:47
Stary 2012-06-04, 19:46   #1776
niusia_87
Zakorzenienie

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;34506610]
jasne kobiety po 40rż teraz rodzą[/QUOTE]
nie popadajmy w skrajności
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 19:48   #1777
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
a który lepszy max factor czy loreal ?? ja miałam do tej pory jeden tusz loreala i się zraziłam
akurat mi się tusz i puder skonczył to idę na zakupy jutro
Max Factor - mi naprawdę robi efekt sztucznych rzęs - koleżanki pytają czy mam przedłużane

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 19:51   #1778
201705121336
Konto usunięte

nena dzieki za cynk o rossmanie :P

a ja mam 19 dni do ślubu

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

a ja lubie tusze z
Bourjois
201705121336 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 19:53   #1779
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:

na allegro widze ze tez jest taka poduszka.. a powiedz bo to wazne, jaka muche bedzie mial samochód Pana Mlodego ?

MAM:

Pisze:c mok:

Synuś
Stary 2012-06-04, 19:54   #1780
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Max Factor - mi naprawdę robi efekt sztucznych rzęs - koleżanki pytają czy mam przedłużane
a od kiedy ta promocja bo do mnie jakoś ostatnio nie dochodzą gazetki a na stronie jest tylko jakas z artykulami dla dzieci

Stary 2012-06-04, 19:55   #1781
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Pisze:c mok:
tylko dopatrzyłam sie ze ta aukcja byla na 2 sztuki tych ust i dwie sie sprzedaly... no ale moze akurat wie skad zdobyc albo dopytaj gdzie je kupowal... echh.. jak cos trzeba to nigdy tego nigdzie nie ma

a tu masz komplet bez ust... cena wysoka

http://193.23.48.133/cylinder-mucha-...367581480.html

ok uciekam bo TZ przyjechal

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2012-06-04 o 19:58
Stary 2012-06-04, 19:58   #1782
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:

coś się dziś działo??
Gratuluję DDŚ i MDŚ.

Byłam w cukierni, tort, gościńce i ciasta zamówione. Cenowo wyszło tragicznie dużo Na szczęście słodkości to jedyna rzecz za którą płaci moja mama, uparła się i tyle. Zdjęcie wymarzonego tortu zawiozłam i z bezceremionialną miną Bridezilli stwierdziłam, że nie zapłacę jeśli nie będzie identyczny
Tż spotkał się z barmanem, do końca tygodnia ma dla nas rezerwację, bo ciągle się waham. Tzn ja jestem na tak, tylko Tż coś kręci nosem. Barman miałby zrobić pokaz barmański (rzucanie czym się da), do tego ma w artystyczny sposób nalewać drinki a nam podawać drinki w owocach. Więc jest ok.

Nie wiem co robić z rzęsami, po przygodzie Wiktusiaczka na prawdę się boję. Znalazłam salon u siebie w mieście, ktory robi z norek syberyjskich za 250 zł. A może jednak sztuczne rzęsy zamiast 1:1??

Aha i okazało się, że będziemy mieć górali na ślubie. Tzn to jest rodzina Tż, ale dopiero niedawno oświadczyli że ubiorą się w tradycyjne stroje i wezmą skrzypce

No i wiadomość dnia....mój Tż nie jedzie do Amsterdamu, najcięższy kamień spadł mi z serca

Lady, jeśli masz problem z obcierająceymi butami, to ja bym jednak mimo wszystko postawiła na pończochy, jeśli wybierzesz ultracienkie, na pewno nie będzie Ci za gorąco, zawsze też możesz wybrać cieliste a nie białe/ecru

mnie moja rodzina też wkurzyła. Znajomi to naprawdę dopisali i 98% będzie, a brat mojej mamy i piątka jego dzieci się wypieli. Każdy sobie znalazł jakiś powód, ale akurat się tym nie przejmuję. Tyle tylko, że co jakiś czas oni przyjeżdżają do nas po różne rzeczy, najczęsciej porady prawne, pożyczki. Tata nawet w zeszłym miesiącu wygrał jedną ich sprawę. Oczywiście za free - no bo rodzina. O ślubie wiedzieli od 1,5 roku. Mozna się zdenerwować. Zwłaszcza że mam ciocię (dalsza rodzina), która mimo przewlekłej choroby aż znad morza przyjedzie, a oni wszyscy mają po 30 km
za zalatwione sprawy
Widze ze przygoda Wiktu odbila pietno na naszym zyciu, bo ja tez teraz boje sie pojsc, ale z drugiej strony moje naturalne rzesy nie nadaja sie na bycie rzesami PMki w zwiazku z czym MUSZE je zrobic, tylko rzuce haslo wsrod znajomych i moze ktos doradzi jakis pewny salon. I zapewne nie bedzie to oferta z gruponu tylko cos drogiego

A co do ponczoch to nie ma opcji nie przelkne moich Vivienek z ponczochami, juz na sama mysl o tym jest mi zle. Moze alternatywa bedzie polecany przez wizazanki sztyft - na to licze

TZ tez jest wsciekly na swojego kolege, ktory zawsze jak potrzebuje pomocy to przyjezdza do TZ, bylismy u niego na weselu w styczniu, a on teraz mowi ze nie przyjdzie bo jego zona jest w ciazy, no to TZ mu mowi, ze skoro zona zle sie czuje, to niech przyjdzie sam, albo chociaz do kosciola i na obiad. A ten - ze nie... ze moze... ale widac bylo ze na 100% go nie bedzie.
Ale mimo wszystko ciagle malo osob nam odmowilo
Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
moje obie babcie nie przyjda na nasz slub. babcia TŻ tez nie ale jakoś rozumiem je no bo jednak juz nie czują się najlepiej a pozatym nawet nie czują sie najlepiej na takich tłocznych imprezach. Starsze osoby potrzebuja jednak spokoju
Jedynie dziadkowi nie wybacze jak nie przyjdzie bo on jeszcze "młodzieniaszek" jest
jeden moj dziadek wlasnie czesto zle sie czuje martwie sie o niego , babcie mysle ze dzielnie dadza rade i przyjda.
Ale najlepsza jest babcia TZ - mowi ze kupila sobie kreacje - i do tej pory nie moze uwierzyc ze tyle zaplacila Kupila sukienke za 500 zl, ale powiedziala ze od 30stu lat nie kupila sobie nic drogiego i na wesele swojego ulubionego wnuczka moze zaszalec Ale to jeszcze nic!! Od polowy maja az do naszego wesela co tydzien chodzi do kosmetyczki TZ mowi ze szkoda ze dziadek nie zyje, bo takiej babci to on chyba nie widzial A szalona babcia ma ok. 80tki

Edytowane przez ladystar
Czas edycji: 2012-06-04 o 20:08
ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 20:04   #1783
201705121336
Konto usunięte

a ja ubieram pończochy albo rajstopy.babka z salonu z sukniami powiedziała ze lepiej ubrac bo suknia ładniej sie układa.poza tym bym palce obtarła...a kit ubiore najwyżej zdejmę pozniej
Stary 2012-06-04, 20:05   #1784
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:

MAM:

Cytat:
tylko dopatrzyłam sie ze ta aukcja byla na 2 sztuki tych ust i dwie sie sprzedaly... no ale moze akurat wie skad zdobyc albo dopytaj gdzie je kupowal... echh.. jak cos trzeba to nigdy tego nigdzie nie ma

a tu masz komplet bez ust... cena wysoka

http://193.23.48.133/cylinder-mucha-...367581480.html

ok uciekam bo TZ przyjechal
Własnie ja mam wszystko prócz ust...a ten komplecik jest raczej brzydki

chyab kupie ta poduszke..bo juz za bardzo czasu nie mam....

Synuś
Stary 2012-06-04, 20:08   #1785
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
do kogo idziesz Lady ?
nie mam pojecia kolezanka dala mi nr mowiac ze tam robila i wyszlo ok gdzies miedzy Wola Justowska, a Bielanami

Stary 2012-06-04, 20:12   #1786
Oriflame_Rybnik
Zadomowienie

Ale jestem wkurzona...Chyba na ślubie będę mieć 40 osób ręcę opadają,nie wiem kurde co się z tymi ludzmi dzieję kompletnie !!

14.07.2012

Oriflame_Rybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 20:17   #1787
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
jeden moj dziadek wlasnie czesto zle sie czuje martwie sie o niego , babcie mysle ze dzielnie dadza rade i przyjda.
Ale najlepsza jest babcia TZ - mowi ze kupila sobie kreacje - i do tej pory nie moze uwierzyc ze tyle zaplacila Kupila sukienke za 500 zl, ale powiedziala ze od 30stu lat nie kupila sobie nic drogiego i na wesele swojego ulubionego wnuczka moze zaszalec Ale to jeszcze nic!! Od polowy maja az do naszego wesela co tydzien chodzi do kosmetyczki TZ mowi ze szkoda ze dziadek nie zyje, bo takiej babci to on chyba nie widzial A szalona babcia ma ok. 80tki
wow to Babcia będzie odstrzelona na weselu że też jeszcze jej się tak chce stroić Lubię takie fajne pozytywne babunie
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 20:23   #1788
201705121336
Konto usunięte

ale mam ochote na słodkie a mój tż nie chce jechac mi kupic
Stary 2012-06-04, 20:30   #1789
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wensday21 Pokaż wiadomość
ale mam ochote na słodkie a mój tż nie chce jechac mi kupic
musisz go jakos zmolestować
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 20:32   #1790
(kicia)
Zakorzenienie

ja w niedziele zgrzeszyłam zjadłam batonika ale to nic ubrania i tak sie robia luźne wiec jest dobrze

Stary 2012-06-04, 20:40   #1791
kooocur
Zakorzenienie

Kicia a masz jakas diete?

Ja chyba waze juz z 40 kg. Tak poleciałam na wadze, kazdy mi to mówi....

Synuś
Stary 2012-06-04, 21:07   #1792
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dancing_Lady Pokaż wiadomość
A dla mnie to brak kultury, gdy odmawia mi osoba z dalszej rodziny, z którą nie kontaktuję się codziennie... i na pewno nie przez smsy.

Dziś ciąg dalszy odmów. Brak słów - z rodziną to najlepiej na zdjęciach...
Dla mnie sms to nic złego... Ale mam wrażenie, że ty jesteś zła za to, że w ogóle dostałaś odmowę i ten sms tylko pogorszył sytuację...

Cytat:
Ech
Przykre jest to, że my tu się trudzimy żeby wyszła fajna uroczystość, a inni mają to centralnie w szczególnie wtedy, gdy my np. byliśmy u nich na weselach I jeszcze te ich głupie tłumaczenia... no po prostu robi się mega przykro.

A moja babcia od strony taty to już w ogóle czasem mnie załamuje. Przy dawaniu zaproszeń od razu powiedziała z dziadkiem, że oni nigdzie nie idą, a ostatnio do mamy powiedziała, że różnie to może być, mogą źle się poczuć itp. Ja to rozumiem, że mają już swoje lata, ale żeby z góry zakładać, że nie będzie ich na ślubie i weselu najstarszej wnuczki, to cios poniżej pasa.
Cytat:

A propos ostatniej sytuacji z wiadomą osobą, trochę dyskutowaliśmy z Tż na temat mieszkania po ślubie i chyba udało mi się go przekonać do tego, żebyśmy coś wynajęli na te kilka miesięcy po ślubie zanim nie zdecydujemy co dalej, cieszę się bardzo

Jutro chyba jedziemy z tatą zaprosić znajomych rodziców na ślub. Skoro tyle osób z rodziny nam poodmawiało, to czemuby nie zaprosić ludzi, których znam i lubię, a których obecność przy okazji sprawi przyjemność moim rodzicom ? Jeszcze pozostaje tylko kluczowe pytanie, czy przypadkiem oni nam nie odmówią ?
aż tak bardzo zależy ci na wielkiej ilości osób? rozumiem, że ich lubisz i nie widzę nic złego w tym, że chcesz ich zaprosić, ale trochę nie rozumiem załamywania się z powodu odmów.

Cytat:
za zalatwione sprawy
Widze ze przygoda Wiktu odbila pietno na naszym zyciu, bo ja tez teraz boje sie pojsc, ale z drugiej strony moje naturalne rzesy nie nadaja sie na bycie rzesami PMki w zwiazku z czym MUSZE je zrobic, tylko rzuce haslo wsrod znajomych i moze ktos doradzi jakis pewny salon. I zapewne nie bedzie to oferta z gruponu tylko cos drogiego

A co do ponczoch to nie ma opcji nie przelkne moich Vivienek z ponczochami, juz na sama mysl o tym jest mi zle. Moze alternatywa bedzie polecany przez wizazanki sztyft - na to licze

TZ tez jest wsciekly na swojego kolege, ktory zawsze jak potrzebuje pomocy to przyjezdza do TZ, bylismy u niego na weselu w styczniu, a on teraz mowi ze nie przyjdzie bo jego zona jest w ciazy, no to TZ mu mowi, ze skoro zona zle sie czuje, to niech przyjdzie sam, albo chociaz do kosciola i na obiad. A ten - ze nie... ze moze... ale widac bylo ze na 100% go nie bedzie.
Ale mimo wszystko ciagle malo osob nam odmowilo

Szalona babcia Lubię takie osoby - które cieszą się z tego, co mają i wykorzystują życie jak najlepiej

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
Kicia a masz jakas diete?

Ja chyba waze juz z 40 kg. Tak poleciałam na wadze, kazdy mi to mówi....
Dużo zmartwień miałaś, więc to pewnie dlatego Odrobisz
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 21:21   #1793
kasia_kuku
Zakorzenienie

Dziewczyny, mam do Waś ślubne pytanko

U mnie w cenie jest deser. ( jak u wszystkich chyba, ale to zabrzmiało)Panna cotta, jakieś lody czy nawet inne fajne rzeczy, ale nam dziś pani powiedziała, że można zrezygnować z deseru, dopłacić 200-300zł i mieć fontannę obsługiwaną przez kobietę przez całą noc. Sama fontanna kosztuje 500-700zł ( ku skłanianiu się do 700zł). I co byście zrobiły?
sama fontanna
sam deser
na bogato deser i fontanna?

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Edytowane przez kasia_kuku
Czas edycji: 2012-06-04 o 21:23
kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 21:25   #1794
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
nie mam pojecia kolezanka dala mi nr mowiac ze tam robila i wyszlo ok gdzies miedzy Wola Justowska, a Bielanami
w Krakowie akurat mogę Ci w każdej jego części polecić kogoś z kogo będziesz zadowolona w 100%

Cytat:

U mnie w cenie jest deser. ( jak u wszystkich chyba, ale to zabrzmiało)Panna cotta, jakieś lody czy nawet inne fajne rzeczy, ale nam dziś pani powiedziała, że można zrezygnować z deseru, dopłacić 200-300zł i mieć fontannę obsługiwaną przez kobietę przez całą noc. Sama fontanna kosztuje 500-700zł ( ku skłanianiu się do 700zł). I co byście zrobiły?
sama fontanna
sam deser
na bogato
Z doświadczenia wiem że te fontanny mają mega branie, zwłaszcza wśród młodych i dzieci

Edytowane przez a u d r e y
Czas edycji: 2012-06-04 o 22:16
a u d r e y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 21:32   #1795
201705121336
Konto usunięte

a ja bym brała deser
ja przynajmniej bym wolała dostac osobny deserek dobry niz fontanne jakoś mnie to nie jara:P
Stary 2012-06-04, 21:33   #1796
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:

na bogato
Z doświadczenia wiem że te fontanny mają mega branie, zwłaszcza wśród młodych i dzieci
Tatuś zejdzie jak zobaczy liste z kosztami

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2012-06-04, 21:40   #1797
201705121336
Konto usunięte

mój tż spi co za luj a mnie sie nie ce
Stary 2012-06-04, 21:41   #1798
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wensday21 Pokaż wiadomość
a ja bym brała deser
ja przynajmniej bym wolała dostac osobny deserek dobry niz fontanne jakoś mnie to nie jara:P
Ja jestem za deserem teraz + fontanna, kto zechce to sie tam uraczy slodyczą a np. babcie nie pojda stać. Po za tym moja sala ma fajne desery:p

tiramisu
deser alaska ( co to?)
panna cotta z musem truskawkowym
gruszka skąpana w brandy z lodami i mleczną czekoladą
pucharek lodowy
szarlotka na gorąco z lodami i b.śmietana
lody w karmelu z prażonymi migdałami
lody waniliowe ze śliwkami moczonymi z armaniaku ( dopisek, że dla dorosłych )
semifredo w bakaliami
koktajl z owoców lesnych
krem mascarpone z malinami

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Stary 2012-06-04, 21:47   #1799
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:

sama fontanna
sam deser
wydaje mi sie ze przy fontannie ludzie starsi beda poszkodowani, bo na pewno nie podejda pod fontanne, a deser zapewne by zjedli, ja bym zostala przy deserze - fontanna jest super dla dzieci i mlodziezy (takiej jak ja ) ostatnio pol wieczoru spedzilam z dziecmi przy fontannie na szczescie jestem ulubiona ciocia corki mojej przyjaciolki i chodzilysmy razem , ale samej byloby mi glupio chodzic do fontanny, jeszcze byla ulokowana przy mlodych wiec nie dalo sie byc tam "przypadkiem"

Cytat:
rakowie ak

w Krakowie akurat mogę Ci w każdej jego części polecić kogoś z kogo będziesz zadowolona w 100%

na bogato
a kogos z zachodniej lub poludniowo zachodniej czesci? to moze zmienie

Stary 2012-06-04, 21:53   #1800
niusia_87
Zakorzenienie

mąż bedzie pakał, ze zony nie ma
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości